|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tak samo jak Ty jak pisałam wyżej to moj dopiero od stycznia moze zacznie zwracac uwage na to co ja mowie o slubie ![]() ja sobie stworzylam taki organizer slubny- wrzycam tam w koszulkach wsio co mi sie podoba, inspiracje itp wydrukowane z neta ![]() nawet zdjecia z sesji plenerowych zeby podpatrzec ;D i on nie zwraca na to uwagi
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Ślubne, ślubne
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jamee byłam dzisiaj w salonie, w którym kupiłaś swoją suknię. Świetne promocje mają, tylko Pani z obsługi taka mniej kontaktowa.
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
Przymiarka.Jak już wyżej wspomniałam- byłam dzisiaj w jednym salonie. I powiem Wam, że ofertę promocyjna mają super. Za suknie z wieszaka 1000zł obniżki (w cenie przeróbki i czyszczenie). Ale niestety suknia, która mi się najbardziej podobała była w bieli, a mnie się marzy coś ciemniejszego i cieplejszego. I pamiętacie jak Wam pisałam, że moje siostry chcą mi wybić "inne" odcienie niż biel z głowy... tak więc w salonie była tez moja młodsza siostra i stwierdziła, że w tym cremie/ champagne jest mi świetne i nawet lepiej niż w śnieżnobiałym (chociaż w bieli tez bardzo dobrze) I co najśmieszniejsze- przymierzałam falbanki i bardzo podobały się mojej siostrze, no mnie nawet też I do tego salonu przyszła tez zrozpaczona Pani Młoda, że za 2 tygodnie ma ślub, a szyje suknię gdzieś indziej i się okazało, że suknia jest źle uszyta i jest za mała... a laska w 6 miesiącu ciąży. I szukała szybko nowej sukni, bo z tamtą już chyba nic nie wyjdzie. Jej matka mówiła, że dzisiaj mają spotkanie z kierowniczką salonu, bo to ona ściągała miarę z jej córki. I albo jakimś cudem kierowniczka poszerzy tą suknię, albo żądają zwrotu wszystkich kosztów, bo tak być nie powinno. A tak w ogóle, to nawet nie wiem, czy ta PMka miała skończone 18 lat, bo jej matka coś tam jeszcze mówiła o sądach, zgodach, pozwoleniach. Kurcze szkoda było mi tej dziewczyny. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja uciekam do kina
![]() Moze wieczorkiem wejde na chwilke jak znajde siły
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj |
|
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bede dalej probowala Go przekonac
|
||
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć PMki, pamiętacie mnie jeszcze?
![]() Widziałam kłótnię na wątku. Przyznam, że ja też sobie odpuściłam, bo pomimo, że spędzam całe dnie w pracy przy komputerze i jestem cały czas online, to niestety na wizaż czasu nie miałam, a tempo było zabójcze. Ale rozumiem, że większość z Was ma tyle czasu, żeby tu codziennie być niemalże od rana do wieczora i skrupulatnie wszystko planować pomiędzy pogaduszkami na inne tematy Ja mam tego czasu mniej.Któraś z Was, chyba gosiulka, pytała się ostatnio co mamy pozałatwiane, a więc wymienię i naszą listę: 1. Kościół 2. Nauki przedmałżeńskie 3. Sala 4. Kamerzysta + fotograf 5. DJ+wodzirej 6. Wstępną umowę na szycie mojej sukni 7. Wstępnie wybraną cukiernię, w której zamówimy ciasta 8. Wstępnie wybraną cukiernię, w której zamówimy tort - musimy jeszcze zamówić na próbę, bo Mężyk-To-Be jadł stamtąd już dwa razy tort w pracy i się nachwalić nie mógł ;-) 9. Wybraną fryzjerkę i wstępnie fryzurę 10. Wybrany utwór i układ na pierwszy taniec 11. Wybraną formę podziękowań/prezencików dla gości 12. Wybrany sklep, w którym będę zamawiać buty i wstępnie model 13. Wstępny zarys menu 14. Wstępnie auto ( o proszę, nawet sporo tego wyszło )W tym roku chcemy jeszcze: 1. Sprawdzić w kancelarii parafialnej czy nas przepisali do kalendarza na 2012 (zamawialiśmy termin w 2012) 2. Wybrać się na rozmowę z właścicielem sali 3. Poprosić świadków o świadkowanie ![]() 4. Nakręcić nasze videozaproszenie (mamy już wybrany podkład muzyczny) Resztą zajmiemy się na poważnie po Nowym Roku. I pewnie tu dopiero zacznie się prawdziwe szaleństwo. Nencia, chociaż też ślubuję w lipcu, dwa tygodnie po Tobie, to mam wrażenie, że jeszcze mamy naprawdę dużo czasu i spokojnie się ze wszystkim wyrobimy. Tak więc głowa do góry, Moja Droga, nie ma co panikować! Tym bardziej, że Ty masz już swoją suknię i kolczyki wybierasz, a ja nawet jeszcze nie wiem jak moja suknia ma wyglądać ![]() Pozdrawiam Was cieplutko i zmykam na lady styling!
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko ja mu pokazuje i chętnie ogląda. my z kolei mielismy największy problem z piosenka na pierwszy taniec bo żada mu sie nie podobała a jak on juz coś znalazł to ręce mi opadały W końcu stanęło na neutralnej piosence, Volver - z tobą mam sen ) Tak więc rób swoje i się nie przejmuj a niebawem sam zapyta co z tym a co z tamtym a ty mu pokażesz i powiesz "Kochany ale teraz już za późno na wybrzydzanie trzeba było sie interesować wcześniej xD "
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2011-10-17 o 19:06 |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jest etat, bo inaczej byłoby kiepsko.
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za rady;* kurde fotografó faktycznie od zatrzęsienia.... i ktorego wybrac....
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- co do kamer ja tez nie chce... wole porzadnego foto
|
|
|
|
|
#4033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tenebroska ma wybrane wstępnie miejsce gdzie będzie szyć suknię, ale jeszcze nie wybrała jaką suknię uszyje
|
||||
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja już bym chciała nasz ślub, a tu jeszcze tyle czekania...
|
|
|
#4035 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
przy was czuje jakbym nic ni miala zalatwione
|
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiało mi chyba coś umknąć w jej wypowiedziach
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc proszę mi tu nie marudzić,że długo bo zaraz po świętach to będziecie w szale przygotowań i czasu Wam będzie brakować;p
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Nie przejmuj sie bo ja tez mam malo co załatwione...
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę, pokażę tylko mi musi TŻ aparat przywieźć, a dziś go niestety nie będzie
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
idzie nam to zalatwianie jak krew z nosa...
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mieszkam dwa lata i chętnie bym odpoczęła
A nie możecie teraz jakoś zamieszkać? Już nawet na te kilka miesięcy?
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co jest najgorsze to nie moge na nic sie zdecydować, jeżeli chodzi o zaproszenia, bukiet, biżuterię... i wiele innych rzeczy.... |
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
ja też od kilku dni na prawdę zbieram się do wyjścia i zebrać nie mogę miałam wyjść o 19 i wrócić do domu do 25 po jeszcze sie ociągałam ale cóż mus to mustenebrosko za załatwione sprawy ja się nie będę przyznawać ile mam co by was nie załamywać
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-10-17 o 20:05 |
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet fotografa nie mam...
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym już chciała... Ehhh... Damy radę!
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, a ja nie widziałam (bo chyba nie pokazywałaś, co ), poka pokaCytat:
![]() Tenebroska - pozwoliłam sobie porównać Twoją listę i powiem Ci, że my nie mamy wybranego układu, prezentów i podziękowań. Jedyną mam "przewagę" w postaci sukni. ale masz rację - trzeba podejść na chłodno, jeszcze ponad 8 miesięcy eee tam nie przejmuj się, co poniektóre tutaj to wariatki, kupujące suknię półtora roku przed ślubem |
||
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
No i mam chyba już swoją fryzurę. W sobotę byliśmy na weselu u znajomych i poszłam po raz pierwszy do innej fryzjerki niż ta moja. Zdałam się na nią bo poszłam oczywiście ze swoją wizją a p.Milena zaczęła mi przedstawiać swoją no i stwierdziłam niech robi jak uważa.
W tą sobotę też mamy wesele i byłam zapisana do innej fryzjerki ale się wypisałam i ponownie zapisałam do tej p. Mileny i będę chciała taka samą fryzurę tylko żeby wszystkie włosy były podpięte. Już też wiem, że będę miała tort taki sam jak ci nasi znajomi bo był pyszny. Na mszy grał kolega na fletni pana (będzie grał też u nas), były też skrzypce. Jeżeli chodzi o samo wesele to było bardzo sympatycznie, było niewiele osób, jedzenie pyszne, fajny DJ. Fajny zrobił prezent, który własnoręcznie wykonał nasz kolega. Fotki żebyście wiedziały o czym pisze ![]() Pierwsza fotka to tył oczywiście z warkoczem ![]() Foto nr2 cała ja w eleganckich ciapach Foto nr3 też cała ale po wesele z podpiętą fryzurą Ostatnia fotka to prezent - ziemia zrobiona z łańcucha rowerowego pomalowanego na zielono, łodyżki to szprychy a sam kwiat to pomalowane mniejsze i większe zębatki. PS. Jutro idę pierwszy raz mierzyć suknię i mam jakiegoś takie stresa jak przed egzaminem. |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny która najlepsza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

trochę mnie to denerwuje no ale ja bym chciała aby to już gotowe było, no i robię tak na raty, trochę tego trochę tamtego no i ostatecznie to trwa i trwa. ale winietki zaczęłam i postanowiłam że nie ruszę nic innego póki tego nie skończę

strasznie Ci współczuję, że jest taki uparty. A masz kogoś w rodzinie albo wśród znajomych, kto mógłby trochę ponagrywać? Zawsze miałabyś chociaż to....

)
Dobrze, że jest etat, bo inaczej byłoby kiepsko.

<3

więc proszę mi tu nie marudzić,że długo bo zaraz po świętach to będziecie w szale przygotowań i czasu Wam będzie brakować;p