|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII
Cytat:
my mamy matowe (no tak wyszło) ale jeśli zaczną się ścierać oddam je do jubliera żeby je wypolerował na błysk---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Lubcia obrączki bardzo ładne klasyczne ale mają coś w sobie ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie sama nie wiem co CI doradzić. Te obrączki co pokazywałaś widziałam na żywo są śliczne mnie babka zapewniała że to biale złoto się nie ściera ale wiadomo gadać to sobie może choc renomę zakład ma dobrą i mieliśmy kupować u nich obrączki ale za te co chceliśmy było 1800zł dali byśmy radę ale skoro było ryzyko ich starcia sie zrezygnowaliśmy. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- aaa Chatko teraz mi się przypomniało. Co do tych zaproszeń to kartka będzie nie przycięta... W oryginale który można zamówić razem z wkładką u tego użytkownika na allegro są nie przycięte i jest ok moj tata też powiedział żebym nie przycinała
|
|
#3574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No ba, ja bym nie potrafiła?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
kwas foliowy najlepiej brac ok roku przed poczęciem dzidzi.
ja miałam już odstwawić tabsy ale tż mnie wręcz ubłagał żeby jeszcze miesiąc brać no i wezmę a jutro okres...a dziś noc bez tż, ech...smutno
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczne, takie klasyczne, bardzo mi się podobają
Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś miałam napisać o prasowaniu koszuli mojego Tz i dość dziwnych minach teściowej i jej drugiej synowej na moje odpowiedzi.
Od razu mówię że jak ktoś nie chce to niech nie czyta moich żali ![]() Sytuacja działa się przed weselem we wrześniu. W domu Tz łącznie 9 osób do ubrania i wyszykowania sie na wesele kolejnego dnia. Wiem jak to u nich wygląda jak cały dom szykuje sie na wesele, prasowanie jest na ostatnią chwile co tak naprawde zajmuje im sporo czasu bo każdy z nich prasuje swoja koszule, sukienke co najmniej poł godziny. Ja już praktycznie byłam przyszykowana, jak tylko przyjechałam dzien przed weselem do Tz wszystko sobie uprasowałam bo nie lubie jak musze szybko robić bo ktoś chce następną rzecz sobie uprasować. I wiec mówie do Tż żeby sobie dzis wieczorem (dzien przed weselem) uprasował koszule bo jutro bedzie sajgon przy tylu osobach (a mówiłam to w kuchni gdzie siedziała teściowa i jej druga przyszła synowa) A tesciowa na mój tekst że (tu imie drugiego syna ) to ( imie drugiej synowej) koszule uprasuje, prawda? Na co jej druga synowa, no pewnie ja to zawsze będe mu prasować koszulę. Ja na to że a sam sobie nie moze uprasowac? Na co brat Tż a widzisz ja mam taka kochana dziewczyne ze mi rzeczy prasuje. Tesciowa cos tam synkowi przytakuje a ja na to ze Tż w tej chwili nic nie robi tak samo jak Ty wiec nie wiem dlaczego miałby sobie sam jej nie uprasować( przy czym zaznaczam ze ja miałam jeszcze pare rzeczy do zrobienia) i poszłam bo mówili to do mnie w taki wręcz złośliwy sposób że odechciało mi się z nimi spierać. Poczułam się jakbym była zła narzeczona bo swojemu misiaczkowi koszuli nie uprasuje. Dla was moze to smiesznie zabrzmiało ale ja juz nie raz poczułam sie własnie tak jak w tej sytuacji. I zaznaczam ze wcale mi nie zalezy na aprobacie tesciowej, boje sie tylko ze po slubie zacznie sie czepiac kazdej rzeczy którą zrobie lub powiem
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez jakis czas tak bo obok stoi dom który bedziemy remontowac dla siebie a zanim to zrobimy musimy gdzies mieszkac
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
To jakiś czas będziesz musiała wytrzymać, a później będziesz mieć spokój. Moja teściowa nigdy nic takiego nie mówiła, ale ja mam z nią dość mały kontakt bo zbyt często tam nie bywam. Jak Tż ma bałagan w pokoju swoim to ona zawsze mówi, żeby mnie przywiózł to może ja go zmuszę do sprzątania. Tak to raczej sie w nasze życie nie wtrąca.
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię się że Ci się przykro zrobiło. Teściowa może jest tak a nie inaczej przyzwyczajona że to kobieta facetowi prasuje koszulę. U mnie to też tak jest że tata się nie czepia żelazka tylko ja mu prasuje albo mama. I może ten tekst z tego wynikał że dla niej to jest naturalne. Ale druga synowa nie powinna się wtrącać. Swoją drogą jak do tej pory też nie prasuję TŻ koszul ni nic
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
U Tż kazdy sobie wszystko prasuje wiec tym bardziej nie widziałam nic złego w tym ze tak powiedziałam w rozmowie.
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas jest tak, że jeśli TŻ u mnie się szykuje to ja go prasuję
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak trzeba to i ja Tż rzeczy prasuje. Tu nie w tym rzecz ze ja w ogole nie chce mu nic prasowac. Jak sam moze to sobie prasuje.
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię. Mój jest synkiem mamusi. Co prawda jak był w Anglii to musiał wszystko sam robić i robił. Gotował, prał, prasował, a teraz...Twierdzi, że nie umie gotować, wiec zazwyczaj ja to robię. Co prawda pomaga mi ale to nie to samo. Chciałabym, żeby to się kiedyś zmieniło ale chyba małe szanse na to.
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Kochane mam dla was wielką prosbe:0 jezeli w natłoku poszukiwań ślubnych natraficie na cokolwiek- zaproszenia, winietki itd z motywem aniola to dajcie znac
wszystko sie przyda. Wymyslilam sobie motyw przewodni anioły raffaela ( z obrazu madonna Sykstyńska Raffaela) i szukam czy cos do tego oprocz serwetek da sie dobrac.Druga prosba to fryzury- szukam czegos a la lata 20, 30 oprocz tradycyjnych fal z tego okresu ![]() bede wdzieczna za wszelkie inspiracje
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wam powiedzieć, że mój Tż mnie dziś bardzo miło zaskoczył. Bo kiedyś mówi, że dziecko chce mieć po 30 a dziś pisze mi czy nie chciałabym pogadać o dzieciach i tak się temat rozwinął, że wybieraliśmy kiedy ma się dziecko urodzić ;p a teraz szuka imion. Szok nie spodziewałam się tego
![]() Ja wam powiem, że swojej teściowej nie znam bo oni mieszkają w Londynie i raz na 2 lata sa w Polsce i zawsze coś wypadnie, że się poznać nie ma kiedy. Ale wydaje mi się że z nią się nie dogadam. Za to teść wydaje się być sympatyczną osobą (rozmawiałam z nim kilka razy przez telefon) no ale zobaczymy ![]() DLA TYCH CO NADRABIAJĄ MAŁO WAŻNE |
|
|
|
#3592 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój sam sobie prasuje koszule przed pracą. Czasem, jak mnie najdzie, to włączam sobie serial czy coś i prasuję Mu wszystkie koszule, jakie ma w szafie, a On mi wtedy baaaardzo dziękuje W ogóle osobiście sobie nie wyobrażam życia w takim systemie, jak żyją moi Rodzice i Dziadkowie, że kobita wszystko robi, a facet w tym czasie siedzi i czeka na uprasowaną koszulę/ugotowany obiad/czyste gacie. TŻ też sobie czegoś takiego nie wyobraża, wszystko robimy razem, po partnersku. Czasem jedno robi jedno, drugie drugie, ale nigdy nie zwalamy niczego na jedno z nas. Oczywiście, jeśli ktoś woli iść starym schematem, bo mu to pasuje, bo czuje się z tym dobrze, to fajnie, w naszej kulturze ma ułatwione zadanie ![]() Ale jeśli nie chcecie takiego stylu życia, radzę już teraz swoich Chłopów uczyć samodzielności, bo jak wyjdą od mamusi, która Im wszystko pod nos podstawia, to będą oczekiwać, że Wy przejmiecie tę rolę, a z tego będą się rodzić wyłącznie konflikty. Cytat:
I dlatego my takie będziemy mieli ![]() Cytat:
Rozumiem, że chodzi tylko o takie pucołowate, "dzieciowate" aniołki? Czy w ogóle wszelkie anielskie motywy?
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-10-16 o 00:02 |
|||
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane ja już po imprezce, trzeźwa jak świnia bo tylko 3 drinki wypiłam
![]() wróciliśmy o 2 w nocy ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- aha odpowiedział na majli mi facet od sali i sala jest w jasnym odcieniu więc swobodnie możemy dobrac sobie dodatki jakie chcemy
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w niedzielny poranek
![]() Jak tu cicho od wczoraj, pewnie szykujecie niedzielny obiadek albo jeszcze leżycie w łóżeczkach z Tż ![]() Ja już byłam w kościele teraz czekam jak mama wróci z kościoła i wybieramy się do ZOO bo bilety są za 3 zł a przy okazji odwiedzimy moją restaurację gdzie mamy mieć wesele ![]() Życzę wszystkim pogodnej niedzieli i odpoczywajcie przed kolejnym tygodniem zmagać w pracy lub na uczelniach
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam bardzo pilne pytanie:
Co robicie z sukniami ślubnymi już zakupionymi? Gdzie je przetrzymujecie, bo ja tak strasznie myślę nad zakupem sukni już teraz ( przeceny jednak bardzo do mnie przemawiają) ale martwię się tym, gdzie ją mam trzymać? Zaznaczam ślub mam w sierpniu...jak Wy sobie radzicie z zakupionymi sukniami, jak je przetrzymujecie? |
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Moja wisi z boku mojej szafy w dwóch workach, które otrzymałam w salonie. Po nowym roku będę ją zawozić do mojej cioci aby mi ją przerobiła trochę i dopasowała. Następnie miesiąc przed ślubem zabiorę ją od cioci przerobioną już wypraną aby czekała na ten właściwy dzień
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie jak Lubcia na około miesiąc przed ślubem dam ją do wyprania i wyprasowania i wtedy będzie już wisieć w takim miejscu żeby się nie pomięła.
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-10-16 o 11:10 |
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byliśmy wczoraj w aparcie i aren"art, naprzymierzaliśmy się obrączek i w necie podobały mi się zupełnie inne niż po przymierzeniu. Jednak stwierdziliśmy, że najładniej wyglądają na palcu błyszczące i takie klasyczne okrągłe. Zastanawiam się też nad brylancikiem. Z TZ stwierdziliśmy, że do grudnia już zakupimy obrączki. Macie jakąś ustaloną kwotę, którą chcecie przeznaczyć na obrączki? My planujemy się przejść jeszcze w naszym rodzinnym miasteczku i tam zobaczyć jak się kształtują ceny w porównaniu z apartem. Nadal nie mamy fotografa. Teraz napisałam jeszcze do dwóch ciekawe co odpiszą. Do mojego pierwszego typu już psałam, ale zyczył sobie 1500 za same zdjęcia na płycie z całego dnia plus plener. Nasza kamera kosztuje 2000 i TZ stwierdzil ze jeszcze 1500 na fotografa to duzo i nie starczy nam kasy. Ogólnie jestem zła, bo dostałam dużo mniejszą propozycje wypłaty niż obstawiałam i niestety mniej uzbieramy niż planowaliśmy. Trzeba będzie się mocniej ograniczać.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wisi tylko w pokrowcu materiałowym.
Nie trzymam w foliowym - bałabym się że zżółknie( działanie foli+ światła).
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.