Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 17:00   #1051
88natka
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
desia co gorsza to on naprawde stwierdzil ze zacznie gotowac, przeglada moje ksiazki kucharskie i on chce sie za gotowanie zabrac, bo stwierdzil ze on ta naprawde to kucharzem moglby byc
a ja mam szczęśćie bo mój jest kucharzem i w domu też lubi poeksperymentować tylko szkoda że do pracy chodzi na 13.30 do 22 bo sama sobie muszę gotować.
Ale się rozpisałyście od rana, godzina nadrabiania. Ja nie wiem co bede potrzebowała do szpitala bo tutaj mozna nawet w ten sam dzień wyjść, wiec dużo rzeczy nie bedzie mi potrzebne, muszę zapytać na badaniu połówkowym.
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:03   #1052
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

parówki jak parówki to tylko z HAMa , sokołów albo indykpol mają największa zawartośc mięsa wiem naoglądałam się programu "wiem co jem" i jak parówki tylko z keczupem Heinz

co do wmuszania babcia kiedyś wmuszała we mnie kluski( uwielbiam ale było ich gdzies o 6 za dużo ) i tez wyczaiłam że widok z balkonu jest na łąki a kluska nabita na widelec leci bardzo daleko

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:08   #1053
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Karolca... dobra wołowinka... mhhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmm mmmm

Adasia rozumiem. I uważam ,że dziecka nie wolno zmuszać do jedzenia, jeśli czegoś nie lubi. Co innego, jeśli jest po prostu uparte.

Ale ja pamiętam , jak w przedszkolu wymiotowałam, bo kazali mi jeść
-jabłka ze skórką
-kapuśniak
-mizerię..bleeeeee
-kapustę kiszoną
-bigos

Na szczęście w starszakach skumałam się z Zosią -odkurzaczem i oddawałam jej ukradkiem wszystko, czego nie lubiłam. Fajna koleżanka to była.

Teraz już wiele z tych rzeczy jem ze smakiem, ale wtedy wymuszanie to była dla mnie masakra.

Chiqua, to my pewnie mogłybyśmy razem gotować No i oczywiście jeść.
Ja tez nie jestem za wmuszaniem, ja bym nie chciala zeby mnie ktos zmuszal, wiec czemu mam dziecku wmuszac? a chyba kazdy z nas ma jakies antypatie zywieniowe z czasow dziecinstwa, zarowno ja jak i moja siostra nie ejmy miesa a obydwom nam wmuszano jak bylysmy male, moze daltego jak doroslysmy to wyrzucilysmy je z jadlospisu
A Adas tez taki miesny jak Wy, i dobrze!
Niech kazdy je to co lubi i git, byle zdrowo

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja z kolei mam dwa typy makaronowe: jeden na słodko z musem truskawkowym, drugi z domowym pesto z bazylii na parapecie
Uwielbiam pesto, ale sama jeszcze nie robilam nigdy!
Daj przepis

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-10-18 o 17:14
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:21   #1054
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Uwielbiam pesto, ale sama jeszcze nie robilam nigdy!
Daj przepis
Najpierw w moździerzu ucieram parę ziarenek pieprzu kolorowego, dodaję szczyptę soli, 2-3 ząbki czosnku, trochę natki pietruszki i odrobinę oliwy. Jak to utrę, to przerzucam do kielicha , w którym robię koktajle, dodaję pół pęczka listków bazylii, 10 - 15 dkg startego sera i oliwy ( ja dolewam co chwilę w ciągu miksowania, aż będzie tak na wpół gęsta konsystencja) i miksuję. Mieszam pesto z makaronem (najlepiej kokardki), ozdabiam listkami bazylii i mamy danie godne króla
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:24   #1055
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
o 7.15 to ja sie na drugi bok przekręcam
NO nie tak dawno temu to tez otwieralam pierwsze oko po 9. Ale na basen trzeba rano, wiec nie ma zmiluj.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Jak robicie te koktajle owocowe.? tzn nie wychodzą za gęste ? rozcieńczacie czymś?
Ja pod koniec dodaje duzo wody, zeby nie bylo za geste. Plus slomeczka i drinkuje
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:41   #1056
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw w moździerzu ucieram parę ziarenek pieprzu kolorowego, dodaję szczyptę soli, 2-3 ząbki czosnku, trochę natki pietruszki i odrobinę oliwy. Jak to utrę, to przerzucam do kielicha , w którym robię koktajle, dodaję pół pęczka listków bazylii, 10 - 15 dkg startego sera i oliwy ( ja dolewam co chwilę w ciągu miksowania, aż będzie tak na wpół gęsta konsystencja) i miksuję. Mieszam pesto z makaronem (najlepiej kokardki), ozdabiam listkami bazylii i mamy danie godne króla
Ja nie mam mozdzierza

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-18, 17:43   #1057
anagat
Zadomowienie

O 7:15 to ja pod prysznicem jestem, jeśli mam na 8 rano.. Chyba ,że mam na 7:30. to wtedy już jadę do pracy

Nie lubię rano wstawać.

Nie mogę sie zwlec z wyra, a po prostu śmierdzę.. Przez ciążę zrobiłam sie śmierdziuchą. Jak mąż wróci, to będę musiała to zmienić

Za godzinkę muszę się na pilates zbierać. Mam nadzieję, że nei zasnę po dyżurze
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:45   #1058
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
O 7:15 to ja pod prysznicem jestem, jeśli mam na 8 rano.. Chyba ,że mam na 7:30. to wtedy już jadę do pracy

Nie lubię rano wstawać.

Nie mogę sie zwlec z wyra, a po prostu śmierdzę.. Przez ciążę zrobiłam sie śmierdziuchą. Jak mąż wróci, to będę musiała to zmienić

Za godzinkę muszę się na pilates zbierać. Mam nadzieję, że nei zasnę po dyżurze
To moze na wszelki wypadek nie zabieraj tych poduszek...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:46   #1059
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mam mozdzierza
Nie potrzebujesz moździerza. po prostu wrzucasz od razu wszystko do kielicha, pieprz zmielony zamiast w ziarenkach a czosnek posiekany lub przeciśnięty przez praskę Wyjdzie na to samo. POLECAM
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:03   #1060
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
To moze na wszelki wypadek nie zabieraj tych poduszek...
Muszem Inaczej w razie czego, to zasnę na podłodze hihi..
Na razie grozi mi , że nie wstanę z wyra z powodu wrodzonego i wyuczonego lenistwa.
Stary 2011-10-18, 18:22   #1061
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
MoniaHan gdzie wypożyczasz odkurzacz piorący i za ile? czy może miałaś na myśli wypożyczenie od znajomych?
A z tym gotowaniem męża... daj mu szansę skoro czuje powołanie
rybka na stronie Rug Doctor wpisujesz swoj kod pocztowy, wybierasz wsrod roznych sklepow gdzie chcesz wypozyczyc taki odkurzacz w Twojej okolicy i dzwonisz na infolinie, trzeba miec dane swojej karty kredytowej lub debetowej. my wypozyczamy z tesco, Tz jedzie odebrac sprzet o 18, wypozyczenie na 24h kosztuje £19.99, dodatkowo trzeba zaplacic za detergenty...nie wiem ile jeszcze...smialam sie ze beda kosztowac ponad 30 funciakow - to wtedy bedzie smiesznie...ale dywany i tak trzeba wyprac, przeciez wiadomo jak to w UK -zazwyczaj sa w kazdym metrze kwadratowym domu. dam Ci znac pozniej ile kosztuje detergenty i jak pranie poszlo.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Ale to musi byc pyszne
Jeszcze sobie cynamonku dodam
Na 100% wyprobuje

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Ej, on musi byc niesamowity ten Twoj TZ
Bezbledny facet
moj Tz to troche taki Piotrus Pan...wieczny chlopiec..a ja jestem jego Wendy ktora zawsze mu towarzyszy i znosi to mimo wszystko.
teraz Piotrus Pan czuje powolanie do gotowania, a juz przerabialam w tym roku powolanie na pilota, zawodowego zolneiza w brytyjskiej armii (niestety otrzymal list z marines, ze musialby miec brytyjskie obywatelstwo), pozniej byl mechanik a ostatnio nawet hydraulik...wiec temat szkolen, szkol dla hydraulikow tez przerabialam...a najlepsze jest to ze jesli zaczyna czuc do czegos powolanie..to on mysli wtedy powaznie i zaczyna sie dowiadywac i jest caly tym pochloniety...juz sie przyzwyczailam..i biore to wszystko z dystansem, bo wiem ze mu przejdzie za max 2 tyg takze moj Piotrus Pan z product managera w dobrych wydawnictwach w Wawie, codziennie w garniturki itd. stierdzil w 2008 roku ze to nudne jest i wyladowalismy na angielskiej wsi i teraz jest farmerem

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:22   #1062
ivonka7
Rozeznanie

Oj dziewczynki, doczytywałam was pół dnia
Wczoraj nasza córeczka dała wreszcie swojemu tatusiowi niezbywalny dowód swojej ruchliwości- oglądaliśmy film, poczułam że kiedy kaszle to ruchy stają się bardziej intensywne, więc podpowiedziałam że to może być dobry moment na wyczucie ruchu i udało się-puknęła mu w rękę Fajnie mu tak

MoniaHan koniecznie zacznij gotować z mężem, u nas tak było a teraz to właśnie mąż z racji pracy z domu gotuje nam I wychodzi mu to świetnie, kiedy mamy czas to gotujemy razem i eksperymentujemy Polecam!

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Anagat, pracujesz w szpitalu, uczestniczysz przy porodach, weż mi kochana powiedz, czy wchodzi w grę poród w pozycjach pionowych? Można wybrać samemu najdogodniejszą pozycję np kuczną etc czy na siłę każą Ci lerzeć na plecach?
Wiem że w Polsce wszystko zależy od położnej i szpitala w jakim się rodzi. Moja koleżanka uparła się że na stojąco jest jej najwygodniej i ona się absolutnie nie ruszy. No i urodziła na stojąco Położna ponoć trzesła się z nerwów i biegała za nią z materacykiem. A lekarz był negatywnie nastawiony -na szczęście przyszedł już po i podsumował: "czasem się udaje, a czasami nie" ehhh
Ja mam nadzieje że będę mogła urodzić tak jak podpowie mi ciało- wydaje mi się że na klęczkach było by mi najwygodniej. Zobaczymy...
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:23   #1063
anagat
Zadomowienie

Cytat:
rybka na stronie Rug Doctor wpisujesz swoj kod pocztowy, wybierasz wsrod roznych sklepow gdzie chcesz wypozyczyc taki odkurzacz w Twojej okolicy i dzwonisz na infolinie, trzeba miec dane swojej karty kredytowej lub debetowej. my wypozyczamy z tesco, Tz jedzie odebrac sprzet o 18, wypozyczenie na 24h kosztuje £19.99, dodatkowo trzeba zaplacic za detergenty...nie wiem ile jeszcze...smialam sie ze beda kosztowac ponad 30 funciakow - to wtedy bedzie smiesznie...ale dywany i tak trzeba wyprac, przeciez wiadomo jak to w UK -zazwyczaj sa w kazdym metrze kwadratowym domu. dam Ci znac pozniej ile kosztuje detergenty i jak pranie poszlo.
Moniu, to mi też napisz proszę, jak tym odkurzaczem z dywanu schodzi psia sierść.
Ja mam w tym moim obrzydliwym &^&$W^^%$ domu też dywany na każdym cm2..

Na pewno u mnie też się jakoś da wypożyczyć.. tesco lub homebase..
A od stycznia szukam domku z drewnianymi podłogami! Przynajmniej w części dziennej.
Masakra..
Stary 2011-10-18, 18:23   #1064
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dziewczyny , które już rodziły. Jak goliłyście bikini pod koniec ciąży??
Ja przy lusterku po prostu nie widzę..grrr.. ślepa jakaś jestem. A jak mąż mnie goli, to mnie straszliwie łaskocze.. uuu zarośnięta nie pójdę rodzić

Pod koniec ciąży golił mnie mąż miałam tak duży brzuch że już nic nie widziałam radzę nie iść rodzić bez ogolenia w domu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:27   #1065
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Pod koniec ciąży golił mnie mąż miałam tak duży brzuch że już nic nie widziałam radzę nie iść rodzić bez ogolenia w domu
Stary 2011-10-18, 18:29   #1066
Madziara 26
Rozeznanie

A wiecie co jadłam pysznego w niedzielę. Teściowa zaprosiła nas na obiad do knajpy i zamówiłam rybkę Tilapię ze szpinakiem i zapiekaną serem a do tego polane sosem koperkowym PYCHOTA (a ja nie lubie ani szpinaku ani koperku)

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:32   #1067
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Wiem że w Polsce wszystko zależy od położnej i szpitala w jakim się rodzi. Moja koleżanka uparła się że na stojąco jest jej najwygodniej i ona się absolutnie nie ruszy. No i urodziła na stojąco Położna ponoć trzesła się z nerwów i biegała za nią z materacykiem. A lekarz był negatywnie nastawiony -na szczęście przyszedł już po i podsumował: "czasem się udaje, a czasami nie" ehhh
Ja mam nadzieje że będę mogła urodzić tak jak podpowie mi ciało- wydaje mi się że na klęczkach było by mi najwygodniej. Zobaczymy...
Nie zauważyłam pytanie Ewelajny.
Chyba wszędzie zależy to od położnej no i oczywiście od samego przebiegu porodu.
Ja widzę pacjentki na łóżku (bo ja tylko jestem przy epiduralowych, bądź skomplikowanych przypadkach).
Ale pytałam się u mnie położnej i ona mi powiedziała, że w każdej pozycji poród odbierają i że nie ma z tym problemu

Ale drabinek, żeby się wspomóc nei ma. Tak samo jak u mnie nie widziałam krzesła porodowego- takiego z wycięciem na dole..

Spadam się kąpać.
Pa
Stary 2011-10-18, 18:33   #1068
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja dzisiaj byłam u lekarza mam 12 tydzień i 5 dni ogólnie jest wszystko ok miałam mierzoną przyzierność (czy tam jakoś) karkową i jest wszystko w porządku. Następna wizyta na 4 tygodnie chyba, że coś się będzie dziać . Do pracy mogę chodzić więc się cieszę . Widziałam nóżki i rączki maleństwa już myślałam, że przy drugim nie będzie to robiło takiego wrażenia a jednak

Stary 2011-10-18, 18:37   #1069
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

moj Tz to troche taki Piotrus Pan...wieczny chlopiec..a ja jestem jego Wendy ktora zawsze mu towarzyszy i znosi to mimo wszystko.
teraz Piotrus Pan czuje powolanie do gotowania, a juz przerabialam w tym roku powolanie na pilota, zawodowego zolneiza w brytyjskiej armii (niestety otrzymal list z marines, ze musialby miec brytyjskie obywatelstwo), pozniej byl mechanik a ostatnio nawet hydraulik...wiec temat szkolen, szkol dla hydraulikow tez przerabialam...a najlepsze jest to ze jesli zaczyna czuc do czegos powolanie..to on mysli wtedy powaznie i zaczyna sie dowiadywac i jest caly tym pochloniety...juz sie przyzwyczailam..i biore to wszystko z dystansem, bo wiem ze mu przejdzie za max 2 tyg takze moj Piotrus Pan z product managera w dobrych wydawnictwach w Wawie, codziennie w garniturki itd. stierdzil w 2008 roku ze to nudne jest i wyladowalismy na angielskiej wsi i teraz jest farmerem
Juz polubilam tego Twojego TZ

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-18, 18:40   #1070
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Moniu, to mi też napisz proszę, jak tym odkurzaczem z dywanu schodzi psia sierść.
Ja mam w tym moim obrzydliwym &^&$W^^%$ domu też dywany na każdym cm2..

Na pewno u mnie też się jakoś da wypożyczyć.. tesco lub homebase..
A od stycznia szukam domku z drewnianymi podłogami! Przynajmniej w części dziennej.
Masakra..
oj tak ja tez wypierdzielilabymm te dywany cholerne...skupiska kurzu, bo tutaj sa wszedzie. anagat my mamy tez odkurzacz dyson animal- ktory jest przeznaczony aby likwidowac siersc...i pod tym wzgledem jest naprawde super.takze siersci jako tako az tak duzo nie zostaje po odkurzaniu na dywanach a odkurzamy tylko raz w tygodniu, ale i czeszemy piesa raz na kilka dni, mimo ze to labrador.
dam znac tak czy inaczej. mam kilka plam na tych dywanac i jestem ciekawa czy ten odkurzacz je zlikwiduje
a przy okazji Tz wstapi do polskiej knajpy i przywiezie jakies jadlo

Stary 2011-10-18, 18:48   #1071
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dzisiaj się napracowałam z okazji dnia urlopu poprałam ugotowałam obiad na dzisiaj na jutro na pojutrze poprasowałam i jak położę Antka spać padnę na twarz. Dawno nie miałam takiego powera

Stary 2011-10-18, 18:49   #1072
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz polubilam tego Twojego TZ
desiu ja praktycznie teraz mam dwoje dzieci juz..Tz i pies + trzecie prawdziwe dzidzi w brzuchu siedzi..moze jakos sobie dam rade z ta trojca
ale tak podsumowujac to nie moge narzekac

ps. a na kolacje bede miala placek po wegiersku..zjem polowe bo daja strasznie duze porcje, a druga polowa bedzie na jutro na obiadek.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-18 o 18:51
Stary 2011-10-18, 18:50   #1073
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie potrzebujesz moździerza. po prostu wrzucasz od razu wszystko do kielicha, pieprz zmielony zamiast w ziarenkach a czosnek posiekany lub przeciśnięty przez praskę Wyjdzie na to samo. POLECAM
To napewno wyprobuje! A ser jakis specjalny czy najzwyklejszy zolty?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-18, 18:52   #1074
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
desiu ja praktycznie teraz mam dwoje dzieci juz..Tz i pies + trzecie prawdziwe dzidzi w brzuchu siedzi..moze jakos sobie dam rade z ta trojca
ale tak podsumowujac to nie moge narzekac

ps. a na kolacje bede miala placek po wegiersku..zjem polowe bo daja strasznie duze porcje, a druga polowa bedzie na jutro na obiadek.

Ponoć zawsze pierwsze dziecko bierze się w dniu ślubu a drugie się rodzi jesteś lepsza o jedno dziecko

Stary 2011-10-18, 18:57   #1075
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponoć zawsze pierwsze dziecko bierze się w dniu ślubu a drugie się rodzi jesteś lepsza o jedno dziecko

Stary 2011-10-18, 19:01   #1076
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
No to moja rodzina już jest dalece wielodzietna (mąż+kot+fretka+fretka+fa solka) Bać się, śmiać czy płakać
Stary 2011-10-18, 19:09   #1077
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tak czytam i czytam caly dzień was i z każda godzina stron przybywa niezłe tempo macie pisania
nie wiem jak wam ale mnie od paru dni boli krzyż i chyba na jakieś ćwiczenia sie wybiorę tylko z lekarzem sie skonsultuje
Stary 2011-10-18, 19:14   #1078
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
tak czytam i czytam caly dzień was i z każda godzina stron przybywa niezłe tempo macie pisania
nie wiem jak wam ale mnie od paru dni boli krzyż i chyba na jakieś ćwiczenia sie wybiorę tylko z lekarzem sie skonsultuje
Na bolący krzyż najlepszy jest basen. Od zawsze mam problemy z krzyżem, boli mnie zawsze a w ciąży już w ogóle.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:15   #1079
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
mi narazie jeszcze znosnie a plecami..ale ruchu mi brakuje, ale ze wzgledu na lozysko...bo nie wiem gdzie sie teraz znajduje...wole sie oszczedzac a za 2 tyg USG

Stary 2011-10-18, 19:35   #1080
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

No nareszcie! Dwie godziny nadrabiałam i się udało!!!
Do "starych" tematów już nie będę wracać, ale jeszcze tylko chciałam przywitać wszystkie nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
KArolca, ja Cie 1-szy raz widze bo jeszcze dostepu nie mam do poczty - faktycznie szczuplasek jestes i nie wyglada zebys sie miala roztyc poza brzuchem
Miło, że wrzuciłyście fotki na wątek fajne macie brzusie, ja ciągle myślę, że u mnie nic nie widać Co czwartek robię foto, więc wstawię Wam zestawienie wszystkich jakie zrobiłam i ocenicie.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
mój powiedzial że od razu kupi śpioszki w barwach górnika zabrze tż z kolei fan piłki nożnej

u nas dokładnie tak samo tylko małe przemeblowanko żeby się łóżeczko zmieściło
Mój też jest fanem piłki (sam nawet gra) i twierdzi, że synek to koniecznie będzie piłkarzem a córeczkę będzie zabierał na mecze, żeby wiedziała o co chodzi. Taaaa... marzyciel

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no chyba, ze urodzis w pol godziny po przyjezdzie do szpitala
albo w drzwiach izby przyjec
A znam taki przypadek Znajoma mojej mamy w wieku 32 lat miała pierwszy poród, sama przyjechała jeszcze wtedy maluchem do szpitala, zaparkowała, weszła na izbę i powiedziała, że przyjechała, bo będzie rodzić, a że wcale nie wyglądała na rodzącą kobietę to nikt jej nie chciał wierzyć tylko po 30 minutach trzymała już synka w objęciach

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja zjadłam kanapki z ogórkiem i majonezem (dla mnie to typowe).
A ja myślałam, że już wymioty się mnie nie trzymają, ale jednak na smak majonezu (gdzie zawsze uwielbiałam na kanapce, a w sałatkach to już w ogóle) mnie mdli i od razu wszystko oddaję z powrotem nie wiem co jest...

Cytat:
Ooo , ja jako dziecko byłam niejadkiem i pamiętam jak we mnie w przedszkolu wciskali właśnie makaron z twarogiem na słodko..
Nienawidzę.

Pamiętam jak miałam może z 6 lat i pojechaliśmy do ciociu na urodziny.. Cały stół zastawiony żarciem, a ja obejrzałam stół w lewo i w prawo i płacz..
Pytają mnie się , co mi jest, a ja im na to, że nie ma nic do jedzenia, a ja głodna jestem. I w końcu chleb z masłem jadłam
Strasznym dzieckiem byłam.

Do tej pory jem dużo, ale tylko to, co lubię. A nie lubię wielu rzeczy

W ogóle to lubię słono i mięsnie.
Ja zrobiłam podobną akcję u ciotki na imieninach oczywiście znam to tylko z opowieści, bo sama nie pamiętam Ale podobno narobiłam afery, że nie ma na stole "białej szynki" czyli słoniny! Rozumiecie to A wszystko było winą dziadka, który jak mnie pilnował pod nieobecność rodziców to robił mi kanapki ze słoniną i cebulą - tak jak sam jadł, bo ja chciałam to co on zawsze jak to opowiadają to robię facepalm, mega wiocha

Cytat:
Moja gin mnie ciągle opierdziela, że się depiluję. Wy się nie golicie w ciąży? Ja mam problem z wrastającymi włoskami i do tego ona się przywala, że mi się zrobi jakieś jeszcze zapalenie (choć nigdy nie miałam żadnego). Starałam się nie golić, ale nie mogę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości