Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 19:32   #1951
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dziewczyny przed chwila wyjechala ode mnie polozna i moze ta informacja bedzie przydatna dla dzieciatek ktore maja sapke-polozna mowila zeby nawilzac nosek wacikiem albo patyczkiem do uszu bo mowila ze to zadna alergia na mleko jesli dzidzia chetnie pije i nic sie nie dzieje tylko suche powietrze i jak sie ulewa maluszkowi to gdzies tam czesci pokarmu tez moga zalegac w nozdrzach i mowila zeby nawilzac i smarowac kremem dla dzieci okolice noska i powinno pomoc, ja dzisiaj sprobuje.
Dzięki Czyli jednak idę dobrym tropem

Odnośnie laktatora:
Medela Mini Electric - buczy dość głośno, ale tv można przy tym oglądać Ma plastikową końcówkę, spokojnie łapie niedużą, nawet sflaczałą pierś (pod koniec laktacji miałam naprawdę flaczek). Ma płynną regulację siły ssania. Jak miałam te kamienne piersi to jechałam na max, ale niestety bardzo mi brodawki uszkodził (jedyne, do czego mogę się przyczepić), pod koniec używałam na minimum, bo bałam się że będzie powtórka, ale też bolało. Nie wiem jak ocenić czy szybko odsysa Przy odciąganiu różnie mi pokarm leciał z piersi - czasem strzykało, a potem znowu kropelka przy jednym, a czasem co dwa cykle ssania. Średnio odsysalam 10-20 minut, ale raz miałam 10 ml, a raz 90 ml.
Cotka - to że ściągasz laktatorem mało nie znaczy, że masz mało pokarmu w piersiach. Dziecko inaczej opróżnia pierś niż laktator, a u różnych kobiet różnie ściąga, u niektórych ponoć wcale się nie da. Laktatorem bardzo trudno rozhulać laktację, chyba tylko nielicznym się udaje.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aha i Acelinko pocieszające jest, że Natka rzucila się na cyca, to mnie najbardziej przeraża - że Franek nie będzie już chciał ssać.
Ale póki co i tak sobie nie wyobrażam zostawić Franka samego na tyle godzin, dlatego odwlekam szkołę w czasie. Wczoraj został z mamą na 2 godziny i już go ściskałam, nie myślałam, że tak można tęsknić.

I jeszcze jedno - jaki masz smoczek? Bo ja z najwolniejszym przepływem, aby imitował, że ciężko leci jak z piersi, nie wiem, czy słusznie.
Anciu, po jednym dniu na butli chyba niemożliwe, żeby dziecko oduczyło się ssania z piersi.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
uwaga urodził sie z waga 3300 a wazy teraz 5500
Wow, ale go upasłaś

Cytat:
Ale zjadł i nic mu nie było?
Co mam zrobić z tym mm Nan Ha - zużyć czy kupić gerbera jak zaleciła pediatra? Poradźcie. Bo tak czy inaczej mm będzie pewnie potrzebne najwcześniej w listopadzie jak pojadę do szkoły.
A co mu miało być? Zjadł całe opakowanie, aż mu się uszy trzęsły
Ja bym dała
A czemu masz nabiału nie jeść?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
TZ mi zakupił herbatke na laktacje z hippa...jaka franca niedobra słodka...Macie może jakies herbatki sprawdzone ale takie do zaparzania?
Jest też z Hippa do zaparzania i jest bez cukru

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:33   #1952
danika
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

nakarmiłam bączka dziadki byli z wizytą, nawet była grzeczna, dała się ponosić i postrzelała troche cudnych minek

Cytat:
A ode mnie nie odebrala tel ona mnie juz nie lofcia
oj tam oj tam pewnie spała...sama wiesz jak to jest

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja myję na koniec bo przez główkę ucieka najwięcej ciepła, dlatego jakby siedziała z mokrymi włoskami to by mi zmarzła za bardzo

tez tak robie

eeee, to wolno coś ja ręcznym aventu w 10-15 m ściągnę około 60ml z jednej piersi
choć to pewnie zależy od ilości pokarmu, bo czasem przez ten czas uda mi się 10ml odciągnąć
na pewno od ilości pokarmu zależy ja to ściagnełam po karmieniu młodej i to tak na raty po troszke bo wstawałam do niej w miedzyczasie.
A w sumie ręcznym ściagałam podobnie tylko mnie ręka bolała

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Agnyska i Danika
[U] a ten medela elektryczny ( albo ktokolwiek kto ma jakikolwiek elektryczny) łapie tez takiego miękkiego cycucha ?
łapie spoko po karmieniu młodej sciągam (ściągam bo mam pozatykane kanaliki w prawej piersi bo mam tam sporo torbieli i mała nie zawsze mi wszystko wyciągnie a boje się zastoju)

Cytat:
A jecie czosnek w mniejszych ilościach w sosie czy żurku czy czymkowiek?
na razie nie jem

Cytat:
jak leżałam w szpitalu to położne i lekarki dziewczynom karmiącym piersią kazały nawet wybudzać maluszki do karmienia co 2-3h max, że lepiej nie robić takich długich przerw
u nas tak kazali jak dzieci miały lekką żółtaczke, miedzy innymi moja była tak budzona i dalej ją budze teraz w domu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:02   #1953
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Agnyska dzięki. Poczytałam opinie i są kuszące. Chyba zalicytuję, chociaż wkurza mnie, że znowu wydaję 200 zł na to karmienie .
Ja po ściągnięciu aventem, mogę jedynie resztę wyciskać rękami, ale to bez sensu. Poza tym pomimo tego przystawiam małego do piersi, więc laktację mam nadzieję że to on pobudzi a mleko ściągam żeby go dokarmiać. Jak dalej będzie tak ssał z to możliwe że tylko na ściąganym będę jechać, póki da radę. Co prawda przeraziły mnie te poranione brodawki, ale raczej już na avencie przyzwyczaiłam się że nie ma lekko

Danika dzięki za odpowiedź dot. łapania.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:09   #1954
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska dzięki. Poczytałam opinie i są kuszące. Chyba zalicytuję, chociaż wkurza mnie, że znowu wydaję 200 zł na to karmienie .
Ja po ściągnięciu aventem, mogę jedynie resztę wyciskać rękami, ale to bez sensu. Poza tym pomimo tego przystawiam małego do piersi, więc laktację mam nadzieję że to on pobudzi a mleko ściągam żeby go dokarmiać. Jak dalej będzie tak ssał z to możliwe że tylko na ściąganym będę jechać, póki da radę. Co prawda przeraziły mnie te poranione brodawki, ale raczej już na avencie przyzwyczaiłam się że nie ma lekko
Nie wiem, może to ja taka delikutaśna? Tak samo źle działało na mnie dziecko, co ten laktator No nie, może jednak dziecko bardziej, bo jeszcze ta wilgoć. Teraz już chyba mam wszystko wygojone, ale wyglądam kosmicznie - sutki jasny róż, bo zeszła z nich dwa razy skóra, a otoczki ciemnobrązowe A skóra schodzi mi do tej pory płatami, jak poparzona opalaniem
Acha, ja kupowałam używaną tą Medelę. Da się ją rozkręcić tak, żeby każda część była osobno i wygotować.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-12 o 20:19
Stary 2011-10-12, 20:24   #1955
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Nie wiem, może to ja taka delikutaśna? Tak samo źle działało na mnie dziecko, co ten laktator No nie, może jednak dziecko bardziej, bo jeszcze ta wilgoć. Teraz już chyba mam wszystko wygojone, ale wyglądam kosmicznie - sutki jasny róż, bo zeszła z nich dwa razy skóra, a otoczki ciemnobrązowe A skóra schodzi mi do tej pory płatami, jak poparzona opalaniem
Acha, ja kupowałam używaną tą Medelę. Da się ją rozkręcić tak, żeby każda część była osobno i wygotować.
wlasnie tez sie waham co do uzywanego,ale ceny prawiejak za nowy

Wymianka.
Stary 2011-10-12, 20:28   #1956
danika
Zakorzenienie

idę się kąpać zanim mój rekinek mały się nie obudzi dobranoc mamusie
Stary 2011-10-12, 20:48   #1957
stokrotka_
Zadomowienie

chciałam się pochwalić.... oficjalnie dziś zarejstrowałam córcię ...dostaliśmy certyfikat,czekamy na coś w rodzaju peselu i będziemy mogli złożyć papiery o paszport irlandzki a potem bukować bilety do Polski

a to moja miesięczna - już oficjalnie - Sara Olivia

ps.Monia mam nadzieję,że teraz Ty nie jesteś zła za drugie imię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03685.jpg (73,4 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03606.jpg (94,4 KB, 53 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 20:49   #1958
agnyska81
Zakorzenienie

Cotka, mi się udało okazyjnie upolować, ale ja się dość długo zaczajalam, zanim ustrzeliłam w dobrej cenie. Dlatego chciałam kupić przed, żeby potem na szybko nie kupować za każdą cenę.

Cytat:
idę się kąpać zanim mój rekinek mały się nie obudzi dobranoc mamusie
Dobranoc

Też idę Posiedzę z mężusiem, jutro ma ciężki dzień, kolejne podejście do prawka

Stary 2011-10-12, 21:01   #1959
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

a i chwalę się - odpadł nam pępuch
i jak szybciutko
Cytat:
Dziewczyny rozmawialam z Asia i jesczez nie urodzila, trzymaja ja narazie w szpitalu, obiecala ze jak cos sie rozkreci to da znac
to trzymamy za szybkie rozpakowanie
Cytat:
A ode mnie nie odebrala tel ona mnie juz nie lofcia
a mi napisała smska
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić.... oficjalnie dziś zarejstrowałam córcię ...dostaliśmy certyfikat,czekamy na coś w rodzaju peselu i będziemy mogli złożyć papiery o paszport irlandzki a potem bukować bilety do Polski

śliczna Saruniajak słodko te dziewczynki wyglądają w sukieneczkach
Cytat:
Cotka, mi się udało okazyjnie upolować, ale ja się dość długo zaczajalam, zanim ustrzeliłam w dobrej cenie. Dlatego chciałam kupić przed, żeby potem na szybko nie kupować za każdą cenę.

Dobranoc

Agnyska dla Męża

A ja dziś miałam pełno gości bratowa męża, tescie, kuzynka z mężem i małym Ignasiem. Jaki słodki chłopczyk ma 4,5 miesiaca, ale cudny okruszekteż już chce miec mojego na świecie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:17   #1960
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja myślalam, że coś nie hallo, że one miękkie się robią, ale tu dziewczyny piszą, ze u nich to samo, to ja już nie wiem. Ale ty to nie masz się co martwić skoro Franio się najada a ty nie masz żadnych problemów z karmieniem, zazdroszczę
Ja chyba wiem już o co chodzi, też miałam twarde na początku, ale teraz już są normalne, ciut twardsze jak nie zje - dotykiem czuję, z której jadł ostatnio.
Ale tak się tym zeschizowałam, że dotykam i jakby mam oba flaczki.
Może od tycn stresów laktacja mi się zatrzymała.
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
W ogóle chyba jestem wyrodną matką... cieszyłam się, że dziecko tylko raz w nocy się wybudza do jedzenia...a w nocy podobno ma najwartościowszy pokarm. Pytałam nawet lekarki czy mam go budzić na częstsze karmienie, to powiedziała, że nie ma potzreby za to próbować "nadganiać" w dzień...
Łe to chyba mój dlatego tyle utył, bo w nocy potrafi wstawać co 1,5h. Nie martw się, wiele bym dala, by mój spał w nocy, a nie tak wstawał, nie ma w tym nic z wyrodnej matki, kazda musi się wyspać.
Cytat:
A jecie czosnek w mniejszych ilościach w sosie czy żurku czy czymkowiek? Bo ja sobie odpuszczam jak narazie w obawie przed tym że maly nie będzie chciał ssać a już i tak mało ssie, ale mam taki dobry zurek z czosnkiem i nie wiem czy się nie złamię
Takich zup jak żurek wcale nie jem, tylko rosół, pomidorowa i krupnik. A już czosnku i cebuli to wcale się boję.
Cytat:
nie ma za co
przy piersi karmisz na żądanie po prostu
A już myślałam, że też najlepiej co 3h.
Cytat:
Noo kregoslup boli, a maluszek sie tak wycwanił ze wie ze jak zaplakusia to rodzice beda go tulic i wtedy sie uspokaja, wiec cos czuje ze na starosc bede miala mega problemy z kregoslupem, czyli za jakies 5 lat
No niestety lub stety - jak placze, to nie ma wyjścia, trzeba nosić i tulić.
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chciałam się tylko z wami przywitać i powiedzieć, że dopiero dzisiaj wypuścili nas ze szpitala.
Musieliśmy zostać dłużej ze względu na moją leukocytozę, krwiaka u Błażeja powstałego podczas porodu i nasiloną żółtaczkę
Obecnie jest już OKi Jak znajdę chwilę czasu to napiszę co i jak z tym moim mega długim porodem
Witamy!!
Cytat:
Anciu, po jednym dniu na butli chyba niemożliwe, żeby dziecko oduczyło się ssania z piersi.

A co mu miało być? Zjadł całe opakowanie, aż mu się uszy trzęsły
Ja bym dała
A czemu masz nabiału nie jeść?
No wiesz, ja strachliwa jestem. Nie tyle tego, że się oduczy, co chęć straci.
Jak mu te dziwne nie poszkodziło, to dobrze, to ja swoje też chyba zużyję.
Nabiału mam nie jeść, chyba by dziecko nie miało skazy białkowej- nie wiem, ale generalnie mam unikać. Ja nie z tych, co dopytują dlaczego.

Cytat:
Ale cudna!!! Prześliczna królewna!
Cytat:
Kciuki za jutrzejszy egzamin.

Ja też się żegnam, dobrej nocy.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:20   #1961
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, ale go upasłaś
też jestem zszokowana

Cytat:
kciuki zaciśnięte

boże prawie dwie godziny się przebudzał i uspiał , padam
czas na chwilę relaksu z kiślem i top model

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:22   #1962
BordAna
Zadomowienie

co do karmienia to ja też odciągam laktatorem i karmię moje dużeństwo z butli. Przy cysiu to on może jedynie pospać
jesli nie starcza to podaję bebilon 1.
Staram się przystawiac małego do piersi, czasami chwyci trochę podje i wypluwa lub zasypia odrazu. Ale już ćwiczymy przystawianie "na spokojnie" bo wcześniej ja i on płakaliśmy.
Od wczoraj wydaje mi się że mam nieco mniej mleka . nie wiem czemu. Piję sporo, jem też porządnie.
a laktatorem co 3-4 godz odciągnę 70-100 ml. Jeszcze przedwczoraj odciągałam 120-130ml. Z tym że od wczoraj używam elektrycznej medeli (Medela Mini Electric) a wczesniej ręcznego aventu.
Mozliwe ze jest taka róznica z mozliwościach sprzętu?? elektryczne powinny chyba więcej wyciągac,coo?

co do dzieci "książkowych" to pytam się ja kto ma takie dziecię?
mój synek potrafi pół dnia marudzić i płakać, spać nie chce, domaga się żeby go na rękach nosić a on wtedy podziwia chyba kwiatki go interesują
noce też są rożne, dzisiaj np spał po 2 godz a przez następne 2 godz niańczyłam go, puszczałam mu kołysanki a on miał to w doopce
dzisiaj byliśmy prawie 2 godz na spacerku i całą drogę spał, potem w domku jeszcze 2 godzinki aśkał o 20tej kąpiel i jak przyssał się do butelki to 130ml poszło
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:26   #1963
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Łe to chyba mój dlatego tyle utył, bo w nocy potrafi wstawać co 1,5h. Nie martw się, wiele bym dala, by mój spał w nocy, a nie tak wstawał, nie ma w tym nic z wyrodnej matki, kazda musi się wyspać.

dokładnie

Takich zup jak żurek wcale nie jem, tylko rosół, pomidorowa i krupnik. A już czosnku i cebuli to wcale się boję.

też nie jem czosnku i cebuli, po cebuli miał problemy z brzuszkiem, to ja nie wiem co by było przy czosnku ale jakoś nie tęsknie za czosnkiem

A już myślałam, że też najlepiej co 3h.
też to słysze ciągle, a tak się nie da, każde dziecko jest inne
Nabiału mam nie jeść, chyba by dziecko nie miało skazy białkowej- nie wiem, ale generalnie mam unikać. Ja nie z tych, co dopytują dlaczego.
jakiś powód jest, zobacz u mnie się sprawdziło najprawdopodobniej
.

Stokrotko śliczna Sara jak ja bym chciała miec drugą dziewczynkęę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 21:37   #1964
BordAna
Zadomowienie

mam jeszcze pytanie: czy Wasze maleństwa również wydają z siebie dziwne dzwięki?
bo moj synek czasami owieczkę nasladuje
robi takie "eee eee" lub "yyy yyy"...
to jest słodkie normalnie
Stary 2011-10-12, 21:45   #1965
madzialena-lublin
Rozeznanie

Ale nam mamusiami sypnęło w ostatnich dniach

Mamalutka, Irmith- wieeeeeeelkie gratulacje

Martusiaaa21- ucałuj i pozdrów Archi

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
W aptece ostatnie pierdołki zakupione, spirytus w monopolowym również, także teraz to już moge na 100% rodzić
A to w ramach znieczulenia?

Cytat:
Dzięki ze pytasz.. nocka ok. dziś też spokojna. śpi sobie...oby tak dalej... mam nadzieję,że to wczoraj to humor tylko
Każdy moze mieć zły dzień

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A to moja dzisiejsza ksiezniczka....
Ale śliczna. A jak zadowolona

Cytat:
A teraz niespodzianka dla wizażowych cioć - Malamutka przedstawia nam Zuzię
No jak tak kwitnąco wyglądają po długim porodzie to ja nie mam pytań
Super wyglądają.
Nie sądzicie że Mamalutka do córki Osieckiej strasznie podobna (chyba Agata Passent się nazywa)?
Stary 2011-10-12, 21:55   #1966
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Ale mi sie milo zrobilo..........No mysle ze trzeba bedzie sie jakos spotkac.....z Irlandii do Londynu blisko........co Ty na to ciociu.....??

ale jak to....to Sara bedzie miec paszport irlandzki?? Twoj TZ jest irlandczykiem czy jak??

No i za certyfikat......u nas nie daja tego numeru Pesel....

No i jaka ta Wasza Sara Olivia jest sliczna....nic tylko zjesc.....

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie: czy Wasze maleństwa również wydają z siebie dziwne dzwięki?

No moja tez zabawne dzwieki wydaje z siebie.....szczegolnie zaraz po jedzeniu.... cos w rodzaju.....yyyyyy....a brzmi to jak : juzzz????

Agnyska....trzymam za prawko TZ-a
Stary 2011-10-12, 22:08   #1967
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:

Czyli już oficjalne Śliczności

Cytat:

Cytat:
Oj tam, ja bym chciała, żeby tylko flaczek został. A tak garderoba do wymiany. Nie mówię już, że w żadne buty nie wchodzę, rozmiar mi się zwiększył czy jak.
Czytałam, że w ciąży stopy się mogą powiększać bo wiązadła się luzują m.in. po to żeby większy ciężar dźwigać. I że czasami już tak niestety zostaje...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Dzisiaj tak "mamusiowo" było na wątku, że zerknęłam na pierwszą stronę.
Kurcze, wiecie, że na palcach jednaj ręki można policzyć ile nas brzuchatych zostało (mówię o tych udzielających się tutaj...)
A niedawno piszczałyśmy ze szczęścia nad pierwszym forumowym dzidziusiem
Stary 2011-10-12, 22:35   #1968
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak płacze to tak jakby krzyczał "nie, nie, nieee"
a jak ssie cysia to sobie też urocze dźwięki wydaje. I miny robi boskie.
Ale my to ogólnie zakochane mamuśki. Mnie nawet rozczula jak mały pruka

Zmartwiłaś mnie z tymi laktatorami. Bo ja właśnie mam awenta ręcznego i chciałam kupić medelę- ale skoro mówisz że gorzej ściąga u Ciebie to zgłupiałam

A co do jedzenia to ja jem już prawie wszystko. Co prawda zaczynają mnie martwić te krostki w okół ustek, ale mam wrażenie że to może być np od smoczka , albo mojej skóry- bo tylko w okolicach ustek i brody to jest- więc wydaje mi się że to nie uczuleniowe. A zjadam masę orzeszków laskowych, które są alergenami. Ale 3 wory mam i nie mogę się oprzeć

Wymianka.
Stary 2011-10-12, 22:43   #1969
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A to w ramach znieczulenia?

Cytat:

Kurcze, wiecie, że na palcach jednaj ręki można policzyć ile nas brzuchatych zostało (mówię o tych udzielających się tutaj...)
dokładnie ja też tak sobie dziś patrzyłam na tą pierwszą stronę i nas brzuchatek to rzeczywiście kilka zostałoa dopiero co sie wszystkie nad Franusiem rozczulałyśmy ze mamy pierwszego dzidziusia ach kiedy to było, już prawie 2 miesiące

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 22:58   #1970
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

za zarejestrowanie

ale ślicznotka i te sukienki jakie ma prześliczne, też chce takie dla Niuni
Cytat:

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Stokrotko śliczna Sara jak ja bym chciała miec drugą dziewczynkęę
a ja chłopca!
Cytat:
przesłodkie!
Natalka jeszcze wykrzykuje a! guuuu! be! a najlepsze jak wyda dźwięk który brzmi ne! co brzmi jak nie

trzeba wydoić cycorki bo natalka już jakiś czas temu jadła i iść spać jutro rano szczepienia, ciekawe jak będzie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:

Zmartwiłaś mnie z tymi laktatorami. Bo ja właśnie mam awenta ręcznego i chciałam kupić medelę- ale skoro mówisz że gorzej ściąga u Ciebie to zgłupiałam

A co do jedzenia to ja jem już prawie wszystko. Co prawda zaczynają mnie martwić te krostki w okół ustek, ale mam wrażenie że to może być np od smoczka , albo mojej skóry- bo tylko w okolicach ustek i brody to jest- więc wydaje mi się że to nie uczuleniowe. A zjadam masę orzeszków laskowych, które są alergenami. Ale 3 wory mam i nie mogę się oprzeć
ja też już zgłupiałam z tymi laktatorami mój ręczny TT fajnie odciąga, ale wkurza mnie to pompowanie i myślałam że elektryczny robi to szybciej i sprawniej, a okzazuje się że niekonieczie i już sama nie wiem.

Natalka jak ssie cyca to takie odgłosy słodkie wydaje, tak sobie postękuje słodko, a najbardziej jak jest już mocno głodna
Cytat:

dokładnie ja też tak sobie dziś patrzyłam na tą pierwszą stronę i nas brzuchatek to rzeczywiście kilka zostałoa dopiero co sie wszystkie nad Franusiem rozczulałyśmy ze mamy pierwszego dzidziusia ach kiedy to było, już prawie 2 miesiące
ani się nie obejrzymy a będziemy dzieciaczki do przedszkola prowadzić

Zastanawiam się nad kupnem tego smoczka MAM Perfect któr niby jest taki super cienki i dobry dla zgryzu, tylko tak sobie myśle na ile on rzeczywiście jest taki super a na ile to tylko takie sobie gadanie dla reklamy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 01:46   #1971
BordAna
Zadomowienie

Cytat:

wiesz, myślę że każda musiałaby wypróbować na własnej skórze laktatorów. Ja zamawiałam medelę dawno temu i przyszła do mnie z dużym opóźnieniem. Wtedy kiedy jej potrzebowałam to sprzedawca ściemniał trochę. A teraz tak jak pisałam mam chyba nieco mniej mleczka.
Ja wiem że to nie jest mały koszt. Sama nie byłam przekonana żeby go zamawiać bo w razie W gdyby z laktacją nie wypaliło to szkoda mi było kasy ale tż szalał i chciał spróbować wszystkiego zeby tylko ją poprawić i żeby mi było wygodniej.
i wczoraj gdy miałam kryzys z ilością pokarmu to normalnie chciało mi się płakać, że tyle kasy a tu doopa...
no ale jesli o ten temat chodzi to wydaje mi się warto
Stary 2011-10-13, 07:02   #1972
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

A co to, nocnej warty nie bylo

Moja ksiezniczka na pierwsze karmienie w nocy obudzila sie prawie po 5 h nie chcialam budzic bo sie znowu wymeczyla wieczorem ta nieszczesna kolka

Teraz je po 3 h...... Mogloby jej sie to wkoncu uregulowac

Od kiedy sie wprowadza kaszki dla maluszkow???
Stary 2011-10-13, 07:55   #1973
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry no mówili, że ma być zimno ale słońce
a moja Agatka po raz pierwszy dziś w nocy obudziła się tylko po to, żeby sobie ze mną godzinkę pobyć, a nie tracić czas na takie głupotki jak jedzenie ale się cieszyłaaaaaaaaaaaaaaa,, cieszyłaaaaaaaaaam się

kto wczoraj oglądał "tap madl"? hmmm mam jakieś wrażenie, ze te lasencje wszystkie takie bez wyrazu, mdłe jestem fanką wersji amerykańskiej tego programu no i tam jakoś inaczej to wszystko wygląda, naturalnie.... u nas właśnie jest to za amerykańskie

Cytat:
Laktatorem bardzo trudno rozhulać laktację, chyba tylko nielicznym się udaje.
Cytat:

no własnie moja kumpela miała jakiś problem z piersiami i karmiła małą naturalnie całe 7 miesięcy ale tylko i wyłącznie odciagając pokarm. miała aventu elektroniczny laktator. podziwiam ją

Cytat:

Cytat:

ja cebuli i czosnku w ogóle nie jadam pod żadną postacią, bo ze względu na moje schorzenie nie mogę, więc problemu nie ma...

a mnie się wydaje, ze jak dziecko będzie miało mieć skazę to ją będzie miało niezależnie od tego czy będziesz jadała nabiał, nabiał tylko to pogłębi. przy skazie także zakazane jest też np białe pieczywo itp. a np o wiele silniejszym alergenem od nabiału jest miód, kiedyś pisałaś, że jadłaś czy piłaś jak cie przeziębienie brało. a macie z mężem alergię? jest potencjalne "zagrożenie"?:brzydal :

Cytat:
noce też są rożne, dzisiaj np spał po 2 godz a przez następne 2 godz niańczyłam go, puszczałam mu kołysanki a on miał to w doopce
dzisiaj byliśmy prawie 2 godz na spacerku i całą drogę spał, potem w domku jeszcze 2 godzinki aśkał o 20tej kąpiel i jak przyssał się do butelki to 130ml poszło
130!? moja niuńka do tej pory tyle za jednym podejściem nie zjadła

Cytat:
-

tez o tym myślałam, "wykańczają" się nam ciężarówki. ech... czas biegnie, jak oglądam tę reklamę calzedonii to mi się początki forum przypominają, ja nawet jeszcze nie wiedziałam, że i u nas dziewczynka będzie... tak sentymentalnie mi... a jak wczoraj te babki u gina w ciąży zobaczyłam ..... łezka w oku

Cytat:

a te krostki to może trądzik niemowlęcy? u mojej na bródce jest - pediatra kazała nic z tym nie robić. to od naszych hormonów jeszcze z brzucha.
no właśnie może uważaj z tym orzeszkami - co za dużo to niezdrowo

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:48   #1974
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Czytałam, że w ciąży stopy się mogą powiększać bo wiązadła się luzują m.in. po to żeby większy ciężar dźwigać. I że czasami już tak niestety zostaje...
Nie strasz mnie, cała szafa butów do wyrzucenia??
Cytat:
A ten łobuz wnet kończy 2 miesiące - dokładnie za 8 dni.
Cytat:
Cotuś a może to takie jakby pleśniawki? Brodawki masz czyste - bez zmian?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupnem tego smoczka MAM Perfect któr niby jest taki super cienki i dobry dla zgryzu, tylko tak sobie myśle na ile on rzeczywiście jest taki super a na ile to tylko takie sobie gadanie dla reklamy
Acelinko kciuki za szczepienie.
My mamhy ten mam perfect, innego Franek nie chce brać do buzi. Jest dużo cieńszy od np. smoczków aventowych, którymi pluje.
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a mnie się wydaje, ze jak dziecko będzie miało mieć skazę to ją będzie miało niezależnie od tego czy będziesz jadała nabiał, nabiał tylko to pogłębi. przy skazie także zakazane jest też np białe pieczywo itp. a np o wiele silniejszym alergenem od nabiału jest miód, kiedyś pisałaś, że jadłaś czy piłaś jak cie przeziębienie brało. a macie z mężem alergię? jest potencjalne "zagrożenie"?:brzydal :
Ja jestem alergikiem, ale takim kontaktowym - nie od jedzenia, a od kosmetyków najwięcej, od słońca itp. Po pierogach z twarogiem Franek miał akcje brzuszne, więc może nabiał powoduje kolki? Nie wiem, czemu mi zakazała jeść, bo nie spytałam, spytam następnym razem.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:19   #1975
martunia_199
Zakorzenienie

Muszę się pożalić mam wyrzuty sumienia wieczorem przed spaniem po najedzeniu się cyca podaliśmy małej mleczko modyfikowane bo coś się nie najada moim mlekiem a po butelce dodatkowej śpi jak suseł pół nocy a nawet i więcej. Jak się obudziła o 3 to dałam jej cyca, pocycała 20 minut i odłożyłam do łóżeczka ale zamiast spać zaczęła marudzić, nie dojadła a ja zamiast wstać i dać drugiego cyca odwróciłam się dupą i usnęłam mąż musiał dać małej butelkę bo zwyczajnie była głodna

Teraz dopiero ją karmiłam po tej butli po 8 i pojadła troszkę i usnęła ale już się wierci cycki miałam jak balony po tej długiej przerwie i o dziwo jak ją podstawiłam wcale mleko jakoś szybko nie leciało, co zawsze się działo po dłuższej przerwie. Chyba za dużo tego mleczka nie wypiła bo czuje nadmiar dalej i jakoś ostatnio bolą mnie piersi przy karmieniu i po, co gorsza jak miałam poranione brodawki to karmiłam przez nakładki i robię to dalej a mała ma już prawie 6 tygodni nie potrafi złapać cyca bez nich a u mnie w psychice pozostał strach przed bólem jaki miałam podczas karmienia na początku a wolałabym ją karmić bez tej gumy bo to nie zdrowe i mam wrażenie że więcej powietrza przez nie się nałyka

ehhh to se pomarudziłam

A tak poza tym to się witam czwartkowo i gratuluję wszystkim nowym mamom którym do tej pory nie gratulowałam

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:30   #1976
OrangeJuice
Raczkowanie

Hej. Melduje sie Kochane, 10.10 urodziłam Oliwierka. Jestesmy od wczoraj w domku i uczymy sie siebie nawzajem. Własnie czekam na polozna i lekarza bo juz dzis maja przyjsc. Musze Was nadrobic bo tyle tu przydatnych inforacji. Pozdrawiam serdecznie.
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:42   #1977
danika
Zakorzenienie

moja córcia została dzis zarejestrowana w urzędzie dostała imiona Olga Anna (drugie imie po cioci - mamie chrzestnej )

zjadła, śpi i wsadziła sobie obie nogi do jednej nogawki od pajacyka ale nie chce jej ruszać bo śpi taka zwinięta na fasolkę

Cytat:

no to fakt, strasznie zleciało od tamtego wątku

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Natalka jak ssie cyca to takie odgłosy słodkie wydaje, tak sobie postękuje słodko, a najbardziej jak jest już mocno głodna

ani się nie obejrzymy a będziemy dzieciaczki do przedszkola prowadzić

tez nad nim myślalam, nawet widziałam w jednej aptece. Moja ma nosek strasznie blisko górnej wargi i pasuje jej na razie tylko jeden smoczek z NUKa ale ten MAM tez fajnie wygląda

Olga tez wydaje fajne dzwięki przy cycu, sapie, grucha

Cytat:
Nie strasz mnie, cała szafa butów do wyrzucenia??
ja jeszcze butów nie mierzyłam oprócz trampek w których wyszłam ze szpitala

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Muszę się pożalić mam wyrzuty sumienia wieczorem przed spaniem po najedzeniu się cyca podaliśmy małej mleczko modyfikowane bo coś się nie najada moim mlekiem a po butelce dodatkowej śpi jak suseł pół nocy a nawet i więcej. Jak się obudziła o 3 to dałam jej cyca, pocycała 20 minut i odłożyłam do łóżeczka ale zamiast spać zaczęła marudzić, nie dojadła a ja zamiast wstać i dać drugiego cyca odwróciłam się dupą i usnęłam mąż musiał dać małej butelkę bo zwyczajnie była głodna

Teraz dopiero ją karmiłam po tej butli po 8 i pojadła troszkę i usnęła ale już się wierci cycki miałam jak balony po tej długiej przerwie i o dziwo jak ją podstawiłam wcale mleko jakoś szybko nie leciało, co zawsze się działo po dłuższej przerwie. Chyba za dużo tego mleczka nie wypiła bo czuje nadmiar dalej i jakoś ostatnio bolą mnie piersi przy karmieniu i po, co gorsza jak miałam poranione brodawki to karmiłam przez nakładki i robię to dalej a mała ma już prawie 6 tygodni nie potrafi złapać cyca bez nich a u mnie w psychice pozostał strach przed bólem jaki miałam podczas karmienia na początku a wolałabym ją karmić bez tej gumy bo to nie zdrowe i mam wrażenie że więcej powietrza przez nie się nałyka
daj spokój z wyrzutami dziecko nie może być głodne a MM tez jest dla ludzi

ja daje flache jak sie nie naje i sie nie przejmuje, na pewno jej tym nie zaszkodze. Teraz rano mi wyssała oba cyce do dna wiec dostanie flaszke jak sie obudzi a ja odciągnę te resztki co tam wyprodukują się a przez nakładki to ona juz wogóle sie nie najada, nie umie dobrze złapać

kurcze nie wiem czy mi sie kiedys ustabilizuje ta laktacja na tyle zeby jej starczało najwyzej bede karmić mieszanie

ciekawe co u Asi i u Anuski

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Hej. Melduje sie Kochane, 10.10 urodziłam Oliwierka. Jestesmy od wczoraj w domku i uczymy sie siebie nawzajem. Własnie czekam na polozna i lekarza bo juz dzis maja przyjsc. Musze Was nadrobic bo tyle tu przydatnych inforacji. Pozdrawiam serdecznie.
GRATULACJE witamy Oliwierka
Stary 2011-10-13, 09:54   #1978
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:24   #1979
gerda
Zadomowienie

Cytat:
A TERAZ WIADOMOŚCI OD IRMITH

" MOJE SERDUSZKO URODZIŁO SIĘ WCZORAJ O 17:50, 3450G, 55 CM. PORÓD SN, SUPER SPRAWA ALE MOCNO PĘKŁAM, SZYCIE PONAD GODZINĘ. POZDRAWIAM"

gratulacje

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:26   #1980
lullaby_ml
Zakorzenienie

OrangeJuice gratulacje!
Mam szybkie pytanie do mam po cc: od wczoraj delikatnie zaczelo mnoe bolec po prawej stronie pordbrzusze, bol jakby w trakcie owulacji bol jajnika-miala tak ktoras? bo po paru godz nie bylam w stanie za bardzo chodzic tak bolalo i nie wiem czy sie po prostu za duzo nadzwigalam wczoraj czegos czy to normalne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości