|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyglądaja okropnie!!! POMOCY
Witam.
Mam straszny problem. Otóz moje włosy sa mieszane, długie za ramiona, nie farbowane. Dośc szybko sie przetłuszczają, lecz są skłonne do szybkiego niszczenia się. Zawsze myłam je codziennie (Timotei miodowy, Timotei miętowy, Timotei winogronowy, Joanna Rzepa i Head and Shoulders, na przemian) i używałam odżywek (Joanna Algi Morskie, Joanna Rzepa, Timotei miodowa i Timotei winogronowa). Do układania uzywałam głównie żelu Joanny. I było OK. Ale teraz, gdy wieczorem je umyję, rano są już tłustawe, nawet kiedy nie nakładam odżywki. Są tez mało błyszczące, ciężkie, opadające, strąkowate itp. Ogólnie, wyglądaja okropnie!!! Co mam teraz zrobić?... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Wyglądaja okropnie!!! POMOCY
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Oto moja rada:
jeśli są zniszczone to podetnij je i używaj odzywki VAX (do kupienia w aptece jest też na KW). Jeśli chodzi o przetłuszczanie to polecam Seboradin albo loton w butelce albo porcjowane w szklanych ampułkach. (też do kupienia w aptece) Teraz uywam szamponu L'oreal tego który unosi włosy u nasady. Jestem zachwycona. Poza tym możesz jeszcze używać czegoś do stylizacji: płynu, pianki... Susząc włosy staraj sie unosić je u nasady. Kieruj sie zasadą, że przyklapnięte włosy szybciej ci sie przetłuszczą. I najważniejsze witaminki... dużo owoców i warzyw... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a może byś tak ścięła włosy ?wiem , że to dosyć odważny krok , ale z twojego opisu wynika , że nadają się do ścięcia . Poza tym jeśli długo masz długie włosy to są one już 'zmęczone ' i dobrze by im zrobiło . ? .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Jesteście kochane
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A czy polecacie Seboradin?
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Seboradin jst dobry do włosów przetłuszczających, chociaż też odżywia. jeśli masz włosy zniszczone i dłuższe polecałabym ci Radical w ampułkach. Lepiej niż seboradin zregeneruje ci włosy. Możesz używać całej seri lub wybrać sobie odpowiedni specyfik.
to jest link na wizaz http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ywords=Radical a to do producenta: http://www.farmona.com.pl/pl/radicalwlosy.html Jeśli są bardzo zniszczone to przytnij je troszeczkę i zacznij odżywnianie. Pozdrawiam Kamilanet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.