|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() A mi ktoś "mojego" szaraka przetrącił zniknął...nie było go dwa tyg i dziś wrócił ale jest jakiś przetrącony...taki powykrzywiany chodzi, ma coś z kręgosłupem...kolega miał go obejrzeć, ale nie dajemy rady go złapać ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ola ja bym zrobiła taką sama
|
|
#3302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3303 | |||
|
Zadomowienie
|
Sama się zastanawiam
![]() Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj puki okazja ![]() Cytat:
![]() Ja dziś rano wstałam i zauważyłam że brzuch mi już opadł... A dziś własnie kończę 36 tcJutro wizyta u gina... już się doczekać nie mogę co powie.... Wredna życzę by trafił ci się przyjazny i czyściutki kotek Uwielbiam kotki. Choć u nas miały ogród i kiedy chciały siedziały na zewnątrz... Więc to coś zupełnie innego. Pokaż potem zdjęcie |
|||
|
|
|
#3304 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly cos skarzy sie na oczko chyba bedziemy musieli pojechac do okulisty Cytat:
![]() hmm czyli jednak nie rasowy i tak jak pisze Karo, zaopatrz sie w drapak koniecznie moj sie ttak przyzwyczail, ze nic poza nim nie drapie i spi glownie na drapaku a drapak mam az po sam sufit, u nas takie sa bardzo drogie a ja kupilam na ebayu niemieckim za 300zl
|
|
|
#3305 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, ja kupowałam tu:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11691312 Ma sporo neg i neutrali, ale u mnie było wszystko ok. Pamiętam, ze ludzie wystawiali negatywy za brak np falbanek w poduszkach, mimo, że na aukcji napisane, że tego nie ma ![]() U nich kupowałam tą tansza na prezent: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22936801
|
#3306 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czeko jak Werkę dalej będzie tak dusić,to może trzeba Ją jeszcze osłuchać,czy coś się nie rozwinęło Oby nie,zdrówka dla Twoich chorowitków mam nadzieję,że to nic poważnego ![]() Cytat:
Cytat:
niestety,też często takie spotykam ![]() Cytat:
za wizytę.Cytat:
Dzisiaj poszłam trochę,na łatwiznę z obiadem od wczoraj został mi rosół,dogotowałam tylko makaron a na drugie indyk w słodko-kwaśnym sosie z ryżem ![]() Albo mnie zaczyna boleć ząb albo zatoki mnie łapią coś dziwnie się czuję,głowę mam ciężką i ta kość pod okiem mnie boli ![]() Czekam aż Bartoś wstanie,żeby zjadł i pójdziemy się jeszcze przewietrzyć
|
|||||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, dzięki za opinię
jak tak powisiały to ja się chyba zaczynam przekonywać... tylko myślę, czy nie dodać jeszcze czegoś kryjącego ![]() Unholy, firanka taka model Rodrigo
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, zdrowka dla Werci i Meza
Miramej ![]() Wredna, jak juz musisz miec persa, to kup prawdziwego, rasowego, a nie jakiegos z pseudohodowli , nie przykladaj reki do tego typu procederu
|
#3309 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny...jak koty sie urodziły u prywatnej osoby i ta chce je sprzedac, to jest pseudohodowla??
Co w tym zlego?
|
#3310 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja zamawiam dzisiaj różne soki i ten Vital C też, mają drogą przesyłkę (21 zł) więc wezmę hurtem, bo inaczej się nie opłaca.Cytat:
Cytat:
No ale cóż, nie ma wyjścia.Cytat:
Ale Agentka no Cytat:
Zdrówka ![]() ~~~~~~~~~~ Jola, pytałam o miód i można. I, gdy się jest zdrowym, tak profilaktycznie można na noc, tylko podczas choroby nie, z tego powodu, jaki wymieniłaś. Przynajmniej ta osoba tak twierdzi. Kupiłam Tymkowi śniegowce te pomarańczowe ![]() ~~~~~~~~~~ Dziewczyny, który model termometru kupić ten czy ten? Na dobrą sprawę nawet nie wiem czym się tak różnią, że aż taka różnica w cenie ![]() Pamiętam, że kilka osób ma Brauny (chyba Mariolka, Kasia, Anula?), zapisałam sobie kiedyś numerek, ale nie wiem gdzie ![]() Popisałam na szybko i lecę po Tymka ![]() .
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko nie stać nas na persa z rodowodem, a dachowca nie chcemy. Matka jest persem i ojciec też, więć chyba to pers hmmm?
Mariola teo ni jest to hodowla, Ci państwo mają swoje dwa persy i pierwszy raz mają kociaki, ta pani mówiła że więcej nie planują i kocur idie do sterylizacji. Nie wiem ile w tym prawdy , ale była przekonywująca. Nie rozumiem co w tym złego jest
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_user.php?uid=...type=fb_seller Dla mnie rasowy = rodowodowy Dla przykladu nie stac mnie na torebke Prady, wiec nie kupuje podroby , nie stac mnie (a nawet gdyby bylo, to nie kupilabym), aby kupic rasowego kota, to przygarnelam dwa dachowce.Proponuje wgryzc sie w temat chociazby na Wizoożu, bez roznicy, czy chodzi o pseudochodowle psow, kotow, czy innych zwierzakow. Wybacz, ale mialabym nieczyste sumienie, gdybym o tym nie napisala. Zostawiam to twojej rozwadze, masz wybor, chodzilo mi o to, aby to byl wybor swiadomy
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-10-17 o 15:59 |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Mariola tylko ja dalej nie rozumiem co jest złego w rozmnażaniu kotow jesli mają dobre warunki itd. A skąd wiadomo że w hodowli prawdziwego zdarzenia koty mają dobre warunki?
|
|
#3314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak z jakością?Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, to nie są nie wiadomo jak wielkie problemy, tylko tak jakoś mnie przytłoczyły niewspółmiernie ![]() Cytat:
![]() A jaki rozmiar wzięłaś? One mają wyjmowaną wkładkę?
|
|
|
#3315 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, dla siebie miałam te od lwa i do dzisiaj służą super. Te drugie na prezent, wiec nie wie jak teraz, ale w dotyku i w ogóle jak je kupiłam były ok.
Kupowałam jeszcze wiele razy, ale nie mogę skojarzyć innych Sprzedawcow. Na pewno patrz na zapięcie z zamkiem i bawełne satynową lub satynę bawełnianią, ale one droższe. A te pierwsze wcale tak bardzo nie odbiegaja w jakości. Zaraz poszukam jeszcze. Idę teraz chłopakom ciastka francuskie z jabłkiem zrobić
|
#3316 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
po drugie jezeli koty tej pani bylyby hodowlane i moglaby je rozmnazac to kocieta mialyby rodowody, skoro tak nie jest robi to nie legalnie kupujac kota rasowego (nie hodowlanego) kupujacy musi wyslac do hodowli, z ktorej go kupil zaswiadczenie od weterynarza, ze kot zostal wykastrowany/wysterylizowany = nie mozna go rozmnazac Cytat:
rasowy=rodowodowy polecam lekture: http://pl.euroanimal.eu/Dlaczego_kot_rasowy_z_rodowodem i tak jak mariola pisze - jesli nie stac Cie na kota z rodowodem to wez jakiegos ze schroniska a nie kupuj z pseudohodowli dlatego, ze ma wygladac tak a nie inaczej poza tym w schroniskach czesto mozna znalezc rasowe koty
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Morska, ja mam Braun 6022
Cytat:
Wredna, zastanawiasz sie nad kupnem kota, ktory udaje persa i to za niezle pieniadze, IMO nie rozni sie niczym innym od moich dachowcow . Rase tworza hodowcy. Poczytaj cos wiecej na ten temat chociaz , jest tyle watkow na ten temat, chociazby na Wizoożu, czy Dogomanii.Ten sprzedawca w zeszlym roku juz sprzedal kocieta , mniemam, ze takie ogloszenie na All napedza mu tylko klientow, a sprzedaje ich duzo wiecej. Pisal ci, ze sprzedaje pierwszy raz - jesli klamal w tej sprawie, to sklamie w innych. Prawdziwi hodowcy nie moga sprzedawac kotow na Allegro czy innych portalach- zabrania im tego prawo, twoj sprzedawca rozmnaza je dla zysku, wciskajac naiwniakom, ze to persy = lamie prawo. Mozna np zaadoptowac rasowe persy, np kocury po kastracji, ktore nie moga juz sie rozmnazac. Wejdz na jakies forum o persach, to tam sie dowiesz wiecej. Prawdziwi hodowcy sa zrzeszeni w zwiazkach i klubach, musza spelniac rygorystyczne warunki i nie chodzi tu tylko o tak podstawowe rzeczy jak opieka weterynaryjna, szczepienia, odrobaczenia, wlasciwy pokarm i standard zycia i te hodowle sa kontrolowane. Miej swiadomosc na co chcesz sie zdecydowac.
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam brauna typ 6026
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za zyczenia zdrowka dla moich chorowitkow
mnie na szczescie gardlo juz nie boli Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3320 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, zdrówka dla Werki i Małża, bo chyba zapomniałam
![]() Co do kotów,mam inne zdanie, no ale każdy ma prawo mysleć co chce ![]() Hmm,co ja miałam....
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. mi się tak podoba jak jest ![]() Cytat:
![]() no nieźle...za przesyłkę dodatkowo butelkę mogłabyś mieć ![]() Zu ma tak samo ![]() Dobry wieczór Zu coś zasnąć nie chce...leży w łóżku i od 10 min śpiewa "ato ci (trzy), ci ato, la la la" ooooooo przestała ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Unhola zmień zdjęcie ![]() Widziałam je na FB...w stylowych nie mogę patrzeć na to zdjęcie bo mi się chce
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-17 o 19:59 |
||
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Mariola, Svi niestety nie zgadzam się z Wami, nie uważam że robię coś złego. Nie chcę dachowca, czy wszyscy muszą brać zwierzęta ze schroniska? Może ja jestem bez serca, ale chce żeby mój kot wyglądał tak jak mi się podoba. 200 zł za kota to są niezłe pieniądze?Nie przesadzajmy..... W hodowli z rodowodem kosztuje 1000 zł , więc to jest znaczna roznica. Już postanowiłam że kupujemy tego konkretnego z tej aukcji
Ja do wszystkiego nie dorabiam ideologii kot to kot, bedzie miał u nas dobrze EOT A i jeszcze Svi jestem ciekawa czy w schornisku znajdzie się pers z rodowodem bo nie chce mi się w to wierzyć
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2011-10-17 o 20:19 |
|
|
|
#3323 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
bo pewnie nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze taki kot moze byc obciazony genetycznie, ze moze byc chory, ze moze miec jakies wady, ze byc moze jest zle karmiony, ma zle warunki, jest zle traktowany i moze miec jakis uraz psychiczny no ale...zrobisz jak uwazasz mi samo to, ze sprzedawca nabija kupujacych w butelke i klamie w zywe oczy, ze to pierwszy miot i potem wysterylizuje skresla go kompletnie no coz co do pogrubionego.....zdziwila bys sie
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() mama zaoferowała się, że zrobi dla wnusi obiad na jutro więc korzystam i mam chwilkę na plotki ![]() Czeko zdrówka dla was Morska ja mam ten tańszy termometr, który wkleiłaś, on ma sztywną końcówkę, z tego co doczytałam to ten droższy- elastyczną Miramej, przesyłam dobre fluidy Już ostatnio miałam też pisać o tych zagadkach z Czu-Czu, kupiłam Martynce przed wyjazdem na wakacje, żeby w samochodzie się czymś zajęła, bardzo je lubi Będę zaglądać, idę szperać na all za czapką...Kupiłam jeszcze małej używany kombinezon, jutro mają wysyłać, trochę mam obawy
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby obie były jako zasłonki (uszy przełażę na zmianę) ale żeby w sumie były nieprzezroczyste na razie i tak nie kupię, bo te zasłonki drogie są jak dla mnie
|
|
|
#3326 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, jeszcze zapmniałam. Dobrze, ze nie dajesz juz Eurespalu. Ja mam złą opinię o tym syropie, więc mysle, że teraz nie powinna Werka już wymiotować
Olu, mi jakoś kolory tej firanki (ze zdjęcia ze stronki) nie pasują do pokoju. Tam jest jakiś róż/fiolet np, a nie widze u Ciebie w pokoju takich dodatków ![]() Maznęłam farbą na próbę na ścianie w sypialni (tą jesień orzechową) i nie bedzie ładnie. Szaro bura sypialnia będze jeszcze bardziej. Chyba przedpokój nią maznę, bo i tak trzeba zamalowac rysunki dzieci ![]() A tu musze poszukać jaśniejszej ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Karola, ropucha dla Ciebie ![]() Svi, masz już jakies pomysły na sypialnie?
|
#3327 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przesyłka droga rzeczywiście = jedna dodatkowa butelka soku ale jak mój małż nie znajdzie chwili czasu,żeby podjechać do almy (jeździ w przeciwnym kierunku ) to też zamówię u nich na stronie No tak chyba każde obudzone dziecko jest nie w humorze ![]() W sprawie termometrów nie pomogę,bo takich nie mam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymam aby było lepiej.
|
|||
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to znak, że książę już blisko?
![]() Kupiłam Martynce tran, na razie dzielnie pije a ja mam nadzieję, że coś pomoże ![]() W przedszkolu sezon rajstopowy ruszył pełną parą, znowu muszę bronić moje dziecko przed tym procederem
|
#3329 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmm ja w zasadzie wiem czego chce
to zn sciany chce pomalowac na turkus, taki typowy turkus a nie zaden niebieski ![]() na jednej scianie chce dac pasek albo dwa tapety turkusowo-brazowej meble pasowalyby ciemne, ale kurcze boje sie tego kurzu widocznego ciagle ![]() jak tz przyniesie wzornik to pomysle jeszcze tz kombinuje zeby zaciagnac sciane tak jak mamy w przedpokoju, wtedy oczywiscie odpada tapeta, ale nie wiem czy chce
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko dzwoniłam w tej sprawie, po zobaczeniu komentarzu na allegro od innych kupujących i Pani wyjaśniła mi że ma tez inne koty. Mogę poczytać ale nie sądze że zmieni to moją decyzję-zakochałam sie w tych kotkach
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

I z ceny nam dużo zeszła kobieta
zniknął...nie było go dwa tyg i dziś wrócił ale jest jakiś przetrącony...taki powykrzywiany chodzi, ma coś z kręgosłupem...kolega miał go obejrzeć, ale nie dajemy rady go złapać

NIE LUBIĘ TROLLI

A dziś własnie kończę 36 tc
mam nadzieję,że to nic poważnego 
albo zatoki mnie łapią 

, a jak z jakością?

a ja mam nadzieję, że coś pomoże