Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 18:52   #3571
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Pearl ojoj to wspolczuje, ale pamietaj,ze zawsze strasza przed obronami pamietam jak u mnie na uczelni mowili, ze dziekanka to taka siekiera byla i dziewczyny na obronach plakaly, bo tak je meczylapozniej jak sie okazalo to naprawde fajnie bylo, fakt, ze pytania zadawali i oczekiwali konkretnych odpowiedzi, ale to raczej bylo na zasadzie zastosowania logicznego myslenia w udzielaniu odpowiedzi a kiedy kochana masz obrone?

Widzisz moj tz jest nienormalny, niby jestesmy razem, a tak naprawde osobno, bo on zyje swoim zyciem...
Magdus, nie wiem dokladnie, bo na razie solidarnie wstrzymujemy sie z wysylaniem gotowej pracy,zeby jak najwiecej osob sie wyrobilo i zebysmy razem wieksza grupa zdawali, ale z tego co wiem, to najprawdopodobniej pod koniec pazdziernika

A Twoj tz jest Twoim mezem, czy jestes w naszym klubie bezboznic smazacych sie w piekle? Dziwne jest to jego zachowanie... No, ale moze czym innym nadrabia
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dziewczyno co ty takiego studiujesz budowe maszyn fizyke
jezykoznawstwo kognitywne na fil.angielskiej i pisze o teorii dynamiki sily Talmy'ego, gdzie nawet nie ma polskich zrodel o tym, a angielskie sa napisanie takim jezykiem, ze po dwoch zdaniach nie wiem, o co chodzi

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
pearpearl dziewczyny mają racje,zawsze przed obroną stres jest ,ja już zapomniałam co sama przechodziłam przed moją obroną ale teraz Ty właśnie mi przypomniałaś hehehe
I co, okazalo sie, ze nie taki diabel straszny?
Gdybym miala to po polsku...i gdybym cokolwiek z tego rozumiala, to bym sie nie bala, bo jakos jezyka w gebie zazwyczaj mi nie braknie. Jednak kiedy zaczynam sie stresowac, to lapie taka blokade, ze niby wiem, co mam powiedziec, ale tego nie mowie, bo...NIE
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jak wracaliśmy to non stop włączała się pozytywka. No, ale mój mąż uparł się, że idziemy pieszo, to niósł dzielnie. Oczywiście spotkaliśmy po drodze sporo jego uczniów
to od teraz bedzie mial "w budzie" nowa ksywke "pan pozytywka"
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
No masz u mnie też poniżej normy.Min to 60 a ja mam 51 ,a po 2 h 70 i nie wiem czy pisać do gina czy poczekać do 20,09 bo mam wizytę
dobrze,ze mi przypomnialas!
ja nie wiem, co sie dzieje ze mna w tej ciazy, ale caly czas czegos zapominam
lece po te wyniki, zeby zrobic zdjecie i wyslac ginowi
ja na Twoim miejscu bym napisala, no bo co Ci szkodzi?
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
BebiBebi faceci tak mają, mój ostatnio powiedział, że jak już urodzę i będzie wiadomo na jaki rozmiar kupować to on szybko pojedzie do galerii i wszystko kupi

ciekawa jestem tych zakupow :->

Agatek sie odzywala. Pisala, ze te laski, z ktorymi lezy sa nawet spoko, ale jedna zaraz ma termin, a druga juz jest trzy tygodnie po . No i mowi, ze straszne nudy i skromne posilki (bieeedaczek, a ona ostatnio zjadla 3 kanapki z dzemem, a zaraz pozniej 3 z wedlinka ), a do tego tv drogie, bo 2 zl za godzinke.

Laski, dzisiaj tap tap tap maddlllllll

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:52   #3572
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Padam na mordkę, a jeszcze mięso na jutro muszę usmażyć : /

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 18:55   #3573
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Magdus, nie wiem dokladnie, bo na razie solidarnie wstrzymujemy sie z wysylaniem gotowej pracy,zeby jak najwiecej osob sie wyrobilo i zebysmy razem wieksza grupa zdawali, ale z tego co wiem, to najprawdopodobniej pod koniec pazdziernika

A Twoj tz jest Twoim mezem, czy jestes w naszym klubie bezboznic smazacych sie w piekle? Dziwne jest to jego zachowanie... No, ale moze czym innym nadrabia

jezykoznawstwo kognitywne na fil.angielskiej i pisze o teorii dynamiki sily Talmy'ego, gdzie nawet nie ma polskich zrodel o tym, a angielskie sa napisanie takim jezykiem, ze po dwoch zdaniach nie wiem, o co chodzi

Gdybym miala to po polsku...i gdybym cokolwiek z tego rozumiala, to bym sie nie bala, bo jakos jezyka w gebie zazwyczaj mi nie braknie. Jednak kiedy zaczynam sie stresowac, to lapie taka blokade, ze niby wiem, co mam powiedziec, ale tego nie mowie, bo...NIE

Agatek sie odzywala. Pisala, ze te laski, z ktorymi lezy sa nawet spoko, ale jedna zaraz ma termin, a druga juz jest trzy tygodnie po . No i mowi, ze straszne nudy i skromne posilki (bieeedaczek, a ona ostatnio zjadla 3 kanapki z dzemem, a zaraz pozniej 3 z wedlinka ), a do tego tv drogie, bo 2 zl za godzinke.

Napisz jej ,żeby po czosnek poprosiła :P

Ooo dzisiaj top szpachelki Dobrze, ze w domu dzis u siebie jestem bo tż mi pilota by u siebie nie dał :P

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-12 o 18:56
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:06   #3574
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Jeju Kochane, ale mnie mój były wkurza , pisze do mnie od czasu do czasu i pyta sie czy czegos nie potrzebuje, że jak potrzebuje pieniadze to on mi da, co za idiota Czego on w ogóle odemnie chce, jakby nie umiał zrozumiec, że mam swoje życie, narzuca mi się co chwilę i wyskakuje z tematem pieniędzy jak jakiś boss, eh..
moj jak sie dowiedzial, ze jestem w ciazy, to zadzwonil do naszego wspolnego przyjaciela i sie pytal o mojego obecnego tzta, czy jest w porzadku, czy mnie nie zostawi i czy przypadkiem mi czegos nie potrzeba,a jak uslyszal, ze to porzadny i fajny koles, to odpowiedzial podobno "mam nadzieje"
mnie tez sie pytal, czy aby mi w czyms nie pomoc...ale to chyba nie natrectwo, tylko troska

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisz jej ,żeby po czosnek poprosiła :P

pisalam jej, ze nie jedziemy z moimi rodzicami do tesciow, bo moj tato sie rozchorowal i odwolal wizyte, na ktorej mieli ustalac "co dalej z nami" (jakby to bylo komu potrzebne...) no i napisalam, ze smutno mi, bo sie napalilam,ze zobacze sie z tztem...na to Agatek odpisala "to zrob mu mleko z miodem, moze wyzdrowieje":haha ha:

Stary 2011-10-12, 19:08   #3575
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Może to i z troski, wykorzystam go i wyślę liste zakupów na @ :P

ty sie nie śmiej z tym mlekiem, o ja własnie sobie robię mleko z miodkiem

bamusiek zrobiłas tyle zakupów za 20 zeta w lumpie? Ale super, u mnie jest kilka lumpków, w jednym to za spodnie trzeba dac ze 150 zł

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-12 o 19:10
Stary 2011-10-12, 19:08   #3576
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za opinię dzisiaj na 17 jestem umówiona na obejrzenie i ew. zakup

Pomidory z mozarellą po prostu kocham w sezonie pomidorowym (teraz już są coraz gorsze) prawie codziennie jedliśmy

Na kanapki, jakaś sałatka (np. pomidor, ogórek, kukurydza, sosik)

Ja też chyba, że znajdziemy jakąś fajną używkę
_________________________ ______________
Byłam w lumpku
Wydałam 20 zł, dla juniora mam jednego pajaca z weluru, portki i miałam jeszcze czapeczkę i rękawiczki, ale gdzieś mi wypadły po drodze do kasy
A dla siebie spodnie ciążowe (czarne gładkie materiałowe), spodnie dresowe, tunikę, bolerko wiązane, szalik i zajefajny płaszcz kurtkowy co prawda opina się na brzuszku, ale jeszcze trochę luzu ma, no i przyda się po ciąży

No i w drodze powrotnej skusiłam się na baleriny z promocji... kosztowały 19 zł przecenione z 89
Bambusiek ale się obkupiłaś
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:11   #3577
pearpearl
Wtajemniczenie

Agawoo, Ty wez, Dziewczynko, w koncu odpocznij! Najpierw caly dzien w pracy,a teraz jeszcze w kuchni bedziesz siedziec? Poloz sie, nozki do gory, poczytaj gazetke, obejrzyj jakis odmozdzajacy program w tv, bo nam w koncu padniesz

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
zacznij od wozka! najlepiej ktorys z dylizansow, ktore pokazywala Uska
Cytat:
Napisane przez Zoska
dr.Agatek bedzie dumna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 19:12   #3578
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

pisalam jej, ze nie jedziemy z moimi rodzicami do tesciow, bo moj tato sie rozchorowal i odwolal wizyte, na ktorej mieli ustalac "co dalej z nami" (jakby to bylo komu potrzebne...) no i napisalam, ze smutno mi, bo sie napalilam,ze zobacze sie z tztem...na to Agatek odpisala "to zrob mu mleko z miodem, moze wyzdrowieje":hah aha:
haha ale o czosnku zapomniała

własnie pościel zmieniłam
dzisiaj będziemy spać pod świeżutką w kwiatuszki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:15   #3579
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Przejrzałam ubranka , które już mamy, co radzicie jeszcze dokupić?

A więc:
15 par skarpet
2 pary kapci
1 para butów, ale juz na takie starsze dziecko, bardziej 2 letnie

56
bluzka z krótkim rękawem x3
bluzka z długim rękawem x4
spodnie długie x1
pajac b/z x6
kaftanik x6
body z długim rękawem x1
body b/r x2

62/68
bluzka z dł. rękawem x14
pajac b/r x8
pajac z rękawem x5
spodnie długie x5
body z długim rękawem x3
body z krótkim rękawem x8
1 bluza polarowa x1
1 bluza jeansowa x1
kurtka zimowa x1

74
ogrodniczki długie x2
ogrodniczki krótkie x1
pajac z długim rękawem x6
body z krótkim rękawem x7
pajac b/r x6
sweterek x2
bluzka z krótkim rękawem x1
zimowy kombinezon x1

80
body b/r x7
sweterek z dlugim rękawem x2
ogrodniczki bez rękawa x2
pajac z długim rękawkiem x2
3 komplety spodnie plus bluza
spodnie długie x7
spodnie krótkie x1
kombinezon polarowy

czapeczki x3
2 śliniaki
1 śpiworek do wózka
1 śpiworek normalny

Sporo osób się zdeklarowało dać ubranka jeszcze, ale to napewno jak sie dziecko urodzi, wiec nie bardzo wiem co tam będzie. W większości ubranka sa rózowe.. miejmy nadzieje, ze lekarz sie tez nie pomylił co do płci
Zosia dokup jeszcze trochę skarpetek bo 15 par może być przy mało, a tak serio, to masz tyle tego, że mozesz sklep z ciuszkami dla bobasów otworzyć
Stary 2011-10-12, 19:16   #3580
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bo ja się Pearl dostosowuję do poleceń d. Agatka :P
Takie mleczko jest dobre, akurat piję.

Podeślę mu stronę , hahahaha

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Zosia dokup jeszcze trochę skarpetek bo 15 par może być przy mało, a tak serio, to masz tyle tego, że mozesz sklep z ciuszkami dla bobasów otworzyć
Poważnie?

Tak mnie pocieszacie, że mam tego dużo, aż mi ulżyło

Skarpetek mało? Hmm Ale dokupię

Napewno jakieś czapy dokupię i kombinezon , bo w tym to się utopi
Stary 2011-10-12, 19:19   #3581
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
haha ale o czosnku zapomniała
a nigdy w zyciu
to ja,osiol, zle napisalam
nie mialo byc mleko z miodem tylko mleko z CZOSNKIEM

Cytat:
Napisane przez Neska
własnie pościel zmieniłam
dzisiaj będziemy spać pod świeżutką w kwiatuszki
mmmmmmmmmmmm
uwielbiam pierwsza nocke pod swieza posciela
az se chyba zmienie

Cytat:
Bo ja się Pearl dostosowuję do poleceń d. Agatka :P
Takie mleczko jest dobre, akurat piję.

Podeślę mu stronę , hahahaha
Zocha, to musisz dorzucic do tego czosnek,zeby bylo wedlug dra.Agatka

podeslij,podeslij
i wybierz jeszcze jakis model deluxe

Stary 2011-10-12, 19:21   #3582
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Tak mnie pocieszacie, że mam tego dużo, aż mi ulżyło

Skarpetek mało? Hmm Ale dokupię

Napewno jakieś czapy dokupię i kombinezon , bo w tym to się utopi
no duzo duzo masz
ja stwierdziłam, ze juz nic nie kupuję z ubranek. jeszzcze muszę kupic czapkę zimową i szaliczek a jak potem cos braknie to dokupię...

dziewczynki macie sprawdzonego sprzedawcę na all od pieluszek tetrowych?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
a nigdy w zyciu
to ja,osiol, zle napisalam
nie mialo byc mleko z miodem tylko mleko z CZOSNKIEM

uf bo juz myslałam, ze cos z nią nie tak
Stary 2011-10-12, 19:21   #3583
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Tak Was tylko dziewczyny szybko nadrobiłam ale nawet nie mam sił cytować, wczoraj miałam ciężki wieczór i nawet jeszcze dzisiaj siedzę i ledwo się powstrzymuję od płaczu. Wczoraj moją koleżankę w ciąży (mieszka na tym samym piętrze co ja) zabrało pogotowie, bo zaczęła krwawić. I w szpitalu okazało się, że serduszko maleństwa przestało bić straszne to. Nawet nie mam sił o tym mówić
A tak się cieszyłyśmy, że razem będziemy wózkami jeździć
Maga współczuje Twojej koleżance, przykre to, trzymaj się.
Stary 2011-10-12, 19:22   #3584
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

O jak ja Ci współczuję takiego cudownego tematu pracy
Ja też skończyłam filologię, ale językoznawstwo wymazałam ze swojej pamięci gdzieś tak na 3 roku studiów

A telewizja we wszystkich szpitalach chyba w takiej cenie Normlnie wychodzi drożej jak cyfra plus czy telewizja n
Cytat:

bamusiekzrobiłas tyle zakupów za 20 zeta w lumpie? Ale super, u mnie jest kilka lumpków, w jednym to za spodnie trzeba dac ze 150 zł
Jak w galerii normalnie

Cytat:
Agawoo, Ty wez, Dziewczynko, w koncu odpocznij! Najpierw caly dzien w pracy,a teraz jeszcze w kuchni bedziesz siedziec? Poloz sie, nozki do gory, poczytaj gazetke, obejrzyj jakis odmozdzajacy program w tv, bo nam w koncu padniesz
Dzięki Kochana
Mam takiego lenia, że nawet mi się nie chce TV uruchamiać (mamy kartę TV w kompie stacjonarnym,a ja siedzę z lapkiem ) ..
U mamy w pokoju gada telewizor, ale tylko i wyłącznie o polityce, więc nawet tam nie wchodzę
Już usmażyłam mięsko, jeszcze tylko ryż do zupki ugotuję

Stary 2011-10-12, 19:35   #3585
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
witajcie Mamuski i Brzuszki

bardzo bardzo bardzo mi przykro.... trzymaj się kochana

Agatku będzie dobrze, bo nie może być inaczej

Zośka masz całkiem konkretną wyprawkę, ja do tego może dorzuciłabym jeszcze ze 2 bodziaki z długim rekawem na 56-62 i jakies półśpiochy

Agacia_cz kurteczka bardzo fajna, ja bym się tylko troche bała, ze się nie dopnę, bo rosnę jak szalona....

Haniula marsz na IP !!!

Bebi bebi dołączam do wypowiedzi dziewczyn, porozmawiaj z Tż-tem, przygotuj sie do tej rozmowy, zrób jakaś listę... przeciez nie bedziesz biegać "na ostatnich nogach" i wybierać wszystko....

a po wczorajszej wizycie wiem że z dzidziochem wszystko OK, ma już prawie 1kg (dzisiaj zaczynam 28tc), kręci się starsznie, a jak podłaczyli mnie do KTG to babka musiała 3 razy przestawiać sluchawkę, bo Maja bardzo się burzyła i wciąz uciekała i próbowala skopać te słuchawki z brzucha...
no i szyjka się trochę skróciła-jest juz na granicy normy, bo jak się jeszcze skróci to moze zacząć sie otwierać, więc dostałam z powrotem luteinę i nakaz leżenia i odpoczywania jak najwięcej.... ciekawe jak ja to wytłumacze rozbrykanemu 3-latkowi...

zrobiłam dzisiaj ta zupkę porową z przepisu Mmoniki i jest pyyyyyszna już 2 miseczki zjadłam i mam ochotę na jeszcze, a do tego grzaneczki i jest git
Mala_stopka dobrze, że z dzidzią wszystko ok, a Ty leż i odpoczywaj i uważaj na siebie

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Któraś mamuśka pisała kiedyś na temat stacji parowej, ciekawa jestem czy jest zadowolona, a może któraś z Was ma??. Wczoraj cały wieczór siedziałam i czytałam opinie, no i wszyscy piszą ze jest to super ułatwienie, prasowanie nie jest moją mocną stroną Chyba sie skusze ale najtańszą dobrej firmy znalazłam za 162.5euro o taką i nie wiem czy na prawde warto. Tak i tak musze kupic żelazko ale fajne są też za 50euro.

Tż mi oczywiście gada, po co taka droga stacja za tą cene to można miec 3 żelazka.....no tak tylko ze on cwaniak nie prasuje

Co myślicie?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Zuzia zapomniałam, ja też mam prawie codziennie zgage mi sie strasznie odbija, no właśnie prawie codziennie a w zasadzie jem tak samo i o tej samej godzinie. Nie wiem od czego to zależy. Wczoraj znowu wziełam renie bo już nie dawałam rady
Kasik mi położna tutaj w UK przepisała Peptac na zgagę, tylko to ma okropny smak i konsystencję, ale naprawdę pomaga, spytaj o tą zawiesinę na kolejnej wizycie u położnej.
Stary 2011-10-12, 19:37   #3586
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

idę telewizorownię pooglądac

dobranoc
Stary 2011-10-12, 19:45   #3587
AgaMili
BAN stały

kasiahexe dzieki ze pytasz, ale nie mam wiesci od niej . Napisala mi wczoraj ze jak sie cos zmieni to mi da znac. Takze maly nadal pod respiratorem na intensywnej terapi
A tu link do tego sklepu:
http://www.bobasshop.co.uk/

Uciekam. Do jutra babeczki

P.S. Agatek i Haniula trzymajcie sie w tych szpitalach . Ale beda mialy nadrabiania
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:02   #3588
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Mój też nauczyciel, więc też mam nadzieję, że będzie mógł z tego skorzystać. A jeszcze lepiej by było jakby mi się udało urodzić w ferie, gdzie akurat będzie miał 2 tygodnie wolnego
Ponoć w jednej szkole faceci brali ten urlop, więc się da, ale nie wiem jak to w praktyce

Nam się z feriami nie uda, bo Wlkp ma w tym roku na samym końcu ale zawsze tatuś w domu w pierwszych tygodniach

Cytat:

To jej się współtowarzyszki pewnie szybko zmienią, zresztą tam to norma. a jedzenie -> chyba jedynie prowiant z zewnątrz...

Cytat:
bamusiek zrobiłas tyle zakupów za 20 zeta w lumpie? Ale super, u mnie jest kilka lumpków, w jednym to za spodnie trzeba dac ze 150 zł
Niom już pisałam, że mam taki fajny, gdzie we środy jest "-50%", a cena wyjściowa rzadko (głównie kurtki/płaszcze) przekracza 10 zł ni i jak się bierze ciuchy po 4-7 zł, to nie wychodzi dużo za spore ilości

Byłam w Biedronie na zakupach... śledzia w oleju już prawie całego zjadłam, a szprota zostawię na piątek
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:03   #3589
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
kasiahexe dzieki ze pytasz, ale nie mam wiesci od niej . Napisala mi wczoraj ze jak sie cos zmieni to mi da znac. Takze maly nadal pod respiratorem na intensywnej terapi
A tu link do tego sklepu:
http://www.bobasshop.co.uk
jejciu smutne to
dziekuje za linka

a i zapomniłam Wam napisac przedwczoraj moja koleznka urodziła coreczk a teraz najwazniejszen porod trwał 55 min

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:20   #3590
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

To jej się współtowarzyszki pewnie szybko zmienią, zresztą tam to norma. a jedzenie -> chyba jedynie prowiant z zewnątrz...

Taa, ciekawe, kto jej go przyniesie.. bo chyba nie teściowa ??

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
jejciu smutne to
dziekuje za linka

a i zapomniłam Wam napisac przedwczoraj moja koleznka urodziła coreczk a teraz najwazniejszen porod trwał 55 min
Wow, też bym tak chciała
Gratulacje dla koleżanki

Stary 2011-10-12, 20:24   #3591
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Taa, ciekawe, kto jej go przyniesie.. bo chyba nie teściowa ??
Łeee... o tym nie pomyślałam

Zmykam spać, dobranoc
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:33   #3592
anankee
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co kupiłam sobie dzisiaj na wszelki wypadek wkładki laktacyjne co by miec w razie wypadku
wzięłam z babydreama za 5 zł chyba

czy wy tez macie takie wrazenie, ze ta ciąża mija jak szalona??
ja w ciąży z Emi też kupiłam te wkładki laktacyjne z babydream 2 opakowania i zużyłam dosłownie kilka sztuk, bo bardzo szybko mi się laktacja unormowała. Jedynie w momencie karmienia to mi zawsze ciekło z drugiego cycka, ale miałam zawsze tetrę pod ręką

co do uplywającego czasu to podpisuję się obiema rękami. Mnie mija tym bardziej szybko, że mam malego broja w domu i ręce pełne roboty

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
J
Czy wie któras z Was ile leży się w szpitalu po cesarskim cięciu ??
ja miałam cc w środę o 23.55, a wyszłam do domu w niedzielę, więc w 4 dobie. Ale generalnie wypuszczają chyba po 5 dniach. Mnie wypuscili wcześniej bo wszystko było ok ze mną i z dzieckiem (żadnej żółtaczki i nic innego)

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:44   #3593
19mala83
Raczkowanie

Hej mamusie.
Trochę mnie nie było ale wszystko grzecznie nadrobilam a było tego tyle że ho ho. Nie cytuję bo i tak nie pamiętam co komu i cięzko tak po długiej nieobecności. Cieszę się, że przepędziłyście koleżanke (nawet nie pamiętam nicka)bo jak czytałam jej wypowiedzi to aż mi się ciśnienie podnosiło

Moj Tż też nauczyciel i nie wiem własnie jak to jest z tacieżyńskim dla nauczycieli. Maga83 i Bambusiek czego uczą Wasi Tż-ci? Moj matematyki i jak wspomniałam o tacieżyńskim to on no jak ty to sobie wyobrażasz dzieciaki 2 tyg bez matematyki? A to że mi może być cięzko w pierwszych dniach to nieważne

Byłam na wizycie w zeszłym tyg mały rośnie, ważył 970g, ogolnie wszystko dobrze tylko coś w jednej nerce do obserwacji niby w granicach normy ale na kolejnej wizycie do zbadania, mam nadzieję że będzie ok.

Buziaki dla Agatka i trzymam kciuki żeby badania wyszły dobrze i żeby okazało się że mała waga Zajączka to dlatego że już taki jego urok.

Pearpearl z magisterką będzie dobrze i tej wersji się trzymajmy

Więcej nie pamiętam co komu napisać, może teraz będzie mi łatwiej wbić sie w dyskusję bo prawie 2 tyg przerwa robi swoje, aż mi głupio teraz tak włazić z butami

Ide Top model obejrzeć trzeba sobie humor poprawić z wieczora

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-10-12 o 20:46
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:06   #3594
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, sorrki, że nie nadrabiam, nie mam siły.

Jak nie urok to sraczka... dziś znowu zaliczyłam taki chyba mój urok...

no i mamy problem... tz wczoraj wieczorem zauważył na plecach jakieś dziwne placki (cały odcinek lędźwiowy w czerwonych plamkach), to samo na brzuchu i po bokach. Miał iść dzisiaj do lekarza, ale się nie udało, idzie jutro. A dziś jeszcze wyszło mu na rękach - po wewnętrznej stronie. Nie swędzi, nie ma gorączki... nie mam pojęcia co to jest.
Mi wyszło coś na samym dole brzucha, rano miałam kaszkę swędzącą, po wapnie przeszło, a teraz znowu
Stary 2011-10-12, 21:14   #3595
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej, sorrki, że nie nadrabiam, nie mam siły.

Jak nie urok to sraczka... dziś znowu zaliczyłam taki chyba mój urok...

no i mamy problem... tz wczoraj wieczorem zauważył na plecach jakieś dziwne placki (cały odcinek lędźwiowy w czerwonych plamkach), to samo na brzuchu i po bokach. Miał iść dzisiaj do lekarza, ale się nie udało, idzie jutro. A dziś jeszcze wyszło mu na rękach - po wewnętrznej stronie. Nie swędzi, nie ma gorączki... nie mam pojęcia co to jest.
Mi wyszło coś na samym dole brzucha, rano miałam kaszkę swędzącą, po wapnie przeszło, a teraz znowu
Inutil, mam nadzieję, że to nic poważnego Niech TZ wybierze się do lekarza i zapyta co to i od czego może być :/
A Tobie współczuję kolejnych rewolucji żołądkowych

Idę chyba spać, chociaż chciałam poczekać na TZta :/ Ale ziewam już co chwilę

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-12 o 21:18
Stary 2011-10-12, 21:15   #3596
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Kasik mi położna tutaj w UK przepisała Peptac na zgagę, tylko to ma okropny smak i konsystencję, ale naprawdę pomaga, spytaj o tą zawiesinę na kolejnej wizycie u położnej.
Jutro mam usg w szpitalu to sie zapytam o ten peptac bo takich typowych wizyt położnej tu nie ma dopiero po urodzeniu dzidzi.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty bo z tego co pamietam to jeszcze 2 mamusie mają. A Wy trzymajcie za moją Jestem ciekawa czy dalej bedzie Milenka czy czasem jakiś siuraczek nie wyrósł

Ide pod prysznic....dobranoc mamuśki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:18   #3597
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Jutro mam usg w szpitalu to sie zapytam o ten peptac bo takich typowych wizyt położnej tu nie ma dopiero po urodzeniu dzidzi.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty bo z tego co pamietam to jeszcze 2 mamusie mają. A Wy trzymajcie za moją Jestem ciekawa czy dalej bedzie Milenka czy czasem jakiś siuraczek nie wyrósł

Ide pod prysznic....dobranoc mamuśki
Trzymam kciuki za wizyty

Stary 2011-10-12, 21:37   #3598
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

huraaaaaaaaaaaaaaa!! Gabryske wywalili!!!!!!!!!!!! hura!!!

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

no to ide
dobranoc jeszcze raz
Stary 2011-10-12, 21:38   #3599
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
huraaaaaaaaaaaaaaa!! Gabryske wywalili!!!!!!!!!!!! hura!!!

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

no to ide
dobranoc jeszcze raz
Znaczy się o tap madl chodzi tak

Stary 2011-10-12, 21:43   #3600
nawojka8583
Zadomowienie

Mamuśki niestety nie dałam rady Was dziś nadrobić i jutro zamiast 6 będę miała pewnie ze 12 stron do nadrabiania ciągle mi coś przerywało czytanie, a to tel od koleżanki, a to sąsiadka wpadła na chwile itd. Uciekam spać, bo jutro znów pobudka o 5.30 i do pracy. Mam prośbę: jutro jedną rączką stukajcie w klawiaturę, a w drugiej trzymajcie zaciśnięty kciuk za mojego synusia. Idziemy na USG sprawdzić tą cystę paskudną, już się stresuję. Kolorowych snów wszystkim Mamusiom i Brzusiom.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości