|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Podwojne witaminy to chyba nie jest dobre rozwiazanie ![]()
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Podwyższone leukocyty mogą być fizjologiczne dla ciąży
![]() Mogą też wskazywać na infekcję.. Jakąkolwiek, nawet przeziębienie. Ja też bym podwójnych dawek witamin nie brała. Samo żelazo plus normalna dawka witamin. U mnie żelazo można bez recepty dostać, tak jak folik. Może jednak w Polsce też? A co do tego , ze my tak gadamy.. część z nas nie ma jeszcze dzieciaczków, a część już jest na zwolnieniu , więc czas jest ![]() Ja po moim listopadowym wyjeździe też na 100% nie nadrobię wątku ![]() Jakaś dobra dusza mi da skrót wiadomości..hehe.. Dopiero wstałam, kolejny szaro bury dzień za oknem. Jak w końcu nie posprzątam domu, to zarosnę brudem. Już mi nawet wada wzroku nie pomaga ![]() ![]() No i na zakupki muszę.. Te ciążowe spodnie bym chciała. Plus prezent na za tydzień no i żarełko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adas juz 6 lat, wiec w dzien w zerowce a popoludniu to on jakos sam soba sie zajmuje duzo, a pozatym duzo gada i szczerzea to czasmai wystarczy co 5 min wtracic :tak adas, dobrze adas itd i jest git ![]() A czasami jak juz sie niezle zakreci to mu sie nawet pytam: adas o czym ty gadasz wogole??? A on mysli i mowi mi : wiesz, ja nie wiem ![]() Nawet ostatnio stwierdzil ze fajnie ze bedzie dzidzius to bedzie mial kogos nowego do kogo bedzie mogl gadac, a my tylko z TZ, no dzieki bogu za to ![]()
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
potem miałam już brać 2 tabletki Bioferu (2 x 9 mg) no i nawet żelazo wzrosło z 11,9 do 12,3 ale mój lekarz twierdzi, że to i tak za mało bo żelazo powinno być w granicach 13 - no i dostałam końską dawkę żelaza (ale to już na receptę) - Tardyferon 80 mg raz na 2 dni - nie polecam osobom wrażliwym na wymioty, mnie po nim tylko trochę mdli, no i zażywa się to albo na czczo godzinę przed śniadaniem, albo 3h po ostatnim posiłku i 1h przed następnym z ciekawości aż zrobię sobie morfologię przed samą wizytą, żeby zobaczyć ile urosło najlepsza była reakcja aptekarki jak zobaczyła receptę - proszę uważać na deszcz bo Pani zardzewieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
a zapomniałam - do żelaza trzeba odstawić mleko - w sensie jak bierzesz rano to mleko najwcześniej wieczorem może być, bo inaczej rewolucja
a tu macie ulotkę od Bioferu i opakowania: klik no i jak widać zalecana dawka dla kobiet w ciąży - 3-4 tabletki dziennie to może rzeczywiście nie zarosnę rdzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Mag większość osób żelazo tragicznie zatwardza( w tym mnie). I mleko i jogurty to dla mnie ratunek był.. Ale żeby jakąs rewolucję sprawiały. to absolutnie nie
![]() Ja powtórze badania krwi 25paźdz. i zobaczymy.. Przy porodzie jak przeglądam wyniki pacjentem to często Hb jest koło 9.0.. Więc jeszcze trochę w zapasie mamy. Rzadko kiedy jest >niż 11. Idę sie zważyć i na śniadanie.. Jak mi się nic nie chce... P.S. Desia, ten Twój mały musi być przezabawny... Jak ja uwielbiam gadatliwe i ruchliwe dzieci ![]() ![]() ![]() Bo tatuś to ogólnie spokojny , skryty i cichy.. dopóki się nie rozkręci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Patrzyłam na zdjęcia - cudne te Wasze dzieciaczki/siostrzeńcy
![]() Już się nie mogę doczekac mojego takiego Szkraba ![]() Kumkura jaki pokaźny tatuaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale czego nie robi się dla maluszka, aby mógł wziąć sobie wszystko co potrzebuje no i do porodu to jeszcze trochę, więc pamiętajcie aby kontrolować hemoglobinę, bo maluchy wyssysają żelazo, aby same mogły zdrowo rosnąć Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-10-15 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Dzięki za komplementa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() np. taką gyrosową - warstwową - z kapusty pekińskiej, piersi z kurczaka, cebuli, ananasa, kukurydzy, ogórków kiszonych, ketchupu i majonezu albo prostsza wersja, bardziej na słodko: ryż, seler marynowany, ananas, szyneczka drobiowa, orzechy włoskie lub kurki marynowane no i majonez Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Kumkura, ja zawsze robię sałatkę z tuńczyka, większość lubi
![]() Ale jak oni już po jedzeniu, to może kanapeczki z bagietki takie malusie? Zrobisz ze 3 talerze, zje się nawet jak się jest najedzonym ![]() ![]() Kurcze brakuje mi znajomych, którzy by mnie mogli odwiedzić.. Za tydzień jadę na urodziny ![]() Zobaczę, bo to sporo roboty, a znając mojego przyjaciela, będzie miał piekarnik zajęty tak czy siak ![]() Już się nie mogę doczekać.. Wszystkiego prócz 3 godzin samotnej jazdy moim autem, które Irlandczycy przezywają' box with an engine' ![]() ![]() To nie auto na trasy;/ A duże auto wziął mąż.. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Aaa ważę tyle samo , co tydzień temu. Dokładnie tyle samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie z czasem to kiepsko mały już skończył dwa lata na koniec lipca, a tu dalej mama najważniejsza i najlepiej to żebym ciągle przy nim była, chociaż siedzieć i patrzeć jak się bawi. A jak już ma gorszy humor i zabawa nie wychodzi to mama musi siedzieć na podłodze i zabawiać ![]() ![]() No i do tego jestem sama, mąż pracuję w Warszawie, od 2 miesięcy pracował non stop i nie mógł przyjechać. Na szczęście za tydzień dostanie zasłużony wolny weekend i będzie siedzieć z synem a ja sobie trochę odetchnę ![]() Dobrze,że jeszcze śpi w dzień to wtedy mam czas zrobić coś w domu czy pomóc teściom, bo z nimi mieszkamy, a oni oboje to po operacjach kręgosłupa i trzeba pomóc... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A anemia w obecnej chwili objawia się u mnie bladością na twarzy i gdy się za szybko podniosę np. z łóżka to potrafi mi się zakręcić w głowie, na szczęście tylko lekko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
hej hej
Jednak mnie tragicznie rozłożyło. Wczoraj rano byłam u lekarza, dała tylko psikacze do nosa, więcej nic nie chciała dać. No i ledwo ledwo dawałam radę z bólem skroni, w ogóle wszystko mnie bolało, i dziąsła, uszy, zęby, oczy - masakra. Mam nadzieję, że choroba nie zaszkodzi maluszkowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
a wiecie co ja mam dobrego
![]() SOK zrobiłam sama! kilo pomarańczy, kilo gruszek i olbrzymie jabłko. Gruszek w ogóle nie czuć, za to pomarańcze (kwaśne) i jabłko (słodkie) jak najbardziej. !00% natury. Sok z miąższem. Wiem już na milion procent, że nie będę kupowała dziecku soków owocowych tylko sama będę robiła. O niebo smaczniejsze niż sklepowe. POLECAM kupić sobie sokowirówkę. Nawet używaną na all.
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie kupuję urządzeń kuchennych typu miksery /sokowirówki, bo strasznie mi się marzy thermo_mix (kto nie zna można na allegro zobaczyć). To jest NAJREWELACYJNIEJSZE urządzenie pod słońcem i naprawdę warte swojej ceny.. Ale koszt to ok 3 tyś zł. Żałuję, ze nie kupiłam wcześniej , bo teraz każda gotówka w dom idzie.. A thermo_mix działa jako sokowirówka, mixer, kruszy lód, można ugotować budyń , kaszę, obiad 2 daniowy w tym samym czasie. Gotuje na parze i ogólnie jest chyba niezniszczalny. Moja mama posiada od chyba 10 lat i cały czas jej wiernie służy.. aaaa powidła i dżemy cuuudne z niego wychodzą. A zrobienie ciasta to rewelacja, ubijanie śmietany.. itd. itp. A zrobienie surówki to dosłownie 5 min, na obranie warzyw... KOCHAM ![]() Chyba kupię zanim dzidziuś się pojawi.. być może używany.. Ja jestem w nim bezzmiernie zakochana od lat. Nic nie przypala, i prawie myje się sam. Tylko opłukać pod wodą trzeba ![]() Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-15 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie brzmi fantastycznie. Ale... nie dałabym tyle pieniędzy. Mam już jednego robota wielofuncyjnego ale uzywam go głownie do tarcia ziemniaków na placki ![]() ![]() Opiłam się tego soku tak, że chce mi się teraz spać :/
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj i dziś zrobiłam sok- koktajl blenderem. Banan + pomarańcza + kiwi. O rrrrany jake pyszne!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Gdulki jestescie straszliwe....od wczoraj popoludniu nie bylo mnie a tu 2 godzi nadrabiania
![]() poczytalam i az nie wiem co mam komentowac.... wczoraj wieczorem zabralismy kolege do miasta obok, przeszlismy sie po slicznym ogrodzie i jak on biedny nie moze sie przyzwyczaic do lewostronnego ruchu, caly czas mu sie wydaje ze ktos na niego wjezdza czolowo ![]() zjedlismy w pubie kolacje....za ciezka jak dla mnie, troche pieczonego indyka, ''yorkshire pudding'' sos gravy oczywiscie, troche warzyw ale wzdeciory mialam i tak jak nie wiem co, chlopaki mi troche wypili wiec mialam urwanie glowy a ja prowadzilam i tylko chcialam jak najszybciej dojechac do domu bo mi jak baby z tylu caly czas trajkotali. a dzis pojechalam do fryzjera, anagat to jaki to samochod box with an engine? ![]() ![]() a Tz z kolega pojechali do Cromer nad morze zjesc kraba na plazy...ale dzwonil i jedli fish&chips...moze za zimno juz na kraby...nie wiem, ale dzis o 8 rano bylo u mnie 2 stopnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam dziś 3 żółte kiwi
kiwis_gold.jpg Jak ja je uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Karolca, ta maszynka jest warta swojej ceny. Wiem , ze trudno w to uwierzyć. Jak moi rodzice kupowali, to się w głowę pukałam.. Jak ktoś dużo w kuchni lubi robić i w dodatku zdrowo, to jest idealne i bezawaryjne.
Ja już sobie mojej przyszłej kuchni bez niego nie wyobrażam i dlatego nie chcę kupować tysiąca innych urządzeń. Bo tu masz naprawdę wszystko w jednym.. Monia, niezłą historię miałaś wczoraj..Ja w zasadzie nigdy w Polsce nie jeździłam, więc ja się z kolei w Polsce dziwnie czuję. No i w polskim aucie ciągle walę lewą ręką w drzwi próbując zmienić biegi ![]() ![]() ![]() Monia, dawaj zdjęcie fryzurki.. Ja cały czas mam telefon do fryzjerki na stole. I się boję ![]() P.S. dopiero co się wykąpalam, na zakupach jeszcze nie byłam, a dom nadal brudem zarasta. |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak Tz wroci 9bo zabral aparat ze soba, to cyknie mi fotke i wysle na maila. a swoja droga swietne te zdjecia Wasze dziewczyny....jaki Adas, Filipek i siostrzeniec to slodkie chlopaki ![]() ![]() dzisiaj u fryzjera czulam sie jak w Portugalii ![]() anagat chodze dosc czesto do fryzjera, srednio 1 na 2 miesiace, no teraz dluzej nie bylam bo ostatnio w czerwcu, nie chcialam isc w pierwszym trymestrze, i praktycznie tylko raz bylam mega zadowolona, w Warszawie scial mnie taki gosc jeden - fryzura byla super, swietnie sie w niej czulam, zero problemu z ukladaniem, jak poszlam drugi raz, to juz go nie bylo i nie chcieli mi na niego dac namiaru. a dzis Marlene mi zrobila ..ja to nazwala ''mum colour'' ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-15 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Ja w Polsce też takich nie widziałam, ale są wspaniałe. Takie słodziusie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan, możesz poszukać. Tu w Hiszpanii żółte kiwi są w każdym warzywniaku, a pisze że są z Nowej Zelandii jak na tym zdjęciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.