|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Hej dziewczynki , mam nadzieję , że u was wszystko w jak najlepszym porządku i mam nadzieję , że spokojnie cieszycie się waszym stanem odmienionym
piszę teraz posta , żeby mnie tam nikt z listy nie usówał jestem po genetycznym i to był najpiękniejszy dzień , mogłam zobaczyć mojego maluszka , stópki , rączki...poprostu cudo... Niestety przez jakiś czas nie będę się udzielać z powodów osobistych... problemy z przyszłym tatusiem... i jestem po prostu w fatalnej kondycji psychicznej...prawie w ogóle nie włączam kompa... także najpierw musze dojść do siebie , potem z chęcią będę was podczytywać i może czasem dorzucę swoje trzy grosze.Cytat:
?pozdrawiam was wszystkie , i życze spokojnych miesięcy i żeby szybko zleciało (cobyście mogły jak najprędzej przytulić wasze dzidziątka )
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem tak obecnie tu gdzie mieszkam miałam 3 pasy, ale one na podwórku zawsze były jeden po kilku latach uciekł on zawsze uciekał, ale wracał a pewnego razu nie więc zostały dwa, ale jeden zdechł i drugi w tym roku też... chciałam mieć pieska więc ok2-3lat temu kupiłam sobie Beagle szczerze porażka jedna wielka porażka, sikał gdzie popadnie nie można było go nauczyć niczego, zjadł mi 7par butów i 3pary kapci, kontakty drewniane wyjadł, do tego obgryzł schody no i wygryzł mi całe łóżko, że musiałam kupić nowe poza tym jeszcze wiele by się tego znalazło był straszny i sprzedałam go po roku od kupna bo nie wytrzymałam, a mama kupiła młodszemu braciszkowi (10lat obecnie) Chow Chow to była kolejna porażka sierść wyłaziła mu masakrycznie do tego był głupi jak but i tak samo niczego nie można było go nauczyć Beagla nauczyłam siadać, dawać łape a nawet przybijać piątke i takie różne, a ten gamoń nic a nic porażka więc powiedziałam sobie NIGDY WIĘCEJ ŻADNYCH PSÓW oczywiście chow chow też sprzedany. Ale jak jade to TŻta rodziców tam jest piesek to podoba mi się strasznie, bawimy się itp. ale ja nie chciałabym bo nie mam cierpliwości, no ale że mama chciała kupić psa na dwór to kupili ze schroniska póki co szczeniak i będzie w domu ogóle fajnie, ale mam nadzieję, że nie będzie z nim problemów.---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Czy ja wiem za jakiś czas urośnie i pójdzie na podwórko... |
|
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba ze tak, myslalam ze to taki wymarzony piesiu
A z tym beaglem to chyba mialas pecha, jakis felerny musial byc bo generalnie nie sa to glupie psy. Jest to jedna z ras , ktore ja bralam pod uwage gdybysmy kupowali pieska, ale nalezy mu poswiecic duzo czasu na nauke itd
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-12 o 14:21 |
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie nie, przeboje z psami miałam i nie chciałabym już mieć takich samych więc jak będzie to się okaże. |
|
|
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No z tego co wiem to i beagle i chow chow sa bardzo trudne w tresurze są uparte i potrzeba naprawdę baaardzo dużo czasu na naukę i tresurę do tego chow chow moga byc agresywne kiedy nie sa odpowiednio uczone a beagle to psy typowo mysliwskie więc trudno nad nimi zapanowac z łagodnych wesołych psiaczków lubiacych dzieci to bardzo fajne są cavalier king charles spaniel
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-10-12 o 14:23 |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beagle tak potrzebuję bardzo dużo ruchu przede wszystkim. Ale mam znajomych co mają też beagle i niestety ale wszystkie zjadają buty itp. Jedna sąsiadka ma też beagla, ale ona trzyma go na podwórku, i tylko na noc w domu w korytarzyku więc tam jej nie gryzie. |
|
|
|
|
#4807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli bedziesz potzrebowala sie wygadac to wpadaj i pisz, chocby po to zeby dobre slowo uslyszec!
|
|
#4808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rzeczywiscie wrozba poki co sie spelnia - jeszcze poczekamy co sie urodzi - zeby nie bylo psikusa, ze to synek tylko jajka chowa do kamery Cytat:
Jakbys chciala sie wygadac to wal do nas smialo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak racja ja wiem i wiedziałam o tym tylko, że chow chow już nie był mój bo beglem musiałam ja wyłącznie się zajmować bo ja go sama kupiłam, sprowadziłam i musiał spać w moim pokoju |
|
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potzrebuje nowych podniet, zadan, wyzwan a gdy tych mu sie nie dostarczy to sam sobie znajduje, stad gryzienie butow itd ![]() Czasami (albo nawet najczesciej Acha, nie jest to absolutnie zadna krytyka w stosunku do Ciebie Jolka, tylko usprawiedliwienie dla pieknych beaglow bo bardzo je lubie!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-12 o 14:28 |
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz tak samo do moich rodzicow, a jak chce cos sobie zazartowac, to mowi mamo albo tato ![]()
|
|
#4812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale mój pies miał aż nadto rozrywki, biegania, latania i wogóle. I mimo to gryzł nadal. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Ale ja nie powiedziałam tego, że on nie miał gdzie się wyszaleć bo miał i to codziennie po kilka godzin czasem więc to nie było tak, że on tylko sobie na siusiu czy co tam wychodził. Brany był wszędzie i codziennie jak nie lasy to boiska czy coś. |
||
|
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja bym chciała pudelka jakbym miała możliwosc miec teraz pieska przedewszystkim sie nie lenia i sa bardzo madre z reguły
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym chciała kanapowca
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem w 14tc i zastanawiam się gdzie ten mój brzuch ;( dałabym zdjęcie, ale nie mam czego... |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
shih-tsu cavalier king charles spaniel buldog francuski cudowne są tez charciki wloskie i szpice miniaturki![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- wow ale fajowy ja też tak juz chce
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to siada na pupie i przednimi lapkami macha
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba efekt drugiego dziecka tak się u mnie objawił Wydęło mnie od razu... i cały czas rosnę a gdzie tam koniec ![]() idę się położyć |
|
|
|
|
#4821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie zakladalam z gory ze Ty z nim nie chodzilas na dlugie spacery, jesli tak mnie zrozumialas to przepraszam Bardzo zgeneralizowalam ze najczesciej ale wiadomo ze od kazdej reguly sa wyjatki!
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
powiesił mi sie wizaż i głupoty mi sie wpisały :/
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-10-12 o 14:45 |
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
z mojego doświadczenia wynika, że kazda rasa psa niestety wyga niego innej metodyki uczenia, my jak bralismy naszego Kluska (a mielismy już jednego psa, którego mimo trudnego charakteru udało nam sie ułozyc) myślelismy, że tu też w miarę łatwo pójdzie
ale sie okazało, ze ta rasa ma zupełnie inne podejscie do tresury, w ogóle zaczyna ją uczyć sie duzo później niż inne psy i wiele nerwów nas kosztowało, żeby psisko było tak ułozone jak jest teraz jedno co mi sie nasuwa, to przy układaniu psa liczy sie przedewszystki spokój i konsekwencja wszystkich domowników, bo inaczej nic z tego nie bedzie[/QUOTE] |
|
|
|
#4824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W koncu to prawda ze pies to najlepszy przyjaciel czlowieka
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może i tak...poza tym jak był malusi to musieliśmy ratować biedaka i stracić kupe kasy na weterynarza, leki itp. miał coś z żołądkiem dosyć długo to trwało...ale udało się go uratować no, ale wdzięczny za to nie był...;/ Jego zdjęcia takie jakie mam na tym komputerze bo reszte mam na drugim i w telefonie
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetnym, leniwym i wiernym kanapowcem jest olbrzymi dog niemiecki. Chyba najbardziej leniwe psy na świecie
Cytat:
My z mężem powiedzieliśmy sobie, że jak już będziemy mieć dom i podwórko, to będziemy mieć owczarka niemieckiego długowłosego (jednak z prawdziwej hodowli gdzie nie występuje dysplazja stawów biodrowych) i owczarka podhalańskiego (taka żywa, wielka maskotka). Do tego czasu moja mała Misia pewnie odejdzie z tego świata Bo nie wyobrażam sobie jakby miała rządzić takimi wielkimi psami
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja tez lepiej sypiam, choc nadal wstaję w nocy na siusiu, to szybciej zasypiam z powrotem
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie nie za duży choć znajomi mają masakra
|
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

piszę teraz posta , żeby mnie tam nikt z listy nie usówał
jestem po genetycznym i to był najpiękniejszy dzień , mogłam zobaczyć mojego maluszka , stópki , rączki...poprostu cudo... Niestety przez jakiś czas nie będę się udzielać z powodów osobistych... problemy z przyszłym tatusiem...
i jestem po prostu w fatalnej kondycji psychicznej...prawie w ogóle nie włączam kompa... także najpierw musze dojść do siebie , potem z chęcią będę was podczytywać i może czasem dorzucę swoje trzy grosze.
Boy 23.04.2012

Jakbys chciala sie wygadac to wal do nas smialo 

ja też tak juz chce
a gdzie tam koniec