|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI
A no chyba, że tak
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Poza pasowaniem zębów w łuku, zęby muszą też do siebie pasować góra-dół. I dlatego usuwa się zęby w łuku w którym tragedii nie ma. Ale to indywidualna sprawa. |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od początku piję wszystko przez rurkę, unikam barwiących potraw (a jeśli już to jem je w taki sposób, aby używać tylko tylnych zębów), a i tak po 2 latach mam zamki zżółknięte (jak i całe zęby).
|
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki masz aparat, tzn jak sie nazywaja twoje zamki? Ja mam clarisy czy jakos tak. Mam aparat juz ponad rok, jem wszystko co popadnie i zamki mi sie NIE przebarwiaja. Wogole orto mi mowila, ze nie ma szans aby sie przebarwily, jak juz to ligaturki.
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia jakie mam zamki, ale może rzeczywiście od tego to zależy.
Ale...przez ok. rok też u mnie było wszystko OK, dopiero teraz porównując po 2 latach zdjęcia widzę różnicę. Z tym, że zaznaczam iż nie są to jakieś ogromne przebarwienia, powiedziałabym, że zamki przybrały kolor zębów, które to ogólnie pociemniały/zżółkły. |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie jutro o 19.00 mam zabieg...wkręcania mikro śrub w liczbie 6 w szczękę, wiem że nic nie będzie bolało ale wiem też że po samym zabiegu mogę odczuwać ból do 7 dni... Bardzo dobry doktor który przylatuję z Kanad, specjalista w swoim fachu ale jednak się boje
napiszę i dodam fotki jak dam radę
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie to zależy od wadyjak tak czytam ile wy za wizyty i aparaty płacicie to masakra ja za łuk płaciłam 1500 i 1400 zł , a za wizyte zawsze płacę 80 zł nie zależnie od tego co mi robi .
Edytowane przez @na Czas edycji: 2011-10-12 o 12:50 |
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o tej zniżce na serwisie groupon ( dotyczy Katowic, Chorzowa) 59 zł za konsultację ortodontyczną, plan leczenia ortodontycznego oraz skaling, polerowanie z fluoryzacją i Złota Karta Pacjenta w Mildent ?
Karta daje 20% zniżki na aparat ortodontyczny. Cennika nie ma na stronie, ale dzwoniłam do gabinetu i aparat tam kosztuje około 1600 zł, a ze zniżką wyjdzie około 1300 zł. Może sobie zakupie to bo u mnie sama wizyta przed podjęciem leczenia 150 zł a łuk metalowy 1800 zł |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamki ceramiczne i póki co nie zauważyłam aby coś się z nimi działo. Nawet ligaturki gdy zmieniają kolor to z przeźroczystych robią się takie słomkowe, ale na tle zębów i całości jest to niedostrzegalne. Czerwone wino, kawa, herbata im póki co nie szkodzi. Nie testowałam jedynie buraków i curry, bo okazji nie miałam.
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj byłam u dentysty ponieważ musiał wymienić mi plombę i do tego musiał zdjąć mi łuk bo by się nie dostał. Facet robił to pierwszy raz i powiem jedno: był strasznie niedelikatny. Myślałam, że poodrywa mi zamki... nie to co moja orto. Ona robi to tak delikatnie że prawie nie czuć
jutro do niej jadę to założy mi aparat z powrotem, choć nie na długo bo niedługo zdejmuję...wrzucam fotkę samych zameczków
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie... bo tak jak pomyślę to b. lubię swój aparacik.
Wyróżniał mnie. A bez niego to będę się czuła jak bez ręki
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiam, co mam pod ręką, ale nie jestem pewna, czy akurat te zdjęcia dobrze obrazują tą zmianę koloru.
Różnicę widzę np. po wizytach, kiedyś gumki zlewały się z zamkami, teraz po założeniu nowych ich biel (zakładają mi zawsze perłowe) odcina się od zamka. Przy okazji napiszcie proszę co sądzicie o postępach - chętnie wysłucham opinii osób niezależnych
Edytowane przez natewa Czas edycji: 2011-10-12 o 20:15 |
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci pięknie asymetria znika, własnie to zauważyłam jak dorysowałaś te kreseczki , też walcze z asymetrią i jak patrze na Twoje ząbki to myślę że i dla mnie jest nadzieja długo jeszcze bedziesz nosić ? Cytat:
zapytam chyba otro jak będe już przy końcu leczenia czy mi nie zrobi dodatkowego odlewu szczęki i sobie ten mój noszony aparat przykleje
Edytowane przez @na Czas edycji: 2011-10-12 o 20:18 |
||
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpierw sobie poczytaj opinie o tym gabinecie ortodontycznym, tzn. o lekarzu/lekarzach tam przyjmujących, bo może być tak, że kuszą zniżką, a są niekompetentni. Opinie możesz znaleźć na stronie www.znanylekarz.pl
|
|
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po takim widoku, to juz chyba nie mozesz sie doczekac sciagniecia, co? widac super zabki bedziesz jutro popdytywac o dokladny termin sciagania?jak ja marze o sciagnieciu, mam dosyc tej ciemni w buzi, nie dosc ze srebro daje po oczach to i szkliwo zolte.... oby kolo marca/kwietnia sie udalo
|
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam zamiar się zapytać o termin ściągania... zobaczymy ![]() teraz to trochę dziwnie się czuje z samymi zamkami na zębach i zęby wydają się jakieś większe i jaśniejsze
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za pomoca wyciagow czy to dzieki jakims szczegolnym technikom orto? a zgryz otwarty korygujecie?nie przejmuj sie tym kolorem, musialy pozolknac,dlugo juz je narazaszna roznorakie barwniki. ale za to jaka roznica bedzie gdy zdejmiesz ![]() Cytat:
ehhh wybacz jesli nadburzylam twoj poglad na temat noszenia aparatu ![]() ciekawa jestem co sie dzieje z KALOSZAMI, czy posciagalaly juz swoje druty i ciesza sie pieknym usmiechem moze ktora przypadkiem zajrzy na te strone i sie odezwie
Edytowane przez dzidka Czas edycji: 2011-10-12 o 22:43 |
||
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
fajna zabawa ![]() ja chyba dzisiaj się przejdę do dentysty , bo coś mnie szósteczka na dole boli , wiem że się przesuneła , i może teraz coś tam się pokazało i trzeba bedzie zrobić :/ ale chora jestem i nie wiem czy mi się chce , a wizyta u orto dopiero 24 października
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Oficjalnie dołączam do grona Aparatek
mega mi z nim dziwnie ;P Chyba trochę słaby interes zrobiłam, bo założyłam na górę szafirowy, a na dól (z racji tego, że dolnych zębów bardzo nie widać) metalowy. I teraz tak patrzę na siebie jak mówię i widzę, że praktycznie tylko dół widać, mogłam na odwrót założyć ;P ale nie ma co marudzić, gorsze problemy będą, już czuje że 6 zrobiła się bolesna, a minęły dopiero 4h od montażu. 3majcie za mnie kciuki |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do KALOSZY - no to ja się chyba do nich zaliczam ![]() Mam się świetnie, aparat już noszę 14 miesięcy (góra), póki co o zdejmowaniu nie myślę - to dopiero za jakiś rok... Za to jutro stuknie mi 30-stka! Masakra
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja już po wizycie u orto... i niestety dowiedziałam się, że moich zębów nie da się wyleczyć w 100 % (chodzi o asymetrię na dole) bo mam poważną wadę która jest wadą kostną i żeby zwalczyć asymetrię to trzeba by było wyrwać 1 ząb a przy tego typu wadach raczej się nie wyrywa zębów . No cóż, mam nadzieję że nie będzie się tak rzucać w oczy Gadałam też z orto o zdjęciu aparatu (za ok 3 wizyty czyli 4-6 mies.). Przedstawiła mi też cennik. Będę miała 4 aparaty, 2 płytki i 2 retainery... retainery, wiadomo na stałe a płytki tylko do spania i też sobie je długo ponoszę, do tego skaling, piaskowanie, wyciski i dopasowanie aparatów... niezły wydatek ![]() ![]() wrzucam fotki: przed, ze wczoraj po dentyście który mi zdjął łuk i zostałam w samych zamkach i z dzisiaj (miałam już kiedyś takie gumki ale wtedy miałam krzywe zęby... teraz wyglądają lepiej )te różowe gumki są lekko prześwitujące
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2011-10-16 o 00:54 |
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

Ja od początku piję wszystko przez rurkę, unikam barwiących potraw (a jeśli już to jem je w taki sposób, aby używać tylko tylnych zębów), a i tak po 2 latach mam zamki zżółknięte (jak i całe zęby).
napiszę i dodam fotki jak dam radę

ja za łuk płaciłam 1500 i 1400 zł , a za wizyte zawsze płacę 80 zł nie zależnie od tego co mi robi .

jutro do niej jadę to założy mi aparat z powrotem, choć nie na długo bo niedługo zdejmuję...