|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Carmela smarowałaś czymś dziąsełka Sarenki?
Dalam dziś Aguli gryzak o taki klik Mina mojej córy bezcenna, nie barzo wiedziała o co chodzi
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
A jak gotujesz w garnuszku czy w czajniku, jak w czajniku to może kamień jest z kranówki. Ja gotuje w garnuszku 5 minut i mam czyściutka wode. Żywiec ma mało Ca więc kamienia nie powinno być, to woda zalecana u nas przez nefrologa.
Cytat:
Scio nie smarowałam. a gryzak kośmiczny, mieścił sie Agulce w buzi? |
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie nie piszę, bo muszę się z nim bardziej zaprzyjaźnić
![]() Powiem tak, obleciałam dywan u małego, panele w 3 pokojach, wjechałam u nas pod łóżko i pod komodę w salonie i ...... matko, ja nie wiedziałam, że mam taki syf w domu To co ten odkurzacz tam znalazł Bo my od 3 miesięcy tylko na miotle lataliśmy.... No wielkiego szału z nim nie ma, ale przydatny i co najważniejsze bezprzewodowy i bezworkowy. Na moje potrzeby wystarczy ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze mu tak
|
|
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
uff ale miałam do nadrobienia w klubie, nie mogłam się napatrzeć na Wasze zdjęcia i Waszych dzieciaczków
dobrze niech boli przynajmniej jestem prawie na bieżąco maprawdę stęskniłam się za Wami, co innego pisać co innego tylko czytać, chciałoby się coś napisać a to lypa
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy u nas z psim włosem by sobie poradził, tylko u nas same panele i płytki. Nie chce mi sie codziennie wyciagac zwykłego odkurzacza i kabla rozciągać, a jak Sarka bedzie pełzała fajnieby bylo odkurzać cześciej.
|
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje Brumeczku Gratki za A-GU i za zakupki, których zazdroszcze Meszares Grali za HALO Kajol Cytat:
witajcie Kochane Mamusie no nie powiem troszke nadrabiania miałam dziś intensywny dzien , wiec nie miałam sekundy żeby zawitać rano pojechaliśmi z Jasiem do biura zobaczyć jak sobie wszyscy radzą potem szybciutko z powrotem do domku, karmienie przewijanie i znowu spacerek zaliczyłam też kosmetyczke bo jutro ide na wesele a Jaś zostaje po raz pierwszy z Teściami ![]() troche sie boje coś czuje że długo nie zabawie, bo bede tesknić
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płuca zaraz wypluje |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczyny
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może po dłuższej współpracy się zachwycę ![]() jedno co fajne, to ta rączka się zgina i można nim wjechać pod wyższe meble. Co mnie wkurza to kółka, na których jeździ. Hałasują na płytkach (jak przez fugę przejeżdża Jak masz nadmiar gotówki (drogi nie jest)... Tylko, że to jest 12 godzin ładowania a 20-30 minut działania .Włosy chyba też by zebrał, bo zbiera wszystkie paprochy, kurz i nawet kawałki paluszków (sprawka Kuby).
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela gotuję w czajniku elektrycznym, używamy go tylko do gotowania wody dla Młodej, dla siebie mamy czajnik na kuchenkę.
Ale przez pierwsze kilka dni po zakupie czajnika robiliśmy jeszcze na kranówie więc może jakieś pozostałości osadu? Poczytałam Tu i Tam ![]() Idę spać Dobranoc |
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz dziekuje dziewczyny za zyczenia. i dobrano
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja idę spać noc nie przespana, i Nati się właśnie obudziła,
do jutra dziewczynki, kolorowych snów |
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool i ja też jeszcze dołączę do życzeń
Byliśmy na imprezie urodzinowej u mojego przyszłego szwagra, wróciliśmy późno, Lila poszła spać niekąpana , mleka też nie wypiła więc zobaczymy jak pośpi..
|
#1456 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze jest o tej porze
Cytat:
Cytat:
Mniam mniam ![]() Cytat:
![]() Ja sie nie mogę doczekac aż Tymka pierwszy raz od porodu zmierzą (mam nadzieję że w poniedziałek już), bo okropnie ciekawa jestem ile już ma Po ciuszkach widze że mocno mi sie synek wydłużył ![]() Cytat:
Ale taki cudny, że pewnie i w zimę się w nim czasem będę męczyć To proszę ją ode mnie z tej okazji ucałować po trzy razy w każdą stópkę QUOTE=brunetka2000;299614 64]U nas 1 listopada Ja nie mam zielonego pojęcia, kiedy Tymek się począł ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Ale o każdą inną osobą (a szególnie chyba tesció), jestem - wstyd się przyznać - zazdrosna ![]() Nateczko - kupiłam tę czapę. Jest fantastyczna! ), ale jest akurat i mu w niej cudnie ![]() Agadus - WITAJ A jutro oprócz urodzin męża, idziemy na urodziny do mojego chrześniaka Justynko - kupiłam mu w końcu te klocki (garaż z jezdnią), które mi pokazałaś. Wielkie dzięki
|
|
#1457 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Cieszę się, że pomogłam z prezentem. Też mam zawsze problem, co kupić.Dwa razy nawet strzeliłam gafę . Kupiłam chrześniakowi na urodziny hulajnogę, powiedział: " O jaka fajna, będę miał drugą" - moja mina, bezcenna (jedno co dobre, to kupiłam lepszą niż miał). Drugi raz kupiłam mu na święta lunetę.... okazało się, że jego brat dostał taką samą kiedyś i mają dwie, komentarz chrześniaka: " teraz każdy z nas będzie mógł patrzeć przez swoją" Ale tak to jest, jak się chrześniaka widzi 3 razy w roku. Dobrze, że to dziecko tak fajnie wychowane, bo znam takie, co by rzuciło zabawkę na podłogę i poleciało z płaczem, że "on chciał coś innego"...
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-14 o 23:35 |
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okresu nie zazdroszczę, ja już rok nie mam AGADUS WITAJ SPOWROTEM Cytat:
A próbował zasnąć już od 20![]() Super, że czapeczka pasuje Tymciowi i masz rację w H&M rozmiarówka zawyżona Ja kupiłam tę czapę troszkę za dużą, ale wymieniłam na mniejszą ![]() Zazdrość całkiem chyba normalna, bo ja też jestem okropnie zazdrosna jak teściowa bierze Doomka na ręce itp ![]() A ja jutro na 8 do szkoły do 18 30... Dominik zostaje z moją mamą, bo mąż do pracy. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Ja nie mam pojęcia kiedy Domek został poczęty Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-14 o 23:42 |
||
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
a tez nie lubie jak teście zajmują się Agatą. A moja teściowa to juz w ogóle wrrrrr czasem mam wrażenie, ze najchętniej to by się mnie pozbyła, bo ja i tak dzieckiem nie umiem się zająć.
jakos z moją mamą nie ma problemu. Teraz pzeżywam prawdziwe katusze, bo sie teściu zajmuje Agu dopóki mąż nie przyjdzie, ale to dla jej dobra, niechce by cierpiałą
|
|
|
|
#1461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc znośna, choć wieczór był ciekawy.... Adaś śpiący był bardzo, ale po kąpieli stwierdził, że mnóstwo jest bardzo interesujących rzeczy. Zaczął uśmiechy rozsyłać, gadać z tatą, wszystko go interesowało poza spaniem. W łóżeczku 20 minut usiłował się ze śpiworka wydobyć W końcu usnął... po prawie 1,5 godziny od kąpieli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też Czasem za tym tęsknię.... ale będzie kiedyś drugie ![]() Cytat:
Ciekawe jak dziś z karmieniem będzie ![]() A my do teściów niedługo jedziemy.... ale mam nadzieję że na niedługo
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Chyba jestem pierwsza. Skończyło się spanie do 9tej ![]() I kurcze zawsze po jedzeniu w nocy zasypiał jak tylko go odłożyłam, a teraz i po 2giej i po 5tej oczy jak pięć złotych Dobrze, że usnął tak czy siak Oby nie było gorzej ![]() Edit. aania mnie wyprzedziła
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ja przy starszym testowałam wszystkie wody
Nestle, Mama i ja, żywiec,primavera.I Primavera jest najlepsza po ugotowaniu a najgorsza żywiec.Ja gotuję w garnuszku na gazie. |
|
|
|
#1464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby góry a równina... Tęsknię za tymi okolicami... Za domem...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do poczęcia, to dokładnie nie wiem, ale na pewno był to efekt trzech wyjątkowych w pewnym sensie dni
|
||||
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak dziś będzie, jak mały na teściów zareaguje ![]() A w ogóle to chciałam się pochwalić że Adaś kończy dzisiaj 4 miesiące
|
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do "pół roczku"bliżej jak dalej. Buziaki dla Adasia
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
zmykam maluchom jeść robić
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
wiecie dlaczego tak lubię tu przebywac?? bo mam Was, i wiecie jak odblokowali mnie i cieszyłyście się że już mogę pisać, poczułam się ważna, potrzebna, nie tylko że przyjdę cos popiszę, bardzo milo mi sie zrobilo jak mnie witałyście, naprawdę, tylko sobie nie pomyślcie,że mi palma odbiła, z Wami mogę o wszystkim pogadać, naprawdę, i nikt nie śmieje się z problemów nawet takich malutkich, ale co ja Wam tu z samego rana truję ![]() jem śniadanko, muszę sil nabrać na cały dzień Nati bawi się, Oliwka juz po sniadaniuaha i wczoraj Natalka bawiła się misiem ale chyba się skuszę na tego konika co Carmela kupiła Sarze ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- jakby któraś chciała sobie kupić olejki eteryczne to polecam to http://www.mydla.pl/pl/product/ko-ras-100/?category=136 stara mydlarnia, olejek do kapieli i masażu, kupiłam sobie wczoraj, sapach świeżych malin, zapach naturalny nie sztuczny, super nawilża i natłuszcza skórę, ale skóra nie jest taka tłusta, powiedziałabym że to raczej taki suchy olejek, a skóra po nim jest pachnąca, nawilżona, polecam |
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Agadus ja też tak czuję,więc Ci się nie dziwię Brumku ja wiem kiedy, bo miałam monitoring i po poronieniu kilka miesięcy się staraliśmy i w końcu się zdecydowaliśmy i stad wiemy i nie były to jakieś wymuszone przytulanki, bo było bosko i musiało mi starczyć na kilka miesięcy
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa pytałaś wczoraj o podawanie cebion multi. Zapomniałam Ci odpisać. Pediatra kazała podawać po 5 kropelek, ale o zaprzestaniu podawania wit d już nie powiedziała, a ja głupek dawałam i to i to, a dodatkowo przecież d jest w MM Ale mądra Patik dopiero niedawno olśnienia dostała. W poniedziałek jedziemy do pediatry po receptę na nutramigen więc wypytam dokładnie. Ehhh lekarze.. Tak w temacie: wczoraj zapytałam pediatry w szpitalu odpowiedzialnej za szczepienie i ten program badania środków p.gorączkowych czy może nam wypisać receptę na nutrę to nie chciała, tzn powiedziała że nie możę i na 1 puszkę ewentualnie wypisze. A co jej za różnica? 1 cy 10? Widać, że chciała w łapę. Miesiąc temu przy podawaniu 1 dawki szczepień sama zapytała czy nie potrzeba recepty na nutrę, a teraz problemy. Nie czaję ![]() Miałam być od 8-2 na uczelni, ale zrobiło się małe szacher-macher i jadę na 13.Aniaaa samych słodkości i smacznego mleczka dla Adaśka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

zębole

.

klask i:
. Kupiłam chrześniakowi na urodziny hulajnogę, powiedział: " O jaka fajna, będę miał drugą" - moja mina, bezcenna (jedno co dobre, to kupiłam lepszą niż miał). Drugi raz kupiłam mu na święta lunetę.... okazało się, że jego brat dostał taką samą kiedyś i mają dwie, komentarz chrześniaka: " teraz każdy z nas będzie mógł patrzeć przez swoją"