Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 10:57   #1231
nerola
BAN stały

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam problem z jednym uszkiem Ali. Bo jak rusza główką to jedno uszko zawsze jej się zagina. Co robic ??? Nie chcę żeby miała odstające uszko
Ale to sie moze zdarzać
A jak Cię to niepokoi to może opaska?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:08   #1232
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

ale jak to? przy usg się POMYLILI?łoooo matko.

wózek stoi na dole u szanownej "mamusi", nie realne wtaszczenie go, mimo że to tylko 12 schodków.
chyba wtedy nie było jeszcze takie popularne przeprowadzanie badań usg

mój wózek teraz mam w pokoju bo moja Pani ostatnio sobie życzy spać w dzień w wózku bo jak w dzień marudzi że śpiąca to chce żeby ją kołysać a mój kręgosłup by tego nie wytrzymał więc kołyszę ją w wózku i śpi ładnie.

chyba że mega śpiąca to sama zaśnie,

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Śnił mi się w nocy Czesio...:lov e: wchodzę na jego stronę i co ? W sobotę grają w Lublinie !! Ale bilety 60, 70 zł
masz jakąś wieź telepatyczną z Czesiem

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
noo szok był niezły najlepszy miała moja mama w czasie porodu - SN, bo urodziłam się ja i lekarz sobie poszedł....ale położne zorientowały się że tam jest jeszcze jedno dziecko
Twoja mama musiałą mieć niezłą minę

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
W sumie w zachowaniu nic nie zauwazyłam, oprocz tego ze wkłada rączki do buzi prawie po nadgarstki ślini sie jak moje dwa buldogi razem wzięte i mlaska przy tym mega głośno.
po prostu padłam
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
To największy nasz CUD.A CUDÓW mam 4 i jestem bardzo szczesliwa i spełniona

Dzień dobry
Mam sie lepiej ale to jeszcze nie wyzdrowienie.
to się nazywa prawdziwa mamuśka
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Jedziemy na przetykanie kanalika.
Odezwę się pewnie wieczorem.
za pomyślny przebieg zabiegu
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Po Sarce już jestem tak zahartowana że z drugim to będzie pikuś.
Ale na ten temat pogadamy za 2 lata ( może się z którąś z Was spotkam na poczekalni)
a ja myślałam że po kłopotach z Sarą już się zarzekniesz że nigdy więcej
ale fakt - dobre podejscie - że jesteś już zahartowana to wszystkiemu podołąsz.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dobry.
A ja Was podziwiam, za to, że chcecie mieć/już macie kolejne dzieci. Ja, a właściwie my, nie planujemy następnego. Absolutnie nie. Już nawet nie chodzi o samo dziecko, al mnie tak przeraża wizja następnego porodu sn.

Chociaż dopouszczam do siebei myśl, że może za 10 lat, po trzydzistc może mi się odmienić. Ale wtdy już MArcin będzie stary
widzę że masz traumę porodową - ja porodu źle nie wspominam choć zaje***cie bolało ale skoro przeżyłam to dałabym radę po raz drugi

my chcemy drugie ale nie tak szybko - za kilka lat powiedzmy

a to Twój tz jest sporo starszy od Ciebie? ile ma lat jeśli można spytać?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

wygońcie mnie do ginrkologa
a sio sio

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a wiecie od czego? od cholernej ciemieniuchy walczymy z nią jakieś 3 tygodnie i jest coraz gorzej,w końcu wdarł sie stan zapalny i stąd ten powiększony węzeł...
u nas ciemieniuszka pojawiła się raz - nałożyłam oliwkę, wyczesałam, zeszło i już się więcej nie pojawiło - ale fakt że u Julki z włoskami na głowie biednie więc łatwo poszło - teraz jej zaczyna gąszcz wyrastać tzn ma dużo jasnych takich króciutkich włosków

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:10   #1233
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

My po wizycie...

Z dobrych wiesci - Antos wazy 5285 g i ma 61 cm dlugosci. Antos to duzy zdrowy chlopczyk. Ta wysypka to nie skaza, raczej jednak kontaktowa albo na cos co zjadlam.

aaa i ma plesniawki na jezyku i dostalismy nystatyne.

Niestety na 72 godz musze go odstawic od piersi, bo naszej pani doktor nie podoba sie powolny spadek bilirubiny. Sam poziom nie jest jakis za wysoki jak na 6 tygodni, ale wlasnie ten wolny spadek. W poniedzialek ponowne badanie poziomu lacznie z Asat i Alat, zeby spradzic czy watroba ok.

Pierwsza butla juz za nami. Na szczescie byl jeszcze moj maz, wiec mu dal, bo balam sie, ze ode mnie nie bedzie chcial jesc. Przygotowalam 120, a zjadl tylko 50. Malutko... Ja sie poryczalam, a i teraz mam lzy w oczach jak to pisze. Tlumacze sobie, ze to dla jego dobra, ale nie jest lekko. Mleko sciagniete i zamrozone. To beda ciezkie 72 godziny...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:11   #1234
83monia
Zakorzenienie

u nas wystarczy jeden dzien bez oliwki i wyczesywania i mamy taka sama skorupe na glowie. juz dostalam olejuszke i krem od wodaqua ale nadal walka trwa. jest jednak juz wiele lepiej. widocznie moje dzieci tak maja. włochate i ciemieniuszkowate.

kinga walsnie odkryła KCIUKA!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:34   #1235
zanka205
Zakorzenienie

Carmela gratuluję ząbka, pierwszego u nas

nam na ząbki przyjdzie poczekać długo, Filip pierwszego miał jak miał 8,5 miesiąca

a moja Lena pierwszy raz wypiła 120 ml mleka do tej pory 90 ml i nie chciała więcej
a w końcu ma 3 miesiące i powinna 120 pić, mam nadzieję, że to nie jednorazowe i teraz będzie więcej jadła

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:45   #1236
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ojjj biedna Alicja z zapchanym noskiem... a wcześniej nie odciagałaś frida?
Musisz pobrać mocz na badanie ogólne czy na posiew, bo jeśli na ogólne to nie ma problemu.
Ja dziś pobierałam Sarka normalnie leżała bez pampka na przewijaku (zaraz po obudzeniu), a ja jej trzymałam ten kubeczek, szybko poszło
Gorzej pobrać mocz na posiew, bo musi byc jak najbardziej jałowo pobrany, a to wymaga przy dziewczynce nie lada akrobacji

Dzieki jeszcze raz za gratulacje
A ząbek oczywiście na dole.

na posiew to jest masakra. 2 razy pobierałam i wyszły bakterie wynikające ze złego nie do końca sterylnego pobrania, trzeba było powtarzać, a ile to nerwów z powodu złego wyniku i czekania
Cytat:

Paticzku....kiedy się widzimy ? ;>
miało być w tym tygodniu a nie wyszło
Ale w następnym to mur beton.
Stęskniłam się

Cytat:
Mam problem z jednym uszkiem Ali. Bo jak rusza główką to jedno uszko zawsze jej się zagina. Co robic ??? Nie chcę żeby miała odstające uszko
ja tak samo. I mam wrażenie że już jedno ucho ma jakby odstające przez to. Jak widzę to poprawiam, ale nie da się dopilnować za każdym razem

Zmalowana a ja jestem tego zdania co babonik. Ułożysz sobie życie z księciuniem ( może z Czesiem)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:15   #1237
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zanim zapomnę TRZYMAJCIE KCIUKI !!! Tż na 12.00 ma rozmowę kwalifikacyjną. Bardziej mi chyba zależy niż jemu . On się nie nastawia, żeby się nie rozczarować.
zaciśnięte

Cytat:
Właśnie miałam pisać, że podziwiam Natkę i resztę młodziutkich Mamuś. Ja niby mam 23 lata ale i tak uważam że to za wcześnie na macierzyństwo. A jak sobie przypomnę jak miałam 21 lat to pamiętam najlepsze imprezy w życiu
ja też mam 23 lata - i uważam że dla mnie to idealny moment na pierwsze dziecko - nie wyobrażam sobie mieć pierwszego po 30-tce a tak będe mieć w tym wieku już odchowane dziecko

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Badanie słuchu wyszło tak samo jak poprzednio , szukając pozytywów - dobrze że nie jest gorzej
Następne badania za tydzień we Wrocławiu...
dobrze że nic się nie pogorszyło - będzie dobrze

a moja jak głodna to włącza syrenę o specyficznym natężeniu i to nie jest płacz - bo oczka suche tylko krzyk "mamo jeść"

ale jak nie chce to za chiny nie zje - musi zgłodnieć na 100% żeby wciagnąć butle, mojej się nie da przekarmić bo zwczajnie wypycha językiem smoczek butelki i wypluwa mleko

Cytat:
moja ma identycznie - zagina się jej jedno uszko i też mam schizy że będzie mieć odstające - a tak to ma ładne przylegające do główki - jedno się jej zagina cały czas - prawe też myślałam o opasce ale tż mnie wyśmiał z takim pomysłem
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Natka z tatuażem jak z porodem efekt wart tego bólu
dobre porównanie
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
My po wizycie...

Z dobrych wiesci - Antos wazy 5285 g i ma 61 cm dlugosci. Antos to duzy zdrowy chlopczyk. Ta wysypka to nie skaza, raczej jednak kontaktowa albo na cos co zjadlam.

Niestety na 72 godz musze go odstawic od piersi, bo naszej pani doktor nie podoba sie powolny spadek bilirubiny. Sam poziom nie jest jakis za wysoki jak na 6 tygodni, ale wlasnie ten wolny spadek. W poniedzialek ponowne badanie poziomu lacznie z Asat i Alat, zeby spradzic czy watroba ok.

Pierwsza butla juz za nami. Na szczescie byl jeszcze moj maz, wiec mu dal, bo balam sie, ze ode mnie nie bedzie chcial jesc. Przygotowalam 120, a zjadl tylko 50. Malutko... Ja sie poryczalam, a i teraz mam lzy w oczach jak to pisze. Tlumacze sobie, ze to dla jego dobra, ale nie jest lekko. Mleko sciagniete i zamrozone. To beda ciezkie 72 godziny...
dasz rade - 72 h to niedługo
dobrze że ta wysypka to nic poważnego - zobaczysz z jaką radością Antoś wróci do cyca - na pewno się nie przyzwyczai do butli

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas wystarczy jeden dzien bez oliwki i wyczesywania i mamy taka sama skorupe na glowie.

ja to już nie pamiętam nawet kiedy smarowałąm Julce oliwką główkę - chyba z miesiąc temu - odkąd zeszłą ciemieniucha to nie smaruje bo nie lubię jak ma takie tłuste włoski a że ciemieniucha nie wraca - więc nie smaruje - teraz po kąpieli to w sumie tylko zasypka pod paszki bo jej się odparzać lubią jak nie popudruje jej, czasem mleczko do ciała - co 2-3 dzień - kąpiel w żelu rossmanowym Babydream z pompką, czasem krem na buźkę jak widzę że ma suchą, krem na pupe - i wsio - zbyt wielu kosmetyków nie używam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 12:22   #1238
zanka205
Zakorzenienie

ja Filipa urodziłam tydzień po moich 23. urodzinach
a Lenkę jak miałam 25 lat
dobrze się złożyło, zawsze chciałam być młodą mamą, choć wiadomo, jak znajomi mają luz, tu impreza, tam kino, wakacje to czasem żal, że już nie można robić tego co dawniej

Stary 2011-10-13, 12:23   #1239
youyou
Zakorzenienie

Ale dziś zimmmnnoo brrr, byliśmy na spacerku prawie 3h i mnie nieźle zmroziło

iustyna trzymam kciuki za twojego mężulka choć już pewnie po...

a ja podziwiam młode mamusie bo to nie jest łatwe, szczególnie gdy towarzystwo jest mocno rozrywkowe
Ja mogę powiedziec żesię wyszalałam już i teraz odnajduję się w macierzyństwie cudownie

Natka a co masz wytatuowane na stopie? Ja własnie będe na stopie jednak robić, a w zasadzie na dwóch. Bardzo bolało??? (powiedz że mniej niż poród)
i gdzie teraz planujesz zrobić?

patik Wax jest świetną odżywką stosowałam kiedyś to i widać było dużą poprawę

Cytat:
Youyou- ja robie w przyszłą sobotę makijaż permanentny na oczach,a też karmię,wiec myśle,że można robić też tatuaż .Ja bym chętnie wykolorowała swój,bo mam czarny a to sie pochwalę moim tatuażem-kocham go co niektórym może wydać sie dziwne
piękny

powiem Wam w sekrecie że ja też już mam jeden tatuaż (raczej pozostałości po nim)- ale do niego się nie przyznaję bo to taka pamiątka po czasach młodzieńczych - zrobiony na wagarach na ławce w parku za pomocą struny i długopisu
potem go próbowałam pumeksem zdrapać ale jeszcze co nieco zostało

Cytat:
Krystuś ma już 3 miesiące

Cytat:
My po wizycie...

Aga wiem że Ci ciężko ale to tlyko 72h i zobaczysz dacie radę, ja przechodziłam to samo i efekt był natychmiastowy.
to dla dobra Antosia

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-13 o 12:26
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:25   #1240
nerola
BAN stały

Beatko u nas minimalizm jeszcze lepszy.
Kąpiel co drugi dzień w Hippie.
Balsam Hipp i wsio.
Nic a nic wiecej.

A T .sie smieje,ze mała Królewna i tak non stop pachnie bo przesiąka moimi perfumami

Aguś to dla Jego zdrówka,wiem jak Ci cieżko i jestem z Toba przez te dłuuuugie 72 godz.
Stary 2011-10-13, 12:27   #1241
zanka205
Zakorzenienie

dziś stawiam soczki i drinki
waga pokazała 56,7

Stary 2011-10-13, 12:33   #1242
zanetaa88
Zakorzenienie

I jestem.

Emi dzisiaj spała ładniej,
bączki ją tak nie męczyły.
Wstała o 4:30 potem o 7:30 i spała do 8:30,
tak gaworzyła głośno, że dopiero jak otworzyłam oczy to przestała
i zaczęła się śmiać - mała diablica.

Patik
możesz się zalogować na tej stronie, kupować i wystawiać rzeczy. Wystawienie nic nie kosztuje.Jedyny koszt to aktywacja a to jakieś grosze.
Chusta poszła za 140zł.

Aga wyobrażam sobie co czujesz ale najważniejsze że to ma pomóc i będzie lepiej pamiętaj, że to dla dobra Antosia

Drugie dziecko - jeszcze nie teraz, kiedyś może. Chciałabym mieć wtedy swój własny kąt i spełniona zawodowo.

Mój D wyjeżdża w poniedziałek do At,
buuu.
Ale jestem twarda i dam sobie radę !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:37   #1243
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
U nas też jedno się zagina...

Cytat:

Cytat:
My po wizycie...

dla Antosia!
a Mama niech się nie martwi, 72 godziny szybko miną.
Ja mojego w szpitalu przez 3 dni nie karmiłam, a przez 2 w ogóle nie widziałam. Ryczałam non stop, ale minęło i Ssawka butelki nawet nie chce widzieć

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas wystarczy jeden dzien bez oliwki i wyczesywania i mamy taka sama skorupe na glowie. juz dostalam olejuszke i krem od wodaqua ale nadal walka trwa. jest jednak juz wiele lepiej. widocznie moje dzieci tak maja. włochate i ciemieniuszkowate.

kinga walsnie odkryła KCIUKA!!!
My też walczymy z ciemieniuchą...
dla Kingi!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja też mam 23 lata - i uważam że dla mnie to idealny moment na pierwsze dziecko - nie wyobrażam sobie mieć pierwszego po 30-tce a tak będe mieć w tym wieku już odchowane dziecko
J też myślałam, że wcześniej urodzę pierwsze dziecko, ale życie zweryfikowało moje plany. Męża poznałam dopiero 3 lata temu A w tej chwili uważam, że lepiej nie mogłam sobie wszystkiego zaplanować. Na pewno jestem inną osobą niż te kilka lat temu, bardziej dojrzałą... Co prawda męczy mnie brak własnego lokum, ale jest na co czekać. Ostatnio ktoś mi przypomniał fajne powiedzenie: "Chcesz rozśmieszyć Pana Boga, to sobie coś zaplanuj" Coś w tym jest

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
waga pokazała 56,7

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
buuu.
Kto wymyślił to "słaba płeć"???
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:43   #1244
youyou
Zakorzenienie

To u nas jeszcze większy minimalizm, bo od urodzenia posmarowałam ciałko małej 2 razy
Ma piękną skórę więc nie widzę potrzeby smarowania, czasem (powiedzmy raz na tydzień-dwa) posmaruję jej buzię.

Dziś posmarowałąm jej buźkę kremem jak wychodziliśmy na spacer bo wiało strasznie.

Cytat:
waga pokazała 56,7
fiu fiu
Stary 2011-10-13, 12:45   #1245
iustyna1
Wtajemniczenie

No to mogę Wam powiedzieć, że bardzo dziękuję za kciuki bo....

DOSTAŁ PRACĘ! Na razie będzie jezdził i się uczył od instruktorów, potem zostanie juniorem instruktorem a następnie kurs w Niemczech i instruktor pełną gębą (jak się sprawdzi jako junior). Dostanie za 10 dni szkoleń 3 razy tyle, co teraz na pół etatu zarabia. Szkolenia w całej Polsce . To tyle plusów....

Co się wiąże z tym, że sama sobie krzywdę robię . Będę musiała Kubę co jakiś czas, albo raczej często wozić do i odbierać z przedszkola . I z tym, że będę jeszcze więcej sama z maluchami. Jaki ja gamoń jestem. Że też wcześniej o tym nie pomyślałam .

Mam nadzieję, że mi to wynagrodzi . No to na razie ja się poświęcam dla męża, ciekawe kiedy nadejdzie mój czas .

Ps. przyszedł:
mop- w pierwszej chwili mnie nie zachwycił, ale umyłam nim podłogi i faktycznie fajny
odkurzacz - się ładuje, zobaczymy bo pierwsze wrażenie też średnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:47   #1246
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

DOSTAŁ PRACĘ! Na razie będzie jezdził i się uczył od instruktorów, potem zostanie juniorem instruktorem a następnie kurs w Niemczech i instruktor pełną gębą (jak się sprawdzi jako junior). Dostanie za 10 dni szkoleń 3 razy tyle, co teraz na pół etatu zarabia. Szkolenia w całej Polsce . To tyle plusów....

Co się wiąże z tym, że sama sobie krzywdę robię . Będę musiała Kubę co jakiś czas, albo raczej często wozić do i odbierać z przedszkola . I z tym, że będę jeszcze więcej sama z maluchami. Jaki ja gamoń jestem. Że też wcześniej o tym nie pomyślałam .

Mam nadzieję, że mi to wynagrodzi . No to na razie ja się poświęcam dla męża, ciekawe kiedy nadejdzie mój czas .

Ps. przyszedł:
mop- w pierwszej chwili mnie nie zachwycił, ale umyłam nim podłogi i faktycznie fajny

A Twój czas na pewno nadejdzie
Stary 2011-10-13, 12:48   #1247
zanka205
Zakorzenienie

iustyna super, w końcu sobie odbijesz, a mąż będzie Cię wielbił za poświecenie i wsparcie

Stary 2011-10-13, 12:49   #1248
youyou
Zakorzenienie

[QUOTE]
Cytat:

DOSTAŁ PRACĘ!
gratulacje

Cytat:

Ps. przyszedł:
mop-
w pierwszej chwili mnie nie zachwycił, ale umyłam nim podłogi i faktycznie fajny

no cóż na razie niech mężulek się rozwija a Ty będziesz na mopie jeździć, na Ciebie też przyjdzie pora
Stary 2011-10-13, 12:57   #1249
iustyna1
Wtajemniczenie

Mam cichą nadzieję, że rozkwitnę po 30-stce. Podobno tak jest z koziorożcami - coś jak wino, im starsze tym lepsze, ładniejsze czy jakoś tak . Tak sobie będę wciskać co rano .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:00   #1250
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Muszę sie pożalić, bo znowu dorwało mnie zapalenie piersi - dosłownie z chwili na chwilę - wczoraj około 14 zrobiło mi się gorąco, kości bolały i lewa pierś - od razu pokapowałam się że to to, ale dlaczego? Nie mam pojęcia, bardzo dbam o to by nie zaziębić, przycisnąć, czy odciągać w nocy gdy mała śpi, a i tak się cholerstwo przypałętało.
Zwaliło mnie dosłownie z nóg, taka grypa + bolący cyc. Ale przystawiałam Zosię, przykładałam kapustę i jadłam ibuprom - dziś jest o niebo lepiej, ale nadal mi słabo.
Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:38   #1251
aania_20
Zakorzenienie

Witam popołudniowo
Właśnie wróciłam z uczelni, krew mnie rano zalała - w miejscu gdzie zwykle korków nie ma, stałam 50 minut! Spóźniłam się na zajęcia, ale to nic Zresztą ponoć dziś pół miasta sparaliżowane było rano i nie ja jedna nie zdążyłam...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
co do antykoncepcji jako mądra dziewczywnka powinnam wiedzieć że karmienie piersią gwarancji nie daje, ale jako głupia blondynka jeszcze nie pomyslałam o skutecznej antykoncepcji i mam cichą nadzieje że ni nabroimy

mam tylko obawy czy nie bedzie problemów z zajsciem bo mam PCO
Witaj w klubie PCO
I ja też głupia nie-blondynka bo tez na tej nadziei na razie jadę
Co do drugiego dziecka - chcemy na pewno, nie teraz ale za tak za rok może zaczniemy starania, jak już będę studia kończyć... ale że ---> patrz wyżej--> to się nie zarzekam że nie będzie wcześniej

Cytat:
to się okazało,ze to powiekszony węzeł chłonny,na szczęście nie za bardzo jeszcze...

a wiecie od czego? od cholernej ciemieniuchy walczymy z nią jakieś 3 tygodnie i jest coraz gorzej,w końcu wdarł sie stan zapalny i stąd ten powiększony węzeł...
mam nadzieję że szybko przejdzie

Cytat:
to sie pochwalę moim tatuażem-kocham go co niektórym może wydać sie dziwne
bardzo ładny

Cytat:
klask i:
Cytat:
My po wizycie...

:przytu l:mam nadzieję że miną szybciutko

Cytat:
buuu.
pewnie że dasz radę!

Cytat:

OSTAŁ PRACĘ!
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Muszę sie pożalić, bo znowu dorwało mnie zapalenie piersi - dosłownie z chwili na chwilę - wczoraj około 14 zrobiło mi się gorąco, kości bolały i lewa pierś - od razu pokapowałam się że to to, ale dlaczego? Nie mam pojęcia, bardzo dbam o to by nie zaziębić, przycisnąć, czy odciągać w nocy gdy mała śpi, a i tak się cholerstwo przypałętało.
Zwaliło mnie dosłownie z nóg, taka grypa + bolący cyc. Ale przystawiałam Zosię, przykładałam kapustę i jadłam ibuprom - dziś jest o niebo lepiej, ale nadal mi słabo.
Pozdrawiam!
Oj...kuruj się kochana oby szybko przeszło...

Brumek, robiłam dziś doświadczenie, jeśli to można tak nazwać W zasadzie moja mama. Adaś dostał przed południem porcję świeżego mleczka, a w południe rozmrożone. No i wychodzi na to że bez różnicy - obydwa jadł z takim samym entuzjazmem - tzn bawił się smoczkiem, śmiał, gadał, a jedzenie było najmniej ważne
Ale nie krzywił się przy żadnym, więc raczej nie zauważył że któreś było rozmrożone

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:51   #1252
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo wszystkim...

to się okazało,ze to powiekszony węzeł chłonny,na szczęście nie za bardzo jeszcze...

ehhhh

kupiłam olejuszkę i będę jeszcze tym próbować.

dramat,dziecko ma głowę cała w strupkach,takich żółtych i pełno "łupieżu"...

dziękuję Wam bardzo
Mam krem z AA na ciemieniuche, Agu nie ma, miała ale ten krem poradził sobie w jeden dzień. Jak chcesz moge Ci odstąpić

Zostałam studentką Będę spełniać swojemarzenia, mam pomysł na firmę, może się uda, ale to za rok, może dwa

Ja jestem chora, nie zbliżam się do Agu, do południa zajmuje się nią teściu, ja tylko przewijam, po południu mąż, ja bym chciała przytulić się i pocałować ją

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:52   #1253
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzisiaj się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłużona umowa. 'Nowa' kierowniczka nie widzi miejsca w swoim zespole dla niedospozycyjne matki, która jej zdaniem powinna siedziec w domu i wychowywać dziecko, jak już sie zdecydowała na taki absurdalny krok jak zakładanie rodziny w tak młodym wieku
Beatko, Marcin ma 33 i pół
iustyna- gratulacje dla męża
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 13:53   #1254
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
a ja podziwiam młode mamusie bo to nie jest łatwe, szczególnie gdy towarzystwo jest mocno rozrywkowe
Ja mogę powiedziec żesię wyszalałam już i teraz odnajduję się w macierzyństwie cudownie

powiem Wam w sekrecie że ja też już mam jeden tatuaż (raczej pozostałości po nim)- ale do niego się nie przyznaję bo to taka pamiątka po czasach młodzieńczych - zrobiony na wagarach na ławce w parku za pomocą struny i długopisu
ja tam nigdy rozrywkowa nie byłam więc mi nie tęskno za imprezami - ale sobotniego wesela sie szczerze doczekać nie mogę

jak to za pomocą struny i długopisu?? pomysłowa byłaś

ale żeby pumeksem po ustach? brrrr...
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Beatko u nas minimalizm jeszcze lepszy.
Kąpiel co drugi dzień w Hippie.
Balsam Hipp i wsio.
Nic a nic wiecej.

A T .sie smieje,ze mała Królewna i tak non stop pachnie bo przesiąka moimi perfumami
ja teraz nawet przestałam perfum użyhwać bo mi się nie chce ograniczam się do antyperspirantu
to musi pachnieć jak dama - a czym pachnie Izunia że tak zapytam?
Cytat:
waga pokazała 56,7
to pięknie - brawo klask i:

Cytat:

buuu.
do At? czyli gdzie? bo ja coś nie kumata

pewnie że dasz radę - Tyn jesteś twarda babka
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

J też myślałam, że wcześniej urodzę pierwsze dziecko, ale życie zweryfikowało moje plany. Męża poznałam dopiero 3 lata temu A w tej chwili uważam, że lepiej nie mogłam sobie wszystkiego zaplanować. Na pewno jestem inną osobą niż te kilka lat temu, bardziej dojrzałą... Co prawda męczy mnie brak własnego lokum, ale jest na co czekać. Ostatnio ktoś mi przypomniał fajne powiedzenie: "Chcesz rozśmieszyć Pana Boga, to sobie coś zaplanuj" Coś w tym jest
ja męża poznałam pięc i pół roku temu i od razu wiedziałam że coś z tego będzie

a co do pogrubionego - tż mówi to samo - nie ma co planować bo zawsze życie pisze własny scenariusz i zawsze może się coś pokomplikować.

Stary 2011-10-13, 13:57   #1255
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mały ładnie spał zasnął o 19,30 potem jedzenie o 23.35 potem o 4.30 i pobudka o 7.30 dziśtroszkę płaczliwy ale ogólnie nie ma co narzekać gorączki nie ma póki co (tfu tfu na psa urok) i nóżka nie spuchła
Brawa

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja już nie mam połowy, a gdzie się nie obrócę wszedzie je znajduję, co 5 bym musiała sprzątać a i tak bym znajdowała nowe. Po myciu to dopiero jest masakra!!
Mnie tez wypadają, kupilam tabletki z witaminami i zobaczymy co bedzie, oby nie trwalo to dlugo bo.. nie chce zostac łysa

Cytat:
Gratulacje

Moja Karolinka ucina wlasnie druga dzis drzemke i spi od ponad godziny mam przekochane i cudowne dziecko uwielbiam ją taka pannica mi rosnie ze szok hehe

A co do drugiego dziecka to my z mezem oczywiscie tez chcemy miec nastepne ale nie teraz chcialabym przynajmniej rok popracowac co by etat zachowac i nie dac powodu do zwolnienia bo wiecie jak to jest, a 2-3 letnia roznica bedzie w sam raz miedzy maluchami ale jak wyjdzie to samo zycie pokaze, czy i kiedy "ten na gorze" da nam kolejnego malucha

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-13 o 14:02
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:00   #1256
nerola
BAN stały

Beatko kilka razy dziennie czym innym
Od rana np.Cinema,potem Addictem,Midnight Poison,L'instant,Insolenc e,Dolce Vita,Coco Chanel zwykle na noc.
Tak pachnie Iza ale to się zmienia kilkanaście razy w ciagu dnia.

Iustynko gratulacje!!!Niestety takie czasy,ze coś kosztem czegos.
Ale nadrobicie ten czas gdy go długo nie ma
Stary 2011-10-13, 14:09   #1257
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zostałam studentką Będę spełniać swojemarzenia, mam pomysł na firmę, może się uda, ale to za rok, może dwa

Ja jestem chora, nie zbliżam się do Agu, do południa zajmuje się nią teściu, ja tylko przewijam, po południu mąż, ja bym chciała przytulić się i pocałować ją
dla studentki!
Wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzisiaj się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłużona umowa. 'Nowa' kierowniczka nie widzi miejsca w swoim zespole dla niedospozycyjne matki, która jej zdaniem powinna siedziec w domu i wychowywać dziecko, jak już sie zdecydowała na taki absurdalny krok jak zakładanie rodziny w tak młodym wieku
Beatko, Marcin ma 33 i pół
iustyna- gratulacje dla męża
Jak czytam o Waszych perypetiach w pracy, to się cieszę, że mi przedłuzyli umowę na czas nieokreślony, choć wiedzieli, że wychodzę za mąż, przeprowadzam się i będę pracować dopóki nie znajdę pracy w K lub nie zajdę w ciążę...

Nerola a nie mieszają się te zapachy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 14:10   #1258
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

J też myślałam, że wcześniej urodzę pierwsze dziecko, ale życie zweryfikowało moje plany. Męża poznałam dopiero 3 lata temu A w tej chwili uważam, że lepiej nie mogłam sobie wszystkiego zaplanować. Na pewno jestem inną osobą niż te kilka lat temu, bardziej dojrzałą... Co prawda męczy mnie brak własnego lokum, ale jest na co czekać. Ostatnio ktoś mi przypomniał fajne powiedzenie: "Chcesz rozśmieszyć Pana Boga, to sobie coś zaplanuj"
Mamad u mnie podobnie żeby nie powiedzieć tak samo też zawsze chciałam urodzić pierwsze dziecko w wieku 23,24 lat . Męża też poznałam 3 lata temu a z tym powiedzenie to zgadzam sie w 1oo%

Iustynka

Wodaqua Scio zdrówka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:11   #1259
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziś zimmmnnoo brrr, byliśmy na spacerku prawie 3h i mnie nieźle zmroziło

patik Wax jest świetną odżywką stosowałam kiedyś to i widać było dużą poprawę

może wypróbuję odżywkę.
Jak będę tak łysieć jak przed ciążą to na pewno trzeba będzie po coś sięgnąć.

I my byłyśmy na spacerku, całą godzinę, na tym moim wygwizdowie tak szaleje wiatr aż łeb urywa.
Teść mnie tym razem podku**
" A nie za zimno dziś na spacer?"
JA:"Niech się chartuje"
On z sarkazmem:"Niech się chartuje..."

Apropo: jak ubieracie dzieci w takie dni? niby 10 stopni, a odczuwalna to chyba zero
Sara miała: body z długim, rajstopki i dres i kombinezon jesienny, przykryta kocykiem. Nie wiem czy za cienko, czy za grubo
A co to będzie w zimie?
Ja ubrana chyba grubiej od niej i mi zimno

Cytat:

Patik
możesz się zalogować na tej stronie, kupować i wystawiać rzeczy. Wystawienie nic nie kosztuje.Jedyny koszt to aktywacja a to jakieś grosze.
Chusta poszła za 140zł.

buuu.
Już się zalogowałam i przelew za aktywację zrobiłam, 3 zł. Będę szukać perełek
A co właściwie Twój D robi w At ( skrót od Antwerpii?)
Pisałaś, że ma zawieszoną działalność?
A teraz to był na urlopie w domu dłuższym?
Alem ciekawska
Cytat:

Ps. przyszedł:

i dla Ciebie i dla męża.
Dasz radę, Ty zaradna dziewucha jesteś

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam krem z AA na ciemieniuche, Agu nie ma, miała ale ten krem poradził sobie w jeden dzień. Jak chcesz moge Ci odstąpić

uuu zdrówka studentko.

Mam nerwa, mieszane uczucia, wszystko naraz, myślę o chrzcinach, nie mogę się dodzwonić do cukierni, PRZERAŻA MNIE WSZYSTKO.
Stary 2011-10-13, 14:14   #1260
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja tam nigdy rozrywkowa nie byłam więc mi nie tęskno za imprezami - ale sobotniego wesela sie szczerze doczekać nie mogę

jak to za pomocą struny i długopisu?? pomysłowa byłaś

ale żeby pumeksem po ustach? brrrr...

Beatko You napisała NA WAGARACH a nie na WARGACH
: hahaha:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości