|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
|
|
|
|
#3662 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() a baby w szpitalach???? hm... nigdy nie miałam okazji być w szpitalu jako pacjent wiec sama na własnej skórze nie poczułam, ale koleżanka w ciąży kiedyś miała problemy to tak się stresowała jak miała jechać na porodówkę że szok. Potem się jej babki pytały ,że jak pani tak długo z bólami w domu wytrzymała a ona się bała ,że znowu jej powiedzą ,że wymyśla i wydziwia... Wszystko w szpitalu zależy od humorów i kto ma dyżur... niestety taka nasza polska służba zdrowia. Ja dzisiaj idę do lekarza na 18,00. Już się trochę stresuje, ale to dlatego ,że moja babka pojechała na wakacje na 2 tygodnie i dzisiaj przyjmuje za nią jakaś koleżanka która przyjedzie aż z Anglii. Hm... może by mnie to tak nie stresowało -ale dzisiaj jest ostatni dzień 20 tygodnia i będę miała USG połówkowe. Ważne badanie- a mojej pani Ginekolog nie będzie ![]() Mam nadzieję ,że będzie ok. i przeżyje Po wizycie obiecałam sobie ,że pojadę na zakupy i kupię pierwszego bodziaka dla naszej kruszynki ... jednak nie wytrzymałam do wizyty i dzisiaj jakoś w przerwie między zajęciami na uczelni skoczyłam z koleżanką do centrum handlowego i w H&M nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa rampersy, bluzeczkę na krótki rękaw i spodenki krótkie i czapeczkę na lato. Wszystkie ciuszki na lato - dlatego kupiłam większe. teraz w H&M są wyprzedaże letnich ciuchów i naprawdę warto. Za rampersy zaplaciłam razem 20 zł, bluzeczka 10,spodenki 20 i czapeczka 10, ale jest do tego jeszcze promocja ,że jedną rzecz kupujesz a druga gratis ( ta tańsza) więc razem zapłaciłam tylko 40 zł.jeśli chodzi o krótkie porody to moja koleżanka we wrześniu urodziła dwie dziewczynki - bliźniaczki ( pierwsze jej dzieci) poród trwał 0,5 godziny i urodziła obie naturalnie.... to się dopiero nazywa szybki poród aż nie mogłam uwierzyć... w szpitalu nie mogli się na dziwić. pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
|
|
|
#3663 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a imieniem się nie przejmuj, przecież nic się nie tanie jak dasz tak samo na imię... Cytat:
Cytat:
fajnie, że udało Ci się upolować ciuszki ![]() ja tez byłam dzisiaj w H&M (a miałam leżeć ) i widziałam te promocje, ale obiecałam starszej córci, ze kupie jej podkoszulki z księżniczkami, do tego wyczaiłam niedrogie i super spodnie zimowe i mi się kasa na takie przyjemności skończyła... ehhha co do porodów, to myślałam, ze ja miałam szybki poród 2h 45min , a tu proszę....bliźniaki w 0,5h, jakis rekord....
|
||||||
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
ile jest tych chusteczek w jednym opakowaniu w biedronce? Te z huggies? Kupował je z Was ktos?
Dzis zamówiłam witaminy w jakiejs internetowej aptece, 60 tabletek po 12.45 to wzięłam od razu dwa opakowania, nazywaja sieVita miner prenatal, bierze je któras? I dorzucilam do tego paczke chusteczek nawilżających Dzidzius sensitive, ale czytałam na KWC, że nie są zbyt dobre, ale to juz po zakupie.Chusteczki kosztowały ok. 5 zł za 63 sztuki, nawet nie wiem czy się opłaca, bo jeszcze sie nie interesowałam cenami innych. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-13 o 15:10 |
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Zośka zacytowałam Cie w poprzednim poście i zapomniałam odpisać
jesli chodzi o prezent to może tak jak piszesz wlasnie książka, albo jakiś dobry kosmetyk, albo zafunduj jej wizyte u kosmetyczki-jakiś masażyk+maseczka, czy manicire co do chusteczek to ci nie pomogę, bo nie kupowałam, już nie pamiętam ile ich tam jest... ale właśnie zostałam skopana...az mnie bolą wnętrzności
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro sie przejde do ksiegarni zobacze co tam mają
![]() haha , juz myślałam, że proponujesz mi to mięsko co usce :P |
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3668 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki!!!!!!!!!!!!!!!!
ja dziś po wizycie zaparłam sie i udało mi sie dzis wymusić usg chyba już mi lekarz poszedł na ręke bo miał pół godzinne spóźnienie i byłam tak wściekła ze chyba zgodził się na to usg zeby mi poprawić humorek ![]() oczywiście nie potwierdził czy jest synek bo on nic nie widzi (ale tak stawiam na synka bo ta lekarka vco mi wtedy robiła usg jest naprawde świetnym lekarzem i ma super sprzęt więc jej bardziej dowierzam) dzidzia waży już ok 1300g. więc sporo za 4 tyg kolejna wizyta i lekarz powiedział ze do tego czasu dzidzia powinna już osiągnąć 2kg ale wszystko jest w jak najlepszym porządku pomiary prawidłowe Cytat:
Cytat:
no to super że się pomniejsza Cytat:
no tak to jest, nie ma dużej różnicy -jakaś minimalna nie wiem może z 1cm nie więcej
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
ciężaróweczka to chyba zależy od szpitala u nas w 4 dobie się wychodzi a po normalnym porodzie po 3 dobach oczywiście jeśli wszystko jest w porządku z Tobą i dzieckiem ja np po cesarce leżałam tydzień ze względu na moje złe wyniki
|
#3670 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie, ja jeszcze w pizamie
![]() Cala noc nie moglam spac, rano zjadlam sniadanko i pozniej usnelam, no i niedawno sie obudzila. Ciekawe,kiedy sie poucze Mam wiesci od Agatka. Oj, smutny ten nasz dr.Czosnek, bo okazalo sie, ze Zajaczek ma hipotrofie plodu i na razie zatrzymuja ja w szpitalu. Codziennie beda badac tetno dziecka, za tydzien kolejne usg. Nawet nie mogla sobie popatrzec na dzidzie, bo w szpitalu maja monitor tylko zwrocony w strone lekarza. Jednak lekarz powiedzial ogladajac Malego, ze "nie ma tragedii", ale musze to obserwowac. Mogla sobie wyjsc na szybkie zakupy w poblizu szpitala, a teraz jakos maja odwiedzic ja jej rodzice i przyniesc obiad. Bebi, wspolczuje tzta i tego, ze musisz sie z nim tak uzerac ![]() AgaMili, to sobie siostrzyczka wybrala meza :/ Chyba nie ma nic gorszego, niz taki pieprzony Albaniec za meza... Napatrzylam sie na takie zwiazki, jak mieszkalam w Londynie. Poza tym raz Albaniec byl moim szefem i juz wtedy wpierniczal sie w moje prywatne zycie. Co dopiero maz... Nieciekawie, nieciekawie Poza tym 18 lat...ech... Moze jej sie teraz wydawac,ze tego chce, ale oby pozniej nie zalowala :/ Cytat:
i za dobre fluidki i za baciki przyda sie i jedno i drugie Cytat:
belzbledna corcia!!! no i zgadzam sie z nia w 100%, tez bym chciala moc sikac na stojaco, sluchaj... ![]() ![]() Cytat:
no to bardzo dobra wiadomosc, dzisiejszego dnia trzymam kciuki za dalsze wchlanianie i nie denerwowanie sie mojej immienniczki Cytat:
![]() jestescie najlepsze na swiecie Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak powaznie to ogromne gratulacje kolejnej pannicy ![]() Cytat:
sama nie wiem,co bym wolala szybki porod bez znieczulenia, czy troche dluzszy,ale z ![]() ![]() Cytat:
ciekawe,czy ta cholerna tesciowka sie teraz zreflektuje - obilabym babsko ![]() Uska, podoba mi sie Twoj przepis na biszkopt. Tylko ze u mnie nie ma tego sklepu Nikotynko, oszczedzaj sie Trzymamy z Malym/Mala kciuki za dzisiejsze wizyty. Buzki buzki
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Jestem już po wizycie, z Milenką wszystko oki, tzn. pewności dalej nie mam czy Milenka bo jakaś wstydliwa jest i nic nie pokazała. Wierciepitka ułożyłą sie nóżkami do dołu(dlatego tak mnie napiernicza po pecherzu ) Babka co mi robiła usg mówiła żebym sie nie martwiła że ma jeszcze czas i sie odwróci główką do dołu, ze ma jeszcze czas.Mało co widziałam bo te usg w Ie to masakra(zresztą u Was czasami tez nie najlepiej) Wyciągałam sie jak moge żeby coś zobaczy a ona do mnie że mi na końcu pokarze bo teraz sama musi posprawdza, no i na końcu mi pokazała......glówke od góry Zapisali mie do szkoły rodzenia, coprawda tylko 2 lekcje po 4h ale zawsze coś, pierwsza 6 a druga 13 grudnia i jeszcze dodatkowo bedzie jakis kurs karmienia piersią ale jeszcze nie wiem kiedy. A nastepne usg 10 listopada Lece Was nadrobic.......
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dzis zamówiłam witaminy w jakiejs internetowej aptece, 60 tabletek po 12.45 to wzięłam od razu dwa opakowania, nazywaja sieVita miner prenatal, bierze je któras? I dorzucilam do tego paczke chusteczek nawilżających Dzidzius sensitive, ale czytałam na KWC, że nie są zbyt dobre, ale to juz po zakupie.Chusteczki kosztowały ok. 5 zł za 63 sztuki, nawet nie wiem czy się opłaca, bo jeszcze sie nie interesowałam cenami innych.[/QUOTE]
Ja najpierw brałam centrum materna, i jak mi się skończyło to kupiłam właśnie vitaminer prenatal- ze względu na cenę. Biorę już 2 miesiąc i czuje się ok. A moja pani gin. będzie już za tydzień. Ale sama mi wpisała ostatnio ,że kolejna wizyta za 4 tygodnie i będzie trwała 0,5 godziny i będzie to usg połówkowe.... ja nie wiem kiedy lepiej jest wszystko widoczne.. ufam jej i wiem, że się na tym zna dlatego nie będę już nic zmieniać, po drugie znając życie jak bym chciała teraz się przepisać na za tydzień to nie będzie wolnego terminu, Pójdę- zobaczymy co mi dzisiaj powiedzą
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieawe czy lekarze mowili co moze byc przyczyna? Cytat:
|
||
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Pear to proponuje inny sklep pewnie cena troche wieksza ale 100%pewnosci ze nie opadnie po wyjsciu z piekarnika;p
Biedny Agatek mam nadzieje ze rodzice posiedza u niej.. szkoda ze tzt tak daleko ![]() ja sie dopiero ogarnelam i ide na zakupy;p
|
#3675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny strasznie szybko piszecie - ciężko nadążyć... Czy są tu jakieś Brzuchatki z Krakowa? Wiecie już gdzie bedziecie rodzić?
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pearl jeszcze w piżamie,ale no tak jak sie wstaje jk słońce już zachodzi ![]() Biedna Agatek,coglądałam na mama zone o hipotrofi chyba nie jest to jakoś strasznie niebezpieczne tylko dziecko moze być za małe.Miejmy nadzieję że uda im się to unormować. A ja zaraz jadę po mężą pod stacje wkd bo leniuchowi sie nie chce isc z buta,ostatniop codziennie go zabieram ,leniuszek.
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez piorę wszystko bez wzgledu na rozmiar... potem będzie wystarczająco prania bieżącego
|
|
|
|
#3678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety bóle mimo większej dawki luteiny, magnezu i no-spy nie puściły i dzwoniłam do lekarza właśnie. Mam iść do niego jutro z samego rana i ma mnie przebadać. powiedział, że prawdopodobnie szyjka się skraca i trzeba będzie założyć pessar musze poczytać co to jest w ogóle no i mam się nigdzie nie ruszać, cały czas leżeć, tylko boli cały czas ![]() Cytat:
miałam rodzić w Żeromskim, ale postawiliśmy na Warszawę, bo nam w zimie bedzie jednak wygodniej na miejscu, niż w tamtym szpitalu a tak to od wszystkich koleżanek słyszę, że Ujastek jest polecany a jak są komplikacje to na Kopernika najlepiej jechać
|
|||
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko unormują wagę dzidziusia i puszczą ich do domu Oby było wszystko ok A na teściową chyba nie ma sposobu :/ Ciekawe czy chocą raz ją odwiedziła? Albo zadzwoniła? Cytat:
To ja naprawdę nie mogę narzekać - w gabinecie sa dwa monitory, jeden dla lekarza i jeden dla pacjentki I wszystko widzę na bieżąco co lekarz mierzy, ogląda
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() mam do was prośbę - studiuję, piszę pracę do której zbieramy ankiety na temat kwasu foliowego. Ankiety są anonimowe. Czy mogłybyście mi pomóc i poświęcić chwilę na jej wypełnienie? http://www. ankietka. pl/ankieta/56440/ankieta-dotyczaca-spozycia-kwasu-foliowego.html (należy usunąć spację). Z góry bardzo dziękuję.
|
|
#3682 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie u nas tez słonce wyszło to pranie wywaliłam na dwór bo przez kilka ostatnich dni padało i jest strasznie wilgotno. Wczoraj powiesiłam 3 prania, powłanczałam kaloryfery a i tak dzisiaj było masakrycznie mokre. Mam nadziej ze do wieczora troche podeschnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz kciukasy za wizyte, szkoda że nie ma Twojej lekarki ale Cie pociesze mi za każdym razem robi ktoś inny Głowa do góry wszystko bdzie dobrze ![]() Przykra ta choroba zajączka od Agatka ale trzeba wierzyc że urodzi sie zdrowy!! ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Nawojka super ze z tą cystą lepiej, juz Ci sie pewnie humorek poprawił
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
To Miłego dnia Wam tutaj życzę, tz. juz prawie wieczora
![]() Uciekam do tż-ta pizze razem z nim piec ;P Papa Brzuchatki
|
|
|
|
#3684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _____ Obiad mi dziś coś nie wyszedł, tzn. nie było taki dobre jak zwykle ![]() No i tak mnie boli okolica kości ogonowej, że każdy ruch to męka parę dni muszę przemęczyć![]() Jutro idziemy na domówkę i wieczorem będę kombinować co ubrać
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja znajoma to miala i mowila, ze luuuuuzik a chlopczyk zdrowy jak rybka Agatek na razie nie pisala, czy tesciowka ja odwiedzila badz dzwonila Ale pisze, ze maly szaleje bo mu chyba serio brakuje tego czosnku... Jej tez zle bez niego.o,moment, wlasnie napisala - ja jej wczesniej powysylalam Wasze wiadomosci ![]() jej wiadomosc: tz sie strasznie martwi nawet chcial przyjechac...Ale odwleklam go od tego bo to sporo kasy a i tak co mi po 2 dniach jak przyjedzie :-/ niech urlop zostawi na porod. Chcialabym go przy sobie ale wiesz:-( Przyszly do mnie ponoc bluzki ciazowe i super sa,nie moge sie doczekac,kiedy je zobacze :-| i poduszka oraz mata ale nie wiem jaki stan bo tesciowa nie otwierala :-P
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski wrocilam z zakupow, kupilam kabanosy i bulki i jadlam po drodze bo tak pachnialy.. a ludzie patrzyli jak na glupka;/
kupilam tez muffinke i jem ja teraz ![]() noi Igorowi kupilam bagietki do uszu w rossmanie;p Oillan i sobie te wkladki laktacyjne bo na promocji byly
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już po pracy, mam nadzieję, że dziś uda mi się Was dogonić ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
mialam tylko jedna i zjadlam
ale niedobra byla nie zaluj;p
|
#3690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Agawoo ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

nie jestem w stanie was nadrobić niestety
a pomimo, że leżakuje w domku nie mam dostępu do neta tak jakbym sobie życzyła
najważniejsze, ze żadnych plamień itd. nie mam, czasami brzuszek pobolewa a,el nie wiem czy to od przejedzenia i braku ruchu czy dzidzia się rusza hah
nie mam już żadnego pomysłu, nawet teraz nie wiem jak do brzuszka gadać

, a tu proszę....bliźniaki w 0,5h, jakis rekord....
w sferze marzeń 58

. Przecież on powinien dbać o Ciebie, a już teraz kiedy jesteś w ciąży... eh nie rozumiem.

musze poczytać co to jest w ogóle 
Ale pisze, ze maly szaleje bo mu chyba serio brakuje tego czosnku... Jej tez zle bez niego.
taki chyba mój urok...