Żonki 2009 cz. XXX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 20:31   #2011
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXX

ja bym pampersów nie kupowała bo jak każdy będzie miał taki pomysł, rodzice może też gdzieś kupili w promocjo na dłużej dziecko wyrośnie i też pampersy będą leżeć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:33   #2012
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
anika chyba 52cm
napisałam do siostry młodej mamy z prosba o podpowiedz co kupic, jezdzi do niej, wiec pewnie jest zorientowana. a co kupic dla mamy?
ja właściwie na wszytskie odwiedziny dostałam tylko jeden prezent, od przyjaciół ( tych co mieli wesele teraz) od nich dostałam mega duzą czekolade i bukiet róż i było mi cholernie miło

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja bym pampersów nie kupowała bo jak każdy będzie miał taki pomysł, rodzice może też gdzieś kupili w promocjo na dłużej dziecko wyrośnie i też pampersy będą leżeć
oj zdziwiłabys sie....... zwłaszcza jak india pisze ze on taka kruszyna to dosc długo pojedzie na 1-kach lub 2-kach

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:39   #2013
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
kochana ktosi nie chodziło o zwykłą butelke tylko butelke oilatum soft to tak płyn natluszczajacy do kąpieli \\potwierdzam działa rewelacyjnie

ja uzywałam co prawda oilan ale to jeden czort - tylko nazwa inna ale w srodku ten sam plyn
Tak, dokładnie o butelkę Oilatum mi chodziło
Oilan też jest ok, nie miałam co prawda płynu do kąpieli, ale mamy kremik na odparzenia i działa świetnie

Cytat:
ja właściwie na wszytskie odwiedziny dostałam tylko jeden prezent, od przyjaciół ( tych co mieli wesele teraz) od nich dostałam mega duzą czekolade i bukiet róż i było mi cholernie miło

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

oj zdziwiłabys sie....... zwłaszcza jak india pisze ze on taka kruszyna to dosc długo pojedzie na 1-kach lub 2-kach
Ja też nie dostawałam prezentów Od teścia tylko kwiaty "za wnusię" i od przyjaciółki też kwiaty

Co do rozmiarów pieluch - Marcelinka ważyła 2900 przy urodzeniu, na 1-kach była chyba 1,5-2 m-ce. Teraz ma skończone 4 m-ce a nadal jest na 2-kach, choć pewnie już ostatnią paczkę.

India z ręką na sercu, kupiłabym Oilatum, Oilan lub inny emolient to kąpieli - to nie uczuli, a świetnie nawilża taką delikatną skórkę. My już niczym małej nie smarujemy po kąpieli, pupci też nie, odparzeń zero. A jak mała dostala uczulenia po proszku do prania, to też pomogło. I do tego kupiłabym jakąś zawieszkę do wózka lub jakiegoś piszczka welurowego, z babyono są fajne.
Stary 2011-10-12, 20:45   #2014
india83
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ktosi nie chodziło o zwykłą butelke tylko butelke oilatum soft to tak płyn natluszczajacy do kąpieli \\potwierdzam działa rewelacyjnie

ja uzywałam co prawda oilan ale to jeden czort - tylko nazwa inna ale w srodku ten sam plyn
no wlasnie wyszło jak sie znam na dzieciach

anika Mati to moj osobisty skrót dla Matyldy

dzieki za podpowiedzi, przemyse sprawe i wyruszam na zakupy
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:47   #2015
ktosia86
Zakorzenienie

Guciu melduję, że plan na dziś wykonany Było ciężko, bo w międzyczasie jeszcze kuzynka nas odwiedziła i nam zeszło na plotach, ale jest.

Padam na twarz...Jeszcze obejrzę tap madl i spać. mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza
Stary 2011-10-12, 20:48   #2016
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Ktosieńko mi oilan poleciła przyjaciolka farmaceutka do tego zawsze mi przywozi jak ma w promocji w swojej aptece

my tez długo w 1 i 2 trojki bardzo krotko cos chyba z miesiac teraz wskoczyłysmy w 4 i na nich jedziemy od miesiaca

co do zabawek to piewsza zabawką jaka natka wogole zaczeła sie interesowac to byla karuzela, inne zabawki jaknei interesowały bo za mała była jak miała 3 miesiace to zaczeła dopiero łapac rekami kurczaka w bujaczku i to był jej start do zabawek

ale w karuzele była wpatrzona jakw obrazek
tyle czasu obiecywałam sobi e ze kupie jej tez karuzelke mała do wózka ale jakos nam zeszło i w koncu jej nei kupiłam
a taka chciałam kupic
http://allegro.pl/karuzela-podrozna-...825354967.html

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
no wlasnie wyszło jak sie znam na dzieciach

anika Mati to moj osobisty skrót dla Matyldy

dzieki za podpowiedzi, przemyse sprawe i wyruszam na zakupy

no przeciez mowie ona ona...

klawiatura za mna nie nadaza

Stary 2011-10-12, 20:56   #2017
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Żabcia - no niestety tak tu jest, a żeby się dostać do lekarza rodzinnego trzeba się przedrzeć przez asystentkę medyczną, która robi selekcje - wystarczająco chory czy jeszcze z tydzień może się pomęczyć. Dlatego też ludzie rejestrując się kłamią, że np. kaszlą już 1-2 tyg. bo inaczej nie ma zmiłuj - paracetamol i ciepła kąpiel lekarstwem na wszystko Te oto atrakcje za jedyne 25 Euro, bo wizyty są bezpłatne dopiero jak wydasz w ramach wizyt i lekarstw ponad 500 euro/rok. Nawet nie będę pisała ile płacę składki zdrowotnej co miesiąc...
Za to nie zwolnień lekarskich - jak się źle czujesz dzwonisz do pracy że nie przyjdziesz bo chorujesz i wsio.. Po trzech dniach dzwoni do Ciebie pracownik agencji pośredniczącej pomiędzy Tobą, pracodawcą a ubezpieczycielem coby sprawdzić jak Ci idzie samoleczenie no i może Cię wtedy wezwać na komisję lekarską żeby sprawdzić czy naprawdę jesteś chora.
no to faktycznie ladna masarka z ta sluzba zdrowia

Dziewczyny jest swiatelko w tunelu .. bylam w gabinecie dostalam liste ubezpieczen ktore moj gin przyjmuje i musze wybrac najtansze zalatwic i problem z glowy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:00   #2018
bzyczka1
Zakorzenienie

Lila urodziła się 3390 i na 1 była tylko na jednej paczce, później dwójki dość długo i teraz trójki. Moja siostra się pytała mnie co kupić i poprosiłam o pampersy ale 3. One mogą leżeć i czekać, kiedyś się je zużyje. A ja dostałam od cioci, siostry mojego taty dużą bombonierę mauxion...leży do teraz i czeka nie wiem na co

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:06   #2019
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

bzyczka przyjsc ci pomoc z tymi bonbonami???

Stary 2011-10-12, 21:16   #2020
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny jest swiatelko w tunelu .. bylam w gabinecie dostalam liste ubezpieczen ktore moj gin przyjmuje i musze wybrac najtansze zalatwic i problem z glowy

w końcu jakieś dobre wieści

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-12, 21:18   #2021
bzyczka1
Zakorzenienie

Aniczko kochana zapraszam serdecznie podzielę się ze wszystkimi

Która ma konto na fejsie i kartę w zakazanej na wizażu aptece D O Z . PL ?? mam punkty do rozdania.

Nasz skarb
Stary 2011-10-12, 21:19   #2022
śliweńka
Zakorzenienie

ja mam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-12, 21:22   #2023
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu jakieś dobre wieści
no dokladnie oby wszystko sie szybko wyjasnilo ..

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-12, 21:27   #2024
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

zabcia a te najtansze to jakis taki w miare przystepny koszt??

bzyczka czemu zakazana?? nie kumam

Stary 2011-10-12, 21:35   #2025
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zabcia a te najtansze to jakis taki w miare przystepny koszt??
no wlasnie nie wiem narazie dzwonie zeby sie zorientowac

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-12, 21:43   #2026
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Skąd macie takie paczuszki

Ja z Johnsona dostałam i przedwczoraj z Bebilonu, ale w sumie kosmetyków Johnsona nie używam i leżą, a w Bebilonie miałam próbkę mleka 2, poradnik żywieniowy i śliniak (fajny bo duży)

Mnie bierze angina pzez to Agula musi leżeć u siebie w łóżeczku, a nie jak co rano ze mną się kokosić na łóżku az uśnie
Poza tym martwi mnie, ze za dużo śpi - wczoraj od 19 do 6 dziś + drzemk w ciągu dnia.

Zabciu strasznie to zamotane

Dziewczyny zazdroszcze Wam ciąż. Ja che jeszcze raz

Tez rycze na reklamie calzedoni, w ogole płaczek ze mnie
jestem w szoku, że tyle mamuś chce po tak krótkim czasie znowu być w ciąży

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ha! Żeby to było takie proste! Ja też chcę bluzeczki i sweterki i nic nie ma! Przynajmniej mnie się nic nie podoba.
no to mnie nie pocieszyłaś ehś
ale słyszałam w radiu, że w sklepach odzieżowych mają pospadać ceny, bo obrót w tych sklepach był w ostatnim roku o 10% niższy niż w poprzednich latach i że mają NIBY te wyprzedaże -70% itp

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Oddam dziecko w dobre ręce!!! Od wczoraj przechodzi samą siebie, a do tego jeszcze w nocy dowaliła 2 godzinną przerwę w spaniu połączoną z darciem się, jakby ją ze skóry obdzierali. Teraz też buczy i wielkie fochy, że ma spać Wymiękam. Jest południe prawie, a ja siedzę w piżamie Kto mi podmienił dziecko?
zaopiekuję się na czas określony

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
bidulko

Cytat:

A propo opętańczego śmiechu, to kiedyś jak znalazłam w necie wątek ze śmiesznymi historiami z porodówki to traciłam oddech ze śmiechu. A potem chciałam opowiedzieć mężowi i nie byłam w stanie, a on się wkurzał, że nie wie o co chodzi
chyba czytałam te same historie sikałam ze śmiechu

Cytat:
Super te misie mam zamiar uszyc taką Agulkowi jak podrośnie tylkomusze w maszynę się zaopatrzyć.

U nas hitem jest lalka kilk
ma szeleszczącą spódnice.
Ja swoj kupiłam na all za 10 zł z metką

Ide sobie zrobić do indeksu zdjęcie.
Mam nowy cel, nowe marzenie
brawo

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nie wiem ale takie opinie czytałam w necie i wolałam nie ryzykować.
ja też sprawdzam wykałaczką i nic się nie dziurawi

No to tyle, jakoś nie mam weny pisać co u mnie dzisiaj prowadziłam pierwszy raz koło ... sami faceciiiii byli
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:50   #2027
bzyczka1
Zakorzenienie

Ślwieńko napisz mi na pw jak się nazywasz to znajdę cię na fb i dodam do znajomych i wyślę punkty.

Anika nie wiem czemu zakazana ale wycinają tą nazwę. Masz konto? chcesz punkty??

Nasz skarb
Stary 2011-10-12, 22:12   #2028
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

nie nie mam ani na fb ani na nk
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ślwieńko napisz mi na pw jak się nazywasz to znajdę cię na fb i dodam do znajomych i wyślę punkty.

Anika nie wiem czemu zakazana ale wycinają tą nazwę. Masz konto? chcesz punkty??

Stary 2011-10-12, 22:27   #2029
bzyczka1
Zakorzenienie

Szkoda bo mogę dać po 5 punktów 10 znajomym.

Nasz skarb
Stary 2011-10-12, 23:05   #2030
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc dziewczynki

czytam was czytam codziennie tylko odpisac nie ma kiedy...

India - widze ze dziewczyny doradzaja ci Oilatum na prezent-ja popieram-sama dostalam swego czasu duuuza butle oilatum,mydelko i krem i bylam bardzo zadowolona.

Zabciu - mam nadzieje ze uda sie do konca zalatwic to ubezpiecznie po twojej mysli! trzymam kciuki!!

wczoraj bylam w pracy i niespodziewanie zadzwonila kolezanka (moja szefowa) czy moge zostac dluzej i poprowadzic zaj.popoludniowe bo ona utknela w krk i cos trzeba bylo pomic-tym sposobem siedzialam w p-lu od 8-18! masakra-przyjechalam wykonczona! dzis tez troche na wariata bo mialy byc zajecia,potem mialo ich nie byc a w koncu w srodku dnia okazalo sie ze maja byc i musialam szybko uciekac z zakupow i sie przygotowac-mialam zajecia wg W. Sherborne wiec musialam sobie troche przypomniec! ale fajnie wyszlo

Pytalam kiedys w co sie ubrac na roczek-wiec juz mam kupilam dzis granatowa sukienke! bardzo mi sie spodobala ale jak ja zalozylam to nie bylam do konca przekonana-mini, bardzo obciska,ale w takie drapowania delikatne, na szerokich ramiaczkach. Jakos nie moglam sie przekonac ze taka opieta ale jak mnie maz w niej zaobaczyl to kazal szybko kupowac a najlepiej juz nie sciagac Mysle ze ja wykorzystam nie raz-w przyszlym roku wesele u kol.wiec na poprawiny bedzie idealna!

