Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-15, 09:30   #1411
just75
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cennika jeszcze nie ma , czyżby nie będzie
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 14:03   #1412
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
wynika to z tego co pisałam, że chce zamówić cztery te kremiki

i nie musi to być za jakąś ustaloną cenę? po prostu biorę to co było w brakach tak?
Nie ma znaczenia czy chcesz zamówić jeden czy dziesięć Dopiero 34 szt. zrobią różnicę, bo przekroczysz próg 100 PP w zamówieniu jednostkowym
Cytat:
Napisane przez aprilrain Pokaż wiadomość
Ale wtedy już złożyłaś zamówienie na te kremiki i w związku z tym ze były niedostępne są w twoich oczekujących produktach? Czy po prostu wtedy były niedostępne, ty ich nie zamawiałaś, a teraz są dostępne i je chcesz?
Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
są w moich oczekujących produktach. bo je zamówiłam ale nie dostałam..
Jeszcze raz napiszę: jeśli zamawiasz wyłącznie produkty oczekujące, to na filie i BR nie ma opłat, a na dom jest opłata za wysyłkę 10 zł...
Jeśli chciałabyś domówić choć jedną sztukę poza to, co masz w oczekujących, to opłaty będą naliczane standardowo

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiaml91 Pokaż wiadomość
Li O jeśli chodzi o te 200 pkt to jest niezmienny próg i większość firm taki próg ma i jest to ogólnie przyjęty próg na całym świecie
Nie no ja nic przecież nie mówię, tylko tyle że teraz będzie trudniej załapać się na rabat 3% Poza tym i opłatami na filię, to reszta jest na korzyść
Tak czy inaczej, ja tam nigdy nie narzekam. Po prostu oceniam zmiany wymieniając wady i zalety. Skoro nie mam na to wpływu, to to akceptuję. Ewentualnie zawsze mogę zrezygnować jak się nie podoba

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
Cennika jeszcze nie ma , czyżby nie będzie
Będzie... Musi być... Ale widocznie trzeba poczekać
Stary 2011-10-15, 15:33   #1413
Funit
Rozeznanie

Mam pytanie. Jak zamawiam na filię to muszę koniecznie odebrać zamówienie w dniu dostawy? Bo widziałam że za nieodebranie jest kara, ale nie wiem ile trzeba nie odbierać żeby ją płacić.
Funit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 16:17   #1414
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość

Nie no ja nic przecież nie mówię, tylko tyle że teraz będzie trudniej załapać się na rabat 3% Poza tym i opłatami na filię, to reszta jest na korzyść
Tak czy inaczej, ja tam nigdy nie narzekam. Po prostu oceniam zmiany wymieniając wady i zalety. Skoro nie mam na to wpływu, to to akceptuję. Ewentualnie zawsze mogę zrezygnować jak się nie podoba
Pięknie powiedziane
Stary 2011-10-15, 16:40   #1415
margotka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agneskaa Pokaż wiadomość
Kurczę fajnie tylko mój sponsor nie odpowiada ma meile na gg. Jakby w ogóle nie istniała. I kurcze w ty problem. Będę to tej osoby pisać. Też napisze meila do Ori wyjaśniając sytuację. Ale bez zgody mojego aktualnego sponsora.
Agnesko, bez zgody aktualnego sponsora niewiele zyskasz...od Ori otrzymasz zgrabną odpowiedź, że oni w nic nie wnikają, sponsor ma się zgodzić na zmianę.
Najpierw znajdź konsultantkę, która będzie chciała być Twoim sponsorem, później proście obydwie o zmianę.
Jest jeszcze jedna opcja... wiesz, że wykluczeniem z klubu Ori grozi zakładanie kont osobom, które są tylko iluzorycznie konsultantami. Potem budowanie sobie struktury na "martwych duszach", posługiwanie się nr konsultantów, którzy przestali się udzielać itp, itd.
Jak zajmowałam się swoją sprawą, zauważyłam, że to może być wcale nierzadki preceder...niektórym opłaca się wrzucać nawet takie informacje w necie, że jak zapiszesz się przez ich stronę w necie i jak wpiszesz kod, to zostaniesz objęta wspaniałym programem promocyjnym....w rzeczywistości ten kod, to nr konsultanta, który kręci lody za pomocą swojej strony...a ta niesamowita promocja, to po prostu Program Witamy Ori. Jak wygląda współpraca z taką osobą, która zaczyna od zwyczajnego kłamstwa i naciągania, sami możecie się domyślić.
Co dziwne....niektóre z tych stron są pozycjonowane wyżej niż oryginalna strona Ori.
Staraj się agnesko, co ugrasz, to Twoje...
Z drugiej strony, jak wy zapatrujecie się na tego rodzaju praktyki?
Nie uważacie, że jest to sprzeczne z wartościami, które przyjęła w swojej misji firma Oriflame?

Edytowane przez margotka80
Czas edycji: 2011-10-15 o 16:49
margotka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 17:09   #1416
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Funit Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Jak zamawiam na filię to muszę koniecznie odebrać zamówienie w dniu dostawy? Bo widziałam że za nieodebranie jest kara, ale nie wiem ile trzeba nie odbierać żeby ją płacić.
Na odbiór zamówienia w filii masz 7 dni roboczych, więc jeśli zamawiasz np. we wtorek i odbiór masz na czwartek, to odebrać musisz do czwartku następnego tygodnia włącznie (soboty w filiach uznawane są za dni robocze). Dodać należy, że gdybyś chciała odebrać później, to wystarczy filie powiadomić (mailowo lub telefonicznie), że chcesz żeby ci przetrzymali zamówienie do danego dnia. Ja robiłam tak kilka razy, a na dowód dobrych chęci za zamówienie płaciłam jak najszybciej. W razie ewentualnych nieporozumień jedynym problemem mógł być tylko brak miejsca na magazynie do przechowania mi tego zamówienia

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez margotka80 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, jak wy zapatrujecie się na tego rodzaju praktyki?
Nie uważacie, że jest to sprzeczne z wartościami, które przyjęła w swojej misji firma Oriflame?
To ja chyba jestem zbyt uczciwa, bo nie naciągam nikogo na wpisanie się do klubu. Na dowód tego nie mam nikogo pod sobą
Oczywiście jeśli ktoś pyta, to chętnie opowiadam jak wygląda to od strony konsultanta, ale jakoś specjalnie nie zachwalam. Po prostu mówię jak jest Nawet jeśli ktoś by się zapisał, to potem bym się ze wstydu spaliła jakby wyszło, że oszukałam, więc po co?
Jedyna sprawa w jakiej oszukiwałam (nie mówiłam całej prawdy) swoje klientki, to rzeczy z PL. Nigdy nie powiedziałam, że mam coś za 1 zł... Zawsze mówiłam, że mogę kupić taniej, ale nie za 1 zł. Bo głupio mi było "wołać" za perfumy 60 zł skoro miałam je za 1 zł. Jeszcze klientka pomyślałaby sobie, że chcę z niej zedrzeć, choć faktycznie i tak perfumy miała taniej niż w promocji...
Stary 2011-10-15, 17:32   #1417
margotka80
Raczkowanie

Wiem, Li O. Właśnie dzięki temu, że najpierw trafiłam na Wasze forum, postanowiłam wstąpić w szeregi Ori. Przyglądałam się Waszym dyskusjom, to od Was dowiedziałam się o korzyściach i mniej świetlanych aspektach bycia konsultantką. Zobaczyłam, że macie zasady i naprawdę chcecie pomóc swoim klientkom...stwierdziłam, że to jest to...interesuję się kosmetykami, lubię je kupować, dlaczego nie pomagać innym w dokonywaniu wyborów i nie dzielić się swoją jakąś tam pasją?Dlatego mimo iż wtedy nie znałam nikogo, zapisałam się przez stronę (oryginalną, żeby nie było). No i natrafiłam na zupełnie innego człowieka.
Szkoda, bo wiele osób w podobnej sytuacji może się zrazić, odejść i postrzegać każdą z nas przez zakrzywiony pryzmat.
PS. Li O, to bardzo dobry i pomocny wątek.
Stary 2011-10-15, 18:42   #1418
solaris1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
eclat weekend
Dziewczyny w poniedzialkowym zamowieniu moge juz wpisac ten kod na eclat damski i dostane w paczce tak
Stary 2011-10-15, 18:45   #1419
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
To ja chyba jestem zbyt uczciwa, bo nie naciągam nikogo na wpisanie się do klubu. Na dowód tego nie mam nikogo pod sobą
Oczywiście jeśli ktoś pyta, to chętnie opowiadam jak wygląda to od strony konsultanta, ale jakoś specjalnie nie zachwalam. Po prostu mówię jak jest Nawet jeśli ktoś by się zapisał, to potem bym się ze wstydu spaliła jakby wyszło, że oszukałam, więc po co?
Jedyna sprawa w jakiej oszukiwałam (nie mówiłam całej prawdy) swoje klientki, to rzeczy z PL. Nigdy nie powiedziałam, że mam coś za 1 zł... Zawsze mówiłam, że mogę kupić taniej, ale nie za 1 zł. Bo głupio mi było "wołać" za perfumy 60 zł skoro miałam je za 1 zł. Jeszcze klientka pomyślałaby sobie, że chcę z niej zedrzeć, choć faktycznie i tak perfumy miała taniej niż w promocji...
przepraszam co to są : "to rzeczy z PL" ?
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 18:46   #1420
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solaris1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w poniedzialkowym zamowieniu moge juz wpisac ten kod na eclat damski i dostane w paczce tak
tak
Stary 2011-10-15, 18:51   #1421
solaris1990
Rozeznanie

[QUOTE=just75;29976186]tak[/QDziękuję.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
przepraszam co to są : "to rzeczy z PL" ?
To sa prezenty , ktore otrzymuje sie za zebranie 100 pkt w katalogu a teraz 80 pkt
Stary 2011-10-15, 18:52   #1422
Buniat
Zakorzenienie

[QUOTE=solaris1990;2997622 6]
Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
tak[/QDziękuję.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

To sa prezenty , ktore otrzymuje sie za zebranie 100 pkt w katalogu a teraz 80 pkt
acha, dziękuję

a gdzie te prezenty można obejrzeć ?

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2011-10-15 o 19:05
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 18:53   #1423
Ania1367
Rozeznanie

Wbiłam sobie właśnie zamówienie na poniedziałek i mam 200 pp na dzień dzisiejszy a w poniedziałek z tego zostanie 90pp I pierwszy pułap PL zaliczony a nie powiem że przypadł mi do gustu zestaw nr 2

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 19:11   #1424
justys1719
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Powiedzcie mi która z tych wód: Air, Ice, Fire najbardziej Wam przypadła do gustu? Niestety nie mam próbek tych wód więc chciałabym się o to Was zapytać. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 19:45   #1425
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1719 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Powiedzcie mi która z tych wód: Air, Ice, Fire najbardziej Wam przypadła do gustu? Niestety nie mam próbek tych wód więc chciałabym się o to Was zapytać. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Ja mam Ice, podoba mi się, aczkolwiek nie do tego stopnia, żebym np. po skończeniu buteleczki natychmiast kupowała następną. Jest dość świeży, ale nie aż tak lekki, jak miałam nadzieję, ze będzie. Trochę inaczej pachniał w katalogu.

Z tego co pamiętam również Air jest takie świeże i ożywcze, ale nie kupowałam go już.

Generalnie jedyne perfumki z Ori, które naprawdę mnie zachwyciły to Urban Lovers i czekam na ich promocję

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 21:25   #1426
marie_marie22
Zadomowienie

Ja tak samo - też najbardziej z tej trójki lubię Ice, choć moimi ulubionymi perfumami z Oriflame są Divine.

Słuchajcie, jak to jest z tymi punktami, żeby mieć zniżkę? Trzeba mieć 120 PP ale w dwóch katalogach, by w trzecim mieć zniżkę? Czy wystarczy że np teraz będę mieć 120PP a już w kolejnym mam zniżkę?
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 21:40   #1427
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

przez 2 katalogi
Stary 2011-10-15, 21:44   #1428
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
a gdzie te prezenty można obejrzeć ?
O aktualnym PL można dowiedzieć się po zalogowaniu na stronie ori. Zawsze też dostajemy informacje w cokatalogowym newsletterze. W K15 i K16 będzie nowy program:
https://poland.secure.oriflame.com/p...aln_C15-16.pdf
Cytat:
Z tych trzech najbardziej podoba mi się Air, ale najwięcej sprzedałam Fire i z nowego PL na pewno wezmę zestaw z Fire
Cytat:
Napisane przez marie_marie22 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, jak to jest z tymi punktami, żeby mieć zniżkę? Trzeba mieć 120 PP ale w dwóch katalogach, by w trzecim mieć zniżkę? Czy wystarczy że np teraz będę mieć 120PP a już w kolejnym mam zniżkę?
O której zniżce mówisz? O tej 90% na jeden produkt? Jeśli tak, to musisz mieć 150 PP w K13 i K14 żeby w K15 wziąć jeden produkt 90% taniej. Teraz znowu trzeba będzie zrobić w K15 i K16, ale po 120 PP, żeby w K17 wziąć jeden produkt 90% taniej. Chyba, że się mylę, to bardzo proszę o poprawienie mnie
Stary 2011-10-15, 22:35   #1429
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania1367 Pokaż wiadomość
Wbiłam sobie właśnie zamówienie na poniedziałek i mam 200 pp na dzień dzisiejszy a w poniedziałek z tego zostanie 90pp I pierwszy pułap PL zaliczony a nie powiem że przypadł mi do gustu zestaw nr 2
To ja się boje ile mi zostanie Bo mam jak na dzień dzisiejszy 41PP. Ale moze jeszcze w przyszłym tygodniu wpadnie mi jakieś zamówienie. Więc może mi się uda.
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 22:49   #1430
marie_marie22
Zadomowienie

Cytat:
O której zniżce mówisz? O tej 90% na jeden produkt? Jeśli tak, to musisz mieć 150 PP w K13 i K14 żeby w K15 wziąć jeden produkt 90% taniej. Teraz znowu trzeba będzie zrobić w K15 i K16, ale po 120 PP, żeby w K17 wziąć jeden produkt 90% taniej. Chyba, że się mylę, to bardzo proszę o poprawienie mnie
Tak, właśnie o tym mówiłam. Dzięki za wyjaśnienie. Szkoda, że przez dwa katalogi:P
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 23:08   #1431
joasia_08
Rozeznanie

Nie wiem, czy było już o tym pisane, ale dzisiaj sie dowiedziałam, że jeśli będziemy chciały mieć zniżkę za progi procentowe ( 3, 6, 9...), to musimy mieć co najmniej 100PP.
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 08:25   #1432
kuuperek91
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Właśnie zapisałam się do Oriflame. Czy oprócz wpisowego muszę ponosić jakieś koszty? I czy jeśli będę miała małe zamówienia wiążą się z tym jakieś niedogodności?
Buziaki
kuuperek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 08:54   #1433
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez kuuperek91 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Właśnie zapisałam się do Oriflame. Czy oprócz wpisowego muszę ponosić jakieś koszty? I czy jeśli będę miała małe zamówienia wiążą się z tym jakieś niedogodności?
Buziaki
zapraszam do lektury pierwszej strony tego wątku. Tam jest wszystko opisane

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:07   #1434
just75
Zadomowienie

Słowacka 16:
http://sk.oriflame.com/products/cata...wer-next.jhtml
Stary 2011-10-16, 11:38   #1435
Monika-18
Przyczajenie

Cytat:
Jak dla mnie na 1 miejscu jest Fire, potem Ice, a na końcu Air.
Monika-18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:42   #1436
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monika-18 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie na 1 miejscu jest Fire, potem Ice, a na końcu Air.
o tak Fire jest nieziemska, nawet mojemu szefowi sie podoba bardzo ciekawy zapach, nie znam jakiegoś podobnego
Stary 2011-10-16, 11:51   #1437
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
o tak Fire jest nieziemska, nawet mojemu szefowi sie podoba bardzo ciekawy zapach, nie znam jakiegoś podobnego
Fire jest podobne do perfum Cacharel Amor amor, są też w sklepach podobne "podróbki" La rive more more.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:03   #1438
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Fire jest podobne do perfum Cacharel Amor amor, są też w sklepach podobne "podróbki" La rive more more.
Żartujesz? Ja używam oryginalnych Amor Amor, które bardzo lubię, a Fire nie przypadł mi do gustu... Nie zauważyłam podobieństwa niestety
Stary 2011-10-16, 12:26   #1439
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Jakie są kody na próbki perfum i kremów za 1 zł??

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:32   #1440
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz? Ja używam oryginalnych Amor Amor, które bardzo lubię, a Fire nie przypadł mi do gustu... Nie zauważyłam podobieństwa niestety
Ja też miałam kiedyś oryginalne Amor amor i kiedyś porównywałam je do Fair i były podobne przede wszystkich swoim słodkich zapachem. Po jakimś czasie rozwijały się inaczej, ale na początku podobne zapachy. Ja robiłam porównanie, kiedy fair wchodziło do katalogu.
Fair do "more more" są bardziej podobne niż do amore amore, ale jak dla mnie wtedy były podobne i do tych i do tych.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości