Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 19:38   #2101
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dodaję parę kropelek do każdego jedzenia, w instrukcji chyba podano żeby dawać 4, ja daję różnie czasem 2 czasem 3.
ale drogo u Was są te krople

no ma. chociaż już się tak nie pręży jak na początku. kupki robi normalnie, bączki też. daję mu też do picia tą herbatę koperkową o której Ci pisałam. mamy lepsze i gorsze dni. wczoraj płakał cały wieczór niestety. dzisiaj też jakiś marudny jest. nie wiem czemu... wczoraj to nawet darowałam sobie kąpanie, bo był nie do wytrzymania...
ehh pożaliłam się...

Marcelek śliczności
nie wiem czy już pisałam, ale wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki to takie słodziaki, miło się robi jak się patrzy na każdą fotkę

Ja tez daje herbatke koperkowa...moja potrafi plakac przez 20 minut.......ja razem z nia.....cholera mam nadzieje ze e Sabsimplex pomoga
Zal sie kochana ile chcesz....ja tez sie bede zalic....
Stary 2011-10-13, 19:43   #2102
kellysss
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hehe zapachy

Byłam dziś ze starszym synkiem na bilansie dwulatka - wszystko ok, waga 15,5 kg (97centyl), wzrost 95cm(97centyl)

A Tomcio dziś kończy miesiąc
Ale masz duzego synka
Moj ma dwa lata i 8 miesiecy a ma chyba 94 cm wzrostu i wazy 14.3 kg i tez nie nalezy do malych dzieci... Jest w sredniaczkach.. Takze naprawde spory ten Twoj synus... Wyrosnie z niego kawal chlopa
No i buziaczki za miesiaczek dla Tomcia

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, może jeszcze mnie pamiętacie Wpadam tylko na chwilę, żeby powiadomić, że 10.10.2011r. o godz. 21:55 urodził się nasz synek Tymon, poród sn, 3300g i 52 cm Ogólnie było dość ciężko, ale szybko, bo uwinęłam się w 3,5 h, nie mogłam niestety wziąć znieczulenia ze względu na moje problemy z krzepnięciem. Pierwszy stan depresyjny mam już za sobą, ale powoli przyzwyczajam się do roli mamy i staram się co raz mniej panikować Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!
Nastepna....
Gratuluje!!!!:ro za:

Ale sie rozdwajacie jedna za druga...
Naprawde jak tak dalej pojdzie to zostane ostatnia...buuuuuuuuuuuuu uuuu

Stary 2011-10-13, 19:43   #2103
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Danika a skąd wiesz, że się nie najadła? Bo ja też się zastanawiam teraz, że Wy dokarmiacie, to może i ja powinnam. Mój pod koniec jedzenia czasem się denerwuje, płacze, pluje - ale dla mnie to z nadmiaru jedzenia, a nie z głodu.
A próbowałaś dawać z 2 piersi czy dajesz z 1?

Mój twierdził, że to się nie zdarzyło . Jak z ciążą, co gin to opinia.
kochana jak przybiera to sie ciesz i nie doszukuj.

ja jadlam smazone i gotowane i ok.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:00   #2104
danika
Zakorzenienie

Ancia jadłam jajka gotowane i jajecznicę

uciekam na dzis bo bedziemy zaraz kąpać dziada małego w asyście teściów uparli sie ze oni musza zobaczyc małą w kąpieli....

trzymajcie kciuki zebym wytrzymała nerwowo
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:05   #2105
mucka21
Rozeznanie

wpadłam na chwile tylko powiedzieć ze po wizycie jest dobrze

Izunia w ciągu 8 dni przytyła 425g
jutro was nadrobie
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:14   #2106
minio1984
Zadomowienie

My już po szczepieniu, dzięki za kciuki dziewczyny wzięliśmy podstawowe skojarzone, mały płakał tylko w czasie ukłucia, potem był już grzeczny. Adaś waży już 5 kg, rośnie z niego niezły klocuszek, a miał wagę urodzeniową 2890. Mi też pani doktor nie mogła uwierzyć że karmię tylko cyckiem ( bo nie wspomniałam że pare razy dałam troszkę mm). Po szczepieniu przed wyjściem z przychodni musiałam dać mu jeszcze cycka, a była już poubierany, bo się tak darł i szukał, a przed wiem go specjalnie dokarmiłam, no ale to taki mały głodomorek.
Jak na razie szczepienie znosi dobrze, tzn nic się nie dzieje, śpi sobie teraz, zobaczymy ile, bo wieczorem raczej jest aktywny, szczególnie jak tatuś na 2 zmianie.
A jak powiedziałam pani doktor że mały taki niespokojny wieczorami, to dała recepte takie czopki Viburcol, dawała może któraś mamusia swojemu dzieciaczkowi, pomaga to? Lekarka mówiła, że to na kolki , na nuspojonieje, a i dała skierowanie na mocz żeby zrobić, bo zawsze zleca jak dziecko niespokojne bo może to być jakaś infekcja. A i powiedział, że Adaś może mieć przepuklinę pępkową i trzeba obserwować, a jak się nie poprawi, to takie plastry trzeba będzie przyklejać.
Ancia ja też bym gotowane jajeczko zjadła ale się boję, a Ty w ogóle nabiału nie jesz? Ja jem tylko rano czasami serki danio, albo takie serki naturalne almette, no i kanapki masłem prawdziwym smaruje.
A właśnie dziewczyny karmiące piersią macie jakieś fajne pomysły na obiad? Bo moje mi się już przejadły. Z góry dzięki

Aiszka Gratululacjekl aski:
Lulka napewno wszystko będzie dobrze
Cotka mnie też przez jakiś czas cycki strasznie swędziały, ale jakoś teraz samo przeszło

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:27   #2107
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

My już po szczepieniu, dzięki za kciuki dziewczyny wzięliśmy podstawowe skojarzone, mały płakał tylko w czasie ukłucia, potem był już grzeczny. Adaś waży już 5 kg, rośnie z niego niezły klocuszek, a miał wagę urodzeniową 2890. Mi też pani doktor nie mogła uwierzyć że karmię tylko cyckiem ( bo nie wspomniałam że pare razy dałam troszkę mm). Po szczepieniu przed wyjściem z przychodni musiałam dać mu jeszcze cycka, a była już poubierany, bo się tak darł i szukał, a przed wiem go specjalnie dokarmiłam, no ale to taki mały głodomorek.
Jak na razie szczepienie znosi dobrze, tzn nic się nie dzieje, śpi sobie teraz, zobaczymy ile, bo wieczorem raczej jest aktywny, szczególnie jak tatuś na 2 zmianie.
A jak powiedziałam pani doktor że mały taki niespokojny wieczorami, to dała recepte takie czopki Viburcol, dawała może któraś mamusia swojemu dzieciaczkowi, pomaga to? Lekarka mówiła, że to na kolki , na nuspojonieje, a i dała skierowanie na mocz żeby zrobić, bo zawsze zleca jak dziecko niespokojne bo może to być jakaś infekcja. A i powiedział, że Adaś może mieć przepuklinę pępkową i trzeba obserwować, a jak się nie poprawi, to takie plastry trzeba będzie przyklejać.
Ancia ja też bym gotowane jajeczko zjadła ale się boję, a Ty w ogóle nabiału nie jesz? Ja jem tylko rano czasami serki danio, albo takie serki naturalne almette, no i kanapki masłem prawdziwym smaruje.
A właśnie dziewczyny karmiące piersią macie jakieś fajne pomysły na obiad? Bo moje mi się już przejadły. Z góry dzięki

Aiszka Gratululacjekl aski:
Lulka napewno wszystko będzie dobrze
Cotka mnie też przez jakiś czas cycki strasznie swędziały, ale jakoś teraz samo przeszło

Pisalam o tych czopkach kiedys ale jak zwykle zostalam niezauwazona.......daj znak czy pomagaja....
Stary 2011-10-13, 20:36   #2108
minio1984
Zadomowienie

Monia jak zapodam małemu to dam znać, dziś (odpukać) jest spokojny to nie bede dawać, ale jak coś dam znać
Przełożyłam Adaśka do bujaczka bo się w wózku wybudzał i go bujam nogą, bo jak przestaje to coś zaczyna marudzić
Acelinka mam pytanie, o której godz ostatni raz Natalkaje, że budzi się o 4? Bo mój ostatnio też tak się mniej więcej budzi, a je ostatni taz tak o 23-24, a wcześniej to jadł równo co 2 godz, za to w dzień się częściej domaga.
A i dziś jeszcze kupki nie zrobił, nawet małego kleksa, a zawsze sporo robił, pytałam lekarki, mówiła, że normalne, ale mi jakoś dziwnie, boję się że potem będzie bardziej brzuszek bolał i będzie miał problem ze zrobieniem kupki, albo ja już tak wymyślam
A mamuśki kiedy macie następne szczepienia? Bo ja ma na 25 listopada, jakoś tak szybko mi się wydaje?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-10-13, 20:48   #2109
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ja jadlam smazone i gotowane i ok.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ancia jadłam jajka gotowane i jajecznicę
To ja też zaryzykuję.
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość

jutro was nadrobie
Pięknie przybiera .

Minio
- o tych czopkach słyszałam, chyba bratowa stosowała, ale nie wiem, co to dawało. Nawet nam dała, ale nie próbowałam. Mocz robimy raz w miesiącu, ze względu na nereczki małego.
Z nabiału nie jem w sumie nic - masło do kanapek, czasem danio, ale rzadko, maksymalnie raz w tygodniu, czasem zbożową kawę z odrobiną mleka.
Następne szczepienie mamy 18 listopada.
I gratuluję udanej wizyty!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 20:52   #2110
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Minio te czopki to tylko chyba na recepte sa ???
Stary 2011-10-13, 21:03   #2111
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Minio te czopki to tylko chyba na recepte sa ???
Monia chyba tak

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
To ja też zaryzykuję.

Pięknie przybiera .

Minio
- o tych czopkach słyszałam, chyba bratowa stosowała, ale nie wiem, co to dawało. Nawet nam dała, ale nie próbowałam. Mocz robimy raz w miesiącu, ze względu na nereczki małego.
Z nabiału nie jem w sumie nic - masło do kanapek, czasem danio, ale rzadko, maksymalnie raz w tygodniu, czasem zbożową kawę z odrobiną mleka.
Następne szczepienie mamy 18 listopada.
I gratuluję udanej wizyty!
Ancia jak tam pobieranie moczu się robi? Łatwe to chyba nie jest? a Franio ma coś z nerkami? czy tylko kontrolnie|?
O martwiłam się, że nie ma kupki, a tu właśnie słyszę, że idzie:biggrin: i to pewnie mega hehe, ale myślałam, że będzie krzyk a tu nadal śpi, no ale trzeba go przebrać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-10-13, 21:13   #2112
madzialena-lublin
Rozeznanie

Zaraz będę Was nadrabiać, chciałam tylko na szybko powiedzieć co na dzisiejszej wizycie. Najważniejsze:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...
Jak mi dr powiedział to przez kilka chwil byłam pewna że sobie jaja ze mnie robi. I tak 9 miesięcy nastawiania sie na cesarkę o kant d... potłuc.
Jestem w takim szoku, że nie wiem co mówić ani myśleć na ten temat.
Stary 2011-10-13, 21:34   #2113
19natka88
Zakorzenienie

Hej Ktoś tęsknił?

Staram się być na bieżąco ale ciężko pisać Szymek ostatnio non stop wymaga mojej uwagi - czas chyba pomyśleć o jakimś leżaczku albo czymś co chociaż na chwilę go zajmie

Ogólnie jakieś smuty jesienne mnie chyba dopadają szczególnie jak wczoraj zobaczyłam swoje piersi, które jak dla mnie zawsze były idealne a teraz zaczynają smętnie zwisać i do tego te rozstępy Cieszę się, że mam pokarm i wgl ale jakoś mnie to dołuje

Przede wszystkim GRATULUJĘ! wszystkim nowym mamuśkom

Łączę się w bólu z tymi których dzieciątka mają bolące brzuszki

Co do szczepień to my idziemy we wtorek, bierzemy taką 3w1 - Pentax się nazywa.

Madzialena no to niezłe jajca, też bym była w szoku

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 21:47   #2114
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Zaraz będę Was nadrabiać, chciałam tylko na szybko powiedzieć co na dzisiejszej wizycie. Najważniejsze:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...
Jak mi dr powiedział to przez kilka chwil byłam pewna że sobie jaja ze mnie robi. I tak 9 miesięcy nastawiania sie na cesarkę o kant d... potłuc.
Zdolne dziecko masz
ale cieszysz się czy nie? Bo ciężko mi poznać po poście a średnio jestem też na bieżąco

Wymianka.
Stary 2011-10-13, 22:05   #2115
stokrotka_
Zadomowienie

hello

dziś byłyśmy na ważeniu... Sara waży 4580

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
pytanie, mam jakąś niestrawność, brzuch mnie boli nie wiadomo po czym, czy małego też w takim razie będzie bolał brzuszek przeze mnie ?
ja raz miałam biegunkę...i młodą też goniło. ale to było po tabletkach ziołowych na regulację ...

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamusie...

Od wczoraj mam bole wszystkiego.(kregoslup tak w krzyzu i caly brzuch)
.tzn wszystkie bole sa mocniejsze ze juz powoli nie wyrabiam...
Ryczec mi sie ciagle chce wiec dlatego nie pisze tutaj zeby nie smucic.....

No i oczywiscie wszystkie nasze dzieciaczki sa przeslodkie i przepiekne:lo ve:
kochana będzie dobrze.mam nadzieję,że poród będzie lekki i wynagrodzi Tobie te bóle oby jak najszybciej był

Cytat:

Dziewczyny slyszalyscie o kropelkach Colief???
U mnie takie sa ale sklad jest zupelnie inny od innych preparatow na kolki. I cena tez jest inna.....za 7 ml....dalam prawie 60 zl
Moze ktoras mamuska z wysp je uzywala...
nie mam pojęcia..a to w aptekach w uk??

Cytat:
a ja od ponad miesiaca nie zjadlam wspolnie z Tz-em obiadu...
We wtorek mam wizyte u lekarza i moze jakies przytulanki bede wkoncu

A jutro jedziemy na USG bioderek..

Moja mala spi w wozku w ogrodzie..........
ja jem..ale mała przy cycu wtedy

a to usg bioderek to czemu???

ooo może to sposób ? my dziś nad morzem spacerowałyśmy

Cytat:
Witajcie mamusie, może jeszcze mnie pamiętacie Wpadam tylko na chwilę, żeby powiadomić, że 10.10.2011r. o godz. 21:55 urodził się nasz synek Tymon, poród sn, 3300g i 52 cm Ogólnie było dość ciężko, ale szybko, bo uwinęłam się w 3,5 h, nie mogłam niestety wziąć znieczulenia ze względu na moje problemy z krzepnięciem. Pierwszy stan depresyjny mam już za sobą, ale powoli przyzwyczajam się do roli mamy i staram się co raz mniej panikować Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!
witamy kolejne maleństwo.niech rośnie zdrowy. gratulacje mamusiu

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

a to mój Marcelek-Precelek zdjęcie z tamtego tygodnia
ale słodziak. oczka ma boskie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

ale Wam zazdroszczę, że Wasze maluszki śpią tak długo w nocy. Mój jak prześpi 2,5h to już sukces jest... a ja wiecznie nie wyspana jestem... '

no moja czasem też tak..

byłam z nim na "kontroli" (o ile to pseudo badanie można kontrolą nazwać) i mój synuś waży już 4kg

spory synuś

Stokrotka dopiero teraz rejestrowałaś Sarę? mój na 2 dzień pobytu w szpitalu już był zarejestrowany. pps doszedł w tym samym tygodniu co rejestracja, a teraz już czekamy na paszport irlandzki Sara śliczna!
.
tak się złożyło...a pozatym nie mieliśmy przetłumaczonego aktu ślubu.. mama mi przysłała międzynarodowy
to szybko bardzo.
u mnie po 10 dniach sa wysłane ze szpitala papiery..
no i mieszkam w innym county niż rodziłam..

a co dokładnie na paszport wysyłałaś?

dzięki

Cytat:
Kurcze zazdroszcze Wam,ze Wasze maluszki beda miec irlandzkie paszporty...My mamy za tydzien wizyte wlasnie w sprawie paszportu i musze sie podpytac czy moze dostac angielski....
Monia z rana pisałam jak sprawa z paszportami u nas się ma. a Ty polski wyrabiasz??

Cytat:

Do mam karmiących piersią - jecie jajka? Mam ochotę na smażony chlebek w jajeczku i nie wiem czy można.
ja tradycyjnie... jem

Cytat:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...

ooo to super

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 22:25   #2116
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Monia jak zapodam małemu to dam znać, dziś (odpukać) jest spokojny to nie bede dawać, ale jak coś dam znać
Przełożyłam Adaśka do bujaczka bo się w wózku wybudzał i go bujam nogą, bo jak przestaje to coś zaczyna marudzić
Acelinka mam pytanie, o której godz ostatni raz Natalkaje, że budzi się o 4? Bo mój ostatnio też tak się mniej więcej budzi, a je ostatni taz tak o 23-24, a wcześniej to jadł równo co 2 godz, za to w dzień się częściej domaga.
A i dziś jeszcze kupki nie zrobił, nawet małego kleksa, a zawsze sporo robił, pytałam lekarki, mówiła, że normalne, ale mi jakoś dziwnie, boję się że potem będzie bardziej brzuszek bolał i będzie miał problem ze zrobieniem kupki, albo ja już tak wymyślam
A mamuśki kiedy macie następne szczepienia? Bo ja ma na 25 listopada, jakoś tak szybko mi się wydaje?
no wczoraj to po kąpieli possała troszke i zasnęła tak o 21, ok. 22 sie przebudziła i sobie dojadła ale tez nie za wiele no i potem spała do 4, znowu troszke jedzenia i kima do 8.
Ale nie zawsze tak jest, pierwsze spanie po kąpieli zawsze ma dłuższe ok 4-5 godzin, jak więcej zje to zdarza się i 6 potem się budzi tak po 2-3 godzinach a rano to już różnie się budzi

my następne szczepienie mamy tak jak Adaś za 6 tygodni czyli 24 listopada

anciaahk, ja jem jajuszka pod każdą postacią

niuni śpi, tż śpi a ja sobie pomalowałam paznokcie - dziki szał mojemu dziecku chyba szczepienia służą, większość dnia przespała a wieczorem nie było płaczów i grymasów grzecznie sobie leżała, słuchała karuzelki gorączka po szczepieniu też nas ominęła, normalnie mam turbo-dziecko

aha zapomniałam napisać przedtem - lekarka pytała czy mała właśnie śpi tak dłużej i ma takie troszke dłuższe przerwy w jedzeniiu, jak jej powiedziałam że w nocy śpi nawet do 6 godzin to powiedziała że bardzo dobrze i że tak ma być

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-13 o 22:30
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 22:28   #2117
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...

No to Ci numer odwalila....

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Ktoś tęsknił?

Staram się być na bieżąco ale ciężko pisać Szymek ostatnio non stop wymaga mojej uwagi - czas chyba pomyśleć o jakimś leżaczku albo czymś co chociaż na chwilę go zajmie

Ogólnie jakieś smuty jesienne mnie chyba dopadają szczególnie jak wczoraj zobaczyłam swoje piersi, które jak dla mnie zawsze były idealne a teraz zaczynają smętnie zwisać i do tego te rozstępy Cieszę się, że mam pokarm i wgl ale jakoś mnie to dołuje

Przede wszystkim GRATULUJĘ! wszystkim nowym mamuśkom

Łączę się w bólu z tymi których dzieciątka mają bolące brzuszki

Co do szczepień to my idziemy we wtorek, bierzemy taką 3w1 - Pentax się nazywa.

hej
Nie smuc sie .... ja przed ciaza mialam idealny brzuch a teraz flaczek........pociesza m sie ze dopiero miesiac minal po porodzie i potrzeba troszke czasu zeby wszystko wygladalo lepiej. Wiec musisz sobie dac ten czas a wszystko sie unormuje ...zobaczysz....

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hello

za wage....

nie mam pojęcia..a to w aptekach w uk??

tak do kupienia w aptece

a to usg bioderek to czemu???

tu w UK kazde malenstwo po urodzeniu dostaje list na USG ...takie rutynowe badanie. A u Was nie ma ??

ooo może to sposób ? my dziś nad morzem spacerowałyśmy

kazdy sposob jest dobry

Monia z rana pisałam jak sprawa z paszportami u nas się ma. a Ty polski wyrabiasz??

U nas zeby dostac angielski to jedno z rodzicow musi byc brytyjczykiem......t akze mala dostanie polski....

Stary 2011-10-13, 22:33   #2118
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...
No to Ci numer wykrecila

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hello

kochana będzie dobrze.mam nadzieję,że poród będzie lekki i wynagrodzi Tobie te bóle oby jak najszybciej był

ki:
No to slicznie Sara przybiera...

I dzieki za pocieszki....

Stary 2011-10-13, 22:44   #2119
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no wczoraj to po kąpieli possała troszke i zasnęła tak o 21, ok. 22 sie przebudziła i sobie dojadła ale tez nie za wiele no i potem spała do 4, znowu troszke jedzenia i kima do 8.
Ale nie zawsze tak jest, pierwsze spanie po kąpieli zawsze ma dłuższe ok 4-5 godzin, jak więcej zje to zdarza się i 6 potem się budzi tak po 2-3 godzinach a rano to już różnie się budzi
to młody teraz podobnie śpi, pierwsze spanie dłuższe, ale do 6 godz nie dobił, najdłuższe miał 5, potem około 2-3 godz a potem różnie, mam nadzieje, że się to nie zmieni i nie wróci do budzenia co 2 , bo nawet zaczynam się wysypiać

my następne szczepienie mamy tak jak Adaś za 6 tygodni czyli 24 listopada
A no to tak samo, to dobrze

anciaahk, ja jem jajuszka pod każdą postacią
to może i ja spróbuję sobie gotowane na śniadanie zapodać

niuni śpi, tż śpi a ja sobie pomalowałam paznokcie - dziki szał mojemu dziecku chyba szczepienia służą, większość dnia przespała a wieczorem nie było płaczów i grymasów grzecznie sobie leżała, słuchała karuzelki gorączka po szczepieniu też nas ominęła, normalnie mam turbo-dziecko
Mój Adaś też dziś grzeczny po szczepieniu, śpi sobie w bujaczku, też mu chyba szczepienie służy, bo cały dzień prawie śpi i też wcale nie marudził, co ostatnio to wieczory to masakra, pielęgniarka mnie nastraszyła tą gorączką po szczepieniu i kupiłam paracetamol w czopkach ale na szczęście nie musiałam używać

aha zapomniałam napisać przedtem - lekarka pytała czy mała właśnie śpi tak dłużej i ma takie troszke dłuższe przerwy w jedzeniu, jak jej powiedziałam że w nocy śpi nawet do 6 godzin to powiedziała że bardzo dobrze i że tak ma być
A moja się o to nie pytała, ale dobrze wiedzieć że tak powinno być , ale ja swojej w środę zapytam, zobaczymy co powie

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-10-13, 22:51   #2120
cotynato
Zakorzenienie

zważyłam filipa na wadze kuchennej ( wiem wiem, proszę bez komentarza ) i wg niej filip przybrał znowu jakieś marne gramy. Ja już nie wiem. Już samo dokarmianie to 60-90 ml mm więc prawie jak normalne karmienie, więc mimo tego nieszczęsnego karmienia piersią i odciąganego mleka powinien przybierać aż wstyd mi iść na ważenie bo znowu będę się czuła jak matka głodząca dziecko.

Wymianka.
Stary 2011-10-13, 22:52   #2121
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Madzialena, ja dopiero po Twoim pytaniu, czy nie brak brzuszka itd. się nad tym zastanowiłam Czyli chyba braku nie odczuwam
No tak, w sumie jak ma się takie słodkości po tej stronie brzucha to sie nie dziwię

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
brakowac nie brakuje, to sentyment do ciązy raczej... zaraz po porodzie jak coś mnie w brzuchu zakuło itp to myślałam, a malutka fika

Cytat:
stokrotka-ja zaczynam pomalutku z ćwiczeniami bo juz prawie 6 tyg. od cc, chociaż brzuch nadal boli, to pomalutku ćwiczenia musze wprowadzić bo waga staneła w miejscu.
Jak na razie(jak mi Mały w ciągu dnia pozwala) 20 minut rowerek stacjonarny, pas wibrujący na brzuszek(też stosuje na pośladki) a na to kremik-ja na razie kończe oliwke rossmanowską ale czeka balsam eveline na roztępy i ujędrniający.Jak leże z małym to nogami sobie macham, ćwiczenia na wew.strone ud- i jak na razie tylebrzuszki wprowadze jak brzuch przestanie boleć.

jestem po wrażeniem. Super
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Jeżeli zaś chodzi o zabezpieczanie się w przyszłości - musimy zużyć 10 paczek prezerwatyw o smaku truskawkowym Jak byłam w ciąży to trafiła nam się w tesco niezła gratka - była w systemie jakaś pomyłka i paczka gumek z terminem do 2013r. pewnej firmy była po 35groszy zamiast po 3,50. No więc wzięliśmy 10 opakowań i zapłaciliśmy jak za jedno.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba się zaczęło

Wody mi odchodzą, ale tak po trochę czekać na rozwój sytuacji czy jechać??
WOW!!!! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny sora ze ja znowu o sobie ale potrzebuje wsparcia psychicznego. Niedawno wyjechal od nas pediatra-w koncu ktos laskawie do nas przyjechal zbadal Mikiego, zapytal czy mam jakies pytania wiec ja oczywiscie zaczelam go pytac o skierowanie ktore dostalismy w szpitalu do neatologa, bo przez niedotlenienie Miki ma asymetryczny uklad komorowy nieposzerzony i tym samym zaokraglenie rogu czolowego; w szpitalu pediatra mowila ze generalnie dzieci z tego wyrastaja ale trzeba to sprawdzic. wiec zaczelam pytac tego naszego pediatry, a on pow ze generalnie w niektorych przypadkach dochodzi do paralizu nerwowego i ze wtedy maluszki jezdza na wozkach bo maja niedowlad i sie zeschizowalam jak cholera. Mamy miec to usg przeciemiaczkowe niedlugo, Mikus od 2 tyg podnosi glowke, potrafi sam sie przekrecic jak lezy, niby wszytsko jest ok ale denerwuje sie tym strasznie, niech mnie ktoras pocieszy
Kochana, nie dziwię się że się denerwujesz. Ale tak jak dziewczyny juz pisały- skoro Miki ładnie się rozwija to nie martw się i nie stresuj.
Swoja drogą to lekarza trzebaby strzelić skoro się w język nie potrafi ugryźć Sam mówi, że w NIEKTÓRYCH przypadkach. Napapla cos i nie pomyśli że potem kobieta z dzieckiem sama zostaje z tym jego gadaniem.

A za czytanie na necie należy Ci się, wiesz co?
I to na gołe dupsko.
Stary 2011-10-13, 23:03   #2122
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Asik napisala; lezy narazie w szpitalu i jest zla bo bez sensu ja tam trzymaja, zreszta tez bym sie wsciekla; jutro ma dostac kroplowke i prosi o kciukasy

Cytat:
Gratulacje
Szybko się uwinęłaś...

Cytat:
Dojrzewam do mysli by zrezygnowac z tych marnych 40 ml dziennie i tylko karmic mm, mam przez to starszne wyrzuty sumienia,że wyrodna matka ze mniecyc mam taki,że piecioro głodomorów bym wykarmiła, a w środku kicha...stres i siąganie lakatatorem swoje zrobiło

a to mój Marcelek-Precelek zdjęcie z tamtego tygodnia
Proszę Cię! Już ustaliłyśmy że mam karmiąca mm NIE JEST wyrodna mamą!
Popatrz na swojego ślicznego Precelka to Ci głupoty z głowy wyjdą

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość

jutro was nadrobie

Cytat:
Hej Ktoś tęsknił?
No ba!
I nie smutaj się...

Cytat:
Cytat:
No to Ci numer odwalila....
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No to Ci numer wykrecila
Już ustaliliśmy że złośliwa po tatusiu
Wg różnych terminów jestem w 37 albo w 38 tyg a jeszcze 2 tyg temu jak byłam badana w szpitalu to nadal siedziała na tyłku...
Nawet doktor był w wieeeelkim szoku dzisiaj, że tak późno fiknęła.

Cytat:
Zdolne dziecko masz
ale cieszysz się czy nie? Bo ciężko mi poznać po poście a średnio jestem też na bieżąco
Właśnie nie wiem czy się cieszę... Z jednej strony wiem, że naturalnie lepiej, ale z drugiej przez 9 miesięcy nastawiałam się że mnie po prostu przetną. Do tej pory nie myślałam o tym, ze będzie bolało, że skurcze itp. A tu jednak zęby w ścianę i trzeba będzie jakoś przez to przejść...
I to mnie stresuje.

I z tego wszystkiego zapomniałam podziękować za wszystkie kciuki

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-10-13 o 23:05
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 23:32   #2123
cotynato
Zakorzenienie

Madzialena z tym cięciem to różnie bywa. Może nawet lepiej dla Ciebie. Bo o tym porodowym bólu się przeważnie zapomina a ten od cesarki czujesz długo po i utrudnia trochę funkcjonowanie w pierwszych dobach. Ja miałam skurczyki od 5 rano do 22 a od 22 do partych skurczybyki i już nie pamiętam tego, nawet gdybym miała opisać lub pokazać gdzie dokładnie bolało to nie pamiętam

Będzie dobrze

Mój Filip o 00.15 będzie miał 4 tygodnie równo a za 3 dni miesiąc już
Kiedy to zleciało ?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-13 o 23:34
Stary 2011-10-14, 00:19   #2124
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dostalam sms od Ulci : napisala ze jest w szpitalu, wody jej odeszly i ma skurcze co 4-5 minut.

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-14 o 09:27
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 05:43   #2125
mmadziaa
Rozeznanie

GARTULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ kl aski:

się wbić nie mogę od jakiegoś czasu
ale nie ma to jak Was człowiek podczyta - zawsze mądrzejszy jest dzieki

moje dziecie dziś spało od 21:30 do po 4 go wybudziłam w zasadzie
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:15   #2126
martunia_199
Zakorzenienie

Witam z rana

Moje dziecko wczoraj odstawiło taki cyrk po kąpaniu że aż jestem w szoku, nigdy jej się to nie zdarzało Po kąpaniu jak zwykle nakarmiłam cyckiem jednym i drugim i zamiast spania był płacz. Zrobiłam 60 ml mm zjadła i co dalej płacz, dorobiłam kolejne 60 ml mm i poszłam spać bo strasznie mnie zatoki bolały. Zuzia zjadła te mleczko i dalej płakała więc mąż dorobił kolejną porcję ale już nie wiem ile (bo sam nie wiedział taki był śpiący) i męczył się z nią do 00.30. Wstałam bo płacz mnie obudził, dałam cycka i usnęła dopiero koło 2.oo Teraz obudziła się o 6.30 pojadła i płacz ją wybudził - paskudny ból brzuszka. Teraz śpi przy suszarce którą puszczam z laptopa leżąc w łóżku i nadrabiając wątek

Suszara mi się zacina ta z youtube

Jedyny plus tego dziecko śpi mama nadrabia zaległości

Ehh suszarka też za dług nie dała rady i już szkrab się obudził

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-10-14 o 08:25
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:52   #2127
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dziś jestem wyspana
Takie noce mogłyby być codziennie - 3 pobudki Toma, od razu po jedzeniu spanie, bez żadnego marudzenia, no i rano do 8 się wybyczyliśmy

Cytat:
...
Młoda się odwróciła!!
...
No to rzeczywiście niespodzianka
Powodzenia w takim razie

Cytat:
Madzialena z tym cięciem to różnie bywa. Może nawet lepiej dla Ciebie. Bo o tym porodowym bólu się przeważnie zapomina a ten od cesarki czujesz długo po i utrudnia trochę funkcjonowanie w pierwszych dobach. Ja miałam skurczyki od 5 rano do 22 a od 22 do partych skurczybyki i już nie pamiętam tego, nawet gdybym miała opisać lub pokazać gdzie dokładnie bolało to nie pamiętam
Cotka różnie to bywa - sama wiesz po przypadkach dziewczyn z forum Ja np najgorzej (przy obu cc) znosiłam pierwszą dobę, potem już było z górki, jak wyszłam ze szpitala - po 3 dobach - wszystko normalnie w domu już robiłam - dwójka dzieci, gotowanie, sprzątanie, byczenie się To wszystko zależy od organizmu jednak

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 08:57   #2128
19natka88
Zakorzenienie

Hej Jak ja zazdroszczę tym, których dzieci śpią w jednym kawałku dłużej niż 2h Mam nadzieję, że Szymek niedługo się przestawi na takie spanie bo chyba się wykończę

Cytat:
hej
Nie smuc sie .... ja przed ciaza mialam idealny brzuch a teraz flaczek........pociesza m sie ze dopiero miesiac minal po porodzie i potrzeba troszke czasu zeby wszystko wygladalo lepiej. Wiec musisz sobie dac ten czas a wszystko sie unormuje ...zobaczysz....
O brzuchu już nie wspominam nawet To jest tak,że ja to wszystko wiem ale i tak mnie to zdołowało - ale dzisiaj już jest lepiej Dziękuję

Cytat:
No ba!
I nie smutaj się...

Już nie będę

Już ustaliliśmy że złośliwa po tatusiu
Wg różnych terminów jestem w 37 albo w 38 tyg a jeszcze 2 tyg temu jak byłam badana w szpitalu to nadal siedziała na tyłku...
Nawet doktor był w wieeeelkim szoku dzisiaj, że tak późno fiknęła.

W zasadzie na ostatnią chwilę się obróciła

Właśnie nie wiem czy się cieszę... Z jednej strony wiem, że naturalnie lepiej, ale z drugiej przez 9 miesięcy nastawiałam się że mnie po prostu przetną. Do tej pory nie myślałam o tym, ze będzie bolało, że skurcze itp. A tu jednak zęby w ścianę i trzeba będzie jakoś przez to przejść...
I to mnie stresuje.

I z tego wszystkiego zapomniałam podziękować za wszystkie kciuki
Wiesz, cc wcale nie jest takie fajne Dasz radę

Cytat:
Dostalam sms od Ulci : napusala ze jej wody odeszly i ma skurcze co 4-5 minut.

Wybaczcie ze z bledami i nie wielkimi literami ale pisze z telefonu

Ja już zmykam bo za godzinkę wpadnie chrzestna Szymka a ja na głowie mam kopkę siana

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:03   #2129
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

heloł

QUOTE=kapka;29938037]d

Agus-moze nie chcial lub robil to nieswiadomie, ale dal mi odczuc jaka to nieatrakcyjna bylam pod koniec ciazyi teraz po porodzie, na dodatek caly czas krytykuje wszystko co robie przy malym- a to glowke zle mu trzymam, w zlej pozycji karmie, zle ubralam itd.czuje presje i mam przez to wyrzuty sumienia zwizazane z karmienia piersia,co chwile slysze,ze za duzo daje mm zamiast sciagac pokarm, a dlaczego tak malo sciagnelam pokarmu-czemu tylko 40ml z obu piersi przez caly dzienbo mleko matki najlepsze itd.
..czuje sie jak w klatcewiec o igraszkach moze zapomniec.
to sie pozalilam
[/QUOTE]

faceci..... też mi znawca, nalezy mu się

a Marcelek cudny bidulek z tą wargą, ale po operacji śladu nie będzie. a facetom blizny charakteru dodają

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
wspomniałam szew mi puścił i się tam paprało Małża nosi, codziennie próbuje mni podejść, ale na razie mowy nie ma, nie przekona mnie. Jeżeli zaś chodzi o zabezpieczanie się w przyszłości - musimy zużyć 10 paczek prezerwatyw o smaku truskawkowym Jak byłam w ciąży to trafiła nam się w tesco niezła gratka - była w systemie jakaś pomyłka i paczka gumek z terminem do 2013r. pewnej firmy była po 35groszy zamiast po 3,50. No więc wzięliśmy 10 opakowań i zapłaciliśmy jak za jedno.
czyli sezon truskawkowy trwa

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

a my narazie hardcore i ryzyk-fizyk

nom ciekawe ciekawe
nieźli jesteście, ja nigdy w życiu ryzyk-fizyk, boszzzz jak bym teraz zaszła to

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Byłam dziś ze starszym synkiem na bilansie dwulatka - wszystko ok, waga 15,5 kg (97centyl), wzrost 95cm(97centyl)

A Tomcio dziś kończy miesiąc
dla chłopaków

Cytat:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...
aleee ci nr wywinęła nie martw się poród SN jest lepszy niż CC. cierpienia w trakcie więcej, ale my po cc to zawsze operacje miałysmy.

Agnyska - tak to mi się łozysko odkleiło. ostatnio 0o tym z ginem rozmawiałam. mówi, ze tu ciężko ustalić przyczyny. najczęściej dochodzi do nagłego i niezwykle szybkiego starzenia się łożyska (nawet jak wcześniej symptomów nie było). ja ani nie dźwigałam, stresów trochęmiałam. ale jak to mówi mój gin kobiety pod bombami rodzą i rodziły i nie odkleja się łożysko. czasem wysokie cis powoduje odklejenie, ale ja miałam niskie. mówi, ze w położnictwie nigdy się nic nie wie do końca - ile sukcesów, tyle i niebezpiecznych sytuacji.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:24   #2130
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wiadomosc od Martusi21- o godz 4:37 przyszedl na swiat nasz synek Bartłomiej, wazy 3200 g i mierzy 53 cm; urodzilam sn, troche sie nameczylam, ale jestesmy przeszczesliwi

Gratulacje Martusia!!!!!!!! klask i::roza :

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości