|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Dobrze,że zostaje. Jest pod dobrą opieką, ma blisko lekarzy, także jakby się coś działo złego, to od razu może liczyć ich na pomoc...
Mi jak robili ktg, to co chwilę przychodziła położna i sprawdzała czy wszystko jest ok... Biedna ![]() Martita - No to Miłosz jutro będzie imprezował ![]() a właśnie, przypomniało mi się wczoraj spotkałam koleżankę, która pracuje jako położna w jednej z przychodni w moim mieście. W zeszłym miesiącu z jej przychodni przenosili położne do szpitala Jak tylko jej powiedziałam,że niedługo rodzę, to podała mi swój numer i kazała dzwonić jak tylko trafię na oddział. Ona wtedy zadzwoni i poprosi swoje koleżanki żeby się mną dobrze zajęły teraz już mam mniejszego stresa
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-14 o 12:34 |
|
|
|
#1532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
Powinni śledzić
Zrobiłam zdjęcia mojej małej kruszynki
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-14 o 12:49 |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze biedna Pati, nie dosc, ze maly nie chce wyjsc, to jeszcze sie teraz martwi, czy wszystko z nim ok mam nadzieje, ze cos zdecyduja i wywolaja jej ten porod w koncu, zeby nic sie malemu nie stalo![]() agnesuk u mnie tez przy ktg ciagle ktos sprawdzal, czy nic sie nie dzieje, a jak mialam pytania, bo malemu pare razy skoczylo tetno niezle (przy takich wariacjach, jakie wyprawial w sumie sie nie dziwie), to od razu mi wszystko wyjasnili. Potem jeszcze podpisywalam dokumenty, ze mialam ktg i ze wiem, jaki jest wynik badania. Tez mnie dziwi, ze sie nikt tym Pati wynikiem nie zainteresowal ![]() fajnie, ze ci sie udalo z polozna, zawsze bedziesz spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- ale fajnie
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
Oliwkę też było ciężko złapać Głowę ma przytuloną do ściany macicy i rączki koło głowy
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem wam, że kataru nienawidzę.. od razu boli mnie 5 innych rzeczy jak go mam. O indywidualny tok jeszcze nie pytałam, mam teraz tyle zajęć na głowie, że nie miałam kiedy. Jak już znajdę inne lokum i się przeprowadzimy to o tym pomyśle.. ale na razie na uczelni jest normalnie-mam jakieś zajęcie przynajmniej.. ![]() jutro mam zamiar się wybrać po buty jakieś i do apteki.. kupię jakiś olejek do inhalacji.. chyba mi nie zaszkodzi, nie? a ok. 15 dzwonie do lekarza.. stresuje się.. ![]() biedna Patisia, oby tylko wszystko było dobrze i mały jak najszybciej był przy mamie.. ![]() agnesuk niedługo będziesz mieć tą kruszynkę przy sobie
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlaczego się stresujesz?? oj tak, już się nie mogę jej doczekać!
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() można się przyłączyć? mój rocznik to 1990 Termin porodu mam na początek marca.To moja pierwsza ciąża Nie studiuje, pracuje jeszcze:p ( od stycznia już biorę zwolnienie) Bo później czeka mnie wielka rewolucja jak każdą z Was
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że znajdę jakieś ładne-całkowicie płaskie ![]() ajj no bo mój lekarz przyjmuję tylko w poniedziałki, wtorki i środy.. w poniedziałek i środę mi nie pasuje, bo od rana do wieczora mam zajęcia, a we wtorek przyjmuje na kasę chorych, a ja chodzę prywatnie-także teoretycznie nie może mnie przyjąć. I teraz nie wiem jak to zrobić, bo szkoda mi łapać nieobecności już teraz.. tym bardziej, że opuściłabym dosyć ważne ćwiczenia. Ostatnio jak byłam na usg to kazał mi dzwonić jak będę miała jakiś problem z wizytami i znajdziemy jakiś termin dogodny i dla mnie i dla niego.. także mam nadzieje, że coś się uda poprzestawiać. ![]() ojjj Ty już nie będziesz musiała długo czekać, a ja? z natury jestem niecierpliwa i teraz też ta niecierpliwość daje o sobie znać. ![]() zajunia witaj jak samopoczucie w ciąży?
Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-10-14 o 13:59 |
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spokojnie, na pewno to załatwiasz, to tylko kwestia dogadania się ja też jestem niecierpliwa!! i to strasznie! Cytat:
Widzę,że ten sam rocznik co Ja Jak się czujesz?
|
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
zajunia witaj
jak samopoczucie w ciąży? [/QUOTE]Witam ![]() Dziekuje samopoczucie dobre Brzuszek rośnie bardzo powolutku,jest minimalnie widoczny.A jak u Was? troszke prześledziłam wasze posty ale strasznie ich dużo hehe a w pracy muszę uważać żeby mnie menager nie nakrył że się obijam |
|
|
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym już urodzić i zacząć normalnie funkcjonować a gdzie pracujesz? nie masz ciężkiej pracy?
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedze i rycze, ot tak, pol nocy przeryczalam tak samo... mam juz dosc tych hormonow i humorow, sama ze soba juz nie wytrzymuje...
![]() Zacpana na gardlo mozesz psikac tantum verde albo brac ziolowe tabletki (ginek mi ostatnio pozwolil) np. Natursept czy tymianek i podbial, do nosa to tylko woda morska niestety. Cytat:
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wytrzymaj!
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
zajunia ja tez juz mam dosc pomalu, brzuch wielki i ciezki, plecy bola. Kurna, jeszcze dzisiaj obejrzalam sie w lusterku i mam taki poorany na dole rozstepami, ze sie zalamalam, jakis czas temu byly tylko 2, a od bardzo dlugiego czasu nie przybylo mi w pasie
a co najlepsze mlody juz dlugi czas ma plecki po lewej stronie pepka, a nozki po prawej i tylko z prawej mam rozstepy, podejrzewam ze to sprawka jego rozpychania
|
|
|
|
#1546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spytaj jeszcze mojego lekarza o te jakieś inhalacje, pamiętam, że jak byłam mała to zawsze mi to pomagało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no mam nadzieje, że się uda, ale oczywiście jak zwykle się zamartwiam na zapas. ![]() na bezy mam ochotę |
|||
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z Pati i maluszkiem. Też mnie dziwi, że ona musiała powiedzieć o tych zmianach na ktg?! dziwne, ale dobrze, że powiedziała. Ucałuj ją od nas! i trzymamy kciuki za nią i Filipka
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
zajunia u mnie cala rodzina i znajomi twierdzili, ze na pewno laska, a jednak moje przeczucia sie sprawdzily i bedzie chlopczyk
|
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
jak byłam 12.10 to lekarz sprawdzał tylko ilość wód płodowych. Na wizycie 19 będzie sprawdzał szyjkę i robił dokładniejsze usg
mam nadzieje,że nie będę musiała iść tego 19 i że urodzę do środy Cytat:
jak zobaczyłam moje pośladki w lusterku, to też nie raz beczałam cięzko mi się siedzi, schyla, chodzi... ehh no to pomarudziłam
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Pracuje w klinice dermatologicznej więc praca lekka, w zasadzie siedzę na tyłku i odbieram tel
![]() agnesuk- No u Ciebie to już półmetek. A mogę zapytać czy dużo przytylaś?? Bo mi wczoraj moja ginekolog powiedziala że moglabym ważyć mniej (o jakiś 1kg) chyba trochę przesadza. Bo jestem w 5mc a przytylam 6,400kg. Nie obżeram się ani nic ale nigdy do szczupłych nie należałam.Więc chyba jej uwagę mam w głębokim poważaniu muffinka90-płacz bo i tak nie nie powstrzymasz ja mam tak samo. Zdarza się że budzę sie rano i po poprostu chcę mi się płakać. Jak już pisałam czuję się dobrze a jeśli chodzi o reakcję na ciąże to oczywiście było to zaskoczenie (totalna wpadka) , nie byliśmy na to przygotowani jesteśmy w związku rok mieszkamy razem ale żeby od razu dziecko No ale jest i cieszymy się.Wszystko jest takie nowe Ja jestem bardzo przejęta ale przy tym bardzo szczęśliwa
|
|
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dobrze. u mnie to już sama końcówka ![]() mam nadzieje,że na przyszły tydzień urodzę ![]() ogólnie w ciąży przytyłam 18kg, ale jem wszystko na co mam ochotę, nie odmawiam sobie niczego po ciąży będę ostro chudnąc, więc się nie przejmuję wagą
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
a marudz agnes, tyle naszego, bo juz nic z tym nie zrobimy
smaruje sie od marca kilka razy dziennie, no ale jednak brzuch mi urosl praktycznie w 3 miesiace, wiec co sie dziwic, ze skora nie wytrzymala.zajunia wpadka nie wpadka, wazne, ze sie cieszycie malenstwem a rodzinka co na to?dziwna ta lekarka, ja przytylam ostatnio 6kg w 6 tygodni, myslalam, ze ginek bedzie stekal, a on na to: o jak fajnie, ze przytylas a tak w ogole to startowalam z 57kg, a teraz mam 66kg (w miedzyczasie schudlam do 52,5kg) ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ostatnio na usg nawalil mi tego zelu z pol butelki, a potem tak patrzy jak sie mecze przez ten widok ograniczony i mowi: to ja chyba pomoge ci sie powycierac troche, bo to tak glupio musi byc, jak swoich stop czlowiek nie widzi
|
|
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też się smarowałam, ale to i tak nic nie dało... mi brzuch urósł teraz pod koniec. marzę już o swoim normalnym wyglądzie mi jak lekarz konczy robić usg i wyciera mi brzuch, to później daje mi rękę żebym się podniosła, bo jak to mówi : domyślam się,że ciężko jest wstać z takim brzuchem!
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
ide w srode zrobic mocz i morfologie, mam nadzieje, ze beda juz wyniki na paciora, nie wiem czemu, ale wydaje mi sie, ze cos bedzie
|
|
|
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też się wydawało,że coś będzie, ale nic nie mam
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratuluje
eh, ide robic placki ziemniaczane, przez ta wczorajsza gesslerke ciagle za mna chodza ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- no to gratuluje eh, ide robic placki ziemniaczane, przez ta wczorajsza gesslerke ciagle za mna chodza
|
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u Ciebie też na pewno nic nie będzie ja też znikam ogarnąć mieszkanie, bo niedługo teście wpadają
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratuluje
eh, ide robic placki ziemniaczane, przez ta wczorajsza gesslerke ciagle za mna chodza ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- kurna co jest z tym wizazem, sie wiesza i dodaje po kilka postow
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
ZacpanaRapem -19 tydzień
![]() muffinka90-no właśnie te nieszczęsne rozstępy.Ja co prawda nie mam na brzuchu,jeszcze za to na cyckach na dole mi się zrobiły bo mi szybko urosły bardzo o 2 rozmiary i cały czas rosną. No a co do płci dzieciątka to u mnie wszyscy oprócz tego mojego też stawiają na chłopaka. Rodzinka zwariowała troszkę![]() Karo89- Witam,Witam ![]() No własnie z tą wagą to przesadziła. Ja nigdy do szczupłych nie należałam jestem wysoka i mam na czym siedzieć O widzę że Gesslerowa rządzi. Tyle że u mnie gulasz , tak mnie wzięło że dziś po pracy też będę robić Jak na razie muszę tu siedzieć do 19
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

wczoraj spotkałam koleżankę, która pracuje jako położna w jednej z przychodni w moim mieście. W zeszłym miesiącu z jej przychodni przenosili położne do szpitala

Wszystkiego co najlepsze dla Miłoszka
Przez ostatnie kilka dni myślałam,że zamarznę!