![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Seba na 10 i ma 18 punktów przewagi. Kto jeszcze nie głosował?
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Tymek w końcu usnął. Znów wydudnił 180 mm i trochę cyca. Ja też już padam na twarz a miałam jeszcze malować paznokcie, jednak chyba nie dam rady.
Mimbi, ajlowiu ![]() ![]() ![]() Princi, kurczę biedna jesteś ![]() Grazin, mnie się bardzo podobają kominy ale takie gruuube ![]() Spadam do spania, bo nie wiadomo ile Tymuś pośpi a na taką noc jak poprzednia nie liczę ![]() ![]()
#1383 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny...
Muszę się wam pochwalić,że moje dziecko dziś zrobiło chyba z 10 przewrotów z plecków na brzuszek na lewą strone....Chyba się jej spodobało...I przedwczoraj pierwszy raz śmiała się w głos ![]() Znalazłam kaszki Holle ![]() WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA FRANCISZKA I EDZIKA ![]()
#1384 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obawiam sie ze bedziemy na 11 i dwa miesiace terroryzowania was zebyscie klikały pójda sie paść... jakbys mogla kolezanki zwerbowac to plis ![]() Cytat:
fajnie mieć stylistkę na forum ![]() nie no nasz wątek jest najlepszy! ![]() ![]() jakbys chciała mi jeszcze dac jakies rady na temat ubierania sie to chetnie ![]() np. jakie kolory do mnie pasuja etc ![]() Cytat:
![]() seba tez zazwyczaj spi długo po szczepieniach. i nawet jak pół dnia prześpi to problemu z nim nie ma w nocy Cytat:
nie bardzo daleko ale jak mróz bedzie to kiepska perspektywa tachania dziecka z dwoma soplami zwisającymi z nosa po cmentarzach ![]() mysle ze jak swoj plan wprowadzisz w zycie to do piekla nie pojdziesz ![]() z wigilią nie wiem co Ci doradzic bo sytuacja troche kiepska... my chyba z tż bedziemy spedzac wigilie sami. bo chyba nie chce z moja mama wigilii spedzac... Cytat:
hahah moje dziecie niby spi lekko nie bylo ![]()
![]() |
#1385 |
Zadomowienie
|
Gusiu
![]() Lolka to we wtorek będą kciuki ![]() Mary co do michałków to jeszcze jakoś bym je przebolała przy tej kasie, ale Magnuma Golda to już nie ![]() Dalicadeza czyli ten trójprzepływowy??? ![]() Lolka ogłoszenie - ![]() ![]() MoniaK czy ty gdzieś widziałaś u nas te kaszki Holle?? my po akcji zasypianie, znów był dzisiaj problem, a nie spał od 14 ![]()
#1386 | ||
Zakorzenienie
|
![]() dziękuję ja głosowałam ![]() kurde jeszcze dwa dni i sytuacja napieta jak baranie jaja ![]() Cytat:
![]() licze ze Tymus bedzie dzisiaj spał do 7 rano bez pobudek ![]() ![]() Cytat:
![]() my z tż mamy zawsze łzy w oczach jak sie sebek śmieje. a najlepiej jak sam zaczepia śmiechem. nie rozbawiamy go tylko sie popatrzymy a on rogal na pysiu ![]()
![]() |
#1387 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się wieczorową porą. Na początku wielkie buziaki dla Edzika i Franusia ![]() ![]() ![]() No i jeszcze chciałam powiedzieć, że w dniu dzisiejszym stało się to co nieuniknione.... Kolejny ZLOT robimy w moim lesie!!!!! Kupiliśmy w końcu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
kochane, ja ide spac, bo pol dnia i tak przelezalam, TZ na szczescie zostal ze mna w domu i pomogl zajac sie mala, znowu mu sie trafila meeega kupa(zwana kupa szwedzka, bo ostatnio Zoska szczelila tak w Szwecji na wyjezdzie wlasnie
![]() delicadeza no ja przystawiam mala czesto choc ona malo chce juz mleczka jesc, ale dzis dostala tylko sloiczkow na smala po kilka lyzeczek zeby czesciej mleczko jadla,mowisz cieple biale buleczki? jak to dokladnie dziala? sprobuje wszystkiego byle przeszlo... wieka ja daje Zosce plus probuje sciagac laktatorem, ale przy laktatorze boli jeszcze bardziej... hihi ja tez tak sie zastanawialam zanim na linka kliknelam ![]() princi no chyba sie zaziebilam bo to nie takie zapalenie z typowego zastoju mleka, bo jak karmilam wieczorem to Zosia pieknei ciumkala duzo... wiec pewnie mnie zawialo... a my jutro tez mamy szczepienie ![]() mary ja wiem ze moja mama kupowala nam w lidlu rajtki takie cieplutkie teraz wlasnie uzywamy ![]() JA CHCE MICHALKA! NALEZY MI SIE W D.PE JEZA NOOO.... andziotku buziale, no trzymam sie jakos, wyjscia nie mam..ale piers mam juz normalnie czerwono fioletowa ![]() night zazdroszcze wyspania.. daisyyy kochana ja powiem ci tez tak mam, ze niby juz chcialabym skonczyc karmienie, ale jak mnie dopadlo to zapalenie i tak mne boli i juz sobie pomyslalam, basta! nie karmie, a tu mala tez sie smiala do mne przy tej chorej bolacej UU a ja wylam w bolu i lzy mi lecialy a ona patrzyla na mnie i sie zasmiala kochana to tez sobie pomyslalam, ze jeszcze troche chce ja pokarmic.... gusiaczku gratuluje wagi Nadusi !!! ii zaczynamy sloiczki!! ![]() mimbi kocham twoje posty !!!(a libero u nas male paczki, jak chcesz to ci na swieta do PL przywioze... ![]() mamooptymistko kurcze ja nie mam termoforu...jak myslisz co moge jeszcze wykorzystac zeby mi pomoglo? cieply recznik moze? a sluchajcie, nastawiac sobie budzikl na noc? zeby Zoske karmic max co 2-3 godziny w nocy?zeby ta piers bolaca odciazyc? czy czekac az sie sama obudzi bo ona i tak je co 4 godziny max... lekarz kazal 2 razy w nocy ze wystarczy, ale ja sie boje... kurcze oczy mi sie zamykaja, paracetamol dodatkowo lyknelam wiec jestem niekumata juz, jesli komus nie odpisalam przepraszam anulinko,siasiu, moniqac , moniaK wam tez chcialam odpisac ale postow mi nie zacytowalo i juz nie pamietam, ale caluje mocno i dziekuje za mile slowka ![]() dobrej nocki zycze |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
zosiuu chyba tak się nazywa, no ma kreseczkę
![]() ![]() grazin odpowiedź za chwilkę wrzucę do K ![]()
![]() |
#1391 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1392 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Anula - a nie pomógłby laktator? Mnie przy nawale pokarmu pomógł bardzo i na szczęście nie miałam zapalenia piersi. Spróbuj, zawsze to odciągnięte mleczko może zostać na później.
![]() |
#1394 |
Wtajemniczenie
|
a mi smutno
![]() ostatnio mało kto odpisuje na moje posty pytałam o kupki czy zmiana producenta słoiczkow może wpływac na pogorszenie sie ich... nie odpisł nik pytałam o święta odpisała tylko grazin.... nie wiem po co ja się wysilam jak i tak zauważane są tylko stale te same osoby... ostatnio mi andziotka pomogła w sprawie śpiworka ![]() ![]() ale ogólnie chyba jestem niewidoczna ![]()
#1395 |
Zakorzenienie
|
anula spokojnej nocki bez bólu życzę
![]() nie wiem czy masz nastawiać ten budzik czy nie ![]() w ogóle to twardzielka jesteś !!! ja też niby już nie chcę karmić a karmię ![]() moniaK oby Tymuś znów Ci taką nockę sprezentował jak wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() święta - czytałam, ale dobrego rozwiązania nie znalazłam ... buzial w czółko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o kupkach nie wiem ![]() czasem taki natłok postów ze sie cos przeoczy, ja czesto cos przeczytam i chce odpisac i zapominam. czasem nawet jak zacytuje to nie odpisze na wszystko co chciałam. anula mysle ze jak obudzi Cie ból w piersiach to ja nakarm ale nie nastawiaj budzika bo sie w ogole nie wyspisz a jdednak przy zapaleniu musisz odpocząć ![]() co do karmienia piersia to ja bardzo chce jeszcze i jescze. nie chce do 3 roku zycia ale teraz jest to dla mnie przede wszystkim tak wygodne. to ze moge uspokoic go cycem jest nieziemskie. nie wiem co bede robic jak cyca nue bedzie bo smoczka nie che przeciez ![]()
![]() |
#1399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() miał dzień przerwy i dzisiaj była ładna kupka, więc zapodałam jabłuszko....zobaczymy jutro ![]() ![]() ![]() dziekuję ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Grazin akurat Ty odpisujesz prawie zawsze na moje posty ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co Ty mówisz kochana, oczywiście, że Cię zauważamy ![]() Co do słoiczków to się nie wypowiem, bo my ciągle jeszcze na UU.
![]() |
#1401 |
Raczkowanie
|
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
anula ja robiłam tak że czasem dwa razy od rząd z tej bolącej piersi karmiłam, ciepłe prysznice częste, masaże, no i bardzo ciepłe okłady warto mocno się do tego przyłożyć.
Miałam taki ból że jak Franek dotknął rączką to krzyknęłam z bólu. Gadałam z szwagierką wtedy która miała kilka takich kłopotów i powiedziała mi wtedy to wszystko i tak robiłam i ważne jest też abyś miała delikatną bieliznę, najlepiej albo top bez fiszbin. Chodzi o to żeby nowe zgrubienia się nie robiły.
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie uspokajam cycem ![]() ja to już sama siebie męczę z tym karmieniem ![]() chcę - nie chcę nosz walnąć sobie w łeb normalnie ![]() ale czuje że już mniej mleka mam ... mała ledwo wytrzymuje 3h po samym UU a dziś to nie karmiłam 12h w nocy i cycy mnie nie bolały jakoś strasznie ... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
anula mam nadzieję, że przeczytasz przed pójściem spać,
moczysz w ciepłym dobrze mleku rozcięte bułki białe (tak żeby sę nie rozleciały) i okładasz UU pod spodem, omijasz sutki żeby nie poparzyć na to kilka płatków kosmetycznych żeby w to wsiąkało i ostatnia warstwa woreczki śniadaniowe żeby biustonosza aż tak nie zamoczyć i by trzymała folia ciepełko. Wiem, że brzmi absurdalnie, mnie 3 razy pomogło, temp. koło 39 była. Rozbijają bułki grudki i powodują rozluźnienie kanalików mlecznych. I zmieniasz kilka razy żeby wciąż było ciepłe. Ściskam Cię mocno ![]() ps. mój laktator odmówił posłuszeństwa, dziecko nie chce UU, jak mu się nie zachce to dołączę jutro do Ciebie ![]() a reszcie Mamusiek : dobranoc ![]() Ago M DZIĘKUJĘ W IMIENIU SWOIM I WIKUSIA
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki juz dzis nic nie skrobne z kompa bo jutro przed 7ma musze wstac z malym na szczepienie padam jak zwykle na pysk nawet zebow mi sie nie chce myc
![]()
#1406 | |
Zakorzenienie
|
![]() no sie wie:P Cytat:
![]() moze zrobie eksperyment i dzisiaj nie bede tak robic jak sie bedzie co poltorej godz budził. a czemu nie chcesz karmic ale chcesz? przecież możesz karmic jak bedziesz do pracy chodzic tylko w nocy. albo na noc. wlasciwie jak bedziesz pracowac? po 8 h czy 12 h? na zmiany? a misiaczek spi??
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
|
ogladam na VOX film dokumentalny "nastoletnie matki" i jest na temat najmlodszej babci na swiece ma 23 lat
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Wtajemniczenie
|
DOBRANOC
![]() Mnie też nikt nie zauważył prócz Grazin ![]() ![]() Ciał
#1409 |
Wtajemniczenie
|
siema...
nie bić - nie nadrabiam! padam na twarz, leczę się i ogarniam chrzciny. Sama chyba w dżinsach pójdę, słowo daję... Po szczepieniach. Karolcia ma już 66cm i waży równo 6600g. Pozdrawiam laleczki
#1410 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej Wam
![]() Niunia spi, posprzatalam kuchnie, pouczylam sie, mam czas, zeby Wam odpisac ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zrobilismy tak samo, kapiel 19.10, karmienie 19.45 i spiiiii... Ale i tak nic nie przebije Night, wstac o 10.30, wow ![]() Dynia nie ze sloiczka, sloiczkow na razie nie mam zamiaru podawac ![]() Chyba Nadii smakowalo, ale ona w ogole nie za duzo je tych stalych pokarmow, kilka lyzeczek i tyle... Ale na tym etapie to chyba nie jest najistotniejsze ![]() Tak w ogole to Daisy, przypominam, ze czekamy na fotki fryzury ![]() No i fajna imprezka Ci sie zapowiada (a raczej kolezance ![]() Anula, biedulko, znam ten bol, okropne jest to zapalenie piersi ![]() U mnie laktator nie pomagal (a nawet mialam wrazenie, ze pogarszal sprawe), pomagalo czeste przystawianie niuni, tak zeby jej nosek lub brodka byly skierowane w strone bolacego miejsca. Plus gorace oklady i delikatny masaz przed i chlodne po karmieniu... No i antybiotyk - powinien szybko zadzialac. Mam nadzieje, ze jutro juz lepiej sie poczujesz ![]() Cytat:
![]() Nadia goni Franka w rankingu. Dzisiaj wykonczyla trzy sliniaki ![]() Cytat:
![]() Oby jutro bylo lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamierzasz do tego wrocic po macierzynskim? Fajnie by bylo. Cytat:
Jeszcze jest troche czasu, moze wpadniecie na dobry pomysl ![]() No, a teraz ide spac. Dobranoc wszystkim ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-10-13 o 21:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.