mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 09:48   #1381
elf27
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

DYGOTKA a może mała szaleje jak śpisz? bo nasz ma stałe pory aktywności: z samego rana, potem cały dzień spokój i dopiero wieczorem. Zwykle śpię od 22ej, w niedzielę poszłam o 24ej i walił po bebechach do 2-ej. Niewykluczone, że Twoja mała też jest sówką
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:48   #1382
mol_aa
Zadomowienie

Dygotka sprobuj possac kostke lodu
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:52   #1383
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
hej,

Goldika, zazdroszcze swiat z dwoma szczeniarami jesli chodzi o pieska dla siostry TZ to mops i westie sa zupelnie inne. Zobaczcie ktory bedzie bardziej do jej charakteru pasowal. Westie jest bardziej aktywnym i ruchliwym psiakiem. Jesli siostra Twojego TZ prowadzi aktywny tryb zycia, lubi spacery itp. to Westie będzie dla niej lepszym rozwiazaniem. Z mopsem bedzie miala mniej problemow dot sierci, ale one z kolei wymagaja dbania o nozdrza.
Mops jej sie z wygladu podoba ale to na ta chwile bo ona ciagle zmienia zdanie... na zasadzie: obecnie podoba mi sie... . W sumie na prawo zmieniac zdanie bo i tak nigdy zgody na psa nie dostala. Ale teraz Tz sie wkurzyl na rodzicow i postawil im sprawe jasno
A co do aktywnosci to ona ma 15lat i jest na etapie "lansowania sie" po miescie wiec ciagle gdzies lazi. Czesto lazi z kolezanka i jej... krolikiem. Bo psa nie maja

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Aniolina ja mam podkladke z Ikei za 19,99zł pod lapka i sprawdza sie swietnie. W lozku lapka trzymam na udach na tej podkladce
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:53   #1384
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Hej dziewczyny,

Kurcze od wczoraj cały czas mam skurcze brzucha. Nospa nie pomaga, jedyne co przynosi ulgę to ciepły prysznic. Skurcze są tak co 30-40 minut, a potem nikną na 2-3 godziny i znowu. Więc chyba to nic groźnego

Darusia ... strasznie mi przykro. Też mnie tak kiedyś wykorzystali w pracy... niestety ludzie są straszni

Co do płci, to my jak będziemy mieć chłopczyka, to jak "6 w totolotka". Mąż ma same powolne, żeńskie plemniczki Może nie same żeńskie, ale tak 98% Ale cały czas się łudzimy, że następnym razem uda się wstrzelić w chłopca, tym bardziej, że najprawdopodobniej będzie inseminacja, także można wyselekcjonować plemniczki

Idę kończyć pakować torbę do szpitala i popakuję w reklamówki rzeczy jakie mąż będzie mi dowoził każdego dnia. Po tych skurczach już zaczęliśmy się stresować A ja nadal nie mam stanika do karmienia Od 2 tygodni łazimy z mężem po bieliźnie, ale rozmiar 75 F ciężko dostać, triumph np. 75 w obwodzie produkuje tylko do E. Kurcze, a on dla mnie najwygodniejszy. "Anita" strasznie droga, ale jak bedzie mus to trudno kupie ten stanik za 160 zł Czekam jeszcze 2-3 tyg. bo do happymum mają przyjść staniki firmy alles, niestety zostały im tylko rozmiary 85 w obwodzie. Jakieś baby boom... wszystko wykupili

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:53   #1385
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=goldika;30017619]Mops jej sie z wygladu podoba ale to na ta chwile bo ona ciagle zmienia zdanie... na zasadzie: obecnie podoba mi sie... . W sumie na prawo zmieniac zdanie bo i tak nigdy zgody na psa nie dostala. Ale teraz Tz sie wkurzyl na rodzicow i postawil im sprawe jasno
A co do aktywnosci to ona ma 15lat i jest na etapie "lansowania sie" po miescie wiec ciagle gdzies lazi. Czesto lazi z kolezanka i jej... krolikiem. Bo psa nie maja

sposoby na podryw nie znają granic
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:55   #1386
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Kurcze od wczoraj cały czas mam skurcze brzucha. Nospa nie pomaga, jedyne co przynosi ulgę to ciepły prysznic. Skurcze są tak co 30-40 minut, a potem nikną na 2-3 godziny i znowu. Więc chyba to nic groźnego

Darusia ... strasznie mi przykro. Też mnie tak kiedyś wykorzystali w pracy... niestety ludzie są straszni

Co do płci, to my jak będziemy mieć chłopczyka, to jak "6 w totolotka". Mąż ma same powolne, żeńskie plemniczki Może nie same żeńskie, ale tak 98% Ale cały czas się łudzimy, że następnym razem uda się wstrzelić w chłopca, tym bardziej, że najprawdopodobniej będzie inseminacja, także można wyselekcjonować plemniczki

Idę kończyć pakować torbę do szpitala i popakuję w reklamówki rzeczy jakie mąż będzie mi dowoził każdego dnia. Po tych skurczach już zaczęliśmy się stresować A ja nadal nie mam stanika do karmienia Od 2 tygodni łazimy z mężem po bieliźnie, ale rozmiar 75 F ciężko dostać, triumph np. 75 w obwodzie produkuje tylko do E. Kurcze, a on dla mnie najwygodniejszy. "Anita" strasznie droga, ale jak bedzie mus to trudno kupie ten stanik za 160 zł Czekam jeszcze 2-3 tyg. bo do happymum mają przyjść staniki firmy alles, niestety zostały im tylko rozmiary 85 w obwodzie. Jakieś baby boom... wszystko wykupili
jak piszecie SKURCZE to czuję się jak niedoinformowana, jak wygląda skurcz??? tak jak skurcz łydki?
Stary 2011-10-18, 09:58   #1387
muffinka90
Zakorzenienie

Wiatm, widze ze wam tez sie nie bardzo podobal reportaz. Jakos tak sie sknczyl i nie wiadomo o co im chodzilo zbynio

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tez ogladalam i tez mam takie odczucia jak wy, natomiast co do laski moje odczucia sa mieszane, najechala na ta kate ale chyba nie slusznie.....
tak mi sie wydaje przynajmniej.
Sama nie wiem co mam o niej myslec....
Zgadzam sie, moze i kobieta sie daje fotografowac i zyje ''na widoku'' ale chociaz ma za to kase na dzieciaki i daje sobie rade, a tam to wybaczcie, ale szkoda mi bylo tych dzieci, i mlodszych i starszych, jakies takie niedokochane mi sie wydaja kurcze tylko obcy sie kreca po domu i nimi zajmuja, ale to jakies takie jak w jakims przytulku, rycza te dziecia, bo wiadomo, ze chcialyby czulosci troche jak kazdy maluch... dla mnie to naprawde jest egoizm tej kobiety

i druga sprawa: skoro ona nie pracuje skad miala pieniadze na tyle zabiegow in vitro??

glam ja mialam 100, a za jakis czas 98-99, tez mysle, ze to przez obnizony brzuch, albo przez ulozenie mlodego.

Bahamadia witaj w klubie slomianych wdow moj przychodzi na obiad i idzie do nastepnej roboty, tak ze widzimy sie 2x dziennie po pol godziny...

goldi za brak paciora

Olusia

kurcze mnie dzisiaj tez obudzil skurcza jakos nad ranem i stwierdzilam, ze nie rodze w nocy jakby co, piernicze- ja sie musze wyspac tz na to: powodzenia

Darusia jestem w szoku przykro mi bardzo

my mielismy rok temu swieta z takim mopsiakiem (a teraz bydle takie uroslo )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0659.jpg (93,6 KB, 20 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:06   #1388
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
jak piszecie SKURCZE to czuję się jak niedoinformowana, jak wygląda skurcz??? tak jak skurcz łydki?
skurcz= twardnienie brzucha dlugo trwalo zanim na to wpadlam. I to po takiej rozmowe z ginem:
-ma Pani skurcze?
-nieee, tylko brzuch mi twardnieje
-czyli ma Pani skurcze
-nieee. brzuch mi twardniejen a jakies 30sekund
-jak brzuch robi sie twardy tzn ze jest skurcz macicy, inaczej nie bylby twardy
- aaaa no tak
-a regularne te skurcze?
-nieee... czasami tylko mi brzuch twardnieje.

Muffinko slodkie psisko a ja po dzisiejszych skurczach w nocy stwierdzilam, ze chce rodzic w nocy
Stary 2011-10-18, 10:07   #1389
dygotka8
Zakorzenienie

Elf-dziś w nocy troche kopała,ale ja też nie spałam-jeszcze ją dręczyłam i pukałam w brzuch,zeby choc trochę poczuc jak kopie

mol_aa- zimne na nia działa

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:08   #1390
goldika
Zakorzenienie

Znalazlam fajny podpis u jednej z Wizazanek
Bo każdy facet jest jak burak cukrowy. Słodki... ale to nadal burak
Stary 2011-10-18, 10:09   #1391
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
skurcz= twardnienie brzucha dlugo trwalo zanim na to wpadlam. I to po takiej rozmowe z ginem:
-ma Pani skurcze?
-nieee, tylko brzuch mi twardnieje
-czyli ma Pani skurcze
-nieee. brzuch mi twardniejen a jakies 30sekund
-jak brzuch robi sie twardy tzn ze jest skurcz macicy, inaczej nie bylby twardy
- aaaa no tak
-a regularne te skurcze?
-nieee... czasami tylko mi brzuch twardnieje.

Muffinko slodkie psisko a ja po dzisiejszych skurczach w nocy stwierdzilam, ze chce rodzic w nocy

dobre

tzn. że mam jeden wielki skurcz, bo od tygodnia mój brzul jest jak skalniak nad ranem tylko w miarę komfortowo, taki normalnawy się wydaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 10:12   #1392
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Muffinko
Jak to dobrze mieć w kimś osobę która Cię rozumie

Mój jak wpadnie w wir pracy to go widzę, ale pół h na dobę
Wczoraj, że zrobił sobie wolne, byam cały dzień w szoku
Przynajmniej obiad zrobił

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Znalazlam fajny podpis u jednej z Wizazanek
Bo każdy facet jest jak burak cukrowy. Słodki... ale to nadal burak

O Matko, będzie to moim mottem życiowym
Stary 2011-10-18, 10:13   #1393
muffinka90
Zakorzenienie

no prosze jak cie zaskoczyl
jutro umowilam sie z kolezanka na kawke, wiec zawsze to jakos weselej bedzie...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:14   #1394
elf27
Zadomowienie

ANIOLINA 10 dni przed terminem to ja Ci wróżę już z bobasem będziesz a nie w podróży do rodziców.
Stary 2011-10-18, 10:16   #1395
Bahamadia_25
Zakorzenienie

A tak na marginesie mój tż to straszny burak jest

Chciałam się pobzykać chociaż na koniec ciąży, bo później póług i wiadomo, różnie z chęciami bywa, a on ta to:
"Żabciu zwariowałaś, w takiej wysokiej ciąży, przecież to niebezpieczne..."

Poza tym jestem jakaś durna, bo w sumie nie zależy mi na tym czy ur w dzień czy w nocy, ale ogarneła mnie panika, czy mi dziecka nie podmienią i żebym nie trafiła na porodówkę z tłustymi herrami ....
Stary 2011-10-18, 10:21   #1396
OlusiaS
Wtajemniczenie

2 godziny i tyle zescie naskrobaly ,szalone .
Byl to faktycznie kawalek czopa,wszystko miekkie,nisko,skurcze sa,ale nieregularne.Jak beda regularne lub takie,jakby mi sie kupke chcialo (slowka pani doktor ),torbe pod pache i do szpitala.
Pytalam,na kiedy mniej wiecej rozwiazanie szacuje,powiedziala,ze zalezy wlasnie od tych skurczy,bo rownie dobrze moga zaniknac.Czyli konkretnie nie wiem
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:22   #1397
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Chciałam się pobzykać chociaż na koniec ciąży, bo później póług i wiadomo, różnie z chęciami bywa, a on ta to:

Poza tym jestem jakaś durna, bo w sumie nie zależy mi na tym czy ur w dzień czy w nocy, ale ogarneła mnie panika, czy mi dziecka nie podmienią i żebym nie trafiła na porodówkę z tłustymi herrami ....
też miewam takie schizy
ostatnio mówię tżowi- tylko weż zdjęcie 3d żebym potem porównała czy to nasz syn
Stary 2011-10-18, 10:23   #1398
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ależ pędzicie - dosłownie tylko przejrzałam.

goldika dobrze, ze nie masz paciora. Te z bym chciała zobaczyć minę kobiet jak Twój tż wchodził do gina

OlusiaS z niecierpliwością czekam na wieści

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
elf27 z tym liczeniem to wogóle, mój gin zawsze jak sprawdza to mówi np 35 tydzień i 3 dni ,a jak byłam z wynikami u innego na konsultacji to mówił ze 36 tydzień
Też się z tym spotkałam.

karolinka u nas tez spontan i też chłopak, ale to chyba tylko teoria. Kolejne postaramy się zaplanować, ale i tak wówczas wolałabym dziewczynkę - no chyba że mi sie odmieni

muffinka słodka psinka

Strasznie mi się nudziło, bo tż odsypiał noc w pracy. Teraz jest już na nogach to się w końcu wezmę za jakąś robotę. Postaram się zaglądnąć jak znów do pracy pojedzie.
Miłego dnia.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:26   #1399
mol_aa
Zadomowienie

Goldika to skurcz czy tylko twardy brzuch??
Stary 2011-10-18, 10:27   #1400
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

wiesz, ze mnie tez martwi to zeby nie miec tlustych wlosow?
moj na poczatku nie chcial sie pobzykac... a teraz stwierdzil, ze chce korzystac poki nie jestem w pologu. No i 2 noce z rzedu baraszkujemy a i mi libido nawet skoczylo solidnie
Stary 2011-10-18, 10:31   #1401
mol_aa
Zadomowienie

Olusia czyzbys byla nastepna do rozpakowania???

Bahamadia tez sobie tak wkrecam, ostatnio sobie wkrecilam, ze co bedzie jak zaczne rodzic, a tu nogi nie ogolone???

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Goldika jak ja Wam zazdroszcze, mi tak libido skoczylo do gory, ze tza to bym wzrokiem przeleciala, a tu zakaz od ginka ehhh i tylko smakiem trzeba sie obejsc
Stary 2011-10-18, 10:33   #1402
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

macie przepisy na jakies fajne koktajle z blenderka czy cos??

wczoraj na rocznice mama kupila nam mikser z blenderem zelmera, bardzo fajny, ale nie bardzo mam co zrobic a chce wyprobowac zeby gwarancje podbic.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:33   #1403
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Goldika to skurcz czy tylko twardy brzuch??
zabij mnie ale nadal do konca tego nie rozumiem gin chyba sie przyzwyczail bo jak schodzi na temat skurczy to ja i tak uzywam pojecia "twardy brzuch" a on juz nawet mnie nie poprawia

Olusia fajnie, ze wszystko ok. Dowiedzialas sie oczywiscie super konkretnych rzeczy - moze urodzic albo i nie

Elfie padlam

A moj maluszek ciagle sie wierci w sumie rzadko kiedy jest spokojny.
Na ostatnim usg wiercil sie strasznie, po czym zasnal na 4minuty... i znowu wiercenie. Wiec ciezko bylo ginowi wymierzyc wszystko.
Obawiam sie, ze po porodzie tez bedzie zasypial tylko na kilka minut
Stary 2011-10-18, 10:33   #1404
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

:
No zobaczymy .Dopakowalam torbe,ale jakos nie nastawiam sie.Ide lepek umyc
Stary 2011-10-18, 10:35   #1405
mol_aa
Zadomowienie

Goldika nasz junior na ostatnim usg ciamkal cos, ginka sie smiala, ze szykuje szczeke do cyca
Stary 2011-10-18, 10:35   #1406
goldika
Zakorzenienie

Darusia ja uwielbiam najzwyklejszy koktajl truskawkowy. Mrozone truskawki + jogurt naturalny. Jezeli mikser da rade z mrozonymi truskawkami to znaczy, ze ok z nim

Mola super... teraz tez bede myslec o nieogolonych nogach. W sumie powinnam teraz byc odpicowana 24 na dobre, 7dni w tygodniu
Stary 2011-10-18, 10:35   #1407
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Olusia fajnie, ze wszystko ok. Dowiedzialas sie oczywiscie super konkretnych rzeczy - moze urodzic albo i nie
No dokladnie .Predzej czy pozniej na pewno.Ale z jednej strony pozytywnie,bo nastawie sie na cos,a potem okaze sie,ze bedzie inaczej.A tak po prostu musze czekac i tyle.
Aaaa,musze spisac jakis numer z klubu.Ide zerknac
Stary 2011-10-18, 10:37   #1408
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika nasz junior na ostatnim usg ciamkal cos, ginka sie smiala, ze szykuje szczeke do cyca
rozgrzewka musi byc

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

wrrrr zla jestem... dolar w gore poszedl a chcialam kremik zamowic
ktoras zna sie na kursach i umie przewidziec czy spadnie kurs dolara w najblizszym tygodniu?
Stary 2011-10-18, 10:37   #1409
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Darusia ja uwielbiam najzwyklejszy koktajl truskawkowy. Mrozone truskawki + jogurt naturalny. Jezeli mikser da rade z mrozonymi truskawkami to znaczy, ze ok z nim

Mola super... teraz tez bede myslec o nieogolonych nogach. W sumie powinnam teraz byc odpicowana 24 na dobre, 7dni w tygodniu
no ja też myślę, że w trakcie porodu będą patrzeć czy mamy prosto wydepilowanego bobra, wyregulowane brwi i frencza na pazurkach
Stary 2011-10-18, 10:39   #1410
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Bahamadia tez sobie tak wkrecam, ostatnio sobie wkrecilam, ze co bedzie jak zaczne rodzic, a tu nogi nie ogolone???

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Goldika jak ja Wam zazdroszcze, mi tak libido skoczylo do gory, ze tza to bym wzrokiem przeleciala, a tu zakaz od ginka ehhh i tylko smakiem trzeba sie obejsc

Dziewczyny jaka ulga, że to nie tylko ja jestem taka durna
Kamień z serca

Poza tym, z goleniem będę się starać robić to regularnie, wiadomo trójkącika 2 tyg przed odstawie (była o tym już mowa)
Właśnie obciełam i spiłowałam pazurki u nóżek - wyczyn niemiłosierny, no ale wstydu nie będzie jak bym miała kogoś podrapać będąc na pilocie

Wracaąc do bzykania, chciałam od niego to wymusić bo bardzo bym chciała ur jeszcze w Październiku, bo tak robić dziecku 18tkę np 01.11. troszkę smutnie by było
Chyba go zgwałcę ... a co
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości