|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() O,to jakbym Bartosza widziała on też,mamo pać mleko,albo kupimy keciup,albo jeście makalon cieba przy kasie obowiązkowo,on musi zakupy wykładać,a jeszcze czasem sprzedawczyni do ręki podać w tym naszym osiedlowym sklepie,to panie sprzedawczynie tak go już znają,że jak tylko przyjdziemy,to za raz go zaczepiają .
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem... jaka część
![]() to się muszę za to wziąć, poszperać...
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, juz mi lepiej
Unholy, teraz leki biore tylko w razie napadu bólu. a od alergii udalo mi się odstawić. upiekłam z Oliwką kruche ciasteczka, takie zwykłe, pyszne. ale miała frajde przy wycinaniu ciasteczek. |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na temat jedzenia mojego dziecka się nawet nie wypowiadam, bo generalnie jest bez zmian... Jest w stanie czegoś spróbować jak ja to gotuje... w tym samym czasie, ale jak przyjdzie do obiadu to rzadko się skusi... jogurty ostatnio odpadają, tylko monte zje... najchętniej jadłby tylko rosół z makaronem i to wszystko... Jeszcze jajecznicę mi zje a robie mu taką z cebulką, parówką, pomidorem... ehhh ![]() ja po wizycie, w przyszłym tygodniu usg... na ten mój brzuch przepisał mi dodatkowo do duphastonu i magnezu, luteine dowcipnie tak więc już się cieszę no ale czego się nie robi...oddaje dziecku komp, bo chce samoloty na youtube pooglądać |
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas tez Werka slawna w sklepie - czesto cos dostaje od pan a to lizak a to cukierek ![]() a propo poledwiczek to ja uwielbiam w sosie serowym z prazonym slonecznikiem
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skomplikowane to? dasz przepis ![]() ale mi robicie smaka na te polędwiczki... aczkolwiek póki co napalam się na własnoręcznie robione krokiety z barszczem
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Svinecko
Czekoladko proszę przepis
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a slonecznik praze na patelni i potem wsypuje do sosu poledwiczki zwijam w roladki i zawijam w plastry boczku -gotowe polewam sosem
|
|
#3129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba takiej dzieciowej kaszy wieki już nie jadł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe , ja też nie wiem ![]() My dziś 4 zł, śmialiśmy się z Małżem, że taniej by chyba wyszło to kupić ![]() A dajesz żurawinowy nadal? Cytat:
![]() Kuba nigdy nie chce na ręce, a jak mamy wózek (od wielkiego dzwonu), to cały czas w nim siedzi ![]() No, pogoda nie zachęca
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-10-13 o 20:51 |
||||
|
|
|
#3130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, urocze są te nasze dzieciaki Chyba chodziło o "cześć" ![]() Cytat:
*** Byliśmy w haiemie , kupiłam Kubie 2 kurtki za zawrotną kwotę 60 zł
|
|
|
#3131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojej, znów
|
|
#3132 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Edyta!!!! gdzie byłaś jak ciebie nie było? przecież ja rodzić nie mogłam
Bałam się że ciebie to ominie ![]() A na poważnie,jak widać nic cię nie ominęło.Nadal się nie rozdwoiłam Cytat:
![]() ale twój mąż jest, hmmmm fajny, i tak trudno go wyprowadzić z równowagi,i jeszcze prezenty,szok ![]() Swoją drogą to ja też o to wręcz pieję,bo też proszę a nie chowa.Tylko prezentów brak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam gazetkę dziecięcą z książeczką z przepisami właśnie na ryby.Wygrzebię ją z torby szpitalnej i napiszę jak z solą będzie jakaś propozycja,czy to już nieaktualne? OlaUnhola no mąż sobie nagrabił, ale ma szansę dziś się zrehabilitować ![]() ![]() Współczuję nocki Cytat:
Nie wiem też czy to nie za późno na wzmocnienie,czy to wcześniej nie trzeba by zacząć ![]() Cytat:
My też pijemy,odstaną wiadomo ![]() Cytat:
![]() Chyba mi poucinało sporo cytatów wrrrrrr
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
QUOTE=Miramej;29945131]
*** Byliśmy w haiemie , kupiłam Kubie 2 kurtki za zawrotną kwotę 60 zł o to widze że zakupy sie udały ![]() pokażesz?
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kasia, ja nawet sama sobie współczuję ![]() Inna sprawa, że ja nie lubię długo spać, bo boli mnie głowa, ale wstawanie np. o 6.30 przyjęłabym z pieśnią pochwalną na ustach ![]() A Wy tak długo śpicie, czy leżycie? Jest fajny, ale ale... czasem swoje za uszami ma ![]() Hehe , no tylko nie myśl, że On mi za każdym razem tak robi ![]() No właśnie, jak od 3 r.ż, to nasze dzieci już zaczęły, chyba, że po skończeniu, ciągle nie mogę tego ogarnąć ![]() ![]() A odstana lepsza? Kiedy trzeba przygotować? Może Im coś podpowiem ![]() Pokażę, ale jutro, dobrze?
|
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dostałam od koleżanki w aptece Ceruvit Junior i tez pisze że od 3 rż i niewiem czy dawac a termin ważności ma do listopada albo grudnia ![]() dobrze, dobrze ![]() a ja dalej nie mam aparatu, mąż u klienta zostawił...
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karo,a mi nie ładuje się link z sokiem co wstawiałaś
![]() Przez twoje wczorajsze pyt o nożyczki,dziś zakupiłam Laurze i w efekcie końcowym dorobiłam się na własne życzenie małej dziurki w pościeli Kupiłam też dziś ciastolinę,pożyczyłam lodziarnie od sis,no i stwierdzam,że to BARDZO przereklamowane.Cienkie lody wychodzą,marna posypka etc Cytat:
Cytat:
![]() Kupiłam 2 kg pięknego,chudego mięsa od szynki i dumam co z tego zrobić o propozycje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3137 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
w srode ide robic tatuaz
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2011-10-13 o 20:18 |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia śpi od 18.50 już, ledwo siedziała i ledwo dała się wykąpać mi dziś. Małża nie ma a ja dziś nic nie robię, tylko pranie. Co u Was? ![]() Kasiu a ja myślałam, że już może rozpakowana jesteś nie spieszy się Blance ![]() Jola zrób pierniczki z Kasiowego przepisu, pyszne
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc potem leżymy i się bawimydobra ![]() rany, no zbudynienie ciążowe mózgu jak nic mam...wciąż mi się wydaje że nasze dzieci sa taaaakie małe jeśli spożywają leczniczo to zdecydowanie odstana: Lecznicze spożywanie miodu Spożywanie miodu rozpuszczonego w wodzie (1 łyżka na 1/2 szklanki wody z wyprzedzeniem 10-12 godzin) zwiększa przyswajalność o 6 - 200 razy. Praktycznie przygotowanie napoju robi się wieczorem a spożywa rano przed jedzeniem. Dawkowanie. Niemowlęta - 7 gramów dziennie, dzieci 2-6 lat -10-20 gramów dziennie, dzieci 6-12 lat - 30-50 gramów dziennie, młodzież i dorośli 60-150 gramów dziennie. Kuracja lecznicza trwa 2-3 miesiące. Należy ją przeprowadzić na wiosnę i jesienią. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość i nietolerancja ze strony przewodu pokarmowego, cukrzyca wyjątek miód akacjowy. stąd info: http://miodpolski.pl/
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu nie?
no niestety, ale juz dobrze |
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak uda mi się to podtrzymać przy noworodku w domu... może być tzw jazda polska ![]() wczoraj jednak bolało mnie i bolało...czekałam aż się rozkręci coś a ok3 rozeszło się po kościach ![]() Ja o was też ciepło myślałam ostatnio Doczytałaś może, jak L rodzynek do noska napakowała?Jola!!!! chce mi się ptasiego mleczka
|
|
|
|
#3142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dobrze ![]() Iwonka, a gdzie jest przepis? Przeszukałam na szybko kącik kulinarny i nie ma ![]() Cytat:
, a ile Laura pije? W sensie - pół szklanki, całą?Bo ja piec nie umiem ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Z rozrzewnieniem wspominam czasy, kiesy martwiłam się tu na forum, że mój 2-miesięczny Kubuś spał więcej niż inne nasze dzieci ![]() Wysłane
|
|
|
#3143 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasia licze na smska z porodowki
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Maju, doczytałam, że ten Ceruvit to jednak powyżej 3 roku
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
ale prostszego przepisu na kruche ciasteczka nie ma
http://mojeekspresjekulinarne.blox.p...-Prababci.html ja wszystko na raz wrzucam do miski i ręką wyrabiam aż będzie gładkie, wałkuje i wycinamy. A piecze się w 200 C jakieś 13 min. U mnie bardzo szybko sie upiekły, musiałam zmniejszyc temp. siedziałam i pilnowałam. A ja chcialam zapytać. Na ulotce syropu (|albo tabletek musujacych) jest napisane ze ze względu na zawartość witaminy C nie zaleca się podawania wieczorem. czemu tak? czemu wit. c nie daje się wieczorem. |
|
|
|
#3146 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, myślałam o tym z Polskiej Róży, jakoś polubiłam ich wyroby Zastanawiam się albo nad zwykłym sokiem różanym albo nad tym, albo nad tym... Na razie daję dżem z dzikiej róży, Tymek polubił ![]() Cytat:
Też mi się bardziej widzą, ale wolę obejrzeć na żywo Hehe, no może i taniej A ile to może kosztować, orientowałaś się już? ![]() Cytat:
Chyba, że Tymek kiedyś upiecze i ja będę pomagać ![]() Pokaż A jakaś promocja jest? Na kurtki czy nie tylko?Cytat:
![]() Ej, jestem na bieżąco, tylko nie miałam kiedy pisać Blanko - hop, hooop ![]() ~~~~~~~~~~~~ Widzę, że jedzenie na tapecie - Tymek to nie ma co pisać - ma apetyt za dwóch. Dopiero co w zeszłym tygodniu - wchodzę odebrać Go z przedszkola, a Pani do mnie, że "dzisiaj na obiad zjadł porcję swoją i Kornela" ![]() .
|
|
#3147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam. Ale te nasze dziewczyny mają pomysły ![]() Cytat:
![]() Wysłałam przecież na gg kilkanaście min temu. Nie dostałaś? ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio na wszystko tak jakby "pluje", nie spróbuje a mówi, że niedobre, mimo, że jadła wcześniej i smakowało
|
|||
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() max 10min jej to zajmuje, z czego ja na tv spoglądam i zalegam koło niej z kompem. Ja na to nigdy nie narzekałam,a myślę że od noworodka na podium mogłaby stanąć w złocie,max srebrze ![]() Też wspominam ze śmiechem jak kąpiel zaczynałam 17:30 I na raty ją rozbierałam,wietrzyłam,masował am,gilałam, byle nie zasnęła, a po zapadała w sen jakoś po 18 będę wyglądać gołębia ![]() siur ![]() spr i mam twoje dwa numery ![]() 53.... czy 50.... aktualny? Kto rzuci hasło na szynkę? mąż w tesco to by mi dokupił co potrzebne z przepisu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-10-13 o 21:06 |
|
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chce mi się dzwonic do niego z takimi błahostkami a nie wybieram się na razie
dawkowanie poczytam, a co myślisz żeby ewent mniejsza porcję dac ![]() no muszę się zastanowic ![]() a jeszcze apropo spania, Zuza ostatnio sie buntuje przed popołudniowymi drzemkami i nawet jak nie śpi to idzie późno spac, wczoraj np po 22 a nie spała w dzień, poźniej śpi do 8:00/8:30 a w pon wstała 9:50 a ja razem z nią
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa Jola,pół szkl jej daję,piję tak łykami co chwilę.Już nie będę jej musztrować by się delektowała by przez śluzówki wchłonęło się etc. Zadziała tak czy tak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

ona chyba bedzie dlugodystansowiec
na caly sklep " o mamo majonez" ,"o pomidolki moje ulubione", itp. a najglosniej ja slychac przy kasie bo ona musi zaplacic 
w tym naszym osiedlowym sklepie,to panie sprzedawczynie tak go już znają,że jak tylko przyjdziemy,to za raz go zaczepiają
.

skomplikowane to? dasz przepis 

Gazeta taka?
Godzinę płakała

, zła jestem jak osa, nakrzyczałam z rana na Małża (słusznie, bo miał schować zupę do lodówki i nie schował i nie mam obiadu
). Ale On oczywiście się nie zraził, poszedł po bułki, kupił mi ptasie mleczko i ... małego pluszowego łosia, dał mi go, mówiąc, że interpretacja prezentu dowolna 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

więc potem leżymy i się bawimy
, a ile Laura pije? W sensie - pół szklanki, całą?