|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C. cz. 5
Biorę się za depotowanie cieni po raz pierwszy, życzcie mi powodzenia.
|
#4442 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
More photos Glitter & Ice http://www.lipsticklove.de/2011/10/p...iday-2011.html
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Practice makes perfect i Such flare *_*
|
#4445 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
To samo pomyślałam
![]() Ale po dłuższej chwili równiez i Whirls & Twirls mi na myśl tez przyszła ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Krist! http://mynewestaddiction.blogspot.co...r-and-ice.html edspozycja robi wrażenie, nie?
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie w sumie też ten beauty powder zainteresował, ale to lepiej obadać na żywo chyba. Ja zdepotowałam cienie bez większego trudu, nie mam już miejsca w paletce 35 (chociaż nie wszystko to Mac)...i jak tu kupować następne wkłady?
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przeczytałam cały wątek nr.5 w poszukiwaniu inspiracji - głównie cieniowych.I dzięki Wam mam już swoją przemyślaną, pierwszą 4
. Ale tak sobie pomyślałam, żeby skorzystać z okazji i zakupić coś na lotnisku. Będę w listopadzie na Hearthrow w Terminalu 1. Czy może kupowała któraś z Was tam cienie? Duża jest przebitka (na plus oczywiście)? Z góry dziękuję za sugestie Edytowane przez lilianatoja2 Czas edycji: 2011-10-16 o 08:57 |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malując się na ostatnią imprezę chciałam przyciemnić czymś Patinę i padło na pigment Smoke Signal. Ta dwójka współpracuje ze sobą świetnie. Patina robi się bardziej złota a SS nabiera koloru burgundu wymieszanego z bardzo ciemnym ciepłym fioletem. O dziwo przy moich zimnych oczach sprawdziło się to połączenie, a matowy pigmak którego obawiałam się najbardziej cieniuje się bajecznie i chyba zacznę używać matów częściej
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dokonałam profanacji MACa
zrobiłam sobie na wesele makijaż z użyciem Nubile jako bazy i Satin Taupe w załamanie i na dolną powiekę dokładając do tego na w wewnętrzny kącik i na powiekę rozświetlające cienie z paletki Sleek - i mimo że aż mi głupio to pisać to wszystko ślicznie mi się połączyło, wycieniowało a sam makijaż tak mi się podobał, że oceniam go na jeden z najlepszych jakie kiedykolwiek zrobiłam.Tylko do tego Nubile mam mieszane uczucia - jak się przyjrzeć to na moim oku wygląda jak różowa baza, raczej samodzielnie bym go nie użyła. Przedłuża wytrzymałość cieni, ale to samo uzyskuję nakładając bazę art deco za 30zł i nie potrzebuję specjalnie PP do tego. Próbuję się do niego przekonać, ale tak jakoś średniawo... |
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Mam dość jasną karnację, zielonkawe oczy i złote włosy. Mam delikatną urodę, ale dość „mocną” twarz – wyraziste kości policzkowe i żuchwę. Niestety noszę też okulary – które notabene bardzo lubię, ale wiadomo, że w okularkach makijaż widać troszkę inaczej niż bez. Moje ulubione kolory to zieleń, pomarańcz, brąz, brudny róż, fiolety (jasne i ciemne).
Jakiś czas temu dostałam od kuzynki w prezencie Paradisco – taki właśnie różowo-łososiowy bardzo fajny kolor. Sama dokupiłam sobie zachwalanego przez Was PaintPota – wybrałam Bare Study, który pasuje mi praktycznie do wszystkiego, czasem nawet używam go solo. Zatem do moich MAC-wych zbiorów zamierzam dokupić w pierwszej kolejności (inne niż te które już mam (głównie brązy, cieliste, zgaszone róże – gro to minerały)): 1. Club – „osławiony” piękny brązowo – zielono - fioletowy kolor ![]() 2. Beautiul Iris – jasny wrzosik 3. Steamy – morski 4. Plumage – taki ciemno stalowy-granatowy Te trzy ostatnie powinny stworzyć przepiękne trio Co do lotniska (dzięki za info Martiryb
Edytowane przez lilianatoja2 Czas edycji: 2011-10-17 o 09:28 |
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4453 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki kochane mam pytanie czy to orginal bo mi sie widzi ze nie, ale moze to jakis limitowany produkt (nie jestem na biezaco) http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../81/1840398188
Dziewczyna wrzucila na wymianke, i widze ze wizazanki sie dopytuja o niego wiec lepiej by bylo jakby wiedzilay na pewno |
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się pochwalić nowym podkładem Matchmaster, pani mi na szybko dobrała kolor 2.0 ktory wydaje sie b. zółty i ciemny ale po nałożeniu na twarz wtapia się i dopasowuje. Miałam ten podkład w sobote cały dzień i wytrzymal około 12h w pracy ze mna kiedy biegalam i czulam sie spocona i mysle sobie o boze pewnie twarz mi sie swieci, aleza kazdym razem kiedy spojrzałam w lustro buzia była ok, oczywiscie nie tepy mat ale gładko i zdrowo, i po raz pierwszy wieczorem kiedy zmywałam makijaż faktycznie cos było na płatkach podkład Skin Illusion nie dotrwał chyba nigdy do demakijażu.
![]() Także polecam tego Matchmastera cały czas oczywiscie testuje ale chyba mi sie spodoba. Poza tym miałam kupować biały sciety pedzelek do rozu alemalenki mi sie wydał i już sama zwątpiłam, a szukam do konturowania coś ale większego. |
|
|
|
#4456 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Jedni go lubią inni nie i tyle, bo każda skóra jest inna i ma inne potrzeby
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
To może być podróbka błyszczka z kolekcji Monogram - Zdjęcia kolekcji KLIK! Swatche KLIK!
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
|
|
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pamiętam dokładnie, ale cień coś koło 9-10 funtów..
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
A co sądzicie o różach w kremie? Bo tak myślę, że może bym spróbowała.
Coś czuję, że nie wezmę nic z limitek w sobotę (pewnie i niewiele zostało) i zaczynam się zastanawiać nad nielimitkami.
|
#4462 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ten odcień polecają w wielu makijażach siostry Pixiwoo. Ciekawe są też Posey i Brit Wit. Nie są to szczególnie trwałe kosmetyki (u mnie tak do 3 godz. je widać, potem muszę dokładać), ale efekt dają delikatny i nie włażą w ew. zmarchy, za co je lubię.
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym je nakładasz?
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie...pędzlem czy jednak palcami?
ja kiedyś miałam jakiś róż w kremie, nawet byłam zadowolona, rozświetlacz też mam i ogólnie nie narzekam...więc czemu by nie spróbować <że też wcześniej na to nie wpadłam>? Chyba mnie przekonałaś hyhy. Spróbuję najprawdopodobniej ten brzoskwiniowy,bo nie mam takiego odcienia w ogóle. Na mnie niestety nie trzyma się długo prawie żaden róż. Pewnie dlatego, że zazwyczaj nie używam podkładu, nie mówiąc już o bazach...
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Nakładam kremowe produkty albo palcem (jak Lisa E. bodaj uczyła - środkowym nakładam, serdecznym rozcieram), albo skunksem macowym. Jak mi się niechcący nałoży za dużo, to delikatnie nadmiar rozcieram Beauty Blenderem, gąbeczką różową w kształcie jaja znaczy
|
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Z MACowych ma Something Special i Ladyblush (bardzo polecam ten kolor - o wiele ciekawsze na polikach niż w panie) i nie narzekam , nigdy sobie nimi placków przy nakładaniu nie zrobiłam itp. ale mam wrażenie że nieco trwalsze są na mnie MUFE w kremie.
Zainspirowana postem o fiolecie w Clubie nałożyłam go na fioletowego paint pota i nawet ciekawy kolor wyszedł |
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo lubie kremowe roze, ale niestety te z MUFE czy Illamasqua utrzymują się znacznie dłużej na mojej buzi niż te z MACa. Ja jednak żałuję, ze nie kupiłąm dwóch kolorów z limitowanej kolekcji, bodajże na wiosne...
|
|
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Jej, to chyba obejrzę jeszcze te Mufe, bo lubię tą firmę a w Sephorze chyba jest na nią -20% teraz.
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś może już wie kiedy wchodzi u nas Glitter&Ice? Tak mi się wydaję, że świąteczna w zeszłym wchodziła jakoś w połowie listopada, ale nie jestem pewna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Pewnie dlatego, że zazwyczaj nie używam podkładu, nie mówiąc już o bazach...