|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Mnie też długo u Was nie było, chociaż staram się podczytywać
Jestem teraz u rodziców i nie mam za dużo czasu na siedzenie...Napiszę tylko, że byłam w zeszłym tygodniu u gin i okazało się, że torbiel, którą moje Maleństwo miało w splocie naczyniówkowym wchłania się! w ciągu tygodnia z 7mm zmniejszyło się do 4mm. Także jest nadzieja, że zniknie zupełnie ![]() Doczytałam o tych proszkach biedronkowych w promocji, lovella. Kupiłam dwie paczuszki - do białego i koloru ![]() Dużo zdrówka dla Każdej z Was, bo zima idzie :/ Nie dajcie się przeziębieniom. |
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cześć Dziewczyny, muszę się usprawiedliwić za wczoraj.
Jestem co prawda na zwolnieniu ale tez mam takie tematy, które muszę w pracy pilnować i właśnie wczoraj byłam w pracy a dokładnie w delegacji, wyszłam z domu o 6 rano a wróciłam o 19 30. Włączyłam co prawda kompa ale byłam tak zmęczone, że sprawdziłam tylko pocztę i poszłam spać. Grzecznie dziś nadrobiłam więc jestem na bieżąco ![]() Musze Wam sie wyżalić - mój tat ma dziś zabieg wszczepienia rozrusznika, chciałam pojechać do szpitala, ale zabieg jest po południu a ja muszę pojechać po Alę do przedszkola więc nie dam rady Z lepszych informacji - mój pierwszy poród, druga faza trwał 5 minut (mam na dowód w książeczce) pierwsza faza 1:35, ale wpisali tak chyba żeby coś wpisać - znieczulenie nie bylo wogóle potrzebne. Ale w związku z tym tego porodu boje się 5x więcej. |
|
|
|
#3753 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??
|
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i gratulacje kolejnych zakupów Dziewczyny, a czy na początku jak czułyście ruchy dzieciątka to też zdarzały się Wam przerwy? Bo ja od jakiś 2 tygodni czułam ruchy, a od wczoraj właściwie nic i oczywiście się denerwuje. Jestem w 21 tygodniu, więc może to tak jest na początku
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE]
no niestety się nie wydłuży, może się tylko jeszcze bardziej skrócić, więc uważaj na siebie kochana, duzo odpoczywaj i stosuj się do zaleceń lekarza mi tez skróciła się już do granicy normy, więc muszę wrzucić na luz... tylko, że mnie ciągle nosi, ja tak nie umiem nic nie robić, kiedy wiem ile jest do zrobienia.... ehhhh a jak skróci się do niebezpiecznego momentu to wtedy jest zakładany krążek pessar, zeby juz dalej nie mogła się skracać.... Anulka gratki 100% synusia ![]() kciukasy za dzisiejsze wizyty ![]() skorobałam juz dzisiaj szybki w aucie bleeeee ja jeszcze nie chce zimy....
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-14 o 09:51 |
|
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Likas, trzymam kciuki za tatę, będzie dobrze [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE] Niestety nie pomogę Cytat:
|
|
|
#3758 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Coś mi poobcinało cytowanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podrów córcię również![]() Cytat:
Tylko np. moja mama ma w innej sieci i już na rozmowy z nią więcej płacę ![]() Cytat:
_________________________ ___ Bry ![]() Mąż poszedł świętować Dzień Nauczyciela ![]() A ja na obiad do mamy, bo ma zrobić kurki w śmietanie no i wieczorem imprezka Mąż na śniadanie robił degustację![]() No i sukienka pasuje ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Aaaa... co do szyjki, to też ponoć mam skróconą i jej dalsze losy rozstrzygną się na kolejnej wizycie
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie mamusie i dzidziusie!
![]() Poszłam wczoraj na badania krwi i moczu. Dziś odebrałam rano wyniki i znowu mam leukocyty powyżej normy. Na ostatnim badaniu też były wyższe,ale lekarz mówił, że to przez to , że musiałam wyrwać zęba. wtedy mogły być podwyższone bo wizyta u gina była tydzień po wyrwaniu zęba. A teraz to już 5 tygodni minęło od wyrwania, a leukocyty nie spadają. Wizyty mam w poniedziałek u lekarza. Miałam jeszcze dodatkowo robiony wyniki CRP i jest ujemny to dobrze. Ma któraś z Was może podwyższone leukocyty? A przy okazji miałyście robione badania na cytomegalowirusa?? |
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
nie baw się w tą całą cytomegalię...
mnie nastraszyli w przychodni zrobiłam - i wychodził mi pozytywny wynik. na kolejne i kolejne i kolejne badania wydałam fortunę... przepłakałam niewiadomo już ile nocy. i co? na koniec okazało się że praktycznie cała populacja ludzka ma cytomegalię i mało tego nie ma na to leku - a jak się pojawi podczas ciąży to już dziecku nie zaszkodzi.... więc tylko ostrzegam |
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki. Ja przed chwilą wstałam, wcinam jogurcik i popijam kawkę. Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad więc chyba placki ziemniaczane zrobię, choć my nie przestrzegamy piątkowego postu to postanowiłam że to będzie taki pretekst żeby się oderwać raz w tyg.od mięska
I już od jakiegoś czasu tak robię......
|
#3762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już miałam robione badania na CMV na początku ciąży i rozumiem Cię przez co przeszłaś, bo pierwsze badanie IgG wyszło mi dodatnie, dostałam skierowanie na ten drugi wskaźnik IgM ktory na szczęście wyszedł mi ujemny i lekarz mnie uspokoił. Po pierwszym badaniu czekałam na wizyte u lekarza i mi właśnie mówił o poronieniach albo że dzieci się rodzą chore. Wizyta następna była dopiero za 4 tyg i nie mogłam czekac tak dlugo i zyc tyle w niepewność wiec sama poszlam i zrobilam to badanie drugiego wskaznika i wyszedl ujemny. Teraz ciekawe co mi powie o tych leukocytach. |
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że tak mi się lekko pisze, pewnie bym sama panikowała, ale tak bym chyba zrobiła ... Cytat:
) Mniam, zjadłabym placki
|
|
|
#3764 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE]
Moja szyjka też się skróciła,najpierw miałam 30mm i trafiłam na obserwacje do szpitala - jednak w ciągu tygodnia urosła do 36mm,muszę dużo leżec i odpoczywac,biorę luteinę dopochwowo i fenoterol.do lekarza idę dopiero za tydzień w piatek wiec zobaczymy w jakim jest stanie ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- dzisiaj jak wstałam o 8 tak cholernie znowu bolały mnie pachwiny i kośc łonowa ,że ledwo szłam.pewnie znowu odezwały się dolegliwosci związane z moim bioderkiem.teraz jest trochę lepiej |
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Mamuśki
![]() Zmykam ogarnąć mieszkanie, potem do mamy i wieczorem ogarnianie siebie
|
#3766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam u mamy ,żeby zafarbowała mi moje mega wielkie odrosty (strasznie szybko te włosy rosna w ciaży) i przy okazji mama dała mi bodziaki dla Nikoli które kupiła w Lidlu.Mój mąż pomagał szwagrowi w naprawie samochodu kolegi i coś tam odwalili i zaczęło sie palić w garażu.Zobaczyłam przez okno jak mąż wylatuje z garazu ,a tam pełno ognia i dymu.strasznie sie przestraszyłam ,a mama z tych nerwó ciagnęła szlauf do garażu żeby gasić,ale całe szczęście jej nie wyszło bo to benzyna się podpaliła.Chłopaki jakoś ugasili ten pozar Nie wiem czy z tych nerwów jak zobaczyłam pozar to nie złapałam sie za twarz,choć mama mówi że nie trzymałam twarzy,a to dlatego się martwie bo taka znajoma jak była w caży złapała sie za twarz jak zobaczyła pożar i jej córeczka urodziła sie z wielką czerwona plamą na twarzy ![]() .Ogólnie później znowu patrze i się chajca ,ale to sie zapaliła deska którą przykryty był kanał.Z tego wszystkiego spaliła sie chłopakom jakaś pompa i muszą teraz wyłozyć z własniej kieszeni
|
|
#3767 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
A to bodziaki od mamy ,a zdjęcie brzunia w klubie
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-10-14 o 11:52 |
|
|
|
#3769 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Razem z moją dzidzią trzymamy podwójne kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Jak ja poszłam na usg (oczywiście chcieliśmy znać płeć)to lekarz powiedział "za przeproszeniem CIPA" - dosłownie tak powiedział! ![]() Cytat:
My z TŻ mamy telefony w T-mobile, ale już dawno pokończyły nam się umowy i teraz robimy doładowania wtedy kiedy nam sie kaska na koncie wytraci, nie jesteśmy związani umowami. Cytat:
Muszę zajrzeć do Biedrony... Cytat:
![]() Daj znać po wszystkim jak się tato czuje. Cytat:
Są sposoby na rozruszanie maluszka. Wieczorem powinien być najbardziej aktywny, napij się soku z pomarańczy lub zjedz czekoladę, połóż się na lewym boku albo na plecach. Jak to nie pomoże to przytknij latarkę do brzucha, lub posłuchajcie muzyki, dzieciątko powinno się rozbrykać. Cytat:
![]() A ja dziś umówiłam się z koleżankami na babski wieczór przy "piwku" Ale muszę jeszcze zajrzeć do kilku lumpków poszukać jakiegoś płaszcza bo coraz zimniej się robi a ja już w nic się nie mogę dopiąć.miłego dzionka
|
|
#3770 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka kochane mamuski
![]() Cytat:
za wizyte i napisz zaraz co i jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE] ja slyszalam, ze moze sie wydluzyc, trzeba duzo lezec, zeby nie bylo nacisku na szyjke, a moze idz do innego na spokojnie, niech obejrzy i przygotuj sobie pytania i wypytaj o wszystko Cytat:
Ty kochana uwazaj na siebie tez w koncu dzidzia wazniejsza, ja tez mam mnostwo do zrobienia, syf w mieszkaniu, nawet niestety starszej corce musialam zmienic szkole by byla pod domem, nie chce sobie pluc w brode pozniej... Cytat:
a ja mialam dzisiaj straszny sen az w nocy sie obudzilam i nei spalam, potem zasnelam znowu i dalej mi sie to snilo. Sen dotyczyl dzidziola, ze cos jest nie tak i trzeba zakonczyc ciaze... wrocily obawy z poprzedniej ciazy... lezalam z dwie godziny w nocy i wysluchiwalam ruchow, potem juz zaczelam pukac stukac w brzuch, az synus sie chyba wkurzyl i mi takiego kopa sprzedal, ze zasnelam po 5 minutach, ale snilo mi sie dalej, ze dzien po zabiegu zrobilam test wyszedl pozytywny ja sie ucieszylam, a kolezanka mnie sprowadzila na ziemie ze to pewnie jeszcze hormony po poprzedniej a nie ciaza... ludzie jak sie obudzilam bylam tak szczesliwa nie wyobrazacie sobie ... musze ten sen wywalic szybko z glowy
|
|||||||
|
|
|
#3771 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miał być Kornel, wiktor, mikołaj. mam jeszcze sto innych pomysłów, ale do żadnego nie jestem przekonana w 100% może Daniel albo Antek, no nie wiem, dobrze, że mam jeszcze czas do namysłu![]() Cytat:
muszę do niej napisać w jakim jest szpitalu, to może jutro po lekarzu - bo ja do Torunia jeżdżę - bym mogła ją odwiedzić...w ogóle to trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę! Cytat:
![]() Cytat:
śliczne ![]() a ja mam dzisiaj dobrze, mamusia mi przyniesie na obiad gołąbeczki, które tak za mną chodziły od miesiąca, mniam miłego dnia mamuśki
|
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
ojjj nie było mnie tu z 2dni i normalnie dużo żeście musiały zjeść i nakupować nowych rzeczy bo z 5 stron jak nic do nadrobienia mam
.![]() Więc jeśli chodzi o dzidzie to wierciocha się niesamowicie, że normalnie ciężko spać w nocy. no, o tym co zjadłam przez te 2 dni to już sobie podaruję pisanie, ale za to pochwalę się co kupiłam 1. sukienkę ciążową w lumpku za 16 zł ale jest słodka i do tego meega wygodna ![]() 2. płaszczyk ciążowy, też w lumpku za 60zł No i zaklepaliśmy dzidzi wózeczek ![]() no to tyle co żem się dowiedziała - a wózeczek dzidzia będzie miała Babyactive JET kolor czerwony (nigdy mi się czerwone nie podobały, ale ten tak) braliśmy ostatni w sklepie, bo promocja obejmowała wózki na sklepie (czyli nie było wyboru innych kolorów niz te na sklepie) i w cenie 1199zł mamy: - gondola - spacerówka - fotelik - okrycia na nóżki na wszystkie 3 wersje - folie przeciw deszczową - moskitierę - torbę z przewijakiem - duży kosz na zakupy - fajne, duże pompowane koła daliśmy zaliczkę i wózek oraz resztę pieniążków tak liczymy, że grudzień/ styczeń zabierzemy... w sumie mamy przynajmniej ten wózek jakby "na raty" hehe ![]() teraz wrzucę troszkę fotek z zakupów o których pisałam i wózeczek (Nie mogę w internecie znaleźć fotki takiego czerwonego jak nasz więc wrzucam niebieski) ![]() ![]() P.S idę ponadrabiać co żeście naskrobały ostatni... dziś mam masakrę wymiotuję od 5 rano! teraz zjadłam kromkę suchego chleba i czekam na efekt..TŻ panikuje, że do lekarza mam iść.. ale myślę, że póki co to mi nie pomoże lekarz nic, dopiero jak by to trwało dłużej i nie mogłabym jeść ani pić ??
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ci za odpowiedz , to mnie uspokoiłas , na razie staram się jak najwięcej wypoczywać, wizyta za 10 dni , może go poprosze o ten passar czyli szew na szyjkę lub krążek wtedy byłabym spokojniejsza o małą
|
|
|
|
#3774 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i gratki 6 miesiąca ![]() Cytat:
super że wszystko oki ![]() Cytat:
Cytat:
super wieściCytat:
A poród to faktycznie szybciutki miałaś [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29952097]Hej dziewczyny, wiem ze gdzieś już był ten temat ale wolałam zapytać Was. Wczoraj byłam i gina i powiedział mi, że mam wszystko obniżone i skróconą szyjkę macicy.Jestem w 21 tygodniu, zapisał mi spasmolinę. Bardzo się tym martwię, nie wiedziałam o co go pytać...Czy szyjka może się jeszcze wydłużyć??Miała któraś z Was coś takiego??[/QUOTE] Ja nie pomogę bo sie nie znam ale uważaj na siebie, masz dopiero połowę ciaży za sobą.....trzymam kciuki żeby się wydłużyła. Cytat:
A próbowałaś metod jak pobudzić maluszka?? Cytat:
zeby tak cięzarną wpieniać.A na placuszki zapraszam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3776 | |||||
|
Zadomowienie
|
słyszałam, że może ale na pewno nie aż tak jak mogłas mieć na poczatku. Moim zdaniem powinnaś dużo leżeć, odpoczywać i oszczędzać się na maxa! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i droczy sie ze mną za każdym razemale takich słów nie używa he he mi żaden lekarz nie zlecił, jednego sie pytałam o to bo sporo z was miało w swoich wynikach jak robiłyśmy te pierwsze bad. krwi ale powiedział mi że to nie jest potrzebne bo i tak nic się z tym zrobić nie da ![]() fajne, widziałam je, ale dla dziewczynek były fajniejsze niż dla chłopców Cytat:
mi się często śnią głupoty ostatnio, ale nie takie koszmary!!!
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wózek super . Dla niezdecydowanych co nie widziały wrzuciłam do klubiku link do artykułu o wózkach - na co zwrócić uwagę itd (wersja dla kobiet i mężczyzn )Dzięki za kciukasy dla taty - wieczorem napisze co i jak |
|
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
MartuNiunia87 niezłe zakupy
|
#3780 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, Dziewczynki
Agawoo, jak zwykle juz na posterunku. Ty to masz zdrowie! Renata, u mnie zmiana faceta zawsze laczyla sie ze zmiana sieci Tzn zawsze mam jeden swoj juz od kilku,albo kilkunastu lat, ale do tego mam drugi - pod tzta. Wieeeelka oszczednosc Cytat:
![]() Ja ostanio przypatrywalam sie swojemu wielkoludowi i stwierdzilam,ze juz jest taki duzy,ze spokojnie moge udawac, ze lapia mnie jakies skurcze. Wtedy chyba tez mnie szybko wypuszcza,co? ![]() eeee, to sie nie oplaca pewnie wszystko zjecie, nim tam dotre Lucy, superancko, ze torbiel sie wchlania!!! ![]() Likas, trzymamy kciuki za tate. Miejmy nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. A co do porodu, to dlaczego tego boisz sie 5 razy bardziej,skoro pierwszy mialas taki...hm..."lajtowy"? Cytat:
Spokojnie,kochana, nic takiego sie nie zdarzy. Wloz te wszystkie brednie miedzy bajki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak jest zakaz, to "innymi sposobami" mozena miec orgazmy? ![]() no i nie zycze wiecej takich snow Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!! A ja od kilku dni do sniadania wyciskam sobie sok z dwoch pomaranczy, bo wit c pomaga wchlaniac zelazo i poznikaly mi zajady (tfu tfu), ktore tez sa oznaka anemii moze idzie na lepsze?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Jestem teraz u rodziców i nie mam za dużo czasu na siedzenie...

bleeeee ja jeszcze nie chce zimy....

Ale pisze, ze maly szaleje bo mu chyba serio brakuje tego czosnku... Jej tez zle bez niego.

)
musze poczytać co to jest w ogóle 
zeby tak cięzarną wpieniać.