|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Witam wszystkich i nową cięzarówke
![]() Przeszłam sie dzis po sklepach, ja w nic się nie mieszczę.. a nie lubie takich ubran co na mnie sie opinaja. Kupiłam jakąs bluze w lumpie,bo akurat w nia sie zmiescilam, a byla po złotówke:P Kupiłam też kilka bodziaków i jednego pajaca, jednak nadal w neutralnych kolorach pomimo tego, że płeć znamy. Ja sie glupio czuję, że rośnie mi brzuch, powiem wprost, że jest mi wstyd. Tak nie czuję się z tym najlepiej... A i nie umiem powstrzymac się przed jedzeniem... |
|
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
zoskasamoska Hey
![]() Ja też chyba przejdę się do jakiegoś lumpa bo niby się cały czas mieszcze spokojnie w moje ciuchy ale zaraz będę rosnąć a te ciążowe są drogie i nie zawsze fajne więc szkoda mi kasy zresztą po ciąży mam zamiar ostro cisnąć żeby schudnąć. Brzuszek to niezła rewolucja, nagle rośnie taki ciężki bębenek ale nie masz się czego wstydzić Co do jedzenia ja od dwóch dni mam cały czas apetyt na wszystko |
|
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
W lumpach można coś znaleźć fajnego czasem, ale ja nie mam siły nawet tam grzebać, w moje ciuchy jakie mam w domu też już się nie mieszczę... A tu dopiero 6 miesiąc...
Po ciąży napewno ostro wezmę sie za siebie Mam nadzieje, że wróce do wagi sprzed ciąży, a może i jeszcze więcej
|
|
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
No ja liczę że zejdę do jeszcze niższej niż przed ciążą,bardzo tego chce. No to widzę że maluch u Ciebie ładnie się rozpycha.
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
niby po ciąży łatwo schudnąć, oby to się sprawdziło
Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2011-10-14 o 17:27 |
|
|
|
#1566 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczymy ,przekonamy się na własnej skórze
Mam nadzieje że maluch wyssie z mlekiem ten nadmiar hehe
|
|
|
|
#1567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla malego
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co jak nie bedzie maly chcial sam wyjsc to beda robic cesarke? czy wywolywac? powodzenia z wizyta tesciow ![]() ale swietne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czesc ![]() ja dzisiaj mam wolne kurde w srode ukasila mnie osa .. i kciuk mi spuchl no i strasznie mnie swedzi nie wiem co jest grane ... nie wiem czy moge sie napic wapna .... czy w ciazy nie bardzo?
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gadałam z lekarzem.. jutro mam wizytę i się znowu stresuję tym razem czy z maluszkiem wszystko okej i pytałam się o coś na katar-to powiedział, że wszystkie kropelki mogę, nawet jak w aptece będą odradzać, to i tak mi nie zaszkodzą, bo działają miejscowo. Ale i tak postanowiłam na razie radzić sobie bez kropelek i będę sobie robić inhalacje solą kamienną
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za podpowiedz napwno z dzidzia bedzie wszystko dobrze
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia tutaj masz dwa linki odnośnie leków bezpiecznych w ciąży, pokukaj sobie. A jakbyś nie znalazła tam nic odnośnie uczuleń to wpisz sobie w wujka google, może znajdziesz :P
ale wydaje mi się, że jedną "tabletkę" dziennie można wypić. Ja piłam na początku ciąży, teraz sobie przypomniałam, jak mi kropki wyskakiwały jakieś na brzuchu, jak tylko chwilę gdzieś na słońcu posiedziałam. ale szczerze to nie wiem czy wolno czy nie heheklik klik
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- mi sie wydaje, ze nie ma przeciwwskazan do picia wapnia, zreszta wapno potrzebne, zeby nam sie zeby nie posypaly ![]() no oczywiscie trzeba miec umiar we wszystkim
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma pojecia co moge jesc a co nie .. a nie kupowalam jeszcze zadnej ksiazki dla kobiet w ciazy .. dopiero po pierwszej wizycie jak bede wiedziala ze wszystko wporzadku z dzidzia
|
|
|
#1573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znalazłam odpowiednie ciuchy i czułam się dobrze sama ze sobą.dlaczego jest Ci wstyd? tutaj nie ma się czego wstydzić Cytat:
Cytat:
Patisia nic nie pisała, nie wiem co się u Niej dzieje.. może jutro da znać. wizytę teściów jakoś zniosłam... zdecydowanie lepiej się czuję widząc ich raz na tydzień dziękuje, dziękuje nikogo już nie ma o tej porze, więc ja też uciekam spać, dobranoc
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-14 o 23:43 |
|||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski
ale ja mam ostatnio spanie, klade sie kolo 23:00 wstaje o siodmej zrobic tztowi kanapki do pracy i na siku i dalej pod koldre do 10:00 jak nie moglam spac, to teraz nie moge wstac chyba mi sie zbieracz sil przed porodem wlaczyl
|
|
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja to Już od 9 w pracy A spać nie mogłam całą noc bo pęcherz budził co godzinke ehh maluch uciska
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ciska, a jak bedzie jeszcze wieksza?
damy rade![]() ciekawe co u Pati ja sie tak zastanawiam, jak malemu tak spada tetno, to czemu oni nic nie robia? Powinni chyba wywolac albo cc, zeby dziecka nie narazac ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- ale mialam dzisiaj skurcz w nocy, myslalam ze sie posikam z bolu, a co bedzie przy porodzie ale i tak chcialabym, zeby juz sie zaczelo... tz codziennie jak wychodzi to kaze dzwonic jak tylko cos, chociaz nie wydaje mi sie, zebym do konca miesiaca urodzila...
|
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
ja potrafię w nocy ok 10 razy iść do wc. Więc aż się boję co będzie później.
To ta Pati ile już jest w szpitalu?? Biedaczka
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak chodzilam, a teraz spie tak mocno, ze nawet jak otworze oko i stwierdzam, ze trzeba by do kibelka, to zanim wstane zasypiam znowu
![]() Pati cos kolo tygodnia, moze niecaly... |
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
No to mnie na razie pęcherz budzi i dopóki nie pójdę to nie zasnę, najgorzej nad ranem jak wiem że mam jeszcze tylko 20 min. a muszę wstać:/
ojej to rzeczywiście długo. Może dziś coś się wyjaśni. |
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
doczytalalm, dziesiatego poszla
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ten moj klocek rosnie i rosnie, a moj brzuch od miesiaca stoi w miejscu, zastanawiam sie czasem, gdzie on sie miesci, bo normalnie czuje i widze go prawie ze pod skora, biedne dziecko. On chyba tez mnie czuje, bo tylko lekko dotkne brzucha to w tym miejscu wystawia nozke albo tylek ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- ide ta murzynska chate ogarnac troche, moze cos rusze
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
O jak słodko, ja już nie mogę się doczekać kiedy będę to wszystko czuła i widziała bo na razie to czuję ruchy takie jakby motylki i bulgoty w brzuchu
|
|
|
|
#1582 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
usypiam na godzinę, dwie i budzi mnie głód... Oliwka wiecznie głodna Cytat:
mój Tż też za każdym razem mówi : Aga, dzwoń jakby Ci wody odeszły tylko,że coś nie chcą odejść... Cytat:
Mój brzuch przybrał tak dziwny kształt,że nie wiedziałam co robić skóra zaczęła boleć, bo przecież jest już dosyć spora, a miejsca w brzuchu nie ma na tyle,żeby się tak kręcić...nie wiem co ja naszło na szczęście po chwili główka wróciła na dół, ufffff Pisałam do Patisii i odpisała mi tak : U nas już lepiej, tętno małego poprawiło się, tylko,że podczas porannego ktg wczoraj i dzisiaj zrobił tylko jeden ruch i będę miała powtarzane po obiedzie. Ogółem coś mnie brzuch pobolewa dziś od rana, wiec coś się może rozkręci... pozdrowienia dla dziewczyn Oj oby się ruszyło
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
zoska - świetne uczucie nie?
pisała Patisia : coś się dzieje, bo mam skurcze, co 5, co 3 minuty
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Nooooo, nareszcie
Pati trzymaj sie kobito, wykurz malego, juz dosc tego siedzenia w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- agnesuk jeszcze troche i cala presja spadnie na ciebie, se se se se se
|
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby dzisiaj urodziła!! a niech spada ja już chcęęęęęęę!jestem dzisiaj jakaś rozdrażniona przez co obrywa Tż... idę się położyć.
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-15 o 14:11 |
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
a nio niech spada, a potem moja kolej
a mi sie humorek poprawil po wczorajszym wieczorku w koncu
|
|
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
oo to może wreszcie dzisiaj mały uparciuch wyjdzie
![]() byłam dzisiaj na wizycie. Pogadaliśmy, zmierzył mi ciśnienie, zrobił cytologie, zbadał dno macicy i szyjkę. Miało być znowu usg, ale prąd wysiadł ![]() brzuszek mnie teraz trochę pobolewa.. możliwe, że po tym badaniu? kolejna wizyta 18 listopada. Lekarz specjalnie przyjedzie w piątek mnie przyjąć .. kochany jest ![]() I dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka ![]() I już mi zapowiedział, że po tym 18 zleci mi zestaw badań, łącznie z tą glukozą.. butów nie kupiłam, bo nadal jestem przeziębiona i nie chciało mi się łazić. Ale zimno na dworze szczęście, że chociaż słońce świeci.
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Zacpana dobrze, ze wizyta sie udala, a lekarz naprawde rzadko spotykany, zeby specjalnie przyjezdzal
za nastepna wizyte zeby maluszek sie pokazal co tam ma a co bys chciala?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

no i strasznie mnie swedzi

i się znowu stresuję tym razem czy z maluszkiem wszystko okej 

jak nie moglam spac, to teraz nie moge wstac