Imię dla dziecka - wątek zbiorczy - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 23:54   #1261
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Moda na imiona - jakie imię?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
z zabawnych kompozycji
Noemi Biedal
Róża Śledziona
ooooooooooooooo naturoooo

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 23:54   #1262
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Mnie się nawet podoba

Tylko może ze zdrobnieniem mały problem, tylko chyba Marianka wchodzi w grę, no i kiedy dzieciak nauczy się to imię wymawiać
Marianka fajnie Mania juz troche mniej
No i tez myslalam o tym,ze dzieciakowi bedzie trudno wymowic swoje imie, ale moze powstanie z tego cos fajnego...jakas Majjanka czy Malianka

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Zawsze jak w grę wchodzą niezbyt fartowne połączenia imion z nazwiskami staje mi przed oczami słynna już Nadzieja Niewydymana...

U mnie w szkole była za to Vanessa Fiut. Też ładnie.
Wyobrazacie sobie miec je za prezydenta np?
Cytat:
Mania Mam ciotkę Mariannę ,mówimy do niej Marycha ,a babcia Marychna
Marychna

Cytat:
Napisane przez stokrotka
z zabawnych kompozycji
Noemi Biedal
Róża Śledziona

no i czy ci ludzie maja jakas wyobraznie?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 13:06   #1263
Nelkomama
Rozeznanie

Cytat:

U mnie w szkole była za to Vanessa Fiut.
Wybaczcie, ale z takim nazwiskiem żadne imię ładnie nie wygląda bez różnicy czy Vanessa, Zofia czy Monika.
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 14:03   #1264
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale z takim nazwiskiem żadne imię ładnie nie wygląda bez różnicy czy Vanessa, Zofia czy Monika.
to prawda
moja koleżanka wyszła za mąż i teraz właśnie ma tak na nazwisko przyznaję się że w duchu bardzo jej współczuję a swoje rodowe miała takie ładne....

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 14:06   #1265
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
moja koleżanka wyszła za mąż i teraz właśnie ma tak na nazwisko przyznaję się że w duchu bardzo jej współczuję a swoje rodowe miała takie ładne....
To po co zmieniała na nazwisko męża? Przecież mamy XXI wiek! W życiu nie zmieniłabym nazwiska na nazwisko faceta, gdyby nazywał się obciachowo, właśnie typu Fiut i nie skrzywdziłabym swoich dzieci, żeby robiły w szkole za pośmiewisko i wstydziły się przy czytaniu listy obecności, pozwalając im nosić nazwisko po ojcu.
Nie ma czego współczuć , tak sobie wybrała, to tak ma.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 14:07   #1266
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
to prawda
prawda taka, że mogła zostać przy swoim nazwisku. Może jej to jakoś specjalnie nie przeszkadza

Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 14:33   #1267
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Cytat:
To po co zmieniała na nazwisko męża? Przecież mamy XXI wiek! W życiu nie zmieniłabym nazwiska na nazwisko faceta, gdyby nazywał się obciachowo, właśnie typu Fiut i nie skrzywdziłabym swoich dzieci, żeby robiły w szkole za pośmiewisko i wstydziły się przy czytaniu listy obecności, pozwalając im nosić nazwisko po ojcu.
Dokładnie. Ja osobiście nie mogłam się doczekać zmiany nazwiska na mężowskie,ale to dlatego, że moje mi się wcale do brze nie kojarzy.

Ale gdyby mąż miał takie nazwisko to raczej jego bym namawiała na zmianę na własne, albo na jakieś inne wspólne
O, właśnie, taki mały eot, czy nie uważacie, że powinno być tak, że młode małżeństwo samo sobie wybiera nazwisko? Jako nowa komórka społeczna, nie kojarzona z własnym rodem (trochę nie te czasy już) miałby prawo bez specjalnych formalności tworzyć własne koneksje. Mnie lekko drażni, że w naszym mieście jestem jakoś kojarzona z teściową
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 14:42   #1268
Amani
Zakorzenienie

Jeśli nazwisko jest obraźliwe, to nie ma żadnych problemów żeby je zmienić przecież... Gdybym takie miała (i jakimś sposobem przeżyła dzieciństwo ), to nie patrzyłabym na przynależność do rodu i inne ideologie..

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 15:14   #1269
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
to prawda
A mnie takich osób nie żal. Nie wyobrażam sobie, żebym ja nazywała się dajmy na to Dąbrowska, a mój mąż Fiut albo Cipiński i żebym przyjęła jego nazwisko. Już pomijając, że nie chciałabym w ogóle nosić tego typu nazwiska, to pomyślałabym o dzieciach, które w przyszłości na pewno będą cierpieć z tego powodu. Mój kolega miał na nazwisko Ocipka i łatwo się domyśleć, jakie miał przezwisko przez wszystkie lata edukacji...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 16:42   #1270
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
To prawda, a gdybym ja miała mieć takie nazwisko, to raczej prosiła bym, żeby mąż i dzieci nosiły je po mnie. Bo chyba teraz też tak można
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 17:56   #1271
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie takich osób nie żal. Nie wyobrażam sobie, żebym ja nazywała się dajmy na to Dąbrowska, a mój mąż Fiut albo Cipiński i żebym przyjęła jego nazwisko. Już pomijając, że nie chciałabym w ogóle nosić tego typu nazwiska, to pomyślałabym o dzieciach, które w przyszłości na pewno będą cierpieć z tego powodu. Mój kolega miał na nazwisko Ocipka i łatwo się domyśleć, jakie miał przezwisko przez wszystkie lata edukacji...
zgadzam sie

dziewczyna ulegla facetowi, to teraz ma

Stary 2011-10-13, 18:46   #1272
201710120930
Konto usunięte

A ja słyszłam o takiej sytuacji. (ojciec mi opowiadał)

Panna absolutnie nie chciała przyjąć nazwiska swego wybranka.
Nieładne było.
Co więcej namawiała by on przyjął jej ,by w przyszłości pojawienia sie dzieci nie było żadnych 'hocków-klocków'. Dzieci oczywiscie miały nosić jej nazwisko
A jej przyszły teściu na to (do swego syna)
' słuchaj-to nazwisko nosił mój dziadek/ojciec i ja
skoro tobie nasze nazwisko nie pasuje to wiedz ze ode mnie dostaniesz wielkie zero( a prawdopodobnie majątki spore a młodzi warunki marne.)Wybieraj.

człowiek tzw starej daty był

nie wiem jak to się skończyło
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 20:55   #1273
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
tak mysle i mysle, i na watku nie mamy ani jednej julki, oliwii czy kubusia. heh, ale nie trendy jestesmy
za to mamy kasie, karoline, marcina i wojtka...tak mysle to jakas klasa wyzzsza chyba, no bo ani nikol, dzesik czy szonow
wita sie mama 12 letniej Nikoli wiec dolina spoleczna pozdrawiam tych z wyzyn
Cytat:

Tylko wiesz co, jaki myślący rodzic zgłosi swoją córkę do konkursu na mała miss? I tak się tworzą te wszystkie nikolowe stereotypy, głupkowaty konkurs na SMSy i Nikole w roli głównej.

Marianna ładniejsze
Marylka kojarzy mi się z ciocią, to takie imię z pokolenia naszych cioć.

No to prawda
I zależy to też od środowiska, w którym się obracamy.
Jak dałabym córce na imię Nikola, Wanessa czy Dżesika, to znajomi chyba by mnie śmiechem zabili, ewentualnie obgadywali po kątach, ze za grosz gustu nie mam, a mama się chyba wyrzekła
zazdroszcze znajomych i mamy to musi byc prawdziwa matczyna milosc
Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
dokladnie, ale fakt faktem, ze przy takim nazwisku imie powinno byc proste mam znajomych o nazwisku Fiuta i maja na imie Anna i Krzysztof (rodzenstwo) wiadomo nazwisko niezbyt, ale chociaz w polaczeniu z tymi imionami jakos lepiej wyglada.

Dobra spadam bo trzeba meline ogarnac zaraz TZ wroci i bedzie wpier... bo brudno i butelki sie walaja po podlodze

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 21:21   #1274
_vixen_
Zakorzenienie

Znalazłam jakiś artykuł o imionach i stereotypach z nimi związanych, chyba jeszcze nie było:

Cytat:
Cytat:
Imiona stygmatyzują - Nikola i Dżastin skazani na niepowodzenia w życiu?

Agnieszka Wirtwein-Przerwa

2011-06-21, ostatnia aktualizacja 2010-12-08 16:03

Większość imion nadawanych w Polsce jest nośnikiem stereotypów. Polakom źle kojarzy się m.in. Mariola, Zenon czy Nikola - wynika z badań psychologów. Które imiona zapewniają sukces w życiu?

Wybór imienia dla dziecka to często bardzo trudna decyzja, w końcu będzie mu ono towarzyszyło mu przez całe życie. A w świetle badań psycholożek Krystyny Doroszewicz z Wyższej Szkoły Psychologii Społecznej i Ewy Stanisławiak z Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Warszawie, które cytuje "Przekrój", sprawa nabiera jeszcze większej wagi. Okazuje się bowiem, że za 90 proc. imion nadawanych w naszym kraju idą stereotypy, które niestety decydują o tym, jak odbierają nas inni m.in. nauczyciele czy przełożeni w pracy. Co tym samym wpływa na to, jak będzie nam się układać w życiu.

Bożenka to księgowa

Jeśli chcemy, żeby imię naszej córki kojarzyło się z rzetelnością, to warto nazwać ją Bożenka. Istnieją duże szanse na to, że w przyszłości zostanie księgową. Imiona dobre dla przyszłych pielęgniarek to: Hania, Maria (Marysia?) albo Bogumiła (w wersji ocieplonej - Bogusia), ponieważ kojarzą się z życzliwością i ciepłem. Do imienia Henio przykleił się za to zawód hydraulika, a do Kazia kierowca! Jak wynika z badań, Polacy mają dokładne wyobrażenie osoby na podstawie samego jej imienia np. Anita, Karina, Zbigniew i Alfons uważani są za nadpopudliwych. Za dynamicznych uchodzą: Karolina, Sandra, Karina, Artur i Gerard, a sumiennych Klara, Zofia i Franciszek. Najgorzej na rozmowach kwalifikacyjnych mają Danuta, Mariola, Stanisława, Bogdan i Zenon - w oczach Polaków uchodzą za mało inteligentnych.

Rzadkie imiona stygmatyzują?

Autorki badań sprawdziły, jak na imiona dzieci reagują nauczyciele. W zainscenizowanej na potrzeby eksperymentu sytuacji, kiedy znali tylko płeć i imię dziecka, aż czterokrotnie częściej chcieli mieć w swojej klasie uczniów noszących imiona popularne niż tych obdarzonych imionami oryginalnymi. Powód? Jak wynika z wcześniejszych badań, Nicola, Oskar, Vanessa czy Dżastin kojarzą się z grupami o niskim statusie społecznym. - Rzeczywiście można powiedzieć, że tzw. grupy aspiracyjne do tych bardziej zamożnych wzorują się często, także przy wyborze imion dla dziecka, na serialach telewizyjnych. W końcu Nikola czy Jennifer to nie są imiona biblijne, ale telewizyjne. To taka trochę elegancja królowej disco polo, rodzice tak nazywając dziecko myślą, że jak ono pójdzie na interview w sprawie pracy to zwróci uwagę swoim wyszukanym imieniem. W Polsce takie różnice pomiędzy grupami społecznymi są jeszcze bardziej widoczne, ponieważ przez komunizm przerwano nam ciągłość tkanki kulturowej. Gdyby te grupy wiedziały, że na ludziach zamożniejszych rzadkie imiona nie robią specjalnego wrażenia, bo tamci wolą prostotę, tradycję i od Oskara preferują Wojciecha czy Adama. Ale oni tego nie widzą, postrzegają świat trochę jak loda przez szybę. A potem to dziecko z wyszukanym imieniem musi się borykać z różnymi reakcjami ze strony generalnie konserwatywnego polskiego społeczeństwa - komentuje w serwisie eDziecko.pl psycholog biznesu, Jacek Santorski.

Czy wyszukane imię rzeczywiście może stygmatyzować i powodować, że w dorosłym życiu Nikola nie znajdzie dobrej pracy? Według eksperta: nie. - Na szczęście teraz przeważają tzw. oświeceni menadżerowie, i ja do nich należę, którzy przy wyborze pracownika nie kierują się jego imieniem, ani nawet pozycjami w cv, a bardziej zdjęciem czy cechami charakteru. Ważne, żeby taka osoba była dziarska, pogodna, twarda, konsekwentna, silna i nieważne jak ma na imię - podkreśla Santorski.

Andrzej i Anna

Są jednak imiona, które zdaniem eksperta budzą zdecydowanie pozytywne skojarzenia i mogą zwiększyć szanse dziecka na powodzenia w życiu. - To imiona, które mają ponadczasową wartość, sprawdziły się kiedyś i teraz też brzmią fajnie. To np. Andrzej (od Andrea - męski). Myślę, że rodzice niewiele ryzykują dając takie imię synowi. A dla dziewczynki taką wiecznie uroczą klasyką jest imię Anna. W każdym społeczeństwie pokutują stereotypy, m.in. w imionach. Nic z tym nie zrobimy, już tacy jesteśmy. Ale możemy nauczyć się nimi zarządzać. Jeśli damy dziecku imię, które sami uznajemy za ważne i niosące pozytywny przekaz, tak będziemy je traktować i jest spora szansa na to, że ono będzie się tak w życiu zachowywać - puentuje psycholog.
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...kazani_na.html

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-10-13 o 21:22
Stary 2011-10-13, 21:22   #1275
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
z zabawnych kompozycji
Noemi Biedal
Róża Śledziona
Moja Siostra uczy Miszela Nogę - Miszel Noga, tak się pisze

Cytat:
Zgadzam się. Moja koleżanka z pracy wyszła za Świniucha i na początku przyjęła jego nazwisko. Ale ze strachem spytała czy mogłaby wrócić do panieńskiego, bo źle się czuje (ma bardzo ładne - Leśniewska). Mąż zapytał czy i on mógłby przyjąć jej nazwisko, bo swojego od dziecka się wstydzi I zmienili na panieńskie żony Dzieci już są Leśniewskie A mąż akurat zmieniał pracę i zmieniali miejsce zamieszkania więc tak jakby wszystko zaczęli od nowa

Mój znajomy Gzik też przyjął nazwisko żony. Z bliższych znajomych, którzy znali jego nazwisko nikt się nie dziwił, a z dalszych, gdzie nie znano jego nazwiska, mówią wszystkim, że żona została przy panieńskim nazwisku i tyle. Nikogo to nie dziwi.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 21:27   #1276
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
To dziewczynka, rozumiem?

Cytat:
Zgadzam się. Moja koleżanka z pracy wyszła za Świniucha i na początku przyjęła jego nazwisko. Ale ze strachem spytała czy mogłaby wrócić do panieńskiego, bo źle się czuje (ma bardzo ładne - Leśniewska). Mąż zapytał czy i on mógłby przyjąć jej nazwisko, bo swojego od dziecka się wstydzi I zmienili na panieńskie żony Dzieci już są Leśniewskie A mąż akurat zmieniał pracę i zmieniali miejsce zamieszkania więc tak jakby wszystko zaczęli od nowa

Mój znajomy Gzik też przyjął nazwisko żony. Z bliższych znajomych, którzy znali jego nazwisko nikt się nie dziwił, a z dalszych, gdzie nie znano jego nazwiska, mówią wszystkim, że żona została przy panieńskim nazwisku i tyle. Nikogo to nie dziwi.
Ale trafiają się faceci, dla których nazwisko w takim stylu jest wręcz dumą rodową jakby się co najmniej Czartoryscy nazywali i za nic nie zmienią, nie pozwolą też kobiecie przy swoim zostać, bo wielka awantura i obraza majestatu będą... Nie wiem, co czują kobiety zmieniające ładne nazwisko na takie obciachowe i dlaczego w ogóle się na to godzą.
Stary 2011-10-13, 21:33   #1277
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam jakiś artykuł o imionach i stereotypach z nimi związanych, chyba jeszcze nie było:

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...kazani_na.html
heheh teraz moja dolina spoleczna zostala udokumentowana

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 21:36   #1278
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Z jakiegoś artykułu :
Cytat:
"W pewnej szkole, miasteczka nie wspomnę, uczyła się MISZEL Noga" – pisze Mc_roch. "
biedna dziewczynka już chyba na całą Polskę jest znana

Stary 2011-10-13, 21:45   #1279
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
Z jakiegoś artykułu :

biedna dziewczynka już chyba na całą Polskę jest znana
W artykule podano, że dziewczynka, ale moja siostra uczy chłopca. Myślę, że chodzi o to samo dziecko Widziałam nawet jego wypracowania.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-10-13 o 21:46 Powód: dopisek
Stary 2011-10-13, 21:48   #1280
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
W artykule podano, że dziewczynka, ale moja siostra uczy chłopca. Myślę, że chodzi o to samo dziecko Widziałam nawet jego wypracowania.
A rodzina jaka, że zwyczajne imię Michał wydawało im się zbyt plebejskie?
Stary 2011-10-13, 22:08   #1281
Noa_
Zadomowienie

"Miszel" bardziej kojarzy mi się z dziewczynką .... Miszel Noga jako chłopiec to już w ogóle kompletna porażka :/ . Zwykłe chamstwo ze strony rodziców.

Stary 2011-10-13, 22:13   #1282
karolca
Zakorzenienie

a co powiecie o imieniu Rachela? Przez jakiś chodziło mi po głowie to imię jeszcze przed ciążą, ale brakowało mi odwagi aby powiedzieć na głos przy mężu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 22:15   #1283
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A rodzina jaka, że zwyczajne imię Michał wydawało im się zbyt plebejskie?
Cytat:
"Miszel" bardziej kojarzy mi się z dziewczynką .... Miszel Noga jako chłopiec to już w ogóle kompletna porażka :/ . Zwykłe chamstwo ze strony rodziców.
Aż tak siostry nie dopytywałam. Wiem, że rodzice wiele lat żyli we Francji a w polskim USC nie chciano wpisać imienia Michel (francuski Michał). Moja siostra uczyła też Brajana Pisane właśnie Brajan.I chyba Kewin też pisane właśnie tak.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-10-13 o 22:15 Powód: dopisek
Stary 2011-10-13, 22:36   #1284
Noa_
Zadomowienie

To niby coś usprawiedliwia, ale dziwi mnie jednocześnie, że USC wpisał "Miszela" ...

Stary 2011-10-13, 23:01   #1285
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
heheh teraz moja dolina spoleczna zostala udokumentowana

no widzisz kochana
nie wychowanie
nie osobowosc
nie inteligencja
nie charakter
a imie Twojej corci o Tobie najwiecej mowi

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a co powiecie o imieniu Rachela? Przez jakiś chodziło mi po głowie to imię jeszcze przed ciążą, ale brakowało mi odwagi aby powiedzieć na głos przy mężu
mnie sie nawet podoba, ale to znowu przez ksiazki Lucy M.Momtgomery
A jak zdrobnienie?

Stary 2011-10-13, 23:36   #1286
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mnie Rachela kojarzy się z postacią z filmowej wersji "Wesela" Wyspiańskiego, graną przez Maję Komorowską, której sposobu mówienia nie mogę słuchać...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 23:43   #1287
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Mnie Rachela kojarzy się z postacią z filmowej wersji "Wesela" Wyspiańskiego, graną przez Maję Komorowską, której sposobu mówienia nie mogę słuchać...
Na szczęście nie oglądałam

Ale też nie wiem jak się to imię zdrabnia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 08:38   #1288
ilonkaczapela
Zakorzenienie

A ja tam rozumiem, że moje imię zostało wybrane też trochę na pokaz, ale jakoś mnie to nie martwi. Wiem, że moi rodzice nie są zbyt oświeceni już od dawna, to czego się mogłam spodziewać
Na szczęście Ilona aż tak stereotypowo jak Nikola nie jest widziana

Ja wiem, że nie wszyscy są tacy sami i zdarzają się wyjątki wszędzie, ale ja znam 4 Nikole i każda jest z rodziny niepełnej, gdzie każde z ich rodzeństwa ma inne nazwisko
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 10:42   #1289
katakumba
Zakorzenienie

patrzcie na angielskie popuarne imiona w tym roku : http://www.babycenter.com/popularBab....htm?year=2011

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 10:58   #1290
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
dziwi mnie jednocześnie, że USC wpisał "Miszela" ...
Skoro wpisuję Dżesikę, Szona i Brajana...

Ślub
Pati
Lili
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości