|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Ja tez daje herbatke koperkowa...moja potrafi plakac przez 20 minut.... ...ja razem z nia.....cholera mam nadzieje ze e Sabsimplex pomoga![]() Zal sie kochana ile chcesz....ja tez sie bede zalic....
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Moj ma dwa lata i 8 miesiecy a ma chyba 94 cm wzrostu i wazy 14.3 kg i tez nie nalezy do malych dzieci... Jest w sredniaczkach.. Takze naprawde spory ten Twoj synus... Wyrosnie z niego kawal chlopaNo i buziaczki za miesiaczek dla Tomcia Cytat:
Gratuluje!!!! :ro za:Ale sie rozdwajacie jedna za druga... Naprawde jak tak dalej pojdzie to zostane ostatnia...buuuuuuuuuuuuu uuuu |
||
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jadlam smazone i gotowane i ok. |
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia jadłam jajka gotowane i jajecznicę
uciekam na dzis bo bedziemy zaraz kąpać dziada małego w asyście teściów uparli sie ze oni musza zobaczyc małą w kąpieli....trzymajcie kciuki zebym wytrzymała nerwowo |
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
wpadłam na chwile tylko powiedzieć ze po wizycie jest dobrze
![]() Izunia w ciągu 8 dni przytyła 425g jutro was nadrobie |
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
My już po szczepieniu, dzięki za kciuki dziewczyny , rośnie z niego niezły klocuszek, a miał wagę urodzeniową 2890 . Mi też pani doktor nie mogła uwierzyć że karmię tylko cyckiem ( bo nie wspomniałam że pare razy dałam troszkę mm ). Po szczepieniu przed wyjściem z przychodni musiałam dać mu jeszcze cycka, a była już poubierany, bo się tak darł i szukał, a przed wiem go specjalnie dokarmiłam, no ale to taki mały głodomorek .Jak na razie szczepienie znosi dobrze, tzn nic się nie dzieje, śpi sobie teraz, zobaczymy ile, bo wieczorem raczej jest aktywny, szczególnie jak tatuś na 2 zmianie .A jak powiedziałam pani doktor że mały taki niespokojny wieczorami, to dała recepte takie czopki Viburcol, dawała może któraś mamusia swojemu dzieciaczkowi, pomaga to? Lekarka mówiła, że to na kolki , na nuspojonieje, a i dała skierowanie na mocz żeby zrobić, bo zawsze zleca jak dziecko niespokojne bo może to być jakaś infekcja. A i powiedział, że Adaś może mieć przepuklinę pępkową i trzeba obserwować, a jak się nie poprawi, to takie plastry trzeba będzie przyklejać. Ancia ja też bym gotowane jajeczko zjadła ale się boję, a Ty w ogóle nabiału nie jesz? Ja jem tylko rano czasami serki danio, albo takie serki naturalne almette, no i kanapki masłem prawdziwym smaruje. A właśnie dziewczyny karmiące piersią macie jakieś fajne pomysły na obiad? Bo moje mi się już przejadły. Z góry dzięki Aiszka Gratululacje ![]() kl aski:Lulka napewno wszystko będzie dobrze Cotka mnie też przez jakiś czas cycki strasznie swędziały, ale jakoś teraz samo przeszło
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisalam o tych czopkach kiedys ale jak zwykle zostalam niezauwazona... ....daj znak czy pomagaja....
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Monia jak zapodam małemu to dam znać, dziś (odpukać
) jest spokojny to nie bede dawać, ale jak coś dam znaćPrzełożyłam Adaśka do bujaczka bo się w wózku wybudzał i go bujam nogą, bo jak przestaje to coś zaczyna marudzić ![]() Acelinka mam pytanie, o której godz ostatni raz Natalkaje, że budzi się o 4? Bo mój ostatnio też tak się mniej więcej budzi, a je ostatni taz tak o 23-24, a wcześniej to jadł równo co 2 godz, za to w dzień się częściej domaga. A i dziś jeszcze kupki nie zrobił, nawet małego kleksa, a zawsze sporo robił , pytałam lekarki, mówiła, że normalne, ale mi jakoś dziwnie, boję się że potem będzie bardziej brzuszek bolał i będzie miał problem ze zrobieniem kupki, albo ja już tak wymyślam![]() A mamuśki kiedy macie następne szczepienia? Bo ja ma na 25 listopada, jakoś tak szybko mi się wydaje?
|
#2109 | |
|
kosmitka
|
To ja też zaryzykuję.
Cytat:
.Minio - o tych czopkach słyszałam, chyba bratowa stosowała, ale nie wiem, co to dawało. Nawet nam dała, ale nie próbowałam. Mocz robimy raz w miesiącu, ze względu na nereczki małego. Z nabiału nie jem w sumie nic - masło do kanapek, czasem danio, ale rzadko, maksymalnie raz w tygodniu, czasem zbożową kawę z odrobiną mleka. Następne szczepienie mamy 18 listopada. I gratuluję udanej wizyty!
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Monia chyba tak
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
O martwiłam się, że nie ma kupki, a tu właśnie słyszę, że idzie:biggrin: i to pewnie mega hehe, ale myślałam, że będzie krzyk a tu nadal śpi , no ale trzeba go przebrać
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz będę Was nadrabiać, chciałam tylko na szybko powiedzieć co na dzisiejszej wizycie. Najważniejsze:
... ... Młoda się odwróciła!! ![]() ![]() ![]() ... Jak mi dr powiedział to przez kilka chwil byłam pewna że sobie jaja ze mnie robi. I tak 9 miesięcy nastawiania sie na cesarkę o kant d... potłuc. Jestem w takim szoku, że nie wiem co mówić ani myśleć na ten temat. |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Staram się być na bieżąco ale ciężko pisać Szymek ostatnio non stop wymaga mojej uwagi - czas chyba pomyśleć o jakimś leżaczku albo czymś co chociaż na chwilę go zajmie![]() Ogólnie jakieś smuty jesienne mnie chyba dopadają szczególnie jak wczoraj zobaczyłam swoje piersi, które jak dla mnie zawsze były idealne a teraz zaczynają smętnie zwisać i do tego te rozstępy![]() Przede wszystkim GRATULUJĘ! wszystkim nowym mamuśkom Łączę się w bólu z tymi których dzieciątka mają bolące brzuszki Co do szczepień to my idziemy we wtorek, bierzemy taką 3w1 - Pentax się nazywa. Madzialena no to niezłe jajca, też bym była w szoku
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cieszysz się czy nie? Bo ciężko mi poznać po poście a średnio jestem też na bieżąco
|
|
|
|
|
#2115 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hello
dziś byłyśmy na ważeniu... Sara waży 4580 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a to usg bioderek to czemu??? ooo może to sposób ? my dziś nad morzem spacerowałyśmy Cytat:
witamy kolejne maleństwo.niech rośnie zdrowy. gratulacje mamusiu ![]() ale słodziak. Cytat:
to szybko bardzo. u mnie po 10 dniach sa wysłane ze szpitala papiery.. no i mieszkam w innym county niż rodziłam.. a co dokładnie na paszport wysyłałaś? dzięki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ooo to super
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zawsze tak jest, pierwsze spanie po kąpieli zawsze ma dłuższe ok 4-5 godzin, jak więcej zje to zdarza się i 6 potem się budzi tak po 2-3 godzinach a rano to już różnie się budzi ![]() my następne szczepienie mamy tak jak Adaś za 6 tygodni czyli 24 listopada ![]() anciaahk, ja jem jajuszka pod każdą postacią ![]() niuni śpi, tż śpi a ja sobie pomalowałam paznokcie - dziki szał mojemu dziecku chyba szczepienia służą, większość dnia przespała a wieczorem nie było płaczów i grymasów grzecznie sobie leżała, słuchała karuzelki ![]() aha zapomniałam napisać przedtem - lekarka pytała czy mała właśnie śpi tak dłużej i ma takie troszke dłuższe przerwy w jedzeniiu, jak jej powiedziałam że w nocy śpi nawet do 6 godzin to powiedziała że bardzo dobrze i że tak ma być
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-13 o 22:30 |
|
|
|
|
#2117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to Ci numer odwalila.... ![]() Cytat:
hej Nie smuc sie ....pociesza m sie ze dopiero miesiac minal po porodzie i potrzeba troszke czasu zeby wszystko wygladalo lepiej. Wiec musisz sobie dac ten czas a wszystko sie unormuje ...zobaczysz.... Cytat:
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I dzieki za pocieszki.... |
||
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
) i wg niej filip przybrał znowu jakieś marne gramy. Ja już nie wiem. Już samo dokarmianie to 60-90 ml mm więc prawie jak normalne karmienie, więc mimo tego nieszczęsnego karmienia piersią i odciąganego mleka powinien przybierać bo znowu będę się czuła jak matka głodząca dziecko.
|
|
|
|
#2121 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoja drogą to lekarza trzebaby strzelić skoro się w język nie potrafi ugryźć Sam mówi, że w NIEKTÓRYCH przypadkach. Napapla cos i nie pomyśli że potem kobieta z dzieckiem sama zostaje z tym jego gadaniem.A za czytanie na necie należy Ci się, wiesz co? I to na gołe dupsko.
|
||||||
|
|
|
#2122 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Szybko się uwinęłaś... ![]() Cytat:
Popatrz na swojego ślicznego Precelka to Ci głupoty z głowy wyjdą Cytat:
![]() No ba! I nie smutaj się... Już ustaliliśmy że złośliwa po tatusiu ![]() Wg różnych terminów jestem w 37 albo w 38 tyg a jeszcze 2 tyg temu jak byłam badana w szpitalu to nadal siedziała na tyłku... Nawet doktor był w wieeeelkim szoku dzisiaj, że tak późno fiknęła. Cytat:
I to mnie stresuje. I z tego wszystkiego zapomniałam podziękować za wszystkie kciuki Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-10-13 o 23:05 |
|||||
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialena z tym cięciem to różnie bywa. Może nawet lepiej dla Ciebie. Bo o tym porodowym bólu się przeważnie zapomina a ten od cesarki czujesz długo po i utrudnia trochę funkcjonowanie w pierwszych dobach. Ja miałam skurczyki od 5 rano do 22 a od 22 do partych skurczybyki i już nie pamiętam tego, nawet gdybym miała opisać lub pokazać gdzie dokładnie bolało to nie pamiętam
![]() Będzie dobrze Mój Filip o 00.15 będzie miał 4 tygodnie równo a za 3 dni miesiąc już ![]() Kiedy to zleciało ?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-13 o 23:34 |
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostalam sms od Ulci : napisala ze jest w szpitalu, wody jej odeszly i ma skurcze co 4-5 minut.
