|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi,oczywiście będę się oszczędzać na maxa by wszystko było w porządku...
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() fotke wrzuce jutro albo w niedziele bo dzis juz nie mam sily;/ znowu mnie chorobsko bierze... jutro zabieram tzta na urodziny wiec nie bedzie mnie caly dzien ![]() Czubasku gratuluje ciesze sie ze wszytsko bylo ok![]() Dziewczyny majce zakaz seksu i lezenie ja nie mam zakazu a tzt i tak nie chce...cudna ta piosenka poryczalam sie a i jeszcze z tztem poklocilam;/do niedzieli
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia wstawione
![]() Ja dziewczyny idę spać, jutro nadrobię resztę. Wy też macie takie akcje że sie przez sen rzucacie, ja dziś przywaliłam mężusiowi w twarz, całkiem nieświadomie ![]() Miłej nocki
|
|
|
|
#3878 | ||||||
|
Rozeznanie
|
wszędzie
a jak nie kobiety z ciąży to z wózkami :PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też prawie super piosenka ![]() Cytat:
wszystkiego dobrego na nowej drodze życia a teraz odpoczywaj ![]() Cytat:
|
|
#3879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam tak samo, u nas dziś 23 tc się zaczyna generalnie, mała kopie dość intensywnie, ale ciężko ją złapać... , więc jak nic to przez to łożysko, jakby nie było to taka dość gruba poduszka, a bobaski jeszcze są dość małe.Z synkiem jak byłam w ciąży miałam łożysko jakoś z tyłu i wszystkie ruchy były widoczne i odczuwalne nie tylko dla mnie więc mam porównanie . Myślę, że jak już zrobią się te nasze bobaski na tyle duże, że miejsca będą mieć mało w brzuszku to wtedy nawet łożysko ich nie powstrzyma przed kopnięciem taty w nos :P---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- w sumie ja też generalnie nie pracuję jako nauczycielka póki co ale z wykształcenia jestem surdopedagogiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Adbor Arte 3X3 (generalnie większość wózków z Adbor'a ma nieciekawą opinię) oraz Verdi Max (o opinię na necie ciężko, ale facet w sklepie mi pokazywał na zdjęciach, że spawy nie ciekawe i przy gorszych drogach czy krawężnikach lubią puszczać) ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
a co do bycia w ciąży, różnie się czuję ale swój brzuszek kocham, tu i uwdzie wiadomo nas przybyło, ale to cudowny stan, który tylko kobiecie i to jeszcze nie każdej jest dane dośwaidaczać. Nie każda jednak tak musi to odrazu odczówać, zobaczysz, że w koncu to minie, a jak zobaczysz bąbelka to już przysłoni i cały świat. Wiem co mówię, gdy byłam w ciąży z synusiem miałam 19 lat nie raz ktoś krzywo spojrzał, a w szkole na korytarzu to już w ogóle patrzeli jak na ufo :P ja nigdy się nie przejmowałam tym.. to mój brzuch, moje dziecko i moja sprawa! - A synek to najpiękniejszy cud w moim życiu jaki mógł mi się przytrafić, który pomógł mi sprowadzić swoje życie na właściwą drogę, może musiałam troszkę szybciej dorosnąć niż moje koleżanki (kiedy ja zmieniałam pieluszki i kładłam małego spać one wybierały się na dyskotekę) ale nie żałuję ani chwili choć na imprezie nie byłam już łoooo Zobaczysz jak już urodzi się dzidzia twoje niepewne uczucia co do macierzyństwa się zmienią - tego jak bardzo kocha się swoje dziecko nie da się zrozumieć póki się go nie posiada... nie mówiąc już o tym jak bardzo wtedy ty czujesz się kochana i potrzebna, bo to ty będziesz tą NAJ dla swojego dzieciaczka
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popsuł mi się przez to humor i idę chyba spać :/ Mam nadzieję, że jutro będę się czula lepiej, bo ciężki dzień mam jutro :/ Dobranoc
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-14 o 22:14 |
|
|
|
|
#3881 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kobiety w ciązy widzę praktycznie codziennie, nawet sporo moich koleżanek i znajomych też jest przy nadziei. Cytat:
Pamiętam jeszcze że moja koleżanka w ciąży też miała taki problem, Poszła do gina i okazało się, że za często się myje (kilka razy dziennie) i wypłukuje sobie florę bakteryjną dlatego tak swędzi. Myślę, że umycie pipki rano i wieczorem w zupełności wystarczy ![]() czubasek20 Gratulacje!!!
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-14 o 22:28 |
||||||
|
|
|
#3882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie z tymi opiniami na necie to jest tak, że co człowiek to opinia.. wiadomo jednemu to drugiemu tamto, my zdecydowaliśmy się na babyative, w praniu się okaże jak się spisze - a tamte 2 poprzednie po prostu zapytałam sprzedawców w sklepie co o nich sądzą bo mnie zaciekawiło dlaczego na 3 sklepy dziecięce w których byłam w żadnym ich nie było... no i jak już pisałam pan mi powiedział jak się sprawy mają. gdybyśmy nie wzięli BabyActive to zdecydowałabym się na Taco Jumper X - też mi się podobał i generalnie facet powiedział, że też dobre i popularne wózki dość...Z tym naszym wózkiem to spodobał nam się, była promocja no i zdecydowaliśmy się, bynajmniej mam już to z głowy, bo od czytania o wózkach i szukania opinii i fotek to już mnie ostatnio głowa bolała - wiadomo każdy producent swoje chwali
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą myślałam ze zawału dostane, na ścianie mieliśmy przywierconą półke 2metry długości a pod nią telewizor, no i ta półka spadła.......wiem ze zabrzmie jak materialistka ale tv to led 55cali i na szczeście przeżył to zderzenie (w przeciwieństwie do półki) bo bym sie chyba pochlastała.
Ale dla pocieszenia siebie, mam już tą stacj parową o której pisałam. Normalnie sie zdziwiłam jak mój tż jest zmienny. Najpierw mi truł ze poco tyle kasy na stacje a w rezultacie kupiliśmy jeszcze droższa i to on mnie namówił sie normalnie pochwale klik
|
#3884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja chcialabym chlopczyka![]() a z tym slodkim to dlatego tak napisala, bo ja nigdy nie jadlam slodkiego... ze slodyczy to najbardziej lubilam schabowego slodycze mogly nie istniec, zamiast tego wcinalam tluste, pikantne i z duza iloscia sera a teraz jak nie zjem przynajmniej raz dziennie czegos slodkiego, to az mnie nosi Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to moze stad moja wczesniejsza infekcja... Agatek wlasnie napisala, ze "teskniunia" za Wami i ze "smarkacz tak wieczorem i rano kopie ze to juz nie jest przyjemne,boli mnie, sile to ona ma jak ta lala! Jak wyjdzie,to mu sie odwdziecze" podobno tez przyszly tam dwie nowe laski,ktore niedlugo rodza i zycze Wam dobrej nocki "dziubki" ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Kasikzaki, no tzcik pierwsza klasa! Super ta stacja!!! Na bank bedziesz zadowolona. No i cale szczescie, ze tv przezyl polke. Zanudzilabys sie na smierc
|
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Świetna relacja z wesela
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie obrażam sie i potwierdzam .....to wariatka!! Tak myślałam że bedzie taka reakcja"opadających szczek" bo ogólnie to brak słów. Wszystkim chorowitym mamusiom zdrówka życze a za te które mają problem z szyjką, trzymam kciuki!!
|
|
#3888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc ja mogę tylko napisać że jej nie polecam. pozdrawiam brzuchatki
Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2011-10-15 o 12:10 |
|
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
MartuNiunia dziękuję za te słowa. Nie potrafię się cieszyć na dzień dzisiejszy ze swojego stanu, a bardzo bym chciała, mam nadzieje, że jak dziecko się pojawi to się zmieni to na lepsze
|
|
|
|
#3890 |
|
Przyczajenie
|
Hej panienki, dawno mnie nie było
Termin mamy na poczatek lutego, Filip mi juz wywierca dziursko w brzuchu swoimi długimi nogami Mam pytanko-SĄ JAKIEŚ MAMUSIE Z BYTOMIA< KTÓRE też będą rodzic w podobnym terminie????? Buziaczki |
|
|
|
#3891 | ||
|
Rozeznanie
|
N
Cytat:
na swój sposób już kochasz tego bąbelka i jesteś z nim związana, gdyby tak nie było po prostu nie zależało by Ci na tym aby go urodzić, a skoro podjęłaś decyzję, że Bóg daje ci taki dar i ty z niego skorzystać to znaczy, że nie jest z tobą tak źle jak ci się wydaje ciąża to okres różnych humorków i rozterek (sama czasem płaczę nad tym jak to będzie, albo nad.. reklamą)i zmian nie tylko naszego ciała i samopoczucia, także wszystkie uczucia jakie ci towarzyszą są zupełne normalne dla mnie to obecnie 2 ciąża, która nomen omen planowaliśmy (może nie dokładnie w tym czasie, ale ogólnie zawsze chcieliśmy mieć 2 dziecko) a jak zobaczyłam 2 kreski na teście to nie powiedziałam nic innego jak "o ku***wa, akurat teraz?" - przed oczami przeleciały mi wszystkie "za" i "przeciw"... także każda z nas przeżywa te swoje momenty kiedy zastanawia się nad tym "czy aby na pewno..." A teraz z innej beczki, tak w ogóle to DZIEŃDOBEREK WSZYSTKIM właśnie sobie leżę i zajadam hałeczkę z dżemem, rewolucje żołądkowe przeszły, ale to chyba jakiś wirus paskudny bo byłam wczoraj u mamy i wieczorem miała to samo - więc chyba ją zaraziłam![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używam płynu z ziaji , nigdy mi sie nic nie dzialo po nim, a tu nagle takie cos... hmm, alo moze chemikalia do mycia wanny sie zle spłukały? |
|
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!
nadrobiłam was szybko, ale nawet nie pamiętam co i komu odpisać ![]() Trzymam kciuki za Mamunie w szpitalach - wychodzcie szybko! Wychodze zaraz na uczelnie, potem jadę na ślub a jeszcze pózniej na urodziny kuzynki męża Tak ze czeka mnie fajna sobota, mimo że druga noc z rzędu nieprzespana ( znów spałam mniej niż 4 h
|
#3894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
P.S wrzuciłam foto brzusia do klubu ![]() Powiedzcie mi gdzie w klubie są fotki ze ślubu czubaska? nie mogę znaleźć - jakaś lewa jestem
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
Czubasku gratulację dla Ciebie i mężusia fajnie tak sobie poczytać o tak wyjątkowym dniu. I super, ze mężuś tak o Ciebie dbaWczoraj troszkę się Bąbelek poruszył, ale bardzo mało. Ogólnie coś się uspokoił i za bardzo ruchliwy w ostatnich 3 dniach nie jest. Ale staram się nie stresować
|
#3896 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ! Dzisiaj pochwalę się moimi nowymi nabytkami butami (któraś z Was wczoraj pisała żebym wstawiła zdjęcie), a także komodą mojej niuni. Już kiedyś wstawiałam, ale była podzielona na chłopca i dziewczynkę, a teraz jest tylko dla niej
![]() 1. Komoda: rozmiary 56 i 62, po lewej: pajace i śpiochy, kaftaniki,koszulki krótki rękaw, niżej body krótki i długi rękaw; po prawej: spodnie, bluzy, sukieneczki, niżej: spodnie cd, pajace i śpiochy 62. A na dole po środku: bluzki z długim rękawem, sweterki, piżamki, kombinezonik. Szuflady: na dole : dużo skarpetek, rajtuzki, czapki, łapki. A wyżej kosmetyki i akcesoria, które zbieram ![]() 2. Butki, które wczoraj kupiłam 3. Moja najśliczniejsza sukienka dla niuni. Troszkę kiepskie zdjęcie, ale bardzo mi się podoba ![]() miłego dnia
|
#3897 |
|
Rozeznanie
|
aaaa gdyby któraś chciała to polecam sklep internetowy http://www.blizejciebie.pl/ szwagierka tam dużo zaopatrzenia dla bobaska kupowała (kosmetyki i pieluchy) bo często się opłaca
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski ja tylko na chwilke zjedlismy z tztem sniadanie i zbieramy sie do kina i na obiad
![]() obiecuje ze jutro bede na biezaco buziaki
|
#3899 | |||
|
Zakorzenienie
|
siemanko
![]() wstalismy dzis z juniorem po 10 ![]() Cytat:
KAsik moze dodac na pierwszą stronkę jako niepolecany sprzedawcaCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3900 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam kochana
![]() wlasnie skonczyam nadrabianie 100 milonów stron hihi dzisiaj mam niesamowitego lenie i wzieam sobie pó dnia wolnego w pracy ![]() Livia kopie jak oszalala hihi moj mezulek tez dosyc dlugo nie czul ale teraz za kazdym razem jak przyozy reke do brzucha to ona mu daje soczystego kopniaka hihi Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: i teraz juz wszystko bedzie super *****Cytat:
![]() oj ciezko sie zmobilizowac hihi Agataka cauj brzusio wszytsko bedzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do stacji parowaj to faktycznie fajowa hihi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

do tego kaszel męczy kupiłam sobie witamine C tak jak lekarz kazał i non stop herbata i mleko z miodem, chociaż gardło przestało boleć

poczulam ją jak już chlusnęłam całość do buzi a nie wyplułam bo wokół nas pełno ludzi. Mam świetne zdjęcia jak się krzywię przy połknięciu. Przyjęcie się udało ale musiałam o 22 położyć się na godzinkę bo brzuch bardzo bolał i jeszcze po oczepinach kolo 1 w nocy poszłam spać na dwie godzinki. ogólnie bycie żoną jest cudowne a mężuś ze względu na mój stan i to że mam rezim łóżkowy przynosi mi śniadanka, obiadki i kolacyjki do łóżka 

klask i: