|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
Cytat:
porażka to jest ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-13 o 13:37 |
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko sąsiadka ma planowane bo 4 lata sie starali. W dzisiejszych czasach to już tak jest, że kto chce miec dzieci to nie może, a kto nie chce to może aż za bardzo.
Ja zawsze myślałam, że zajść w ciąże to nie jest tak hop, że trzeba się starać itp, a do dzisiaj nie wiem jak to się stało, że zaszłam w ciąże. ![]() Ale wiadomo, jedna nieplanowana ciąża może zdarzyć się najlepszym, ale druga nieplanowana, trzecia itd to ja już tego nie pojmuje. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, gdy antykoncepcja jest łatwo dostępna i nie jest żadnym tabu.
|
#2913 |
|
zawsze mam racje
|
effie: zależy od rejonu polski itd. W moich rodzinnych stronach sporo dzieci się porodziło, ale to takie dziewczyny co się im nic nigdy nie chciało, wolały dzieci porodzić i mieć spokój niż się uczyć czy pracować
Albo też pożałowały parę zł na gumki. Niektórzy to są patologiczni- piją w ciąży, jakaś laska tak robiła, nie wiem czy poroniła potem czy miała aborcję w późniejszym okresie, ale po co się tym przejmować. A potem znowu ciąża za jakiś czas- ale tym razem już urodziła. Masakra jacy ludzi są patologiczni czasami. Nie potrafią się zabezpieczyć, palą i piją w ciąży. Albo jak widzę matkę z dzieckiem w wózku i faja w ręku Chociaż przy śląskim powietrzu to i tak bez różnicy Ale z nowych znajomości znam multum ludzi bez dzieci. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- [QUOTE=effie22;29938729] Ja zawsze myślałam, że zajść w ciąże to nie jest tak hop, że trzeba się starać itp, a do dzisiaj nie wiem jak to się stało, że zaszłam w ciąże. ![]() /QUOTE] Weź nie strasz
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobieta nie strasze, w moim przypadku tak było. Tabletki przestałam brać jak zdałam maturę, bo źle się po nich czułam i 10 kg przytyłam. No i po 8 miesiącach byłam już w ciązy. Ale zabezpieczalismy się, i to nie wkładaniem czosnku w pępek haha
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
effie- no właśnie, jedno dziecko może być z wpadki, ale nie np. trójka
![]() W otoczeniu mam osobę, co ma 2 z wpadki... przy drugim zaszła w ciążę, bo myślała, że jak się karmi to się nie zachodzi Utarłam ziemniaki i cebulę na placki. Niedługo będę smażyć ![]() Jutro i pojutrze może zrobię pizzę własnej roboty, dokupię tylko drożdże i ser i resztę mam ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-13 o 16:01 |
|
|
|
#2916 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale za to drażnią mnie ludzie, którzy wolą wydać na 2 flaszki zamiast na tabletki i potem szok skąd dziecko lub też mnie drażni totalnia niewiedza na temat własnego ciała. Kiedyś kumpela ( w sumie była kumpela) zastanawia się czy nie jest w ciąży, no to się jej pytam jak długi mam cykl i w jakiej dacie było zbliżenie, to nawet nie wiedziała co to cykl i że się w ogóle powinno patrzeć czy jest regularny itd- tylko odpowiedziała 6 dni (czyli długość krwawienia) Dla niektórych to tylko celibat ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam, że mleko karmiących ma właściwości anty-koncepcyjne, to może mleko od krowy, która ma młode też zadziała?
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepiej działa obcieranie się używanymi majtkami, co by urok odczynić i światowita poprosić, żeby tym razem nie pobłogosławił dzieciątkiem
albo z nowocześniejszych płukanka po stosunku cocacolą jedna się zdarzy i najbardziej pilnującym czasem, ale pozostałe to już głupota, jak się nie chce mieć dziecka ![]() robię placuszki z jabłek w drożdżowym cieście
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotuję rosół. Pierogi leżakują w zamrażalce, na obiad spróbowałam - pycha
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jeszcze sposób taki, że jak kobieta jest " na górze" to też nie zajdzie ![]() Co do wpadek to gdyby nie one to myślę, że na świecie byłoby 1/3 ludzi mniej Najważniejsze żeby dziecko było chciane i kochane, bo prawdziwy dramat zaczyna się dopiero wtedy gdy tych dwóch rzeczy zabraknie ![]() Dziewczyny znacie może jakieś przepisy z dyni ? ![]() Ja nic nigdy z dyni nie robiłam, ale w tym roku urosła mi na działce. Tzn córka posadziła i coś bym pomyślała
To moja miłość mi karze codziennie czytać w twej twarzy. W jedynej twarzy, jak w trudnej księdze i coraz dłużej, i coraz więcej. Edytowane przez Lilo123 Czas edycji: 2011-10-13 o 16:57 |
|
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilo z majtkami sama nie wiedziałam do ubiegłego roku, ale uświadomiły mnie babki ze wsi
, któraś tam na czyjeś dziecko urok rzuciła (świadomie czy nie nie wiadomo), na takie małe i ze spokojnego dzieciaka płaczące wiecznie i chore się zrobiło, i dopiero po pół roku gdzieś tam matka małego się dowiedziała od znachorki, bo już lekarze rady nie dawali, że urok ktoś rzucił bo znachorka po czymś tam poznała, i żeby majtkami 3 razy głowę obetrzeć i coś tam powiedzieć. po 5 minutach dziecko przestało płakać, na wieczór zdrowe bez gorączki normalnie w końcu zjadło. do tej pory się zdrowo i normalnie chowa. wierzyć nie wierzyć w uroki i odczynianie ale takie kwiatki to wierzę bo nie raz nie dwa byłam świadkiem podobnych rzeczy więc jak ktoś kwiatki głupie może zapowiedzieć, to czemu i dziecka nie? przecież się nie obroni, dorosły może a dziecko nie ![]() dzieciak to dzieciak, nieważne czy przed ślubem czy po poczęte (bo to ani nie dodaje ani nie ujmuje niczego) no ale właśnie kochane musi być żeby nie wpadki to ja podejrzewam że by nas była może z 1/10 tego co teraz jest cywilizowane kraje się zabezpieczają, te mniej nie Lilo nie robiłam z dyni nigdy nic ale przepisów masa jest o tutaj ![]() Naduś ja też stanęłam w miejscu, wpadłam w inną robotę i teraz sama nie wiem kiedy siądę do przepisywania, może dopiero w listopadzie, jak się obrobię z wszystkimi innymi rzeczami
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-10-13 o 17:15 |
|
|
|
#2922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przemilczając wszystkie inne kwestie związane z majtkami tymi jeszcze na tyłku, to technicznie dość trudne do wykonania się wydaje Co do uroków rzucanych na dzieci, to dużo osób wierzy w takie cuda Jakiś czerwone wstążki na wózku, czy nitki zostawiane prze gości dzidzusiowi, to dość pospolite metody na płacz dziecka Biedni ludzie nie wiedza niestety ile mogą dobrego zdziałać zwykłe majtki Cytat:
Faktycznie tu jest sporo przepisów, coś może wyhaczę.
To moja miłość mi karze codziennie czytać w twej twarzy. W jedynej twarzy, jak w trudnej księdze i coraz dłużej, i coraz więcej. Edytowane przez Lilo123 Czas edycji: 2011-10-13 o 17:18 |
||
|
|
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) z dwojga złego wolałabym czerwoną wstążeczkę na wózku niż używane majty i nie trzeba się wstydzić
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-10-13 o 17:27 |
|
|
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
aO jaka dyskusja, ale to z coca colą dobre, tak jak z tym czosnkiem w pępku.
Byłam u tej kumpeli co z 3 w ciązy i się załamałam. Mogłam ją nagrać, ale nie wiedziałam, że tacy ludzie jeszcze istnieją. Trochę ją pociagnęłam za język, skąd ta ciążą, a ona do mnie ( 24 letnia żona i matka), że dopiero niedawno się dowiedziała kiedy są dni płodne bo jej koleżanka powiedziała Ja do niej mówie, że przecież zawsze można zajsc w ciąże, nawet przy tabletkach, a ona do mnie: Naprawdę?? Nie wiedziałam Do teraz jestem w szoku, nawet jej mama umiała rozplanowac rodzinę, bo ma dwójkę dzieci po 4 latach, a ona nie potrafi Co do uroków, w moim rejonie jak dziecko płacze to mówi się, że ktoś je "ociotował" i wtedy kupuję się specjalną mieszankę ziół o nazwie" czarcie żebro" i kąpie się w tym dziecko. Jak napar jest czysty tzn dziecko nie jest ociotowane, a jak pływają w nim takie farfocle tzw cioty tzn, że jest. Pamiętam, że moja mama też mnie w tym kąpała, ale nie pamiętam czy były tam cioty czy nie
" Najtrudniejsze na tym świecie jest życie, miejmy odwagę... by żyć " 9kg mniej ![]() ![]() No to mieszczę się w spodnie z LO ![]() Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2011-10-13 o 18:09 |
|
|
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
To prawda, bo nikt w to nie wierzy, a jak co do czego przychodzi to każdy chętnie praktykuje. Niby nie wierząc, ale może jednak zdarzą się cuda
Cytat:
Babcia mojego Tz jak byliśmy u niej mając malutkie dziecko, poinformowała nas, że trzeba dziecku wylizać oczy i splunąć na trzy strony świata Takich czarów to ja jednak nie odprawiałam ![]() W wielu przypadkach podczas takich ceremonii działa moim zdaniem efekt placebo
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się Ale.. mój storek ma czerwoną kokardkę Ugotowałam rosół. Będzie na jutrzejszy obiad. Zobaczyłabym jakiś film
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem zła na Tżta. Obiecał mi wspólny wieczór, miał iść tylko na chwile do kolegi i wrócić o 19, a jeszcze go nie ma. Mam ochote go udusić. Tym razem mu tego nie odpuszcze. Miarka się przebrała
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem wyjście do kolegi, nawet gdyby to wyjście miało się przedłużyć, ale nie w przypadku gdy umawia się na wieczór z Tobą. Kupiłam też deo z B. Nike żółty. Jest boski
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak mi ciśnienie skacze. Ostatnie kilka dni to wracał zpracy, kapał się, jadł i szedł spać i tak w kółko. Dzisiaj miał mieć czas dla mnie, ale widać kolega ważniejszy. Nię będe się prosić o to, żeby znalazł czas dla mnie łaskawie. Wypiję piwa, które dla nas kupiłam i ide spać. A on niech sobie robi co chce, ale śpi dzisiaj na fotelach i niech lepiej mi schodzi z oczu bo go zamorduje
|
|
#2930 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor
Witam sie kawka Nie wyobrazam sobie jutrzejszego wstawania - i do tego mam dyzur, w sobote bede nieprzytomna i dzien w plecy Cytat:
![]() Cytat:
Z kolei mam tez diora i ten az za duzo i mam po nim troche posklejane rzesy. Zreszta juz dawno zauwazylam ze sa perelki wsrod tanszych tuszy ktore robia cuda z rzesami I powodzenia z praca ![]() Cytat:
Ale ja ogolnie to lubie szyc Tego akurat my nie potrafimy zrozumiec - czemu ludzie z zapaleniem spojowek przychodza na ostry dyzur i żądaja przyjecia? Toz to jak przeziebienie. Juz widze jak ktos z przeziebieniem jedzie na ostry zamiast do przychodni, to by w zyciu nie przeszlo a u nas sie awanturuja. Albo np z pogorszeniem widzenia od miesiaca - dla porownania jak np kogos bola stawy od miesiaca to idzie na diagnostyke do poradni a nie kurde na ostry Cytat:
![]() Oczywiscie ze bedziemy pamietac, mam nadzieje ze Ci sie ulozy i problemy znikna ![]() Cytat:
Powiem tak - zle wygladaja zle dobrane emu. Zeby emu ladnie wygladaly na nogach to musza byc 2 rozmiary mniejsze - ja np fatalnie wygladam w podrobkach (mierzylam) bo najmniejszy to 36 a ze ja nosze na codzien 37 to potrzebuje 35 i to bylo widac ze nie sa ok. Jak przymierzylam oryginalne to niebo i ziemia - i rozmiar dobry (jest wieksza rozmiarowka) i wiecej roznych fasonow i inaczej tez na nodze sie ukladaja, chodzi sie w nich jak w kozaczkach a nie jak kaczka w rozczlapanych kapciach ![]() Bede bronic emu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Tżta oczywiście nie ma, a ja kończe drugie piwo, jeszcze jedno mu zostało. Na dodatek nie odbiera ode mnie specjalnie telefonów bo wie, że czeka go zje*a. Ja mu dzisiaj urządze niezapomniany wieczór. Po nocach będzie mu się śnił do końca życia.
Lepiej dla niego jak nie wróci wcale.
|
#2932 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja się już wykąpałam i teraz siedzę z herbatą.
![]() Jutro mam wolne i zamierzam się wyspać, a potem umówiłam się z koleżanką na zakupy Na obiad jutro planuję zrobić placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i zupę ogórkową.Teraz czekam na Kuchenne Rewolucje ![]() Cytat:
Facetów czasem ciężko zrozumieć, albo raczej to oni czasami nic nie rozumieją. Właśnie się nad nim zastanawiałam i chyba też sobie kupie jutro Koleżanka ma i podoba mi się zapach Cytat:
To moja miłość mi karze codziennie czytać w twej twarzy. W jedynej twarzy, jak w trudnej księdze i coraz dłużej, i coraz więcej. Edytowane przez Lilo123 Czas edycji: 2011-10-13 o 21:12 |
||
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Effie, no nie zazdroszczę Twojemu tż
![]() Ja z moim praktycznie się nie widzę i każda próba wspólnego wieczoru kończy się tak, że ja zaczynam pierwsze piwo. on też, po czym idzie spać tallu, podziwiam siłę i zdrowie do tego wszystkiego Z katarem na ostry
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zadzwonił do mnie, że za pół godziny będzie, a jak mu pow, o wspólnym wieczorze, który obiecał, to stwierdził, że młoda godzina i jeszcze zdążymy razem posiedzieć.
Mam gdzies skoro on potrafi mnie wyje**ć w kosmos to zrobie mu to samo. Niech sobie nie myśli, że ja będe ciągle na niego czekać. Wypije piwa i dobranoc, a niech mi cos sapnie to go chyba rozniose.
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh ja mam wrazenie że faceci u kumpli tracą głowę, czasem lepiej być wyrozumałą - odrobinę
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam ochoty z nim wogóle dyskutować, nagle sobie przypomniał, że motor trzeba ściągnąć i teraz po niego idzie. Nikt nie będzie ze mnie głupka robił. Tak mnie wkurzył, że nawet patrzec mi sie na niego nie chce. żadnego wieczoru nie będzie. Piwo wypite i niech spada na drzewo.
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później sasiedzi dziwnie patrzą
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moi się nie patrza bo oni ciągle awantury urządzają i to z takimi tekstami, że uszy więdną. Wogóle nie mam ochoty z nim gadać, a kłócic się to juz wogóle. Znając życie to się przyczepi, że całe piwo wypiłam i za nim nie czekałam, ale ile można. Moja cierpliwosc tez ma granice, szczególnie, że u niego chwila trwa 3 godziny.Jak przyjdzie to niech idzie spać, ale niech spróbuje mnie dotknąć to wyląduje na podłodze.
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ja rozumiem że tak można po 12 godzinnej fizycznej harówce, ale żeby w wolny dzień
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

porażka to jest 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przemilczając wszystkie inne kwestie związane z majtkami tymi jeszcze na tyłku, to technicznie dość trudne do wykonania się wydaje
rozumiem wyjście do kolegi, nawet gdyby to wyjście miało się przedłużyć, ale nie w przypadku gdy umawia się na wieczór z Tobą.
Ja w niedziele piekłam zamarynowanego wcześniej kurczaka. Ale to dobre było