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-14 o 09:27 |
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
GARTULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ
![]() kl aski:się wbić nie mogę od jakiegoś czasu ale nie ma to jak Was człowiek podczyta - zawsze mądrzejszy jest ![]() moje dziecie dziś spało od 21:30 do po 4 go wybudziłam w zasadzie
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Moje dziecko wczoraj odstawiło taki cyrk po kąpaniu że aż jestem w szoku, nigdy jej się to nie zdarzało Teraz obudziła się o 6.30 pojadła i płacz ją wybudził - paskudny ból brzuszka. Teraz śpi przy suszarce którą puszczam z laptopa leżąc w łóżku i nadrabiając wątek![]() Suszara mi się zacina ta z youtube ![]() Jedyny plus tego dziecko śpi mama nadrabia zaległości Ehh suszarka też za dług nie dała rady i już szkrab się obudził
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-10-14 o 08:25 |
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś jestem wyspana
Takie noce mogłyby być codziennie - 3 pobudki Toma, od razu po jedzeniu spanie, bez żadnego marudzenia, no i rano do 8 się wybyczyliśmy Cytat:
Powodzenia w takim razie ![]() Cytat:
|
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam nadzieję, że Szymek niedługo się przestawi na takie spanie bo chyba się wykończę![]() Cytat:
To jest tak,że ja to wszystko wiem ale i tak mnie to zdołowało - ale dzisiaj już jest lepiej DziękujęCytat:
Dasz radęCytat:
![]() Ja już zmykam bo za godzinkę wpadnie chrzestna Szymka a ja na głowie mam kopkę siana
|
|||
|
|
|
#2129 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
QUOTE=kapka;29938037]d Agus-moze nie chcial lub robil to nieswiadomie, ale dal mi odczuc jaka to nieatrakcyjna bylam pod koniec ciazyi teraz po porodzie, na dodatek caly czas krytykuje wszystko co robie przy malym- a to glowke zle mu trzymam, w zlej pozycji karmie, zle ubralam itd. bo mleko matki najlepsze itd...czuje sie jak w klatce wiec o igraszkach moze zapomniec.to sie pozalilam ![]() [/QUOTE] ![]() a Marcelek cudny Cytat:
czyli sezon truskawkowy trwa nieźli jesteście, ja nigdy w życiu ryzyk-fizyk, boszzzz jak bym teraz zaszła to ![]() Cytat:
dla chłopakówCytat:
nie martw się poród SN jest lepszy niż CC. cierpienia w trakcie więcej, ale my po cc to zawsze operacje miałysmy.Agnyska - tak to mi się łozysko odkleiło. ostatnio 0o tym z ginem rozmawiałam. mówi, ze tu ciężko ustalić przyczyny. najczęściej dochodzi do nagłego i niezwykle szybkiego starzenia się łożyska (nawet jak wcześniej symptomów nie było). ja ani nie dźwigałam, stresów trochęmiałam. ale jak to mówi mój gin kobiety pod bombami rodzą i rodziły i nie odkleja się łożysko. czasem wysokie cis powoduje odklejenie, ale ja miałam niskie. mówi, ze w położnictwie nigdy się nic nie wie do końca - ile sukcesów, tyle i niebezpiecznych sytuacji.
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomosc od Martusi21- o godz 4:37 przyszedl na swiat nasz synek Bartłomiej, wazy 3200 g i mierzy 53 cm; urodzilam sn, troche sie nameczylam, ale jestesmy przeszczesliwi
![]() Gratulacje Martusia!!!!!!!! ![]() ![]() klask i:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

...ja razem z nia.....cholera mam nadzieje ze e Sabsimplex pomoga

Jest w sredniaczkach.. Takze naprawde spory ten Twoj synus... Wyrosnie z niego kawal chlopa
Wpadam tylko na chwilę, żeby powiadomić, że 10.10.2011r. o godz. 21:55 urodził się nasz synek Tymon, poród sn, 3300g i 52 cm Ogólnie było dość ciężko, ale szybko, bo uwinęłam się w 3,5 h, nie mogłam niestety wziąć znieczulenia ze względu na moje problemy z krzepnięciem. Pierwszy stan depresyjny mam już za sobą, ale powoli przyzwyczajam się do roli mamy i staram się co raz mniej panikować
:ro za:
. Jak z ciążą, co gin to opinia.
uparli sie ze oni musza zobaczyc małą w kąpieli....
.
kl aski:

bo znowu będę się czuła jak matka głodząca dziecko.
Sam mówi, że w NIEKTÓRYCH przypadkach. Napapla cos i nie pomyśli że potem kobieta z dzieckiem sama zostaje z tym jego gadaniem.
I to na gołe dupsko.

Małża nosi, codziennie próbuje mni podejść, ale na razie mowy nie ma, nie przekona mnie. Jeżeli zaś chodzi o zabezpieczanie się w przyszłości - musimy zużyć 10 paczek prezerwatyw o smaku truskawkowym
czyli sezon truskawkowy trwa