To byly dobre wiesci-z gorszych-maz mial mala stluczke-jakis facet wjechal w niego na parkingu jemu sie nic nie stalo ale drzwi auta troche skasowane. jeszcze gosciu chcial wmowic wine mojemy michalowi bo zobaczl ze mlody to sie da go wrobic,ale nie takie numery. Facet wyjechal z podporzadkowanej na parkingu wiec jak maz "delikatnie" mu powiedzial ze halo pana wina to juz byl grzeczny. spisali oswiadczenie i juz dzownili do ubezpieczalni. I kurcze takie problemy z autem a w niedziele roczek !!!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

dla mamusiek - maluszki kochaja metki, wysratsja z tego ok 7miesiaca - przynajmniej zuzka wyrosla
cos dla maluchow kochajacych metki
http://www.bebik.pl/wp-content/galle...a-k-s-kids.jpg
siwetny misiek metka moj do tej pory uwielbia metki a teraz jak ma sweterek albo kurtke i przy zamku cos jest doczepione to to ślimta w buzi

Cytat:
Super te misie mam zamiar uszyc taką Agulkowi jak podrośnie tylkomusze w maszynę się zaopatrzyć.

U nas hitem jest lalka kilk
ma szeleszczącą spódnice.
Ja swoj kupiłam na all za 10 zł z metką

dobra dwcyzja! to juz teraz samych piatek

Bzyczko - gratulacje pierwszego zeba! byleby wszystkie wychodzily tak bezobjawowo
My mamy 3 zeby ale widac jak sie kolejna gorna dwojka juz prawie przebila i pieknie sa wyrzlobione gorne jedynki,pewnie tez pojda w ciagu najlizszych dwoch tygodni

AAAa mamuski - dostalam dzid probki Bebiko! zaresjestrowalam sie kiedys na stronie i tam mozna zamowic bezplatne probki-troche na nie czekalam ale dzis przyszly.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 01:01   #2031
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Zabciu - mam nadzieje ze uda sie do konca zalatwic to ubezpiecznie po twojej mysli! trzymam kciuki!!

Pytalam kiedys w co sie ubrac na roczek-wiec juz mam kupilam dzis granatowa sukienke! bardzo mi sie spodobala ale jak ja zalozylam to nie bylam do konca przekonana-mini, bardzo obciska,ale w takie drapowania delikatne, na szerokich ramiaczkach. Jakos nie moglam sie przekonac ze taka opieta ale jak mnie maz w niej zaobaczyl to kazal szybko kupowac a najlepiej juz nie sciagac Mysle ze ja wykorzystam nie raz-w przyszlym roku wesele u kol.wiec na poprawiny bedzie idealna!

.
super pokaz kiecke

Dwonilam dzisiaj sie dowiedziec ile kosztuje ubezpieczenie i az mi sie slabo zrobilo... postanowlam ze pojde najpierw na wizyte do kliniki a tam powiem ze nie mam ubezpieczenia i oni sie wszystkim zajma tak zrobila moja najoma i w ciagu 2 miesiecy dostalam ubezpieczenie ktore przyjmuje moj gin takze mysle ze to najlepsze wyjscie .... jutro jade do kliniki tylko po to zeby zrobic test ciazowy .. pozniej umowia mnie na wizyte juz z lekarzem i powiedza jakie papiery musze przyniesc w sprawie ubezpieczenia

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-13, 08:05   #2032
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
a po drugie...popłakałam się z powodu Lilki mamy zęba prawie bezobjawowo.
gratulujemy!!!

Cytat:

no moje miasto wojewódzki i studenckie więc ceny są kosmiczne jak szukaliśmy mieszkania to ceny były za metr ponad 4tyś.
w Krakowie napisali że na rynku wtórnym cena za metr nie może przekroczyć 3670zł coś mi nie pasi ta tabelka czy tak zaostrzyli aż ceny metra
od jakiegoś czasu wprowadzili mocno zaostrzone ceny za metr, ale pozwolili też brać ten kredyt singlom, ogólnie duża zamiana była

Cytat:
powiem tylko tyle -CUDOWNIE

Cytat:
a dziewczyny mamusie, czy wasze pociechy też mają brudne stopy? tzn skarpetki czy rajtuzki? Lilak nie chodzi, nie raczkuje a stopy ma zawsze umorusane jakby chodziła po brudnej podłodze
i jeszcze ja potwierdzę, tak brudziły się od naszych ubrań

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
W Lindlu teraz też jest do kupienia książeczka z przepisami na muffinki i na necie też jest ich mnóstwo.
o tak dziś pojadę i jak jeszcze będą to wezmę z muffinkami i makaronami

no i kupię sobie jeszcze te silikonowe w całości zobaczymy które lepsze pojedyńcze czy w całości zawsze więcej lepiej

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Aniu polecam książkę z LIdla są tam super przepisy. A co do foremek to ja mam metalowe i jak dla mnie są super. Bo ja zawsze patrzę patyczkiem czy są już upieczone i czytałam, ze te z silikonu można w ten sposób łatwo przedziurawić. Poza tym ja lubię je w papilotkach.
ale żeś mnie ubawiła

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
nie wiem jakby trzeba bylo wpychac ten patyk zeby zrobic dziure w silikonowej formie
o dokładnie tak!

Cytat:
no widze, ze i nawet co do pampersów zdania sa podzielone ech... trudny wybór
to jeszcze ja powiem polecam pampresy, one naprawde się przydają! 1 kup a jak się boisz to weź 2 na prawdę się nie zmarnuja
do tego ręczniczek kąpielowy i tyle, ręczników nigdy za wiele, kocyk też jest dobry acz ja mam 3 dwa ciepłe i jeden lżejszy i jest ok,
no albo jak mówią dziewczyny w aptece powiedz że chcesz coś natłuszczajacego do kąpieli dzieci olian emolium etc
z innymi kosmetykami bym nieryzykowała bo nie wiesz czy coś nie uczuli

my ostatnio znajomym kupiliśmy "włodka" tego konika z fp i byli bardzo zadowoleni, jak coś to też polecam

Cytat:
Guciu melduję, że plan na dziś wykonany Było ciężko, bo w międzyczasie jeszcze kuzynka nas odwiedziła i nam zeszło na plotach, ale jest.
jestem z ciebie duma

Cytat:
czesc dziewczynki
najważniejsze ze poradziłaś sobie z zajęciami,
pokaż koniecznie sukienkę!

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-10-13 o 08:23
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:14   #2033
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczynki

czytam was czytam codziennie tylko odpisac nie ma kiedy...

India - widze ze dziewczyny doradzaja ci Oilatum na prezent-ja popieram-sama dostalam swego czasu duuuza butle oilatum,mydelko i krem i bylam bardzo zadowolona.

wczoraj bylam w pracy i niespodziewanie zadzwonila kolezanka (moja szefowa) czy moge zostac dluzej i poprowadzic zaj.popoludniowe bo ona utknela w krk i cos trzeba bylo pomic-tym sposobem siedzialam w p-lu od 8-18! masakra-przyjechalam wykonczona! dzis tez troche na wariata bo mialy byc zajecia,potem mialo ich nie byc a w koncu w srodku dnia okazalo sie ze maja byc i musialam szybko uciekac z zakupow i sie przygotowac-mialam zajecia wg W. Sherborne wiec musialam sobie troche przypomniec! ale fajnie wyszlo

To byly dobre wiesci-z gorszych-maz mial mala stluczke-jakis facet wjechal w niego na parkingu jemu sie nic nie stalo ale drzwi auta troche skasowane. jeszcze gosciu chcial wmowic wine mojemy michalowi bo zobaczl ze mlody to sie da go wrobic,ale nie takie numery. Facet wyjechal z podporzadkowanej na parkingu wiec jak maz "delikatnie" mu powiedzial ze halo pana wina to juz byl grzeczny. spisali oswiadczenie i juz dzownili do ubezpieczalni. I kurcze takie problemy z autem a w niedziele roczek !!!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

siwetny misiek metka moj do tej pory uwielbia metki a teraz jak ma sweterek albo kurtke i przy zamku cos jest doczepione to to ślimta w buzi

dobra dwcyzja! to juz teraz samych piatek

Bzyczko - gratulacje pierwszego zeba! byleby wszystkie wychodzily tak bezobjawowo
My mamy 3 zeby ale widac jak sie kolejna gorna dwojka juz prawie przebila i pieknie sa wyrzlobione gorne jedynki,pewnie tez pojda w ciagu najlizszych dwoch tygodni

AAAa mamuski - dostalam dzid probki Bebiko! zaresjestrowalam sie kiedys na stronie i tam mozna zamowic bezplatne probki-troche na nie czekalam ale dzis przyszly.
dobrze że sukienka kupiona, no a dobrze że TŻ nie dał się temu facetowi, myślał że znajdzie młodego a ten się wystraszy policji i weźmie winę na siebie

Cytat:
super pokaz kiecke

Dwonilam dzisiaj sie dowiedziec ile kosztuje ubezpieczenie i az mi sie slabo zrobilo... postanowlam ze pojde najpierw na wizyte do kliniki a tam powiem ze nie mam ubezpieczenia i oni sie wszystkim zajma tak zrobila moja najoma i w ciagu 2 miesiecy dostalam ubezpieczenie ktore przyjmuje moj gin takze mysle ze to najlepsze wyjscie .... jutro jade do kliniki tylko po to zeby zrobic test ciazowy .. pozniej umowia mnie na wizyte juz z lekarzem i powiedza jakie papiery musze przyniesc w sprawie ubezpieczenia
ja widzę że fasola na świat wyjdzie to cię dopiero lekarz przyjmie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-13, 09:00   #2034
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:02   #2035
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
to musisz poczekać na madzialenkę mistrzynie muffinek
ej, ja jestem mistrzynia muffinek od 3 miesięcy nie upiekłam innego ciasta a piekę co tydzień

Cytat:
kurcze, byłam pewna, ze Ci odpisałam mnie tez się podoba kształetem, choć jak dla mnie za mała. ale rozumiem, ze musieliscie dostosowac ja do swoich mozliwosci. całosc ładnie sie prezentuje. juz bym chciał zobaczyc Twój salon w calosci
no musieliśmy mam nadzieję, że będzie się łatwo, szybko i wygodnie rozkładała, bo uwielbiam ogladać Tv na leżąco

trzymajcie kciuki że na urodziny (równo 4 tygodnie!) dojdzie

Cytat:
Pytalam kiedys w co sie ubrac na roczek-wiec juz mam kupilam dzis granatowa sukienke! .
pokazuj szybciutko granat

a ja nie wiem co zrobić... bo tak pisałam Wam o takich obcisłych spodniach w Promodzie i od lat pasują tam na mnie spodnie 38. kilka dni temu poszłam już niby je kupić. Biorę 38 i wiszą na mnie! prosze o 36. weszłam, bez problemu. No i oczywiscie...., nie kupiłam ich. a problem oprócz rozmiaru jest taki... że one sa przed kostkę macie takie spodnie? niby wyglada to sexi ale mam wrażenie jakbym miała za krótkie spodnie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:06   #2036
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ho

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
no musieliśmy mam nadzieję, że będzie się łatwo, szybko i wygodnie rozkładała, bo uwielbiam ogladać Tv na leżąco

a ja nie wiem co zrobić... bo tak pisałam Wam o takich obcisłych spodniach w Promodzie i od lat pasują tam na mnie spodnie 38. kilka dni temu poszłam już niby je kupić. Biorę 38 i wiszą na mnie! prosze o 36. weszłam, bez problemu. No i oczywiscie...., nie kupiłam ich. a problem oprócz rozmiaru jest taki... że one sa przed kostkę macie takie spodnie? niby wyglada to sexi ale mam wrażenie jakbym miała za krótkie spodnie
no właśnie miałam ci pisać super ma kształt trzymam kciuki żeby przyszła na czas

a co do spodni to wiem o czym mówisz bo jak szukałam na piknik rodzinny to też takie przymierzałam i nie brałam ich bo niby to krzyk mody ale właśnie dla mnie są po prostu za krótkie.. ja zawsze miałam kłopot ze spodniami, miałam skok wzrostowy i nogi mi tak wyciągnęło że co 2-3 mce miałam spodnie za krótkie i teraz mam uraz.. nie kupie takich bo dla mnie są nie fajne
Stary 2011-10-13, 09:07   #2037
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

India a propo tych natłuszczających rzeczy to widziałam w aptece takie komplety, ze dw produkty +miś taki zestaw prezentowy.
My prezenty dostaliśmy tak do 20-30 zł.
Najczęściej to były ubranka i grzechotki. Ja koleżane kupiłam bawełniany koc, innej taką zabawkę okręcaną na łóżeczko klik - coś takiego.
Polecam zabawki Lamaze- dosyć drogie, ale fajnie wykonane, kolorowe, szeleszczące.
Hitem na mamuskach był też taki królik - klik Mam podobnego słonia na macie i Agu go uwielbia bo fajny dźwięk wydaje

Dzięki dziewczyny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:12   #2038
kliwia
Zakorzenienie

a ja z pieluch bylam zadowolona, w wiekszym rozmiarze dostalismy i tylko od jednej pary - a tak to najbardziej sluzy nam prezent z recznikiem kapielowym.

ja mam takiego slonia co Scio pisze - on byl w macie odczepiony fajny ma dzwiek.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:12   #2039
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A ja właśnie spełniłam sobie zachciankę zrobiłam sobie ryż na mleku polany masełkiem i posmarowany musem gruszkowym nie jadłam tego chyba z 10 lat przypomniał mi sie smak z dzieciństwa
nigdy nie lubiłam takich wynalazków

Cytat:
Kochane w niedziele jade odwiedzic kuzynke i mała Matylde jako młode mamy poradzcie mi co powinnam kupic
My jak szliśmy do znajomych to kupiliśmy pampersy, kwiatki dla nowej mamy i wino dla taty. Każdy coś dostał

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Gucia - uwaga, zaśpiewka: tak się bawi tak się bawi AGH Łatwe do zapamiętania w każdym stanie Do tego każdy Wydział miał swoja piosenkę zazwyczaj, ale za chiny sobie nie mogę przypomnieć swojej.

Żabcia
- no niestety tak tu jest, a żeby się dostać do lekarza rodzinnego trzeba się przedrzeć przez asystentkę medyczną, która robi selekcje - wystarczająco chory czy jeszcze z tydzień może się pomęczyć. Dlatego też ludzie rejestrując się kłamią, że np. kaszlą już 1-2 tyg. bo inaczej nie ma zmiłuj - paracetamol i ciepła kąpiel lekarstwem na wszystko Te oto atrakcje za jedyne 25 Euro, bo wizyty są bezpłatne dopiero jak wydasz w ramach wizyt i lekarstw ponad 500 euro/rok. Nawet nie będę pisała ile płacę składki zdrowotnej co miesiąc...
Za to nie zwolnień lekarskich - jak się źle czujesz dzwonisz do pracy że nie przyjdziesz bo chorujesz i wsio.. Po trzech dniach dzwoni do Ciebie pracownik agencji pośredniczącej pomiędzy Tobą, pracodawcą a ubezpieczycielem coby sprawdzić jak Ci idzie samoleczenie no i może Cię wtedy wezwać na komisję lekarską żeby sprawdzić czy naprawdę jesteś chora.

Co do foremek silikonowych - mam na mafinki i szczerze jej nieznoszę - nie jest stabilna, ugina się, przy najbliższej okazji leci won.

India - pampersy (możesz dopytac jakie używają), u moich znajomych powodzeniem cieszyła się taka książeczka do kapieli albo zabawki do kąpieli (niby dla starszego trochę malucha, ale przecież szybko urośnie), karta upominkowa do sklepu dziecięcego.
Aaaaa, to się szybko nauczę

Cytat:

Padam na twarz...Jeszcze obejrzę tap madl i spać. mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza
Jestem z CIebie dumna! Jesteś niesamowita! Ogromne gratulacje!
A dzisiaj też będziesz pisała? To dzisiaj 1,5strony

Cytat:

Super!

Martuś, muszę dzisiaj też o lidla zahaczyć. Chcę mufinki, makarony i szybkie dania

Witajcie!

Wczorajszy grzaniec skończył się czterema i dzisiaj jestem nie przytomna

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:23   #2040
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ej, ja jestem mistrzynia muffinek a piekę co tydzień od 3 miesięcy nie upiekłam innego ciasta

trzymajcie kciuki że na urodziny (równo 4 tygodnie!) dojdzie

pokazuj szybciutko granat

czuję się zaproszona i przygotuj porcję dla dwóch osób

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości