Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 08:59   #3751
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Mnie też długo u Was nie było, chociaż staram się podczytywać Jestem teraz u rodziców i nie mam za dużo czasu na siedzenie...

Napiszę tylko, że byłam w zeszłym tygodniu u gin i okazało się, że torbiel, którą moje Maleństwo miało w splocie naczyniówkowym wchłania się! w ciągu tygodnia z 7mm zmniejszyło się do 4mm. Także jest nadzieja, że zniknie zupełnie

Doczytałam o tych proszkach biedronkowych w promocji, lovella. Kupiłam dwie paczuszki - do białego i koloru

Dużo zdrówka dla Każdej z Was, bo zima idzie :/
Nie dajcie się przeziębieniom.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:27   #3752
likas
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć Dziewczyny, muszę się usprawiedliwić za wczoraj.
Jestem co prawda na zwolnieniu ale tez mam takie tematy, które muszę w pracy pilnować i właśnie wczoraj byłam w pracy a dokładnie w delegacji, wyszłam z domu o 6 rano a wróciłam o 19 30. Włączyłam co prawda kompa ale byłam tak zmęczone, że sprawdziłam tylko pocztę i poszłam spać.

Grzecznie dziś nadrobiłam więc jestem na bieżąco

Musze Wam sie wyżalić - mój tat ma dziś zabieg wszczepienia rozrusznika, chciałam pojechać do szpitala, ale zabieg jest po południu a ja muszę pojechać po Alę do przedszkola więc nie dam rady . W dodatku mamy samochód u mechanika, bo się popsuł, a tata leży w Łodzi - do szpitala mam ok 40 km.

Z lepszych informacji - mój pierwszy poród, druga faza trwał 5 minut (mam na dowód w książeczce) pierwsza faza 1:35, ale wpisali tak chyba żeby coś wpisać - znieczulenie nie bylo wogóle potrzebne.
Ale w związku z tym tego porodu boje się 5x więcej.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:28   #3753
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:36   #3754
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
To ja naprawdę nie mogę narzekać - w gabinecie sa dwa monitory, jeden dla lekarza i jeden dla pacjentki I wszystko widzę na bieżąco co lekarz mierzy, ogląda Fakt, gabinet prywatny, ale przynajmniej wiem, za co płacę
U mnie też, jak zmieniłam lekarza, to mogę sobie wszystko oglądać na dużym monitorze tylko dla mnie. Bardzo to wygodne i przyjemne jak wszystko widzę

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na tym USG. Niby babka w porządku -ale to nie to samo co ta moja.... moja więcej opowiada.... mówi... a ta taka... oglądała to USG i nic nie mówiła. Tak mocno wpatrywała się w serce... więc w końcu zapytałam...a ona ,że nic nie widzi tutaj aby budziło to jakieś zastrzeżenia wiec super.... i reszt podobno też ok.
Pytała się też czy chcę znać płeć więc jej mówię ,że tak i już na 80% wiemy- teraz czekamy na potwierdzenie. Nie powiedziałam jej ,że niby chłopak... czekałam na jej wynik. i ZGADZA SIĘ!!!! tylko zobaczyła i mówi " to mamy chłopca...." więc już na 100% mogę powiedzieć ,że będzie chłopak i wczoraj też wieczorem pojechałam jeszcze po te bodziaki z tygryskiem i kłapouchym do tesco. - moje pierwsze nabytki na dzidzi 9 oprócz tych z H%&M co kupiłam wcześniej wczoraj)
Super, że chłopak potwierdzony i gratulacje kolejnych zakupów

Dziewczyny, a czy na początku jak czułyście ruchy dzieciątka to też zdarzały się Wam przerwy? Bo ja od jakiś 2 tygodni czułam ruchy, a od wczoraj właściwie nic i oczywiście się denerwuje. Jestem w 21 tygodniu, więc może to tak jest na początku

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:36   #3755
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

Pear obrona to tragedia jak pomysle o o tym pisaniu fuj.. ale Igorek bedzie mial polroczku na obronie to pojedzie z mamusia i bedzie plakal zeby ja szybciej puscili;p
Dobry plan

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:49   #3756
mala_stopka
Zadomowienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE]

no niestety się nie wydłuży, może się tylko jeszcze bardziej skrócić, więc uważaj na siebie kochana, duzo odpoczywaj i stosuj się do zaleceń lekarza
mi tez skróciła się już do granicy normy, więc muszę wrzucić na luz... tylko, że mnie ciągle nosi, ja tak nie umiem nic nie robić, kiedy wiem ile jest do zrobienia.... ehhhh
a jak skróci się do niebezpiecznego momentu to wtedy jest zakładany krążek pessar, zeby juz dalej nie mogła się skracać....

Anulka gratki 100% synusia

kciukasy za dzisiejsze wizyty

skorobałam juz dzisiaj szybki w aucie bleeeee ja jeszcze nie chce zimy....

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-10-14 o 09:51
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:49   #3757
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mnie też długo u Was nie było, chociaż staram się podczytywać Jestem teraz u rodziców i nie mam za dużo czasu na siedzenie...

Napiszę tylko, że byłam w zeszłym tygodniu u gin i okazało się, że torbiel, którą moje Maleństwo miało w splocie naczyniówkowym wchłania się! w ciągu tygodnia z 7mm zmniejszyło się do 4mm. Także jest nadzieja, że zniknie zupełnie

Doczytałam o tych proszkach biedronkowych w promocji, lovella. Kupiłam dwie paczuszki - do białego i koloru

Lucy, super, że torbiel zanika Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, muszę się usprawiedliwić za wczoraj.
Jestem co prawda na zwolnieniu ale tez mam takie tematy, które muszę w pracy pilnować i właśnie wczoraj byłam w pracy a dokładnie w delegacji, wyszłam z domu o 6 rano a wróciłam o 19 30. Włączyłam co prawda kompa ale byłam tak zmęczone, że sprawdziłam tylko pocztę i poszłam spać.

Grzecznie dziś nadrobiłam więc jestem na bieżąco

Musze Wam sie wyżalić - mój tat ma dziś zabieg wszczepienia rozrusznika, chciałam pojechać do szpitala, ale zabieg jest po południu a ja muszę pojechać po Alę do przedszkola więc nie dam rady . W dodatku mamy samochód u mechanika, bo się popsuł, a tata leży w Łodzi - do szpitala mam ok 40 km.

Z lepszych informacji - mój pierwszy poród, druga faza trwał 5 minut (mam na dowód w książeczce) pierwsza faza 1:35, ale wpisali tak chyba żeby coś wpisać - znieczulenie nie bylo wogóle potrzebne.

Likas, trzymam kciuki za tatę, będzie dobrze

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE]

Niestety nie pomogę Ale trzymam kciuki, żeby było ok

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy na początku jak czułyście ruchy dzieciątka to też zdarzały się Wam przerwy? Bo ja od jakiś 2 tygodni czułam ruchy, a od wczoraj właściwie nic i oczywiście się denerwuje. Jestem w 21 tygodniu, więc może to tak jest na początku
Dzidziuś czasem bierze sobie urlop

Stary 2011-10-14, 10:42   #3758
bambusiek
Zakorzenienie

Coś mi poobcinało cytowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatek na razie nie pisala, czy tesciowka ja odwiedzila badz dzwonila Ale pisze, ze maly szaleje bo mu chyba serio brakuje tego czosnku... Jej tez zle bez niego.
o,moment, wlasnie napisala - ja jej wczesniej powysylalam Wasze wiadomosci
jej wiadomosc:
tz sie strasznie martwi nawet chcial przyjechac...Ale odwleklam go od tego bo to sporo kasy a i tak co mi po 2 dniach jak przyjedzie :-/ niech urlop zostawi na porod. Chcialabym go przy sobie ale wiesz:-( Przyszly do mnie ponoc bluzki ciazowe i super sa,nie moge sie doczekac,kiedy je zobacze :-| i poduszka oraz mata ale nie wiem jaki stan bo tesciowa nie otwierala :-P
Cytat:
Okej, to teraz dobra wiadomosc Sms od Agatka:
Hihi widze laski sa dionformowane uska pisala do mnie ale Haniula sie cos nie odzywa wiec nie wiem czy nie ma kasy czy co> Mam na sali bardzo wesolo,co chwila rozsmieszam dziewczyny swoimi zartami :-D takze brzuchy bola nas od smiania :-P moja tesciowa byla,jest ok, przynosi co zechce. Rodzice moi tez dzis byli. Strasznie spac mi sie chce ale dlugo nie pospie bo za 2 h znow tetno plodu lasek.

i drugi sms:
Byscie ze mna nie wytrzymaly na porodowce :-P laski pytaja sie mnie czy cos jaram :-P a jeszcze zart mi sie wyostrzyl i smiech komiczny ze szok :-P

Cytat:
Wiadomosc od Haniuli:

Lenka szaleje i ma sie dobrze, za to mi hemoglobina spadla i w sobote okaze sie czy bede mogla wyjsc do domku. 3majcie kciuki! Calusy dla wszystkich brzuszkow

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mój Mężulek dzisiaj zaniemógł Leży biedny w łóżku z temperaturą... Niby nic innego mu nie dolega, ale chyba lepiej, żebym z nim nie przebywała i dlatego dzisiaj śpię w innym pokoju. Zostawiam mu sypialnię, bo i tak spędził tam cały dzień i pełno tam jego zarazków
Jak jutro rano będzie miał gorączkę, to wygonię go do lekarza, bo nie chcę się zarazić.
Zdrówka dla niego

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Helloł... ja tylko na chwilkę, chciałam przekazać pozdrowionka od mojej córci

P.S.
Dziś zaczynamy 6 miesiąc
podrów córcię również

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi macie komórki w tej samej sieci co wasi małżowie? kończy mi sie umowa i muszę się zdecydować czy nie zmienic na jego sieć bo dzidzia teraz bedzie a ja będę jeździć on też no i przydałoby się mieć za darmo do niego...a tż ma firmową komórkę no i to ja musze zmienić tylko nie wiem na jaką siec i w ogóle nie wiem nic
, w tej samej i mamy do siebie, tzn. zawsze któreś z nas do drugiego, darmowe rozmowy, no i smsy.
Tylko np. moja mama ma w innej sieci i już na rozmowy z nią więcej płacę

Cytat:
Czasem chyba maluszek ma jakieś chwile "przestoju". Mój ma dni bardziej lub mniej aktywne
_________________________ ___
Bry

Mąż poszedł świętować Dzień Nauczyciela
A ja na obiad do mamy, bo ma zrobić kurki w śmietanie

no i wieczorem imprezka nawet wczoraj wieczorem robiliśmy ciasto, bo to miał być nasz wkład Mąż na śniadanie robił degustację
No i sukienka pasuje tylko muszę zobaczyć, czy grube rajty będą mi jeszcze dobre, czy kupić większy rozmiar

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Aaaa... co do szyjki, to też ponoć mam skróconą i jej dalsze losy rozstrzygną się na kolejnej wizycie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:42   #3759
Angelika_26
Raczkowanie

Witam serdecznie mamusie i dzidziusie!

Poszłam wczoraj na badania krwi i moczu. Dziś odebrałam rano wyniki i znowu mam leukocyty powyżej normy. Na ostatnim badaniu też były wyższe,ale lekarz mówił, że to przez to , że musiałam wyrwać zęba. wtedy mogły być podwyższone bo wizyta u gina była tydzień po wyrwaniu zęba. A teraz to już 5 tygodni minęło od wyrwania, a leukocyty nie spadają. Wizyty mam w poniedziałek u lekarza. Miałam jeszcze dodatkowo robiony wyniki CRP i jest ujemny to dobrze. Ma któraś z Was może podwyższone leukocyty? A przy okazji miałyście robione badania na cytomegalowirusa??
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:50   #3760
stubbornme
Zadomowienie

nie baw się w tą całą cytomegalię...

mnie nastraszyli w przychodni zrobiłam - i wychodził mi pozytywny wynik. na kolejne i kolejne i kolejne badania wydałam fortunę...

przepłakałam niewiadomo już ile nocy.
i co? na koniec okazało się że praktycznie cała populacja ludzka ma cytomegalię i mało tego nie ma na to leku - a jak się pojawi podczas ciąży to już dziecku nie zaszkodzi....

więc tylko ostrzegam żebyś później nie musiała przejść tego co ja, zanim gin i położna mnie uświadomili, że to nic takiego.(oczywiscie laboratoria które zbijały kasę na kolejnych moich badaniach informowały mnie, że cytomegalia powoduje poronienia, uszkodzenia płodu itd - a mojemu dziecku 22tydz już nic nie jest)

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:09   #3761
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cześć mamuśki. Ja przed chwilą wstałam, wcinam jogurcik i popijam kawkę. Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad więc chyba placki ziemniaczane zrobię, choć my nie przestrzegamy piątkowego postu to postanowiłam że to będzie taki pretekst żeby się oderwać raz w tyg.od mięska I już od jakiegoś czasu tak robię......
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:09   #3762
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość

mnie nastraszyli w przychodni zrobiłam - i wychodził mi pozytywny wynik. na kolejne i kolejne i kolejne badania wydałam fortunę...

i co? na koniec okazało się że praktycznie cała populacja ludzka ma cytomegalię i mało tego nie ma na to leku - a jak się pojawi podczas ciąży to już dziecku nie zaszkodzi....

więc tylko ostrzegam żebyś później nie musiała przejść tego co ja, zanim gin i położna mnie uświadomili, że to nic takiego.(oczywiscie laboratoria które zbijały kasę na kolejnych moich badaniach informowały mnie, że cytomegalia powoduje poronienia, uszkodzenia płodu itd - a mojemu dziecku 22tydz już nic nie jest)

Ja już miałam robione badania na CMV na początku ciąży i rozumiem Cię przez co przeszłaś, bo pierwsze badanie IgG wyszło mi dodatnie, dostałam skierowanie na ten drugi wskaźnik IgM ktory na szczęście wyszedł mi ujemny i lekarz mnie uspokoił. Po pierwszym badaniu czekałam na wizyte u lekarza i mi właśnie mówił o poronieniach albo że dzieci się rodzą chore. Wizyta następna była dopiero za 4 tyg i nie mogłam czekac tak dlugo i zyc tyle w niepewność wiec sama poszlam i zrobilam to badanie drugiego wskaznika i wyszedl ujemny. Teraz ciekawe co mi powie o tych leukocytach.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:32   #3763
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Stubborn, a nie lepiej było wziąć ten pozytywny wynik i od razu zapytać lekarza, czy to groźne, a nie wydawać fortunę na badania?

Wiem, że tak mi się lekko pisze, pewnie bym sama panikowała, ale tak bym chyba zrobiła ...

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki. Ja przed chwilą wstałam, wcinam jogurcik i popijam kawkę. Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad więc chyba placki ziemniaczane zrobię, choć my nie przestrzegamy piątkowego postu to postanowiłam że to będzie taki pretekst żeby się oderwać raz w tyg.od mięska I już od jakiegoś czasu tak robię......
Kasik, ale Ci dobrze, ja już od 5:00 na nogach i jeszcze do tegow kiepskawo się czuję (że nie wspomnę o tym, że szef chodzi rozdrażniony i o wszystko się mnie dzisiaj czepia )

Mniam, zjadłabym placki

Stary 2011-10-14, 11:43   #3764
NataliaM1103
Rozeznanie

Moja szyjka też się skróciła,najpierw miałam 30mm i trafiłam na obserwacje do szpitala - jednak w ciągu tygodnia urosła do 36mm,muszę dużo leżec i odpoczywac,biorę luteinę dopochwowo i fenoterol.do lekarza idę dopiero za tydzień w piatek wiec zobaczymy w jakim jest stanie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
u mnie też placki ziemniaczane

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

dzisiaj jak wstałam o 8 tak cholernie znowu bolały mnie pachwiny i kośc łonowa ,że ledwo szłam.pewnie znowu odezwały się dolegliwosci związane z moim bioderkiem.teraz jest trochę lepiej
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:43   #3765
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra Mamuśki

Zmykam ogarnąć mieszkanie, potem do mamy i wieczorem ogarnianie siebie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:45   #3766
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

niestety bóle mimo większej dawki luteiny, magnezu i no-spy nie puściły i dzwoniłam do lekarza właśnie. Mam iść do niego jutro z samego rana i ma mnie przebadać. powiedział, że prawdopodobnie szyjka się skraca i trzeba będzie założyć pessar musze poczytać co to jest w ogóle no i mam się nigdzie nie ruszać, cały czas leżeć, tylko boli cały czas mega się boje zeby nic się złego nie stało
Moja przyjaciółka miała zakladany ten krążek ,wiec nic się nie bój to nic nie boli i trwa bardzo szybko,nie wydaje mi się z tego co mówiła ,że 5 min

Cytat:
Mamuski mam problem zapomnialam tzt ma we wtorek urodziny a ja nie mam prezentu.. i to nie moga byc perfumy ani nic do ubrania;/ ksiazek nie czyta ;/

pomocy
Dla mnie też to jest zawsze problem i nigdy nie wiem.Najczęściej kupuję mu jakiś ciuch

Wczoraj byłam u mamy ,żeby zafarbowała mi moje mega wielkie odrosty (strasznie szybko te włosy rosna w ciaży) i przy okazji mama dała mi bodziaki dla Nikoli które kupiła w Lidlu.Mój mąż pomagał szwagrowi w naprawie samochodu kolegi i coś tam odwalili i zaczęło sie palić w garażu.Zobaczyłam przez okno jak mąż wylatuje z garazu ,a tam pełno ognia i dymu.strasznie sie przestraszyłam ,a mama z tych nerwó ciagnęła szlauf do garażu żeby gasić,ale całe szczęście jej nie wyszło bo to benzyna się podpaliła.Chłopaki jakoś ugasili ten pozar Nie wiem czy z tych nerwów jak zobaczyłam pozar to nie złapałam sie za twarz,choć mama mówi że nie trzymałam twarzy,a to dlatego się martwie bo taka znajoma jak była w caży złapała sie za twarz jak zobaczyła pożar i jej córeczka urodziła sie z wielką czerwona plamą na twarzy
.Ogólnie później znowu patrze i się chajca ,ale to sie zapaliła deska którą przykryty był kanał.Z tego wszystkiego spaliła sie chłopakom jakaś pompa i muszą teraz wyłozyć z własniej kieszeni To juz 2 pożar króry widze w ciaży,pierwszy był jak wybuchł gaz w mieszkaniu na przeciwko.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:45   #3767
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik to jak wygląda opieka nad ciężarną w Irlandii? W Szkocji to położna prowadzi całą ciąże. Mamy spotkania co 4 tygodnie i tylko dwa USG jeśli wszystko przebiega prawidłowo.
Tutaj to jest tak ze:
  • Do 10tc pierwsza wizyta musi być u GP, w tym bad. moczu, ciśnienie, waga...i kolejno...
  • Do 20tc usg w szpitalu, mocz, ciśnienie, krew(hiv, rózyczka i takie tam, nie pamiętam już ).....ja miałam w 16 tc
  • 20tc wizyta u pielęgniarki(w przychodni GP ale już bez lekarza) Mocz, ciśnienie, tętno płodu.
  • 24tc to samo co wyżej.....
  • 28tc usg w szpitalu, mocz, krew pod kątem żelaza...(to miałam właśnie wczoraj)
  • 30tc wizyta u pielęgniarki
  • 32tc usg w szpitalu, ale nie wiem co więcej ...(mam na 10 listopad wizytę)
  • 34tc wizyta u pielęgniarki
  • 36tc usg w szpitalu
  • 38tc wizyta u pielęgniarki
  • no i 40tc to już wiadomo
  • do piątej doby po porodzie położna przychodzi do domu
  • 2 tyg po porodzie kontrola dziecka u GP
  • 6tyg po porodzie kontrola matki i dziecka u GP
W sumie to mamy 4 usg czyli nie najgorzej ale wiadomo że to nie jest tak jak by się prywatnie poszło i dlatego ja jeździłam do Dublina.
Cytat:
Wiadomosc od Haniuli:

Lenka szaleje i ma sie dobrze, za to mi hemoglobina spadla i w sobote okaze sie czy bede mogla wyjsc do domku. 3majcie kciuki! Calusy dla wszystkich brzuszkow
No to trzymam

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj ostatni raz byłam w tej mojej dodatkowej pracy i tak mi się jakoś smutno zrobiło... Jak wracałam do domu, to pomyślałam, że co ja teraz będę robiła całymi dniami... Ale zaraz przypomniałam sobie, że tak naprawdę, to całe dopołudnia zajmowało mi sprzątanie, gotowanie, pranie, prasowanie i jak wychodziłam o 13.30 z domu, to ledwo na pół godzinki kładłam się, żeby chwilę odpocząć Poza tym muszę się zabrać za wyprawkę dla Dzidka a to troszkę czasu zajmuje

Mój Mężulek dzisiaj zaniemógł ..............
Nie smuć się teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie i trochę odpoczniesz.....no pod warunkiem ze mężulek szybko wydobrzeje bo to właśnie tak jest że oni to jakby ciezej przechodzą przeziębienia...hmm

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik za badanko, a to mała wstydziocha, nie chce się pokazać Mnie jak dziś doktorka badała, to się w pewnym momencie zaczęła śmiać w głos i pyta czy znamy już płeć i pokazała nam jak nasz mały bezwstydnik klejnociska wywalił. ogrrrromne były na tym monitorze, ale i tak najfajniej było jak to oczko zamykał i otwierał, co za uczucie.
Nasze skarby się jeszcze nie urodziły a już tyle nam radości dają....już mi się serce raduje na myśl ze za ok 2 i pół miesiąca zobaczę tą moją kruszynkę
Stary 2011-10-14, 11:47   #3768
eliza1984
Zadomowienie

A to bodziaki od mamy ,a zdjęcie brzunia w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuch.jpg (90,0 KB, 27 załadowań)
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-10-14 o 11:52
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:55   #3769
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Heeej Mamuśki !! Wstawać śpiochy!!
aaa i trzymajcie kciuki, zeby dobrze było z dzidzią i szyjką zaraz się zbieram do lekarza
Ojeeejjj... nie krzycz tak, obudziłaś mnie
Razem z moją dzidzią trzymamy podwójne kciuki za wizytę
Cytat:
Pytała się też czy chcę znać płeć więc jej mówię ,że tak i już na 80% wiemy- teraz czekamy na potwierdzenie. Nie powiedziałam jej ,że niby chłopak... czekałam na jej wynik. i ZGADZA SIĘ!!!! tylko zobaczyła i mówi " to mamy chłopca...." więc już na 100% mogę powiedzieć ,że będzie chłopak
Miłego dzionka życzę
Gratuluję synka, wstaw fotkę
Jak ja poszłam na usg (oczywiście chcieliśmy znać płeć)to lekarz powiedział "za przeproszeniem CIPA" - dosłownie tak powiedział!

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
gratulacjea zdjęcie niczego sobie chyba się mała ruszała intensywnie
dziewczyny powiedzcie mi macie komórki w tej samej sieci co wasi małżowie? kończy mi sie umowa i muszę się zdecydować czy nie zmienic na jego sieć bo dzidzia teraz bedzie a ja będę jeździć on też no i przydałoby się mieć za darmo do niego...a tż ma firmową komórkę no i to ja musze zmienić tylko nie wiem na jaką siec i w ogóle nie wiem nic
Ja byłam nieźle zdenerwowana podczas usg i malutka pewnie to odczuwała bo skakała jak szalona, lekarz nie mógł się nadziwić że tak bryka
My z TŻ mamy telefony w T-mobile, ale już dawno pokończyły nam się umowy i teraz robimy doładowania wtedy kiedy nam sie kaska na koncie wytraci, nie jesteśmy związani umowami.
Cytat:

Super, ze jest poprawa, zobaczysz przy kolejnym badaniu będzie jeszcze lepiej
Muszę zajrzeć do Biedrony...
Cytat:
O kurczę, to poważna operacja, mocno trzymam
Daj znać po wszystkim jak się tato czuje.
Cytat:
Spokojnie, dziecko czuje że jesień idzie
Są sposoby na rozruszanie maluszka. Wieczorem powinien być najbardziej aktywny, napij się soku z pomarańczy lub zjedz czekoladę, połóż się na lewym boku albo na plecach. Jak to nie pomoże to przytknij latarkę do brzucha, lub posłuchajcie muzyki, dzieciątko powinno się rozbrykać.

Cytat:
Ja dziś idę na łatwiznę - będzie gotowa lazania z Lidla mniaaam

A ja dziś umówiłam się z koleżankami na babski wieczór przy "piwku" Ale muszę jeszcze zajrzeć do kilku lumpków poszukać jakiegoś płaszcza bo coraz zimniej się robi a ja już w nic się nie mogę dopiąć.
miłego dzionka

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:56   #3770
kamciurka
Zakorzenienie

hejka kochane mamuski
Cytat:
Heeej Mamuśki !! Wstawać śpiochy!!

za mną tak wczoraj wieczorem słodkie chodziło że ahhhhh

no tylko to, że nie wolno seksu mnie przeraża troszkę nie wiem czy wytrzymam dzisiaj wizyta, zaraz się zbieram więc proszę o kciuki

no właśnie ten brak seksu to ciężko... bo jeszcze połóg... masakra zobaczymy co lekarz powie... znowu mam brzuch z rana twardy jak kamień

aaa i trzymajcie kciuki, zeby dobrze było z dzidzią i szyjką zaraz się zbieram do lekarza
kochana ja juz od 16 tygodnia mam zakaz, da sie przezyc, sa inne sposoby

za wizyte i napisz zaraz co i jak
Cytat:
Cześć dziewczyny. Widzę ,że wszystkie jeszcze śpią
Ja niestety musiałam wstać bo wykupiłam sobie grupona na spa dłoni z manecure.... i jakoś tak głupio się umówilam ,że na 9.00 nie wiem o czym myślałam umawiając się - a że dzisiaj mam wolne od uczelni to jadę...
a o 15.00 fryzjer - czas trochę podciąć włosy.
Jutro idziemy na wesele i za tydzień też więc akurat mi się przyda.

Wczoraj byłam na tym USG. Niby babka w porządku -ale to nie to samo co ta moja.... moja więcej opowiada.... mówi... a ta taka... oglądała to USG i nic nie mówiła. Tak mocno wpatrywała się w serce... więc w końcu zapytałam...a ona ,że nic nie widzi tutaj aby budziło to jakieś zastrzeżenia wiec super.... i reszt podobno też ok.
Pytała się też czy chcę znać płeć więc jej mówię ,że tak i już na 80% wiemy- teraz czekamy na potwierdzenie. Nie powiedziałam jej ,że niby chłopak... czekałam na jej wynik. i ZGADZA SIĘ!!!! tylko zobaczyła i mówi " to mamy chłopca...." więc już na 100% mogę powiedzieć ,że będzie chłopak i wczoraj też wieczorem pojechałam jeszcze po te bodziaki z tygryskiem i kłapouchym do tesco. - moje pierwsze nabytki na dzidzi 9 oprócz tych z H%&M co kupiłam wcześniej wczoraj)
dobra.......uciekam bo czas leci i jeszcze się spóźnię.

Miłego dzionka życzę
gratuluje potwierdzonego synusia
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

napiszę tylko, że wysypka tż to jakieś uczulenie, więc jestem spokojna

idę nadrabiać
uff
Cytat:

super ze torbiel sie zmniejszyla, na pewno bedzie juz tylko lepiej
Cytat:
kciukasy za tate
ja slyszalam, ze moze sie wydluzyc, trzeba duzo lezec, zeby nie bylo nacisku na szyjke, a moze idz do innego na spokojnie, niech obejrzy i przygotuj sobie pytania i wypytaj o wszystko
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
no niestety się nie wydłuży, może się tylko jeszcze bardziej skrócić, więc uważaj na siebie kochana, duzo odpoczywaj i stosuj się do zaleceń lekarza
mi tez skróciła się już do granicy normy, więc muszę wrzucić na luz... tylko, że mnie ciągle nosi, ja tak nie umiem nic nie robić, kiedy wiem ile jest do zrobienia.... ehhhh
a jak skróci się do niebezpiecznego momentu to wtedy jest zakładany krążek pessar, zeby juz dalej nie mogła się skracać....
no z ta szyjka to jest masakra bo to chwila i potrafi sie skrocic, dziewczyna z ktora lezalam w szpitalu miala spiecia brzucha poltorej dnia i skrocila jej sie z 3,8 na 1,9 a na wizycie byla kilka dni wczesniej...
Ty kochana uwazaj na siebie tez w koncu dzidzia wazniejsza, ja tez mam mnostwo do zrobienia, syf w mieszkaniu, nawet niestety starszej corce musialam zmienic szkole by byla pod domem, nie chce sobie pluc w brode pozniej...
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Moja szyjka też się skróciła,najpierw miałam 30mm i trafiłam na obserwacje do szpitala - jednak w ciągu tygodnia urosła do 36mm,muszę dużo leżec i odpoczywac,biorę luteinę dopochwowo i fenoterol.do lekarza idę dopiero za tydzień w piatek wiec zobaczymy w jakim jest stanie[COLOR="Silver"]
no wlasnie ja tez slyszalam ze potrafi sie wydluzyc....

a ja mialam dzisiaj straszny sen az w nocy sie obudzilam i nei spalam, potem zasnelam znowu i dalej mi sie to snilo. Sen dotyczyl dzidziola, ze cos jest nie tak i trzeba zakonczyc ciaze... wrocily obawy z poprzedniej ciazy... lezalam z dwie godziny w nocy i wysluchiwalam ruchow, potem juz zaczelam pukac stukac w brzuch, az synus sie chyba wkurzyl i mi takiego kopa sprzedal, ze zasnelam po 5 minutach, ale snilo mi sie dalej, ze dzien po zabiegu zrobilam test wyszedl pozytywny ja sie ucieszylam, a kolezanka mnie sprowadzila na ziemie ze to pewnie jeszcze hormony po poprzedniej a nie ciaza... ludzie jak sie obudzilam bylam tak szczesliwa nie wyobrazacie sobie ... musze ten sen wywalic szybko z glowy

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:24   #3771
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
pamiętamy pamiętamy
a jakie miałaś pomysły na imię moze coś podpowiemy ze swoich - my możemy sobie dowoli podkradać

miał być Kornel, wiktor, mikołaj. mam jeszcze sto innych pomysłów, ale do żadnego nie jestem przekonana w 100% może Daniel albo Antek, no nie wiem, dobrze, że mam jeszcze czas do namysłu
Cytat:

Mam wiesci od Agatka.
Oj, smutny ten nasz dr.Czosnek, bo okazalo sie, ze Zajaczek ma hipotrofie plodu i na razie zatrzymuja ja w szpitalu. Codziennie beda badac tetno dziecka, za tydzien kolejne usg. Nawet nie mogla sobie popatrzec na dzidzie, bo w szpitalu maja monitor tylko zwrocony w strone lekarza. Jednak lekarz powiedzial ogladajac Malego, ze "nie ma tragedii", ale musze to obserwowac.
Mogla sobie wyjsc na szybkie zakupy w poblizu szpitala, a teraz jakos maja odwiedzic ja jej rodzice i przyniesc obiad.
ojej biedny Agatek nasz, dobrze że ma tam fajne kumpelki na sali muszę do niej napisać w jakim jest szpitalu, to może jutro po lekarzu - bo ja do Torunia jeżdżę - bym mogła ją odwiedzić...

w ogóle to trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę!

Cytat:

nie pałuj leże dzisiaj cały dzień grzecznie

no właśnie czytałam o tym pessarze tylko zero sexu potem ;D
no nic okaze się jutro czy będą mi go zakładać dziękował
i pozdrowienia dla Agatka
ja już teraz mam miesieczny zakaz, lekko nie jest

Cytat:
to super, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
śliczne

a ja mam dzisiaj dobrze, mamusia mi przyniesie na obiad gołąbeczki, które tak za mną chodziły od miesiąca, mniam

miłego dnia mamuśki
Stary 2011-10-14, 12:25   #3772
MartuNiunia87
Rozeznanie

ojjj nie było mnie tu z 2dni i normalnie dużo żeście musiały zjeść i nakupować nowych rzeczy bo z 5 stron jak nic do nadrobienia mam .

Więc jeśli chodzi o dzidzie to wierciocha się niesamowicie, że normalnie ciężko spać w nocy.

no, o tym co zjadłam przez te 2 dni to już sobie podaruję pisanie, ale za to pochwalę się co kupiłam

1. sukienkę ciążową w lumpku za 16 zł ale jest słodka i do tego meega wygodna
2. płaszczyk ciążowy, też w lumpku za 60zł

No i zaklepaliśmy dzidzi wózeczek w sklepie. Zupełnie inny niż myśleliśmy, ale zrobiłam wywiad z panem od wózeczków i się okazało, że te, które miałam na oku to nie warto. Generalnie zasada jest taka, że jeśli czegoś nie ma na sklepach a jest w internecie to nie koniecznie należy temu ufać okazuje się bowiem, że większość z tych wózków, które na neciku mamy w cenie 800zł (3 w 1) to są wózeczki produkowane na wschód (rosja), niektóre nie przeszłyby nawet w Polsce - w sensie nie uzyskały by tam tyh wszystkich certyfikatów i pozwolenia do wpuszczenia do obrotu, a że producenci oprócz tego, że je eksportują to chcą sobie często zarobić w kraju i wrzucają kilka sztuk na takie all na przykład i o tych wózkach ciężko znaleźć opinie, zresztą nawet kupujących na allegro często brak.
no to tyle co żem się dowiedziała - a wózeczek dzidzia będzie miała Babyactive JET kolor czerwony (nigdy mi się czerwone nie podobały, ale ten tak) braliśmy ostatni w sklepie, bo promocja obejmowała wózki na sklepie (czyli nie było wyboru innych kolorów niz te na sklepie) i w cenie 1199zł mamy:
- gondola
- spacerówka
- fotelik
- okrycia na nóżki na wszystkie 3 wersje
- folie przeciw deszczową
- moskitierę
- torbę z przewijakiem
- duży kosz na zakupy
- fajne, duże pompowane koła

daliśmy zaliczkę i wózek oraz resztę pieniążków tak liczymy, że grudzień/ styczeń zabierzemy... w sumie mamy przynajmniej ten wózek jakby "na raty" hehe

teraz wrzucę troszkę fotek z zakupów o których pisałam i wózeczek (Nie mogę w internecie znaleźć fotki takiego czerwonego jak nasz więc wrzucam niebieski)

P.S idę ponadrabiać co żeście naskrobały ostatni... dziś mam masakrę wymiotuję od 5 rano! teraz zjadłam kromkę suchego chleba i czekam na efekt..TŻ panikuje, że do lekarza mam iść.. ale myślę, że póki co to mi nie pomoże lekarz nic, dopiero jak by to trwało dłużej i nie mogłabym jeść ani pić ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pkk.jpg (36,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WOZ.jpg (33,0 KB, 37 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:27   #3773
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Ja też mam łożysko z przodu i ruchy małej czuję tak jak Ty - bardzo nisko, ale gin powiedział mi, że jeszcze będę tak czuła, że mi się odechce Krocze też mnie boli - czasem mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie i się rozsypię. Na szczęście przechodzi.
Dziękuję ci za odpowiedz , to mnie uspokoiłas , na razie staram się jak najwięcej wypoczywać, wizyta za 10 dni , może go poprosze o ten passar czyli szew na szyjkę lub krążek wtedy byłabym spokojniejsza o małą
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:29   #3774
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Helloł... ja tylko na chwilkę, chciałam przekazać pozdrowionka od mojej córci

P.S.
Dziś zaczynamy 6 miesiąc
Słodka buzia córuni No i gratki 6 miesiąca

Cytat:
dobra.......uciekam bo czas leci i jeszcze się spóźnię.

Miłego dzionka życzę
Gratuluję synusia super że wszystko oki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

napiszę tylko, że wysypka tż to jakieś uczulenie, więc jestem spokojna

idę nadrabiać
uff to dobrze.

Cytat:
.
super wieści

Cytat:

Powodzenia dla taty.
A poród to faktycznie szybciutki miałaś

Ja nie pomogę bo sie nie znam ale uważaj na siebie, masz dopiero połowę ciaży za sobą.....trzymam kciuki żeby się wydłużyła.
Cytat:
Ja miałąm całkiem podobnie i właśnie na początku zdarzają sie przerwy Dopiero można się martwić tak ok 28 tc bo wtedy taka cało dobowa przerwa może być niebezpieczna. Tak więc spokojnie.
A próbowałaś metod jak pobudzić maluszka??
Cytat:
Kasik, ale Ci dobrze, ja już od 5:00 na nogach i jeszcze do tegow kiepskawo się czuję (że nie wspomnę o tym, że szef chodzi rozdrażniony i o wszystko się mnie dzisiaj czepia )

Mniam, zjadłabym placki
A co masz jakiegoś doła? a dla szefa należy sięzeby tak cięzarną wpieniać.

A na placuszki zapraszam
Cytat:
Wczoraj byłam u mamy ,żeby zafarbowała mi moje mega wielkie odrosty (strasznie szybko te włosy rosna w ciaży) i przy okazji mama dała mi bodziaki dla Nikoli które kupiła w Lidlu.Mój mąż pomagał szwagrowi w naprawie samochodu kolegi i coś tam odwalili i zaczęło sie palić w garażu.Zobaczyłam przez okno jak mąż wylatuje z garazu ,a tam pełno ognia i dymu.strasznie sie przestraszyłam ,a mama z tych nerwó ciagnęła szlauf do garażu żeby gasić,ale całe szczęście jej nie wyszło bo to benzyna się podpaliła.Chłopaki jakoś ugasili ten pozar Nie wiem czy z tych nerwów jak zobaczyłam pozar to nie złapałam sie za twarz,choć mama mówi że nie trzymałam twarzy,a to dlatego się martwie bo taka znajoma jak była w caży złapała sie za twarz jak zobaczyła pożar i jej córeczka urodziła sie z wielką czerwona plamą na twarzy
.Ogólnie później znowu patrze i się chajca ,ale to sie zapaliła deska którą przykryty był kanał.Z tego wszystkiego spaliła sie chłopakom jakaś pompa i muszą teraz wyłozyć z własniej kieszeni To juz 2 pożar króry widze w ciaży,pierwszy był jak wybuchł gaz w mieszkaniu na przeciwko.
O kurcze, dobrze że nikomu nic się nie stało.....a tym ewentualnym złapaniem się za buzię to się nie przejmuj i sobie nie wkręcaj. Nie znam historii koleżanki ale wiesz mi że ja się w pracy nie raz poparzyłam będąc w ciaży a przecież też jest taki zabobon...czyli moje dziecko musiało by sie całe chyba poparzone urodzić. Ja ogólnie nie wierzę w żadne ale to żadne zabobony wiec może łatwo mi mówic ale uważam ze jest to kwestia ludzkiej wiary.....nie warto sobie tym głowy zawracać

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a ja mialam dzisiaj straszny sen az w nocy sie obudzilam i nei spalam, potem zasnelam znowu i dalej mi sie to snilo. Sen dotyczyl dzidziola, ze cos jest nie tak i trzeba zakonczyc ciaze... wrocily obawy z poprzedniej ciazy... lezalam z dwie godziny w nocy i wysluchiwalam ruchow, potem juz zaczelam pukac stukac w brzuch, az synus sie chyba wkurzyl i mi takiego kopa sprzedal, ze zasnelam po 5 minutach, ale snilo mi sie dalej, ze dzien po zabiegu zrobilam test wyszedl pozytywny ja sie ucieszylam, a kolezanka mnie sprowadzila na ziemie ze to pewnie jeszcze hormony po poprzedniej a nie ciaza... ludzie jak sie obudzilam bylam tak szczesliwa nie wyobrazacie sobie ... musze ten sen wywalic szybko z glowy
Wspułczuje snu, mnie też meczą czasami a teraz w ciąży to już w ogóle jakieś takie bardziej wyraźne i tragiczne.....
Stary 2011-10-14, 12:32   #3775
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
ile jest tych chusteczek w jednym opakowaniu w biedronce? Te z huggies? Kupował je z Was ktos?

Dzis zamówiłam witaminy w jakiejs internetowej aptece, 60 tabletek po 12.45 to wzięłam od razu dwa opakowania, nazywaja sieVita miner prenatal, bierze je któras? I dorzucilam do tego paczke chusteczek nawilżających Dzidzius sensitive, ale czytałam na KWC, że nie są zbyt dobre, ale to juz po zakupie.Chusteczki kosztowały ok. 5 zł za 63 sztuki, nawet nie wiem czy się opłaca, bo jeszcze sie nie interesowałam cenami innych.
Ja biorę te witaminy , ale te vita miner prenatal plus DHA , kosztują koło 30 zl a skład podobny jak Femibion
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:40   #3776
MissZuzia
Zadomowienie

słyszałam, że może ale na pewno nie aż tak jak mogłas mieć na poczatku. Moim zdaniem powinnaś dużo leżeć, odpoczywać i oszczędzać się na maxa!

Cytat:

jak zaczęłam czuć to mój mały odzywa się codziennie i mam nadzieję, że nie zawiedzie mamusi do końca, zebym nie musiała się martwić. Czasem jak przez pare godz się nie odzywa to gadam do niego, popukam w paru jego ulubionych miejscach i odezwie się

Cytat:
ja dziś zupę pomidorową z kluseczkami i kalafior z bułeczką i masełkiem

Cytat:
Nie martw się, ja jakoś nie wierze w takie przesądy!

Cytat:
Ojeeejjj... nie krzycz tak, obudziłaś mnie
Razem z moją dzidzią trzymamy podwójne kciuki za wizytę

Jak ja poszłam na usg (oczywiście chcieliśmy znać płeć)to lekarz powiedział "za przeproszeniem CIPA" - dosłownie tak powiedział!
mój za każdym razem pyta się to jaka płeć mówię że chłopaka pan wykrył a on naprawdę??? nie wierzę i droczy sie ze mną za każdym razem
ale takich słów nie używa he he

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
A przy okazji miałyście robione badania na cytomegalowirusa??
Cytat:
mi żaden lekarz nie zlecił, jednego sie pytałam o to bo sporo z was miało w swoich wynikach jak robiłyśmy te pierwsze bad. krwi ale powiedział mi że to nie jest potrzebne bo i tak nic się z tym zrobić nie da

Cytat:
fajne, widziałam je, ale dla dziewczynek były fajniejsze niż dla chłopców
Cytat:

ojeju strasznie mi przykro że się tak wymęczyłaś mi się często śnią głupoty ostatnio, ale nie takie koszmary!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:41   #3777
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
JA mi właśnie ta stronka zaciemniła obraz, bo wszystkie imiona, które się podobają mi albo TZtaowi są na samej górze listy :/Ale nie będę się tym zbytnio przejmować
Ja juz od jakiegoś czasu śledziłam te najpopularniejsze imiona i nie powiem, dwa typy też mieliśmy tzn tż zaproponował Nikole albo Oliwię gdyby to były imiona które od dawna by mi się podobały to pewnie byśmy sie zdecydowali ale tz nie wiedział ze one takie popularne a aż tak mu nie zależało. I jednego wieczoru zaczęłam czytać na głos właśnie imiona z tej stronki, te które mi się podobały i tż pozytywnie zareagował właśnie na Milenkę
Stary 2011-10-14, 12:44   #3778
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
ojjj nie było mnie tu z 2dni i normalnie dużo żeście musiały zjeść i nakupować nowych rzeczy bo z 5 stron jak nic do nadrobienia mam .
no, o tym co zjadłam przez te 2 dni to już sobie podaruję pisanie, ale za to pochwalę się co kupiłam

1. sukienkę ciążową w lumpku za 16 zł ale jest słodka i do tego meega wygodna
2. płaszczyk ciążowy, też w lumpku za 60zł

teraz wrzucę troszkę fotek z zakupów o których pisałam i wózeczek (Nie mogę w internecie znaleźć fotki takiego czerwonego jak nasz więc wrzucam niebieski)
Ja tez chcę taki płaszczyk

A wózek super .

Dla niezdecydowanych co nie widziały wrzuciłam do klubiku link do artykułu o wózkach - na co zwrócić uwagę itd (wersja dla kobiet i mężczyzn )

Dzięki za kciukasy dla taty - wieczorem napisze co i jak
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:45   #3779
agacia_cz
Zadomowienie

MartuNiunia87 niezłe zakupy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:46   #3780
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien dobry, Dziewczynki

Agawoo, jak zwykle juz na posterunku. Ty to masz zdrowie!

Renata, u mnie zmiana faceta zawsze laczyla sie ze zmiana sieci Tzn zawsze mam jeden swoj juz od kilku,albo kilkunastu lat, ale do tego mam drugi - pod tzta. Wieeeelka oszczednosc
Cytat:
Pear obrona to tragedia jak pomysle o o tym pisaniu fuj.. ale Igorek bedzie mial polroczku na obronie to pojedzie z mamusia i bedzie plakal zeby ja szybciej puscili;p
Dobry plan
Ja ostanio przypatrywalam sie swojemu wielkoludowi i stwierdzilam,ze juz jest taki duzy,ze spokojnie moge udawac, ze lapia mnie jakies skurcze. Wtedy chyba tez mnie szybko wypuszcza,co?

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
4-4,5h od Ciebie kochana
eeee, to sie nie oplaca
pewnie wszystko zjecie, nim tam dotre

Lucy, superancko, ze torbiel sie wchlania!!!

Likas, trzymamy kciuki za tate. Miejmy nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze.
A co do porodu, to dlaczego tego boisz sie 5 razy bardziej,skoro pierwszy mialas taki...hm..."lajtowy"?

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
A przy okazji miałyście robione badania na cytomegalowirusa??

Cytat:
Nie wiem czy z tych nerwów jak zobaczyłam pozar to nie złapałam sie za twarz,choć mama mówi że nie trzymałam twarzy,a to dlatego się martwie bo taka znajoma jak była w caży złapała sie za twarz jak zobaczyła pożar i jej córeczka urodziła sie z wielką czerwona plamą na twarzy
To jeszcze pamietaj,zebys nie robila na drutach, nie zawieszala nic na szyi i nie przechodzila pod czyms tam, bo wtedy dziecko na bank zaplacze sie w pepowine.
Spokojnie,kochana, nic takiego sie nie zdarzy. Wloz te wszystkie brednie miedzy bajki
Cytat:
ojej, jaki brzydal z niego

Cytat:
kochana ja juz od 16 tygodnia mam zakaz, da sie przezyc, sa inne sposoby
a inne sposoby...hm...bo mnie to wlasnie zawsze zastanawia...
jak jest zakaz, to "innymi sposobami" mozena miec orgazmy?

no i nie zycze wiecej takich snow

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!

A ja od kilku dni do sniadania wyciskam sobie sok z dwoch pomaranczy, bo wit c pomaga wchlaniac zelazo i poznikaly mi zajady (tfu tfu), ktore tez sa oznaka anemii
moze idzie na lepsze?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości