Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 23:48   #3991
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

cześć kochane mamusie

wracam do świata żywych Tz pojechał w delegację znowu i mogę teraz śmiało nadrabiać wszystko a mam co

muszę się pochwalić że zakupiłam dla tuptusia mega pakę na allegro zakupy ruszyły pełną parą iii najważniejsze TZ z moim tata wypanelował i pomalował pokój malutkiego teraz zostało tylko kupić mebelki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

A do nosa to Frida, ponoć najlepsza. Ja mam taką, wkłady do niej 10szt. kosztują w hurtowni 3zł http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...855534575.html
również polecam i potwierdzam Frida najlepsza

Cytat:
Napisane przez malamilutka Pokaż wiadomość
Hej panienki, dawno mnie nie było Termin mamy na poczatek lutego, Filip mi juz wywierca dziursko w brzuchu swoimi długimi nogami Mam pytanko-
SĄ JAKIEŚ MAMUSIE Z BYTOMIA< KTÓRE też będą rodzic w podobnym terminie????? Buziaczki
ja nie z Bytomia ale mam tam bardzo blisko samochodem 10 minut

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 07:03   #3992
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

pierwsza

czesc mamuski

te do ktorych nie przemawiaja 2 kola podba sie wozek to jest tez dost w opcji 4 kola

nie spalam pol nocy;/ bleee ide na sniadanko

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 07:33   #3993
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Stary 2011-10-17, 08:00   #3994
czubasek20
Zakorzenienie

Czesc mamuski

Ja dzis leze cały dzien bo w nocy miałam mega bol brzucha i dzis sie nie nadwyręzam moze poszukam czegos dla bobasa na allegro
milego dnia

edit. Dzis zaczynam 23 tydzień, czyli 6 miesiąc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-17 o 08:03
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:45   #3995
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki!
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
no to już jestem spokojniejsza dziewczynki, po wizycie u lekarza okazało się , że jest ok, malec rośnie, łożysko wróciło na swoje miejsce, nie muszę już leżeć, ale odpoczywać itd. to wiadomo. luteinę do końca to co mam mam wziąć i potem już nie, także jestem zadowolona

byłam u agatka naszego, przekazuje pozdrowienia nudzi się tam trochę ta mamuśka nasza i czeka na usg w środę wtedy się okaże czy dzidzia przybiera na wadze.

dopiero idę obiadek robić
ale się cieszę, że w tych czterech ścianach nie muszę już siedzieć
Bybella dobrze, że już wszystko ok, oby tak dalej. Odpoczywaj i nie przemęczaj się.
Fajnie, że odwiedziłaś Agatka, napewno było jej bardzo przyjemnie

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie,
ja już w lepszym nastroju, bo cały czas się martwiłam, że od czwartku moje maleństwo się nie rusza, a wcześniej ruchy były dosyć wyczuwalne, więc pojechałam do szpitala. Trafiłam na bardzo miłego lekarza i się okazało, że wszystko jest dobrze, prawdopodobnie dzieciątko wcześniej było inaczej ułożone, a teraz jest pośladkowo i przez to te ruchy są mniej odczuwalne. Poza tym dowiedzieliśmy się, że mam w brzusiu lokatorkę poczekam jeszcze na wizytę do mojego gina w środę, ale pewnie potwierdzi tak czułam, że będzie dziewczynka więc się nie wyłamujemy i kolejna lutowa panna
Maga geatuluję córunidobrze, że już nie musisz się martwić i malutka kopie.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Ale się nałaziłam...masakra:brzyd al: Ale było cudownie! Jak zaczęłam wchodzić do tych hurtowni dla dzieci to się z lekka zakręcałam Ile tego tam jest i wszystko takie cudowne
Trochę rzeczy nabyłam nie ma co
- śpiworek
- 5 śpioszków
- 5 kaftaników
- 5 koszuleczek
- dresiki
- rożek
- skarpetki
- niedrapki
- pieluchy tetrowe
- pieluchy flanelowe
- 2 czapeczki
- smoczek
- 2 butelki

Do tego zrobiłam sobie przyjemność i kupiłam ciepłe buty, spodnie i sweter

Jeśli chodzi o wózki to na wszystkie które oglądałam spodobał mi się tylko Roan Marita http://www.roan.pl/index1.php?p=mar W sumie ma kilka rzeczy których w pierwszych planach nie chciałam, ale na żywo mnie urzekł W poniedziałek jadę na drugie podejście, zobaczymy co z tego wyjdzie
to się obkupiłaś Mijus

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Aha, chciałam się zapytać. Odczuwacie już te skurcze przepowiadające? Braxtona-Hicksa??? Bo ja chyba od kilku dni tak i to dość mocne i częste....

I.. ile jest potrzebnych ochraniaczy na łóżeczko? Jeden wystarczy czy więcej? Wiadomo, maluch na początku się nie rusza za bardzo i ich nie dotyka, ale kurzą się..

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

bybella a może spacer? u nas bardzo ładna pogoda albo zakupy? Jest weekend avanti i jakieś wyprzedaże w sklepach już
inutil ja właśnie nie wiem na czym polegają te skurcze. Boli tak jak na okres? Ja mam tak od paru tygodni, że czuje takie spięcie w brzuchu, ale to nic nie boli. Raczej tak jakby Maleństwo się wypinało, takie dziwne uczucie, ale jak mnie złapie to się przez chwilę wyprostować nie mogę. Nie wiem trudno to opisać.
Mam dwa ochraniacze, bo kupiłam dwa komplety pościeli i przy każdym był ochraniacz.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!

Pamietacie mnie jeszcze??

Ja dzisiaj jade do Niemiec po dwutygodniowym urlopie.Nie chce mi sie,chetnie zostalabym w rodzinnym domu,mam przez to dola i rycze od ranaNastepnym razem przyjade na wiosne juz z dzidzia

Jestem przeziebiona a tu jeszcze 8 godzin w aucie mnie czeka.Dzien do d...
Ewula nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej kochane kupilismy z tetem wozek dokladnie taki
http://www.gapek.pl/1139,stork-wozek...wy-yeti-3.html

a co
Uska fajny wózeczek.

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-10-17 o 08:39
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:51   #3996
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej ! mój Tż też pojechał w delegację o 3 rano, wiec miałam nocną 3 godzinną przerwę w spaniu, ale na szczęście zasnęłam i obudziłam się przed chwilą. Nie czuję się najlepiej. Nienawidzę przerywać nocy, a wszystko dopiero przede mną heh

Za mną już dwie kanapki z nutellą i szklanka ciepłego kakao Cieszy mnie fakt, że Tż ostatni raz wyjechał w delegacje na poligon, wróci w piątek i będzie już pracował na miejscu

Miłego dnia dziewczyny

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:53   #3997
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny wczoraj nawet nie miałam siły wstać z łóżka i usiąść choć na chwilkę by was poczytać jest coraz gorzej kaszel robi się coraz bardziej gruźlicowy zalega mi gdzieś na płucach że nie mogę odkrztusić tej chrypy z nosa leci głowa boli tak jak reszta ciała czuję się fatalnie ;( nei mam na nic siły niech to się już skończy ;(

mi się ukruszyły dwa myślałam ze jeden będzi edo wyrwania ale pani dentystka je uratowała i jestem w trakcie robienia oba są juz zatrute teraz mają lekarstwo wsadzone a teraz w środę będzie juz je robić najgorsze jest to ze mam 2 korzenie do wyrwania bo bolą i dentystka stwierdziła ze lepiej jak najszybciej je usunąć bo jak są ropne to niebezpiecznie tak chodzić a lekarz mi zabrania ze względu ze ciąża była zagrożona na początku a wyrwanie wiąże sie ze znieczuleniem i tak jak ja muszę miec hirurgicznie to nie będzie takei zwykłe dla kobiet w ciąży tylko już mocniejsze więc nie wyraził zgody na wyrwanie i nie wiem co mam robić bo mnei to naporawdę boli i to bardzo chyba sie przejadę do spzital ai sie podpytam jak by to wyglądało czy da się na jakimś lekkim znieczuleniu itp no bo nie wiem czy dam radę 2 mc z tymi korzeniami chodzić
Moniś współczuje. Nieciekawie z tym przeziębieniem i z zębami. Tak to już jest jak nie urok to s..ka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 08:58   #3998
uska000
Zadomowienie

dziewczynki czuje jakby wracaly pierwsze tyg ciazy...
znowu mi caly czas niedobrze, muli mnie i taka slaba sie czuje;(
w domu burdel zakupow brak;/ a ja nie mam mocy i nawet jak leze to chce mi sie

Stary 2011-10-17, 09:01   #3999
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
bidulka znam to uczucie. Jak znajdziesz sprawdzony sposób na to to się podziel. Ja nie znalazłam
Stary 2011-10-17, 09:03   #4000
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
A do nosa to Frida, ponoć najlepsza. Ja mam taką, wkłady do niej 10szt. kosztują w hurtowni 3zł http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...855534575.html
Też mam ten aspirator
Stary 2011-10-17, 09:10   #4001
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawo w koncu yeti;p
Dobrze, że nie jest włochaty

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nooo będziemy musiały sobie jakoś radzić z tachaniem wózków na górę i znoszeniem ich i to codziennie...
Ja na szczęście mieszkam na parterze, więc myślę że jakoś dam radę z tym wózkiem

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agawoo fajny wózek tylko te 3kółeczka nie dla mnie
Renatka, to Uska kupila trzykołowego kosmitę

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aaa doszły do mnie fajne dresiki ( takie do chodzenia po domu bo dość cienkie) z allegro więc mogę polecić a kosztowały 27 zł kupiłam 2 pary i jestem baaardzo zadowolona ( tylko pas ciążowy jest niski - 10 cm ale wszystko ładnie trzyma)
o takie kupiłam:
http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...849624988.html

a tak w ogóle z tym pessarem przechlapane ;/ ( dzisiaj miałam mega problemy w toalecie i już myślałam, że wypadł i byłam cała znerwicowana co się dzieje)

buziaki z brzuszki

Nikotynka, to nieciekawie z tym pessarem :/ Faktycznie stres

Spodenki fajne

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
probowalam wszytskiego - ciasto, spacer nad jeziorem, nawet pocwiczylam na pilce, bo podobno uwalniaja sie wtedy hormony szczescia i pupa :/
a perspektyw blizszych nie widze - chyba ze na jeden dzien, jak bede musiala jechac do Wro na obrone, to wtedy jedna noc przespie sie u niego,zeby rozlozyc podroz...
Najgorsze, ze on musi niby byc caly czas tam na miejscu, bo niby w kazdej chwili moze sie okazac, ze nastepnego dnia bedzie mogl latac, a chce jak najszybciej skonczyc ten cholerny, pierniczony, beznadziejny kurs na instruktora,zeby moc zarabiac. Wkurza mnie tylko jego instruktor, ktoremu co chwila cos wypada i przez to wszystko rozciaga sie w czasie w nieskonczonosc
Pearl, no to faktycznie nieciekawie
Instruktor albo roztargniony, albo mu nie zależy, albo robi to na zlość :/ Współczuję Wam, TZ towi pewnie też ciężko Ale niech już siedzi i skończy ten kurs, to będzie lepiej

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski

Ja dzis leze cały dzien bo w nocy miałam mega bol brzucha i dzis sie nie nadwyręzam moze poszukam czegos dla bobasa na allegro
milego dnia

No to odpowczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
cześć kochane mamusie

wracam do świata żywych Tz pojechał w delegację znowu i mogę teraz śmiało nadrabiać wszystko a mam co

muszę się pochwalić że zakupiłam dla tuptusia mega pakę na allegro zakupy ruszyły pełną parą iii najważniejsze TZ z moim tata wypanelował i pomalował pokój malutkiego teraz zostało tylko kupić mebelki

Wy to macie nosa do takich okazji

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 09:12   #4002
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski

milego dnia

Czubasek odpoczywaj i za 6 miesiąc.
Stary 2011-10-17, 09:13   #4003
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! mój Tż też pojechał w delegację o 3 rano, wiec miałam nocną 3 godzinną przerwę w spaniu, ale na szczęście zasnęłam i obudziłam się przed chwilą. Nie czuję się najlepiej. Nienawidzę przerywać nocy, a wszystko dopiero przede mną heh

Za mną już dwie kanapki z nutellą i szklanka ciepłego kakao Cieszy mnie fakt, że Tż ostatni raz wyjechał w delegacje na poligon, wróci w piątek i będzie już pracował na miejscu

Miłego dnia dziewczyny
Bebi, to super, że TZ już na miejscu będzie

Cytat:
Ojej, współczuję
A ja też sie jakoś dzisiaj nie czuję najlepiej Obudziłam sie z bólem gardła (a raczej zerwałam się bo nieźle zaspałam :/ ) , teraz mi tak jakoś dziwnie w przełyku (może to zgaga, ale nie wiem, bo nie znam tego uczucia ) Wrr ...

Stary 2011-10-17, 09:14   #4004
uska000
Zadomowienie

Agawo wlochaty w tym wozku to bedzie Igor bo mam taka nie milosierna zgage;(

i ciagle chce mi sie pic, ale po wodzie i herbacie mi nie dobrze;(
po soku zgaga;( i co tu pic??

Stary 2011-10-17, 09:19   #4005
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

Miłego dnia dziewczyny
Oj ja też się dziś czuje jak wyżuta i wypluta. Po wczorajszym przeryczanym dniu głowa mi dziś pęka. Dobrze, że będziesz już miała TZ na miejscu.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Tak to podobno jest, że ostatni trymestr jest podobny do pierwszego. Nie przejmuj się dziś zakupami ani bałaganem. Jak nie masz siły nic robić to leż i odpoczywaj.
Stary 2011-10-17, 09:23   #4006
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
A byliśmy ostatnio w hurtowni i przecenione były fajne komplety 3-częściowe http://www.berber.pl/index.php?optio...id=308&lang=pl za 89zł. Dotykałam i całkiem fajne były pomyślałam, że kupimy sobie sami, a rodzice kupią inne. Widziałam super zestaw 5 częściowy za 250zł w safari, spodobał mi się bardzo w komplecie był razem z patchworkowym kocykiem
Ja patrzyłam na allegro i w sumie myślałam, że kupię też zestaw 3-częściowy za ok. 80zł, bo myślałam, że tańsze są beznadziejne. Ale z ciekawości zerknęłam na tańsze ok. 40zł za 3 części i znalazłam tam pościel, którą moja siostra miała dla swojej córki. Pościel była dobrej jakości, więc chyba tą tańszą kupię. 250 zł to nawet dla nas w wymiarze 200x220 nie kupuję

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja najbardziej boję o wózek z powodu "wspaniałego" sąsiada alkoholika. Mieszka na moim piętrze i przepił już dosłownie wszystko... nie płacił rachunków więc mu odłaczyli prąd, wodę i gaz. Jak mu wodę odcieli to... nie uwierzycie... sprzedał wannę (bo żeliwna była i na złomie parę złotych mu za nią dali)
Do nas ciągle przyłaził, żeby 2zł pożyczyć, w końcu mój TŻ się wkur... i go pogonił.
Jak przehandluje mój wózeczek to
Może niedługo go eksmitują
Współczuję sąsiada :/ Teraz to nie wiem czy go eksmitują, bo już zimno się robi. Ale faktycznie trochę strach zostawić wózek na klatce schodowej. A może masz piwnicę?

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aaa doszły do mnie fajne dresiki ( takie do chodzenia po domu bo dość cienkie) z allegro więc mogę polecić a kosztowały 27 zł kupiłam 2 pary i jestem baaardzo zadowolona ( tylko pas ciążowy jest niski - 10 cm ale wszystko ładnie trzyma)
o takie kupiłam:
http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...849624988.html
Fajne dresiki. Zastanawiałam się nad nimi, ale wydają mi się za szerokie troszkę

Cytat:
Biedna Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie

U mnie dziś piękna pogoda, więc piorę pościel Jak się troszkę ociepli, to może na spółę z Mężem okna umyję

Ponawiam moje pytanie: Co mogę podarować synkom znajomej (1 rok i 3 latka) w podziękowaniu za kilka rzeczy z wyprawki (m. in. wanienka)?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:26   #4007
agacia_cz
Zadomowienie

troszkę mnie nie było spędziłam weekend u teściów -ci dalej nic a nic nie kupili bobaskowi ale jestem zła moi rodzice to zakupy przyciągają reklamówkami! a oni dalej nic dla tżeta to bardzo przykre
zaczynamy dziś 24tc
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:26   #4008
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dziewczyny ja też byłam dziś na wizycie i nie jest dobrze
szyjka mi się skróciła, ma tylko 25mm.... w poniedzialek będę mieć zakladany pessar. Oby tylko udało mi się wytrzymać chociaż do końca roku. Jeszcze na dodatek przyplątała mi się jakaś bakteria (wyszła w wymazie z pochwy) enterokokus faecalis, niby w jakichś tam granicach jest w składzie naturalnej flory bakteryjnej pochwy, ale już się naczytalam że to bardzo oporna bakteria i leczy się ją antybiotykami których w ciąży nie wolno....
no i oczywiscie fenoterol i isoptin w dawce 3x1. Już mnie trzęsie po fenoterolu bo wzięłam już jedną tabletkę.

A 3 tyg temu na wizycie było wszystko ok. To się zbiegło z tym zabiegiem na kolano u mojego tżta. Nie mógł mi nic pomagać w domu i wszystko było na mojej głowie i się zanadto przeciążałam to teraz mam.
trzymam kciuki będzie dobrze

Magda, gratuluje coroni

Haniula, dobrze, ze jestes zpowrotem

Bybella, super, ze odwiedzilas Agatka i ze ze zdrowkiem lepiej

MMonia trzymaj się i duuuuzo zdróweczka

Czubasku super, że wesele się udało i foteczki śliczne!!!

Pearl

Pościel Ja mam 2 komplety pościeli po córci, i 3 prześcieradełka, wystarczyło ze spokojem

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

No i w końcu się przemogłam i zaczęłam jeździć samochodem Mąż zaniemógł, to musiałam sobie jakoś życie ułatwić, wsiadłam do samochodu i pojechałam Jestem z siebie dumna

Podpowiedzcie co mogę podarować 2 synkom koleżanki od której dostaniemy troszkę wyprawki? Chłopcy mają po 1 i 3 latka.
brawo za odwagę
a jeśli chodzi o prezenty to rozumiem, ze to mają być jakies drobiazgi?
proponowałabym dla 3 latka jakaś książeczkę z naklejkami, może z jakimiś postaciami bajek, np z bobem budowniczym, spidermenem, kubusiem puchatkiem czy może psem clifforedem, albo taki zwykłe http://www.petlaczasu.pl/akademia-3latka/b00017444
a dla roczniaka tez bym proponowała jakaś książeczke, ale w twardej oprawie z twardymi kartkami, przynajmniej chłopaki nie będą sobie zazdrościć jak dostana podobne rzeczy
albo jednemu i drugiemu cymbałki, czy bębenek ale to moze się rodzicom nie spodobać....

gratuluję udanych zakupków laseczki

ide zrobić sobie kawkę zbożową-ostatnio mam na nią fazę
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:40   #4009
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
jak rozmawialam z moim dentysta, u ktorego bylam jakis miesiac-poltora temu i ktory kazal mi przyjsc w gudniu na kontrole,to powiedzial,ze nawet,jak bedzie tam cos do robienia, to nie bedzie tego robil teraz, tylko czyms tam zabezpieczy i zrobi po porodzie, wiec pewnie Twoj tez moze tak zrobic

Monia, skoro nie masz do niego stuprocentowego zaufania, to lepiej skonsultuj sie jeszcze z jakims innym. Wszedzie pisza, ze duzo bardziej niebezpieczna dla dziecka jest przewlekla infekcja, niz antybiotyk, takze byc moze powinnas cos wziac,zeby jak najszybciej wyzdrowiec? Poza tym antybiotyki najgorzej brac we wczesnym stadium ciazy, a Ty juz jestes blizej konca, tym bardziej moze powinnas?
No i skoro nie ma na razie z nami Agatka, to zapytam sie za nia: Probowalas pic mleko z czosnkiem?

probowalam wszytskiego - ciasto, spacer nad jeziorem, nawet pocwiczylam na pilce, bo podobno uwalniaja sie wtedy hormony szczescia i pupa :/
a perspektyw blizszych nie widze - chyba ze na jeden dzien, jak bede musiala jechac do Wro na obrone, to wtedy jedna noc przespie sie u niego,zeby rozlozyc podroz...
Najgorsze, ze on musi niby byc caly czas tam na miejscu, bo niby w kazdej chwili moze sie okazac, ze nastepnego dnia bedzie mogl latac, a chce jak najszybciej skonczyc ten cholerny, pierniczony, beznadziejny kurs na instruktora,zeby moc zarabiac. Wkurza mnie tylko jego instruktor, ktoremu co chwila cos wypada i przez to wszystko rozciaga sie w czasie w nieskonczonosc

a nie moglby tz go znosic, jak bedzie wychodzil do pracy?

ja tez wlasnie jakos nie ufam trojkolowcom
ale waga mi sie podoba
że ja nie wpadłam na to sama, a mysle już nad tym od miesiącachyba rzeczywiscie pozanikały mi neurony podczas tej ciązy
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 09:46   #4010
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
troszkę mnie nie było spędziłam weekend u teściów -ci dalej nic a nic nie kupili bobaskowi ale jestem zła moi rodzice to zakupy przyciągają reklamówkami! a oni dalej nic dla tżeta to bardzo przykre
zaczynamy dziś 24tc
spoko loko moja tesciowa tez nic nie kupila, i juz nie licze ze kupi. Ona nawet przez 6,5 miesiaca jak juz jestem w ciazy nigdy nie zapytała jak sie czuje

Jak sie dowiedziala ze jestem w szpitalu to zadzwonila, co mnie strasznie zdziwilo ale nie zapytala co sie stalo, jak sie czuje tylko zaczela gadac o sobie ze ja tez choroba zlapala i półpasiec dostała
Egoistka, mieszka 300m od nas a widziala sie z nami ostatnio 2 miesiace temu, ani telefonu ani nic.
wrr nie lubie jej
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:52   #4011
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
spoko loko moja tesciowa tez nic nie kupila, i juz nie licze ze kupi. Ona nawet przez 6,5 miesiaca jak juz jestem w ciazy nigdy nie zapytała jak sie czuje

Jak sie dowiedziala ze jestem w szpitalu to zadzwonila, co mnie strasznie zdziwilo ale nie zapytala co sie stalo, jak sie czuje tylko zaczela gadac o sobie ze ja tez choroba zlapala i półpasiec dostała
Egoistka, mieszka 300m od nas a widziala sie z nami ostatnio 2 miesiace temu, ani telefonu ani nic.
wrr nie lubie jej
Przykro, że takie teściowe Wam się trafiły, ale może jeszcze się im odmieni Mama mojego chłopaka to bardzo dobra kobieta, chciała jak najszybciej wiedzieć czy będzie wnuk czy wnuczka, bo chce już coś kupować, w przeciwieństwie do mojego chłopaka, który narazie do dziecka zakupów się nie dorzucił. On pewnie by najchetniej wolał żebysmy wszystko dostali używane :/
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:00   #4012
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
zaczynamy dziś 24tc
Może cos kupią jak sie dzidzia urodzi?
Rozumiem, że dla TZta to przykre

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ponawiam moje pytanie: Co mogę podarować synkom znajomej (1 rok i 3 latka) w podziękowaniu za kilka rzeczy z wyprawki (m. in. wanienka)?

Cytat:

Ojej, wspołczuję
Mi dzisiaj się też chce pić,ale woda mi jakoś nie podchodzi Herbata prędzej

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Przykro, że takie teściowe Wam się trafiły, ale może jeszcze się im odmieni Mama mojego chłopaka to bardzo dobra kobieta, chciała jak najszybciej wiedzieć czy będzie wnuk czy wnuczka, bo chce już coś kupować, w przeciwieństwie do mojego chłopaka, który narazie do dziecka zakupów się nie dorzucił. On pewnie by najchetniej wolał żebysmy wszystko dostali używane :/
Eh, Ty to masz z tym TZtem ..
A poprawiło się coś jego zachowanie czy niekoniecznie?

Stary 2011-10-17, 10:07   #4013
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agawoo było ok.. przez kilka tygodni jako tako, a przez 3 ostatnie dni nie pojawił się u mnie ani na 5 minut. Wczoraj była niedziela, obiecał, że przyjdzie, a skończyl gdzie? W barze , z kumplem , ktory ma dwojke dziecki, zonę , zgrywa kochanego ojca, a tak na prawde to idiota nie z tej ziemi. Nie byłabym aż tak zła gdyby mi wprost powiedział, że nie przyjdzie, ale ciągle pisał, że juz idzie, ze zaraz będzie , az w ogole przestał się odzywac.

A dzis jak to zwykle bywa po takich sytuacjach przyszedł z samego rana i zachowywal się jakby nic się nie stało... ehh.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:15   #4014
machinka29
Przyczajenie

GG do machinka29
Smile Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

hej hej dziewczyny

jeszcze się nie udzielałam na tym forum ale chyba najwyższy czas zacząć bo widzę, że same przyjazne dusze tu się udzielają

W sobotę kupiliśmy wózeczek dla naszej kruszynki ( jutro zaczynamy 28 tc -ach jak ten czas zleciał : kolor mamy odwrotnie, tzn pasy ozdobne są grafitowe, reszta czerwona (zawsze marzyłam o czerwonym wóziku dla dzieciątka
http://www.agnespoznan.pl/sklep.html...-%20Jazz%20J17')

Mieszkamy w Poznaniu i polecili go nam nasi przyjaciele, generalnie cena nas zszokowała, bo jest bardzo niska, a tych wózków nigdzie nie ma oprócz właśnie sklepu Agnes w Poznaniu. W ogóle się nie promują. Gondola ze spacerówką kosztuje 1099 pln, w tym jest torba, moskitiera, ochraniacze na nóżki; fotelik do kompletu kosztuje 200 pln a przy płatności gotówką dostaje się gratis kocyk lub parasolkę pod kolor-do wyboru. Gdyby nie te wózki kupilibyśmy X-Landera - podobne funkcje i wygląd, jednak KAPS3 JAZZ ma dodatkowo łożyskowane koła przednie, jest lżejszy po złożeniu, ma amortyzatory-sprężynki, no i cena jest przyjemniejsza

U mnie jest trochę podobnie, ale w drugą stronę - tzn teście kupują ciuszki, dali na wózek, natomiast moja mama nie kwapi się do tego. Troszkę ją rozumiem, bo nie ma kasy, nie pracuje itd. Powiedziała, ze będzie kupować jak sie dziecko urodzi. Trochę to dla mnie przykre, bo już dwa razy straciłam ciąże..i odbieram to tak, jakby nie wierzyla, ze tym razem sie uda...No ale to pewnie tylko moje głupie myślenie.

Jestem szczęśliwa, że moją kruszynka, mimo diety cukrzycowej ( tydzien temu sie dowiedziałam) jest baaardzo aktywna.
Muszę ograniczyć chodzenie, bo bardzo twardnieje mi brzuch po spacerach, zakupach... czy też tak macie??
Teraz do ginka idę 2 listopada.

miłego dzionka życzę wam wszystkim i waszym cudom w brzuszkach
Stary 2011-10-17, 10:22   #4015
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:47   #4016
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

a może odgazowana cola??? mi na zgage pomaga...
albo kawka inka z dużą ilością mleczka

Zośka w kulki sobie leci ten twój tż....

Kropeczka a tak myśle, o tych prezentach, jakoś tak nie czuje się usatysfakcjonawana z tym co ci napisałam wcześniej ale mam problemy... cos z chłopakami mam problem, w domu mam księzniczkę i wszystko co z księzniczkami albo hello kitty jest super....
a może po jakimś ciuszku -np. bluzeczka z samochodem albo po małym zestawie klocków lego duplo-choc to juz troszkę większy wydatek , albo puzzle dla starszego ok 30-40 części albo cos takiego: http://allegro.pl/loko-abc-puzzle-2-...872214069.html
a dla młodszego jakieś duże 2-3-4 częsciowe np. http://allegro.pl/pierwsze-puzzle-ba...875313974.html
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:48   #4017
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo było ok.. przez kilka tygodni jako tako, a przez 3 ostatnie dni nie pojawił się u mnie ani na 5 minut. Wczoraj była niedziela, obiecał, że przyjdzie, a skończyl gdzie? W barze , z kumplem , ktory ma dwojke dziecki, zonę , zgrywa kochanego ojca, a tak na prawde to idiota nie z tej ziemi. Nie byłabym aż tak zła gdyby mi wprost powiedział, że nie przyjdzie, ale ciągle pisał, że juz idzie, ze zaraz będzie , az w ogole przestał się odzywac.

A dzis jak to zwykle bywa po takich sytuacjach przyszedł z samego rana i zachowywal się jakby nic się nie stało... ehh.
Oj, to przykre Masz rację, mogł od razu Ci powiedzieć, że nie przyjdzie, bo umówił się z tym czy tamtym ... A takie zwodzenie, i oszukiwanie to
Mam nadzieję, że się w końcu oapmięta

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry
Cześć

Stary 2011-10-17, 11:13   #4018
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Zosia przechlapane. Wcale Ci się nie dziwię, że ciągle jesteś taka zdołowana

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a może odgazowana cola??? mi na zgage pomaga...
albo kawka inka z dużą ilością mleczka

Zośka w kulki sobie leci ten twój tż....

Kropeczka a tak myśle, o tych prezentach, jakoś tak nie czuje się usatysfakcjonawana z tym co ci napisałam wcześniej ale mam problemy... cos z chłopakami mam problem, w domu mam księzniczkę i wszystko co z księzniczkami albo hello kitty jest super....
a może po jakimś ciuszku -np. bluzeczka z samochodem albo po małym zestawie klocków lego duplo-choc to juz troszkę większy wydatek , albo puzzle dla starszego ok 30-40 części albo cos takiego: http://allegro.pl/loko-abc-puzzle-2-...872214069.html
a dla młodszego jakieś duże 2-3-4 częsciowe np. http://allegro.pl/pierwsze-puzzle-ba...875313974.html
Bardzo fajne te puzzle. Myśle, że to byłby dobry pomysł.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry
dobry
MissZuzia, skoro mebelki już skręcone to dawaj fotkę.

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:14
Stary 2011-10-17, 11:14   #4019
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej, hej, Mamuchy i Brzuchy

Melduje,ze Agatek miala dzisiaj z samego rana glukoze i.... przeszla!!! tzn nie bylo pawika. Zatkala nosa, wpuscila sobie soku z cytryny i dala rade Wieczorem wyniki.
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, no to faktycznie nieciekawie
Instruktor albo roztargniony, albo mu nie zależy, albo robi to na zlość :/ Współczuję Wam, TZ towi pewnie też ciężko Ale niech już siedzi i skończy ten kurs, to będzie lepiej
instruktor nie tyle co roztargniony,to ma za duzo na glowie...nie dosc,ze lata w liniach,to jeszcze ma szkole lotnicza i za malo instruktorow w tej szkole,szczegolnie kiedy chodzi o szkolenie na instruktora, bo inne uprawnienia moj tz juz porobil, a na instruktora to nie kazdy moze szkolic no i dupa, tz jest od niego uzalezniony, a ten albo choruje, albo lata w liniach, albo cos innego mu wypada, albo pogoda nie pozwala i ciagnie sie ta niemozliwie dlugo :/
ale Tobie jecze i jecze... przepraszam
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ojej, współczuję
A ja też sie jakoś dzisiaj nie czuję najlepiej Obudziłam sie z bólem gardła (a raczej zerwałam się bo nieźle zaspałam :/ ) , teraz mi tak jakoś dziwnie w przełyku (może to zgaga, ale nie wiem, bo nie znam tego uczucia ) Wrr ...
kochana,skoro zle sie czujesz, to moze w koncu powinnas pomyslec o jakims odpoczynku i zostac w domu i sie podkurowac,co?
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Oj ja też się dziś czuje jak wyżuta i wypluta. Po wczorajszym przeryczanym dniu głowa mi dziś pęka.
sie dolaczam
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
że ja nie wpadłam na to sama, a mysle już nad tym od miesiącachyba rzeczywiscie pozanikały mi neurony podczas tej ciązy
hehe
eee tam, nie bedziemy wnikac w szczegoly
wazne, ze masz rozwiazanie

Zoska, ale Ty masz tego tzta, ja pierdziu... Chyba bym brala nogi za pas i zostawila go w pi.zdu, bo i tak robi wiecej szkod niz dobrego...

Haniula, przykro mi,ze masz taka tesciowa Cale szczescie mieszka daleko, wiec nie bedziesz za czesto musiala jej ogladac. Zawsze jakis plus

Mijus, kazdego dnia chodzi za mna ten utwor Gotye, jak wlaczam tojke

Codziennie pije sok z dwoch wyciskanych pomaranczy, a gdzies mi sie obilo o uszy, ze niby trzeba uwazac na cytrusy w ciazy. Slyszala moze ktoras?

Dzisiaj powinien byc Dexter na iitv, ale na razie cisza

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:14   #4020
likas
Raczkowanie

Cześć
nie dam rady na razie nadrobić, zajrzałam tylko podzielić się z wami kilkoma informacjami.

- Zabieg sie udał i tata wychodzi dziś ze szpitala, właśnie zaraz po niego jadę
- tak jak sie odgrażałam ruszyłam wczoraj na kurtkowe łowy, oczywiście nic nie kupiłam a strasznie mnie ciągnie mnie brzuch
- Byłam dziś u lekarza i niestety luteinka i nospa forte przez najbliższe dwa tygodnie. Zapowiedział też że Wszystkich Świętych to mam sobie odpuścić.
Ogólnie powiedział, że nie jest najgorzej, nie wiem co miał na myśli, ale wszystkie wyniki bardzo dobre

Jadę po tatę, wieczorem będę czytała, coście wymalowały na tylu stronach
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości