Zawód wyuczony - zawód wykonywany... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-12-10, 20:58   #1
Ananke
Rozeznanie

Zawód wyuczony - zawód wykonywany...

jak jest u Was. Czy Wasze oczekiwania po studiach, szkołach się spełniły. Czy pracujecie w swoich zawodach czy robicie coś całkiem innego...
Ja jestem technikiem architektem, obecnie studiuję reklamę i jestem bezrobotna, a jeśli zacznę pracę od stycznia, to w oknach
Ananke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-10, 21:36   #2
joannea
Zadomowienie

Re: Zawód wyuczony - zawód wykonywany...

hheheh, mój ulubiony temat . jestem na ostatnim roku historii sztuki, i zarobkowo nie pracuję w zawodzie, choć robię coś częściowo ze sztuką związanego .
W życiu wykonywałam już tyle zawodów, że było by mi ciężko powiedzieć, kim jestem (od dziennikarza po sprzątaczkę).
Dodatkowo "pracuję" naukowo, choć stypendium motywacyjne nie jest porównywalne z żadą pensją, a do wszystkich wyjazdów konferencyjno/sesyjnych dokładam z własnej kieszeni, i to niemało, bo większość konferencji jest organizowana dla pracowników naukowych, którzy mają refundacje wyjazdów, w związku z czym spanie w hotelach itp, a ja, jako (najcześciej jedyny) student, muszę opłacać się sama (trochę tak, że moja "dochodowa" praca sponsoruje tą naukową). To taka moja praca dla satysfakcji, i związana z moim (wciąż trwającym) wykształceniem. Jedyne, co z tego mam, to publikacje i ładne naukowe CV oraz mało czasu , i wyzerowane konto, mimo drugiej, 'zwykłej' pracy.
Uhh, ale zamotałam
joannea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-11, 16:08   #3
WioletaM
Zakorzenienie

Mój wyuczony zawód to nauczyciel, ale nigdy go nie wykonywałam. Pracowałam w biurze jako referent, a obecnie jestem bezrobotna. Nadal poszukuję pracy biurowej. Jak poszłam do szkoły podstawowej, to powiedziałam sobie, że zostanę nauczycielem. Marzenie się spełniło, ale po ukończeniu studiów odechciało mi się nim być. Może to wszystko przez to,że tak trudno znależć pracę w szkolnictwie? Tydzień temu byłam z córką w przedszkolu na Mikołaju. Byłam szczęśliwa jak po kilku godzinach wyszłam z tego budynku. Jakoś przeszkadzał mi ciągły hałas i przekrzykiwanie dzieci. Wolę pracować z dorosłymi.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-12-11, 23:22   #4
dziewczyna
Zakorzenienie

Skończyłam Technikum Włókiennicze. Od samego początku było wiadomo, że nie będę pracowała w tym zawodzie (przemysł ledwo stoi na nogach - jak wszystko w Polsce - więc nie przyjmą osoby do roboty, która w czasie praktyk pracowała na starych maszynach). Obecnie jestem na I roku historii. Kierunek wybrany głównie z powodu zainteresowań, bo widoki na rpbotę też marne, tym bardziej, że nie mam zamiaru być nauczycielem tego przedmiotu (za bardzo wiem jak uczniowie myślą o nauczycielach). Tak więc po studiach czeka mnie bezrobocie.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-24, 13:08   #5
Mysz_ka
Raczkowanie

Cool Dot.: Zawód wyuczony - zawód wykonywany...

Wyuczona jestem finasistka - bankowiec. Jednak pracuje od 4 lat jako spec. ds kadr i plac. nie ukrywam, że na początku zadecydowały o tym finanse bo zarabiam dosc duzo jak na nasze polskie warunki. Z czasem zaczełam lubic to zajecie. Chociaz nadal mnie nudzi i nie jestem do konca zadowolona. Jednak na pewno nie zdecyduje sie na zmiane bo widze jaki jest rynek pracy w naszym kraju. TRAGIZM
Jeszcze na studiach ukonczylam kurs wizazu i stylizacji paznokci. Tak wiec mam stale grono klientek oraz kilku fotografow z ktorymi wpsolpracuje. to takie mile oderwanie od biurka
Gratuluje z calego serca tym ludziom, ktorzy robia to co kochaja najbardziej i maja z tego ladne pieniadze.
No bo niby nikt z nas nie jest materialista, ale...
Mysz_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-24, 14:06   #6
smerfeta01
Zakorzenienie

Dot.: Zawód wyuczony - zawód wykonywany...

Ja na razie skończyłam liceum ekonomiczne, a chcę się podjąć szkoły zawodowej o kierunku fryzjerki co czeka mnie w przyszłości - bezrobocie czy godna praca - zobaczymy
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-24, 21:38   #7
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Smerfeta, jeśli nie godna praca, to co? Damy radę, zobaczysz.

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 07:49   #8
smerfeta01
Zakorzenienie

Musimy
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 13:30   #9
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

No!

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 13:31   #10
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

kosmetyczka,studentka farmacji
obecnie po częsci wykonuję zawód kosmetyki,ale tylko po częsci
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-01, 14:29   #11
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21
Konto usunięte

Ja jestem również "finansistką" skończyłam studia z bankowości...i pracuję w banku....pracę "załapałam" jeszcze podczas praktyk studenckich ....lubię to co robię, jest zgodne z moim kierunkiem wykształcenia....ale wiem,że chcąc być bankowcem nigdy się nie usamodzielnię...zawsze będzie nademną jakiś szef, nigdy nie będe "robiła" na siebie, nigdy nie otworzę własnego biznesu, coraz częściej myślę więc o tym aby "podłapać" klientów w banku a następnie otworzyć usługi doradztwa finansowego dla VIPów i ich ściągnąc do siebie....ale zobaczymy co przyszłoość pokaże
330ac05f58e92fb009c16c728075bdbac5dfe64a_5eb9d9034ca21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-01, 16:50   #12
atka83
BAN stały

Mój wyuczony zawód,to technik administracji i takiej pracy pd tym kątem szukam.Mam nadzieje,że mi się wkońcu uda,bo lubie pracować w papierkach
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-01, 18:06   #13
agniesia_ania
Raczkowanie

Ja pracuję w zawodzie wyuczonym - analityk. Na szczęście , bo bardzo lubię programować, analizować, projektować.. . Choć moja obecna praca (pierwsza, notabene) nie do końca odpowiada moim ambicjom... Ale jeszcze pewnie nie raz ją zmienię . Na razie nie wybrzydzam i zdobywam doświadczenie

Zona mojego brata ciotecznego skończyła studia geograficzne i teraz pracuje jako nauczycielka geografii w podstawówce i gimnazjum. Ale chce stamtąd jak najszybciej uciec , najlepiej do liceum albo zacząć pracę pedagogiczną na uczelni. Zrobiła już zresztą pierwsze kroki w tym kierunku: zaczęła studia doktoranckie z geografii . Dzielna z niej kobitka, bo ma jeszczedom na głowie i dwoje małych dzieci Jak onato wszystko godzi, to ja naprawdę nie wiem...

Edytowane przez agniesia_ania
Czas edycji: 2007-06-08 o 21:07
agniesia_ania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-01, 20:26   #14
Flofferek
Zakorzenienie

skonczylam kierunek informatyka w ekonomii i niestety nie moge znalezc pracy, chociaz przyznaje sie bez bicia ze nie szukam intensywnie bo jeszcze studiuje agrobiznes dziennie. ale to trzeba miec szczescie by moc pracowac w swoim zawodzie, zreszta by w ogole moc gdziekolwiek pracowac...
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 00:20   #15
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

chemik wyuczony.. fryzjer z zamilowania.. wyuczony tez oczywiscie(wszytko co mozliwe w tym zawodzei do wyuczenia...no moze prawie ... hihihi ale jeszcze nie skonczylam sie uczyc...) uwielbiam to co robie obecnie
Stary 2006-11-02, 00:27   #16
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

elektronik, specjalnosc: sieci i sytemy komputerowe- nie pracuje w zawodzie
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 11:18   #17
Akszeinga
Zadomowienie

W tym roku zakończyłam 3-letnie studia na kierunku kosmetologia.Zawód wyuczony :kosmetolog .
Obecnie uczę się jeszcze w rocznej szkole wizażu i stylizacji.Zawód jak będę po niej mieć : wizażysta stylista .

Obecna praca:

od pond 2 lat pracuję w biurze,zajmuje się administracją i tłumaczeniem w j.niemieckim.

Bardzo chciałabym pracować w zawodzie ale pieniądze jakie oferowane są w moim mieście na takim stanowisku nie starczą mi nawet na opłatę szkoły

Kochasz zwierzęta ? Uratuj im
życie.To tylko parę zł.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 11:28   #18
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Zawod... Nauczyciel... podczas studiow korki, po studiach praca w szkole jezykowej jako sekretarka teraz UK i ogolnie ciezko sprecyzowac co robie czasem pakuje, czasem sprawdzam jak inni pakuja, czasem szykuje dozowniki z woda, sortuje... zalezy co chca Praca robolska ale odpukac fajny klimat i dobra kasa
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 12:45   #19
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zawody wyuczone właściwie 2, i w obu pracuję pedagog wczesnoszkolny i oligofrenopedagog - 3 klasa szkoły podstawowej, klasa integracyjna

A oprócz tego niania, papierkotwrczyni, plastyczka, muzyczka, wuefistka, rezyserka, pisarka - to wszystko w ramach nauczycielstwa A po godzinach - bizuteryjka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 12:57   #20
amika79
Wtajemniczenie

Jestem wyuczona () italianistka.

Uczę włoskiego.
Stary 2006-11-02, 13:05   #21
kasiakkk
Zadomowienie

a ja obecnie jestem recepcjonistką z dyplomem nauczyciela j. polskiego i dziennikarza

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 22:58   #22
kosmetolog22
Raczkowanie

zawod z powolania - kosmetolog; zawod wyuczony - kosmetolog; zawod wykonywany - kosmetolog
kosmetolog22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 13:12   #23
zlosnica 999
Raczkowanie

Ja jestem z zawodu technikiem zdobnikiem szkla dekoracyjnego i uzytkowego Skonczylam te szkole raczej z przymusu bo chcialam sie dostac do szkoly hotelarskiej ale oblalam egzamin z matmy zreszta z nauk scislych zawsze bylam noga nawet sie nie zorientowalam a bylo juz za pozno zeby zdawac gdzie indziej no i zostalam.Pozniej zaczelam studia na filologii polskiej ale rzucilam bo strasznie sie tam meczylamOd pewnego czasu moja pasja stala sie kosmetologia,podoba mi sie tez zawod wizazystki i stylistki szkoda ze te pasje nie pojawily sie wczesniej bo w tym momencie chcialabym sie ksztalcic wlasnie w tym kierunku ale potrzebuje tez kasy jestem wlasnie na etapie szukania pracy i tu sie kolo zamyka bo jak bede miala prace nie bedzie czasu na nauke a jak bedzie czas na nauke nie bedzie kasy...no to sie porobilo!
Stary 2006-11-24, 14:10   #24
Momo
Zakorzenienie

Wyuczony - położna Jednak na porodówce nigdy nie pracowałam.Od razu po szkole wylądowałam na Oddziale Noworodków i tam spędziłam ponad 4 lata - doznając dzieciowstrętu (nie na długo)
Obecnie jestem kurą domową,ale nie służącą!

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 19:28   #25
kasiaberlin
Rozeznanie

GG do kasiaberlin

Skonczylam resocjalizacje, a pracuje w praywatnej firmie, w dziale sprzedazy, opiekuje sie klientami glownie z Austrii, Niemiec i Wloch...
kasiaberlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości