mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 09:16   #361
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Jestem uratowana znalazłam czego mi trzeba czyli instrukcję jak przerobić zwykły biustonosz na karmik. Podaję link może się komuś przyda:
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:20   #362
truscafka
Zadomowienie

Fallen - ja wybrałabym Nadię - u nas dla dziewczynki miało być albo Nadia albo Laura

Ja tez ani razu nie brałam no-spy w ciąży, apap może 2 razy po 1 tabletce kiedy miałam anginę bo juz się nie dało wytrzymać z bólu łowy . Nie raz naprawdę bolał brzuch, ale zawsze wolałam przetrzymać - tylko ze ja mam obiekcje co do łykania tabletek w ogóle więc to inna bajka...

kurcze szukam o tych nadgarstkach i nie moge znaleźć

aniu trzymaj się tam!!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:21   #363
sozaa
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za rady dot. amolu. Wetre go sobie na noc, choc nie przepadam za jego zapachem, ale moze pomoże na te nogę.

Pisząc o tym ubezpieczeniu, to troche z żartem. Ale uważam, że bardziej sprawiedliwe byłoby wyszczególnienie że ojciec za urodzenie dziecka dostaje tyle a tyle, a matka tyle a tyle (więcej). No bo wyobraźcie sobie taką sytuacje, gdzie facet nie interesuje sie matka dziecka przez całą ciążę, ona sama sie utrzymuje, za wszystko płaci itp. a po porodzie on sobie idzie z aktem urodzenia do ubezpieczlani, zgarnia kase i wydaje na siebie a kobieta tymczasem nie dostaje nic, albo jakies marne grosze, zależy czy i gdzie jest ubezpieczona.

ja jestem ubezpieczona jako współmałżonka mojego TZ, on za mnie płaci niższą stawke itp., ale i tak sie ciesze z tego ubezpieczenia, bo firma, w której ja pracuje, niestety jak wielu innych sprawach, nie stanęła na wysokości zadania, wybrali dla nas jakąś marną ofertę, gdzie składka wynosi 45 PLn miesięcznie i ewentualne wypłaty sa takie, że smiać się chce, np. za urodzenie dziecka 800 PLN. A mój TZ płaci taka samą składkę za siebie a stawki ma kilkakrotnie wyższe. Za mnie płaci cos ok. 30 pln, a wypłaty ewentualnych odszkodowań i tak mają wyższe stawki to niż to ubezpieczenie, które ja mam w firmie.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:23   #364
OlusiaS
Wtajemniczenie

kurcze,jak siedze na kanapie oparta kreci mi sie w glowie,jak sie wyprostuje,to jest mi niedobrze,zbiera mi sie na .
Wlaczylo mi sie chyba "wicie gniazda",bo staram sie teraz codziennie miec wysprzatane na wszelki wypadek .Wlasnie przed chwila o myciu podlog myslalam,ale chyba wstrzymam sie do jutra.I caly czas meczy mnie to,ze materacyk jest niegotowy .ALe TZ zmeczony przychodzi wieczorami z pracy,ze nie mam sumienia go wyciagac do piwnicy :/
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:25   #365
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzwoniłam do przychodni i na 13 mam wizyte u gina. Oczywiście czytając o puchnięciu w ciąży trafiłam na artykuł o stanie przedrzucawkowym...
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:25   #366
Seona
Zakorzenienie

Fallen, ja też jestem za Nadią. Z tego względu, że w dzieciństwie mieszkała w naszym bloku Zocha i nikt nie wołał na nią Zosia czy Zofia ale Zocha lub Zośka. A chłopcy ją kopali w pupę, bo zośka to taka piłka zrobiona z gumek lub czegoś innego, którą podbija się nogą Zocha szybko się z rodzicami wyprowadziła z naszego bloku (nie z powodu zachowania dzieci) i kontakt nam się urwał.

Co do nadgarstków, to mnie po porodzie masakrycznie bolały stawy w palcach. Normalnie nie mogłam nic zrobić, a tu trzeba dziecko przewijać, myć, odpinać te małe zatrzaski itp. Później jakoś samo przeszło.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:27   #367
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny od tygodnia wykańczają mnie biegunki...

nie mam żadnych bóli nic tylko mnie czyści, a odżywiam się bez zmian...
1 trymestr było to samo, nie wiem - traktować to jako coś normalnego?
Elf raczej to nic niepokojącego, także spokojnie Nie masz czym się denerwować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:27   #368
fatal21
Wtajemniczenie

Pytanko: czy jak pojade do szpitala gdzie nie pracuje moj lekarz na IP to bez problemu mnie zbadaja?
I intymne pytanko co ile po 30tc chodzicie na siku?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:31   #369
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pytanko: czy jak pojade do szpitala gdzie nie pracuje moj lekarz na IP to bez problemu mnie zbadaja?

Powinni bez problemu cie zbadać.
Ja chodze ostatnio czesto chyba co godzine i już Mnie to wykańcza.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:31   #370
amarantas
Raczkowanie

OlusiaS dziękuję za zaroszenie

Mi do wyprawki też jeszcze trochę rzeczy brakuje, ale myślę, że najważniejsze już są. Niestety wyszedł nam niespodziewany wydatek, który był objęty w planach dopiero za pół roku, ale cóż bez lodówki ciężko normalnie funkcjonować. Jutro czekam na przywóz nowej.

Ja również tak mam, że jak siedzę i wstanę to twardnieje mi brzuch.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:33   #371
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

ja chodzę tak jak przed ciążą, a ostatnio nawet w nocy nie wstaję

wszystko na odwrót

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:41   #372
ja_dalia
Wtajemniczenie

ale mi sie zle spało... mialam same koszmary... nie jestem spokojna w domu :/ chyba musze cos wymyslec innego ... bo lezenie w domu nie uspokaja :/ za duzo watpliwosci... ehhhhh masakra :/

aniu to na bank to... czekam na wiesci !!!!

amarantas
badz dobrej mysli!!! wspolczuje bratowej, ale to nie znaczy ze u Was bedzie tak samo!!! glowa do góry i kciuki za maluszka !!!!

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dostalam od razu jak trafilam do szpitala tj 27 tydzien - 2 zastrzyki, od tamtej pory jade na fenoterolu i isoptinie 4 razy dziennie i od czasu do czasu nospa

ooooo.. to tak jak ja witam w klubie

princessska to moze byc woda... czesto w koncówce tak sie zdarza nie stresuj sie, po porodzie zejdzie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dalia jak masz zgage,to miety nie pij,ona przeciez wywoluje zgage .

nie gadaj to ja dziwak jakis, bo mi pomaga

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:50   #373
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Ja tez ani razu nie brałam no-spy w ciąży, apap może 2 razy po 1 tabletce kiedy miałam anginę bo juz się nie dało wytrzymać z bólu głowy . Nie raz naprawdę bolał brzuch, ale zawsze wolałam przetrzymać - tylko ze ja mam obiekcje co do łykania tabletek w ogóle więc to inna bajka..
mnie w ciazy głowa bolała 10 tygodni-dzień w dzień i to tak,ze ledwo zyłam,ale obyło się bez apapu

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:51   #374
mol_aa
Zadomowienie

ja_dalia dzisiaj mialam bardzo glupi sen, obudzilam sie cala mokra. A snilo mi sie, ze odeszly mi wody - zielone, tz pedem zawiozl mnie na porodowke, a oni, ze spokojnie to nic takiego, przyjac mnie nie moga bo nie ma miejsca i ze zielone wody to nic strasznego i moge rodzic w domu. Przebudzilam sie z mega stresem i malo brakowalo bym sie rozryczala
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:52   #375
__Fallen Angel__
Zadomowienie

czyli póki co z mojej ankiety wychodzi że większość obstawia imię Nadia

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:00   #376
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

ja_dalia własnie miałam Ci napiasać ze mieta wywyłuje zgagę, może spróbuj rumianek

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
znalazłam fajny blog o modzie w ciąży można podpatrzeć różne ciekawe stylizacje i być piękną w ciązy

http://mamaglamour2011.blogspot.com/

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

wiecie co ja mam dalej problem z imieniem,przeprowadze ankiete z waszym udziałem proszę wskazać które imie - Zosia czy Nadia?
pomóżcie niezdecydowanej kobiecie w ciązy
blog fajny

ZOSIA - bardzo lubię to imię moja babcia ma tak na imię, i chciałam je dać córce, ale TŻ ma złe wspomnienia z Zofią i została Helunia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

http://deser.pl/deser/1,111857,10448...la_niemal.html

ja bym nie dala rady nawet teraz......
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:08   #377
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

Ja mam teściową Zośke, więc mam złe wspomnienia z tym imieniem
Za to wczoraj z kuzynką (!!! hehe) wymyśliłam imię dla naszego synka. Siedziałyśmy chyba z godzinę patrząc na liste imion i wpadło nam imie Tymoteusz. Ale szczerze?jak wczoraj mi się podobało bardzo to dziś już tak nie :/ Napisałam Tz i jemu się tez spodobało no nie wiem, zobaczymy i Remigiusz nawet mi sie podoba, ale jak tu dziecko wołać???o nie wiem nie wiem, moze do zarejestrowania w urzedzie cos się wymysli koncu

Dzis mam wizyte u gina więc prosze o kciuki, bo zobaczy te moje wyniki z cukru w koncu

Ja już zaczynam powoli układać ubranka i robić "porzadek" bo narazie mialam wszytsko pochowane w szafce, a teraz dokonuje selekcji. Jak Tz wroci to dokupimy juz wszytskie potrzebne rzeczy

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:11   #378
truscafka
Zadomowienie

znalazłam o nadgarstkach!

Ból i cierpnięcie ręki

Drętwienie czy mrowienie w palcach jest czymś normalnym w czasie ciąży i uważa się, że to wynik ucisku opuchniętych tkanek na nerwy. Jednak ból należy do niepokojących objawów. Jeśli drętwienie i ból ograniczają się do kciuka, palca wskazującego, środkowego i połowy serdecznego to są one objawami zespołu cieśni nadgarstka. Chociaż jest on najczęściej spotykany u ludzi wykonujących prace wymagające wielokrotnego powtarzania ruchów ręki, np krojenie mięsa, granie na pianinie, pisanie na maszynie występuje jednak również u kobiet w ciąży. Jest to spowodowane tym że w czasie ciąży pojawia się obrzęk kanału nadgarstka, przez który przechodzą nerwy zaopatrujące palce. Rezultatem jest wzrost ciśnienia powodujący drętwienie, mrowienie , palenie i/lub ból. Objawy te mogą dot. ręki i nadgarstka, mogą tez promieniować aż do ramienia.

Ponieważ w okresie ciąży płyny tkankowe gromadzą się przez cały dzień, obrzęk i towarzyszące mu objawy mogą być bardziej nasilone w nocy. Staraj się, aby w czasie spania unikać pozycji, która mogłaby powodować ucisk na kończyny, ponieważ wtedy te objawy mogą się nasilać. Spróbuj też, kłądąc się do snu, ułozyc je nieco wyżej Drętwienie możesz złagodzić przez uniesienie ręki powyżej brzegu łóżka i energiczne potrząsanie nią. Jesli występuje ono nadal (bolesne lub bezbolesne) i zakłóca sen - omów ten problem ze swoim lekarzem. Często pomaga unieruchomienie nadgarstka i unikanie tytoniu oraz kofeiny. Niektórym ciężarnym ulgę przynosi akupunktura. Jeśli przypuszczasz ze problem związany jest z wykonywaną pracą, jak i z ciążą, powinnaś postępować w następujący sposób: rób częste przerwy w pracy: przestań pracować, kiedy poczujesz ból; podnoś przedmioty całymi dłońmi;pisz na miękkiej klawiaturze; staraj się , by ręce w nadgarstkach były wyprostowane, a dłonie poniżej łokci. Ból spowodowany zespołem cieśni nadgarstka zwykle mija w 2 do 3 tygodni po porodzie.

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-13, 10:13   #379
mol_aa
Zadomowienie

domi7ks w klasie miałam Remigiusza i zawsze wolalismy do niego Remek, a nastudiach byl dwoch Tymoteuszy, mowilismy do nich Tymek, ale Tymek to mi sie kojarzy z plynem do naczyn z biedronki
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:18   #380
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Aniu

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny od tygodnia wykańczają mnie biegunki...

nie mam żadnych bóli nic tylko mnie czyści, a odżywiam się bez zmian...
1 trymestr było to samo, nie wiem - traktować to jako coś normalnego?
a nie brałaś jakiś leków, które mogły Ci wybić florę jelitową?? ja tak kiedyś miałam ale po antybiotyku. Może spróbuj jakieś osłonowe preparaty połykać. Zaszkodzić nie powinny, a może pomogą. Czasem też przy dużych dawkach magnezu mogą ponoć być biegunki. No i dużo pij, żeby się nie odwodnić.

Cytat:
jeżeli coś cię niepokoi, to w każdej IP powinni się Tobą zająć, niezależnie czy tam pracuje Twój lekarz czy nie.
W nocy wstaję raz albo wcale, a w dzień troszkę częściej, ale nie jakoś spektakularnie. Zauważyłam, ze jak się gdzieś wybiorę na zakupy to mimo, iż przed wyjściem się wysiusiam, to zaraz mam wrażenie, że mi się chce.

A co do twardnień, to mi brzuch twardnieje przy zmianie pozycji, w nocy to już masakra mam wrażenie, że cały czas jest twardy, jest to nieprzyjemne, ale nie boli. Nie łykam no-spy, w końcu macica musi trochę poćwiczyć przed finałem .

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:25   #381
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
czyli póki co z mojej ankiety wychodzi że większość obstawia imię Nadia
Ja też za Nadią - osobiście bardziej mi się podoba.
A Zośkę to mam sąsiadkę - wścibskie babsko, do tego woda i mydło to jej największy wróg, więc źle mi sie kojarzy.

Pewnie mnie utuczcie, bo ja zwisa mam z biustonoszami
Co sądzicie o tych:
http://www.melissa.com.pl

Rozmówkę mają taką, że oko bieleje. Wychodzi na to, ze kto szuka ten znajduje

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Lecę robić spaghetti. A po obiadku na zakupy - zajrzę wieczorkiem, jak tżta pies wyprowdzi na spacer (apropo psa to dziś powinny przyjść dla niego buty to jutro wrzucę zdjęcia na poprawę humoru)
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:27   #382
Seona
Zakorzenienie

Domi7ks, już lepsze Remigiusz Nie leży mi imię Tymoteusz ani Tymon Ale to moje zdanie, Wam ma się spodobać A jak Twoja Córeczka ma na imię? Może jakoś do jej imienia dopasować?

U mnie jest np. w sąsiedztwie Gabi i Tobi Gabriela i Tobiasz U mnie będzie (o ile faktycznie to córeczka) Pati i Lili Moi znajomi mają Olę i Alę -Aleksandra i Alicja itp.

Mnie się Igor strasznie podoba i chyba tak bym dała, chociaż też mega popularne teraz.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-13, 10:28   #383
muffinka90
Zakorzenienie

Witam mamuski, widze ze Ania dalej 2in1, wiec trzymam kciuki, zeby dzisiaj juz bylo po wszystkim

a my zaczynamy 37 tydzien

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-10-13 o 10:31
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:31   #384
asiol
Rozeznanie

Hej laseczki,
Dopiero teraz melduje się w nowym wątku.. i widzę na pierwszej stronie, że mamy na świecie już dwa dzieciaczki .

Serdecznie gratuluję dzielnym mamusiom.
Teraz idę Was nadrabiać, a sporo mnie czeka......
Nie odzywałam się, bo strasznie kiepski humor miałam po ostatnim USG, zrseztą z tego samego powodu dosyć późno zaczęłam się też udzielać na forum ( bo czytałam Was od początku), a nie będę przecież smęcić.

No nic muszę wziąć się w garść ... idę nadrabiać
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:34   #385
Seona
Zakorzenienie

Chawa, fajne te stronki. Ja mierzyłam te z poprzedniej ciąży i są na szczęście ok, ale dziewczyny na pewno skorzystają.

Moje piersi zmalały dopiero jak praktycznie zakończyłam karmienie. Nawet się zmniejszyły!! A w czasie karmienia, mimo że już niewiele karmiłam to ciągle były duże.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Nie odzywałam się, bo strasznie kiepski humor miałam po ostatnim USG, zrseztą z tego samego powodu dosyć późno zaczęłam się też udzielać na forum ( bo czytałam Was od początku), a nie będę przecież smęcić.

Ale co się dzieje???? Pisz!!??! Jakieś objawy miałaś i USG źle wyszło?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-13, 10:35   #386
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ja też za Nadią - osobiście bardziej mi się podoba.
A Zośkę to mam sąsiadkę - wścibskie babsko, do tego woda i mydło to jej największy wróg, więc źle mi sie kojarzy.

Pewnie mnie utuczcie, bo ja zwisa mam z biustonoszami
Co sądzicie o tych:
http://www.melissa.com.pl

Rozmówkę mają taką, że oko bieleje. Wychodzi na to, ze kto szuka ten znajduje

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Lecę robić spaghetti. A po obiadku na zakupy - zajrzę wieczorkiem, jak tżta pies wyprowdzi na spacer (apropo psa to dziś powinny przyjść dla niego buty to jutro wrzucę zdjęcia na poprawę humoru)
szkoda tylko, ze nie mają stacjonarnego sklepu, ja to się trochę boję zamawiać stanik przez net - okaże się, ze źle dobrałam i będę tak wymieniać, aż wydam fortunę na przesyłki.
Ja znalazłam jeszcze taką firmę http://www.e-amazonka.pl/ maja kilka sklepów, więc ewentualnie można by było przymierzyć, tylko rozmiarówka uboższa.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:45   #387
fatal21
Wtajemniczenie

U mnie Zofia w rodzinie to popularne imie : mama, babcia i tesciowaDodatkowo przyjaciolki mama tez tak sie nazywa.Kazda ma super charakter wiec stad ten wybór.Co do chłopca Tymoteusz i Tobiasz super.
Z imionami to jest tak, ze kazdemu bedzie sie inaczej kojarzyło.Ja osobiście nie nazwałabym córki Sylwia, bo to moj wróg publiczny nr1
Dajecie pojedyńcze imiona?Ja sie zastanawiam nad 2 może Amelia lub Marika bo Tz chciał

Korzystajac z porad Darusii szukam jakiejs wyprawki rozm.56 bo mam chyba tylko jedne bodyMa któras sprawdzonego sprzedawce na all lub w necie?

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-10-13 o 10:47
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 10:48   #388
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Aniu no raczej się zaczęło więc trzymam kciuki i czekamy tutaj wszystkie na dobre wieści

A ja dzisiaj nocka ciężka ale nie ze względu na siebie tylko Julcię. Wczoraj odebrałam ja ze szkoly i miala zachrypnięty głos, pytam czy boli ja gardelko mówi, że nie ale pro forma w domu psiknęłam jej Tatnum Verde a wieczorem maruda straszna. Poszła się kapać a ja tak zapobiegawczo na noc psiknęłam jej jeszcze raz Tantum i dałam paracetamol. Obejrzalam Top Model i idę do niej a ona rozpalona taka mierzę gorączkę a tam 38.8 Myślę sobie jak za godzinkę nic nie spadnie to obudzę i dam jeszcze raz paracetamol. Nie spadła - obudziłam dałam paracetamol - po 40 min mierzę goraczkę a tam 39,2. Najgorsze, że ja bez auta, Tz w Pl więc dzwonię do brata, że w razie jaby ta gorączka jeszcze rosała i nie udało by mi sie jej zbić to żebyśmy na szpital jechali a ten mi mówi, że zaprowadził auto do mechanika więc dzwonię do znajomych i mówie jak sytuacja i że jakby co to zadzwonie za godzinkę co by się nie wystraszyli, że w środku nocydzwonię. Sama z tego wszystkiego rozwolnienia dostałam a zmeczona byłam taka, że oczy same mi lecialy. nastawiłam sobie pobudkę na za godzinę, wstalam o 1 mierzeę jej temperaturę - 37.9 także ufff odetchnęłam. Do rana budziłam sie co godzinę i sparwdzałam było ok. Rano jak wstała normalnie jak nowo narodzona się zachowywała ale stan podgoraczkowy ma więc zostaje dzisiaj w domu - no i takie przezycia dzisiejszej nocy

Cytat:

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

wiecie co ja mam dalej problem z imieniem,przeprowadze ankiete z waszym udziałem proszę wskazać które imie - Zosia czy Nadia?
pomóżcie niezdecydowanej kobiecie w ciązy
Nadia uwielbiam takie rosyjsko brzmiace imiona

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
elfik powiem ci ze ja jestem innego zdania, mala miala 61 cm a i tak w 56 sie miescila i niektore rzeczy jeszcze za duze byly.
Moze ze 3 pajace, moze z 4 byly takie na styk akurat.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

wiecie co....

dla mnie te gadaniny ludzi sa po prostu glupie, nie kupuj duzo zaraz wyrosnie, zgadza sie za 2 tygodnie wyrosnie juz z 56 przykladowo, ale przez te 2 tygodnie ma dziecko jak w worku wygladac??????????
no cholera jasna czasami ludzie to wyobrazni nie maja.....
a jak sie rodzi z 52-53 cm to juz w ogole maluszek , ktory przez 2 tygodnie nie wyrosnie na pewno i co? ubierac takie dziecko w 10 cm ponad za duze ciuchy?
litosci....;p
Popieram w 100%. Moja Julcia urodziła się nie duża 52 cm i 2965 ona normalnie tonęła w tych 56. Dobrze, że wiedziała, że będzie mała to miałam troche tych jeszcze mniejszych ciuszków. Bardzo nie lubię takiego podwójnego wywijania rekawka albo jak dziecko nie może sobie swobodnie pomachać nóżkami w spiochu bo się zaplątuje bo jest za długi. A w ogóle to sama też bym nie chciała chodzić w za dużych i za szerokich rzeczach, tym bardziej leżec także ja jestem zaopatrzona nawet w romiar 50 i wiem, że wykorzystam. A z drugiej strony co mam wkładac 4 maleńkie rzeczy do pralki i pracw kółko przez 2-3 tygodnie dopóki nie podrośnie - bez sensu.
Stary 2011-10-13, 10:50   #389
princessskaa
Wtajemniczenie

Fatal bez problemu
Problem robi się, kiedy pacjentkę trzeba położyć do szpitala, a nie ma miejsc.. Ja na własnej skórze to przerabiałam - nie przyjeli mnie, bo nie miałam tam lekarza prowadzącego (oczywiście wprost nikt tego nie powiedział, ale pierwsze z pyt brzmiało "skąd lekarz?")

Domi za wizytę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:51   #390
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość

Ojej,co sie dzieje??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości