Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 19:30   #1171
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hallloooo

[B]DOMINIK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 3 MIESIĄCE!!!
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:56   #1172
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
U mnie dziś lepiej, bo teściowa przyjechała, to trochę się pozajmowała mała, ale witaj w klubie, wiem co czujesz.

Włosy - od tygodnia wypadają. Chyba przestanę się czesać. Myślałam, że skoro to już 3 miesiąc prawie i nic, to że mnie to ominie, ale widzę, że to typowy czas z tego co piszecie. Chyba polecę do apteki po Wax...

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Natka, dziękujemy i my również wam gratulujemy 3 miesięcy. U nas 3 miesiące wypada jutro
Właśnie mnie zaczęły wypadać po trzech miesiącach od porodu a teraz już odrastają. Ale w pewnym momencie bałam się że zostaną mi zakola...
Stary 2011-10-12, 19:56   #1173
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
My mamy leżczek i Krystuś czasem siedzi w nim pół godzinki czasem w nim zaśnie a czasem wogóle nie chce w nim siedzieć
Ja wiem, że to nie to samo, ale na próbę od dwóch dni sadzam ją w foteliku, czasem pobujam i generalnie to szału nie ma... wysiedzi tam z 10 min. Pomocne to jest jak trzeba coś w kuchni zrobić, a ona ma potrzebę wzrokowego kontaktu. Mam jakieś wewnętrzne przeczucie, że ten bujaczek może być nietrafiony w jej przypadku...

Cytat:
Krystuś troche zapłakał ale tez szybko sie uspokoił waży 6800 i mierzy 63cm
Wow, słuszna waga, ale po zdjęciach tego nie widać.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:04   #1174
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Właśnie mnie zaczęły wypadać po trzech miesiącach od porodu a teraz już odrastają. Ale w pewnym momencie bałam się że zostaną mi zakola...
A ile to u Ciebie trwało?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:07   #1175
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, widać u nas na wątku pewną prawidłowość. Te które mają mniej płaczące, lepiej śpiące dzieci, myślą o drugim. Te które mają bardziej wymagające dzieciaki, mówią że w życiu drugie .
No jest taka zależność, ale to chyba nic dziwnego, bo my mamy, które urodziliśmy pierwsze dzieciątko i okazało się, że jest ono aniołkiem i jest o wiele łatwiej niż się spodziewaliśmy no to pewnie, że myślimy już o rodzeństwie dla naszej pociechy. Ja należę do tych chętnych na drugieMoim marzeniem jest zostać w domu z Dominikiem do roku a potem zajść w ciąże i od początu być na L4. Wiem, że to trochę nie fair w stosunku do mojego pracodawcy, ale bycie mamusia na pełnym etacie to takie cudowne jest

A właśnie dziewczyny, od kiedy można się starać o dzidziusia tak, żeby było bezpiecznie po porodzie. Po ilu miesiącach?

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:08   #1176
zanetaa88
Zakorzenienie

Zmalowana TY to masz sny idziesz na koncert?

Natka pokaż co kupiłaś !

A Ja zakupiłam buciki,
o te -->http://szafka.pl/c592598-wkladka-105cm.html
śliczne prawda.
Licytuje w takim samym kolorze czapkę i rękawiczki,
do tego brązowego kombinezonu

Mój mąż mówi, że nienormalna jestem

sprzedałam chustę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:09   #1177
zanka205
Zakorzenienie

mi włosy lecą jak szalone, wszędzie je znajduję, wanna się zatyka- to samo było po pierwszym porodzie i aż miałam prześwity na czubku głowy
mi wtedy dość długo leciały

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:10   #1178
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
A ile to u Ciebie trwało?
Około 2 miesięcy... miałam dosyć i w końcu ścięłam włosy i pomogło -choć drastyczne . Ech ale tyle lat nie miałam krótkich włosów...

No moje Ladies śpią
Stary 2011-10-12, 20:14   #1179
zanetaa88
Zakorzenienie

LASKI --> OKAZJAAAAA! leżaczek fisher price !

