|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
Oj żeby to była prawda mnie tak już boli wszytsko w środku...moje dziecko niema litości dla matki leje ile wlezie.....ostatnio troszke mniej jest ruchliwy widze, że więcej śpi niż wcześniej ale jak już nie śpi to robi ze mną co chce....
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe od czego ten temperament zależy...
coś miałam pytać - do końca ciąży wchodzicie na wizytę z Tż-tem? |
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajoma- wieczna maruda, stekajaca i narzekajaca cala ciaze. A jej dziecko pierwsze miesiace tak jej dalo popalic, ze o malo w depresje nie popadla. Ale wypisz wymaluj zachowanie po mamusi.
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-14 o 11:48 |
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Nie, mojego to ciągle nie ma więc chodzę sama.
Moja malutka jest bardzo spokojna w brzuchu, rusza się delikatnie, nie kopie po narządach wew, ale czuję jak się rozciąga Ostatnio w ogóle mniej się rusza, czyżby zbierała siły na poród? |
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() widze problem imion znowu sie pojawil. Fallen mi sie Zosia bardziej podoba niz Nadia ![]() Tincia, a z Twoich to i Lilianka i Marlenka mi sie podobaja ![]() Domi znalam ksiedza Remigiusza Remek do niego mowili ładniej niż Tymek.Dalia Zoja kojarzy mi sie z soją tyle, ze mi sie do kazdego imienia jakies glupie skojarzenie przyczepia, bez wyjatku Rudominka sliczny koszyk na maluszka ![]() Wiszka witaj po przerwie! Lece dalej nadrabiac.... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() było sprostowanie do tego, że to głupi żart prowadzącego tą liste imion ![]() Bienioka takze zazdroszcze szybkiego porodu! mam nadzieje, ze malej nie bedzie trzeba juz nakluwacDali no wlasnie zapomnialam napiac: ciesze sie, ze wrocilas w dwupaku! ![]() Glam to samo! Zaciskaj nogi Dalej nadrabiam.... |
||
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Z tym temperamentem malucha to jest roznie, bratowa cala ciaze o nic sie nie martwila, nie interesowalo ja nic, nie byla zatrudniona a wiec i macierzynskkego brak, wyprawki jakos robic jej sie nie chcialo, zawsze spala do 15 potem wychodzila na miasto i siedziala do polnocy albo i pozniej na ogladaniu filmów. Jak sie urodzila mala to tak jej dala do wiwatu na poczatku, mala po wieczornej kapieli teoretycznie powinna isc spac, a przewaznie darla sie do 1 - 2 w nocy, potem usypiala i o 5 znowu pobudka na mleko 2-3 godziny darcia i zasypiala, a jak juz zasnela to nie raz musieli ja wybudzac na jedzenie bo od rana potrafila przespac 6-8 godzin
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Goldika mi gin kazała codziennie rano mierzyc cisnienie i z zapiskami przychodzic do niej , bo co ona mi mierzyla to mialam za wysokie, ostatniio smiala sie ze mnie ze za szybko mowie i za duzo i przez to sie "zapowietrzam" i tez przez to rosnie mi cisnienie |
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
GRATULACJE ANIU, DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I DLA MAŁEJ A ja dzisiaj leniuchuję, leżę pod kołderką. Miałam troszkę naczynia umyć, ale mi się nie chce... Zamówiłam dzisiaj wózeczek - wkońcu zdecydowaliśmy się na Espiro Vector Pro w kolorze Rosa Także pozostaje tylko czekać i wypatrywać kuriera ![]() W poniedziałek mamuśka do mnie przyjeżdża, bo tż znowu ma wyjazd służbowy...eh i wróci dopiero we czwartek Chciałam zapyt, w którym tyg robi się ogólnie usg jako to ostatnie? Bo ja miałam w 34tyg i już mieć nie będę... I tylko badanka morfologia i mocz mam mieć w przyszłym tyg (37tydz). Powiem Wam, że po wczorajszej wizycie i werdykcie, że pod koniec m-ca mam rezerwować łóżko w szpitalu to jakoś nie mogę przestać myśleć, że to już ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() A jak miałam/mam wizytę bez usg to czeka w poczekalni. |
|
|
|
|
#609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala chyba bardzi chce zostac w brzuszku... Cytat:
![]() Cytat:
to juz kawal pannicy ![]() Ela trzymam kciuki za paluszka dalej nadrabiam... ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Aniu ogromnie Ci gratuluje!!!! Ale widac jak usg sie myli... Mala wazy po urodzeniu niewiele wiecej niz w 32tc
|
||||
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy chodzic za duzo nie moge, a tz bawi sie w kucharza Jak wozek dojdzie to pochwal sie zdjeciami ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Goldika waga dziecka moze byc przeklamana, bo to zalezy od ulozenia maluszka, ilosci wod plodowych - na ostatniej wizycie ginka zrobila mi o tym wyklad, bo ja poprosilam aby naszego smoka zwazyla, robila kilka pomiarow i kazdy byl inny, bo maly sie krecil, glowke przekrecal i sie nie dalo dobrze zwazyc
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bosh... to moje dziecko tez to czeka ;( |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
ja_dalia wcale nie musi tak byc i na zapas sie nie martw, bo inaczej
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Tz nie byl ze mna moze ze dwa razy, ale wtedy bylo takie szybkie usg bez mierzenia (bo mam na kazdej wizycie), wiec nie oplacalo mu sie zwalniac z pracy a potem zostawac po godzinach. Teraz mam juz ostatnia wizyte z wynikami tylko, wiec tez ide sama.
princesko mialam ostatnie rowno w 36tc, mozliwe, ze jakbym pzenosila to w szpitalu tez beda robic, ale u mojego juz nie palujemy. |
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a ja jestem po ostatnim usg ![]() moj synek wazy obecnie 2857g, wg dzisiejszego usg to jest 36w+4d czyli 37 tydzien, a wg OM mamy 35w+5d. Wszystko jest idealnie, duzo wod plodowych, lozysko na poziomie I/II, narzady tez ok. Gin najbardziej cieszyl sie z wagi malego bo w weekend byl na konferencji jakiejs gdzie wlasnie omawiali patalogiczne masy urodzeniowe dzieci i stwierdzil, ze moj maluch jest idealny ![]() A wczoraj bylismy w Ikea, kupilismy dwa kinkiety ksiezyce i zielone pudelka na kosmetyki synka. Paczke pampkow 1. Musimy jeszcze kupic dywan, fotel... |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
dalia ty sie kobito nie zamartwiaj
zaloze sie, ze nie przeplakalas calej ciazy co do dnia, ciotka ma juz taki charakter, teraz nie maja powodow do zmartwien, a ona i tak zawsze sobie cos wymysli
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Oj nie dane mi Was nadgonić ...
Szybko odpiszę zaniepokojonym dziewczynom moim złym humorem, ale bardzo krótko. Po usg połówkowym na NFZ ( które teoretycznie było ok), coś mnie tknęło i poszliśmy z mężem prywatnie - okazało się, że u synka nie widać jednej nerki - strasznie źle to zniosłam, ale się ogarnęłam .. potem byłam na usg 3d, na dokladniejszym sprzecie, na przepływach wyszło że są tętnice od obydwu nereczek, chociaż jednej nie widać, a na ostatni usg na nfz okazalo się że ta nerka co ją widać jest powiększona, a te tętnice od tej co nnie widać to nie wyglądają na typowe... Wkurzają mnie lekarze, ręce mi opadają - nic mi nie mówią jak nie zapytam. Nie chcę o tym myśleć - bo ryczę. Wolałabym się dowiedzieć po porodzie... Spróbuje Was nadrobić ... ale nie wyrabiam.. |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
goldiko gratuluje wizyty
to moze faktycznie sie wczesniej urodzi matko ide w koncu cos robic, brat zadzwonil i godzina nie moja, ale wody oczywiscie znowu nie bylo wiec i tak za duzo bym nie zdzialala. Mam nadzieje, ze juz jest, bo glowa nie umyta nawet, chcialam do dziekanatu skoczyc, ale zanim teraz umyje i dojade to zamkna
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bardzo duzo jej wyszlo w tym ostatnim badaniu.
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do tego wszystko zalezy też od sprzętu... np. w 1wszym szpitalu robili mi USG w pon i mała ważyła 1720g, i wiem że ich usg zawyża troche wagę, a we wtorek, w innym szpitalu mała ważyła 1980g a podobno to najlepszy sprzęt z łódzkich szpitali, że niby najdokładniejszy... więc cieżko stwierdzić ile waży moje dziecko ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- niby na usg wyszły 1cm włosy :P bynajmniej tak wygladały jak igiełki wyglądały! ale jak mi potem dziecko wyłysieje to zabije kogo trzeba...
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
Goldika super maluszek rosnie jak na drozdzach
![]() ![]() Asiol na pewno jest Wam ciezko, ale wszystko wyjdzie po porodzie, bo maluszek moze okazac sie 100% okazem zdrowia |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muffinko dla mnie idealnie byloby urodzic za 2tyg rowno ![]() Aaaa nie bylo moich wynikow wymazu co gin skomentowal: skoro jeszcze ich nie ma to znaczy, ze pewnie cos jednak tam rosnie.... Chcialo mi sie ryczec od razu.... tak jak mowilam mam w sobie wszystkie syfy jakie mozna miec
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
ja_dalia jak tak bedzie to dasz namiary a my zrobimy z nim porzadek
|
|
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety... w szpitalu zobaczylam, ze czlowieka traktuja jak niekumate zwierze... lekarz wchodzil na obchod, zajrzal w karte, slowem sie nie odezwal i wyszedl :/ nic nie pisął! i lezymy jak 3 warzywa... a polozne kaza pytac lekarza... no i standard ze kazdy co innego mowi :/ porażka... wiec nie stresuj sie kochana! mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!!!!!! |
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: czyli troszke jeszcze podrosła
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomość od Ani:
Jesteśmy juz na normalnej sali. Mała zaciąga pierś, ale narazie nie jest głodna- tylko by spała. Ja jestem wykończona. Jutro lub pojutrze nas wypiszą Pozdrowiłam ja od nas, uściskałam i życzyłam szybkiego powrotu z mała do domku ![]() Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-10-14 o 12:51 |
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, te wagi z usg są szacunkowe, bo liczone z obwodu głowy, brzucha i długości kości udowej. Na moim wydruku zawsze jest napisana tolerancja wyniku i ze środy mam 2613 g +/-381g, czyli tak naprawdę pomiędzy 2200 a 3000
![]() goldika, oczywiście życzę ci, żeby jednak nie wyhodowali nic z wymazu, no ale nawet jeśli znajdą tego paciora, to też nie jest to wielki problem. U nas w szpitalu w takiej sytuacji podają matce antybiotyk podczas porodu i tyle. Ja w przyszlym tyg. jeszcze nie mogę rodzić, bo mąż znowu wyjeżdża na parę dni, ale po 22.10 już będzie, więc....czekam Zresztą jeszcze 21 mam wizytę u endokrynologa.Pranie nr 2 już schnie, w weekend będziemy malować nowy pokój dla Piotrka, to potem małej będzie można jej odświeżyć. A dziś tatuś ma przywieźć przewijak z Ikei i koszyki do niego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

mnie tak już boli wszytsko w środku...moje dziecko niema litości dla matki leje ile wlezie.....ostatnio troszke mniej jest ruchliwy widze, że więcej śpi niż wcześniej ale jak już nie śpi to robi ze mną co chce....

Remek do niego mowili
Niecierpliwie czekam na dobre wieści

mam nadzieje, ze malej nie bedzie trzeba juz nakluwac

Mala chyba bardzi chce zostac w brzuszku... 
:p arty:

mam nadzieje, ze po porodzie okaze sie, ze wszystko jest ok