|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Night, Paulizia, Ddaaiissyy
Wyżaliła się co do nocy.. to jescze coś muszę wam napisać Mój mąż jak przebierał się rano Antonka, to mały wtrakcie zmiany pampersa zaczął robić kupę znacie to na pewno ..i mówi, że wraz z kupą wyszedł mój włos!!! móżliwe? ja przy tym nie byłam, ale TŻ uparcie twierdzi, ze włos był w pupce.. ze na pewno w środku, a nie na zewnątrz! Jak to możliwe?? |
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie z tych zwklych bo kosztowal 600 zl Cytat:
najgorsze jest to, ze olusia jest za mala zeby jej robic testy alegiczne ale tak mysle, czy nie wybrac sie z nia do Poznania do jednego z najlepszych dermatologow w Polsce profesora Żaby wizyta 150zl...czytalam, ze wypisuje drogie leki ale jako lekarz jest swietny... znajomy lekarz mi go polecil no i nie wiem mam do niej masci, syropki, kremiki co innego moze zapisac a tak jak napisalam wyzej jest za mala na testy
|
||
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wime jak u Ciebie ale gdy biore Gabika na ręce i np dotyka moich pleców, na których często walają sie włosy a do tego Gabrysia ma wilgotne łapki, to włosy się przyklejają do nich... Juz ze 2 razy wyciągałam jej mojego włosa z jej buzi !!!! Niewykluczone, że u Ciebie było podobnie.. i Antonek po prostu go połknął Masz już śpioworek do wózka ?? Ja się na TEN napaliłam
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-14 o 12:12 |
|
|
|
|
#1474 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przyszłym tyg. może do kina pójdziemy, ponoć muszkieterowie wchodzą na ekrany kin. Cytat:
Cytat:
fajne lasy tu mają nie? ![]() Co do nocek, to u nas takie fajne są już od............ nie pamiętam prawie od zawsze Dostałam dzisiaj matę edukacyjną SMIKI, tą co wygrałam w konkursie z Mamo to ja
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Lolka - czasami się tak zdarza, mój mały wyrywa mi włosy garściami i też nie wiem, czy jakiegoś nie połknął. Na pewno nic się Antonkowi nie stało, także się nie martw.
Więc jeden włoś to pikuś
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze tylko chcialam sie pochwalic
![]() ze norbi dzisiaj przyjal na macie pozycje raczka, probowal wyprostowac tylnie nozki i zaczal sie gibac w przod i w tyl- nie bardzo wiedzial jak uzyc konczyn do poruszania az wkoncu rece mu sie ugiely i bach! ![]() :brzyda l:matal eda tez zaczynal od gibania w przod i w tyl z tego co pamietam??????
|
|
#1477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
anula dbaj o siebie bo zapalenie piersi nawet szpitalem i nacinaniem może się zakończyć, robisz gorące okłady???? Lolka, MoniaK jeszcze troszkę wytrzymamy jak wejdą stałe pokarmy to może te nasze dzieciaczki troszkę się naprawią delicateza przeczytałam o Twoich zamiłowaniach i powiem szczerze że zazdroszczę bardzo i może kiedyś mi też coś doradzisz????
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 12:30 |
||
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Moria - przeoczyłam Twój post odnośnie Thermo.mixa - otóż ja go kupiłam na raty, bo nie miałam wtedy kasy i nie żałuję ani złotówki, urządzonko cud, robi wszystko nawet się myje samo, czego chcieć więcej?
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wizulanie jest średni, ale podoba mi się to rozcięcie na nogi.. a my w zimie juz na bank będziemy w spacerówce, a tam jest ta rączka, więc wydaje mi sie, że to fanie pomyślane.. Zresztą przy tcyh normlanych śpwiorkach, bez podziału na nóżki to trzeba tą rączkę od spacerówki wypinać ![]() ![]() Blueberyy co nawet mi nie mów o tych pająkach! Będę sie bała teraz usnąć hehCytat:
Nie martwi cię to, że tak jedza te nasze maluszki całą noc? A czy rano Franuś ma apetyt? Mój Anti z rana nie chce za bardzo jeść! A kochana kiedy masz w planach zacząć wprowadzać stałe pokarmy? słoiczki masz na myśli, tak?? |
||
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
Loluś rano własnie ma słabszy apetyt. Bywa tak że zje około 7 ej a potem np. ok.10.30 chwilkę bardziej picie.
Wg tabeli żywieniowej od 6 m-ca owocki, zupki itd. Zamierzam sama robić. W zeszłym roku zaprawiłam mnóstwo musów jabłkowych bez cukru z jabłek z sadu 40 lat nie pryskanych. Od teściowej z ogródka będę miała warzywa, królika też kupiłam od koleżanki a kurę też będę miała. Więc ile się da chcę unikać słoiczków. A przede wszystkim kurczaków . A kaszek raczej chyba będę unikać bo mój Franek to kawał chłopa jest i bez kaszek ![]() Lolka a te kółka gdzie kupiłaś te z Bright Stars?????
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 13:00 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i gotuję małej zupki, bo tych ze słoiczków nie chce ruszyć .. ; / a co do kury to nie można jej dawać niemowlętom, bo podobno to powoduje, że piersi rosna czy coś, bo artykuł czytałam ostatnio że nie można dawać kurczaków .. ;/ bo też chciałam, ale mi zabronili .. najlepszy królik i cielęcinka ![]() tak mi mama mówi i babcia ^^ przepraszam ![]() edytowałaś i nie doczytalam .. wybacz.. ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- tak wgl to nocka u nas dzisiaj była okropnaaaa ! ani ja nie wyspana, ani Maja.. ;/ tż całą noc chrapał i maja nawet się obudziła.. myślałam, że go zabijęęę ;/
Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-14 o 12:59 |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
Mamaopt ale pyszności u was
Ja tylko słoiki, bo nie mam takich wyspasów jak u Ciebie..Łańcuszek w stacjonarnym sklepie kupowałam.. ma je Brught Stars i Playgro też.. ktoś pokazywał, że na Allegro kupił, ale nie wiem u kogo Anton śpi już drugą godzinę.. rzadko mu się zdarza taki długi sen w ciągu dnia w łóżeczku.. na huśtawce, cyz w wózku owszem, ale w łóżku nie
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-14 o 13:11 |
|
|
|
#1484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co Ci dr powiedział?Możliwe ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- anula kup naskarpetniki, nazywają się Sock ons - są genialne
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam małpkę z kółeczkami Lamaze ale chciałam dokupić kółeczek żeby zawiesić przy łóżeczku taki sznur kółeczek i do nich zawieszki żeby Frankowi było łatwo złapać.
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Hej podajcie kod kreskowy z pieluch Dada dla Biedronki - zobaczymy kto je produkuje
Chusteczki Dada robi Harper Hygienics
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie uzyskałam odpowiedzi niestety
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
8594001934065 ja też nie uzyskałam odpowiedzi
|
|
|
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz używam huggies ..;p |
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie szybciutko
![]() Witam tez nowa mamusie jak sprawdzacie te produkty to sprawdzajcie "globalnie", Dady produkuje Ontex z republiki czeskiej. czytam tylko, znaczy w krzakach siedze bo nie mam weny ![]() Mamooptymistko Maya tez tylko ma UU poki co i zamierzam tak wytrwac do 6 miecha, o ile to bedzie mozliwe. Kupy sa co kilka dni. buziaki dla Was |
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
wiele dzieciakow mialo dzisiaj zla nocke - pelnia
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
To moje wprost przeciwnie
jedna z lepszych nocy ![]() Dukasz jeszcze ? |
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
agus tak myślę nad tą Twoją Oleńką i przyszło mi jeszcze na myśl że może detergenty ją uczulają tzn, przeanalizuj czym myjesz podłogi, kurze itd a może Twoje ubrania tj,proszek
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej w jelp czesto wietrze mieszkanie ale ona ma tylko na buzi te krosteczki cialko ma czysciusienkie, gladziutkie jak jedwab
|
|
|
|
|
#1495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama nie potrafi usnac tylko potrzebuje cycusiaCytat:
czytalam ze dzieci w ciagu dnia sa bardziej zainteresowane otoczeniem niz jedzeniem i w nocy nadrabiajamoja tez lepsza Daria zasnela w nowym wozeczku i miala tylko 3 pobudki na jedzenie!!!
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
No wiem że tylko buźkę dlatego obstawiałam albo rączki albo dotykanie buźką innych tzn. jak na rączkach jest i policzkami dotyka czyjegoś ubrania.
Trudno znaleźć przyczynę Poszłam po siatkę z grzechotkami i gryzakami i innymi cudami po Jasiu i zaraz uda mi się ten sznur na łóżeczko zrobić nie muszę kółeczek dokupywać. Tych zabawek jest ogrom a wczoraj mama pytała co kupić Franusiowi jak nas odwiedzi szlaban na zabawki ![]() Właśnie cieszę się bo niedługo mamcia mnie odwiedzi aż na 5 dni
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-14 o 14:39 |
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u nas
![]() Anula Jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze lepiej i ze goraczka nie wrocila ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- mamaoptymistka Ale super, ze mamcia Was odwiedzi |
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
anula u mnie po obiadku też króciutko
te nasze dziewuchy to się zawsze umawiają, żeby nam problemów narobić ![]() Loluś a zjadł z tego cyca w nocy porządnie ??? możliwe, że zjadł włosa ![]() aga_pe co o tych centylach Ci lekarz nagadał ??? oby antybol szybko pomógł !!!!!! spacer zaliczony ! |
|
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
wszystkiego dobrego dla wszystkich świętujących dziś dzieci Moria mi się to samo dzieje z kaszką, że osiada w smoczku, zatyka dziurkę i koniec, a takiej gęstej z kaszkowego smoczka Antoś w ogóle nie chce pić Agnieszko_pe jak będziesz miała chwilkę, to napisz, jak ci to lekarka wytłumaczyła, bo jestem bardzo ciekawa. Dużo zdrówka dla chłopaków Moniqac jaką metodą Szymek ma być rehabilitowany? Bo Antoś metodą Bobath. Anula mam nadzieję, że szybko ci przejdzie to zapalenie Blueberry gratuluję lasu ![]() U nas nic nowego. Dalej chodzimy na rehabilitacje. Dzisiaj pierwszy raz rehabilitantka miała dosyć mojego dziecka ... był mega zmierzły (bo nie spał od 4:30), jęczał, nie chciał współpracować. Normalnie była spocona jak skończyła, aż mi jej żal było. We wtorek byliśmy na pogrzebie mojego dziadka. Na stypie było 150 osób, a Antoś się do wszystkich uśmiechał, aż byłam w szoku, że taki towarzyski. Normalnie byłam z niego dumna. A najlepiej jak podczas obiadu, szum był straszny (można sobie wyobrazić, jak tyle osób jednocześnie macha łyżkami i gada), a on spokojnie zasnął w wózku |
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
O centylach dowiedzialam sie tyle, ze norbi nie mam co wymagac zeby jego krzywa wzrostowa ukladala sie inaczej ,bo my tez mali i chudzi-tzn ja juz nie,tymczasowo mam nadzieje. Przybiera bo przez 3tyg jakies 350g ,no i najwazniejsze zeby przybieral.
anusia82 miala wczoraj urodziny!!!! Nic sie nie pochwalila!!!!! Najlepszego anusia!!! Zdrowka,zadowolenia z pracy, przespanych nocy i grzecznych dzieciaczkow!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

znacie to na pewno

Mam tylko nadzieje, ze Ola nie bedzie tak cierpiec...

bo jak jadę do mamuśki to zjeżdzam z A4 ( Izjazd na strzelce) to z tej strony ??

nawet mi nie mów o tych pająkach! Będę sie bała teraz usnąć heh

czytalam ze dzieci w ciagu dnia sa bardziej zainteresowane otoczeniem niz jedzeniem i w nocy nadrabiaja