Stary 2011-10-12, 20:42   #1180
youyou
Zakorzenienie

Lila już śpi usneła jak zwykle blyskawicznie, odkładam ją zawsze do łóżka i wychodzę. Ta sama zasypia, choć nie pomagają jej okrzyki kąpiącego się Filipa z łazienki

blondynka z tego co wiem to do tego łóżka jest tylko jeden materac -wlasnie ten 3-częściowy. Ja nie byłam przy zakupie bo wtedy leżałam i w Ikei był tylko tż - pytałam go to powiedział że ten materac jest taki dwustronny - część płaska na zimę i taka nierówna na lato żeby była bardziej przewiewna. kosztował chyba 130zł
Ale łóżeczko spokojnie mogę Ci polecić! jest naprawdę świetne, stabilne, drewniane, porządne- wystarczy na lata. Laski, ode mnie z drugiego watku też taki mają i są zadowolone.

MAdziulka OMG musiałas sie nieźle wystraszyć skoro mały nie płacze to nic mu nie powinno być

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ale jak to? przy usg się POMYLILI?łoooo matko.
to było w 1982r a wtedy to takich jak teraz usg nie było

Natka za 3 miesiące

agulaabar a co się z Tobą działo??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:53   #1181
nerola
BAN stały

Zmalowana szlag chyba trafił kabel od aparatu
I nie zgram

Jeszcze sie napatrzysz na zdjecia jedzącej Izy.Wtedy to byół 1 i ostatni póki co raz

W niedzielę chyba słyszałam Czesia w TV i od razu z Tobą skojarzyłam hahah
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:55   #1182
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że to nie to samo, ale na próbę od dwóch dni sadzam ją w foteliku, czasem pobujam i generalnie to szału nie ma... wysiedzi tam z 10 min. Pomocne to jest jak trzeba coś w kuchni zrobić, a ona ma potrzebę wzrokowego kontaktu. Mam jakieś wewnętrzne przeczucie, że ten bujaczek może być nietrafiony w jej przypadku...

Wow, słuszna waga, ale po zdjęciach tego nie widać.
Krystuś bardzo lubi siedziec w foteliku , dlatego kupiliśmy leżaczek
Mój synek wychodzi szczupło na zdjeciach
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:56   #1183
zanetaa88
Zakorzenienie

Zakochałam sie --> http://szafka.pl/c565691-hm-slixczny...y-rozm-68.html
oczywiście Emilie będzie takie miała

Stary 2011-10-12, 21:11   #1184
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, dziękujemy i my również wam gratulujemy 3 miesięcy. U nas 3 miesiące wypada jutro
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu
Dziekujemy za kciuki Krystuś troche zapłakał ale tez szybko sie uspokoił waży 6800 i mierzy 63cm
dla dzielnego Krstianka i za piękną wagę!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Natka gratki za 3 msc Jejku dziewczyny jak to zleciało, dopiero w ciąży byłyśmy i się zastanawiałyśmy czy to co czujemy to już ruchy Dzidzi czy jeszcze nie
A wiesz, że dzisiaj myślałam o tym samym...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka pokaż co kupiłaś !

A Ja zakupiłam buciki,
o te -->http://szafka.pl/c592598-wkladka-105cm.html
śliczne prawda.
Licytuje w takim samym kolorze czapkę i rękawiczki,
do tego brązowego kombinezonu

Mój mąż mówi, że nienormalna jestem

sprzedałam chustę

Jutro pokażę
Ale buciki bosssskie!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka za 3 miesiące

Cytat:
Mój synek wychodzi szczupło na zdjeciach
A mój właśnie jak pyza
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:41   #1185
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
to było w 1982r a wtedy to takich jak teraz usg nie było
eeee moja mama wiedziała, że będą bliźniaki, bo miała usg robione. Nie wiem tylko czy płeć znała
Natko dla Domka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:58   #1186
aania_20
Zakorzenienie

Wróciłam

Dzięki za odpowiedzi w sprawie włosów.... Mam nadzieję że niedługo to się skończy.. Kupiłam witaminki na włosy i spray Radical, może choć troszeczkę pomoże...

youyou, wyobrażam sobie szok po takiej "małej" pomyłce
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
no to masz gimnastykę
Tż mi ciśnienie podnosi
siedzi tu obok.
a czym Ci podnosi?

