|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
i powiedzcie mi jak to jest jak uzupełnić zaświadczenie z-3 Bo w sumie to nie bardzo wiem, a muszę uzupełnić - jako kadrowa a nie miałam doświadczenia w wypisywaniu takich druków jest ktoś mógłby mi pomóc? może jest na wątku jakiś wielki zusowy łeb wszechwiedzący
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo nie wiem i trzęsę się tak ja większość z Was , albo i bardziej, bo tyle co się tu kurcze napatrzę na różne nieszczęścia, to potem tylko wyobraźnia pracuje;/
|
|
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja to walizke wezme a nie torbe do szpitala, przeciez to wszystko w torbe sie nie zmiesci
no wiadomo ze nie wszystko z listy Aguski bedzie trzeba brac..ale w sumie przezorny zawsze ubezpieczony....moja Mama np. zawsze wozi papier toaletowy w samochodzie, a Babcia jak sa letnie straszne burze ma torbe spakowana na wszelki wypadek jakby trzeba bylo uciekac....takze one na pewno pochwalilyby Twoja liste Aguska![]() co do roznych pozycji porodowych: to bylo na poczatku jak sie dowiedzialam o ciazy, stalam sobie na poczcie i zobaczylam w kolejce kobietke z malusim dzieckiem i dziewczynka, rozmawialy po polsku, wyszlysmy mniej wiecej w tym samym czasie z poczty co ja , wiec mysle a co tam: zapytalam ja czy moge ja o cos zapytac ...ona ze nie ma sprawy, wiec zapytalam gdzie rodzila (ten sam szpital co ja) i dzieciatko w wozku mialo 2 tyg, mowila ze szybko u niej poszlo, taksowke zamowila jak ja bole zlapaly, maz musial zostac ze starsza corka, rodzila na kucka, bez znieczulenia, mowi ze bylo ok tylko nie miala sie czego trzymac, urodzila szybko a po 2 godz zadzwonila po meza aby przyjechal ja odebrac ze szpitala a ono i oczywiscie chceili ja odeslac do domu jak przyjechala taksowka, ale ona powiedziala ze jest sama i przyjechala taksowka....i zaraz po tym sie zaczelo.wiec powiedzialam dla Tz ze my tez tak samo zrobimy ze niby sama przyjechalam taksowka ...bo nie bede sie nigdzie ruszac...mam 25 min samochodem do szpitala.
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie ostatnio widzialam zwiastun
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w domu wcale nie noszę nawet jak mam gości
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
desia ja tez nie mówię że będzie jak chcę. Może znieczulenie okaże sie konieczne, ale przynajmniej mam takie nastawienie i nie zakładam z góry że nie dam rady że chce podwójne znieczulenie czy coś
Myślę, że to dobre podejście, zresztą ja wiem że dużo mogę wytrzymać. Owszem bólu porodowego nie znam, ale chce poznać, nie chcę cesarki i znieczulenia. Ale jak to się potoczy dalej to nie wiem.
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te batony to dla TŻ były kupowane ,żeby nie padł z wycieńczenia |
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CYCKONOSZ Ja mam teorię.. że cyckonosz to na 'cyce jak donice', nacycnik to na moje cini mini.. a stanik to na 'normalne' ![]() Ja mam tak samo. W domu nigdy nie noszę. Ogólnie w weekendy rzadko zakładam.Nawet na wyjścia czy zakupy. A do pracy ubieram.. bo (nie śmiejscie się).. jak mam stetoskop powieszony na szyji, to on mi się o cycki obija. Więc mój nacycnik to taki 'protektor'. |
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ze znieczuleniem, to faktycznie indywidualna sprawa... ale mimo wszysto uwazam, ze kazda kobieta powinna sprobowac bez, bo nie wszystkie porody sie tak przeciagaja, a w naprawde wielu przypadkach znieczulenie uzyte jest calkiem niepotrzebnie i zbednie wydluza tylko cierpienie co do samego parcia, to ja musialam przec w pewnym momencie bez skurczu, bo cora sie zaklinowala w kanale rodnym... to dopiero byl wysilek... wtedy pomogla mi chyba adrenalina po widoku wyrazu twarzy poloznej i lekarki odbierajacych porod ![]()
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a sa jakies lubrykanty dozwolone w ciazy?
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
Jestem głodna... buuu kto mi obiad zrobi
????Chcę miąskoooo.. a nic rozmrożonego nie mam.. siet! ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- OOoo jaaa.. właśnei mój pager zableepał. Prawie zawału dostałam. |
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, ze tak... najlepiej zapytaj w aptece o takie dla ciezarnych
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w szpitalu karmiłam toples, to musiały być widoki |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasna sprawa ze z tym znieczuleniem to nic z gory nie zakladac, ale dobrze miec taka opcje. Ja mialam ale nie powiedziane ze tym razem to bede tez miala bo jesli dojade do szpitala z rozwarciem powiedzmy 5 cm i wszytsko pojdzie blyskawicznie to przypuszczam ze nie bedzie mi znieczulenie potzrebne! No oby
![]() Rowniez chcialabym sprobowac rodzic w kucki, brzmi to bardzo interesujaco! Moj TZ byl przy porodzie i teraz tez bedzie. Anagat ja wlasnie jem hamburgera wegetarianskiego i reszte mizeri od wczoraj
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam kanapki z ogórkiem i majonezem
(dla mnie to typowe).
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pokarmu mialam co kot naplakal, wiec od samego poczatku musialam adasia dokarmiac a po 4 miesiacach juz totalnie mi sie skonczyl. Mam wielka nadzieje ze teraz mi sie uda.Wie ktos z Was czy to z reguly jest tak samo z karmieniem przy drugim dziecku czy nie?
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może teraz do takiego trafię, jedyną fajną sprawą w cc było to przy znieczuleniu od połowy ,że dokładnie wiedziałam ,że własnie zostaję mamą, no nie umiem opisać, ale w głowie była ta myśl,że za sekundę będę mieć dziecko i w końcu jak mi Ją dali przytulić , ehhh poryczałam się na samo wspomnienie A Ty tam robisz specjalizację ? To fajno, jak wrócisz to będziemy mieć tu dobrego lekarza, bo teraz to się nasluchasz od nas tylu historii i może będziesz mieć możliwość do dobrego szpitala trafić i swoje doświadczenia tam w życie wdrożyć
|
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wegetariańskie, to nie to co małe Anie lubią najbardziej A mizerii od dziecka nie cierpię Kurcze serio nie wiem, co na obiad zrobić. A nie chce mi się robić, więc coś szybkiego powinno być;/ ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
drugi rok anestezjologii. Ale będę kontunuowała w Polsce. Mam nadzieję, że nie będzie problemu.
|
||
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis podczas obiadku Tz mnie zapytal: to co chcesz abym ugotowal.., ale po wczorajszym jego wojowaniu w kuchni wieczorem, juz sama wole gotowac
![]() oczywiscie powiedzialam co tylko chcesz aby nie na glebokim oleju....w rezultacie dzis rano smrod po oleju zostal przytlumiony ...kupka psa w duzym pokoju!! pierwszy raz to zrobil - nasza wina w sumie nie otworzylismy mu drzwi wyjsciowych, wiec wypozyczamy odkurzacz piaracy i Tz ma dzis robote wieczorem. jeszcze tylko 45 min i lece domku ..nudy tu straszne w tym biurze nawet telefon nie dzwoni.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-18 o 15:14 |
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to mi sie od razu przypomina opowiesc Tz kumpla jak mu (raz w zyciu) zona kazala pranie zrobic, to tak wymieszal kolory i jeszcze za duza temperatura, wiec nie dosc ze kolorowe to jeszcze male sie porobilo. No ale spokoj zapewnil sobie na cale zycie A zrobil to celowo zeby juz go nie prosila o taki rzeczy ![]() Wiec TZ przekazal Ci na swoj sposob : gotuj sama ![]() A piesek tez niezla nauczke Wam dal
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa z tymi cycami to z wygody robiłam ten pokaz , bo koszula pod szyją zwinięta mi przeszkadzała, przez ten otwór to mi jakoś nieporęcznie było , no i zalewałam sie często to trochę zaoszczędziłam prania szpitalowi...Mialam swoje koszule , ale nie używałam, chodziłam w tym co dostałam ...2 -3 dziennie potrafiłam zużyć zanim zaczęłam striptis uprawiać . A jak szłam do szpitala to się martwiłam ,że mam różowe dodatki przy piżamie i czerwone laczki
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezla jestes a przy karmieniu to tez mi sie zawsze drugim lalo... zawsze sie smialam, ze moglabym karmic blizniaki ![]() Cytat:
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale i tak się cieszę ,że nie dźwigam ich na marne, lekarz mnie ostrzegał,że często te wielkie cycki są tylko dla ozdoby, ale dałam radę , choć sutek miałam jak czereśnia wielki, w nakladki musiałam go wciskać , bo Mała go nie mogła ogarnąć, ale się wyrobił i było git. Myślę,że może teraz być inaczej z Twoim karmieniem ,może to była jakaś blokada psychiczna z nerwów albo coś,w każdym bądź razie życzę Ci powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

jest ktoś mógłby mi pomóc? może jest na wątku jakiś wielki zusowy łeb wszechwiedzący