Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 16:15   #1561
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

Witam wszystkich i nową cięzarówke

Przeszłam sie dzis po sklepach, ja w nic się nie mieszczę.. a nie lubie takich ubran co na mnie sie opinaja. Kupiłam jakąs bluze w lumpie,bo akurat w nia sie zmiescilam, a byla po złotówke:P Kupiłam też kilka bodziaków i jednego pajaca, jednak nadal w neutralnych kolorach pomimo tego, że płeć znamy.

Ja sie glupio czuję, że rośnie mi brzuch, powiem wprost, że jest mi wstyd. Tak nie czuję się z tym najlepiej...

A i nie umiem powstrzymac się przed jedzeniem...
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:29   #1562
zajunia
Raczkowanie

zoskasamoska Hey

Ja też chyba przejdę się do jakiegoś lumpa bo niby się cały czas mieszcze spokojnie w moje ciuchy ale zaraz będę rosnąć a te ciążowe są drogie i nie zawsze fajne więc szkoda mi kasy zresztą po ciąży mam zamiar ostro cisnąć żeby schudnąć.
Brzuszek to niezła rewolucja, nagle rośnie taki ciężki bębenek ale nie masz się czego wstydzić Co do jedzenia ja od dwóch dni mam cały czas apetyt na wszystko
zajunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:32   #1563
zoskasamoska
Wtajemniczenie

W lumpach można coś znaleźć fajnego czasem, ale ja nie mam siły nawet tam grzebać, w moje ciuchy jakie mam w domu też już się nie mieszczę... A tu dopiero 6 miesiąc...

Po ciąży napewno ostro wezmę sie za siebie Mam nadzieje, że wróce do wagi sprzed ciąży, a może i jeszcze więcej
Stary 2011-10-14, 17:02   #1564
zajunia
Raczkowanie

No ja liczę że zejdę do jeszcze niższej niż przed ciążą,bardzo tego chce. No to widzę że maluch u Ciebie ładnie się rozpycha.
Stary 2011-10-14, 17:23   #1565
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

niby po ciąży łatwo schudnąć, oby to się sprawdziło

Edytowane przez ZacpanaRapem
Czas edycji: 2011-10-14 o 17:27
ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:30   #1566
zajunia
Raczkowanie

Zobaczymy ,przekonamy się na własnej skórze Mam nadzieje że maluch wyssie z mlekiem ten nadmiar hehe
Stary 2011-10-14, 18:12   #1567
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziś Miłosz skończył rok Jutro mamy imprezę urodzinową
100 lat dla malego

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
cześć Wam!
Ja się dziś coś gorzej czuję, miałam jechać na uczelnie ale jakoś nie bardzo mam siły i chęci. Zobaczymy jak dalej będzie, pasuje mi jechać, ale jakoś tak coś źle się czuję...
przytulam

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
U mnie nie dzieje się zupełnie nic, czuję się lepiej niż nie będąc w ciąży

Dziękujemy
ja tez nie czuje wogole ze jestem w ciazy .. kucie w brzuchu ustalo .. cyce tylko troche bola ...

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wiadomość od Patisii :

Chyba jednak nie wychodzę dzisiaj.Lekarz na początku mówił,że po badaniach mnie raczej wypiszą, ale jak mu powiedziałam,że podczas ktg Małemu momentami tętno spadało do 103, to zmienił zdanie i powiedział że to nie jest dobrze i mnie raczej zostawią. Boję się o Niego. Jeszcze wczoraj podczas ktg zrobił 23 ruchy a dziś tylko 1, a potem 6 jeszcze jak liczyłam przez dalsze pół godziny. Oby po badaniach było wszystko ok...

Napisałam niedawno czy coś się polepszyło to odpisała : zostaje na obserwacje. zapis ktg nieprawidłowy. dziś wieczorem i jutro z rana powtórzą ktg i zobaczą co dalej.
Pozdrowienia dla dziewczyn

Kurczę, martwię się o nią Oby wszystko było dobrze...

a ja dzisiaj mam wizytę teściów
kurcze a ona dalej w dwupaku .. mam nadzieje ze szybko urodzi!
a co jak nie bedzie maly chcial sam wyjsc to beda robic cesarke? czy wywolywac?

powodzenia z wizyta tesciow

Cytat:
Powinni śledzić

Zrobiłam zdjęcia mojej małej kruszynki proszę :
ale swietne

Cytat:
Napisane przez zajunia Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
można się przyłączyć? mój rocznik to 1990

Termin porodu mam na początek marca.To moja pierwsza ciąża Jeszcze nie wiem czy to będzie chłopczyk cz dziewczynka, dopiero 25 października mam usg i się okaże. Co do imion to już raczej postanowione będzie Leon albo Małgosia. Mi sie wydaje że Leon za to mój Partner twierdzi że to na 100% dziewczynka.
Nie studiuje, pracuje jeszcze:p ( od stycznia już biorę zwolnienie) Bo później czeka mnie wielka rewolucja jak każdą z Was
witam w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Siedze i rycze, ot tak, pol nocy przeryczalam tak samo... mam juz dosc tych hormonow i humorow, sama ze soba juz nie wytrzymuje...

?
przytulam

Czesc
ja dzisiaj mam wolne
kurde w srode ukasila mnie osa .. i kciuk mi spuchl no i strasznie mnie swedzi nie wiem co jest grane ... nie wiem czy moge sie napic wapna .... czy w ciazy nie bardzo?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 18:27   #1568
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc
ja dzisiaj mam wolne
kurde w srode ukasila mnie osa .. i kciuk mi spuchl no i strasznie mnie swedzi nie wiem co jest grane ... nie wiem czy moge sie napic wapna .... czy w ciazy nie bardzo?
jednorazowo możesz
ja gadałam z lekarzem.. jutro mam wizytę i się znowu stresuję tym razem czy z maluszkiem wszystko okej
i pytałam się o coś na katar-to powiedział, że wszystkie kropelki mogę, nawet jak w aptece będą odradzać, to i tak mi nie zaszkodzą, bo działają miejscowo.
Ale i tak postanowiłam na razie radzić sobie bez kropelek i będę sobie robić inhalacje solą kamienną

Stary 2011-10-14, 18:30   #1569
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość
jednorazowo możesz
ja gadałam z lekarzem.. jutro mam wizytę i się znowu stresuję tym razem czy z maluszkiem wszystko okej
i pytałam się o coś na katar-to powiedział, że wszystkie kropelki mogę, nawet jak w aptece będą odradzać, to i tak mi nie zaszkodzą, bo działają miejscowo.
Ale i tak postanowiłam na razie radzić sobie bez kropelek i będę sobie robić inhalacje solą kamienną

dziekuje za podpowiedz

napwno z dzidzia bedzie wszystko dobrze

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-14, 19:53   #1570
Karo89
Zakorzenienie

Zabcia tutaj masz dwa linki odnośnie leków bezpiecznych w ciąży, pokukaj sobie. A jakbyś nie znalazła tam nic odnośnie uczuleń to wpisz sobie w wujka google, może znajdziesz :P
ale wydaje mi się, że jedną "tabletkę" dziennie można wypić. Ja piłam na początku ciąży, teraz sobie przypomniałam, jak mi kropki wyskakiwały jakieś na brzuchu, jak tylko chwilę gdzieś na słońcu posiedziałam. ale szczerze to nie wiem czy wolno czy nie hehe

klik
klik

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 20:03   #1571
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja sie glupio czuję, że rośnie mi brzuch, powiem wprost, że jest mi wstyd. Tak nie czuję się z tym najlepiej...

A i nie umiem powstrzymac się przed jedzeniem...
Zosiu no co ty? Nie probuj sie nawet glodzic, taki nasz stan, ze brzucho co raz wiekszy, a to ile bedziesz jadla akurat nie wplynie na jego zmniejszenie sie, czy zahamowanie wzrostu... ciesz sie ciaza, to jednak krotki czas. Nosisz w sobie nowe zycie i to nie jest powod do wstydu, dorosla jestes, miej gdzies to co ludzie mowia

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

mi sie wydaje, ze nie ma przeciwwskazan do picia wapnia, zreszta wapno potrzebne, zeby nam sie zeby nie posypaly
no oczywiscie trzeba miec umiar we wszystkim

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 21:38   #1572
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Zabcia tutaj masz dwa linki odnośnie leków bezpiecznych w ciąży, pokukaj sobie. A jakbyś nie znalazła tam nic odnośnie uczuleń to wpisz sobie w wujka google, może znajdziesz :P
ale wydaje mi się, że jedną "tabletkę" dziennie można wypić. Ja piłam na początku ciąży, teraz sobie przypomniałam, jak mi kropki wyskakiwały jakieś na brzuchu, jak tylko chwilę gdzieś na słońcu posiedziałam. ale szczerze to nie wiem czy wolno czy nie hehe

klik
klik
dziekuje kochana za linki
Nie ma pojecia co moge jesc a co nie .. a nie kupowalam jeszcze zadnej ksiazki dla kobiet w ciazy .. dopiero po pierwszej wizycie jak bede wiedziala ze wszystko wporzadku z dzidzia

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-14, 22:41   #1573
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Przeszłam sie dzis po sklepach, ja w nic się nie mieszczę.. a nie lubie takich ubran co na mnie sie opinaja. Kupiłam jakąs bluze w lumpie,bo akurat w nia sie zmiescilam, a byla po złotówke:P Kupiłam też kilka bodziaków i jednego pajaca, jednak nadal w neutralnych kolorach pomimo tego, że płeć znamy.

też się tak czułam jak nie mogłam w nic się zmieścić... ale to minęło znalazłam odpowiednie ciuchy i czułam się dobrze sama ze sobą.
dlaczego jest Ci wstyd? tutaj nie ma się czego wstydzić

Cytat:
Po ciąży napewno ostro wezmę sie za siebie Mam nadzieje, że wróce do wagi sprzed ciąży, a może i jeszcze więcej
na pewno wrócisz, spokojnie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
co jak nie bedzie maly chcial sam wyjsc to beda robic cesarke? czy wywolywac?

powodzenia z wizyta tesciow

ale swietne
nie wiem Patisia nic nie pisała, nie wiem co się u Niej dzieje.. może jutro da znać.
wizytę teściów jakoś zniosłam... zdecydowanie lepiej się czuję widząc ich raz na tydzień
dziękuje, dziękuje

nikogo już nie ma o tej porze, więc ja też uciekam spać, dobranoc

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-10-14 o 23:43
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 10:30   #1574
muffinka90
Zakorzenienie

Witam mamuski

ale ja mam ostatnio spanie, klade sie kolo 23:00 wstaje o siodmej zrobic tztowi kanapki do pracy i na siku i dalej pod koldre do 10:00 jak nie moglam spac, to teraz nie moge wstac chyba mi sie zbieracz sil przed porodem wlaczyl

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-15, 11:16   #1575
zajunia
Raczkowanie

Witam

ja to Już od 9 w pracy A spać nie mogłam całą noc bo pęcherz budził co godzinke ehh maluch uciska
Stary 2011-10-15, 11:29   #1576
muffinka90
Zakorzenienie

Teraz ciska, a jak bedzie jeszcze wieksza? damy rade

ciekawe co u Pati ja sie tak zastanawiam, jak malemu tak spada tetno, to czemu oni nic nie robia? Powinni chyba wywolac albo cc, zeby dziecka nie narazac

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ale mialam dzisiaj skurcz w nocy, myslalam ze sie posikam z bolu, a co bedzie przy porodzie ale i tak chcialabym, zeby juz sie zaczelo... tz codziennie jak wychodzi to kaze dzwonic jak tylko cos, chociaz nie wydaje mi sie, zebym do konca miesiaca urodzila...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-15, 11:31   #1577
zajunia
Raczkowanie

ja potrafię w nocy ok 10 razy iść do wc. Więc aż się boję co będzie później.

To ta Pati ile już jest w szpitalu?? Biedaczka
Stary 2011-10-15, 11:34   #1578
muffinka90
Zakorzenienie

Tez tak chodzilam, a teraz spie tak mocno, ze nawet jak otworze oko i stwierdzam, ze trzeba by do kibelka, to zanim wstane zasypiam znowu

Pati cos kolo tygodnia, moze niecaly...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-15, 11:39   #1579
zajunia
Raczkowanie

No to mnie na razie pęcherz budzi i dopóki nie pójdę to nie zasnę, najgorzej nad ranem jak wiem że mam jeszcze tylko 20 min. a muszę wstać:/
ojej to rzeczywiście długo. Może dziś coś się wyjaśni.
Stary 2011-10-15, 11:54   #1580
muffinka90
Zakorzenienie

doczytalalm, dziesiatego poszla

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

ten moj klocek rosnie i rosnie, a moj brzuch od miesiaca stoi w miejscu, zastanawiam sie czasem, gdzie on sie miesci, bo normalnie czuje i widze go prawie ze pod skora, biedne dziecko. On chyba tez mnie czuje, bo tylko lekko dotkne brzucha to w tym miejscu wystawia nozke albo tylek jakby lubil, kiedy go glaszcze

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

ide ta murzynska chate ogarnac troche, moze cos rusze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-15, 12:37   #1581
zajunia
Raczkowanie

O jak słodko, ja już nie mogę się doczekać kiedy będę to wszystko czuła i widziała bo na razie to czuję ruchy takie jakby motylki i bulgoty w brzuchu
Stary 2011-10-15, 12:57   #1582
agnesuk
Wtajemniczenie

Hej Wam

Cytat:
ale ja mam ostatnio spanie, klade sie kolo 23:00 wstaje o siodmej zrobic tztowi kanapki do pracy i na siku i dalej pod koldre do 10:00 jak nie moglam spac, to teraz nie moge wstac chyba mi sie zbieracz sil przed porodem wlaczyl
Ja kładę się spać 23, 24 rano wstaję na siku i szybciutko pod kołderkę usypiam na godzinę, dwie i budzi mnie głód... Oliwka wiecznie głodna

Cytat:
ale mialam dzisiaj skurcz w nocy, myslalam ze sie posikam z bolu, a co bedzie przy porodzie ale i tak chcialabym, zeby juz sie zaczelo... tz codziennie jak wychodzi to kaze dzwonic jak tylko cos, chociaz nie wydaje mi sie, zebym do konca miesiaca urodzila...
mnie czasem też nieźle zaboli... ale mimo wszystko chcę już rodzić!
mój Tż też za każdym razem mówi : Aga, dzwoń jakby Ci wody odeszły tylko,że coś nie chcą odejść...

Cytat:

ten moj klocek rosnie i rosnie, a moj brzuch od miesiaca stoi w miejscu, zastanawiam sie czasem, gdzie on sie miesci, bo normalnie czuje i widze go prawie ze pod skora, biedne dziecko. On chyba tez mnie czuje, bo tylko lekko dotkne brzucha to w tym miejscu wystawia nozke albo tylek jakby lubil, kiedy go glaszcze
mnie też zastanawia gdzie Ona się mieści... a wczoraj przekręciła mi się na dosłownie 2 minuty głową do góry! Mój brzuch przybrał tak dziwny kształt,że nie wiedziałam co robić skóra zaczęła boleć, bo przecież jest już dosyć spora, a miejsca w brzuchu nie ma na tyle,żeby się tak kręcić...nie wiem co ja naszło na szczęście po chwili główka wróciła na dół, ufffff

Pisałam do Patisii i odpisała mi tak :
U nas już lepiej, tętno małego poprawiło się, tylko,że podczas porannego ktg wczoraj i dzisiaj zrobił tylko jeden ruch i będę miała powtarzane po obiedzie. Ogółem coś mnie brzuch pobolewa dziś od rana, wiec coś się może rozkręci... pozdrowienia dla dziewczyn

Oj oby się ruszyło

Stary 2011-10-15, 13:01   #1583
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zajunia Pokaż wiadomość
O jak słodko, ja już nie mogę się doczekać kiedy będę to wszystko czuła i widziała bo na razie to czuję ruchy takie jakby motylki i bulgoty w brzuchu

Ja też tak czułam wpierw jakieś bulgotki, a teraz młoda daje czadu tak, że aż się nadziwić nie umiem :P
Stary 2011-10-15, 13:43   #1584
agnesuk
Wtajemniczenie

zoska - świetne uczucie nie?

pisała Patisia :

coś się dzieje, bo mam skurcze, co 5, co 3 minuty

Stary 2011-10-15, 13:50   #1585
muffinka90
Zakorzenienie

Nooooo, nareszcie

Pati trzymaj sie kobito, wykurz malego, juz dosc tego siedzenia w brzuchu

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

agnesuk jeszcze troche i cala presja spadnie na ciebie, se se se se se

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-15, 13:59   #1586
agnesuk
Wtajemniczenie

Oby dzisiaj urodziła!!

a niech spada ja już chcęęęęęęę!

jestem dzisiaj jakaś rozdrażniona przez co obrywa Tż...
idę się położyć.

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-10-15 o 14:11
Stary 2011-10-15, 14:24   #1587
muffinka90
Zakorzenienie

a nio niech spada, a potem moja kolej

a mi sie humorek poprawil po wczorajszym wieczorku w koncu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-15, 15:47   #1588
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
zoska - świetne uczucie nie?

pisała Patisia :

coś się dzieje, bo mam skurcze, co 5, co 3 minuty
No, ale wiem, że jeszcze mocniejsze kopniaki będą

Patisia dawaj, dawaj !!!
Stary 2011-10-15, 15:52   #1589
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

oo to może wreszcie dzisiaj mały uparciuch wyjdzie

byłam dzisiaj na wizycie. Pogadaliśmy, zmierzył mi ciśnienie, zrobił cytologie, zbadał dno macicy i szyjkę. Miało być znowu usg, ale prąd wysiadł
brzuszek mnie teraz trochę pobolewa.. możliwe, że po tym badaniu?
kolejna wizyta 18 listopada.
Lekarz specjalnie przyjedzie w piątek mnie przyjąć .. kochany jest
I dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka
I już mi zapowiedział, że po tym 18 zleci mi zestaw badań, łącznie z tą glukozą..
butów nie kupiłam, bo nadal jestem przeziębiona i nie chciało mi się łazić.

Ale zimno na dworze szczęście, że chociaż słońce świeci.

Stary 2011-10-15, 16:06   #1590
muffinka90
Zakorzenienie

Zacpana dobrze, ze wizyta sie udala, a lekarz naprawde rzadko spotykany, zeby specjalnie przyjezdzal to trzymam za nastepna wizyte zeby maluszek sie pokazal co tam ma a co bys chciala?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości