|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Ale się rozpisałyście od rana, godzina nadrabiania. Ja nie wiem co bede potrzebowała do szpitala bo tutaj mozna nawet w ten sam dzień wyjść, wiec dużo rzeczy nie bedzie mi potrzebne, muszę zapytać na badaniu połówkowym. |
|
|
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
parówki jak parówki to tylko z HAMa , sokołów albo indykpol
mają największa zawartośc mięsa wiem naoglądałam się programu "wiem co jem" co do wmuszania babcia kiedyś wmuszała we mnie kluski( uwielbiam ale było ich gdzies o 6 za dużo )
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Adas tez taki miesny jak Wy, i dobrze! Niech kazdy je to co lubi i git, byle zdrowo ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Daj przepis
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-18 o 17:14 |
||
|
|
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
Najpierw w moździerzu ucieram parę ziarenek pieprzu kolorowego, dodaję szczyptę soli, 2-3 ząbki czosnku, trochę natki pietruszki i odrobinę oliwy. Jak to utrę, to przerzucam do kielicha , w którym robię koktajle, dodaję pół pęczka listków bazylii, 10 - 15 dkg startego sera i oliwy ( ja dolewam co chwilę w ciągu miksowania, aż będzie tak na wpół gęsta konsystencja) i miksuję. Mieszam pesto z makaronem (najlepiej kokardki), ozdabiam listkami bazylii i mamy danie godne króla
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
NO nie tak dawno temu to tez otwieralam pierwsze oko po 9. Ale na basen trzeba rano, wiec nie ma zmiluj.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
O 7:15 to ja pod prysznicem jestem, jeśli mam na 8 rano.. Chyba ,że mam na 7:30. to wtedy już jadę do pracy
![]() Nie lubię rano wstawać. Nie mogę sie zwlec z wyra, a po prostu śmierdzę.. Przez ciążę zrobiłam sie śmierdziuchą. Jak mąż wróci, to będę musiała to zmienić ![]() Za godzinkę muszę się na pilates zbierać. Mam nadzieję, że nei zasnę po dyżurze ![]()
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
teraz Piotrus Pan czuje powolanie do gotowania, a juz przerabialam w tym roku powolanie na pilota, zawodowego zolneiza w brytyjskiej armii (niestety otrzymal list z marines, ze musialby miec brytyjskie obywatelstwo), pozniej byl mechanik a ostatnio nawet hydraulik...wiec temat szkolen, szkol dla hydraulikow tez przerabialam...a najlepsze jest to ze jesli zaczyna czuc do czegos powolanie..to on mysli wtedy powaznie i zaczyna sie dowiadywac i jest caly tym pochloniety...juz sie przyzwyczailam..i biore to wszystko z dystansem, bo wiem ze mu przejdzie za max 2 tyg
|
||
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczynki, doczytywałam was pół dnia
Wczoraj nasza córeczka dała wreszcie swojemu tatusiowi niezbywalny dowód swojej ruchliwości- oglądaliśmy film, poczułam że kiedy kaszle to ruchy stają się bardziej intensywne, więc podpowiedziałam że to może być dobry moment na wyczucie ruchu i udało się-puknęła mu w rękę Fajnie mu tak ![]() MoniaHan koniecznie zacznij gotować z mężem, u nas tak było a teraz to właśnie mąż z racji pracy z domu gotuje nam I wychodzi mu to świetnie, kiedy mamy czas to gotujemy razem i eksperymentujemy Polecam!Cytat:
Położna ponoć trzesła się z nerwów i biegała za nią z materacykiem. A lekarz był negatywnie nastawiony -na szczęście przyszedł już po i podsumował: "czasem się udaje, a czasami nie" ehhh ![]() Ja mam nadzieje że będę mogła urodzić tak jak podpowie mi ciało- wydaje mi się że na klęczkach było by mi najwygodniej. Zobaczymy...
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w tym moim obrzydliwym &^&$W^^%$ domu też dywany na każdym cm2.. Na pewno u mnie też się jakoś da wypożyczyć.. tesco lub homebase.. A od stycznia szukam domku z drewnianymi podłogami! Przynajmniej w części dziennej. Masakra.. |
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod koniec ciąży golił mnie mąż miałam tak duży brzuch że już nic nie widziałam radzę nie iść rodzić bez ogolenia w domu
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co jadłam pysznego w niedzielę. Teściowa zaprosiła nas na obiad do knajpy i zamówiłam rybkę Tilapię ze szpinakiem i zapiekaną serem a do tego polane sosem koperkowym PYCHOTA
(a ja nie lubie ani szpinaku ani koperku)
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba wszędzie zależy to od położnej no i oczywiście od samego przebiegu porodu. Ja widzę pacjentki na łóżku (bo ja tylko jestem przy epiduralowych, bądź skomplikowanych przypadkach). Ale pytałam się u mnie położnej i ona mi powiedziała, że w każdej pozycji poród odbierają i że nie ma z tym problemu ![]() Ale drabinek, żeby się wspomóc nei ma. Tak samo jak u mnie nie widziałam krzesła porodowego- takiego z wycięciem na dole.. Spadam się kąpać. Pa |
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam u lekarza mam 12 tydzień i 5 dni
ogólnie jest wszystko ok miałam mierzoną przyzierność (czy tam jakoś ) karkową i jest wszystko w porządku. Następna wizyta na 4 tygodnie chyba, że coś się będzie dziać |
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dam znac tak czy inaczej. mam kilka plam na tych dywanac i jestem ciekawa czy ten odkurzacz je zlikwiduje ![]() a przy okazji Tz wstapi do polskiej knajpy i przywiezie jakies jadlo |
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj się napracowałam z okazji dnia urlopu poprałam ugotowałam obiad na dzisiaj na jutro na pojutrze poprasowałam i jak położę Antka spać padnę na twarz. Dawno nie miałam takiego powera
|
|
|
|
#1072 |
|
Wtajemniczenie
|
desiu ja praktycznie teraz mam dwoje dzieci juz..Tz i pies + trzecie prawdziwe dzidzi w brzuchu siedzi..moze jakos sobie dam rade z ta trojca
![]() ale tak podsumowujac to nie moge narzekac ps. a na kolacje bede miala placek po wegiersku ..zjem polowe bo daja strasznie duze porcje, a druga polowa bedzie na jutro na obiadek.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-18 o 18:51 |
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
To napewno wyprobuje! A ser jakis specjalny czy najzwyklejszy zolty?
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć zawsze pierwsze dziecko bierze się w dniu ślubu a drugie się rodzi jesteś lepsza o jedno dziecko
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam i czytam caly dzień was i z każda godzina stron przybywa
niezłe tempo macie pisania nie wiem jak wam ale mnie od paru dni boli krzyż i chyba na jakieś ćwiczenia sie wybiorę tylko z lekarzem sie skonsultuje |
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Na bolący krzyż najlepszy jest basen. Od zawsze mam problemy z krzyżem, boli mnie zawsze a w ciąży już w ogóle.
|
#1079 |
|
Wtajemniczenie
|
mi narazie jeszcze znosnie a plecami..ale ruchu mi brakuje, ale ze wzgledu na lozysko...bo nie wiem gdzie sie teraz znajduje...wole sie oszczedzac a za 2 tyg USG
|
|
|
|
#1080 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No nareszcie!
Dwie godziny nadrabiałam i się udało!!!Do "starych" tematów już nie będę wracać, ale jeszcze tylko chciałam przywitać wszystkie nowe mamusie Cytat:
fajne macie brzusie, ja ciągle myślę, że u mnie nic nie widać Co czwartek robię foto, więc wstawię Wam zestawienie wszystkich jakie zrobiłam i ocenicie.Cytat:
a córeczkę będzie zabierał na mecze, żeby wiedziała o co chodzi. Taaaa... marzyciel ![]() Cytat:
Znajoma mojej mamy w wieku 32 lat miała pierwszy poród, sama przyjechała jeszcze wtedy maluchem do szpitala, zaparkowała, weszła na izbę i powiedziała, że przyjechała, bo będzie rodzić, a że wcale nie wyglądała na rodzącą kobietę to nikt jej nie chciał wierzyć A ja myślałam, że już wymioty się mnie nie trzymają, ale jednak na smak majonezu (gdzie zawsze uwielbiałam na kanapce, a w sałatkach to już w ogóle) mnie mdli i od razu wszystko oddaję z powrotem nie wiem co jest...Cytat:
oczywiście znam to tylko z opowieści, bo sama nie pamiętam A wszystko było winą dziadka, który jak mnie pilnował pod nieobecność rodziców to robił mi kanapki ze słoniną i cebulą - tak jak sam jadł, bo ja chciałam to co on zawsze jak to opowiadają to robię facepalm, mega wiocha ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

mają największa zawartośc mięsa 

) karkową i jest wszystko w porządku. Następna wizyta na 4 tygodnie chyba, że coś się będzie dziać 
Dwie godziny nadrabiałam