|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Nie jest źle, spodziewałam się, że będzie gorzej. Najważniejsze, że Bartek zaakceptował brata (rozczula mnie jak go głaszcze, całuje w główkę albo mówi "nie płacz"), choć okazuje zazdrość domagając się uwagi akurat wtedy, kiedy ja zajmuję się małym. Najgorzej jest rano kiedy równocześnie chcą jeść, wymagają przebrania, uwagi itp. a ja też potrzebuję chwili dla siebie żeby się ogarnąć. A potem już z górki
Nie ukrywam, że bardzo pomaga mi tata zabierając małego codziennie w tygodniu na spacery. Z dwójką byłoby mi ciężko, bo Bartek to żywioł nie do okiełznania czasami. Ale jak jestem z nimi sama w domu to jakoś ogarniam to towarzystwo. Póki co, mały dużo śpi więc znajduję czas i na porządki, i ugotowanie małego co nieco. Zobaczymy jak będzie później. Generalnie mogę napisać, że z drugim dzieckiem jest łatwiej. Już się tak wszystkim nie przejmuję, wszystko jakoś tak "naturalnie się dzieje", bez stresu i irytacji. Cytat:
![]() a dzieciaki spoko. Mniejszym nie mogę się nacieszyć - taki pocieszny malutki, bezbronny stworek. A duży urósł z dnia na dzień jak pojawił się ten mniejszy. Kochany z niego facet. Czasem jak się frustruję bo np. mały strasznie marudzi to podchodzi do mnie przytula, całuje i poklepuje tak jakby chciał powiedzieć "nie przejmuj się mamo, będzie dobrze". Rozbraja mnie to. (oczywiście za chwilę coś nabroi żebym nie czuła się za dobrze )
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza za 6 dni się przekonamy
![]() Mój brat z zoną zawsze powtarzają że z dwójką jest podwójny sajgon- ale jednak dużo łatwiej go ogarnąć ![]() Jak patrzę na ich dzieci to często myślę "nigdy w życiu" Biją się, kłócą, chcą cos non stop - nie ma chwili spokoju. Ale z drugiej strony gdy wiedzę jak się razem bawią, starsze opiekuje się młodszym , a młodsze naśladuje starsze to myślę, że warto się pomęczyć
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanki mające po dwójce dzieciaków pocieszają mnie, że teraz będzie ciężko ale potem dużo lepiej. Zależało mi na małej różnicy wieku żeby dzieciaki miały ze sobą lepszy kontakt (choć wiem że niekoniecznie musi tak być), a poza tym jestem na bieżąco "z pieluchami", bałaganem w domu i jakoś łatwiej mi zaakceptować ogólny chaos. Więc właśnie dlatego "męczę się" teraz, bo wiem, że za rok dwa pewnie bym się nie zdecydowała na drugie bo nie chciałoby mi się jeszcze raz przez to przechodzić.
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2011-10-14 o 16:42 |
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie u nich robi się łatwiej. Potrafią się sami bawić nawet i 2 godziny- jakby dzieci nie było. Z tym że jak coś w tej zabawie pójdzie nie tak to jest afera z płaczem przez następne 2 godz .Ale zdecydowanie dzieci są bardziej samodzielne niz ich rówieśnicy wychowujący się jako jedynacy. Zuza jest opiekuńcza i szybciej musiała nauczyć się pewnych rzeczy robić sama- Antoś natomiast uczy się od siostry , szybciej wszystko łapie- ubieranie się, samodzielne jedzenie itd.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-10-14 o 17:19 |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza dzięki za odpowiedz.
Ja się zaczynam bić z myślami bo jednak też wolałabym małą różnicę wieku między dziećmi. I przejść przez te pieluchy itp raz za dobrze. A z drugiej strony boję się jak sobie poradzę skoro czasem jednego nie ogarniam. A już teraz widzę że Bartek z tych żywiołowych, wszędzie go pełno i wymaga sporo uwagi
|
#4686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.home-you.com/?go=cat&rname=sypialnia&gid=10 Wlasnie zaimerzam sie tam oblowic, zeby zmienic wystroj domu na jesien/zime |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie nieprawdopodobnie podoba z kolei modelka Frida Gustavsson. Zabralabym jej kolor wlosow i te boskie oczy
|
|
|
|
|
#4688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dzięki dziewczyny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
przesadza trochę Cytat:
Cytat:
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niu, dzięki! Trafiłam już na tę stronę i rzeczywiście spodobały mi się niektóre narzuty
Cytat:
Jak chcesz zmienić wystrój? U mnie coś takiego nie funkcjonuje. Wygląda na to, że nie nadaję się do działań dekoratorskich. Nadal nie mam w oknie w salonie niczego... nie mogę kupić zwykłej lampki, czy stolika nocnego... ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
>Carmi,fajnie z opłatą |
||
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za gratulacje
![]() Zuza, Synek jest cudowny
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zuza fajnie masz teraz w domku z dwójka maluszków. Wczoraj byliśmy powiedzieć znajomym o ciąży (tym dzieciatym). I na naszą wieść koleżanka poleciała i dała mi całą reklamówkę jej ciążych ubrań
|
|
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html Cytat:
O widzisz! to masz jeden duży problem z głowy.
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
O matko, faktycznie ![]() Jakoś nie wyobrażam sobie kąpać dziecka w takim wiaderku ![]() Gosiu, jak przygotowania do imprezy? Ja mam wolny weekend, a od rana jestem na nogach...sprzątanie, pranie, musiała zebrać pigwę z 3 krzaków Zaraz zabieram się dalej do roboty
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Gulasz nie na placku tylko obok, spodobało mi się to w wykonaniu Magdy Gessler. Deser kupny, ciastka i owoce. Dostałam okres i nie chcę nawet zaczynać pieczenia. Zawsze mi wychodzi zakalec, nie wiem czemu... Zaznaczam, że nie wierzę w przesądy![]() Dla mnie jak malakser, jeden pstryczek i wprawiamy dziecko w ruch wirowy ![]() Myślę, że to jest fajny pomysł, może nie do każdej kąpieli, ale raz na jakiś czas |
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu niezłe wiaderko do kąpieli
Jeszcze czegos takiego nie widziałam Emilko moge sie wprosić. Ale bym sobie zjadła placki ziemnaczane mrrrr. Ale dziś na obiad robię pizzę
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc przerzuciłam się na babkę ziemniaczaną ![]() Emilko, bardzo fajne menu. Goście na pewno będą wniebowzięci ![]() Nie słyszałam nigdy, że jak ma się okres nie powinno się piec
|
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kuś, nie kuś ![]() Jeny kocham kugla albo inaczej babkę ziemnaczaną. Musze chyba do babci zadzwonić
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
za mną też placki chodzą..nawet dziś wzięłam ziemniaki w sklepie, ale było za dużo innych zakupów i ziemniaki poszły w odstawkę, bo do domu bym ich nie przytargała..a wchodze na wątek i tu też o plackach
![]() Butter, a te placki z piecka to ile pi razy drzwi się pieką? i w jakiej temperaturze?
|
#4701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam sie Wam zapisac do newslettera home&you, wczoraj dostalam kupon promocyjny pt: kup 2 rzeczy a tansza z nich dostaniesz za 5zl! Nie nie znaczenia, czy pierwotnie druga rzecz kosztuje 50 czy 25o zl! Ja juz swoj kupon zrealizowalam dzis Ja chce zmienic wystroj na bardziej kolorowy, zimowy, przytulny, bo przez cala wiosne i lato mialam w salonie kolory: szary, srebrny i indyjski roz i teraz chce ocieplic wnetrze i kupic jakas kolorowa narzute na sofe, np. czerwona lub fioletowa i zmienic poduszki na "zimowe" czyli puchate i mile w dotyku ![]() Do tego tradycyjnie kupilam juz z 15 swieczek: czerwone, bordowe, fiolet, zloto etc i sobie je palimy do filmow itd. a teraz z innej beczki... jedna z moich znajomych, ktora byla w ciazy, poronila byla w 2 miesiacu
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko aż mnie dreszcz przeszedł
|
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety... po raz 1. sie spotkałam z taka sytuacja wsrod moich znajomych. Akurat jakos miesiac temu byl raport na ten temat w Twoim Stylu.
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
ech... a czego raport dokładnie dotyczył?? częstych poronieniń?? Mi gin mówił, ze dopiero od 12 tyg szansa na donoszenie ciąży to 95%.
|
|
|
|
#4705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.styl.pl/magazyn/prawdziwe...wal,nId,355868 |
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wolę go na razie nie czytać
|
|
|
|
#4707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz takie coś widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kuzynka poroniła dwa razy pod rząd, a po poronieniu musiała odczekac ok.6 m-cy żeby sie zagoiło (lekarze wzruszali ramionami, wszystkie badania były o.k), w końcu za trzecim sie udało nie skłamię jak napiszę, ze ok.50% znajomych (w tym z rodziny) dziewczyn przynajmniej raz poroniło
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale warto tyle czekać. Do babki można dodać np. podsmażone pieczarki, albo np. boczek, raz nawet robiłam z kiszoną kapustą ![]() Gosiu, tak, coś mi się pomyliło, chodziło mi o Emi
|
|
|
|
|
#4709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak serio to nie spodziewam się że będzie tylko łatwo i przyjemnieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To fajnie, bo oni wysylaja bardzo duzo kuponow promocyjnych itp. Na sam poczatek mozna juz dostac kupon 10% znizki,( z ich strony mozna wydrukowac), a pozniej na maila przysylaja inne, znacznie bardziej oplacalne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Nie ukrywam, że bardzo pomaga mi tata zabierając małego codziennie w tygodniu na spacery. Z dwójką byłoby mi ciężko, bo Bartek to żywioł nie do okiełznania czasami. Ale jak jestem z nimi sama w domu to jakoś ogarniam to towarzystwo. 
. Przyszly mi dziś grube rajtki ciążowe- założyłam obcisłą dzianionową tunikę i emu- i kurcze dobrze wyglądam

moge sie wprosić. Ale bym sobie zjadła placki ziemnaczane mrrrr.
nie kuś, nie kuś 
byla w 2 miesiacu