mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 15:05   #451
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Mieszkanko posprzątane, siedzę i piję ciepłą herbatkę. Naszła mnie chęć na galaretkę i będę robić galaretkowy deserek z owocami - pierwsza galaretka stygnie

A co do imion to nasz synek będzie Filip i chciałabym dać drugie imię takie jak ma mój Tż czyli Łukasz
I tak się zastanawiam czy pasują te imiona do siebie? Filip Łukasz - co myślicie??
A dla dziewczynek to podoba mi się : Amelia, Liliana, Zuzia, Laura, Wiktoria, Julia,Oliwia, Maja... i pewnie jeszcze jakieś bym znalazła
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 15:15   #452
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja pieluszek 1 mam 3 opakowania po 27szt ale na pewno będzie potrzebna większa ilość. Moja koleżanka urodziła synka 56cm i huggisy były na niego jeszcze za duże

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 15:45   #453
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja pieluszek 1 mam 3 opakowania po 27szt ale na pewno będzie potrzebna większa ilość. Moja koleżanka urodziła synka 56cm i huggisy były na niego jeszcze za duże
Ja kupuję tylko 1 mam na razie 2 paczki pampersów po 40 dokupię na pewno jeszcze dwie bo mam kupony na 50 % zniżkę i jedna paczke mam huggisow ale dostalam za darmo wiec jak to mówią darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda
Stary 2011-10-13, 16:02   #454
princessskaa
Wtajemniczenie

Muffinko ja mam nisko osadzone łożysko, co prawda poszło do góry o 3cm, ale i tak jest nisko i raczej cc.
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:11   #455
elf27
Zadomowienie

coś bym zjadła i sama nie wiem co... raz chodzi za mną sałatka tuńczykowa, za chwilę mam ochotę na słodkie rogaliki a potem marzy mi się spaghetti...nie nadążam

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Mieszkanko posprzątane, siedzę i piję ciepłą herbatkę. Naszła mnie chęć na galaretkę i będę robić galaretkowy deserek z owocami - pierwsza galaretka stygnie

A co do imion to nasz synek będzie Filip i chciałabym dać drugie imię takie jak ma mój Tż czyli Łukasz
I tak się zastanawiam czy pasują te imiona do siebie? Filip Łukasz - co myślicie??
A dla dziewczynek to podoba mi się : Amelia, Liliana, Zuzia, Laura, Wiktoria, Julia,Oliwia, Maja... i pewnie jeszcze jakieś bym znalazła
ładnie, myślę że ok, zresztą nie będzie przecież się przedstawiał 2 imionami to nikt nie porówna czy pasują czy nie

my dajemy jedno żeby oszczędzić sobie zachodu
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:14   #456
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie słyszałam takiego imienia, zarejestrowaliby w USC?
Teraz nie ma zadnych ograniczen, co zreszta wudac na tej liscie imion, ludzie naprawde maja fantazje
a Zoja to Zoe
Zoe (imię)

Zoe, Zojaimię żeńskie pochodzenia greckiego, oznaczające "życie" (z gr. Ζωη [zóé]). W postaci Zoja imię to występuje przede wszystkim w krajach Europy wschodniej[1]. W Kościele katolickim istnieją dwie święte patronki tego imienia[2].
Zoe imieniny obchodzi:
  • 2 maja, jako wspomnienie św. Zoi z Attali w Pamfilii,
  • 5 lipca, jako wspomnienie św. Zoi, męczennicy rzymskiej.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:32   #457
elf27
Zadomowienie

A jak to imię w ogóle zdrabniać??? Zojka? Zojusia? jakoś mi nie brzmi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 16:38   #458
bienioka
Rozeznanie

Witajcie, ja znow tylko na szybko.

jeszcze raz wielkie dzieki za gratulacje

Bylismy dzis jeszcze raz u lekarza. Pozioom bilirubiny troche wzrosl, ale to nie znaczy, ze mala znow musi lezec pod lampami. Jutro znow kontrola. Najgorsze jednak jest to, ze musza za kazdym razem pobrac krew z piety. Maya jest juz cala podziubana i pietki ma az sine. Nie moge sluchac jak placze, keidy pielegniarka ja nakluwa.

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny które są już mamami mogę Was zapytać ile przygotować paczek pieluch rozmiaru 1? tak orientacyjnie?
bo mam 2 paczki Bella Happy już kupione (po 42pieluchy)
teraz dostałam kupon zniżkowy na pampers 1 (72pieluchy), i wydrukowałam sobie drugi kupon też na rozmiar 1
Nie wiem ile bedzie potrzebnych, ale ja mam 6 paczek po 56szt (siostra, ktora pracuje w szpitalu mi taniej zalatwila). Maya wazy obecnie 2500g i te pieluszki sa na nia za duze!!!! Musze je podwijac. czasami siku wyleci gora. Fajne jest w tych pieluszkach, ze maja taki zolty pasek, ktory pod wplywem moczu zabarwia sie na zielono - widac, kiedy trzeba zmienic pieluszke. Mysle, ze Maya dlugo jeszcze bedzie nosila ten rozmiar.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ach, zadziało się na wątku dziś.

Bienioka i Aga ogromniaste gratulacjeklas ki:.
Bienioka fantastiko poród, też o taki poproszę.., a maleńka cudna.

Bienioka a to Twoje pierwsze dzieciątko? Bo jeśli to pierwszy poród to express był.
Tak, to moje pierwsze dzieciatko. Wszystkim zycze takiego porodu.

Aaaaa, dziewczyny, nie zapomnijcie o kilku stanikach do karmienia. To bylo najwazniejsze w szpitalu!!! Ja oczywiscie nie mialam (w koncu poszlam do szpitala tylko na obserwacje, a nie rodzic) i 2 dni meczylam sie ze zwyklym stanikiem - katastrofa!!!!!
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:40   #459
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
mam kupony na 50 % zniżkę
ja tylko 10% ehhh

owieczko ooo teraz wiem co bym zjadła tą galaretkę muszę poszperać po szafie w kuchni
a jak nie znajde to jutro kupię- truskawkową i pomarańczową, z bitą śmietaną

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:45   #460
muffinka90
Zakorzenienie

bienioka ale ja ci zazdroszcze, ze masz juz malutka po drugiej stronie...
biedna malutka, mam nadzieje, ze sie poprawi i juz nie beda musieli jej wiecej kluc

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

a ja zrobilam spaghetti z tunczykiem, ale chyba juz nie mam na nie ochoty... ostatnio nic mi sie nie chce jesc, biedne moje dziecko, matka je zaglodzi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:48   #461
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
A jak to imię w ogóle zdrabniać??? Zojka? Zojusia? jakoś mi nie brzmi

właśnie nie trzeba bo samo w sobie jest zdrobnieniem no dodam je do listy top imion i pewnie zadecyduje jak juz mała ujrze

Wiadomość od Ani:

ma skurcze i zaraz beda sprawdzac rozwarcie... jak nie ma to będą przebijać jej wody! Trzymajcie kciuki za nią, pozdrawia nas

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 16:51   #462
basiula19
Zadomowienie

czyli dziś kolejnego bobasa będziemy miały?????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:53   #463
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Nindża raczej za wiele nie zobaczycie bo maluch jest już spory, a i tak wszelkie wady serca itp, to na tym połówkowym się wykrywa.
Teraz to już tylko usg, żeby podejrzeć ułożenie dziecka, przepływ pępowinie zbadać itp.
Qrcze, Ona231, u mnie na połówkowym nic nie wyszło i tak sobie myślę nawet, że jakby moja gin. przegapiła jakąś wadę, to w 29 tc wyszła tachykardia i poszłam na konsultację do innego gin. i on nic nie widział i potwierdził to co mówiła moja gin., że serce prawidłowe itp To chyba jednak coś widać, pocieszam się Boshe, to teraz doła załapię, że jednak ona coś przegapiła a te pozostałe usg to o kant ...

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ania

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:01   #464
lina84
Rozeznanie

No to sobie pospałam po pracy od razu lepiej ))

Cały dzień ściskałam kciuki za Anię ,mam nadzieje że dzisiaj jeszcze przytuli malutką.
Musze pamiętać żeby dorzucić do torby staniki do karmienia.
Bardzo się ciesze bo dostałam chyba z 7 nowych staników od szwagierki-na którą były za duże ,a to akurat mój rozmiar .

Potem pojedziemy z tż do jysku , chce kupić kilka koszyków na drobiazgi ,żeby jakoś poukładać rzeczy szkraba .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:05   #465
dygotka8
Zakorzenienie

bienioka-na pewno serce pęka jak maleństwo płacze...ale to dla jej dobra przeciez.
co do staników to powiedz mi czy piersi duzo Ci urosły po porodzie?bo nie wiem jak mam sobie dobrać,a widziałam w h&m 2 szt za 79zł

Ona tak jak napisała Seona-podczas tego ostatniego usg jest sprawdzane przede wszystkim serduszko,a i tak najlepiej widac na tym usg połówkowym

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-13 o 17:17
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:08   #466
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Wiadomość od Ani:

ma skurcze i zaraz beda sprawdzac rozwarcie... jak nie ma to będą przebijać jej wody! Trzymajcie kciuki za nią, pozdrawia nas
W końcu coś się dzieję

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Qrcze, Ona231, u mnie na połówkowym nic nie wyszło i tak sobie myślę nawet, że jakby moja gin. przegapiła jakąś wadę, to w 29 tc wyszła tachykardia i poszłam na konsultację do innego gin. i on nic nie widział i potwierdził to co mówiła moja gin., że serce prawidłowe itp To chyba jednak coś widać, pocieszam się Boshe, to teraz doła załapię, że jednak ona coś przegapiła a te pozostałe usg to o kant ...:
Seona mi tak mój lekarz mówił, że podobno wtedy najlepiej wszystko widać. Ja na tym genetycznym to prawie godzinę leżałam, przepływy badała, jakieś kolorki włączał.
Seona na pewno wszystko jest w porządku, nie denerwuj się. Jak byłaś na konsultacji i ten drugi lekarz nic nie znalazł to na pewno tak jest.

Bardzo często lekarze straszą a potem się okazuję, że jednak to oni się mylą a z dzieciaczkiem wszystko jest w porządku.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-10-13 o 17:09
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:17   #467
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
podczas tego ostatniego usg jest sprawdzane przede wszystkim serduszko
Ostatnie czyli które? To tuż przed porodem, na ostatniej wizycie przed porodem?

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Seona mi tak mój lekarz mówił, że podobno wtedy najlepiej wszystko widać. Ja na tym genetycznym to prawie godzinę leżałam, przepływy badała, jakieś kolorki włączał.
Czyli najlepiej wtedy, ale później też coś widać Ja na połówkowym leżałam max. 15 min. Też wszystko badała, mierzyła, dostałam wydruki ile co ma cm itp. ale jakoś krócej to u mnie schodzi

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:19   #468
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Fajne jest w tych pieluszkach, ze maja taki zolty pasek, ktory pod wplywem moczu zabarwia sie na zielono - widac, kiedy trzeba zmienic pieluszke. Mysle, ze Maya dlugo jeszcze bedzie nosila ten rozmiar.
A co to za pieluszki bo ciekawa jestem

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:21   #469
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Qrcze, Ona231, u mnie na połówkowym nic nie wyszło i tak sobie myślę nawet, że jakby moja gin. przegapiła jakąś wadę, to w 29 tc wyszła tachykardia i poszłam na konsultację do innego gin. i on nic nie widział i potwierdził to co mówiła moja gin., że serce prawidłowe itp To chyba jednak coś widać, pocieszam się Boshe, to teraz doła załapię, że jednak ona coś przegapiła a te pozostałe usg to o kant ...

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ania

a mnie gin mówił, że o ile połówkowe wykrywa podstawowe wady genetyczne to usg szczegółowe po 30tc dopiero pokazuje większosć chorób, wtedy one się mogą ujawnić... także u nas usg końcem 33tc było tak samo szczegółowe jak połówkowe i sprawdzał wsio..

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
bienioka-na pewno serce pęka jak maleństwo płacze...ale to dla jej dobra przeciez.
co do staników to powiedz mi czy piersi duzo Ci urosły po porodzie?bo nie wiem jak mam sobie dobrać,a widziałam w h&m 2 szt za 79zł

Ona tak jak napisała Seona-podczas tego ostatniego usg jest sprawdzane przede wszystkim serduszko,a i tak najlepiej widac na tym usg połówkowym
właśnie sporo rosną? bo ja durna kupiłam cyckonosze pod aktualny rozmiar

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-13 o 17:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 17:23   #470
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
zobacz w Pepco, ja kupiłam takie adidaskowate
Wczoraj byłam w pepco... dla chłopca były, dla dziewczynki nie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:23   #471
Ona231
Zadomowienie

Seona jak sprawdzała i nic nie znalazła wtedy to pewnie jest w porządku.
Ja to genetyczne miałam jako dodatkowe badanie sama nie wiedziałam, że to tyle trwa.
Na pewno się denerwujesz, ale jak nic nie znaleźli to raczej powód do niepokoju nie masz
Stary 2011-10-13, 17:24   #472
elf27
Zadomowienie

BIENIOKA o których pieluszkach mowa? będziecie się śmiać, ale ja to pojęcia nie mam kiedy bobas się usika, będę paluchem macać
Stary 2011-10-13, 17:41   #473
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość

Potem pojedziemy z tż do jysku , chce kupić kilka koszyków na drobiazgi ,żeby jakoś poukładać rzeczy szkraba .
Byłam wczoraj, bo chciałam się załapać na gazetkę, która była ważna do wczoraj Były w promocji takie kremowe koszyczki, mam jeden ale chciałam dokupić. Pojechałam i się okazało, że są w normalnej cenie!!! Wrrr Ale zła byłam !!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:42   #474
ela3010
Zadomowienie

Hej.

Widzę że Ania czekała na mnie z porodem. Ściskam kciuki mocnoooo.

Ja znów cały dzień w rozjazdach, byłam u lekarza z moim paluszkiem, i mam skierowanie do chirurga na jutro. Urodzę u niego ze strachu, tak się boję.

Widzę że nie tylko mnie brzuch twardnieje, na kazdym kroku mam jak kamień, nieprzyjemne to.

Będąc u lekarza spotkałam położną do której się zapisałam, od razu wzięła mnie na rozmowę. I stwierdziła ze brzuch mam już nisko, i za twardy jakby, ale ja to sama wiem.
W razie wątpliwości mam do niej dzwonić.

Dalia nie pisałam jeszcze że ogromnie się cieszę że jesteś z córeczką w domu, trzymajcie razem jak najdłużej.

Ciekawe co tam u Ani, to będzie ta noc.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:45   #475
milagrosa
Raczkowanie

też jestem ciekawa tych pieluszek z paskiem zmieniającym kolor

Stary 2011-10-13, 17:46   #476
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

właśnie sporo rosną? bo ja durna kupiłam cyckonosze pod aktualny rozmiar
No nie chcę Cię martwić ale mi np. obwód spad w ciagu tygodnia, dwóch z 70 na 65 a miseczka urosła z D na F miałam normalnie balony tak przez jakies trzy miesiace a póxniej troszkę zmalały a jeszcze trzeba wziąść pod uwagę, ze do stanika wkłada się wkładkę laktacyjną

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
BIENIOKA o których pieluszkach mowa? będziecie się śmiać, ale ja to pojęcia nie mam kiedy bobas się usika, będę paluchem macać
Nie wiem jakich pieluszek uzywa Bienioka ale wiem, że jak dziecko się posika to nie musisz palca wkładac w pieluszkę tylko na zewnątrz patrzysz, wkład pieluszki pod wpływem siuśków taki żelowy śię robi na pewno rozpoznasz a sucha no to jest taka troszkę sztywna
Stary 2011-10-13, 17:56   #477
basiula19
Zadomowienie

a ja właśnie zrobiłam babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową....tak siedze na nie patrze i czekam kiedy wystygną wreszcie........

....spakowałam dzisiaj wreszcie torbe do szpitala i mężowi taką małą z rzeczami dla małe wypis i zapobiegawczo położyłam torbe razem z fotelikiem bo jakoś tak sobie dzisiaj pomyślałam przy prasowaniu, żeby ten mój kochany zakręcony czasem fotelika nie zapomniał wziąść heheh......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 17:58   #478
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tylko przejrzałam co napisałyście, bo padam na ryj.
Byłam pomierzyć biustonosze,oczywistość ekspedientka twardo twierdziła, ze nikt nie produkuje karmików w roz65 w obwodzie. Dała mi do przymiarki takie, które dobrze pasowała na teraz. A jak potem jeszcze mi w cyckach przybędzie no i jeszcze wkładka sie musi zmieścić. Wiem jedno przynajmniej, że 65k będzie za duże (no chyba że mi cyce o dwa numery skoczą).
Na początek kupię jakiegoś flaka, żeby mnie nigdzie nie uciskał, a potem coś konkretniejszy - najprawdopodobniej już po porodzie.

Cytat:
Chawa, fajne te stronki. Ja mierzyłam te z poprzedniej ciąży i są na szczęście ok, ale dziewczyny na pewno skorzystają.

Moje piersi zmalały dopiero jak praktycznie zakończyłam karmienie. Nawet się zmniejszyły!! A w czasie karmienia, mimo że już niewiele karmiłam to ciągle były duże.
Też bym tak chciała, bo przynajmniej jeden rozmiar biustonosza starczyłby na cały okres karmienie.

Jagooda też bym wolała przymierzyć - niesetny czeka mnie zakup przez internet. Od początku nastawię sie na zwrot i zamówię kilka w różnych rozmiarach. To mi sie bardziej kalkuluje niż wyprawa do większego miasta.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
A z tym siusianiem to różnie. Zależy ile piję. Ale potrafię co chwilę lecieć do wc i kropelkę puścić
Hehe to tak jak ja - czasem latam co 5 minut z kilkoma kroplami, a czasem mimo małych odstępów czasowych to jak krówka. Dziecko mi po pęcherzu mizia a czasami boleśnie na pęcherz naciska - jest bardzo nisko usadowiony.

Nindża witam

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
Anita chyba dość duże miski produkuje?
Dzięki, na pewno sprawdzę.

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj, bo chciałam się załapać na gazetkę, która była ważna do wczoraj Były w promocji takie kremowe koszyczki, mam jeden ale chciałam dokupić. Pojechałam i się okazało, że są w normalnej cenie!!! Wrrr Ale zła byłam !!!
Się nie dziwię - ja pojechałam po ociekacze na buty, bo w rossmanie już wyszły (zresztą nie dziwne) i jysku też wyszły - zadowolona nie byłam.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:59   #479
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a ja właśnie zrobiłam babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową....
ja wyżeram póki co bombonierkę wiśni w czekoladzie
galaretki nie znalazłam w szafie więc jutro kupię

Stary 2011-10-13, 18:00   #480
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja uciekam, bo jeszcze zasnę przed kompem a jeszcze sie wymyć trzeba.
Dobrej nocki.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości