Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 14:31   #991
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Zrobilam liste co spakowac do torby do szpitala
karolca jesli chcesz mozesz na 1 str wkleic

Torbe najlepiej spakowac 3 tygodnie przed terminem porodu.

Co dla mamusi:

- koszule nocne do karmienia (co najmniej 3 sztuki, ja tym razem wezme 5 sztuk)
- szlafrok
- kapcie
- klapki pod prysznic
- biustonosz do karmienia (conajmniej 2 sztuki)
- majtki poporodowe (conajmniej 10 sztuk)
- podkłady poporodowe - na łóżko (conajmniej 5 sztuk)
- wkłady poporodowe (czyli duże podpaski) (conajmniej 2 opakowania czyli 10 sztuk, ja wezme nawet chyba 3 opakowania, bo pamietam ze maz musial mi dokupić, dlatego że jak odeszły mi wody na izbie przyjęć to szybko były mokre i co chwilę zmianiałam.) Ale jeśli rodzicie blisko domu, wystarczy wziąć 2 opakowania.)
- majtki zwykłe (2-3 sztuki)najlepiej bawełniane
- ręcznik mały i duży
- wkładki laktacyjne (całe opakowanie)
- termometr (nie we wszystkich szpitalach mają)
- przybory toaletowe (mydło, mydelniczka, płyn do higieny intymnej, szczoteczka i pasta do zębów, papier toaletowy)
- 1 ręcznik papierowy (przydaje się przede wszystkim do podcierania okolic intymnych, bo jak leci ciągle to ręcznik by się ubrudził)
- tantum rosa (3 szaszetki) do przemywania krocza po porodzie z irygatorem
- maszynka do golenia jednorazowa
- lewatywa (jednorazowa: inna nazwa: enema)
- czopki glicyrynowe!!! (bardzo ważne jak po porodzie sn nie można sie wypróżnić a wszystko boli, to pomaga)
- skarpety (jeśli komuś marzną stopy)
- maść na sutki (np. Bepanthen)
- laktator (ręczny lub elektryczny)
- sztućce: łyżka, łyżeczka, widelec, talerzyk, kubek
- jaś podusia (ułatwia karmienie)
- telefon + ładowarka
- woda mineralna w butelkach (jedna duża a jedna mała najlepiej z dziubkiem do porodu)
- herbatniki, kanapki i inne drobne przekąski (na poród i po porodzie żeby coś przekąsić)

Dokumenty:

- dowód osobisty
- dokument ubezpieczeniowy (karta NFZ)
- karta przebiegu ciąży
- wynik grypu krwi plus ostatnie wyniki z badań krwi
- jeśli jest: skierowanie do szpitala
- dokumentacja związana z ciążą.

Osoba towarzysząca przy porodzie powinna mieć ze sobą obuwie na zmianę i ubranie jasnego koloru. Ale u mnie w szpitalu dają ubranie chirurgiczne, mąż dostał spodnie i bluzę i wyglądał jak lekarz
Trzeba podpytać tam gdzie rodzicie.

Co dla dziecka:

I tu różnie wygląda sytuacja, w każdym szpitalu są inne wymagania.
W niektórych szpitalach ubranek na pobyt w szpitalu mieć nie trzeba, bo dają swoje, tak samo becik czy kocyk w które dziecko jest zawinięte. Ale na pewno trzeba mieć ubranka na wyjście.

Ja jednak podam wersje uniwersalną, najwyżej jak podpytacie u siebie w szpitalu, to nie spakujecie pewnych rzeczy:

- ręcznik kąpielowy, przybory do mycia (chociaż w większości szpitalów dzieci są kąpane przez pielęgniarki)
- pieluszki tetrowe (conajmniej 3 sztuki)
- becik lub cienki kocyk
- pampersy
- krem do pupy (np. sudocrem)
- butelka do karmienia
- mokre chusteczki
- smoczek (czasem się przydaje)
- mleko (chociaz przeważnie mleko dają z oddziału noworodków gdyby coś się nie powiodło przy karmieniu)
- kaftanik 5 sztuk
- bluzeczka 5 sztuk
- śpioszki 3 sztuki
- czapeczka 2 sztuki
- ubranie na wyjście: to zależy kiedy rodzicie: ale na pewno: kaftanik, bluzeczka, spioszki, spodenki, bluza lub sweterek, kurtka lub kombinezon, czapka, szalik, butki takie z materiału.
Mam pytanie: jeśli jestem na wypowiedzeniu - czyli w zasadzie jestem do końca ciąży na l4 to jak ma wyglądać mój dowód na opłacenie składek ZUS
i powiedzcie mi jak to jest jak uzupełnić zaświadczenie z-3 Bo w sumie to nie bardzo wiem, a muszę uzupełnić - jako kadrowa a nie miałam doświadczenia w wypisywaniu takich druków jest ktoś mógłby mi pomóc? może jest na wątku jakiś wielki zusowy łeb wszechwiedzący
Stary 2011-10-18, 14:32   #992
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hehe , na pewno nie było tak źle
Ja się wczoraj naśmiałam, bo pacjentka po epiduralu(jak już zaczął działać) zaczęła mnie przepraszać, że jak przyszłam, to ona była bardzo dla mnei niegrzeczna.
Smiałam się, bo miałam takie przypadki, że jak przychodziłam , przedstawiałam się i zaczynałam mówić o efektach niepożądanych epiduralu(muszę to zrobić, zanim poproszę o podpisanie zgody), to pacjentka zatykała uszy i wrzeszczała na mnie , że mam ' nie gadać tylko robić' ( cyt: 'FUCK, can U just stop talking and start doing it?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!')
A ta pacjentka po prostu nie była zbyt rozmowna ... hehehe

A te odpowiedzi to w tym linku -wejdź w odnośnik pyt i odp.
To chyba o każdym olejku jest. Ale ja nie wierzę w 100% w takie reklamowe opinie. Muszę jeszcze poczytać i poszukać.

Ale o tym żelu nei wiedziałam, ciekawe czy tu używają.
Ja pierwszy raz byłam w szpitalu jako pacjent właśnie rodzić i jak wjechałam na blok operacyjny i zobaczyłam tych ludzi w tych maseczkach to sobie pomyślałam :jak w na dobre i na złebardzo mili wszyscy byli, a ja nadawałam jak najęta .... to chyba ze stresu było, nawet troszkę teściową obgadałam ale tak delikatnie , bo ogólnie to Ją lubię
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:33   #993
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo daj boże!!!!!!!!!!!!!!! Marzenie moje ... Oby oby... wtedy nei zdąrzą mi wcisnąć epiduralu
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:35   #994
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
To chyba bardzo indywidualna sprawa z tymi znieczuleniami!
Ale ja zawsze slucham troszke z przymrozeniem oka na kobiety, ktore nie rodzily i z gory zakladaja ze znieczulenia brac nie beda!
Jesli kots juz rodzil to ma pojecie jak znosi bol a kazda z nas inaczej!
No i masz rację.. Ja piszę, co ja bym chciała, a nie że wiem , że będzie tak a nie inaczej
Bo nie wiem i trzęsę się tak ja większość z Was, albo i bardziej, bo tyle co się tu kurcze napatrzę na różne nieszczęścia, to potem tylko wyobraźnia pracuje;/
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:37   #995
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja to walizke wezme a nie torbe do szpitala, przeciez to wszystko w torbe sie nie zmiesci no wiadomo ze nie wszystko z listy Aguski bedzie trzeba brac..ale w sumie przezorny zawsze ubezpieczony....moja Mama np. zawsze wozi papier toaletowy w samochodzie, a Babcia jak sa letnie straszne burze ma torbe spakowana na wszelki wypadek jakby trzeba bylo uciekac....takze one na pewno pochwalilyby Twoja liste Aguska

co do roznych pozycji porodowych: to bylo na poczatku jak sie dowiedzialam o ciazy, stalam sobie na poczcie i zobaczylam w kolejce kobietke z malusim dzieckiem i dziewczynka, rozmawialy po polsku, wyszlysmy mniej wiecej w tym samym czasie z poczty co ja , wiec mysle a co tam: zapytalam ja czy moge ja o cos zapytac...ona ze nie ma sprawy, wiec zapytalam gdzie rodzila (ten sam szpital co ja) i dzieciatko w wozku mialo 2 tyg, mowila ze szybko u niej poszlo, taksowke zamowila jak ja bole zlapaly, maz musial zostac ze starsza corka, rodzila na kucka, bez znieczulenia, mowi ze bylo ok tylko nie miala sie czego trzymac, urodzila szybko a po 2 godz zadzwonila po meza aby przyjechal ja odebrac ze szpitala a ono i oczywiscie chceili ja odeslac do domu jak przyjechala taksowka, ale ona powiedziala ze jest sama i przyjechala taksowka....i zaraz po tym sie zaczelo.

wiec powiedzialam dla Tz ze my tez tak samo zrobimy ze niby sama przyjechalam taksowka...bo nie bede sie nigdzie ruszac...mam 25 min samochodem do szpitala.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:38   #996
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A w Polsce można jesc w czasie porodu???
Tu nie wolno. Popija się czystą wodę, ale jedzenia nie ma. W razie jakby trzeba cięcie było nagle robić, albo urodzić łożysko operacyjnie.. albo jeszcze co innego..

Za to tatuś dostaje i kawkę, i herbatkę, i co tam mają na stanie

Jeny, no nie mogę.. odechciało mi się spać.
u mnie nie kazali jeść jak się zaczęło,tylko woda i to nie tak żeby się nażłopać jak smok
Stary 2011-10-18, 14:39   #997
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Już których raz miałam Wam pisać.
Od 26 października (przyszła środa) o 21 na TLC będzie serial dokumentalny "Porodówka". Niestety realia amerykańskie, ale poród wygląda wszędzie podobnie Szkoda, że tak wcześnie, bo na ten czas będę musiała eksmitować się do drugiego pokoju co by męża nie stresować
bede ogladac wlasnie ostatnio widzialam zwiastun
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:42   #998
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
bede ogladac wlasnie ostatnio widzialam zwiastun

OOo ja nie mam TV.
Nie wiecie , czy można to zobaczyć w necie?
Stary 2011-10-18, 14:43   #999
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Ci dobra kobieto. Ja też nienawidzę koszul i też mi po... wieje..
A wszędzie właśnie o koszulach piszą. Ja jednak piżamuchę wezmę i najwyżej jedną koszulę, na wszelki wypadek..

A co do staników, hmm.. serio trzeba? Kurcze pewnie się leje z cycuchów, więc trzeba.. To pod koniec ciąży kupować, tak?
Jeny , jak ja nienawidzę staników. Ja czasem po przyjściu do domu ściągam stanik przed butami
ja to najchętniej w ogóle bym nie ubierała cyckonoszy w domu wcale nie noszę nawet jak mam gości nie lubię po prostu

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:43   #1000
rybka13
Zakorzenienie

desia ja tez nie mówię że będzie jak chcę. Może znieczulenie okaże sie konieczne, ale przynajmniej mam takie nastawienie i nie zakładam z góry że nie dam rady że chce podwójne znieczulenie czy coś Myślę, że to dobre podejście, zresztą ja wiem że dużo mogę wytrzymać. Owszem bólu porodowego nie znam, ale chce poznać, nie chcę cesarki i znieczulenia. Ale jak to się potoczy dalej to nie wiem.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:44   #1001
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

No to jak to jest z tym podjadaniem podczas porodu? Aguska polecala zabrac ciasteczka
Bo jesli pelen zoladek jest problemem to powinien byc zakaz jedzenia, bo nawet ciasteczkami mozna zoladek napelnic, ja moge w kazdym razie
ja jak jechałam do szpitala to zjadłam bułkę , wieczorem dali rybę w galarecie , której nie znoszę , w nocy poszły wody , więc jadłam dopiero po dwóch dniach od tej bułki
te batony to dla TŻ były kupowane ,żeby nie padł z wycieńczenia
Stary 2011-10-18, 14:45   #1002
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
OOo ja nie mam TV.
Nie wiecie , czy można to zobaczyć w necie?
nie mam pojecia
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-18, 14:45   #1003
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja to najchętniej w ogóle bym nie ubierała cyckonoszy w domu wcale nie noszę nawet jak mam gości nie lubię po prostu

CYCKONOSZ Moja babcia tak mówi, uwielbiam to słowo
Ja mam teorię.. że cyckonosz to na 'cyce jak donice', nacycnik to na moje cini mini.. a stanik to na 'normalne'

Ja mam tak samo. W domu nigdy nie noszę. Ogólnie w weekendy rzadko zakładam.Nawet na wyjścia czy zakupy.
A do pracy ubieram.. bo (nie śmiejscie się).. jak mam stetoskop powieszony na szyji, to on mi się o cycki obija.

Więc mój nacycnik to taki 'protektor'.
Stary 2011-10-18, 14:47   #1004
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu będzie się dziac.. a gdzie takie staniki się kupuje? Muszę się strategicznie przygotować
5 kg mówisz.. w tej chwili w cyckach to mam może po 5 dkg
ja sobie zamowilam staniki z bonprix

Cytat:
Znieczulenie generalnie moze spowolnic akcje porodowa, ale ja np na znieczulenie czekalam 11 bitych godzin zanim mialam rozwarcie 3 cm, a wtedy to juz mialam gleboko gdzies czy mi spowolni, czy mi zaszkodzi chcialam juz poprostu nic nie czuc, polozna stwierdzila ze mnie a tym samym i dziecko znieczulenie uratowalo, ze gdybym doszla do 10 cm to nie potrafilabym juz z bolu przec. Tak ze to nie jest takie bardzo proste ze znieczuleniem! Acha i mialam tez gaz, pomagal na samym poczatku na lekkie bole ale potem to juz nic!
To chyba bardzo indywidualna sprawa z tymi znieczuleniami!
Ale ja zawsze slucham troszke z przymrozeniem oka kobiet, ktore nie rodzily i z gory zakladaja ze znieczulenia brac nie beda!
Jesli kots juz rodzil to ma pojecie jak znosi bol a kazda z nas inaczej!
Zel polozniczy dianatal to nie jest zaden olejek.
Gucia jesli masz o tym pojecie ( bo ja nie mam) to przeanalizuj sklad i wypowiedz sie : http://www.dianatal.eu/poland/why-di...etric-gel.html
ogolnie nie mialabym nic przeciwko temu zelowi jako poslizg do przytulanek.. ale do porodu... niby wszystkie skladniki sa nietoksyczne, ale mimo wszystko dziecko moze troche polknac...

a ze znieczuleniem, to faktycznie indywidualna sprawa... ale mimo wszysto uwazam, ze kazda kobieta powinna sprobowac bez, bo nie wszystkie porody sie tak przeciagaja, a w naprawde wielu przypadkach znieczulenie uzyte jest calkiem niepotrzebnie i zbednie wydluza tylko cierpienie

co do samego parcia, to ja musialam przec w pewnym momencie bez skurczu, bo cora sie zaklinowala w kanale rodnym... to dopiero byl wysilek... wtedy pomogla mi chyba adrenalina po widoku wyrazu twarzy poloznej i lekarki odbierajacych porod
Stary 2011-10-18, 14:49   #1005
emigra
Zakorzenienie

dziewczyny a sa jakies lubrykanty dozwolone w ciazy?
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-18, 14:52   #1006
anagat
Zadomowienie

Jestem głodna... buuu kto mi obiad zrobi????
Chcę miąskoooo.. a nic rozmrożonego nie mam.. siet!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

OOoo jaaa.. właśnei mój pager zableepał. Prawie zawału dostałam.
Stary 2011-10-18, 14:52   #1007
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a sa jakies lubrykanty dozwolone w ciazy?
jasne, ze tak... najlepiej zapytaj w aptece o takie dla ciezarnych
Stary 2011-10-18, 14:56   #1008
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Ci dobra kobieto. Ja też nienawidzę koszul i też mi po... wieje..
A wszędzie właśnie o koszulach piszą. Ja jednak piżamuchę wezmę i najwyżej jedną koszulę, na wszelki wypadek..

A co do staników, hmm.. serio trzeba? Kurcze pewnie się leje z cycuchów, więc trzeba.. To pod koniec ciąży kupować, tak?
Jeny , jak ja nienawidzę staników. Ja czasem po przyjściu do domu ściągam stanik przed butami
oj leje się leje, szczególnie przy karmieniu lubi lecieć drugim cycem, miałam notorycznie zalane wyrko, wkładki laktacyjne to pożerałam hurtowo
ja w szpitalu karmiłam toples, to musiały być widoki
Stary 2011-10-18, 14:58   #1009
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
tez mam dylemat na jaki kolor pomalowac malej pokoj i kuchnie u malej (jesli lekarz za trzy tygodnie potwierdzi ze to nadal dziewczynka ) bedzie jakis odcien przybrudzonego rozu pewnie, z dodatkami zieleni i moze zoltego mebelki beda biale napewno ...
a kuchnia nie wiem ... chyba zostanie biala
Uwielbiam kolorowe ściany! Kiedyś w moim rodzinnym domu wszystkie pomieszczenia były pomalowane na biało, ale już kilka lat temu to się zmieniło. Mój pokój w domku był w odcieniach ciepłego pomaranczu, siostra ma soczystą, wiosenna zielen i do tego białe mebelki, dodatki żółte i zielone. Jej poój jest taki radosny, soczysty, aż od razu wprawia w dobry nastrój. Dlatego wiem, ze w moim domu/mieszkaniu także postawię na kolor. Emigra, podobają mi się dodatki, jakie wybrałaś do dziecinnego pokoju, moje ulubione kolory w sumie heheh
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:02   #1010
desia888
Wtajemniczenie

Jasna sprawa ze z tym znieczuleniem to nic z gory nie zakladac, ale dobrze miec taka opcje. Ja mialam ale nie powiedziane ze tym razem to bede tez miala bo jesli dojade do szpitala z rozwarciem powiedzmy 5 cm i wszytsko pojdzie blyskawicznie to przypuszczam ze nie bedzie mi znieczulenie potzrebne! No oby
Rowniez chcialabym sprobowac rodzic w kucki, brzmi to bardzo interesujaco!
Moj TZ byl przy porodzie i teraz tez bedzie.
Anagat ja wlasnie jem hamburgera wegetarianskiego i reszte mizeri od wczoraj

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:03   #1011
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ożesz Ty bezwstydnico jedna
Tutaj jak się wchodzi na salę poporodową i kobieta cycem karmi, to wiadomo na 99% ,że to Polka ew. Słowaczka..
Stary 2011-10-18, 15:03   #1012
karolca
Zakorzenienie

ja zjadłam kanapki z ogórkiem i majonezem (dla mnie to typowe).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:05   #1013
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
oj leje się leje, szczególnie przy karmieniu lubi lecieć drugim cycem, miałam notorycznie zalane wyrko, wkładki laktacyjne to pożerałam hurtowo
A mi sie nie lalo a tak bardzo chcialam
pokarmu mialam co kot naplakal, wiec od samego poczatku musialam adasia dokarmiac a po 4 miesiacach juz totalnie mi sie skonczyl.
Mam wielka nadzieje ze teraz mi sie uda.Wie ktos z Was czy to z reguly jest tak samo z karmieniem przy drugim dziecku czy nie?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-18, 15:05   #1014
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Koniu, ja właśnie za to kocham tu pracować, że na cesarki POPowe może wejść partner. Baaardzo mnie boli to ,że w Polsce nie.

Lepiej i dla pacjentki , i zdecydowanie dla mnie jako anestezjologa.
A przeżycia są NIESAMOWITE..
No ja często mam łzy w oczach.

W Polsce mówią o sterylności.. hehe.. ale jak przebrać tatusia w to, w co ubrany jest lekarz, to o co chodzi????????? Plus tatuś siedzi przy mamusi i nie widzi , co robią chirurdzy. On jest tam dla mamusi.

Kurcze jak można w tym momencie bliskość dwu osób i miłość poobserwować. Cudne uczucie.
ja wiem,że u nas w niektórych można być przy matce,
może teraz do takiego trafię, jedyną fajną sprawą w cc było to przy znieczuleniu od połowy ,że dokładnie wiedziałam ,że własnie zostaję mamą, no nie umiem opisać, ale w głowie była ta myśl,że za sekundę będę mieć dziecko i w końcu jak mi Ją dali przytulić , ehhh poryczałam się na samo wspomnienie

A Ty tam robisz specjalizację ? To fajno, jak wrócisz to będziemy mieć tu dobrego lekarza, bo teraz to się nasluchasz od nas tylu historii i może będziesz mieć możliwość do dobrego szpitala trafić i swoje doświadczenia tam w życie wdrożyć
Stary 2011-10-18, 15:07   #1015
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Anagat ja wlasnie jem hamburgera wegetarianskiego i reszte mizeri od wczoraj
Desiu, no nie przekonałaś mnie
Wegetariańskie, to nie to co małe Anie lubią najbardziej
A mizerii od dziecka nie cierpię

Kurcze serio nie wiem, co na obiad zrobić. A nie chce mi się robić, więc coś szybkiego powinno być;/

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
ja wiem,że u nas w niektórych można być przy matce,
może teraz do takiego trafię, jedyną fajną sprawą w cc było to przy znieczuleniu od połowy ,że dokładnie wiedziałam ,że własnie zostaję mamą, no nie umiem opisać, ale w głowie była ta myśl,że za sekundę będę mieć dziecko i w końcu jak mi Ją dali przytulić , ehhh poryczałam się na samo wspomnienie

A Ty tam robisz specjalizację ? To fajno, jak wrócisz to będziemy mieć tu dobrego lekarza, bo teraz to się nasluchasz od nas tylu historii i może będziesz mieć możliwość do dobrego szpitala trafić i swoje doświadczenia tam w życie wdrożyć
Tak drugi rok anestezjologii. Ale będę kontunuowała w Polsce. Mam nadzieję, że nie będzie problemu.
Stary 2011-10-18, 15:13   #1016
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzis podczas obiadku Tz mnie zapytal: to co chcesz abym ugotowal.., ale po wczorajszym jego wojowaniu w kuchni wieczorem, juz sama wole gotowac
oczywiscie powiedzialam co tylko chcesz aby nie na glebokim oleju....w rezultacie dzis rano smrod po oleju zostal przytlumiony ...kupka psa w duzym pokoju!! pierwszy raz to zrobil - nasza wina w sumie nie otworzylismy mu drzwi wyjsciowych, wiec wypozyczamy odkurzacz piaracy i Tz ma dzis robote wieczorem.
jeszcze tylko 45 min i lece domku..nudy tu straszne w tym biurze nawet telefon nie dzwoni.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-18 o 15:14
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:22   #1017
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dzis podczas obiadku Tz mnie zapytal: to co chcesz abym ugotowal.., ale po wczorajszym jego wojowaniu w kuchni wieczorem, juz sama wole gotowac
oczywiscie powiedzialam co tylko chcesz aby nie na glebokim oleju....w rezultacie dzis rano smrod po oleju zostal przytlumiony ...kupka psa w duzym pokoju!! pierwszy raz to zrobil - nasza wina w sumie nie otworzylismy mu drzwi wyjsciowych, wiec wypozyczamy odkurzacz piaracy i Tz ma dzis robote wieczorem.
jeszcze tylko 45 min i lece domku..nudy tu straszne w tym biurze nawet telefon nie dzwoni.
Po jego wczorajszych popisach kulinarnych pomyslalabym ze sobie TZ zartuje
A to mi sie od razu przypomina opowiesc Tz kumpla jak mu (raz w zyciu) zona kazala pranie zrobic, to tak wymieszal kolory i jeszcze za duza temperatura, wiec nie dosc ze kolorowe to jeszcze male sie porobilo. No ale spokoj zapewnil sobie na cale zycie
A zrobil to celowo zeby juz go nie prosila o taki rzeczy
Wiec TZ przekazal Ci na swoj sposob : gotuj sama
A piesek tez niezla nauczke Wam dal

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-18, 15:22   #1018
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Desiu, no nie przekonałaś mnie
Wegetariańskie, to nie to co małe Anie lubią najbardziej
A mizerii od dziecka nie cierpię

Kurcze serio nie wiem, co na obiad zrobić. A nie chce mi się robić, więc coś szybkiego powinno być;/

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Tak drugi rok anestezjologii. Ale będę kontunuowała w Polsce. Mam nadzieję, że nie będzie problemu.
zrób sobie naleśniki, no mięsa nie ma w tym , ale zawsze coś tam zjesz
Aa z tymi cycami to z wygody robiłam ten pokaz , bo koszula pod szyją zwinięta mi przeszkadzała, przez ten otwór to mi jakoś nieporęcznie było , no i zalewałam sie często to trochę zaoszczędziłam prania szpitalowi...
Mialam swoje koszule , ale nie używałam, chodziłam w tym co dostałam ...2 -3 dziennie potrafiłam zużyć zanim zaczęłam striptis uprawiać .
A jak szłam do szpitala to się martwiłam ,że mam różowe dodatki przy piżamie i czerwone laczki i że jak to będzie wyglądać
Stary 2011-10-18, 15:26   #1019
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

niezla jestes
a przy karmieniu to tez mi sie zawsze drugim lalo... zawsze sie smialam, ze moglabym karmic blizniaki

Cytat:
zrób sobie naleśniki, no mięsa nie ma w tym , ale zawsze coś tam zjesz
Aa z tymi cycami to z wygody robiłam ten pokaz , bo koszula pod szyją zwinięta mi przeszkadzała, przez ten otwór to mi jakoś nieporęcznie było , no i zalewałam sie często to trochę zaoszczędziłam prania szpitalowi...
Mialam swoje koszule , ale nie używałam, chodziłam w tym co dostałam ...2 -3 dziennie potrafiłam zużyć zanim zaczęłam striptis uprawiać .
A jak szłam do szpitala to się martwiłam ,że mam różowe dodatki przy piżamie i czerwone laczki
i że jak to będzie wyglądać
tja...
Stary 2011-10-18, 15:30   #1020
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie nie lalo a tak bardzo chcialam
pokarmu mialam co kot naplakal, wiec od samego poczatku musialam adasia dokarmiac a po 4 miesiacach juz totalnie mi sie skonczyl.
Mam wielka nadzieje ze teraz mi sie uda.Wie ktos z Was czy to z reguly jest tak samo z karmieniem przy drugim dziecku czy nie?
Ja potrafiłam ok. 200 ml z jednej piersi sciągnąć ,niby to fajne, ale cycory mam teraz masakryczne .
Ale i tak się cieszę ,że nie dźwigam ich na marne, lekarz mnie ostrzegał,że często te wielkie cycki są tylko dla ozdoby, ale dałam radę , choć sutek miałam jak czereśnia wielki, w nakladki musiałam go wciskać , bo Mała go nie mogła ogarnąć, ale się wyrobił i było git.

Myślę,że może teraz być inaczej z Twoim karmieniem ,może to była jakaś blokada psychiczna z nerwów albo coś,w każdym bądź razie życzę Ci powodzenia

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

niezla jestes
a przy karmieniu to tez mi sie zawsze drugim lalo... zawsze sie smialam, ze moglabym karmic blizniaki

tja...
szpital zrobił ze mnie takiego malutkiego człowieczka ,że hoho, ostatnie o czym myślałam to wygląd , tak więc teraz chyba się już tak stroić nie będę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości