|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
No jasne, nie było mnie pół dnia i tyle miałam nadrabiania Teraz mam straszny ból głowy, wydaje mi się, że nawiało mi w uszy i to od tego. Aż czarno przed oczami nie wiem co na to może pomóc?
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Probowalam Was rano nadrobic, poczytalam pare stron i musialam zamknac kompa bo musielismy jechac. A teraz weszlam bo chcialam zdac relacje z wizyty. A wiec wszystko jest dobrze, bobasek zdrowiutki, ma 12 cm i wazy 200 gr. Jest bardzo ruchliwy, posladkowo ulozony, ale to jeszcze nie ma znaczenia. Akcja serca 144 ( w normie), a moja szyjka dluga, pozamykana wiec jest dobrze ![]() No dr rozpoznal plec. Dzidzia jest chlopczykiem ![]() Wiec Filipek bedzie mial braciszka. Z jednej strony jestem troszke rozczarowana, ale tylko dlatego ze zawsze bardzo marzylam o dziewczynce, a wiecej starac sie nie bede, bo nie mam juz sily, ciaze sa dla mnie ciezkie, szczegolnie przez bole kregoslupa. Z drugiej strony bede miala ciuszki, zabawki chlopiece i wlasciwie malo co musze kupic. No i najwazniejsze ze zdrowe Ale nie ukrywam ze poryczalam sie jak nienormalna, bo czuje maly niedosyt. No i chlopcow ciezej sie chowa, moja tesciowa procz mojego meza ma jeszcze syna tez i widze czasem jej bezradnosc, zawsze jej wspolczulam, widze po niej ze marzyla o corce.... ![]() No coz. Widocznie tak mialo byc, trzeba bedzie dobrze wychowac chlopcow, choc nie jest to latwe zeby wyrosli na porzadnych mezczyzn i zeby potem bronili mamusi ![]() wiec Karolca koloruj mnie na niebiesko Stwierdzilam tylko, ze dla meskich genitaliow chce rodzic w znieczuleniu, bo czy dla faceta warto tak cierpiec? ![]() Oczywiscie zartuje, ehh moze lekarz sie pomylil? A co do kuchni, idzie na przod, kafle na scianie sa, Panowie gazownicy zmienili bieg rurki gazowej (twardziele na otwartym gazie robili masakra, ale ze spoldzielni wiec znaja sie ale smierdzialo gazem w domu jak nie wiem)jutro Pan bedzie kladl kafle na podlodze i pozniej poprawki i koniec ![]() Dobrze ze mam tesciow klatke obok, tesciowej nie ma, tesc chodzi na popoludnie do pracy wiec ide codziennie tam z Filipem tam gotuje obiad bo tu w domku to gaz odlaczony a poza tym nie ma jak tam gotowac.
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że dał się podejrzeć, chociaż wiesz na co możesz się szykować (choć może i się doktor pomylił kto wie hehe). Super że zdrowiutki i z Tobą wszystko ok - to najważniejsze
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję syna ![]() tak mało chlopców na wątku![]() ![]() no i fakt dużo mniej zakupów Cię czeka chocby same zabawki no i 2 chłopaczkom będzie sie może łatwiej dogadac w przyszlosci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa83 super że dzidzia zdrowa
Ale najważniejsze żeby były zdrowe
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, gratuluje chlopca
no i najwazniejsze ze malenstwo zdrowe co ja tam jeszcze chcialam... aha... o bezpeiczenstwie fotelikow to ja nie mowilam... jedyne co wazne, to to, zeby przynajmniej w tym okresie niemowlecym fotelik byl odwrocony do kierunku jazdy
|
#4897 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Najważniejsze, że dzidzia zdrowo rośnie, a Wy już wiecie, jaka płeć...Rozumię jednak troszkę Twoje rozczarowanie, moja siostra też chciala bardzo aby 2 dziecko było dziewczynką, ale nie wyszło-jest dwóch chłopców-Filipek i Maksiu! A teściowa z kolei bardzo czeka u nas na dziewczynkę, bo także całe życie marzyła się jej córka, a ma dwóch chłopców. Ale chłopcy też przecież mogą być pomocni, pamiętać o mamusi i pomagać jej, gdy zajdzie potrzeba...Także nie martw się, będziesz miała dwóch kochanych synków![]() |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam za tamą we Włocławku więc Wisła u mnie jest i spokojniejsza i nieco bardziej czysta. Poza tym woda w tych wszystkich "zakolach" przy brzegu też jest spokojna, niemal stojąca, więc nie mam zbytnio obaw. A pies po powrocie trafia pod prysznic, bo i tak jest brudna od piachu i błota.
Niedługo zobaczysz Cytat:
![]() Zaraz Cię pokoloruję
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Długi dzień miałam w pracy dziś.. Od 8 do 18![]() Ale humor dopisuje, więc spoko. Agulka, gratulacje I trzymam kciuki za remont Pociesz się , ze u moich teściów już dobre 1.5 miesiąca mają do gołych cegieł skute ściany w przedpokoju i kuchni![]() Zdobyłam pierwsze info o LIMERIC (dla jednej z nas , która zamierza tam rodzić i zabijcie, nie mogę sobie przypomnieć Twojego, kochana nicka ![]() Mianowicie dowiedziałam się, ze jest to jeden z większych szpitali położniczych z wielką ilością porodów( kurcze świta mi 44 tysiące rocznie - ale głowy nie dam, z moją pamięcią ostatnio marnie). I ginekolog, który tam pracował kilka lat temu, mówił, że to dobre miejsce ![]() Przypomniało mi się też, że mój kolega od lipca tam pracuje(anestezjolog), zamierzam do neigo zadzwonić i też się podpytam ![]() Mój mąż planuje isofixa, musi chyba wymienić jedno siedzenie w szarania naszym kofanym I będzie isofix Ale co ostatecznie postanowi, to nie wiemBrzuszki śliczne macie.. Wszystkie ![]() A co do doga niemieckiego, to właśnie posiadanie takowego jest moim i męża wielkim marzeniem Mam już nawet hodowlę wybraną w Polsce![]() Musimy jednak się trochę przed tym ustabilizować, bo przy naszym koczownuczym trybie życia, pies (który już jest) i dziecko zdecydowanie wystarczą Może za 2 lata? No i ma to być sunia Chcemy pobawić się w wystawy.. A nasz piesio jest wykastrowany, więc spoks
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wogole dziekuje wam za kciuki
![]() ![]() Najgorsze jest to nastawienie na kucyki, sukieneczki itd... Poza tym moj maz ma brata i z ich opowiesci wiem co robili, wiec strach mnie ogarnia troszke szczerze mowiac, wybiegam troche w przyszlosc, ale na razie takie mysli mi sie nasuwaja.... Musze sie przyzwyczaic do tej mysli i tyle.
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co?
zauwazylam, ze tutaj w okolicach godziny 20-22 jakos tak ucicha ![]() pewnie wszystkie molestuja tztow, albo seriale ogladaja ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() A wo ogole, to wam nie powiedzialam jaki mialam sen dzisiejszego poranka... otoz snilo mi sie, ze na wizycie gin zrobila mi jakies badania i wyszlo, ze niby chruje na rozyce , ale ze na razie mam sie nie przejmowac, tylko nastawic sie na to, ze dziecko bedzie musialo byc leczone po porodzie... no masakra i dodatkowo mi sie ubzduralo, ze to bedzie nie jedno dziecko, tylko blizniaki... ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-12 o 20:45 |
|
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
Gucia, ja ani nei molestuję, ani nie oglądam
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
bo ty jestes na wizazu... tak jak ja
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nastawialam sie na synka wlasnie, a doktorek mnie zaskoczyl mowiac ze jego zdaniem jest tam dziewczynka. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe dzieciatko i zdrowo sie urodzilo a i w chlopcu i w dziewczynce sa tak samo plusy jak i minusy ![]() Cos mnie prawy jajnik pika ... bylismy z mezem na malych zakupkach, potem ogladalismy razem The big bang theory teraz rozwiesilam pranie i ide chyba zaraz do lozka, bo mnie jakos spanko scina ... dzisiaj juz odkrecilam kaloryfery, bo chlodno jakos w domku bylo - na zewnatrz 12 stopni zaledwie. dobranocka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
obiad miałam na kolację. Bo mąż później z pracy wrócił. A ja wczesniej podjadłam sobie kanapki z sałatą
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przed kompem TŻta będę molestować cały weekend, nareszcie
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestescie
![]() Umiecie pocieszyc, ale moj dr mysle, ze sie nie pomylil Poza tym czytalam ze latwiej pomylic sie w druga strone ![]() No nic, najwyzej mnie synkowie wysadza w powietrze, bo z opowiadan meza wiem ze robili z bratem takie eksperymenty w pokoju ze cud ze sa cali i zdrowi ![]() Moj maz chemik, od dziecka zamilowanie do chemikaliow, brat troche nierowno pod sufitem wiec razem mieszanka wybuchowa. ![]() A poza tym kto sie mna zaopiekuje na starosc jak bede schorowana babcinka? No kto? Chlopcy nie umyja mi pupy Z kim bede zdjecia ogladac, gadac o porodach no z kim? faceci nie sa sentymentalni a ich tematy do rozmow to inny swiat ahhh....
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zamilowanie do chemii mam od dziecka... co ja tam nie namieszalam i kolezankom te twory rozdalalam... wyobraz sobie przez co musiala przechodzic moja biedna mamusia ![]() brat wyprawial nieco inne numery, ale tez byl gagatek a w sumie to o porodach i ba, nawet planowaniu rodziny to lepiej mi sie gada z bratem niz z mama a teraz tak z innej beczki, chcialabym sobie kupic taki pierscionek z bialego zlota.. bae7o9ukdk8.jpg . ile byscie za takie cos daly?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-12 o 21:03 |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, wiem tylko, że złoto jest w cenie teraz. Ile jest wart - nie wiem. Ja bym dała max 100 zł bo jestem bardzo skąpa
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta pierscionek ponoc dosc ciezki... heh... zobaczymy, z tego co widze facet (albo babka ) wystawia go co chwile i mam nadzieje, ze w listopadzie tez ... wtedy moze sie skusze ![]() a tak w ogole, to powiem wam, ze uwielbiam ebay... i zaluje, ze nie znalam wczesniej... tyle ciuchow co ja w zyciu wywalilam, a z czego mozna by odzyskac jeszcze troche kasiorki ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-12 o 21:19 |
|
|
|
|
#4914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak widze falbanki i takie slodkie dziewczece sukieneczki to mdleje A tak swoja droga tu duzo nie naprodukowalyscie
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kochany maz przemywa podloge
![]() A wogole wczoraj poszalelismy noca mimo zmeczenia, ale potrzebowalismy chyba odreagowania ![]() No i dzis ciutke poplamilam i sie wystraszylam, oczywiscie powiedzialam lekarzowi o tym fakcie, ale ja czesto po stosunku mialam takie cos ze delikatnie plamilam... No ale lekarz zbadal mnie dokladnie i powiedzial ze juz nie plamie i mamy tak nie szalec No ale jak tu nie zaszalec po tak dlugiej abstynencji ![]() Ale sie stesknilam za Wami o jej zebym tylko byla dobra tesciowa
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska gratuluje synusia
A co do opieki na starość- nie przejmuj się... w domu spokojnej starości też jest fajnie
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam jesli tylko bedzie mnie na to stac, to chyba bym w takim chetnie zamieszkala... opieka, towarzystwo rowiesniekow itd, a nie tam bede truc d... mlodziezy ![]()
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taka impreza to chyba sporo kosztuje, a gdzie taniej to nie jest chyba dobrze... Ja nie mogłabym oddać nikogo z rodziny do takiego domu |
|
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Aguś, moja koleżanka ma męża. A u niego w domu 3 chłopa było
Tata zmarł młodo, matka wychowywała całą trójkę. Jak umierała na raka w wieku 55 lat, chłopaki na zmianę ją myli , pielęgnowali, podnosili, karmili. Robili przy niej absolutnie wszystko. Wszelkie pielęgnacyjno higieniczne procedury. Miała już wtedy 2 synowe, ale chłopacy powiedzieli, że oni się mamą sami będą opiekować. Dla nas-'obcych' było to wzruszające, a oni o tym nie rozmawiali w ogóle, bo i o czym? Przecież to było dla nich naturalne zachowanie. To w końcu ich MATKA była. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-12 o 22:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Teraz mam straszny ból głowy, wydaje mi się, że nawiało mi w uszy i to od tego. Aż czarno przed oczami
nie wiem co na to może pomóc?

, ale ze na razie mam sie nie przejmowac, tylko nastawic sie na to, ze dziecko bedzie musialo byc leczone po porodzie... no masakra 
zreszta pierscionek ponoc dosc ciezki... heh... zobaczymy, z tego co widze facet (albo babka