mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 13:55   #1231
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

truscafko moze troche

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Aniu to swoje przezylas ale najwazniejsze, ze jest juz po wszystkim dobrze, ze mialas takie wsparcie w trakcie i po porodzie
a jak sie teraz czujesz? Dochodzisz juz do siebie?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:58   #1232
goldika
Zakorzenienie

Aniu brzmi strasznie ale pewnie warto bylo!
dzielna jestes i masz juz coreczke przy sobie czego wiekszosc z nam Ci zazdrosci

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Muffinko ciezko mi powiedziec czy brzuszek opadl ale jest sliczny
mi tez miedzy dnem macicy a cyckami wchodzi cala dlon + dwa palce
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:59   #1233
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
uuufff, dziś muszę pójść do lekarza z tymi moimi twardnieniami i boję się ze kaze mi jutro isc na ktg, a ja nie moge byc tam całego dnia bo musze isc do pracy - wiecie co? jestem wariatką - już sama to stwierdzam
jak Ci da skierowanie to dopytaj, jak to wygląda u Was w szpitalu i o której najlepiej się zgłosić. Praca jest ważna ale pamiętaj Synek najważniejszy.

Aniu przeczytałam i nie powiem optymistycznie to nie brzmi, ale najważniejsze, ze macie to już za sobą i z Małą wszystko ok. A Tobie należą się brawa świetnie sobie poradziłaś

Dobra ja zmykam w poszukiwaniu staników, a potem wieczorem mam randkę z położną będę się uczyła przeć

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:01   #1234
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja już po wizycie. Dzięki za kciuki - też trzymam za te które są jeszcze przed - obyście usłyszy same dobre wieść tak jak ja.
Dzidziuś główką przyparty do szyki co wróży wcześniejszy termin porodu i jak lekarz zasugerował, że może pójdzie gładko (z naciskiem na może). Wymaz na paciora pobrany i zaniesiony do laboratorium. Morfologia nieco poniżej normy, ale to dobrze bo nie grozi mi zatrucie ciążowe. Małemu serce wali jak dzwon, a ja mam jakieś skurcze których nie czuję. Następna wizyta 7 listopada - o ile wytrzymam. Najbardziej cieszę sie, ze są szanse na wcześniejszy poród

elf27 na KTG możesz się położyć boczkiem, ja leżałam na wznak, bo mnie nie przydisza. Pod koniec kręgosłup mnie zaczął boleć, ale dałam radę.

ania21_21 super, że jesteś już z małą w domu.

Darusiaaaa u mnie becikowe załatwia się w Urzędzie Gminy. Wszędzie jest nieco inaczej.

dygotka ja rożki prasowałam - zresztą wszystko pod żelazko wepchałam.

owieczka dzięki - na wiosnę planujemy aby miała szczeniaczki. Ale będzie wesoło

Spać mi się chce niemiłosiernie, oczy aż mnie szczypią, ale jak sie kładę to nic z tego i w niedługim czasie wpadam w irytację. Lekarz mnie pocieszył, że teraz to już lepiej nie będzie.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:04   #1235
muffinka90
Zakorzenienie

Chawa

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-17, 14:05   #1236
goldika
Zakorzenienie

Chawa za wizyte.

Raz mielismy szczeniaczki w domu ale byl burdel... wszystko gryzly, zrywaly tapety ze scian. Ale i tak byly najcudowniejsze i najslodsze male foxterrierki ale najgorzej bylo ze sprzedaniem ich... w sensie pozegnania sie z nimi. Ja ryczalam, mama ryczala... a matka szczeniat po oddaniu ich wpadla w jakas depreche psia.
Stary 2011-10-17, 14:07   #1237
owieczka86
Zadomowienie

Aniu z Twojego opisu widze żę nie miałaś łatwego porodu, ale najważniejsze że z córeczką wszystko dobrze, że zdrowa jest no i ze już do domku wróciłyście

Chawa za wizytę A co do szczeniaczków to napewno będziecie mieć wesoło fajne są małe psiaki my z Tż-tem też palujemy zakup psa ale teraz to poczekamy aż Filipek troszkę podrośnie

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-10-17 o 14:09
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 14:12   #1238
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Aniu to poród miałaś naprawdę ciężki - pomnik Ci się należy. Dobrze, ze z małą wszystko w porządku.

muffinka, goldika, owieczka
dzięki

goldika wiem co znaczą szczeniaki, dlatego piszę, że będzie wesoło. Mam nadzieję, ze moja psina nie wpadnie w depresję, może stanie sie czulsza dla kota.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:18   #1239
owieczka86
Zadomowienie

Pokażę Wam kącik dla Filipka i rzeczy jakie ostatnio dostal Łóżeczko bez pościeli bo szkoda zeby się kurzyła - leży wyprana i wyprasowana w komodzie,a przewijak stoi narazie z boku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5003968.jpg (100,4 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003967.jpg (98,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003969.jpg (60,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003971.jpg (96,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003970.jpg (84,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003972.jpg (90,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003973.jpg (84,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-10-17, 14:31   #1240
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Owieczka super kącik. A jak mi się podoba ściana za łóżkiem
My jeszcze łóżeczka nie mamy muszę zapytać mojej psiapsióły kiedy mi je przywiezie bo nie ukrywam że już bym chciała je mieć w domku.

Aniu po opisie porodu SZACZUN ciekawe jak by było jak byś rodziła w PL
jak będziesz miała chwilę to wstaw zdjęcie córci jak już jest w domku.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:35   #1241
Myszeczka86
Zakorzenienie

Aniu , co to za głąby że dopiero sie skapli że mała jest w poprzek ??
Najważniejsze że wszystko skończyło sie dobrze

Chawa super że na wizycie wszystko OK

Owieczka śliczny kacik oraz ciuszki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:02   #1242
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
pokaze wam mojego brzucha z 32tc i z dzisiaj, mi sie wydaje, ze jest nizej, a tz mowi, ze caly czas mialam nisko (w sumie tyz prowda)
Fajny bebzol Może i jest- ja ogólnie całą ciążę mam nisko (tak mi mówią: i mama i położna moja), więc ogólnie nie patrze na wysokość... jak dzidzia będzie chciała wyjść to wyjdzie, a nie będę się nakręcać :P

dygotko- rożek tak z lekka przeprasowałam, bo jakiś wememlany był

ggoraa- a ja myślałam, że u Was z Tż'tem to ostatnio jakoś lepiej...a widzę że tu na nowo jakieś cuda

Aniu- współczuję tych przeżyć... czemu od razu dawali Tobie znieczulenie w kręgosłup? Chciałaś?

Owieczko- kącik cacy

Muszę jeszcze truskafki kącik poszukać, bo nie nadrobiłam jakiś 2 stron a widze, że cosik tam chwalicie

Ja jutro rano mam wizytę i nie mogę się doczekać, bo chcę wiedzieć ile mała mniej więcej waży. Aby nie miała więcej jak 3000g... bo jak posiedzi dłużej to mi może urosnąć za dużo i cc :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-10-17 o 15:06
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:08   #1243
Seona
Zakorzenienie

Truscafka, Owieczka, śliczne kąciki mają Wasze Dzieci

Aniu, przeszłaś swoje, Gratulacje raz jeszcze!! Dopisz siebie w pierwszym poście jako nareszcie rozpakowaną Ktoś ma dane do Agnieszki?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:10   #1244
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Zobaczcie to http://www.youtube.com/watch?v=f9573kGBtuE

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:11   #1245
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Aniolina raz bylam swiadkiem jak dziewczynie odeszly wody w .. tesco. moj tz byl przerazony, ze tyle ich moze poleciec, a ona biedna ze zlosci, z nerwow i chyba przerazenia stala w tej kaluzy, po 5 min przyjechala karetka i ja zabrali
no to chyba faktycznie przed porodem to pampers i na miasto ja duzo chodze na basen, jakby tam mi odeslzy to jeszcze nie tak zle

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
chcialam pow ze za 21 zł nabyłam : 5
aniula z tym jezyczkiem to niegrozne? bo nie slyszalam o czyms takim ...
u nas polozna mowila o tym jezyczku, ze to jest dziedziczne i czasem sie zdarza. to malo inwazyjny zabieg przeciecia skory pod jezykiem, najlepiej zrobic jak najszybciej, zeby dziecko moglo szybko normalnie jesc.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:14   #1246
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja wlasnie otworzylam paczki z pampersami i stwierdzilam ze Pampers Premium Care NewBorn sa identyczne wielkoscia jak Pampers Active Baby 2

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
no to chyba faktycznie przed porodem to pampers i na miasto ja duzo chodze na basen, jakby tam mi odeslzy to jeszcze nie tak zle
gorzej jak obciaza Cie kosztami wymiany wody w basenie
Stary 2011-10-17, 15:15   #1247
owieczka86
Zadomowienie

joamic1, Myszeczka86, Tincia,seona - dziękuję kącik gotowy teraz tylko Filipek mógłby nas mile zaskoczyć i wyjść wcześniej

joamic1
- ścianę można zrobic samemu u nas Tż robił,jest z tym trochę roboty ale fajnie wyglada,a no i trochę się trzeba pomęczyć żeby wszystko dokładnie umalować-malowałam ja z koleżanką i do tej pory widze jakieś białe ślady niedomalowane

Lecę naszykować Tż-towi coś do jedzenia bo zaraz z pracy wróci pewnie bardzo głodny
Stary 2011-10-17, 15:20   #1248
Seona
Zakorzenienie

Chawa super, że wizyta udana!!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-17, 15:20   #1249
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak lekarz kieruje na ktg do szpitala, to ile jest się w szpitalu?

zalezy... moje ktg w szpitalu trwało od 15-75 min... zalezy czy polozna pamieta zeby odlączyc czy nie :P

Aniu... opis porodu rzeczywiscie mało zachecający, ale najważniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo, ze jestescie juz z Lilianką w domku i sie teraz tylko ( :P ) musicie dograc trzymam mooooocno za Was kciuki

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-10-17 o 15:36
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 15:35   #1250
ania21_21
Zadomowienie

znieczulenie ja chciałam ale oni zadecydowali kiedy jak już miałam te skurcze 120% pewnie myśleli że są bolesne i już mi dali bo mogą dawkować te znieczulenie na kilka razy wprowadzają je przez taką cieniutką żyłkę wprowadzoną w kręgosłup ale jak widać na mnie te znieczulenie w ogóle nie działa położna się dzisiaj mnie pytała czy po takich przeżyciach chcę jeszcze dzieci a ja od razu że tak
Stary 2011-10-17, 15:41   #1251
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
znieczulenie ja chciałam ale oni zadecydowali kiedy jak już miałam te skurcze 120% pewnie myśleli że są bolesne i już mi dali bo mogą dawkować te znieczulenie na kilka razy wprowadzają je przez taką cieniutką żyłkę wprowadzoną w kręgosłup ale jak widać na mnie te znieczulenie w ogóle nie działa położna się dzisiaj mnie pytała czy po takich przeżyciach chcę jeszcze dzieci a ja od razu że tak

Ania noi takie podejscie mi sie podoba klask i:
Najważniejszy jest maluszek

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:01   #1252
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam kącik dla Filipka i rzeczy jakie ostatnio dostal Łóżeczko bez pościeli bo szkoda zeby się kurzyła - leży wyprana i wyprasowana w komodzie,a przewijak stoi narazie z boku
cudownosci dostalas ten welniany pajac jest boski

Aniolina na basenie to mozesz nawet nie zauwazyc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-17, 16:07   #1253
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
No to jak mam jeszcze chwilkę spokoju(zobaczymy ile) to napiszę przebieg porodu

Od razu mówię że nie życzę nikomu takiego jaki ja miałam

O 8 w czwartek pojechałam do szpitala tam się okazało że jeszcze nie ma sali wysłali mnie na oddział dzienny na ktg siedziałam tam godzinę i kazali nam jeszcze iść się przejść na 20 min no to poszliśmy wróciliśmy po tym czasie i dalej czekanie dopiero po pół godzinie wezwali nas na górę tam dali mi "obrączkę" z nazwiskiem na rękę i kazali iść coś zjeść i dopiero o 11 wrócić.
Przyszliśmy wcześniej wzięłam kąpiel i podłączyli mnie pod monitoring skurcze miałam ale rozwarcia na 1cm po koło 15 skurcze miałam na 120% a czułam je jak wcześniej przy 40% o 16 mnie zbadali jeszcze raz i nic z rozwarciem się nie ruszyło ale wezwali anestezjologa żeby dał znieczulenie przyszedł student matko jedyna jak mi wbił igłe i dawał zastrzyk(zaznaczam że najpierw dał niby znieczulenie które nie działało) jak mi wstrzykiwał to dosłownie wyłam jak do księżyca myślałam że go zarąbię później tylko się pytali czy działa znieczulenie i zwiększali jego dawkę która mi spływała ciurkiem po plecach bo mi źle założył rurkę ten sam lekarz zakładał mi wenflon 3 razy igłą jak do transfuzji krwi
Przebili mi wody płodowe po 17
O 21 zbadali mnie jeszcze raz 4 cm rozwarcia. około 1 nad ranem już było 6 wtedy zawołali jeszcze jednego anestezjologa który mnie jeszcze raz nakuwał w kręgosłup (tym razem nic nie bolało prawie) działał tylko na nogi skurcze wszystkie czułam i zaczym się zdecydowali o następnym wkłuciu to miałam rozwarcie o 3 nad ranem 9 cm a o 5 już 10 cm i miałam zacząć przeć no to się zaczęło nie bolało tak jak myślałam dopóki nie wyczuli że mała jest ułożona na skos wtedy dopiero poczułam co to ból myślałam że mnie rozerwie od środka zaczęłam wrzeszczeć że chyba umrę jeszcze się okazało że mam gorączke ponad 39 stopni małej zaczęło skakać tętno od razu powiedzieli że będzie poród kleszczowy a jak to nic nie da cesarka przewieźli mnie na sale dostałam zastrzyk pod pajęczynowy(czy jak to się nazywa) prawie od razu straciłam czucie w nogach położyli mi nogi wysoko i kazali przeć jak powiedzą akurat nie było skurczy to kazali przeć bez nich i ją wyciągnęli przez kleszcze ja straciłam przy tym 1 litr krwi i mnie rozerwało szyli mnie chyba z 10 min położyli mi ją tylko na chwilę i od razu zabrali żeby zbadać wszysko było w porządku chociaż jak powiedzieli mała była w szoku i jeszcze przez to że załatwiła się we mnie(była kupa w wodach płodowych) była pod obserwacją przez 12 godz

Dużo pomogła mi koleżanka która była ze mną (sama dwa razy rodziła) była przy porodzie tż się nie zdecydował ona mówiła że jakby wiedziała jak wygląda poród kleszczowy też by nie poszła
I polska pielęgniarka która została po godzinach żeby być jeszcze ze mną dużo pomagała chyba dzięki niej tak położna wokół mnie skakała przy porodzie

Pisałam tego posta 2 godz w międzyczasie było karmienie i była położna wszystko u mnie się ładnie goi małej pobierze krew w środę.

A witaminę K dostała od razu po porodzie i słuch też od razu jej zbadali ma 100% dobry
gratuluje odważna jestes buziaki dla was

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:09   #1254
ania21_21
Zadomowienie

a oto i zdjęcia

1. tż zrobił nam niespodziankę z mamą jak to zobaczyłam to się popłakałam oprócz tego od niego dostałam kartkę i bukiet róż moich ulubionych
reszta zdjęć małej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_0247.jpg (43,0 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0251.jpg (76,6 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0253.jpg (55,5 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0258.jpg (45,0 KB, 102 załadowań)
Stary 2011-10-17, 16:12   #1255
dygotka8
Zakorzenienie

Aniu-przeczytałam opis-podziwiam,współczuję tego jak Was wymęczyli dobrze,że tż nie było przy Tobie bo jeszcze by chłopak zemdlał...ale polska pielęgniarak-bardzo miło z jej strony,że zostałą dłużej z Tobą
i wspracie koleżanki-też uważam,,ze bezcenne
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Dzięki za kciuki - też trzymam za te które są jeszcze przed - obyście usłyszy same dobre wieść tak jak ja.
Dzidziuś główką przyparty do szyki co wróży wcześniejszy termin porodu i jak lekarz zasugerował, że może pójdzie gładko (z naciskiem na może). Wymaz na paciora pobrany i zaniesiony do laboratorium. Morfologia nieco poniżej normy, ale to dobrze bo nie grozi mi zatrucie ciążowe. Małemu serce wali jak dzwon, a ja mam jakieś skurcze których nie czuję. Następna wizyta 7 listopada - o ile wytrzymam. Najbardziej cieszę sie, ze są szanse na wcześniejszy poród.
a propo tegpo pogrubionego-a kiedy jest ryzyko zatrucia??jak jakie są wyniki??
gratuluję udanej wizyty

Aniu-ale z Lilianki śliczna kruszynka
niespodzianka-super!
a jak Ty się czujesz psychicznie/fizycznie??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-17 o 16:15
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:29   #1256
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
a oto i zdjęcia

1. tż zrobił nam niespodziankę z mamą jak to zobaczyłam to się popłakałam oprócz tego od niego dostałam kartkę i bukiet róż moich ulubionych
reszta zdjęć małej

aaaaaaaaaaaaaaaaaale GENIALNA

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:32   #1257
Seona
Zakorzenienie

Aniu, jakie śliczne zdjęcia!!! Chciałabym już być na Twoim miejscu

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-17, 16:38   #1258
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
No to jak mam jeszcze chwilkę spokoju(zobaczymy ile) to napiszę przebieg porodu

Od razu mówię że nie życzę nikomu takiego jaki ja miałam

...............
rany, byłaś naprawdę dzielna!

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
ja tez mam wizyty co 3 tygodnie teraz i nie wiem czy bede miec jeszcze usg. Wychodzi na to, ze ostatnia wizyte bede miala 2 tygodnie przed porodem, no i spodziewam sie, ze lekrz mi powie zebym przyszla w tp jak nie urodze, ale jeszcze nie wiem.

Co do KTG to moj lekarz mowil, ze od 38 tc zleca raz na tydzien.
MOje kolezanki w tej przychodni, ale u innych lekarzy pod koniec ciazy mialy co 2 dni, choc one obie po 35 roku zycia, wiec to tez pewnie ma wplyw.

Ja mam pytanie odnosnie zaswiadczenia do becikowego. Kiedy sie to wystawia? czy moge to dostac od lekarza zanim jeszcze urodze czy to po porodzie bede sie musiala tam udac? a moze w szpitalu to wystawiaja?
Chcialabym jeszcze zalatwic to w tym roku, zeby sobie ulatwic.

Mam teraz taka sytuacje ze moja firma zmienia dostawce uslug medycznych i do listopada moge chodzic do mojej starej przychodni, ale placic swoja kase, a potem pisac podanie o zwrot do nowej przychodni ;/ wiec wolalabym jak najmniej tam chodzic.
słuchaj, ja poprosiłam na ostatniej wizycie u gina jeszcze w ciąży - on przecież wie już, czy byłaś na wizycie w każdym trymestrze lub czy byłaś przed 10tyg - nie wiem, jakie dokładnie dane teraz są wymagane

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Widzę, że temat płci poruszony. My mieliśmy problemy z zajściem w ciążę.... mnóstwo badań itd. Mój mąż ma prawie same plemniki powolne, ale bardziej żywotne, więc od razu gin powiedział, że raczej dziewczynka będzie. Można to zbadać No ale szybkich męskich też trochę jest, więc zawsze chłopczyk może być. Do tego bardzo duże znaczenie ma tryb życia mężczyzn. Ktoś kto żyje w ciągłym stresie (+plus szybkie tempo życia) to na 99% jest dziewczynka. Jak ktoś ma mniej stresu to raczej chłopczyk. To są słowa kilku lekarzy u których byliśmy. Ponoć stres zabija męskie plemniki, tzn osłabia je, a żeńskie są wtedy w przewadze.

Lecę myć główkę i zabieram się za prasowanie
ja kojarzę, że jak facet siedzi cały czas (np przy kompie), przegrzewa jądra, to raczej dziewczynka

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:47   #1259
ania21_21
Zadomowienie

Fizycznie czuję się dobrze miałam 3 operacje więc wiedziałam co mnie czeka z rwaniem szwów nawet normalnie siadam o dziwo tylko kość ogonowa mnie boli
psychicznie jestem w rozsypce cały czas coś mi nie pasuje warczę na wszystkich i płaczę chyba mnie dopadła depresja poporodowa
Stary 2011-10-17, 16:48   #1260
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja kojarzę, że jak facet siedzi cały czas (np przy kompie), przegrzewa jądra, to raczej dziewczynka
mam paru kolegów informatyków-maja synów synów choc sa i tacy co maja córki-nie ma wg mnie reguły

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości