|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
BAN stały
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() mój wózek teraz mam w pokoju bo moja Pani ostatnio sobie życzy spać w dzień w wózku bo jak w dzień marudzi że śpiąca to chce żeby ją kołysać a mój kręgosłup by tego nie wytrzymał więc kołyszę ją w wózku i śpi ładnie. chyba że mega śpiąca to sama zaśnie, Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale fakt - dobre podejscie - że jesteś już zahartowana to wszystkiemu podołąsz. Cytat:
![]() my chcemy drugie ale nie tak szybko - za kilka lat powiedzmy ![]() a to Twój tz jest sporo starszy od Ciebie? ile ma lat jeśli można spytać? a sio sio ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Wtajemniczenie
|
My po wizycie...
Z dobrych wiesci - Antos wazy 5285 g i ma 61 cm dlugosci. Antos to duzy zdrowy chlopczyk. Ta wysypka to nie skaza, raczej jednak kontaktowa albo na cos co zjadlam. aaa i ma plesniawki na jezyku i dostalismy nystatyne. Niestety na 72 godz musze go odstawic od piersi, bo naszej pani doktor nie podoba sie powolny spadek bilirubiny. Sam poziom nie jest jakis za wysoki jak na 6 tygodni, ale wlasnie ten wolny spadek. W poniedzialek ponowne badanie poziomu lacznie z Asat i Alat, zeby spradzic czy watroba ok. Pierwsza butla juz za nami. Na szczescie byl jeszcze moj maz, wiec mu dal, bo balam sie, ze ode mnie nie bedzie chcial jesc. Przygotowalam 120, a zjadl tylko 50. Malutko... Ja sie poryczalam, a i teraz mam lzy w oczach jak to pisze. Tlumacze sobie, ze to dla jego dobra, ale nie jest lekko. Mleko sciagniete i zamrozone. To beda ciezkie 72 godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
u nas wystarczy jeden dzien bez oliwki i wyczesywania i mamy taka sama skorupe na glowie. juz dostalam olejuszke i krem od wodaqua ale nadal walka trwa. jest jednak juz wiele lepiej. widocznie moje dzieci tak maja. włochate i ciemieniuszkowate.
kinga walsnie odkryła KCIUKA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
Carmela gratuluję ząbka, pierwszego u nas
![]() nam na ząbki przyjdzie poczekać długo, Filip pierwszego miał jak miał 8,5 miesiąca a moja Lena pierwszy raz wypiła 120 ml mleka ![]() a w końcu ma 3 miesiące i powinna 120 pić, mam nadzieję, że to nie jednorazowe i teraz będzie więcej jadła
#1236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na posiew to jest masakra. 2 razy pobierałam i wyszły bakterie wynikające ze złego nie do końca sterylnego pobrania, trzeba było powtarzać, a ile to nerwów z powodu złego wyniku i czekania ![]() ![]() miało być w tym tygodniu a nie wyszło ![]() Ale w następnym to mur beton. Stęskniłam się ![]() Cytat:
![]() Zmalowana a ja jestem tego zdania co babonik. Ułożysz sobie życie z księciuniem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a moja jak głodna to włącza syrenę o specyficznym natężeniu ![]() ale jak nie chce to za chiny nie zje - musi zgłodnieć na 100% żeby wciagnąć butle, mojej się nie da przekarmić bo zwczajnie wypycha językiem smoczek butelki i wypluwa mleko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze że ta wysypka to nic poważnego - zobaczysz z jaką radością Antoś wróci do cyca - na pewno się nie przyzwyczai do butli ![]() Cytat:
ja to już nie pamiętam nawet kiedy smarowałąm Julce oliwką główkę - chyba z miesiąc temu - odkąd zeszłą ciemieniucha to nie smaruje bo nie lubię jak ma takie tłuste włoski ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
ja Filipa urodziłam tydzień po moich 23. urodzinach
a Lenkę jak miałam 25 lat dobrze się złożyło, zawsze chciałam być młodą mamą, choć wiadomo, jak znajomi mają luz, tu impreza, tam kino, wakacje to czasem żal, że już nie można robić tego co dawniej
#1239 | ||
Zakorzenienie
|
Ale dziś zimmmnnoo brrr, byliśmy na spacerku prawie 3h i mnie nieźle zmroziło
![]() iustyna trzymam kciuki za twojego mężulka ![]() ![]() a ja podziwiam młode mamusie ![]() ![]() Ja mogę powiedziec żesię wyszalałam już i teraz odnajduję się w macierzyństwie cudownie ![]() Natka a co masz wytatuowane na stopie? Ja własnie będe na stopie jednak robić, a w zasadzie na dwóch. Bardzo bolało??? (powiedz że mniej niż poród ![]() i gdzie teraz planujesz zrobić? patik Wax jest świetną odżywką ![]() Cytat:
![]() powiem Wam w sekrecie że ja też już mam jeden tatuaż (raczej pozostałości po nim)- ale do niego się nie przyznaję bo to taka pamiątka po czasach młodzieńczych - zrobiony na wagarach na ławce w parku za pomocą struny i długopisu ![]() potem go próbowałam pumeksem zdrapać ale jeszcze co nieco zostało ![]() ![]() Cytat:
to dla dobra Antosia ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-13 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
BAN stały
|
![]() Kąpiel co drugi dzień w Hippie. Balsam Hipp i wsio. Nic a nic wiecej. A T .sie smieje,ze mała Królewna i tak non stop pachnie bo przesiąka moimi perfumami Aguś to dla Jego zdrówka,wiem jak Ci cieżko i jestem z Toba przez te dłuuuugie 72 godz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
dziś stawiam soczki i drinki
![]() waga pokazała 56,7 ![]()
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
I jestem.
Emi dzisiaj spała ładniej, bączki ją tak nie męczyły. Wstała o 4:30 potem o 7:30 i spała do 8:30, tak gaworzyła głośno, że dopiero jak otworzyłam oczy to przestała i zaczęła się śmiać - mała diablica. Patik możesz się zalogować na tej stronie, kupować i wystawiać rzeczy. Wystawienie nic nie kosztuje.Jedyny koszt to aktywacja a to jakieś grosze. Chusta poszła za 140zł. Aga wyobrażam sobie co czujesz ![]() ![]() ![]() Drugie dziecko - jeszcze nie teraz, kiedyś może. Chciałabym mieć wtedy swój własny kąt i spełniona zawodowo. Mój D wyjeżdża w poniedziałek do At, buuu. Ale jestem twarda i dam sobie radę ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mojego w szpitalu przez 3 dni nie karmiłam, a przez 2 w ogóle nie widziałam. Ryczałam non stop, ale minęło i Ssawka butelki nawet nie chce widzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
To u nas jeszcze większy minimalizm, bo od urodzenia posmarowałam ciałko małej 2 razy
![]() Ma piękną skórę więc nie widzę potrzeby smarowania, czasem (powiedzmy raz na tydzień-dwa) posmaruję jej buzię. Dziś posmarowałąm jej buźkę kremem jak wychodziliśmy na spacer bo wiało strasznie. fiu fiu ![]() ![]()
#1245 |
Wtajemniczenie
|
No to mogę Wam powiedzieć, że bardzo dziękuję za kciuki bo....
DOSTAŁ PRACĘ! ![]() ![]() ![]() ![]() Co się wiąże z tym, że sama sobie krzywdę robię ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że mi to wynagrodzi ![]() ![]() Ps. przyszedł: mop- w pierwszej chwili mnie nie zachwycił, ale umyłam nim podłogi i faktycznie fajny odkurzacz - się ładuje, zobaczymy bo pierwsze wrażenie też średnie ![]()
![]() |
#1246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Twój czas na pewno nadejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
iustyna
![]() ![]() ![]()
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no cóż na razie niech mężulek się rozwija a Ty będziesz na mopie jeździć ![]() ![]()
![]() |
#1249 |
Wtajemniczenie
|
Mam cichą nadzieję, że rozkwitnę po 30-stce
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Muszę sie pożalić, bo znowu dorwało mnie zapalenie piersi - dosłownie z chwili na chwilę - wczoraj około 14 zrobiło mi się gorąco, kości bolały i lewa pierś - od razu pokapowałam się że to to, ale dlaczego? Nie mam pojęcia, bardzo dbam o to by nie zaziębić, przycisnąć, czy odciągać w nocy gdy mała śpi, a i tak się cholerstwo przypałętało. Zwaliło mnie dosłownie z nóg, taka grypa + bolący cyc. Ale przystawiałam Zosię, przykładałam kapustę i jadłam ibuprom - dziś jest o niebo lepiej, ale nadal mi słabo. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam popołudniowo
![]() Właśnie wróciłam z uczelni, krew mnie rano zalała - w miejscu gdzie zwykle korków nie ma, stałam 50 minut! Spóźniłam się na zajęcia, ale to nic ![]() ![]() Cytat:
![]() I ja też głupia nie-blondynka bo tez na tej nadziei na razie jadę ![]() Co do drugiego dziecka - chcemy na pewno, nie teraz ale za tak za rok może zaczniemy starania, jak już będę studia kończyć... ale że ---> patrz wyżej--> to się nie zarzekam że nie będzie wcześniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brumek, robiłam dziś doświadczenie, jeśli to można tak nazwać ![]() ![]() Ale nie krzywił się przy żadnym, więc raczej nie zauważył że któreś było rozmrożone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostałam studentką ![]() ![]() Ja jestem chora, nie zbliżam się do Agu, do południa zajmuje się nią teściu, ja tylko przewijam, po południu mąż, ja bym chciała przytulić się i pocałować ją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłużona umowa. 'Nowa' kierowniczka nie widzi miejsca w swoim zespole dla niedospozycyjne matki, która jej zdaniem powinna siedziec w domu i wychowywać dziecko, jak już sie zdecydowała na taki absurdalny krok jak zakładanie rodziny w tak młodym wieku
![]() Beatko, Marcin ma 33 i pół ![]() iustyna- gratulacje dla męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to za pomocą struny i długopisu?? ![]() ![]() ale żeby pumeksem po ustach? brrrr... Cytat:
![]() ![]() to musi pachnieć jak dama - a czym pachnie Izunia że tak zapytam? ![]() to pięknie - brawo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie że dasz radę - Tyn jesteś twarda babka ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do pogrubionego - tż mówi to samo - nie ma co planować bo zawsze życie pisze własny scenariusz i zawsze może się coś pokomplikować.
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() Moja Karolinka ucina wlasnie druga dzis drzemke i spi od ponad godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do drugiego dziecka to my z mezem oczywiscie tez chcemy miec nastepne ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-13 o 14:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
BAN stały
|
Beatko kilka razy dziennie czym innym
![]() Od rana np.Cinema,potem Addictem,Midnight Poison,L'instant,Insolenc e,Dolce Vita,Coco Chanel zwykle na noc. Tak pachnie Iza ale to się zmienia kilkanaście razy w ciagu dnia. Iustynko gratulacje!!!Niestety takie czasy,ze coś kosztem czegos. Ale nadrobicie ten czas gdy go długo nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wracaj szybko do zdrowia ![]() Cytat:
Nerola a nie mieszają się te zapachy? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iustynka ![]() Wodaqua Scio zdrówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może wypróbuję odżywkę. ![]() Jak będę tak łysieć jak przed ciążą to na pewno trzeba będzie po coś sięgnąć. I my byłyśmy na spacerku, całą godzinę, na tym moim wygwizdowie tak szaleje wiatr aż łeb urywa. Teść mnie tym razem podku** " A nie za zimno dziś na spacer?" JA:"Niech się chartuje" On z sarkazmem:"Niech się chartuje..." ![]() ![]() ![]() Apropo: jak ubieracie dzieci w takie dni? niby 10 stopni, a odczuwalna to chyba zero ![]() Sara miała: body z długim, rajstopki i dres i kombinezon jesienny, przykryta kocykiem. Nie wiem czy za cienko, czy za grubo ![]() A co to będzie w zimie? Ja ubrana chyba grubiej od niej i mi zimno ![]() Cytat:
![]() A co właściwie Twój D robi w At ( skrót od Antwerpii?) Pisałaś, że ma zawieszoną działalność? A teraz to był na urlopie w domu dłuższym? Alem ciekawska ![]() Cytat:
![]() ![]() i dla Ciebie i dla męża. Dasz radę, Ty zaradna dziewucha jesteś ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nerwa, mieszane uczucia, wszystko naraz, myślę o chrzcinach, nie mogę się dodzwonić do cukierni, PRZERAŻA MNIE WSZYSTKO. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.