Cytat:
DOMINIK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 3 MIESIĄCE!!!:j upi:
klask i:
Cytat:

Jesteśmy po szczepieniu
Dziekujemy za kciuki Krystuś troche zapłakał ale tez szybko sie uspokoił waży 6800 i mierzy 63cm
pięknie!

Ehh.... aerobik - rewelacja! Wymęczyłam się masakrycznie, i świetnie się z tym czuję! Tego mi było trzeba Choć obawiam się że za chwilę nie wstanę sprzed laptopa, aż się boję co będzie jutro jak zakwasy całkiem wyjdą

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:01   #1187
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witamy
my dzis po szczepieniu mala dzelna tylko chwilke plakala
Brawo dla dzielnej panienki I jej mamy też

Cytat:
DOMINIK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 3 MIESIĄCE!!!:j upi:
Byliśmy dzisiaj z tej okazji na zakupach, kupiłam Domkowi kombinezon, czapki, rękawiczki...
Dominiczku, żyj nam sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
No jest taka zależność, ale to chyba nic dziwnego, bo my mamy, które urodziliśmy pierwsze dzieciątko i okazało się, że jest ono aniołkiem i jest o wiele łatwiej niż się spodziewaliśmy no to pewnie, że myślimy już o rodzeństwie dla naszej pociechy.
A ja nie wiem, czy to tak zawsze jest. Bo mój Tymek nie jest skończonym aniołkiem w takim sensie, w jakim pewnie Wy to rozumiecie. Tzn. nie śpi i nie uśmiech sie błogo od rana do nocy. Fakt, wieczorem i w nocy zasypia pieknie i pieknie, bezproblemowo śpi, ale codzinnie, od kilku tygodni, punktualnie od godziny 17 aż do kąpieli (czyli do 20.00) płacze i nie daje sie go niczym uspokoić. I wcale mnie to posiadanie większej ilości dzieci nie zniechęca, choć wieczorami jestem mocno zmęczona. I dla mnie jest ANIOŁKIEM, mimo tego. Bo dla mnie to dziecko jest absolutnie idealne i byłoby takie nawet gdyby nie spało wcale, płakało, wymuszało itp. Bo to mój synek i mój ideał
A o tym, że bardzo szybko będę mieć drugie dziecko zdecydowałam już wczesniej, jeszcze przed ciążą w zasadzie. I charakter dziecka nie ma tu nic do rzeczy
Stary 2011-10-12, 22:39   #1188
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
youyou, wyobrażam sobie szok po takiej "małej" pomyłce
noo szok był niezły najlepszy miała moja mama w czasie porodu - SN, bo urodziłam się ja i lekarz sobie poszedł....ale położne zorientowały się że tam jest jeszcze jedno dziecko

Brumek moja Lilka też pokazuje niezadowolenie popołudniami a głosik ma bardziej donośny niż Filip w jej wieku... więc dopóki nie włożymy jej do wanny to często mamy wieczorną operę
ale też uważam że jest taaakim słodkim aniołkiem i jak ktoś się mnei pyta to zawsze mówię ze jest taka kochana i grzeczniutka bo uważam ze tak jest.
Zawsze, nawet po mega ciężkim dniu, wieczorze ze zmęczonym i marudzącym Filipem, jęczącą Lilką uważam że moje dzieci to chodzące ideały
Stary 2011-10-12, 22:42   #1189
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witamy
my dzis po szczepieniu mala dzelna tylko chwilke plakala
al niestety Kornela ma asymetrie ulozeniowa, tu ukon w strone madziulki bo u niej maly tez ma wiec pytanie,czy cwiczenia daja efekty ,my dalismy rade umowic sie na rehabilitacje dopiero 23.11
aha i mala wazy 4400
Jak narazie żadnych efektów nie zauważyłam

Cytat:
MAdziulka OMG musiałas sie nieźle wystraszyć skoro mały nie płacze to nic mu nie powinno być
Nawet nie wiesz jak...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:45   #1190
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek moja Lilka też pokazuje niezadowolenie popołudniami a głosik ma bardziej donośny niż Filip w jej wieku... więc dopóki nie włożymy jej do wanny to często mamy wieczorną operę
ale też uważam że jest taaakim słodkim aniołkiem i jak ktoś się mnei pyta to zawsze mówię ze jest taka kochana i grzeczniutka bo uważam ze tak jest.
Zawsze, nawet po mega ciężkim dniu, wieczorze ze zmęczonym i marudzącym Filipem, jęczącą Lilką uważam że moje dzieci to chodzące ideały
Otóż to!!! Dokładnie to miałam na myśli
Stary 2011-10-12, 23:32   #1191
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękujemy za ząbkowe gratulacje

W sumie to ząbek dopiero co wyszedł z dziąsełka, jest tyci tyci, może milimetrowy, ale z niczym innym go pomylić nie mozna. Nawet zadzwoniłam po koleżanke po fachu i razem oceniałysmy znalezisko

W sumie w zachowaniu nic nie zauwazyłam, oprocz tego ze wkłada rączki do buzi prawie po nadgarstki ślini sie jak moje dwa buldogi razem wzięte i mlaska przy tym mega głośno. Właśnie te objawy cos mnie ruszyła i zaczełam ząbkowe poszukiwania, ale nic nie widziałam, aż wieczorem Sarenka uruchomiła syreny alarmowe i jak otwierała buźke żeby wrzeszczeć mogłam to cudeńko wypatrzeć

Wystraszyłam sie troche że szybko ząbke wychodzi, ale jak poszperałam w necie to juz 2 miesieczne dzieci maja po 2 zęby nawet! U 3 miesieczniaków to samo, a w 4 miesiącu to w sumie nikogo już nie dziwi, a Sarce własnie za tydzień 4 miesiać wybija!
Więc mysle ze to nic złego, w sumie nie wiem z jaka szybkościa ząb wyrośnie cały, narazie od 2 dni jest taki sam.

Patik dostałam butelki na nastepny dzien, po tym jak wysłałaś, dzięki (wydawałao mi sie że pisałam, że doszły).

Włosy właśnie zaczeły mi wypadać, miałam iść do fryzjera zrobić odrosty i aż sie boje ze po rozjaśnianiu to wogole mi nic nie zostanie...

Żaneta, a jak dajesz Emisie do żłobka to szczepiłaś ja na rota lub pneumo, bo już nie pamiętam? Podobno warto na to zaszczepić szczególnie własnie jak dziecko bedzie w skupiskach.
My narazie nie bedziemy sie żłobkować, ale widze na spotkaniach Klubu Kangura jaka Sarenka ma radoche jak inne dzieciaczki widzi.

Jeszcze miałam odpisać madziulce z tym wyjazdem do UK. Zaszczepienie psa to chyba nie problem i tak co roku trzeba szczepić, czip w wiekszości miast jest bezpłatny (i obowiązkowy) a jeśli nawet nie to niewielki koszt ok.80zl. Procedura fajt długa, pół roku minimum, ale jak juz raz zrobisz to na całe psie życie wystarcza (jeśli bedzie sie pilnowało terminów szczepień p/wściekliźnie). Więc może lepiej teraz sie tym zajać, jak juz bedziecie mieli warunki na psa i kase na przelot, to bedzie gotowe wszystko. Klatke do samolotu można wynając od przewoźnika, a jak coś to my mamy chyba 3 więc chętnie pożyczymy
My nasze psowate targamy wszedzie, przecież to też nasza rodzinka...

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Zapomniałam jeszcze sie wypowiedzieć co do drugiego dziecka, to po takiej boskiej Sarence che nastepne i jeszcze nastepne

Tylko póki co boje sie świadomie to zaplanować, może zaczekam na jakaś miła wpadke

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-10-13 o 08:33
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 00:14   #1192
brumek
Zakorzenienie

Carmelka, wiesz że uwielbiam Twoje posty
Są takie radosne, wesołe, pogodne, nasycone fajnym humorem. Po prostu mniam mniam :d
Stary 2011-10-13, 07:31   #1193
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Carmela, tekst o buldogach mnie rozłożył

A ja karmię małego i zaraz na uczelnię muszę jechać.....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:05   #1194
Kajool
Zadomowienie

Zgadzamsie z brumkiem co do drugiego dziecka. Szymek tez daje w kość ale jest idealem i na pewno rodzenstwo bedzie mial.
Idziemy na szczepienie.
Stary 2011-10-13, 08:24   #1195
nerola
BAN stały

A ja już nie planuję
Wpadka niemile widziana
Mam przekochane,urocze,madre dzieci.Kazde z nich inne,niepowtarzalne,"swoj e" a kazde bardzo kochane.
Iza jest wpadkowa ale to najcudowniejsza wpadka,jaką kiedykolwiek w zyciu zaliczyłam.
Jest cudowna pod każdym wzgledem.
Nawet jak płacze,choć to rzadkosć.Mam do Niej tyle cierpliwości,inne podejście,bardziej dojrzałe,przemyślane.
I ona jest spokojna dzieki temu chyba.
To największy nasz CUD.A CUDÓW mam 4 i jestem bardzo szczesliwa i spełniona

Dzień dobry
Mam sie lepiej ale to jeszcze nie wyzdrowienie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:33   #1196
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

you you dzięki za odp muszę się przejechać do Ikei i zob.Bo fajne są jeszcze te fotele rozkładane
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:37   #1197
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Jedziemy na przetykanie kanalika.
Odezwę się pewnie wieczorem.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:47   #1198
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry
dziś nocka lesza, zasnęła o 20, pobudka o 3:40 i spanie do 7
Stary 2011-10-13, 08:49   #1199
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam odpisać madziulce z tym wyjazdem do UK. Zaszczepienie psa to chyba nie problem i tak co roku trzeba szczepić, czip w wiekszości miast jest bezpłatny (i obowiązkowy) a jeśli nawet nie to niewielki koszt ok.80zl. Procedura fajt długa, pół roku minimum, ale jak juz raz zrobisz to na całe psie życie wystarcza (jeśli bedzie sie pilnowało terminów szczepień p/wściekliźnie). Więc może lepiej teraz sie tym zajać, jak juz bedziecie mieli warunki na psa i kase na przelot, to bedzie gotowe wszystko. Klatke do samolotu można wynając od przewoźnika, a jak coś to my mamy chyba 3 więc chętnie pożyczymy
My nasze psowate targamy wszedzie, przecież to też nasza rodzinka...
Fakt Carmelko szczepię i tak co roku - szczepiłam jakiś tydzień temu.
Jeżeli chodzi o czip to nie słyszałam nic żeby był obowiązkowy U mnie nie jest bezpłatny - koszt 100 zł. Jeszcze jakieś badania krwi trzeba wykonać za 260 zł, no i paszport. Dla mnie Bella też jest w pewnym sensie rodzinką, ale narazie nie stać Nas na jej przewóz - głównie chodzi o przelot, bo wtedy bilety liczymy w tysiącach, a nie w stówach...
Narazie zostanie w dobrych rękach - mama albo brat, a może za jakiś czas uda ją się ' ściągnąć ' np. autem.

I gratki za pierwszy ząbek Sarci

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:02   #1200
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny czy przy karmieniu piersią można zrobić tatuaż?

za tydzien mam imieniny i tż mi obiecał tatuż i się zastanawiam żeby w sobotę pojechaać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości