|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
?powiedzieli mi że prawdziwy
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
dziś już dużo lepiej
szkoda tylko, że nikt w szpitalu ani jednym ani drugim od razu mi nie powiedział, że takie odrętwienia rąk czy nóg są normalne w ciąży podobno wczoraj mama już napisała skargę do dyrektora głównego a dziś ma jeszcze wysłać do NFZ jak szpitale trwonią pieniądze - no i to będzie 2 skarga w krótkim czasie, bo podobno mieli w zeszłym tygodniu TV na głowie, a wczoraj ktoś znajomy faktycznie widział ten program w regionalnej. I to właśnie było o neurologii.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Z przodu ? ;
To chyba nie jego rejony :p
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałas wypróznianiu
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, najpierw podane sa produkty zalecane dlla mam karmiących piersią a potem większość z nich jest opisane jako produkty alergenne ![]() Cytat:
:, poczekam jeszcze 2 tyg jak mały skończy 2 miechy i będę kombinować. Rybkę wczoraj zjadłam, jak na razie małemu nic nie jest i nie będzie do 2 dni, to wprowadzę już na stałę do swjego menuCytat:
![]() Oj to musiało strasznie wyglądać Mój też łapczywie je, często się przy tym krztusi a ulewanie jest przy każdym karmieniu, raz mniej, raz więcej, a kiedyś wisiał mi ponad 2 godz na cycu, w sumie to bez przerwy wypluwał i łapał i się przy tym denerwował i ja już wymiękłam i zrobiliśmy mu butlę mm, zjadł, potem beknął i też często po bekaniu sporo uleje, ale wtedy to zaczął wymiotować strasznie parę razy, aż mu nosem poszło i przeraźliwie do tego płakał, też to wyglądało okropnie, nie wiedziałam czy mu się coś stało. Ale pytałam lekarki to powiedział, że to się może zdarzyć i powinno takie ulewanie minąć po 6 m.Oj ale się rozpisałam, jakbym jakaś mądralińska była ![]() Poleciałam znowu do ciuchacza, (ale ja to jestem chyba juz uzależniona, bo latam ze 2 razy w tyg, to moja taka ostatnio rozrywka ) upolować jakiś kombinezon welurowy, ale nie było, no ale siata ciuszków oczywiście kupiona
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale się boję z tą skazą. Aż pójdę poczytam sobie o tym póki mały sobie grzecznie leży i mam ręce wolne ![]() Ja miałam chyba 2 lub 3 razy w życiu objawy które mogły wskazywać na to że skazę mam. Takie swędzące strupki niewiadomo skąd. I niby nie powinnam jeść nabiału, ale ja nie umiem. I dlatego tak mnie ucieszyło jak pediatra powiedziała, że mogę ale w małych ilościach. Szkoda że nie ma jakiś prostych metod na to by to sprawdzić ;] Ja dzisiaj zauważyłam krostki na brzuszku. Nie wiem czy to znowu potówki, czy może wysypka. Strasznie to skomplikowane Powinno się dostawać jakiś wykaz ze zdjęciami krostek przykładowych, kupek itp. Dobrze, że już niedługo pediatra. Jak rozwinę u nigo listę pytań to padnie
|
|
|
|
#2260 | |||||
|
Zadomowienie
|
właśnie testuje suszarkę z you tuba.... i...mała od 5 min siedzi i się rozgląda... ciekawe na jak długo zadziała..
ostatnio suszarka nie przebiła jej płaczu. ale dziś daje radę..i mała spokojna..a mam może jeść spokojnie śniadanie i pisać ![]() Cytat:
nie znikaj już ![]() Cytat:
![]() ja sobie zrobiłam pod koniec krwawienia -własnie jak upławy się zaczęly irygację z tantum rosa. i pomogło. po jednorazowej akcji może to jakaś mała infekcja?? jak masz tantum rosa to polecam. albo mogę ci podesłać ze 2 saszetki,bo mam jeszcze troche.Cytat:
PADŁAM.... BRAK SŁÓW... DOBRZE,ŻE Z TOBĄ JUŻ OK. I DOBRZE,ŻE TWOJA MAMA PISZE TE SKARGI. TAK WKURZAĆ CIĘŻARNĄ... SZOK Cytat:
ale frajda.. a buźkę...przemywam co rano wacikiem(takim do demakijażu) namoczonym w ciepłej przegotowanej wodzie ![]() 2. nie słyszałam o tym...może spróbuje jak z Sarą 3. a gdzie kupić naturalny wosk ?? Cytat:
i powielam pytanie z wyżej./.skąd wziąść naturalny wosk?? ![]() a wogóle moja córcia ostatnio jakoś dziwne pory sobie obiera.... już 2 nocka... albo 3,,, śpi ładnie wieczorem... po kąpieli usypia ok.22-23.. śpi do 1-2- czasem dłużej... a potem je z pół h albo lepiej.. i jak dziś.. od 3.30...do 5.30 albo i dalej tylko przysypianie...i budzenie się,stękanie itd... a jak nie reagowałam to zaczynał się płacz włączać.. a potem rano pospała od 5.30 do 7.30.. wstała,zjadła.. znów żywa reakcja do 9... i spała do 11.30... ehhh... ja nie wiem jak jej te nocki ustawić.. próbuje jak koleżanki uczyć by sama usypiała...ale chyba za mała bo nam to nie idzie... udało się ze 2 razy ale w dzień.. no albo teraz suszara ją usypia.. pogoda dziwna..słońce chwilkę i zachmurzone niebo...nie wiem czy się wybierać na spacer...czy nie..
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj jedziemy po kilka sztuk to jak wycieczka
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie brali /odcinali ze świeczki, na świeczce było napisane że z wosku jest bez domieszek dziwnych.
ale tak na poważnie mój mały ciągle śpi w nocy to jak w nocy , dziś było pięknie prawie co 2,5 godziny wstawał jupi teraz już kima godzine , przed południem godzine, czysta rozpusta, jak potrafił spać 5-1o minut raz na 3-5 godzin
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-15 o 13:52 |
|
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny butelkowe ktore stosuja krople Sabsimplex....jak mysliscie moge dac malej na lyzeczke te krople??Czy musze jej do butelki wlac ??I ile wy dajecie i jak czesto??
Dzieki.... Potem do Was zawitam...
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
NATKA dzięki za przegląd kupek
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze chyba jednak i ja zrobię sobie przerwę od nabiału i laskowych bo dzisiaj znalazłam jakieś mega czerwone krostki u Filipa. Same zobaczcie
![]() I załączam od razu zdjęcia mojego okruszka Chociaż wszyscy mówią że na zdjęciach wygląda na o wiele większego i jak przyjdą to nie mogą się nadziwić że on jednak mały ![]() Hahaha dopiero na zdjęciu zobaczyłam, że miś ma metkę jeszcze nieoderwaną. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-15 o 14:21 |
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cotka ale masz cudo.....a te oczy.....
|
|
#2267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Podczas całego naszego docierania się ze Stefkiem nadrobiłam Was w końcu jakiś chyba milion stron od mojego porodu, ale goniłam Was dzielnie ![]() Nic się nie odzywałam bo Tż ma urlop i czasu strasznie mało. Jak już są wolne chwile to spędzamy je razem... Teraz Tż pojechał na pogrzeb..., ja do końca nadrobiłam więc się odzywam. Już tyle mam się rozpakwało oczywiścieGRATULACJE WSZYSTKIM MAMUSIOM KRUSZYNEK PRZESŁODKICH Jeszcze trochę i się do odchowalni przeniesiemy ![]() Ciekawe czy Asia jest już po...wczoraj mieli jej dać oksy... Na mnie zadziałała dopiero druga kroplówka. Trzymam kciuki żeby już było po wszystkim Malgosia Niezłe, to z tym woskiem. Trzeba będzie wypróbować ![]() W sprawach diety, to ja jem jajka gotowane i to dosyć czesto i małemu nic nie jest. Gruszek bym się bała. A ryby spróbuję nie powinno być problemu, ale co innego teoria, a co innego praktyka Mam zalecenie jeść czerwone mięso, więc je duszę np. z warzywami i też jest okej. Na brzuszki dajemy Stefkowi - pomimo tego, że ma 2 tygodnie - espumisan - dajemy 10 kropelek 2x dziennie (rano i wieczorem), Wkraplam mu to do mleczka. Wydaje mi się, że jest poprawa. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Raz dałam na łyżeczce, a tak do mleka Cytat:
|
|
#2269 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale właśnie też karmię a poczytałam wczoraj o tej minipigułce i mam bardzo mieszane uczucia Zostają chyba gumki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A okruszek śliczny - oczy ma takie ogromniaste ![]() Nie mam co na siebie włożyć
|
||||||
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie. Dwa razy dziennie po 10 kropel do mleka. Rano i wieczorem
|
#2271 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z nockami to mam to samo w dzien mała spi sobie ładnie po kapieli tez ale nocne karmienie to masakra pozniej mała zawsze sie kreci wierci i spac nie chce... jutro skonczy 2 tygodnie dpiero wiec mam nadzieje ze jej sie to unormuje jakos ![]() Cytat:
![]() a mały cudowny Cytat:
![]() co do jedzenia to ja jak narazie tylko gotowany kurczak marchewka ryz i ziemniaki na obiad a tak to kanapki z szynka i serki z owoców jabłka a reszty sie boje jak narazie ![]() wczoraj zupe z kalafiorem zjadłam w sumie to mala troszke sie prezyla po karmieniu ale nie wiem czy to z powodu zypy czy nie...
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
A. I przerwy robiłam. Jak widzie poprawę, to nastepnego dnia rano nie dodwałam. Jak w ciągu dnia brzuszki sie pojawiły, to znowu podawałam.
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki od Filipa
![]() Idę spytam na forum z ekspertem jakimś bo oczywiście panikuję. |
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj od 9 do 14 No to standardowe menu A ciekawe po jakim czasie można stwierdzić, czy coś zaszkodziło, czy nie? No i ja muszę kończyc. Moi rodzice przyjechali. Echhh to sie nagadałam...
|
|
#2278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malgos a tak przy okazji...milo Cie znowu widziec....
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
A kiedy Ci sie dokladnie skonczylo krwawienie? w sensie ile tyg po cc?? /QUOTE] gdzies ok 3 tyg
|
|
#2279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- do mamuś karmiących mm: dajecie wit d? Bo ostatnio na szcepieniu lekarz kazał dawać, a na wizycie patronażowej u naszego pediatry. lekarka nic nie wspominała i nie wiem??? do tego na opakowaniu pisze tylko o karmieniu piersią...
|
||
|
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie tez jej daje na lyzeczce bo nie zjada mi wszystkiego...a tak jestem pewna ze okreslona dawka trafia tam gdzie trzeba ![]() Jesli chodzi o wit D...to ja nic nie wiem ...nic mi polozne nie mowily...za 2 tyg mam szczepienia moze wtedy cos sie dowiem.....chociaz tutaj to wszystko jakos inaczej jest...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

?

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

klask i:
:, poczekam jeszcze 2 tyg jak mały skończy 2 miechy i będę kombinować. Rybkę wczoraj zjadłam, jak na razie małemu nic nie jest i nie będzie do 2 dni, to wprowadzę już na stałę do swjego menu

jakiś chyba milion stron od mojego porodu, ale goniłam Was dzielnie
ale teraz karmię i tylko mini pigułka wchodzi w grę. Bo spirali lekarz powiedział że minimum rok mi nie założy