|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Hej
![]() Wpadam jak po ogień ![]() Pandzia, będzie dobrze tyko leż Cass, ja nosiłam Pas Pani Teresy (mam na zbyciu S ). W sumie mało w nim chodziłam, ale podobno działa. Kat za spacerek ![]() Joluś, wieczorkiem lub jutro wkleję posciel, ok? Miłej soboty ![]() My dzisiaj do kina lecimy wieczorem, więc pewni późno zajrze. papa
|
#3242 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
mnie dzis pewnie nie bedzie bo przyjezdza rodzinka takze bedzie wesolo Pandzia napewno bedzie dobrze, dbaj o siebie Cass ja tez nosilam pas pani teresy, mam chyba xsogolnie jakbys kupowala to w takim rozmiarze, jak nosilas wczesniej, bo on ma na maksa sciskac
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Pandzia kciuki trzymamy żeby wszystko było ok Czy masz jakąś pomoc ze strony rodzinki przy maluchu skoro musisz teraz leżeć?Cass ja też miałam ten pas i odradzam, moim zdaniem nie działa... Nie przejmuj się tak brzuchem przecież dopiero co urodzilas wszystko wroci do normy ![]() Zrobiłam te ciasto http://www.wielkiezarcie.com/recipe65709.html dobre i łatwe w przygotowaniu. Polecam
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak Teściowa wzięła dziś Olafka do siebie, bo mąż 24h na służbie a od poniedziałku wolne ma. Mam nadzieje,że uda mi się szczęśliwie donosić
|
|
#3245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o Was mysle codziennie i zastanawiam sie czy są juz jakies wiesci z porodówki staram sie co wieczor zaglądac i sprawdzam czy w ktoryms poscie nie ma info o Kasi ![]() Do 12.30? A o ktorej poszła spac? Na gardełko, chrypke dobry jest syrop Rubital - zawsze mam go w swojej apteczce. Cytat:
![]() Tez kiedys czytałam dobre opinie o tym pasie. Na jaki film idziecie? Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz zajrze na stronke, własnie potrzebuje przepis na łatwe ciasto. *** Posprzatałam cały domek, wstawiłam 2 prania. Zmieniłam pościel. Mała grzecznie spi. Pewnie zaraz TŻ z Kuba wrócą. Cały czas jestem głodna, co chwile zaglądam do lodowki i podjadam ![]() Takim sposobem to nigdy nie schudne.
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ktoras z Was plamiła w ciąży?
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy wiecie (nie czytałam wczesniejszych stron), że wczoraj Ulcia urodziła.
Własnie zobaczyłam na watku mamus wrzesniowo-pazdziernikowych. Duzy ten jej synek, ok 4400 i 60 cm. Gratulacje
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no o 19 Ale obudziła się jakoś koło 7-8,mąż mleko jej zrobił i oglądała bajki,bawiła się u nas w łóżku,aż w końcu jak ja chciałam wstać ok 10 to oni smacznie chrapali,więc ich zostawiłam i zabrałam się za swoją robotkę dając im pospać.Zaraz poczytam co to takiego. ja,pisałam rano ![]() Cytat:
Laura siedzi we wodzie.Zaraz jemy kolację.Pokusiłam się i zrobiłam szaszłyki, a na obiad miałam szynkę z piekarnika, smakowała tak jakby była perfumowana. Położna na szkoleniu.Wraca w poniedziałek,więc spacer odpuściłam,sexu nie będzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kochaneznalazłam w końcu chwilkę, żeby na spokojnie usiąść z Wami, zazwyczaj to na szybcika podczytuję ![]() Nadrobiłam stronkę jedną dosłownie, więcej nie dam rady, wbijam się na partyzanta ![]() Cass, podziwiam Cię, że tak sobie radzisz Pandziu ja miałam krwawienia na początku ciąży i też musiałam leżeć, właściwie nie było wiadomo dlaczego one są, leżałam ok miesiąca i potem wszystko było raczej ok, czasem sporadycznie jakieś plamienie się pokazało ale to takie jednorazowe sytuacje Kasiu no to czekamy i zaciskamy kciuki (a ty co tam chcesz ![]() )U nas w porządku, jestem na etapie garderoby zimowej dla Martka, kupiłam jej turkusową kurteczkę w Reserved, może widziałyście ![]() Martynka gada i gada, ma coraz lepsze powiedzonka, chyba muszę zacząć zapisywać w zeszycie jakimś, momentami rozbraja mnie całkowicie. Pytam o jakąś dziewczynkę z przedszkola, jak ma na imię -Zmęczona jestem trochę, nie mogę mówić teraz ![]() Przekomarzam się z nią, żeby narysowała buzię, oczy, ona bierze flamaster, zabazgruje wszystko, wyrzuca flamaster i zdecydowanym tonem mówi: -i nie ma, KONIEC TEMATU ![]() Tak bym mogła mnożyć i mnożyć, ciekawe po kim to ma ![]() Aaa, ktoś (nie pamiętam kto, wybaczcie) pytał o namiary na kwaterę w Chorwacji. Byliśmy tutaj.
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, ale przecież Ty dopiero urodziłaś... chciałaś mieć od razu płaski brzuch
![]() ja mam pas ten co Svi - Pani Teresy, ale tak mi było w nim ciasno, ze miałam wrażenie, ze narządy mam pod szyją i szybko zdjęłam i nie nosiłam
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
p4w doczytałam w klubie, gratuluję
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
, a kochasz nas? ![]() Brązowe kup, mówię to ja, znawczyni ![]() ![]() U nas też już się tekściki pojawiają, np. Kubuś, dlaczego zrobiłeś coś tam nagannego? Tak sobie
|
|
|
#3253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam o brązowych właśnie ale dla dziewczynki w ogóle kupić coś bez różu to wyczyn ( a odnośnie różowych czapek - wyprałam tą z hello kitty z wakacji, pewnie kojarzycie ze zdjęć miałam nadzieję, że COŚ się z nią stanie w pralce, niestety na dodatek małż kupil większą i na przyszły rok będzie jeszcze jak znalazł
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, dzięki
ale jeszcze nie ma czego
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może na all popatrz ![]() Widzę, że większa już jest, ale możesz wyprać obie np. w 90 stopniach ![]() Mówi bardzo dużo, zna dużo słów, ale na razie mówi o sobie w drugiej osobie
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
No tak po cichu W każdym razie trzymam kciuki A nie pamiętam już, protetykę chciałaś? Cytat:
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-10-15 o 21:20 |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje z tym allegro, teraz przysłali mi informację o zakończeniu aukcji... po rosyjsku
, miałam już po czesku i angielsku ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- No dobra, ja się już dziś żegnam, pa
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zmykam, wpadnę jutro
|
#3259 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam nadzieję,że poszło po Twojej myśli Ucięło mi Twojego wcześniejszego posta pytałaś czy to,ta ulubiona szwagierka przyjechała-więc,jedna z tych ulubionych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ładnie Blanka przybrała .Ja w okresie karmienia nie wsmarowywałam nic w piersi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Martynki,wygadana pannica A ja Wiem,po kim ![]() Cytat:
![]() Padnięta jestem wyczerpał mnie przyjazd rodzinki,przesiedzieli u nas,na górze chyba z pół dnia Bartosiowi się podobało,bo miał kompanię do zabawy,po kąpieli padł jak mucha.Też idę się wykąpać i spać.Śpijcie dobrze Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-10-15 o 21:50 |
||||||||
|
|
|
#3260 |
|
Ola-Unhola
|
Kasia, jeszcze jesteś?
![]() Cass, byliśmy na "Skóra, w ktorej żyję" Almodovara. Rewelacja Fajnie było wyjśc na chwilkę z małżem Jola, jutro wkleję pościele ![]() Ide na filmik, moze później zajrzę, a jak nie to teraz mówię dobranoc
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
My tez mamy super kurtkę z hm , super cieplutka. Tomuś dostał od chrzestnego na święta w tamtym roku i dopiero teraz jest dobra ![]() Dziewczyny klikniecie? https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=306092
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dziewczyny mam pytanie nie wiecie moze czy ten Ibufend albo Eurespal wchodzi w reakcje z mlekiem? bo podaje jej rano i nic sie nie dzieje a wczoraj jak wypila mleko wieczorem to znowu zwymiotowala
|
#3263 |
|
Ola-Unhola
|
Udanej niedzieli
![]() anula ![]() czeko, nie wiem dlaczego tak jest. Czytałam, że matki podają eurespal z mlekiem np., żeby dziecko jakos przełknęło, bo smak ma kiepski inaczej i nic im nie było. Ale czy to oznacza, że nie wchodzi w reakcje ?
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ze ten syrop ma cos w skladzie co moze to mleko"popsuć" i dlatego wymiotuje dzisia j sprobuje nie dac jej mleka i zobacze bo sniadanie je i dostaje syropy i nic sie nie dziejea moze to ten ibufen ? bo my 1 raz mamy zawsze podawalam panadol,pila mleko i nic sie nie dzialo
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
hej
no Ola, jak widać jeszcze jestem ![]() choć mogłoby mnie nie być ![]() Czeko ja zawsze w okolicy mleka dawałam i nigdy nie zwymiotowała,no chyba że gardło zawalone i po ciepłym mleku wyrzucało mleczko jak fontanna. Wtedy starałam się ją oklepać przed jedzeniem i lekiem. Wojtusiu, zrobiłam ciasteczka kruche z linka którego podałaś.Sama je robiłam,L nie chciała współpracować :/ Pięknie zorganizowała się sama,dając mi grzebać ![]() Chyba za cienko je rozwałkowałam, więc krócej trzymałam.Mąż zaraz wsunie wszystkie tak mu smakują, a międzyczasie dodaje że chyba musi sobie kupić yyy zapomniałam,w aptece żeby słodkiego nie jeść...yyyy chrom ![]() Idziemy na spacer paaa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko jakiej rasy masz kota? Bardo chciałabym jakieś zwierzątko i Tomek tez chce. Myślałam o psie, ale czuje ze ciężko byłoby się zorganizować ze spacerami itp. No i pomyślałam tez o kotku Tomek bardzo lubi
A ja ostatnio tez zaczęłam się przekonywać![]() Dziewczyny które mają kotki napiszcie jak wygląda opieka nad takim zwierzakiem, czy może nie opuszczać w ogóle domu? Boje się trochę chorób, mam coś wpojone że koty przenoszą choroby, pewnie to jakiś stereotyp i niewiele ma wspólnego z rzeczywistością, ale chcę się wszystkiego dowiedzieć
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, Kamilka, Cass Wpadam i wypadam, mialam duzo pracy, a teraz odreagowuje to w postaci migreny , chlopcy na spacerze, wiec sie na troche poloze.
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i mnie tez gardlo drapie
![]() zrobilam dzisiaj pyszny obiad-ciekawe czy malz pochwali ![]() piersi faszerowane feta z suszonymi pomidorami i w ciescie francuskim do tego grecka i ryz a na deser tiramisu w pucharkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cass chcialam o tym pasie ci napisac, mialam ten pani teresy xs -zakladalam go na noc
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
wow,ledwo parę postów
![]() Wredna ja mam 2 kotki.Cornish rexa i bengalskiego.Oba są niewychodzące.Kocur wykastrowany a kotka wysterylizowana. Opieka, hmmm to nasypać karmy do miseczki+ głaski,mizianki,przytulan ki no i rzecz jasna posprzątać w kuwecie. A choroby...hmmm zależy jakie masz na myśli.My nigdy nic od kotów nie dostaliśmy.
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Kat a kiedy się sterylizuje kotkę albo kastruję kota? Co w ogole lepiej brac kota czy kotkę? Mysle o persach
Choroby to mam na mysli toksoplazmozę...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

). W sumie mało w nim chodziłam, ale podobno działa.
za spacerek 

a od poniedziałku wolne ma. Mam nadzieje,że uda mi się szczęśliwie donosić
tak więc fajnie, fajnie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)

, miałam już po czesku i angielsku
(żartuję)
dzisia j sprobuje nie dac jej mleka i zobacze bo sniadanie je i dostaje syropy i nic sie nie dzieje