|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Też zjem jabłko, ale pół tego dużego, bo na całe nie mam siły ![]()
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o golenie, to na pewno nie dalabym tego zrobic nikomu innemu, nawet mezowi
![]() poza tym do 0 wygolona byc nie lubie, a do porodu szlam "obstrzyzona" na jeza, takiego 1-2 mm ![]()
#574 |
Zakorzenienie
|
a ja mam wrażenie jak by sie fasolka rozpychała w środku jak by np. noga wypychała mi brzuch przesuwając na całej długości
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale wiecie co, ogólnie mama TŻ jest spoko, ale od wczoraj wkurza mnie tragicznie jak przyłazi do mnie i się pyta czy jadłam cokolwiek, wymuszając na mnie żebym się tłumaczyła i się oczywiście tłumaczę ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tak czytam o tym rozchodzeniu się spojenia to już mnie boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co o tej cc i czekania na akcję... to pewnie jak jest wskazanie na 100% do cc to jest inaczej , ale jak ktoś ma takie jak np. ja ,że zaleca się cc ze względu na podejrzenie rozejscia i duże dziecko to pewnie się czeka , bo decyzja nie jest do końca podjęta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po tylu latach to juz sie chyb a na "czuja" robi ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ktore czuja ruchy, ale Wam zazdroszcze
![]() To takie wspaniale uczucie, wogole to ja juz tak duzo rzeczy zapomnialam z poprzedniej ciazy(np kiedy zaczelam czuc ruchy), a z porodu to polowy nie pamietam, ja mam normalnie takie biale plamy, taka bylam spanikowana i to chyba dlatego ![]()
#580 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja dzis caly dzien w drodze. Rano pospalismy do 10, Filip nawet grzecznie sie bawil ![]() Potem kierunek: Leroy zakupilismy reszte drobiazgow do wykonczenia kuchni. Potem do tescia na obiadek i na koniec zakupy zywieniowe. A teraz pojadlam pistacji, uwielbiam ![]() A poza tym, musze sie Wam przyznac, ze znow mam mega chcice, jakw I trymestrze wogole seksik mogl nie istniec tak teraz moj maz ma juz chyba doscDWiec wczorajszy masaz kregoslupa wiadomo jak sie skonczyl ![]() ![]() Odnosnie owlosienia: Wlosy ogolnie sa bariera ochronna, wszedzie gdzie sa, maja jakis swoj cel. Jak latwo sie domyslac, w m-scach intymnych sa po to zeby nie przepuszczaly bakterii i zeby przez to nie dochodzilo do infekcji. Ja oczywiscie tez nie wyobrazam sobie dlugich wlosiskow tam, od dawna depiluje, ale wiecie ze same sobie tym krzywde robimy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Odnosnie pedicure, bardzo ciezko pod koniec ciazy obciac paznokcie u stop, ale ja to jakos robilam, jesli jestes wygimnastykowana dasz rade ![]() Nawet malowalam paznokcie, ale musialam sie bardzo naginac ![]() Prosilam meza tylko zeby mi balsamowal nogi bo mi sie po prostu juz tego nie chcialo ![]() Cytat:
Cytat:
najlepsze jednak sa duze pompowane.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-16 o 21:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Macie mięsień.. który musicie przeciąć, a potem zszyć. Wolicie szyć materiał, który jest porządny, czy taki który wam się w palcach rwie? Im cieńszy mięsień, tym większy problem. Ja widuję na codzień , jak ginkowie silą się, zeby pozszywać macicę.. to naprawdę czasem jest trudne. Im więcej poródów tym z reguły trudniejsze. A co do blizny.. ta blizna , która jest na skórze, jest totalnie NIEISTOTNA z punktu widzenia medycyny. Za to , to co się dzieje w środku brzucha po operacji ( a cc jest operacją) to juz inna sprawa. Im więcej operacji, tym więcej zrostów w jamie brzusznej. Mogą one powodować potem bóle brzucha, ale mogą też doprowadzić do bardzo niebezpiecznych powikłań. No i kobietki.. to co ja piszę, to tylko zagrożenia. Jeżeli trzeba zrobić cc to TRZEBA i już . Wtedy nie ma co się oglądać, na to co będzie (być może) kiedyś. Absolutnie nie straszę. Robi się cesarki i przy 5 i 6 dziecku z kolei i lekarze dają radę. Ale nie jest to takie hop siup ![]() Żrem jabłka i popijam je gorącym mlekiem.. Mój mąż mówi, ze to obrzydliwe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do spojenia, nie ma sie co martwic, lepiej wiedziec wogole ze cos takiego moze sie zdazyc, ja w pierwszej ciazy bylam totalnie zielona a im wiecej sie wie tym lepiej (czasami ![]() Konia to ale mnie pocieszylas, czyli za tydzien moze mnie zaczac bolec ![]() Aguska, ale pracowity dzien! Ciekawe czy bedzie rownie przyjemne zakonczenie jak wczoraj ![]() A co do paznokci u stop to ja nie dawalam rady, zostawala kosmetyczka. Nie mam jakichs fobii na tym punkcie a wrecz uwielbiam wiec korzystalam ![]()
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
helou - nie pytam si czy ktos mnie pamieta bo pewni nieliczne;/ czasu brak a jeszcze co chwle jakies dolegliwosci mi sie pojawiaja jak ni bol w krzyzu to bol jakby spokojenia łonowego czy szyjki macicy taki ze chodzic nie umiem a raczej sprawia mi chodzenie bol najlepsza pozycja to lezaca ale przy dziecku to nie mozliwe;/ jutro ide do gina ale boje sie strasznie co powie i jaka diagnoze postawi
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam tylko usuwany pieprzyk - głebokość 3 cm, i w obwodzie jakieś 5. 11 szwów. Bolało przez dwa tygodnie. Przez tydzień nie mogłam chodzić. A rana wcale nie duża (lewa strona podbrzusza).
Wtedy powiedziałam sobie, że żadna cesarka na życzenie ![]()
#585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bede trzymac kciukasy jutro aby wszystko bylo ok ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z anagat, cc to zabieg operacyjny, nie jest fizjologicznym urodzeniem sie dzidzi. I dzidzia moze miec wieksze problemy po takim "porodzie" i pacjentka rowniez ...
Oczywiscie ze jesli sa wskazania do citowego zabiegu bo chodzi o zdrowie i zycie dziecka i matki, to jak najbardziej, ale jakos nie moze mnie przekonac, ze niektore kobiety swiadomie wybieraja cc bo chca uniknac porodu silami natury ![]() desia ja wlasnie nie lubie jak mi ktos kolo moich paznokci cos robi, zle sie z tym czuje ![]() nawet jak mialam na slub tipsy robione, to tylko myslalam o koncu, nie jest to dla mnie przyjemne ![]()
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i teraz powiem wam ze jak sie zaglebilam w temat i opisy dziewczyn po cesarkach to juz mi sie calkowicie cesarki odechcialo, no oczywiscie jesli bedzie trzeba to co innego ale z wlasnej woli NIE Ja adasia urodzilam o 20.41 i juz tej samej nocy chodzilam trzymajac go w ramionach po korytarzu, po cesarce taki wyczyn jest chyba niemozliwy. wogole jakos szybko do siebie doszlam i sprawnie
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
Gizmiątko, ja Cię pamiętam.. I trzymam kciuki za jutro
![]() Aguś, kółka chyba kauczukowe...hmm? Nie sądzę żeby plastik dawali.. Ale z tymi kółkami,to nawet jak w G.. trafisz to ciężko je wyczyścić ![]() Ale już z mężem gadałam , najpierw się obraził, ale potem mi rację przyznał, że on w życiu wózka nie pchał.. Więc doświadczenia nie ma. On w ogóle planował dwa wózki!!!!!!!!! Zwariował.. My tu na wariackich papierach , będziemy się z Ire do PL sprowadzać z maleństwem a jemu się 2 wózków zachciało.. A ja lubię być wygolona na zero ![]() ![]() ![]() ![]() Zeżarłam 3 jabłka.. jestem w szoku! |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
gucia jakie Ty mialas ogromne brzuszysko
![]() piekne zdjecia, Sandrunia slodka ![]()
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam do ciebie pytanie jak bys opisala bol rozchodzace sie sie spojenia oraz hmm czy boli cie czasem w krzyzy lub pika? przepraszam za przepytywanie ale ja podejrzewam u siebie wlasnie rozchodzenie sie spojenia jutro ide do gina tylko nie wiem jak on moze to potwierdziec bo to chyba tylko na rtg widac ;/ no i jakie twoj gin dal tobie wytyczne?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
anagat kauczukowe koleczka sa dobre jesli masz zamiar jezdzic tylko po bardzo rownych chodniczkach....zadne wyboje ani piaski, ani trawa. No ale najwazniejsze ze maz w koncu Cie posluchal
![]()
#593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurcze przykra sprawa z tymi Twoimi bólami - mam nadzieję że to po prostu "tylko" dokuczliwe ale nic takiego. A czego się najbardziej obawiasz? edit: o już doczytałam....rozchodzeni a spojenia łonowego. trzymam kciuki ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-16 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte..mam nadzieje,ze bol tez nie bedzie Cie długo meczyl. Czy to rozchodzenie sie spojenia zawsze i kazdego boli? ...bo plecy daja mi czadu,ale TAM jeszcze poki co nie i zastanawiam sie,czy mam sie nastawiac,czy jest szansa,ze moze mnie t a"przyjemnosc" ominie Trzymaj sie cieplo
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już dobra.... do porodu jeszcze duuuużo czasu ![]() ![]() Też pożeram jabłko, ale kurdę nie za dobre jest, ja lubię twarde, a to jest jakies takie byle jakie. Co by tu jeszcze wchłonąć ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
haha milo slyszec ;] ja bym musiala streszczenie poprosic rozmow! bo naprawde nie dam rady nadgonic siedze na forum npr i tam tez zagaldam raz na dwa tygodnie jak nie lepiej au was widze trzeba byc na bierzaco hyhy
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
gizmiatko trzymam kciuki za jutro !
#598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytam jutro moich ginów, jak to jest z 'naukowego punktu widzenia' , oni będą w stanie mi to dobrze wyjaśnić. Więc jak tylko się czegoś dowiem, to przekażę. Dla Eweli o USG mam się spytać, więc mam ogólnie serię pytań do ginów. Ale akurat mam jutro zabieg wyciącia macicy, wiec będzie czas ![]() Aaa no i absolutnie nie zrobiło się krwisto ![]() ![]() ![]() Ogólnie jest u nas tutaj fajnie ![]() Agulka, a mój mąż się zawsze słucha. Tylko ja bym wolała móc pewne rzeczy zostawić na jego głowie, a nie bardzo mogę. Mam klocki hamulcowe do wymiany w aucie.. czemu do jasnej c. ono się zawsze psuje jak Radek wyjeżdża????????????????? ? Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-16 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.