|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U :
I- Bułka wieloziarnista zapiekana z pieczarkami podsmażonymi na masełku (sporo) i startym s. żółtym i 2 parówki z szynki (podobno 93% mięsa ![]() II-garść krakersów o różnych kształtach 0,75 l soku z czerwonych owoców (z biedry III-gulasz wołowy (takie dwie salaterki (małe miseczki),miseczka kapusty kiszonej z oliwą i cukrem+parę kopytek (babcia duże robi,bd ok 6-7)+0,5 l wody+5 kulek ziemniaczanych <takie smażone> (podkradłam dziadkowi IV-garść laskowych+kilka małych jabłuszek+0,5 l soku (tego jak wyżej) +jogobella jagodowa albo brzoskwiniowa V-grahamka z ramą,serem żółtym i keczupem+troszkę rybki w sosie pomidorowym+0,5 l wody+szklanka soku (jak wyżej) Płyny : 1,6 l soku,1 l wody I jak dzisiaj ? |
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie głodna nie chodzę i jem to na co mam ochotę! |
|
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę P:
śniadanie(po 10): dwie duże kromki chleba wiejskiego z masłem, twarożek( ok.1/3 kostki twarogu tłustego, kilka łyżek śmietany 12%),warzywa drugie śniadanie: garść mieszanki studenckiej obiad(praktycznie po 2 śniadaniu): -porcja zupy ogórkowej z ziemniakami -ok.60 g białego ryżu(ponad pół paczki);warzywa na patelnię polane łyżką oliwy, kurczak duszony na maśle w papryce podwieczorek: serek wiejski z miodem, kromka z dżemem kolacja: dwie kromki razowca z serem i szynką po:jabłko gigant Czy jest wystarczająco? |
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jadłospis mi się podoba, ale mam mieszane uczucia co do tego, jak wielką wagę przywiązujesz do tego całego przytycia.
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza Rka,bardzo proszę o ocenę,bo mam jakiś zastój ostatnio,w ogole czuję się taka pełna-moze to wina tego,ze spoznia mi sie okres juz dwa tygodnie, przez stres...
sniadanie-2 kromki chleba razowego-jedna z tunczykiem i pomidorem,druga z plastrem mozarelli light,salata i pomidorem. Kawa sniadanie 2-garsc migdałów obiad-kawałki kurczaka gotowanego(udko i piersc), 2 gotowane marchewy, 3 lyzki ryżu basmati+sos od potrawki. podwieczorek-polowa jablka i rzucilam sie na 2 ciasteczka Lu Go(kurcze,potrzebowalam czegos slodkiego od zaraz;/ a i tak dlugo sie trzymalam bez slodyczy,ratowalam sie warzywami..) kolacja-tu pewnie bedzie jakas jajecznica,stawiam ostatnio na białko na kolację-próbuję bo wczesniej tylko węgle. Edytowane przez julink Czas edycji: 2011-10-16 o 16:09 |
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
U dzisiaj jakoś mniej ogólnie chyba, ale tak niedzielnie
![]() Śniadanie 3 tosty francuskie - robione przez tż ![]() Obiad (brak II śniadania, bo wstaliśmy późno) W zasadzie ziemniaki zostały z wczoraj, a nic mi się nie chciało do nich więcej kombinować więc wyszedł taki obiad- nie obiad ![]() Talerz ziemniaków zapiekanych w piekarniku z przyprawami, masłem, utartym żółtym serem i bułką tartą Pół ogórka małosolnego Plasterki szynki drobiowej Podwieczorek Parę łyżek lodów waniliowo- truskawkowych z kawałkami czekolady, sosem i takimi tam - movenpick (pyszności )Kolacja- jeszcze nie było, ale tak sobie myślę, że wpadnie serek śmietankowy z miodem i kromka chleba tostowego Wpadnie też jeszcze pewnie podjadana szynka (lubię tak ) i jakieś warzywa do pochrupania. Do picia: czarne kawy, herbata zielona, herbata imbirowa, woda
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-10-16 o 16:29 |
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
dawno mnie tu nie było
a oto moje PpP co sądzicie?Śniadanie; jajecznica z 2 jajek na mleku grahamka z masłem pomidorem cebulką inka z mlekiem 2 % i cukrem 2 Śniadanie; drożdżówka z serkiem homogenizowanym waniliowym vitaminka jabłko Obiad; 2 gałki xziemniaków z masłem mięsko mielone sos buraczki talerz rosołu z makaronem kompot z cukrem Podwieczorek; 2 kawałki kremówki mamy kakao z cukrempo kisc winogron kolacja; 2 kromki razowca z masłem szynką serem żółtym sałata i warzywa inne herbata z cytryna i łyżeczką miodu, i jak?
|
|
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
niby R
Ś: woda z cytryną, kawa czarna, jajko na twardo, berlinka, bułka ziarnista na pół każda połówka z połówką plasterka sera capresi, masłem i pomidorem 2ś: w mcdonaldzie: kawa latte, paluszek z mozarelli, 2 jabłka z zestawu dla dzieci o: jajecznica z 3 jaj z cebulką i grzybkami leśnymi, pomidor ze szczypiorem znowu kawa czarna i 1 herbatnik k: wiejski lekki ze szczypiorem, berlinka do tego herbaty czerwone i woda dziś bez sportu ktoś oceni
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
eR; (ale muszę już z nią konczyć, waga pokazuje 54kg i 62cm w talii-czyli cel osiągnięty! Tylko boję się przejść na U, bo jedno kosmiczne jojo już było
)woda z cytryną i octem; kawa z mlekiem; I.kluski serowe (twaróg,jaja,3ł.mąki pp, sól, cukier) z prażonym w cynamonie jabłkiem i łychą masła; biały michałek II.filet z indyka parowany z ziołami;brukuły,cukinia,p apryka,cebula, pomidor, czosnek, zioła-duszone z masłem; III.serek homogenizowany naturalny z orzechami włoskimi kakao i cynamonem; pasek Ritter Sport Schoco-Duo; kawka z mlekiem; IV.kawał duży makreli wędzonej; kroma żytniego z masłem sałatą, papryką i serem edamskim; herbata z cytryną i miodem, Fervex; rano 1,5h basen; a po południu ćwiczenia rozciągające dla przyjemności (i choróbsko mnie złapało,) i jak? co dadać aby nie chudnąć? Nie liczę kcal. i nie zamieżam tego robić. Może więcej owoców? Boję się znów przytyć, już raz to przeżyłam.
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
R.
ś: serek wiejski lekki 200g z amarantusem, sezamem i suszoną żurawiną. jabłko. kubek pokrzywy z cytryną. IIś: grahamka (sucha, biednie trochę). o: kotlety z zielonej soczewicy, pieczarek i kaszy jaglanej. 1/3 woreczka dzikiego ryżu. papryka czerwona ze słoika. p: kromka razowca z czosnkiem, pomidorem i sosem czosnkowym na jogurcie naturalnym (jestem przeziębiona ). multiwitamina do picia.k: omlet z dwóch jajek z ketchupem.
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2011-10-16 o 19:30 |
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
tu jeszcze nie zagladalam. Przymierzam sie do wprowadzenia rozsadnej diety od jakiegos czasu, przeczytalam 10 PZ i artykulu dr Berardiego - podoba mi sie. Dzis jeszcze jadlospis mialam rozchwiany, obiad jakos dziwnie sie jadlo bez weglowodanow - piers indyka, i spora kupka warzyw roznistych. Ale nawet sie tym najadlam. Jestem bardzo przywiazana do weglowodanow - ciezko mi bedze bez chleba. No i mam slabosc do slodyczy. Poza tym zwykle jadam cztery razy dziennie i ta kolacje ciezko mi wepchnac, bo po 18 w ogole nie chce mi sie jesc. Teraz z trudem wpycham serek wiejski i pomidor . Od jutra zaczynam tak bardziej porzadnie (dzis jeszcze wyjadlam resztke chipsow i orzeszkow z soboty) bede umieszczala jadlospisy i prosze o wskazowki ewentualne ![]() Wzrost 172, waga 65 kg..chcialabym schudnac ze 3-5 kg. |
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT: tak jeszcze z ciekawości zapytam: ile masz wzrostu? Moje dzisiejsze U: /muszę w końcu zarzucić to podjadanie /:1. 2 kromki chleba żytniego 100% na zakwasie z masłem orzechowym, sahlab (słodki napój egipsko-budyniowy z wanilią - dokładny przepis na blogu ). 2. porcja sałatki waldorf z majonezem i jogurtem, piętka chleba jw. 3. pikantne szaszłyki z kurczaka z papryką i pomidorem, sałatka z kaszy kuskus i buraków. wpadło trochę (trochę dużo ) plastrów polędwicy drobiowej, owoców z sałatki waldorf i.. chyba wszystkie orzechy z niej wybrałam rozgrzewka + 40 minut siłowych + rozciąganie po: garść winogron 4. 2 jajka na miękko, 2 kromki chleba jw. z serkiem kanapkowym chrzanowym i polędwicą drobiową (grubo), pomidor. do must be the music wpadnie pewnie tona marchewek i herbata zielona, jak to na mnie przystało .i jak to wygląda? strasznie fajnie działają na mnie te ćwiczenia siłowe, chociaż męczą jak mało co liczę przy okazji na jakieś efekty ^^
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-10-16 o 19:57 |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i od razu moje U;p śniad; bułka ziarnista z masłem na pół z serem żóltym/ serkiem w i konfiturą malinową, jajecznica z 2 jaj z cebulka na maśle, pomidor, ogórek 2śniad; owsianka z budyniem waniliowym, gruszka i jabłko;kawa z mlekiem obiad; spaghetti z mielonym mięskiem (cielęcina)i domowej roboty sosem pomidorowym podw; 3 gałki lodów w grycanie (karmelowe,pinacolada, straciatella) kolacja; grahamka z masłem, całka puszka tuńczyka w sałatce meksykańskiej, duża czerwona papryka Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2011-10-16 o 20:08 |
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no zdecydowanie więcej owoców, bo ja tu obecnie nie widzę żadnych ale tak poza tym myślę, że nie powinno być większych problemów z przejściem z R na U skoro już teraz spokojnie na luzie wpadają słodycze w małych ilościach i pieczywo na kolację i wrzucam moje U: 1śniadanie: płatki orkiszowe gotowane na wodzie z prażoną gruszką, miodem, rodzynkami, masłem orzechowym zalane jogurtem naturalnym wymieszanym z cynamonem (jedna z ulubionych 2śniadanie: dwie kromki razowca z masłem: filetem z indyka, ogórkiem i pomidorem, serem brie, pomidorem, bazylią, skropione oliwą, kilka pierniczków korzennych obiad: zupa krem z dyni z cebulką, marchewką i brukselką, podawana z kleksem jogurtu naturalnego, podprażonymi pestkami dyni i grzankami razowymi podwieczorek: serek homo waniliowy z mandarynkami, domowymi powidłami śliwkowymi i płatkami migdałowymi; pokrzywa z herbatą malinową i miodem kolacja: omlet z 2 jaj smażony na maśle z filetem z indyka, serem żółtym, papryką, ziołami i ketchupem
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-10-17 o 15:45 |
|
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
1).twaróg zmielić dwukrotnie, dodać jajko, mąkę szczyptę soli i cukier do smaku. Wymieszać dokładnie. Małe porcje ciasta (będzie bardzo klejące) wałkować na podsypanej mąką stolnicy i kroić na ok. czterocentymetrowe kluseczki. Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, ok. 2 minutod wypłynięcia. jabłko wiesz jak się praży
2).nie dam rady, mam za mały żałądek, ale jutro może zjem puree ziemniaczne z masłem,-lekkostrawne. 3).nie wstawiałam często jadłospisów, i nie będę wstwiać, ten weekend mam luźniejszy, to zajrzałam bo lubię to forum ![]() Moje odchudzanie to jakaś masakra. Długo by opowiadać. Ale wkońcu się ogarnęłam nie spinałam, wzięłam za sport, zmieniłam podejście i schudłam 15kg. tak, na takim jedzeniu chudnę, tylko już nie chcę bo tak jest dobrze. Potem mogę mieć same kłopoty. dodam do obiadu ziemniaki, i więcej owoców dziękuję
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-10-16 o 20:15 |
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
witam z Erką niedzielną.
1śn - koktajl białkowy na mleku 2 % 1h siłowni 2śn - 120g grillowanej piersi kurczaka, dwie duże łyżki kuskusu, groszek z marchewką na parze. 3śn - kawa z mlekiem, duża garść migdałów, łyżeczka masła orzechowego - taka przekąska. obiad - porcja pełnoziarnistych klusek serowych z cynamonem i jogurtem naturalnym. kolacja - makrela w ostrym sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U, które w ogóle mi się nie podoba
![]() -bułka orkiszowa na pół; 1) z sosem chrzanowym,ketchupem, szynką z indyka i korniszonem ; 2) z twarożkiem i pomidorem; -kawa z mlekiem waniliowym, paluszek Prince Polo, kawałek Wedlowskiej czekolady pomarańcza&chili, /ćwiartka jabłka i marchewka przed obiadem/ -roladka - pierś z kurczaka z pesto, przyrządzona na parze; dużo surówki z kapusty kiszonej,jabłka,marchewki i cebulki -banan, 3 jakieś ciacha kruche -miseczka twarożku, dużo mieszanki bakaliowej (pestki dyni i słonecznika, płatki kokosa, migdała,żurawina,rodzynki )
|
|
#3379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
R/U na jutro ![]() I owsianka (4 łyżki płatków, 1 otrąb, mleko 1,5%, maliny, łyżeczka miodu) II grahamka z masłem, pieczenią domową, musztardą, jabłko III kotlet mielony, 2 gałki ziemniaków, sałatka z zielonego ogórka z kurkumą IV serek homo naturalny z aromatem migdałowym i łyżeczką kakao V jajecznica z 2 jaj ograniczam warzywa, bo powodują u mnie problemy żołądkowe (tak myślę, to wersja testowa ) proszę o ocenę
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie do obiadu wpadła sałatka ze sałaty i połowy opakowania homo a do kolacji do omletu dodałam reszte tego homo z orzechami ![]() I teraz musze jeszcze Ci się o coś zapytać.(w sumie do Morphine też kieruję pytanie). Wiem,że nie lubisz biegać na bieżni,ale pewnie i tak zdarzyło Ci się to. Jak ja biegałam na dworze, to czułam się dobrze,nic mi nie było.Ćwicząc z hantelkami w domu i robiąc abs na brzuch też było ok. Na siłowni natomiast robię z hantelkami podobne ćwiczenia co w domu, robię też brzuszki i biegam na bieżni. Na bieżni robię interewały, fakt bardziej mnie męczą. Tylko,że przy nich puls mi podchodzi do 160/168!!!To za dużo. Muszę pozotać przy jednostajnym biegu. Ale odkąd zaczęłam biegać na bieżni to raz,że bolą mnie wszystkie mięśnie a dwa,że odczówam dziwne kłócie w sercu. Martwi mnie to i nie wiem czym to może być spowodowane bo tak jak pisałam,przy bieganiu na dworze absolutnie nic mi nie było(nie licząc ewentualnych zaziębień:P ). Niestety musze przyznać się - palę papierosy. Ale nawet one do tej pory mi nie przeszkadzały. Dziwne fizyczne samopoczucie mam właśnie od momentu chodzenia na siłownię. Biorę poprawki na ból mięśni, że mogą to być zakwasy od ćwiczeń na innych maszynach, ale martwi mnie puls i dziwne "uczucie" na sercu. Nie miałam w zasadzie z nim problemów nigdy. Dzisiaj zrezygnowałam z kawy do śniadania, zastąpiłam zwykłą kawę inką(żeby kofeiny nie dawać za wiele).Jakiś czas temu często bolała mnie głowa i często brałam solpadeine ( w składzie m.in. kodeina i kofeina). Piszę o tym, bo może to jakieś skutki uboczne?Ale wieżyć mi się nie chce,żeby wyszły akurat w momencie pójścia na siłownię. O co może chodzić?Czy organizm przyzwyczaja się do innech "nawierzchni",po której biegam czy co? Zaraz wybieram się na siłownię i zrobię dzisiaj delikatny bieg i zobaczę jak się będę czuła.
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Karola11: taki maly offtop nam sie tu robi ale:
nie wiem ile masz lat, ale przy interwalach (to byly interwaly takie "lajtowe" czy HIIT?) puls powinien byc prawie na maksa.. zalezy od wieku, im jestes starsza tym ta wartosc maksymalna bedzie nizsza (to sie oblicza 220 minus wiek).. ja mam 28 lat, przy hiicie przekraczalam 170 i to jest normalne.. inna sprawa jesli zle sie czujesz i te bole.. |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U:
Śn. galaretka z kurczaka (garnuszek ok.300ml) z marchewką, groszkiem, jajkiem, skropiona octem z sosem cygańskim kromka razowca z masłem,szynką, ogórkiem, cebulką, natką II śn. kawa, kawałek ciasta z budyniem, jabłkami, galaretką, pół dużego jabłka Ricore z imbirem O. pieczarkowa z makaronem, warzywami (pół pora), kotlet smażony z kurczaka w panierce, czerwona kiszona kapusta zasmażana na smalcu (by Babcia) z cebulą cukierek kukułka Podw. pół jabłka, 2 kawałki drożdżowego z serem i polewą, kilkanaście sztuk orzechów włoskich, Ricore Kol. 2 x razowiec 1)masło, szynka, wieśniak, papryka 2)masło, szynka, ogórki po zydowsku, plaster golonki w galarecie Uff... Do ocenki Drogie Wizażanki |
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Erka.
Trochę już zawaliłam, a to dopiero początek dnia, ale byłam naprawdę wściekła. 1śn - dwa jajka na twardo z odrobiną majonezu i groszkiem, 2-3 plastry mozzarelli light z pomidorem i kapką oliwy z oliwek. 2śn (ech ) - wieśniak 150g, parę łyżek naturalnego jogurtu z łyżeczką miodu i garścią migdałów, duuuuużo masła orzechowego ( prosto ze słoika, więc 100g spokojnie będzie. ) obiad - tuńczyk wsw, pomidor, ogórek, sałata, kukurydza, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny. 1h basen kolacja - koktajl białkowy pół na pół mleko/woda
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śn: fitella bananowa ze 125ml mleka 2% (wiem,że ona jest dosładzana itd, ale ja ją na prawdę lubię )30 min biegu interwałowego, 1h siłowych IIśn: ciemna bułka z ziarnem, plastrem polędwicy sopockiej, jajco na twardo,rzodkiewka pół grejfruta czerwonego, kawa z mlekiem. O: 3 duże pulpety indycze, gotowane w sosie na bazie świeżych pomidorów i bazylii, ogórek zielony z jogurtem naturalnym i koperkiem P: marchewki krojone w słupki (pociąg) K: wiejski z warzywami ok, 2l wody. |
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
RRRRR
ś: owsianka (3ł owsianych, 2ł otrębów żytnich, łycha siemienia, mleko, jabłuszko, 2ł wieśniaka, troche różnych płatków, cynamon) 40min siłowo 2omin stepper 2ś: 2 jajka sadzone z plastrem sera capresi, cały spory pomidor o: filet z mintaja smażony, surówka z pora, łyżka buraczków p: reszta wieśniaka, rzodkiewki k:śledź w pomidorach z puchy, marchewa tradycyjnie prosze o ocenke też sie pobawiłam dziś w liczenie. wyszło coś takiego: b:107 t:83 w:100 błonnik:19 kcal miedzy 1500-1600 jak to wygląda? wcześniej sie nie zagłębiałam w taką analize ale zaczyna mnie to interesować ![]() dlatego będe wdzięczna za komentarz
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
Redukcja
Dopiero zaczynam więc bardzo proszę o wskazówki ![]() śn (7.00) : małe danio + herbata z 2 łyżeczkami cukru II śn (10.25): Bułka pełnoziarnista z tuńczykiem, sałatą, pomidorem Ob (15) : mały kotlet drobiowy+ kilka ziemniaków + sałatka warzywna Podw (18.00) Kanapka z pomidorem i cebulą Kol. (20.00): duże jabłko No i się zastanawiam czy o godzinie około 18 mogę zjeść jeszcze 1 kromkę pieczywa np. z serkiem wiejskim lub pomidorem ? ![]() Czy już lepiej zrezygnować z węgli Spać chodzę około 24.
John Frusciante Edytowane przez atilav Czas edycji: 2011-10-17 o 16:13 |
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pozytywna-wariatko, dziękuję za przepis ![]() dzisiejsza eRka 1. placuszki owsiane (3 lyżki płatków owsianych, łyżka mąki orkiszowej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, mały banan) podawane z twarogiem i dżemem truskawkowym. 2. grahamka z masłem, sałatą lodową, polędwicą drobiową, ogórkiem kiszonym. 3. duszona wołowina w musztardowej zalewie, 2 łyżki kaszy gryczanej, miseczka duszonej marchwi. kawa z mlekiem. 4. serek wiejski z pestkami słonecznika. Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-04 o 15:39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

. Wczoraj może i faktycznie objętościowo było mniej, ale II śniadanie miałam o 15, obiad (baaaardzo sycący) o 17 i kolację wcisnęłam o 20, chociaż dalej byłam najedzona po obiadzie 

)