Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 10:38   #211
blistex
Rozeznanie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

a moja Julka nie lubi rękawiczek jeszcze na prawą rączkę da sobie załozyć, ale jak ma na lewej to jest wrzask pisk machanie łapkami.Wczoraj babci taką scenę urządziła na targu , ja jej zakładam dłuższą bluzę albo sweterek z dłuższymi rękawkami i jak ma bardzo zmarznięte rączki to naciągam jej rekawki, ale babcia chciała być mądżejsza razem z ciotką, nie dośc, że sie namęczyły by jej zalozyc rękawiczki, to migusiem jej ściągały, by tylko przestała krzyczeć

Darusia współczuję mamie i na jej miejscu bym zaskarzyła tego lekarza.

a wiecie co, Bóg chyba istnieje na tym świecie wreszcie mój były teść zaczyna płacić za wszystkie krzywdy, jakie nam wyrządził pomalutku , pomalutku sprawiedliwość i palec boski go dosięga , nie to żebym się cieszyła z tego powodu, bo szkoda mi go, ale wreszcie ktoś do dupska mu się dobrał i z tego powodu czuję wewnętrzna satysfakcję, a jeśli jeszcze jutro uda się coś, to do Częstochowy na drugi rok na pielgrzymkę na kolanach chyba pójdę w podziękowaniu
Stary 2011-10-13, 10:41   #212
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ok dzięki, ide jej dać

przyszły właśnie te ściągacze Zosi, zamówiłam ekri, bardzo fajne. Szkoda że tylko jedne wzięłam
Jakie ściągacze?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:26   #213
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jakie ściągacze?
takie ściągacze ocieplacze
http://allegro.pl/hm-nowe-getry-ocie...863539003.html

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Zosia wczoraj dwa razy usiadła na nocniku i zrobiła siku, oczywiście na podłoge też kilka razy. A dzisiaj leje gdzie popadnie, na nocnik ani razu nie zorbiła;/ nie wiem czy załozyć jej pampersa czy nauczy się i zacznie sikać na nocnik;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:34   #214
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
takie ściągacze ocieplacze
http://allegro.pl/hm-nowe-getry-ocie...863539003.html[COLOR="Silver"]
sara.. a jak ty je małej zakładasz w sensie z czym nosi??? bo ja chciałam kupic ale nie wiem .. np. ? spódniczka rajty buciki i getry i ma ciepło w nózki tak??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:43   #215
megi-megi
Zakorzenienie

Ana - pokaż coś na all fajnego dla nas a nie dla milusińskich. Straszną mam ochotę coś sobie kupić i nie mam inspiracji w ogóle.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:51   #216
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Asiu to u nas etap na nie jest za nami, tez sie budzila ja mowie jej dzien dobry na co ona nie

Teraz juz zupelnie swiadomie jak pytam czy cos chce czy cos w tym stylu, odpowiada nie chce, nie mam, mam, chce itd, ale etap na nie byl najdluzszy chyba z dobry miesiac.

CO MYSLICIE O SANOSTOLU???
Mama sie wczoraj w aptece pytala i laska polecala dla takich dzieciakow jak nasze, oczywiscie mama kupila ale stoi zamkniety poki co...
u nas już około tyle czasu trwa i konca nie widać...
kochasz mamę ?- NIE, A tatę?- NIE, a babę NIE, idziesz ze mną? NIE itd, itd...
a im bardziej się reaguje na to jej "nie" tym bardziej jest to dla niej zabawne i odpowiada to z takim szyderczym uśmiechem na twarzy. A czasem to wręcz wykrzykuje

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
To może jednak dentysta miał racje że z tym sie nic nie robi.
Ja z moją też bym musiała się wybrać w końcu. na wszystko brak czasu też ma ukruszona jedynkę, tak malusio, że trzeba się przyjrzeć ale jednak. Zauważyłam przez przypadek, nawet nie wiem kiedy sobie to zrobiła...

Cytat:
Laski zakładacie już dzieciom czapki?U nas wczoraj były 2 godzinki takiego ciepła gdzie ja straszny zamrzluch miałam na sobie cieńką bluzkę 3/4 rękaw,a Nina tylko w sweterku i z gołą głową śmiagała.Przyszła sąsiadka z córką 7-letnia,która miała na sobie kurtkę zimową i kaptur szczelnie zawiązanyCzekałam tylko,aż powie coś na temat mojego gołego dziecka,które na pewno zachoruje na zapalenie uchaa,ale nieodezwała się a- szkoda wielka,bo już ja bym se z nią pogadała
Oczywiście nie mówie o porankach,bo wtedy zimno jest,ale tak w południe jak słoneczny dzień jest?
Ja różnie. Jak jest słonce i nie wieje silny wiatr mimo, ze jest zimno to nie zakładam. Ale np. wczoraj u nas strasznie zawiewało takim mroźnym, przeszywającym wiatrem- to zakładałam. dziś wyszlam z nią to było bardzo zimno to miała czapkę a jak wracałam to pięknie świeciło słonce i było przyjemnie więc jej zdjęłam tym bardziej, ze biegała...

Ja wczoraj widziałam dziecko około 9-10 miesięczne (spało wiec tak na oko). Lezało w grubaśnej kurtce, czapie, na to jeszcze nałożony kaptur, przykryta grubym kocem i jeszcze nakrycie od wózka. Po prostu masakra. ja rozumiem, ze dziecko spało ale bez przesady. To co ona jej ubierze jak przyjdą mrozy?

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

Ma jeszcze takie misie, co zmienia im sie ubranka, tez uwielbia je układać o takie
http://allegro.onet.pl/puzle-ukladan...843134335.html

ostatnio jedna mama nas skomentowała na placyku ,
Też mam te misie a zupelnie o nich zapomniałam dzięki, muszę wyciągnąc, ciekawe czy ją zaciekawia czy tylko poodgryza te naklejki

Co do drugiego to ciągle piszecie, ze ktos komentuje wasze dzieci jak sa ubrane... ja się z takim czymś nie spotkałam a też czasem moja moglaby zostać skomentowana jak jako jedyna siedzi dupcia w pisaku a inne dzieci nie moga "bo juz wieczór i zimny piasek"... lub jak jako jedyna nie ma czapy (choć czasem widzę ze biorą z nas przykład ). Ale jakoś nikt nigdy nic nie powiedzial. ja jak widze takie dzieci które wg mnie wyglądają "dziwnie" (czyt.za grubo ubrane) to sobie ewentualnie pomyslę ale co mi to komentować... sprawa matki...

raz mi niania mowiła, ze spotkala sie z siostrą ktora tez opiekuje się dzieckiem (teraz ma roczek). często razem spacerują- kolezanka Werci- Ala. I było ciepło, Wercia miała tylko dresik a ta mała grubo ubrana a na to zimową , gruba kurtkę i grubą czapę. niania spytala po co ja tak cieplo ubrała to uslyszała "tata tak kazał to to założyłam"- oby nigdy takiej niani... no rozumu nie ma??

Cytat:

Mama byla u lekarza, 1 grudnia idzie pod noz, lekarz stwierdzil ze to wcale nie bedzie zwykla i prosta operacja....podłamala sie troche, powinna go zaskarzyc ale oczywiscie ze tego nie zrobi.

Moja idzie na operacje w lutym. Po raz trzeci na polipy w nosie. Ciągle jej się odradzają i tym razem to juz jakies rakowe są... niegroźne na ten czas ale jednak...

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

dzieczyny smigajace dobrze w Excelu. Czy jest szansa, zebym nauczyła się dobrze podstaw tego programu w kilka dni?? Nie umiem go w ogóle a chce zmienić pracę i ma być jedno pytanie z excela- znaczy zadanie. To praca na zastępstwo ale moze się uda zostać. Wczoraj uczylam się troche z płyty z Wyborczej. Ale chyba lepiej by bylo jakby ktos mnie podszkolił kto w tym pracuje, co? jak myślicie?
Mają być procenty, zaokrąglenia... trudne to??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:55   #217
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
jeszcze raz dziekujemy
i pare fotek Adrianka
Aga-śliczności

Cytat:
CO MYSLICIE O SANOSTOLU???
Mama sie wczoraj w aptece pytala i laska polecala dla takich dzieciakow jak nasze, oczywiscie mama kupila ale stoi zamkniety poki co...
Darusiaaa-ja go dawałam Konradowi jak był młodszy, aż któregoś dnia moja pediatra powiedziała mi, żeby z nim ostrożnie - bo ma dużo żelaza. Żelazo podawane w tej formie- płynny syrop może się osadzać na zębach i je niszczyć. Żelazo najlepiej jest jak najszybciej trafia do żołądka.
Cytat:
Laski zakładacie już dzieciom czapki?U nas wczoraj były 2 godzinki takiego ciepła gdzie ja straszny zamrzluch miałam na sobie cieńką bluzkę 3/4 rękaw,a Nina tylko w sweterku i z gołą głową śmiagała.Przyszła sąsiadka z córką 7-letnia,która miała na sobie kurtkę zimową i kaptur szczelnie zawiązanyCzekałam tylko,aż powie coś na temat mojego gołego dziecka,które na pewno zachoruje na zapalenie uchaa,ale nieodezwała się a- szkoda wielka,bo już ja bym se z nią pogadała
Oczywiście nie mówie o porankach,bo wtedy zimno jest,ale tak w południe jak słoneczny dzień jest?
Ana- ja zakładam czapeczkę (znaczy moja mama bo ja w pracy), ale ola w południe spi (12-14). Na spacerku od rana mam jej zakłada, a jak jestem w domu po pracy i jest ładna pogoda, to też zakładam, tylko taką cieniutką bawełnianą.

Moje dziecię coś ciężko wczoraj zasypiało. Możliwe, że to wina pełni? Co zasnęła, to budziała się przy najmniejszym szeleście w domu i w krzyk (nie płacz) bo cycek się zwinął Wymęczyła mnie wczoraj do 23ej

Czy jest na naszym forum jeszcze jakaś karmiąca mama (nie pytam o may maluszków pon. 6 m-cy )?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:59   #218
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

sara ja tez czasami nie mam sily i zakladam po prostu pieluchę, u mnie jest ten problem ze mala nie chce w skarpetkach latac no cholera na gole nozki to sie przeziebi jak bedzie tak caly czas i nie wiem co z tym zrobic

aleee

przyklad z wczoraj

mloda stoi obok nocnika i sika na dywan

mama weszla na chwile, miala wyrzuty sumienia ze kupila nie takie pieluchy hahai kupila 6 :P bo mloda juz w 6 smiga , jedna paczke zuzylismy juz bo jej wygodniej a tak 5 miala nieraz przesiusiane , co na 6 sie nie zdarzylo i mam wrazenie ze jej wygodniej.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

co do czapki moja nie nawidzi!!!

raz miala czapke jak na razie i to ze 100 razy zdjeta byla...ale teraz jak wychodzimy to staram sie zakladac, mimo ze marne rezultaty bo to maly osiolek jest ale ja uparcie jej zakladam.

Nie wiem czy dawac jej ten sanostol skoro jest napisane ze od roku to chyba zaczne dawac skoro juz go mam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:04   #219
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dzieczyny smigajace dobrze w Excelu. Czy jest szansa, zebym nauczyła się dobrze podstaw tego programu w kilka dni?? Nie umiem go w ogóle a chce zmienić pracę i ma być jedno pytanie z excela- znaczy zadanie. To praca na zastępstwo ale moze się uda zostać. Wczoraj uczylam się troche z płyty z Wyborczej. Ale chyba lepiej by bylo jakby ktos mnie podszkolił kto w tym pracuje, co? jak myślicie?
Asiulek - moge spokojnie powiedzieć, że Excel mi nie obcy, inne programy office'owe także. Dziś od rana mała prezentacja, zestawień w arkuszach chyba już z 5, do tego wykresiki słupkowe i kołowe. Uwielbiam wizualizować to, o czym do ludzi piszemy

Myślę, że podstaw jesteś w stanie nauczyć się w kilka dni. Może nie będą to rozbudowane forumły, ale suma, średnia, sortowanie, jakiś prosty wykres na bazie danych.
W księgarniach jest pełno książek dla poczatkujących.
W necie tez mozna poszukać. W sam raz do poćwiczenia przez weekend:
http://abc-excel.blogspot.com/p/exce...tkujacych.html

Fajnie by było, gdyby ktoś Ci pomógł, ale sama tez dasz radę- ja też tak zaczynałam -z opasłym tomem skopiowanej wielkiej księgi

Dzienniki budowy:
Stary 2011-10-13, 12:05   #220
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oo widzisz dusiaka, to jednak sie wstrzymam.
A.Camus
Stary 2011-10-13, 12:05   #221
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
sara.. a jak ty je małej zakładasz w sensie z czym nosi??? bo ja chciałam kupic ale nie wiem .. np. ? spódniczka rajty buciki i getry i ma ciepło w nózki tak??
dopiero przyszły ale będę jej zakładała tak jak piszesz. Albo np dzinsy podwiniete i do tego te ocieplacze, ma też kilka par spodenek krotkich takich grubszych na zime, do nich tez fajnie wyglądają te ocieplacze.

Cytat:
Też mam te misie a zupelnie o nich zapomniałam dzięki, muszę wyciągnąc, ciekawe czy ją zaciekawia czy tylko poodgryza te naklejki

myślę, że podstawy excela można się spokojnie nauczyć. Ja miałam zaliczenie z excela na studiach, mieliśmy zadania do zrobienia. Sama siedziałam nad tym i się nauczyłam.

fajne te misie, nie widziałam nigdzie u nas takich.

Cytat:
sara ja tez czasami nie mam sily i zakladam po prostu pieluchę, u mnie jest ten problem ze mala nie chce w skarpetkach latac no cholera na gole nozki to sie przeziebi jak bedzie tak caly czas i nie wiem co z tym zrobic

aleee

przyklad z wczoraj

mloda stoi obok nocnika i sika na dywan

mama weszla na chwile, miala wyrzuty sumienia ze kupila nie takie pieluchy hahai kupila 6 :P bo mloda juz w 6 smiga , jedna paczke zuzylismy juz bo jej wygodniej a tak 5 miala nieraz przesiusiane , co na 6 sie nie zdarzylo i mam wrazenie ze jej wygodniej.

Zosia też stoi koło nocnika i leje na podłogę;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-13, 12:12   #222
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- moja też połowę czasu lata na bosaka. A mi w skarpetach i kapciach zimno... u mnie same panele i płytki są. Ale ona uparcie co 15 minut sciąga i ucieka z szelmowskim uśmieszkiem pod stół

Co do sikania na nocnik to u nas w domu jest dośc zimno teraz, ja ciągle w dresie i jeszcze się opatulam czasem kocykiem.Wiec boję się mała puszczać cały dzień na same galoty czy nawet bez... wiec odpuszczam. czasem ja sadzam jak sama chce, troche polata na golasa ale potem ją ubieram.

Tż kupil jej lalkę sikajacą na nocnik i ona ciągle ja sadza. jak pytam czy chce na nocik to leci po lalę i ona wtedy też musi siedzieć obok niej. i np. dziś rano woła do mnie "sisisis" pytam czy chce na nocnik, a ona, ze tak i ciągnie się za spodnie. Więc ją rozebralam posadziłam i... zrobiła pięknie siusiu... ale to takie jednorazowe zdarzenia. Poza tym przeważnie siedzi, siedzi... i NIC. Pusto w nocniku... Chyba jednak poczekam do wiosny...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Kurcze, nie mam coś natchnienia do nauki ale muszę się przyłożyć...
A te zaokrąglenia i procenty to trudne??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-13, 12:13   #223
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Asiulek powiedz czy warto kupic tego exela w wyborczej,wlasnie sie zastawialam jeszcze chyba 2 część ma być

Agnieszka cudowny bardzo się cieszę,że tak gładko poszło i jestemw wielkim szoku,że:na drugi dzień juz wyszliści do domku i że nie robili mu pomiarów

Ana ja juz zakładam czapkę,bo Danielek niedawno był przeziębiony a 2,że mnie samej zimno w głowę,wieje jak cholera
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:17   #224
ASIULEK_23
Zakorzenienie

oliwka- w sumie fajnie jest nagrana. Są rozdziały i facet mówi co robi i jednocześnie widzisz to na ekranie. Mówi fajnie, zrozumiale. Myślę, że warto...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-13, 12:18   #225
blistex
Rozeznanie

Madziwnia ja nie Sara ale mogę odpowiedzieć
ja zakladam Julce do sukienek/spódniczek na rajtuzki
albo zakładam jej nietoperza do tego krótkie spodenki i rajtuzki na to geterki
Stary 2011-10-13, 12:18   #226
ASIULEK_23
Zakorzenienie

oliwka- sorka, ja mam z rzeczpospolitej... z Wyborczej nie mam dopiero spojrzałam...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-13, 12:19   #227
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Zosia wczoraj dwa razy usiadła na nocniku i zrobiła siku, oczywiście na podłoge też kilka razy. A dzisiaj leje gdzie popadnie, na nocnik ani razu nie zorbiła;/ nie wiem czy załozyć jej pampersa czy nauczy się i zacznie sikać na nocnik;/
Jak mojego uczyłam tez tak robił. Najważniejsza jest motywacja. U nas dobre rezultaty przynosiła karuzela. Czyli zrobił siusiu(pewnie bo się zagapił w tv) a ja wtedy oklaski, i ochy achy, i potem go pod paszki i taki jeden obrot. Potem nocnik w jedną reke go za druga rączkę i do kibelka na spuszczanie wody i mycie rączek. On uwielbia myć rączki. To w ciągu jednego dnia załapał jak to fajnie zrobić siusiu na nocnik. Teraz juz tylko czasami te karuzele, ale zawsze spuszczanie wody i mycie rączek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:25   #228
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
1.
u nas już około tyle czasu trwa i konca nie widać...
kochasz mamę ?- NIE, A tatę?- NIE, a babę NIE, idziesz ze mną? NIE itd, itd...
a im bardziej się reaguje na to jej "nie" tym bardziej jest to dla niej zabawne i odpowiada to z takim szyderczym uśmiechem na twarzy. A czasem to wręcz wykrzykuje

2.
Ja z moją też bym musiała się wybrać w końcu. na wszystko brak czasu też ma ukruszona jedynkę, tak malusio, że trzeba się przyjrzeć ale jednak. Zauważyłam przez przypadek, nawet nie wiem kiedy sobie to zrobiła...

3.

4.
Musiałam ponumerować coby skomentować.

1. Moja też czasmi ma taki dzień że wszystko na NIE. Jedyne co zawsze jest na TAK to: "
Czy chcesz dać Igorowi tabletkę? " Wtedy zawsze jest na tak.
Ona uwielbia mu dawać jego tabletki i się z nim drażnić. Daje mu polizać i zabiera. Ten za nią chodzi a ta mu da powąchać i ucieka. I tak potrafi z 15 minut dawać mu jedną tabletę.
A IGOR te swoje tabletki uwielbie - to sa takie kocie witaminy. Na szczęście Oliwce nie smakują to ich sama nie zjada.

2. Jak to takie małe ukruszenie brzegu to sie nie przejmuj bo i tak z tym sie nic nie robi.

3. U mnie te misi są wszystkie pogryzione. Nie podobały jej się.

4. Wg. mnie w parę dni spokojnie możesz sie nauczyć takiego podstawowego excela. Najważniejsze to abyć umiała odowiednio formatować komórki, zastosować odpowiednie funkcje, proste tabele przestawne i jakies wykresy. To naprawdę szybko można nauczyć. Szkoda że tak daleko mieszkasz bo ja chętnie bym Ciebie nauczyła. Kiedyś u siebie w pracy prowadziłam kursy z całego pakietu Office.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:27   #229
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Jak mojego uczyłam tez tak robił. Najważniejsza jest motywacja. U nas dobre rezultaty przynosiła karuzela. Czyli zrobił siusiu(pewnie bo się zagapił w tv) a ja wtedy oklaski, i ochy achy, i potem go pod paszki i taki jeden obrot. Potem nocnik w jedną reke go za druga rączkę i do kibelka na spuszczanie wody i mycie rączek. On uwielbia myć rączki. To w ciągu jednego dnia załapał jak to fajnie zrobić siusiu na nocnik. Teraz juz tylko czasami te karuzele, ale zawsze spuszczanie wody i mycie rączek

jak zrobiła do nocnika siku to też wylewała do kibelka, spuszczała wodę i myłam jej rączki. spróbuje jeszcze z tą karuzelą nie poddam się musi załapać
chociaż dzisiaj miałam chwile zwątpienia, ale nie założyłam pieluchy

Franio 24.07.2014 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 12:30   #230
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
4. Wg. mnie w parę dni spokojnie możesz sie nauczyć takiego podstawowego excela. Najważniejsze to abyć umiała odowiednio formatować komórki, zastosować odpowiednie funkcje, proste tabele przestawne i jakies wykresy. To naprawdę szybko można nauczyć. Szkoda że tak daleko mieszkasz bo ja chętnie bym Ciebie nauczyła. Kiedyś u siebie w pracy prowadziłam kursy z całego pakietu Office.
Zapraszam... nie wpadniesz??

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
jak zrobiła do nocnika siku to też wylewała do kibelka, spuszczała wodę i myłam jej rączki. spróbuje jeszcze z tą karuzelą nie poddam się musi załapać
chociaż dzisiaj miałam chwile zwątpienia, ale nie założyłam pieluchy
Twarda jesteś ja już się poddałam. U nas żadne ochy i achy nie skutkują. Jak zrobi to rzecz jasna wielka roadoć i moja i jej. Bijemy brawo, zanosimy siuski do kibelka, spuszcamy wodę, myjemy raczki... i ona w niebo wzięta...a jak po kilku minutach pytam czy chce siusiu to będziemy spuszczać wodę i myc raczki to mowi NIE!!! i ucieka- i tyle z nauki. Żadna siła jej nie zmusi...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-13, 12:30   #231
sara 85
Zakorzenienie

Aga widziałam zdjęcia malutkiego na fb i nk, Adrianek jest boski, jak ja Ci zazdroszczę

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-13, 12:32   #232
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, nie mam coś natchnienia do nauki ale muszę się przyłożyć...
A te zaokrąglenia i procenty to trudne??
Asiulek -proste, bardzo proste Załapiesz w kilka chwil.

Dzienniki budowy:
Stary 2011-10-13, 12:32   #233
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam... nie wpadniesz??

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Twarda jesteś ja już się poddałam. U nas żadne ochy i achy nie skutkują. Jak zrobi to rzecz jasna wielka roadoć i moja i jej. Bijemy brawo, zanosimy siuski do kibelka, spuszcamy wodę, myjemy raczki... i ona w niebo wzięta...a jak po kilku minutach pytam czy chce siusiu to będziemy spuszczać wodę i myc raczki to mowi NIE!!! i ucieka- i tyle z nauki. Żadna siła jej nie zmusi...
u nas na razie też nic nie skutkuje, ale w końcu kiedyś musi załapać
ja też jak się pytam jej czy zrobi siku na nocniczek to mówi nieee. Stanie koło nocnika i naleje na panele i woła: ooooo

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-13, 12:34   #234
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia to u nas tez tak jest, jak mloda zr4obi siku na nocnik to jest "taniec radosci" klaskamy piszczemy cieszymy sie, tz ja podrzuca, ja juz nie poki co i idziemy razem wylac wszystko i umyc lapki.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

tez sie nie poddaje poki co, tylko mnie to latanie jej na bosaka z golymi nozkami i dupskiem doprowadza do szalu;/

Daje sobie jeszcze miesiac jak nic nie pojdzie to na wiosne bedziemy sie uczyc.
A.Camus
Stary 2011-10-13, 12:39   #235
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - chętnie bym wpadła tylko kurcze trochę czasu nie mam.
Co do zaokrągleń to nie bardzo wiem o co chodzi. Bo masz na piewszej stronie przyciski i gdy ustawisz odpowiedni format danych to automatycznie wszystko zaokrągli ci do odpowiedniej ilości miejsc po przecinku czy liczby całkowitej. Dodatkowo masz funcję do zaokrąglania którą też możesz użyć.
A procenty to po prostu zwykła matematyka. Ale jak masz kilka danych i wyliczasz ich procentowy udział w całośći to fajnie to jest zobrazować na wykresie kołowym. Wtedy tam wszysko ładnie widać. Naprawdę Excel jest latwy tylko trzeba wiedzieć gdzie klikać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:51   #236
ASIULEK_23
Zakorzenienie

To mnie troszkę pocieszyłyscie. Biorę się zatem do nauki a jutro składam CV. W przyszłym tygodniu już rozmowy. Trzęsę portkami

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-13, 12:55   #237
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie troszkę pocieszyłyscie. Biorę się zatem do nauki a jutro składam CV. W przyszłym tygodniu już rozmowy. Trzęsę portkami
dasz rade
a co to za praca, oczywiście jeżeli możesz powiedzieć

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-13 o 12:57
Stary 2011-10-13, 12:59   #238
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
dasz rade
a co to za praca, oczywiście jeżeli możesz powiedzieć
W urzędzie. Ale nie chcę zapeszać. Jak ją dostanę to napiszę...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-13, 13:03   #239
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
W urzędzie. Ale nie chcę zapeszać. Jak ją dostanę to napiszę...
trzymam kciuki

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-13, 13:04   #240
ASIULEK_23
Zakorzenienie

(nie)dziękuję

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości