|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Siemka
Dzisiaj mielismy piekny dzien wiec po obiadku wybrałam sie z dziecmi na spacer. To był nasz pierwszy taki spacer po okolicy. Zaszłam po kolezanke (tez ma dwojke dzieci w wieku podobnym do Kubi i Blanki) i razem spacerowalismy. Bałam sie jak Kuba sie zachowa bo do tej pory w wiekszosci wyruszalismy z wozkiem. Ale bardzo mnie zadziwił bo trzymał sie wózka i powiedział, ze jest juz duzy a Blanka mała i on idzie na nóżkach. ![]() Mała ładnie spała. Wogole to dziecko Anioł, az sie czasem zastanawiam czy to normalne ze jest taka grzeczna (nie to zebym chciała inaczej ). Cytat:
Czasami jest ciężko bo Kuba zrobił sie taki rządziciel, jak cos jest nie po jego mysli to zaraz sie zlosci. Trzeba sie z nim bawic. A teraz kiedy jest Blanka nie zawsze moge poswiecic mu tyle czasu ile by chciał. To samo było z wyjsciami na dwor. Zaraz po porodzie nie wychodziłam z małą na dworek a on wtedy chciał i tak miałabym problem co zrobic. Na szczescie mama go zabierała i zaliczali spacer a ja mogłam zostac z małą w domu. Cytat:
Dziekuje, widze ze Teresa nr 1 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kaszel bardzo męczy, szczególnie w nocy. Nam tez kazała dawac 3 razy dziennie, na noc tez bo to nie jest syrop wykrztusny. Oby szybko wrociła do zdrowia. Zdrowka dla małża.
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doczytałam dalszą dyskusję i nie mogę się pohamować by nie dodać że chyba że ten twój rasowy ma jakieś extra kłaki które łatwo sprzątnąć ![]() zaopatrz się w rolki z taśmą,kłaki będą wszędzie. Popieram Svi i Mariolkę.Też nie popieram pseudohodowli. Cytat:
![]() Nie mam drapaka koty nic nam niszczą.Gdzieś mały kawałek deseczki ze sznurkiem się plącze,ale daleko temu do drapaka.Ten typowy-miałam taki jak Svi, nasz bengal połamał, tak na nim szalał i sie wyeksploatował.A był nawet przytwierdzony w połowie do ściany i do sufitu dodatkowym mocowaniem ![]() Cytat:
Dziewczynki,nie spodziewajcie się sms ode mnie z jazdy na porodówkę,bo jutro kieruję sie na oddział ![]() jestem już kilka dni po terminie,pierwsza ciąża wciąż z jakimiś powikłaniami,potem poronienie, to teraz dr dmucha na zimne. Necik powinnam mieć więc będziemy w kontakcie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do zwierząt to mielismy juz duzo kotów (zawsze są to dachowce), i jakos nie mamy do nich szczescia. Zawsze nam giną
Kilka tyg. temu brat znalazł kotka pod lasem, kociaka - ktos go porzucił był sliczny i zaprzyjaznili sie z Kubą. Był u nas (u mojej mamy) 4 tygodnie i slad po nim zaginął. ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Morska ja termometr mam ten tańszy,ale szczerze się przyznam że najbardziej to wolę używać rtęciówki-najdokładniejszy.
Cass,Laura też rządy wprowadza,ale jako że jest teraz tendencja spadkowa to spodziewam się innych cyrków z jej strony. Na pewno nie podejrzewam jej o taką opiekuńczość jaką pała Kubuś. Za to na pewno się uwsteczni A u Kuby zaobserwowałaś podobne zmiany?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3335 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sypialni to sprawdz może pastelowy jaśmin duluxa...jest jaśniutki, ale nie biały i zdecydowanie do Waszej sypialni coś jasnego by się przydało, że rozjaśnić tę grotę ![]() ![]() Cytat:
w sensie że biegają w rajdkach?![]() Zu chodzi w leginsach i codziennie wychodzi w krótkim rękawie...tak grzeją ![]() Cytat:
Cytat:
ale jakoś te dwa zdania nie idą w parze jak dla mnie![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Mi o tym mówiły trzy kociary plus dwóch wetów z mojej firmy...muszę reszty zapytać, ale troszkę to potrwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- no padłam ![]() Jak mamy być grzeczni, skoro jak byliśmy mali, to oglądaliśmy Tarzana, który chodził półnago. Kopciuszek wracał o 12.00 w nocy. Pinokio kłamał. Alladyn był złodziejem. Batman jeździł 320kmh. Królewna Śnieżka mieszkała z 7 chłopakami. Papaj palił fajki i miał pełno tatuaży. Pacman biegał po ciemnej sali i jadł kolorowe pigułki od których dostawał energii. Bolek i Lolek oraz Tola, żyli w trójkącie. Żwirek i Muchomorek byli parą. A Pan Kleks czytał poradniki Młodego Zielarza, Kaczor Donald chodził bez majtek, a Smerfetka była tylko jedna na wioskę
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-17 o 21:23 |
|||||
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dalam dzisiaj wogole, jak narazie spi spokojnie wiec zobaczymy
|
|
#3337 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja tam uważam, że rajtki są wygodne w przedszkolu. Przychodził Bartek w spodniach i rajstopach, spodnie ściągałam, a panie na dwór zakładały. Wiedziałam, że się nie zgrzeje będąc w budynku, bo tak to pewnie by cały dzień chodził taki ubrany ![]() Svi, chyba ten tynk lepiej nie w sypialni. Takie moje zdanie ![]() sylko, jak zatoki? Karola, pierwszy krok do rozjasnienia to ta jasna tapeta. A nad farbą myślałam o magnolii, ale jeszcze popatrze ![]() Grota, grotą. Lubię tak, ale tam życia brakuje przede wszystkim, dodatków. Ale już rozjaśnie, żeby coś zmienic ![]() No i wymyśliłam sobie imitację cegły/kamienia na kilku ścianach w salonie ![]() Za kanapą bęzowa, a za tv ciemna
|
|
#3338 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
pewnie, ze sa wyjatki
mojej tesciowej kot tez nie ma drapaka i nie drapie a moj byl nauczony korzystac z drapaka juz w hodowli i zanim po niego pojechalam zaopatrzylam sie w sprzet bo wolalam dmuchac na zimne, nie chcialam zeby mi zniszczyl np kanape, za ktora dalam troche kasy poza tym chcialam zeby mial swoj azyl ![]() i dobrze zrobilam bo Bisiek spedza na nim 3/4 dnia a i wyzywa sie nieraz na nim ostro drapiac, jakby zaatakowal tak jakis mebel to nie byloby co zbierac ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- why not?
|
|
#3339 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wiem, ze wielu pomaga, ale ja jestem jego przeciwniczką. Pulneo tak samo, bo to zamiennik. Zdarzają się pewne skutki uboczne, m.in. przyspieszona czynność serca. U niektórych nie zawsze się to dobrze kończy. Ale to tylko moja opinia. A co do tego czy jest wykrztuśny czy nie, to niektórzy lekarze i farmaceuci uważają, ze tak działa. Mimo, ze nie ma o tym nic w ulotce. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() Hehe, ale moze pooglądam jak takie ściany w sypialni wyglądają
|
|
#3340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, nawet nie wiesz, jak się wstrzeliłaś z tą złotą myślą ![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie jest ok, zobaczymy jak będzie później ![]() Uciekam spać. Dobranoc
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3343 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak naprawde kazdy lek moze powodowac skuki uboczne
a jakby ten akurat byl taki szkodliwy a nieskuteczny to lekarze by go tak czesto nie przepisywali
|
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrób jasne ściany i zywsze dodatki żeby mdło nie było ![]() salon też chcesz wymieniać? przecie macie się wyprowadzać![]() Cytat:
)...w ięc wolałabym nie ryzykować że sobie kanapę wybierze lub coś innego...a słyszałam również i czytałam...że później ciężko odzwyczaić kota od ulubionego drapaka
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest to jakos udowodnione? Ktos miał skutki uboczne, w jakis sposób to sie zle skonczyło? Co było nie tak? Kiedys wspomniałam o tym naszej pediatrze to powiedziała, ze w swojej karierze zawodowej nie spotkała sie ze szkodliwym działaniem leku i od dawna przepisuje go dzieciom bo pomaga.
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
z wszystko wiedzącego FB
P.S. już się bałam że nie przyjdziesz ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obstawiam że to będzie za kilka dni ok25-26 o ile sama się nie zacznie wybierac do mamy .Będę was informowaćCytat:
![]() Cytat:
Mój lekarzx tylko pulneo zapisywał ![]() ze wszystkim można by tak nawyczytywać.Osobiście staram się nie dać zwariować.
|||
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, a wiesz że możesz mieć kilka drapaków a kot i tak może sobie coś innego upodobać
:pMy od początku mieliśmy, ale nie było zainteresowania. dobra,idę się dopakowac do końca jeszcze zajrzę
|
|
|
#3350 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo ale znam tez sytuacje, gdzie koty maja wypasione drapaki a nawet na nie nie spojrza i wola drapac cos innego
![]() co do syropu....bez przesady
|
|
#3351 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Kazdy sprawdza i robi jak uważa ![]() Cytat:
Wiesz, czesto jest tak, ze lekarze mają stały zestaw np na przeziębienie i stosują go przez lata. Mało jest lekarzy, którzy indywidualnie podchodza do pacjenta. Cytat:
Czarne chmury nad tym naszym planem zawisły. Wchodzi Rekomendacja S ![]() Nie wiem, czy się wyrobimy przed nowym rokiem... ![]() Cytat:
Pamiętam jak pisałaś o tej lekarce. To nie jest częste, ale się zdarza. Widocznie u Was nic się takiego nie zdarzyło. I dobrze
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram , mam ciocie lekarke i wiem troche na ten temat
|
|
#3353 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
I dobrze....
|
|
#3354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kat ja rzecz jasna również czekam na wieści...i trzymam kciuki z całych sił za Was obie ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale mimo wszystko wolałabym nie ryzykować z brakiem drapaka i zachęcać go do tego który by miał![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehehehe byś się zdziwiła...wiem dobrze jak to jest-niejako z doświadczenia ![]()
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
pan w aptece chcial mi dac zamiennik chyba wlasnie Pulneo ale uparlam sie ze skoro lekarka przepisala Eurespal to niech jest i wtedy mi powiedzial wlasnie o tym
|
#3356 |
|
Ola-Unhola
|
Nowa rekomendacja S w przypadku kredytów walutowych zmniejsza limit rat wszystkich kredytów do 42 procent wys. dochodu. I max 25 lat
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tragedia! zwariowali
|
|
#3358 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
no i te 25 lat masakra
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierniczę...to kto teraz dostanie kredyt???? chyba tylko ten kto gotówkę ma ale żal mu wydać
szaleństwo jakieś, aż muszę sobie poczytać
|
#3360 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Martka też raczej ciepło, zwariować można, rano mróz w południe 15 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
No ja niby logicznie myśląc wiem, że to wygodne dla wszystkich, że wszystkie tak biegają, ale NIC na to nie poradzę, że nie mogę ma moje dziecko publicznie w samych rajtkach biegające patrzeć...w domu zresztą też nie Mam chyba uraz z przedszkola ![]() No tak coś podejrzewam ![]() Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

że samemu makabra,bo ja nie mam nikogo piętro niżej.Względnie mąż po pracy będzie do mojej dyspozycji.
mam wrażenie że bez pasa byłoby tak samo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w sensie że biegają w rajdkach?
NIE LUBIĘ TROLLI
a ja mam nadzieję, że coś pomoże 

i

przecie macie się wyprowadzać