|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
dzień dobry
u nas dziś nocka znowu pod tytułem "śpimy wszyscy w jednym łóżku" Fiip przyszedł już jakoś po połnocy, a o 2 Lilka zaczęła kwękać w łóżeczku ale ja byłam taka nieprzytomna i tż do niej wstał, przyniósł ją do łózka, położył obok mnie , a ja podobno nieprzytomnym głosem do niego: "Co ona tu robi?" dałam jej smoka i odwróciłam się spać. Obudziła się na jedzenie ok 4.
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Jaka jest fajna stronka na której mogę przesłać FILMY i że mogę mieć dostęp tylko JA ? żeby filmy nie były publiczne ?!
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
na youtube mozna ustawic prywatnosc i filmik widzisz tylko Ty albo ktos kto dostanie link od Ciebie
|
#1835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() U mnie noc taka jak wczoraj, bo do dziecka wstawałam tylko raz, więc super, ale ból gardła nie dawał mi spać ![]() Cytat:
Korzystacie z niego?Patrzyłam na takie coś: http://www.justbaby.pl/spiworek-do-f...ozka-baby.html http://mamagama.pl/jj-cole-lite-maly.html http://allegro.pl/sliczny-spiworek-d...869635369.html http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...862636930.html Jak myślisz, który najlepszy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Widzę, że jakieś wirusy panują na naszym watku. Kurujcie sie dziewczyny i wracajcie do zdrówka
A my prosimy o kciuki, idziemy za godzinke na szczepienie. Ostatnio po szczepieniu Dominik płakał przez 4 h i przez 2dni miał goraczkę. mam nadzieje, że teraz będzie inaczej. a w ogóle chcemy zamienić 6w1 na 5w1, ciekawe czy nam dr pozwoli? Cytat:
A co do butelek to myśle, że nic złego nie robisz podgrzewając wodę w mikrofali. Sama tak robię, albo mam w termosie. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do bólu to może ze stresu zwiazanego właśnie a tą sytuacją z lekarzem Tymka?? Chyba, że masz takie napady migrenówki, bo ja takie własnie mam, że od czasu do czasu jak mnie taki ból głowy złapie to żadna tabletka nie pomaga i aż wymiotować mi się chce. Wtedy tylko może pomóc mi leżenie w ciszy w łóżku i przespanie się.. Na szczęście od czasu porodu jeszcze nie dopadł mnie taki ból. Cytat:
Mimy Dominika podczas kapieli też nas rozbrajają ![]() A co chrzcin to ja miałam w domu. My mielismy chrzciny od13:30-14:30 i rodzice z jednej strony jak i z drugiej zasugerowali mi, że nie mam robić obiadu, tylko kawę i kolację. To mi bardzo odpowiadało. A na chrzcinach była tylko najblizasza rodzina + moja przyjaciółka z mężem jako chrzestna. A co do pomocy to każdy cos mi zrobił, więc nie było tak źle. Kawa: tort - robiła teściowa tort rafaello - robiła mama jabłecznik - robiła mama chałwowiec - ja Kolacja: - schabowy nadziewany pieczarkami - ja - bułki nadziwane takie ale krokiety - mama - strogonow - ja - sałatka warzywna - babcia - sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasami - ja - mini sucharki takie przystrojone pastą łososiową i warzywami - mąż - kurczaki pieczone - ja - jajka nadziewane pastą łososiową - ja - pstrąg wędzony - koreczki śledziowe - grzybki marynowane - wędliny, ogórki, pomidory - tacka serów Cytat:
Bierze do buźki całe piąstki, a jak ma pod ręką jakiś kocyk, albo pieluszkę, to ją chwyta i tez pakuje do buzki.2. Tak podnosi główkę szczególnie jak leży u mnie na ramieniu. 3. Jak najbardziej normalne. Ciesz się bo jesteś szczęściarą ![]() 4. Bardzo ładna waga
|
|
#1839 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. U nas nocka taka sobie. Mała spała od 20.30 do 3.45 - obudziła się na karmienie podczas którego postanowiła zrobić kupę (słyszałam jak idzie
) więc skończyłam karmić i trzeba było ją przebrać. Oczywiście się rozbudziła i w naszym łóżku wiła się jak robak, jak zaczęła przysypiać to znowu poszła kupa kolejne przebieranie więc, podczas którego nie omieszkała jeszcze osrać swojej matki bo nie dokończyła dzieła. Nie muszę mówić, że po całej akcji oczy miała jak 5 zł. Dałam więc cyca - zasnęła, przełożyłam do łóżeczka, spala ok 45 minut, a później do rana było wiercenie się, kwilenie sapanie itp. dźwięki![]() Cytat:
ja też trochę zdrapywałam choć wiem, że nie wolno, ale korciło mnie bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-19 o 10:45 |
|||
|
|
|
#1840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka roznica wieku mi odpowiada bo 1-2latkowi (takiemu jak moj) to nic bym nie wytlumaczyla. wczesniej chodzil do żlobka wiec i tak bym miala jedno. czasem mi glupio ze ja w domu a on do 16 w zlobie/przedszkolu (i tak inaczej nie moge po niego jechac bo kinga je akurat ok 15...), ale on w sumie do domu nie chce wracac bo ma tam niezla zabawe.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
2. tak 3. tak, moja chrzesnica tak miala... 4. tak moja chudsza, 6200 g czyli ze skoro tyle wazy to jej tłuste nocne mleko niepotrzebne widocznie
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-19 o 10:58 |
|||
|
|
|
#1841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 11 tygodnico do pytań to u nas jeszcze spokój, ślinić się ślini ale nie ładuje nic do buzi oprócz rączek a co do siadania to i owszem jesli to podnoszenie to poczatek siadania ![]() Cytat:
no u niego to juz spanie nocne sie zaczyna jak zaśnie między 18 a 19 , najczęsciej się budzi miedzy 2 a 3 na jedzenie a raz ja go obudziłam po 5 bo się już bałam że tak długo śpi bez jedzenia :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek zdrówka !!! Brunetka u nas charczenie tzw sapka była objawem skazy u nas nocka dziwna bo 1 raz zaliczyliśmy pobudkę zaraz po połozeniu sie spać, Szymek padł znowu po 18 zjadając tylko 70ml no i o północy zgłodniał , zjadł 110ml i spał do 6 z przerwą o 5 na smoka ![]()
|
||||||
|
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Widzę że na forum jeden wielki szpital... Teraz chyba jak ktoś nie choruje, to jest szczęściarzem ![]() Zdrówka wszystkim życzę! Wczoraj załatwiliśmy chrzest ![]() Patrzę teraz na Allegro za jakąś szatką i świecą. Pogoda znośna, więc zaraz po karmieniu ruszmy w miasto. Moja niunia przy ubieraniu kombinezonu nie krzyczy, nawet przy czapce ją zagadam, ale jak już w wózku lezy i jej nie wożę, to już krzyczy. Czsem muszę trochę pojeździć, żeby zasnęła i mogę się do końca ubrac... Nie wiem jak to będzie zimą... W samochodzi też jest spokój kiedy jedziemy, ale wystarczy korek czy skrzyżowanie z małym postojem, włacza syrenę i nawet smoczek jej nie zaknebluje... Mam nadzieję, że wyrośnie z tego ![]() A na spacerze to tak jak u Jacieee - usypiamy/oszukujemy, książeczka w łapkę i spokój. Tylko szkoda, że zima idzie, siedzenie na ławce będzie niewykonalne Dziubek, a Szymek nie bał się Ciebie w tej masce? Ja dziś w turbanie podeszłam do łóżeczka i płacz był. Patik, ładne ubranko kupiłaś! ![]() Moja mama proponowała chrzciny w domu jeszcze wczoraj, że pomoże i w ogóle... Najpierw wymaga żeby pół rodziny zaprosić a potem żeby ich w domu pomieścić Ja tam sajgonu w domu nie chcę. U nas będzie min 13 a max 17 osób.... I jeszcze pewnie z pół rodziny się obrazi, że ich nie ma.... A w tyłku to mam! Patik, iel ludu u Ciebie będzie? Gorących chyba wystarczy. Sałątkę możesz tradycyjną zrobić i gyrosową np. Agula, dla Lilki, moja jutro 11 tyg kończy Slini się i gryzie piąstki. Zosiak spi od około 20 do 5-6 rano, ale ja ze względu na moje cyce budzę ja na karmienie około 23-24. W dzień też ma i drzemki i dłuższe spanie ![]() No no , Baboniku, to chrzcimy razem Czyli my , Wy, Patik i chyba Telik jeszcze w tej dacie U nas msza 10, potem knajpa: przystawka - sałatka z łososiem, żurek, polędwica w kurkach z ziemniakami i surówkami, tort , 2 ciasta, napoje. Bezalkoholowo postanowiliśmy się bawić. Myśle że max 3 h i będzie po sprawie
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesz się, że tak ładnie śpi. Ja się cieszę . Baaaardzo się cieszę ![]() Cytat:
Tak trochę dla "jaj" próbowaliśmy zaplanować płeć . Udało się
|
|
|
#1844 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja się ślini. Do siadania raczej jeszcze się nie rwie.. ciesz się że tyle śpi! Pięknie przecież waży. Cytat:
U nas chrzciny o 10 na głównej mszy, ( do chrztu podobno 4 dzieci razem z naszą) Goście to najbliższa rodzina: -moi rodzice 2sztuki -teście ![]() 2 sztuki-mój brat z dziewczyną 2sztuki -mój najmłodszy brat lat 11- 1 sztuka - dwóch braci tz z żonami 4sztuki ( w tym jeden jest chrzestnym) -brat teżeta z dziewczyną 2 sztuki -chrzestna z mężem 2sztuki -prababka Sary-1sztuka -my 2sztuki i się nazbierało 19 osób ![]() Skoro chrzciny tak wcześnie to pewnie zechcą wszyscy trochę posiedzieć przy stole ![]() Już mi się żygać chcę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Stresują mnie te chrzciny. Bardzo. Chcę to mieć za sobą. Cytat:
Byłam w sklepie na zakupach pierwszej potrzeby do lodówki. Sara z teściową wrrrr aż mnie coś trafia... Oczywiście noszona na rękach, bo kwękała podobno. Kwękała bo śpiąca, a ta do niej gada jakby to miało ją uspokoić.. Potem jej nie mogłam uspać długo. Jednak matka sama najlepiej zna własne dziecko i jego potrzeby. Kiedyś mnie odwiozą do wariatkowa z tego domu, słowo daję. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Wodaqua o jakiej szatce myślisz? o matko, świeca. Zapomniałabym U nas podobno na chrzcie jest, że dziecku się kładzie chusteczkę na klatę piersiową :confu sed: tylko c to za chusta i skąd mam ją wziąść?
|
||||||
|
|
|
#1845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mała paskuda. Tylko w nocy słyszę: tup, tup, tup i gramoli się do nas na wyro. Przylepa się zrobił. Co on będzie sam spał w swoim pokoju, jak my we 3 w innym .Cytat:
Poczekaj aż mała zacznie jeść inne rzeczy niż mleko. To dopiero będą cyrki Wszyscy będą najmądrzejsi. Kuba był niejadek i moja mama uparła się, że to dlatego, że mu źle gotuję . No to mówię:" to mamusia mu coś ugotuje i go nakarmi, ja się nie wtrącam". Już większy był. Ugotowała rosołek... nakichał na niego. Więcej mi nie dawała wykładu, na temat kamienia mojego dziecka . Już niedługo się zacznie ![]() Patik poszukaj na all "szatka" to Ci wyskoczą.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-19 o 11:39 |
||
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
witam poludniowo
na początku chę siępochwalić, że Natalia kończy dzisiaj o 20.30 3 miesiące ale moja Nati przechodzi chyba jakiś skok, bo niedawno budziła mi się w nocy 1x- 2x, a teraz nawet 4x , już nie wspomnę,że w dzień prawie nie spi , no na dworze a w domu to jak już uśnie to pośpi 15-20 min, a jeszcze niedawno portafiła spać nawet 2-3 h ,, to chyba skok ..i gratuluję wszystkich zaczętych tygodni i miesięcy jeżeli trzeba trzymam kciuki za potrzebujące ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- no i juz pospane, przespała całe 10 min.
|
|
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do maski to moje dziecko widać inne uwielbia się też gapić na opaskę jak mam na włosach , chyba będzie fryzjerem Cytat:
ale te szatki np na giełdzie z ciuchami u mnie też sprzedają w budzie z ciuszkami dla dzieci (tymi do chrztu też )Cytat:
za 3 miesiące ![]() dziewczynki bo będzie !!!!!!pisałam ostatnio, że ważna wiadomość w Klubie-wątek "nasz dzieciaczkowy album" no i ??????? tylko parę z Was weszło , przeczytało i zrobiło co miało zrobić Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-19 o 12:07 |
|||
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamawiałam na allegro świece i szatke - ponoć robią to chrzestni ale wolałam sama wybrać. Na szatce wyszyta była data chrztu, imię dziecka i mały aniołek
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-10-19 o 12:01 |
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Patik to vhodzi o szatke->http:// allegro.pl/szatka-na-chrzest-haft-imie-data-chrztu-szatki-i1861666255.html
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
czesc...........
nawet nikt nie zauwazyl ze mnie nie ma ![]() wpadam tylko na chwile bo mam armagedon od poczatku tygodnia! brat przywiozl mi malego (chrzesniaka 2 latka) na tydzien bo otwieraja sklep! dwojka dzieci to dla mnie za wiele 2 latek i 2 mc maluszek Padam na kolana przed wszystkimi mamami ktore maja podobna dwojke!!!!! Podziwiam za cierpliwosc i siły dla mnie to za wiele!!!!!! JESTESCIE WIELKIE! |
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nie bede pisac jaka u nas nocka bo jak sie chwale to potem dzieć sie psuje ![]() Marinka Aania Monia dzięki za opinie o kuchence mikrofalowej ja oczywiście podgrzewam tylko wode ale też zastanawiałam sie jak Crazy czy można mleko mm tylko podgrzać nie zagotować Meszsares ja też z wiekowych i jeśli mąż zdecyduje sie na drugie dziecko to zaczniemy starania jak Krystusiowi stuknie roczek bo nigdy nie wiadomo kiedy sie zajdzie Dziubek postaram sie wysłać fotke Krystusia wole sie Twojemu mężowi nie narażać ![]() Wodaqua mój synek nie reagował na turban na głowie ale jak go zdjęłam i włosy sterczały we wszystkich możliwych kierunkach to moje dziecko zaczęło sie śmiać z własnej matki Patik u nas chrzestna kupiła szatke a chrzestny świece Sweet ja zauważyłam że Cie nie ma wydaje mi sie że z dwójką własnych dzieci jest inaczej
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten ból głowy to chyba z przeziębiebia po prostu. Zawsze przy katarze tak mnie męczy. Dzięki Cytat:
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
no i jeszcze Zdrówka dla chorych
i Za wszystkie rozpoczęte tygodnie i miesiące naszych pociech
|
|
|
|
#1857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
... (chodziło o to, że nie dawałam słodzonych soczków, herbatek) Potrzeba duuużo cierpliwości
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
kurde may się mi obudził zanim zdążyłam całe nadrobić ehhhh ale za szczepienie trzymam mocne!!! kurde ach babcia woła "mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiii twój syn cię woła " lecę............... zdrówka baby
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w końcu wózek
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brrr, aż mnie trzącha, jak to czytam, a wiem, że i u nas tak będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

i smaruj. U mnie na odparzenia działa bephanten i sudocrem.
Korzystacie z niego?

zębole

Nie chcę żeby była chora
), a potem uderzylo cala sila na glowie i tak trzyma
siostrzenica TZta ma 13 lat i jej nie puscilo..
ja też trochę zdrapywałam choć wiem, że nie wolno, ale korciło mnie bardzo 
podejrzewaliśmy, ze to przez tą flanelową pieluchę, która nakładaliśmy na pampersa(tak kazał lekarz od bioderek) i przestałam jej ja wkladac-wogóle nie widzę za bardzo sensu- kolejna wizyta 10 listopada dopiero. 

:confu sed: tylko c to za chusta i skąd mam ją wziąść?

Zakończone: 2
klask i: