|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Zawód wyuczony - zawód wykonywany...
jak jest u Was. Czy Wasze oczekiwania po studiach, szkołach się spełniły. Czy pracujecie w swoich zawodach czy robicie coś całkiem innego...
Ja jestem technikiem architektem, obecnie studiuję reklamę i jestem bezrobotna, a jeśli zacznę pracę od stycznia, to w oknach |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Re: Zawód wyuczony - zawód wykonywany...
hheheh, mój ulubiony temat
W życiu wykonywałam już tyle zawodów, że było by mi ciężko powiedzieć, kim jestem Dodatkowo "pracuję" naukowo, choć stypendium motywacyjne nie jest porównywalne z żadą pensją, a do wszystkich wyjazdów konferencyjno/sesyjnych dokładam z własnej kieszeni, i to niemało, bo większość konferencji jest organizowana dla pracowników naukowych, którzy mają refundacje wyjazdów, w związku z czym spanie w hotelach itp, a ja, jako (najcześciej jedyny) student, muszę opłacać się sama (trochę tak, że moja "dochodowa" praca sponsoruje tą naukową). To taka moja praca dla satysfakcji, i związana z moim (wciąż trwającym) wykształceniem. Jedyne, co z tego mam, to publikacje i ładne naukowe CV Uhh, ale zamotałam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wyuczony zawód to nauczyciel, ale nigdy go nie wykonywałam. Pracowałam w biurze jako referent, a obecnie jestem bezrobotna. Nadal poszukuję pracy biurowej. Jak poszłam do szkoły podstawowej, to powiedziałam sobie, że zostanę nauczycielem. Marzenie się spełniło, ale po ukończeniu studiów odechciało mi się nim być. Może to wszystko przez to,że tak trudno znależć pracę w szkolnictwie? Tydzień temu byłam z córką w przedszkolu na Mikołaju. Byłam szczęśliwa jak po kilku godzinach wyszłam z tego budynku. Jakoś przeszkadzał mi ciągły hałas i przekrzykiwanie dzieci. Wolę pracować z dorosłymi.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam Technikum Włókiennicze. Od samego początku było wiadomo, że nie będę pracowała w tym zawodzie (przemysł ledwo stoi na nogach - jak wszystko w Polsce - więc nie przyjmą osoby do roboty, która w czasie praktyk pracowała na starych maszynach). Obecnie jestem na I roku historii. Kierunek wybrany głównie z powodu zainteresowań, bo widoki na rpbotę też marne, tym bardziej, że nie mam zamiaru być nauczycielem tego przedmiotu (za bardzo wiem jak uczniowie myślą o nauczycielach). Tak więc po studiach czeka mnie bezrobocie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Wyuczona jestem finasistka - bankowiec. Jednak pracuje od 4 lat jako spec. ds kadr i plac. nie ukrywam, że na początku zadecydowały o tym finanse bo zarabiam dosc duzo jak na nasze polskie warunki. Z czasem zaczełam lubic to zajecie. Chociaz nadal mnie nudzi i nie jestem do konca zadowolona. Jednak na pewno nie zdecyduje sie na zmiane bo widze jaki jest rynek pracy w naszym kraju. TRAGIZM
Jeszcze na studiach ukonczylam kurs wizazu i stylizacji paznokci. Tak wiec mam stale grono klientek oraz kilku fotografow z ktorymi wpsolpracuje. to takie mile oderwanie od biurka Gratuluje z calego serca tym ludziom, ktorzy robia to co kochaja najbardziej i maja z tego ladne pieniadze. No bo niby nikt z nas nie jest materialista, ale...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawód wyuczony - zawód wykonywany...
Ja na razie skończyłam liceum ekonomiczne, a chcę się podjąć szkoły zawodowej o kierunku fryzjerki
co czeka mnie w przyszłości - bezrobocie czy godna praca - zobaczymy
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfeta, jeśli nie godna praca, to co?
Damy radę, zobaczysz.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
No!
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
kosmetyczka,studentka farmacji
obecnie po częsci wykonuję zawód kosmetyki,ale tylko po częsci
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem również "finansistką" skończyłam studia z bankowości...i pracuję w banku....pracę "załapałam" jeszcze podczas praktyk studenckich
....lubię to co robię, jest zgodne z moim kierunkiem wykształcenia....ale wiem,że chcąc być bankowcem nigdy się nie usamodzielnię...zawsze będzie nademną jakiś szef, nigdy nie będe "robiła" na siebie, nigdy nie otworzę własnego biznesu, coraz częściej myślę więc o tym aby "podłapać" klientów w banku a następnie otworzyć usługi doradztwa finansowego dla VIPów i ich ściągnąc do siebie....ale zobaczymy co przyszłoość pokaże
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Mój wyuczony zawód,to technik administracji i takiej pracy pd tym kątem szukam.Mam nadzieje,że mi się wkońcu uda,bo lubie pracować w papierkach
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja pracuję w zawodzie wyuczonym - analityk. Na szczęście
, bo bardzo lubię programować, analizować, projektować.. . Choć moja obecna praca (pierwsza, notabene) nie do końca odpowiada moim ambicjom... Ale jeszcze pewnie nie raz ją zmienię . Na razie nie wybrzydzam i zdobywam doświadczenie Zona mojego brata ciotecznego skończyła studia geograficzne i teraz pracuje jako nauczycielka geografii w podstawówce i gimnazjum. Ale chce stamtąd jak najszybciej uciec . Dzielna z niej kobitka, bo ma jeszczedom na głowie i dwoje małych dzieci Jak onato wszystko godzi, to ja naprawdę nie wiem...
Edytowane przez agniesia_ania Czas edycji: 2007-06-08 o 21:07 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
skonczylam kierunek informatyka w ekonomii i niestety nie moge znalezc pracy, chociaz przyznaje sie bez bicia ze nie szukam intensywnie bo jeszcze studiuje agrobiznes dziennie. ale to trzeba miec szczescie by moc pracowac w swoim zawodzie, zreszta by w ogole moc gdziekolwiek pracowac...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
chemik wyuczony.. fryzjer z zamilowania.. wyuczony tez oczywiscie(wszytko co mozliwe w tym zawodzei do wyuczenia...no moze prawie ... hihihi ale jeszcze nie skonczylam sie uczyc...) uwielbiam to co robie obecnie
|
|
#16 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
elektronik, specjalnosc: sieci i sytemy komputerowe- nie pracuje w zawodzie
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
W tym roku zakończyłam 3-letnie studia na kierunku kosmetologia.Zawód wyuczony :kosmetolog
Obecnie uczę się jeszcze w rocznej szkole wizażu i stylizacji.Zawód jak będę po niej mieć : wizażysta stylista Obecna praca: od pond 2 lat pracuję w biurze,zajmuje się administracją i tłumaczeniem w j.niemieckim. Bardzo chciałabym pracować w zawodzie ale pieniądze jakie oferowane są w moim mieście na takim stanowisku nie starczą mi nawet na opłatę szkoły
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Zawod... Nauczyciel... podczas studiow korki, po studiach praca w szkole jezykowej jako sekretarka teraz UK i ogolnie ciezko sprecyzowac co robie
czasem pakuje, czasem sprawdzam jak inni pakuja, czasem szykuje dozowniki z woda, sortuje... zalezy co chca Praca robolska ale odpukac fajny klimat i dobra kasa
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Zawody wyuczone właściwie 2, i w obu pracuję
pedagog wczesnoszkolny i oligofrenopedagog - 3 klasa szkoły podstawowej, klasa integracyjna A oprócz tego niania, papierkotwrczyni, plastyczka, muzyczka, wuefistka, rezyserka, pisarka - to wszystko w ramach nauczycielstwa A po godzinach - bizuteryjka
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem wyuczona (
) italianistka.Uczę włoskiego.
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
a ja obecnie jestem recepcjonistką z dyplomem nauczyciela j. polskiego i dziennikarza
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
zawod z powolania - kosmetolog; zawod wyuczony - kosmetolog; zawod wykonywany - kosmetolog
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem z zawodu technikiem zdobnikiem szkla dekoracyjnego i uzytkowego Skonczylam te szkole raczej z przymusu bo chcialam sie dostac do szkoly hotelarskiej ale oblalam egzamin z matmy zreszta z nauk scislych zawsze bylam noga nawet sie nie zorientowalam a bylo juz za pozno zeby zdawac gdzie indziej no i zostalam.Pozniej zaczelam studia na filologii polskiej ale rzucilam bo strasznie sie tam meczylam
Od pewnego czasu moja pasja stala sie kosmetologia,podoba mi sie tez zawod wizazystki i stylistki szkoda ze te pasje nie pojawily sie wczesniej bo w tym momencie chcialabym sie ksztalcic wlasnie w tym kierunku ale potrzebuje tez kasy jestem wlasnie na etapie szukania pracy i tu sie kolo zamyka bo jak bede miala prace nie bedzie czasu na nauke a jak bedzie czas na nauke nie bedzie kasy...no to sie porobilo!
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Wyuczony - położna
Jednak na porodówce nigdy nie pracowałam.Od razu po szkole wylądowałam na Oddziale Noworodków i tam spędziłam ponad 4 lata - doznając dzieciowstrętu (nie na długo)![]() Obecnie jestem kurą domową,ale nie służącą! ![]()
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Skonczylam resocjalizacje, a pracuje w praywatnej firmie, w dziale sprzedazy, opiekuje sie klientami glownie z Austrii, Niemiec i Wloch...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Damy radę, zobaczysz. 

Jak onato wszystko godzi, to ja naprawdę nie wiem...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)