![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Jestem uratowana
![]() ![]() ![]() ![]() http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Fallen - ja wybrałabym Nadię - u nas dla dziewczynki miało być albo Nadia albo Laura
![]() Ja tez ani razu nie brałam no-spy w ciąży, apap może 2 razy po 1 tabletce kiedy miałam anginę bo juz się nie dało wytrzymać z bólu łowy . Nie raz naprawdę bolał brzuch, ale zawsze wolałam przetrzymać - tylko ze ja mam obiekcje co do łykania tabletek w ogóle więc to inna bajka... kurcze szukam o tych nadgarstkach i nie moge znaleźć ![]() aniu trzymaj się tam!!
#363 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za rady dot. amolu. Wetre go sobie na noc, choc nie przepadam za jego zapachem, ale moze pomoże na te nogę.
Pisząc o tym ubezpieczeniu, to troche z żartem. Ale uważam, że bardziej sprawiedliwe byłoby wyszczególnienie że ojciec za urodzenie dziecka dostaje tyle a tyle, a matka tyle a tyle (więcej). No bo wyobraźcie sobie taką sytuacje, gdzie facet nie interesuje sie matka dziecka przez całą ciążę, ona sama sie utrzymuje, za wszystko płaci itp. a po porodzie on sobie idzie z aktem urodzenia do ubezpieczlani, zgarnia kase i wydaje na siebie ![]() ja jestem ubezpieczona jako współmałżonka mojego TZ, on za mnie płaci niższą stawke itp., ale i tak sie ciesze z tego ubezpieczenia, bo firma, w której ja pracuje, niestety jak wielu innych sprawach, nie stanęła na wysokości zadania, wybrali dla nas jakąś marną ofertę, gdzie składka wynosi 45 PLn miesięcznie i ewentualne wypłaty sa takie, że smiać się chce, np. za urodzenie dziecka 800 PLN. A mój TZ płaci taka samą składkę za siebie a stawki ma kilkakrotnie wyższe. Za mnie płaci cos ok. 30 pln, a wypłaty ewentualnych odszkodowań i tak mają wyższe stawki to niż to ubezpieczenie, które ja mam w firmie. |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Wtajemniczenie
|
kurcze,jak siedze na kanapie oparta kreci mi sie w glowie,jak sie wyprostuje,to jest mi niedobrze,zbiera mi sie na
![]() Wlaczylo mi sie chyba "wicie gniazda",bo staram sie teraz codziennie miec wysprzatane na wszelki wypadek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam do przychodni i na 13 mam wizyte u gina. Oczywiście czytając o puchnięciu w ciąży trafiłam na artykuł o stanie przedrzucawkowym...
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Fallen, ja też jestem za Nadią. Z tego względu, że w dzieciństwie mieszkała w naszym bloku Zocha i nikt nie wołał na nią Zosia czy Zofia ale Zocha lub Zośka. A chłopcy ją kopali w pupę, bo zośka to taka piłka zrobiona z gumek lub czegoś innego, którą podbija się nogą
![]() Co do nadgarstków, to mnie po porodzie masakrycznie bolały stawy w palcach. Normalnie nie mogłam nic zrobić, a tu trzeba dziecko przewijać, myć, odpinać te małe zatrzaski itp. Później jakoś samo przeszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
Pytanko: czy jak pojade do szpitala gdzie nie pracuje moj lekarz na IP to bez problemu mnie zbadaja?
I intymne pytanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinni bez problemu cie zbadać. Ja chodze ostatnio czesto chyba co godzine i już Mnie to wykańcza.
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
OlusiaS dziękuję za zaroszenie
![]() Mi do wyprawki też jeszcze trochę rzeczy brakuje, ale myślę, że najważniejsze już są. Niestety wyszedł nam niespodziewany wydatek, który był objęty w planach dopiero za pół roku, ale cóż bez lodówki ciężko normalnie funkcjonować. Jutro czekam na przywóz nowej. Ja również tak mam, że jak siedzę i wstanę to twardnieje mi brzuch. |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chodzę tak jak przed ciążą, a ostatnio nawet w nocy nie wstaję ![]() wszystko na odwrót
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
ale mi sie zle spało... mialam same koszmary... nie jestem spokojna w domu :/ chyba musze cos wymyslec innego ... bo lezenie w domu nie uspokaja :/ za duzo watpliwosci... ehhhhh masakra :/
aniu to na bank to... czekam na wiesci !!!! amarantas badz dobrej mysli!!! wspolczuje bratowej, ale to nie znaczy ze u Was bedzie tak samo!!! glowa do góry i kciuki za maluszka !!!! Cytat:
ooooo.. to tak jak ja ![]() ![]() princessska to moze byc woda... czesto w koncówce tak sie zdarza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- nie gadaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
ja_dalia dzisiaj mialam bardzo glupi sen, obudzilam sie cala mokra. A snilo mi sie, ze odeszly mi wody - zielone, tz pedem zawiozl mnie na porodowke, a oni, ze spokojnie to nic takiego, przyjac mnie nie moga bo nie ma miejsca i ze zielone wody to nic strasznego i moge rodzic w domu. Przebudzilam sie z mega stresem i malo brakowalo bym sie rozryczala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
czyli póki co z mojej ankiety wychodzi że większość obstawia imię Nadia
![]()
#376 | |
Rozeznanie
|
ja_dalia własnie miałam Ci napiasać ze mieta wywyłuje zgagę, może spróbuj rumianek
Cytat:
ZOSIA - bardzo lubię to imię moja babcia ma tak na imię, i chciałam je dać córce, ale TŻ ma złe wspomnienia z Zofią i została Helunia ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- http://deser.pl/deser/1,111857,10448...la_niemal.html ja bym nie dala rady nawet teraz...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Ja mam teściową Zośke, więc mam złe wspomnienia z tym imieniem ![]() Za to wczoraj z kuzynką (!!! hehe) wymyśliłam imię dla naszego synka. Siedziałyśmy chyba z godzinę patrząc na liste imion i wpadło nam imie Tymoteusz. Ale szczerze?jak wczoraj mi się podobało bardzo to dziś już tak nie :/ Napisałam Tz i jemu się tez spodobało ![]() ![]() ![]() Dzis mam wizyte u gina więc prosze o kciuki, bo zobaczy te moje wyniki z cukru w koncu ![]() Ja już zaczynam powoli układać ubranka i robić "porzadek" bo narazie mialam wszytsko pochowane w szafce, a teraz dokonuje selekcji. Jak Tz wroci to dokupimy juz wszytskie potrzebne rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
znalazłam o nadgarstkach!
Ból i cierpnięcie ręki Drętwienie czy mrowienie w palcach jest czymś normalnym w czasie ciąży i uważa się, że to wynik ucisku opuchniętych tkanek na nerwy. Jednak ból należy do niepokojących objawów. Jeśli drętwienie i ból ograniczają się do kciuka, palca wskazującego, środkowego i połowy serdecznego to są one objawami zespołu cieśni nadgarstka. Chociaż jest on najczęściej spotykany u ludzi wykonujących prace wymagające wielokrotnego powtarzania ruchów ręki, np krojenie mięsa, granie na pianinie, pisanie na maszynie występuje jednak również u kobiet w ciąży. Jest to spowodowane tym że w czasie ciąży pojawia się obrzęk kanału nadgarstka, przez który przechodzą nerwy zaopatrujące palce. Rezultatem jest wzrost ciśnienia powodujący drętwienie, mrowienie , palenie i/lub ból. Objawy te mogą dot. ręki i nadgarstka, mogą tez promieniować aż do ramienia. Ponieważ w okresie ciąży płyny tkankowe gromadzą się przez cały dzień, obrzęk i towarzyszące mu objawy mogą być bardziej nasilone w nocy. Staraj się, aby w czasie spania unikać pozycji, która mogłaby powodować ucisk na kończyny, ponieważ wtedy te objawy mogą się nasilać. Spróbuj też, kłądąc się do snu, ułozyc je nieco wyżej Drętwienie możesz złagodzić przez uniesienie ręki powyżej brzegu łóżka i energiczne potrząsanie nią. Jesli występuje ono nadal (bolesne lub bezbolesne) i zakłóca sen - omów ten problem ze swoim lekarzem. Często pomaga unieruchomienie nadgarstka i unikanie tytoniu oraz kofeiny. Niektórym ciężarnym ulgę przynosi akupunktura. Jeśli przypuszczasz ze problem związany jest z wykonywaną pracą, jak i z ciążą, powinnaś postępować w następujący sposób: rób częste przerwy w pracy: przestań pracować, kiedy poczujesz ból; podnoś przedmioty całymi dłońmi;pisz na miękkiej klawiaturze; staraj się , by ręce w nadgarstkach były wyprostowane, a dłonie poniżej łokci. Ból spowodowany zespołem cieśni nadgarstka zwykle mija w 2 do 3 tygodni po porodzie.
#379 |
Zadomowienie
|
domi7ks w klasie miałam Remigiusza i zawsze wolalismy do niego Remek, a nastudiach byl dwoch Tymoteuszy, mowilismy do nich Tymek, ale Tymek to mi sie kojarzy z plynem do naczyn z biedronki
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | ||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Aniu ![]() Cytat:
Cytat:
W nocy wstaję raz albo wcale, a w dzień troszkę częściej, ale nie jakoś spektakularnie. Zauważyłam, ze jak się gdzieś wybiorę na zakupy to mimo, iż przed wyjściem się wysiusiam, to zaraz mam wrażenie, że mi się chce. A co do twardnień, to mi brzuch twardnieje przy zmianie pozycji, w nocy to już masakra mam wrażenie, że cały czas jest twardy, jest to nieprzyjemne, ale nie boli. Nie łykam no-spy, w końcu macica musi trochę poćwiczyć przed finałem ![]()
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Zośkę to mam sąsiadkę - wścibskie babsko, do tego woda i mydło to jej największy wróg, więc źle mi sie kojarzy. Pewnie mnie utuczcie, bo ja zwisa mam z biustonoszami ![]() Co sądzicie o tych: http://www.melissa.com.pl Rozmówkę mają taką, że oko bieleje. Wychodzi na to, ze kto szuka ten znajduje ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Lecę robić spaghetti. A po obiadku na zakupy - zajrzę wieczorkiem, jak tżta pies wyprowdzi na spacer (apropo psa to dziś powinny przyjść dla niego buty to jutro wrzucę zdjęcia na poprawę humoru) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Domi7ks, już lepsze Remigiusz
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie jest np. w sąsiedztwie Gabi i Tobi ![]() ![]() ![]() Mnie się Igor strasznie podoba i chyba tak bym dała, chociaż też mega popularne teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuski, widze ze Ania dalej 2in1, wiec trzymam kciuki, zeby dzisiaj juz bylo po wszystkim
![]() a my zaczynamy 37 tydzien ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-13 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki,
Dopiero teraz melduje się w nowym wątku.. i widzę na pierwszej stronie, że mamy na świecie już dwa dzieciaczki ![]() Serdecznie gratuluję dzielnym mamusiom. Teraz idę Was nadrabiać, a sporo mnie czeka...... Nie odzywałam się, bo strasznie kiepski humor miałam po ostatnim USG, zrseztą z tego samego powodu dosyć późno zaczęłam się też udzielać na forum ( bo czytałam Was od początku), a nie będę przecież smęcić. No nic muszę wziąć się w garść ... idę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Chawa, fajne te stronki. Ja mierzyłam te z poprzedniej ciąży i są na szczęście ok, ale dziewczyny na pewno skorzystają.
![]() Moje piersi zmalały dopiero jak praktycznie zakończyłam karmienie. Nawet się zmniejszyły!! A w czasie karmienia, mimo że już niewiele karmiłam to ciągle były duże. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ale co się dzieje???? Pisz!!??! Jakieś objawy miałaś i USG źle wyszło? |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znalazłam jeszcze taką firmę http://www.e-amazonka.pl/ maja kilka sklepów, więc ewentualnie można by było przymierzyć, tylko rozmiarówka uboższa.
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
U mnie Zofia w rodzinie to popularne imie : mama, babcia i tesciowa
![]() Z imionami to jest tak, ze kazdemu bedzie sie inaczej kojarzyło.Ja osobiście nie nazwałabym córki Sylwia, bo to moj wróg publiczny nr1 ![]() Dajecie pojedyńcze imiona?Ja sie zastanawiam nad 2 może Amelia lub Marika bo Tz chciał Korzystajac z porad Darusii szukam jakiejs wyprawki rozm.56 bo mam chyba tylko jedne body ![]() Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-10-13 o 10:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |||
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Aniu no raczej się zaczęło więc trzymam kciuki i czekamy tutaj wszystkie na dobre wieści ![]() A ja dzisiaj nocka ciężka ale nie ze względu na siebie tylko Julcię. Wczoraj odebrałam ja ze szkoly i miala zachrypnięty głos, pytam czy boli ja gardelko mówi, że nie ale pro forma w domu psiknęłam jej Tatnum Verde a wieczorem maruda straszna. Poszła się kapać a ja tak zapobiegawczo na noc psiknęłam jej jeszcze raz Tantum i dałam paracetamol. Obejrzalam Top Model i idę do niej a ona rozpalona taka mierzę gorączkę a tam 38.8 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
Fatal bez problemu
![]() Problem robi się, kiedy pacjentkę trzeba położyć do szpitala, a nie ma miejsc.. Ja na własnej skórze to przerabiałam - nie przyjeli mnie, bo nie miałam tam lekarza prowadzącego (oczywiście wprost nikt tego nie powiedział, ale pierwsze z pyt brzmiało "skąd lekarz?") Domi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Ojej,co sie dzieje??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.