|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
Lili kasa leci masz rację, a bo to trzeba kupić, a to tamto i tak kasa ucieka. A jak nie kupić najpotrzebniejszych rzeczy . Ja kupuję głównie w biedro, czasem zaglądam do intermarche.
A dziwsiaj w biedro straciłam 50 zł, ale kupiłam małemu 3 pary majtek, sobie te rajtki czekoladowe, Tzowi żel pod prysznic i troche jedzenia. Małej na imieniny kupiłam lalke za 18, 50. I 70 zł dzisiaj poszło. Dzisiaj Tż zje kiełbasę, a ja pierogi ruskie jeszcze mam. Musze dzisiaj poprać trochę i ogarnąc domek.
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja juz na uczelni ja w spódnicach chodzę czesto i lubie to mam bardzo dużo rajstop i ponczoszek wiec jestem z siebie dumna![]() jutro znowu ide do pracy i juz wiem ze nie bedzie mi sie chciało;/ aaaa i rozmawiałam z facetem ode mnie z uczelni z bufetu czy nie szuka kogoś do pracy i szuka ale by było super gdyby sie udało bo praca tam gdzie sie ucze czyli blisko domu i jak na uczelni bym iała do załatwienia cos to tez nie problem i w ogole
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś dla Tż rybę z ziemniakami robię, a my zjemy zupę brokułową z wczoraj.
Później zrobię zakupy w Netto, to może coś wieczorem zrobię jeszcze na jutro, np. pałki usmażę, pomyślę.... ![]() Ja ostatnio w jeansach chodzę Spódnice lubię jak mam fajne rajstopy- np. fioletowe
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas finansowo też nie za dobrze ( tj. nie trzymamy się planów i przekroczymy limit wydatków ) poza tym, tż bolą zęby i musi iść do dentysty najszybciej jak to tylko możliwe . No i idziemy na wesele...część prezentu już mamy a resztę damy w kopertę . przyszło rozliczenie za wodę i prąd i musimy zapłacić 130 zł dodatkowo za prąd. Jednak w grudniu przyjdzie rozliczenie za ogrzewanie i wtedy powinno nam się to wyrównać , ale tż uparł się, że zapłacimy już teraz to 130 zł i najwyżej niższy czynsz będzie styczniowy .. Od 29 października znów muszę bardziej pilnować wydatków, bo choć nie wydajemy zbędnie kasy ( ostatnio wszystko kupuję w różnych promocjach ) to kwota na karcie kredytowej ciągle rośnie ...ale od 29 października już powinno się unormować wszystko ( przynajmniej mam taką nadzieję ... ) z obiadami u nas ostatnio ciężko, bo jak pracuję to nie jadam obiadów (fizycznie jest to niemożliwe ) tylko tż robi sobie coś czasem , więc duuuży zapas mięsa mamy ciągle w zamrażalce, ogólnie wszystkiego mamy dużo ( na jedzenie wydajemy w tygodniu ok 30-50 zł teraz ) idę zrobić przegląd lodówki i zaplanować obiady na ten tydzień, bo aż 3 dni wolnego mam ![]()
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w tym miesiącu wyszłam lepiej niż w zeszłym, mimo, że miałam więcej wydatków teraz. Nie wiem jak to zrobiłam, ale się cieszę, że udało mi się zaoszczędzić i że do wypłaty nię będe musiała oglądac każdej złotówki. Mimo to i tak chcę oszczędnie żyć.
Randka z depilatorem zakończona, pazury pomalowane. Zaraz wstawiam pranie i robie sobie pierogi. Jeszcze naczynia zalegają. Myślę, że zdąże bo o 15 muszę wyjść z domu.
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Sikoreczka- u mnie też od końca grudnia lepiej, tzn. tak myślę
Zrobiłam listę zakupów- około 180-200 pójdzie, ale zostanie sam chleb do dokupienia Ciekawe czy faktycznie tego jedzenia za tą kwotę nam na tydzień wystarczy- okaże się ![]()
|
|
#3007 |
|
zawsze mam racje
|
Ja do chirurgów akurat używam
![]() Chociaż jaka jest ich jakoś to inna sprawa ![]() Ale stwierdziłam, że będę chyba z ang oglądać, żeby co nie dosłyszę to doczytać.
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() u mnie był wariacki weekend bo tata pojechał z nauczycielami nad morze, brat przyjechał i opiekowaliśmy się mamą w sobotę pierwszy raz od 4 miesięcy miałam wolny pranek więc sprzątałam prawie 5 h ![]() ale mieszkanie lśni całe![]() dzisiaj już wróciliśmy do normy, brat pojechał skoro świt do Warszawy więc nasiedział się całe 3 dni ![]() co do wydatków to u mnie też jest masakra, a już kolejnej dodatkowej pracy nie wezmę bo nie wyrobię po prostu doszedł mamie logopeda a to jest spora kwota no ale musi do mamy przychodzić pani drzimno u mnie jak cholera się zrobiło, niby świeci słońce ale wcale nie grzeje i wyciągnęłam w końcu płaszcz jesienny, chociaż pewnie w okolicach Wszystkich Świętych zmienię już na zimowy |
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Heeejjjj
Witam z nowego mieszkanka ![]() Dziewczyny jestem mega szczęśliwa. Jeszcze nie wszystko ma swoje miejsce, ale nic tam Ważne, że na swoim.Wkleję później zdjęcia jeśli któraś ciekawa mojego M Jedyny problem to, że kłócimy się ciągle z TŻtem...
|
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam SPD u mnie słonecznie, ale mroźno pewnie.
Wczoraj w pracy mega ruch, dzisiaj też sporo klientek jest. Dzisiaj na obiad robię eksperymentalna carbonarę. Ciekawe jaka wyjdzie. Miałam dzisiaj posprzatać, ale nie chce mi się i nie wiem kiedy to zrobię bo od jutra po 10 godzin w pracy. Lece się ogarniać, miłego dnia
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj a coś się stało, ze tak się kłócicie? dzień dobry ja już na uczleni i do wygłoszenia mam referat na psychologii społecznej |
|
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Nurciu o wszystko się kłócimy
Masakra jakas. Umówiliśmy się, że dziś pogadamy, ale i tak wiem że to sie skończy kolejną awanturą... TŻ wszystko zwala na mnie- moja wina, ja się czepiam, a on biedny i niewinny |
|
|
|
#3013 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() U mnie dziś słonecznie, ale mroźno. Rano , jak wstałam było 0 stopni Wyciągłam dziś rękawiczki i dobrze zrobiłam, bo jak wsiadłam do samochodu to bez rękawiczek kierownicy nie dało się utrzymać. Taka była lodowata ![]() Po drodze do pracy jeden chłopak tak cofał samochodem, że wjechał we mnie. Na szczęście nic się nie stało, a on grzecznie przeprosił ![]() Teraz siedzę z herbatką i próbuję się ogrzać. Miłego dnia ![]() Cytat:
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z kłótniami nie poradzę, u nas czasem też taki "stan" przejściowy wyłazi, o głupotę o byle co nerwy, ale mija. mam nadzieję, że u Was też przejdzie byłam wczoraj w urzędzie, załatwiłam wsjo, nadal jestem zarejestrowana i kupiłam kurtkę zimową (mam nadzieję, że ciepła będzie) i sporo ładnych butów widziałam, więc pewnie i buty do grudnia zaliczę. i tyle z zakupów. biedrony nie wspominam, bo sama spożywka po powrocie obiad i sprzątanie. nie polecam biedronkowego niby domestosa za 4zeta. nie czyści tak jak powinien to raz, a dwa na opakowaniu pisze - MOŻE uwalniać chlor. tiaaaa. może. nie może tylko uwalnia i to w takiej ilości że się strułam lekko wczoraj przy myciu głupiej wanny. śmierdzi do dziś. prawie 24 h po myciu. wypaliło mi gardło i nos dosłownie. masakra. domestosa miałam, cilita miała i tamte tak nie waliły jak to świństwo. nie polecam w ogóle. pogoda do bani, od kilku dni już mamy mrozy i to dość ładne, bo -5 zmarzłam wczoraj bardzo latając te pół dnia w jesiennej kurtce, najbardziej rano a potem to już mnie trzymało, musiałam się ratować tabsami wieczorem. i dziś jest dobrze i biorę się za robotę, bo sporo przede mną a termin coraz bliżej
|
|
#3015 | |||||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() U mnie tak samo ![]() Cytat:
A to już ta nowa praca czy jak? ![]() Cytat:
Przepraszam, że tak piszę ale u mnie często zdaje egzamin Cytat:
![]() Dobrze, że to delikatna stłuczka i jest ok ![]() Cytat:
)
Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2011-10-18 o 10:40 |
|||||
|
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
Golden masz rację, ten płyn do wc z biedry jest tragiczny. Ja kupuję małego Tytana i też płacę jakieś 4 zł, a efekt dobry.
Właśnie muszę się zabrać zaraz za łazienkę, bo dawno nie sprzatana. Własnie dostałam nowe tematy artykułów czyli do czerwca będzie robota, a już się bałam, że już stracę tą fuche. W tym miesiącu mam 6 do pisania czyli 100 zł zarobie. Potem już więcej kasy wpadnie. Zawsze się te pieniądze przydadzą, tylko chęci do pisania nie mam. Siedzę przy kawce, byłam w inter po składniki na carbonare. Musze jeszcze z dwa prania wstawic i włosy umyć. Wogóle oglądałam kozaki dla małego i tragedia. Drogie i brzydkie, a nie dam 100 zł za buty na jeden sezon. Mam przeznaczone 70 zł i więcej nie mam zamiaru wydać. Na razie się wstrzymam z tymi butami, w przyszłym tygodniu jeszcze obejdę dwa sklepy. Tż musi mieć buty i spodnie to jakieś 300 zł pójdzie. Ale może ja dostane tą prace i może przyszły miesiąc będzie lepszy od tego. Ja sobie musze tylko kupić leginsy i ewentualnie jakąś bluzkę, marzy mi sie torebka, ale to pewnie dopiero na gwiazdkę mi mikołaj przyniesie. Mały musi miec jeszcze rajstopki, spodnie i bluzkę. Ale to w listopadzie dopiero.
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze stara niestetyCytat:
za zlecenia![]() ja już po referacie było chyba nawet okey a nawet śmiesznie ![]() od wczoraj sie masakrycznie czuje cos z zoładkiem
|
||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
anoolka pokaż zdjęcia mieszkanka
Ja ugotowałam spaghetti i właśnie wcinam Na jutro dla mnie i małej mam już obiad gotowy ![]() Później ogarnę i jeśli kasa będzie to wieczorem zrobimy zakupy na tydzień ![]() effie- super, że zlecenia dostałaś ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-18 o 13:13 |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Anoola, pochwal się koniecznie mieszkaniem
Co do kłótni, to mam nadzieję że rozmowa pomoże i dojdziecie do porozumienia ![]() Effie, super że zlecenia są ![]() Nurku, fajnie, że referat za Tobą. Może coś zjadłaś nieświeżego i siedzi na żołądku ?
|
#3020 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodatkowa kasa zawsze się przyda ![]() Cytat:
Co do żołądka to u mnie dużo znajomych w ostatnim czasie przechodziło grypę żołądkową. Nic miłego, więc mam nadzieję, że u Ciebie to tylko zwykłe przytrucie. Ja i tak profilaktycznie zrobiłabym sobie dietkę ![]() Cytat:
I już się nie mogę doczekać jak do domu wrócę ![]() A ja sobie kawkę piję
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!!! Ja juz po carbonarze, wyszła jakaś taka, no sama nie wiem. Niby dobra, ale jednak nie to samo co z knajpy.
O 15 wychodze do pracy, musze zaraz się ogarnać. Nawet malowac mi sie nie chce, ale ważne, że posprzątałam domek i łazienkę też i mam spokój. Zresztą nie miała bym kiedy tego zrobic bo przez nastepne 5 dni będe gościem w domu.
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
effie- w knajpie wszystko smakuje lepiej, bo robi ktoś inny i to przez to
![]() Ja dopijam kawę, wykąpałam małą, bo się uwaliła jak prosię makaronem Padam na pysk, bo dziś wstałam o 6, ale muszę ogarnąć apartament
|
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój penthouse już lśni Dziewczyny dostałam tą pracę w telemarketingu. Właśnie dostałam telefon, że zostałam przyjęta!!! Od 2 listopada zaczynam. Tylko czeka mnie jeszcze rozmowa dzisiaj z szefową. Już mam stracha.
" Najtrudniejsze na tym świecie jest życie, miejmy odwagę... by żyć " 9kg mniej ![]() ![]() No to mieszczę się w spodnie z LO ![]() Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2011-10-18 o 14:35 |
|
|
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie dla odmiany kontrolowany chaos
![]() i piękne słońce za oknem, mam tak cieplutko w pokojach spagetti miałam wczoraj
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze za Tobą, wygadana jesteś, będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
Effie gratulacje
jak jesteś przyjęta już no. skończyłam wyszywać wzorek, maszynę rozłożyłam, zszyję i pokombinuję z koronką szydełkową ![]() połowa pracy za mną
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-10-18 o 14:48 |
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja już od 6 na nogach. Koło 10 idę naprawić telefon i kupić chleb i płyn do prania, bo wczoraj tam gdzie robiłam zakupy zaopatrzyłam się tylko w płyny do płukania z promocji W Biedro litrowe E w trójpaku do płukania za 13 z hakiem były Wzięłam niebieskie, jestem ciekawa czy pranie będzie pachniało ![]() Wczoraj na zakupach poszło mi około 200 zł, ale wydaje mi się, że kupiłam wszystko i zamierzam tylko chleb dokupować Zobaczymy czy się uda ![]() Na obiad mam spaghetti z wczoraj, a dla Tż zobaczę co będzie chciał Mięso mam, także niech wybiera ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-19 o 07:48 |
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi rozmowa z szefową poszła gładko, chociaż się stresowałam. chyba czuła, że odejdę. Zrobiła mi rozpiskę do 31 i dała wypłatę. 31 da mi ostatnie rozliczenie i koniec.
Kasa mi ucieka przezpalce, miało mi starczyć z nadwyżką, a będzie na styk, nawet nie. Dobrze, że juz 31 będe miała jakieś pieniądze bo do 3go by mi na pewno nie starczyło. Dziewczyny jaka ja jestem zamulona, ale wszyscy w domu tacy są. Nie wiem czy ciśnienie słabe czy co. Nic mi się nie chce, wogóle weny nie mam do niczego. Jeszcze ten tydzień taki straszny bo ani jednego dnia wolnego, a dzisiaj zaczynam maraton 3 dni po 10 godzin. Lece miłego dnia
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też kasa ucieka, bo niestety wszystko drogie. Mimo, że dopiero po zaliczce jest to już muszę oszczędzać Dokupię tylko ten chleb i płyn do prania i koniec ![]() Może od razu chleby wezmę ze 3, żeby nie robić zakupów do końca tygodnia, tzn. żeby móc wychodzić bez kasy ![]() Super by było jakby produktów na obiady mi starczyło na dłużej niż tydzień, ale nie wiem czy to się uda ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-19 o 08:11 |
|
|
|
|
#3030 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na razie już jest okey z referatu dostałam 4+ ale dziewczyny mam takie ciacho na tych cwiczeniach ze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzien dobry ja już siedze na wykładzie i na uczelni do 13.30 a na 16 mam do pracy |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ale by było super gdyby sie udało bo praca tam gdzie sie ucze czyli blisko domu i jak na uczelni bym iała do załatwienia cos to tez nie problem i w ogole

po prostu doszedł mamie logopeda a to jest spora kwota no ale musi do mamy przychodzić pani dr

Masakra jakas. Umówiliśmy się, że dziś pogadamy, ale i tak wiem że to sie skończy kolejną awanturą... TŻ wszystko zwala na mnie- moja wina, ja się czepiam, a on biedny i niewinny
Wyciągłam dziś rękawiczki i dobrze zrobiłam, bo jak wsiadłam do samochodu to bez rękawiczek kierownicy nie dało się utrzymać. Taka była lodowata
za zlecenia