Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 10:14   #1831
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

dzień dobry
u nas dziś nocka znowu pod tytułem "śpimy wszyscy w jednym łóżku"
Fiip przyszedł już jakoś po połnocy, a o 2 Lilka zaczęła kwękać w łóżeczku ale ja byłam taka nieprzytomna i tż do niej wstał, przyniósł ją do łózka, położył obok mnie , a ja podobno nieprzytomnym głosem do niego: "Co ona tu robi?" dałam jej smoka i odwróciłam się spać. Obudziła się na jedzenie ok 4.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:14   #1832
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Jaka jest fajna stronka na której mogę przesłać FILMY i że mogę mieć dostęp tylko JA ? żeby filmy nie były publiczne ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:17   #1833
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Też, ale nie robiłam tego ze wzgledu właśnie że jest tzn. było za CIEPŁO.Doszłam do wniosku, że sam pampers jest dosyć szeroki, a szeroko-pieluchowanie robię w ten sposób, że jak ją noszę to noszę na moich biodrach, ze te nóżki ma szeroko - też zalecenie doktorka.

Wietrz jej teraz te wargi,bo to szczypie cholernie i smaruj. U mnie na odparzenia działa bephanten i sudocrem.
Moja śpi na brzuchu albo na plecach-robie też jej cwiczenia. a co do odprzen, to zobaczymy co dziś powie pediatra, ale te ją wietrzę.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:17   #1834
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jest fajna stronka na której mogę przesłać FILMY i że mogę mieć dostęp tylko JA ? żeby filmy nie były publiczne ?!
na youtube mozna ustawic prywatnosc i filmik widzisz tylko Ty albo ktos kto dostanie link od Ciebie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:20   #1835
brumek
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
U mnie noc taka jak wczoraj, bo do dziecka wstawałam tylko raz, więc super, ale ból gardła nie dawał mi spać

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Zanim Natka odpisze ad swojego, to wrzucam - może o ten chodziło?https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4959 (śpiworek Candide)
Aniu, całuję Ci po nogach za to A powiedz, jak się sprawdza w praktyce? Wygodne toto? Korzystacie z niego?
Patrzyłam na takie coś:
http://www.justbaby.pl/spiworek-do-f...ozka-baby.html
http://mamagama.pl/jj-cole-lite-maly.html
http://allegro.pl/sliczny-spiworek-d...869635369.html
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...862636930.html
Jak myślisz, który najlepszy?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
- Martwi mnie to jej spanie - choć oczywiście się ciesze.... wczoraj zasnęła o 20.00, butle zjadła o 6 rano i co? dalej spi! wprawdzie w dzień w ogóle nie spi, ale czy to normalne że takie małe dziecko przesypia całe noce bez najmniejszej pobudki?
- pomijam fakt, że waży 6800g
Co do tego, to patrząc na wagę, chyba kompletnie nie musisz się przejmować długim spaniem

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy szczepienia na pneumokoki i rotawirusy, więc poprosze o kciuki

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim życzę dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych!
Dzięki, Madziu Przyda się

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
No i idzie do mnie choroba od Was wirtualnie
W nocy o 1 obudziłam się z zatkanym nosem.
Zażyłam polopirynę i cerutin, jakoś żyję.
Nie daj się Paticzku!!! Ja już mam serdecznie dosyć. A tym bardziej to wkurzające że nic a nic nie można brać właściwie, żeby złagodzić objawy
Stary 2011-10-19, 10:33   #1836
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A teraz pytanko do mam chustujących: czy nadal nosicie swe pociechy w chustach? (Wiem że któraś ma polar specjalny, ale mi chodzi o te bez tego polaru lub kurtki ) Bo moje cudowne maleństwo w wózku wpada w szał i chce być noszony Parę razy już musieliśmy go nieść na spacerze a wózek się po prostu wietrzył I jak idziemy w trójkę to jeszcze luz, ale jak idę z małym sama na spacer to trochę ciężko pchać wózek i nieść Natana na rękach... Dzisiaj już mądra założyłam na spacer chustę, więc młody częściowo leżał w wózku (akurat zasnął) a większą część drogi spędził w chuście...
tak, mialam ostatnio w zeszly piatek jak szlkismy o 18:30 na nauki do kosciola dla rodzicow i chrzestnych. kurtke mialam lekka, otwarta, pod nia zamotaną kinge w cieplym ubraniu i czapce. zakryta byla bokami kurtki troche. ew pozniej jak bedzie zimniej bedzie zamotana w kombinezzonie jak bedzie trzeba. artura wozilam do zlobka w nosidle i zimna zwyczajnie w kombinezonie byl, nie przeszkadzalo mu, nawet przezylismy jeden upadek na mój tyłek, bo slisko bylo.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:34   #1837
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj małemu na all ten przyrząd gimnastyczny z Playskool - może to go przekona do leżenia na brzuszku
U nas troche to polepszylo leżene na brzuszku, ale odrazu cudów nie ma co sie spodziewać

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:36   #1838
madzia1k1
Raczkowanie

Widzę, że jakieś wirusy panują na naszym watku. Kurujcie sie dziewczyny i wracajcie do zdrówka Ja tez tak od kilku dni rano mam takie gardło zawalone, ale potem w ciągu dnia przechodzi i jest ok. mam nadzieje, że się nie rozwinie

A my prosimy o kciuki, idziemy za godzinke na szczepienie. Ostatnio po szczepieniu Dominik płakał przez 4 h i przez 2dni miał goraczkę. mam nadzieje, że teraz będzie inaczej. a w ogóle chcemy zamienić 6w1 na 5w1, ciekawe czy nam dr pozwoli?

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No wlasnie mialam pytac o to. Ja tez podgrzewam tylko wode, bo pisalyscie tu, ze niby nie wolno, ale tak szczerze, przeciez nie podgrzewam jej do wrzenia, tylko troche zeby byla ciepla. To tez szkodzi? Przeciez nasze mleko z cycka ma temperature naszego ciala, a na jakims opakowaniu od MM czytalam, ze woda do przygotowania mleka moze miec 40 stopni. Jesli podrzewajac w mikrofali nie przekrocze tej temperatury, to chyba powinno byc ok? Jak myslicie? To takie moje rozważania.

Przy okazji, skoro już piszę... ledwo żyję. Mam jakieś cholerne przeziębienie. Zaraziła mnie siostra - mam ochotę ja udusić. Nie chodzi mi o mnie, tylko o mała. Póki co jeszcze jest OK, ale czuję, że to kwestia czasu. Przecież przez większość dnia tylko ja się nią zajmuję. Umieram ze strachu, co to będzie skoro ja się czuję jakby mnie walec drogowy przejechał, a co dopiero bedzie z takim maleństwem?? Boję się, wiem że na zapas, ale jednak.Nie chcę żeby była chora

Zdrówka życzę.
A co do butelek to myśle, że nic złego nie robisz podgrzewając wodę w mikrofali. Sama tak robię, albo mam w termosie.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

A w tygodniu to Lilka wozi się w gondoli, wychodzę na dwór kiedy już dłuższy czas nie śpi, zatankuję ją do pełna i przeważnie prześpi cały spacer, a nawet dłużej i potem spaceruje na tarasie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Też tak robię Wychodzę z Domkiem na spacer zawsze przed planowaną drzemką. Jak jest zmęczony to nie zdążę dobrze z mieszkania wyjść, a on już śpi Jak jest wyspany to szybko go wózek nudzi i zaczyna się kręcić i marudzić
U nas też taka strategia, od 7 rano bawimy się i już koło 10-11 Dominik jest spiący, to wtedy daję mleczko i przeważnie już na karmieniu zasypia. To wtedy ubieram go (nieraz na śpiaco), do wózeczka i spacer ok 1-1,5h, a potem jeszcze 1h na balkonie. Na świeżym powietrzu Dominik potrafi nawet 3,5 h spać. Ubierania nie lubi jak jest już bardzo zmęczony, ale jak go już wkładam do wózka to jest odlot i śpi.

Cytat:
Jacieee u mnie już od jakiegoś czasu chlapie wodą Emi, dzisiaj jak kładłam ją na brzuszek w wanience to nóżkami robiła tak jakby chciała pływać. Mój D jak ją kapie to robi jej kulu-lulu - tak to nazywamy, że lekko ją pochyla na boczek a ona przekręca się na brzuszek, a potem znowu z brzuszka na drugi boczek i mogłaby tak w nieskończoność

Dziubek a przy jakim świetle siedzicie o tej 18stej? moja też jest zmęczona i ma tak, że je o 16/16:30 do 17stej jest aktywna a o 18stej ma drzemkę. Ta drzemka nie jest taka raz dwa, bo już bardziej zmęczona jest.Wtedy ją noszę do usypiania zazwyczaj max 15 min, ale przy tym marudzi, stęka, popłakuje, ale zasypia. Kładę ją do łóżeczka i śpi do 1h.O 18stej już jest ciemno i dziecko chyba się jeszcze wiesz nie umie raz dwa dostosować.Boję się tej godziny do tyłu

Zgubiłam gdzieś rurkę od Fridy
Wrr.
Emi śpi więc Ja też idę.
Ja też sie boje przesuniecia czasu, bo to będzie znaczyło, że Dominik będzie zasypiał o 18 a budził się o 5 na dobre. Będziemy próbować przestawić.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ad 2. Pediatrę zmieniam już na bank

Ad 1. Łączę się w bólu Mnie dziś po południu tak głowa rozbolałam, że aż jakiś drgawek dostałam Myślałam że wypadek spowoduję, bo akurat jechaliśmy z Tymkiem samochodem, ledwo na oczy widziałam...
I tak z minuty na minutę było coraz gorzej, a nie miałam żadnego APAPu ani nic i jak po kilku godzinach dotarłam do domu, to już sie ledwo na nogach trzymałam Ale teraz już prawie przeszło
Ja też chcę mieć bliźniaczkę
Dobrze robisz, że zmieniasz pediatrę, bo dla mnie to tez jakieś dziwne, że jeszcze Tymka nie zaszczepiła ta baba, skoro tak pięknie rośnie i wyniki w normie.

A co do bólu to może ze stresu zwiazanego właśnie a tą sytuacją z lekarzem Tymka?? Chyba, że masz takie napady migrenówki, bo ja takie własnie mam, że od czasu do czasu jak mnie taki ból głowy złapie to żadna tabletka nie pomaga i aż wymiotować mi się chce. Wtedy tylko może pomóc mi leżenie w ciszy w łóżku i przespanie się.. Na szczęście od czasu porodu jeszcze nie dopadł mnie taki ból.

Cytat:
Sarka jeszcze tak nie wierzga żeby ściany były pochlapane, ale jej miny w wodzie..bezcenne: hahaha:.
No i idzie do mnie choroba od Was wirtualnie
W nocy o 1 obudziłam się z zatkanym nosem.
Zażyłam polopirynę i cerutin, jakoś żyję.
Trzeba uzupełnić domowa apteczkę bo nie ma nic oprócz tego wyżej.
Pobudek z 5, próbowałam ją udobruchać i wzięłam do sypialni ale nic z tego, od 6,30 walcowała do teraz. Biorę to na klatę, już przyzwyczaiłam się do wstawania tyle razy.
Aha. po nakarmieniu Sary 2 godziny nie mogłam spać, rozmyślałam o tym i siamtym...
Chcę mieć chrzciny za sobą!!!
Zamówiłam jednak ubranko http://allegro.pl/show_item.php?item=1882956990

Dziewczyny które robiły chrzciny w domu:
jakie menu? co z przystawek i gorących dań?
Myślałam o rosole+ kurczak, ziemniaki surówka, flaki, bigos- 3 gorąc wystarczą? czy coś jeszcze?
z przystawek: wędliny, jakieś 2 sałatki (jakie?) i co jeszcze?
Brunetka jak to u Ciebie wyglądało? wogóle ktoś Ci pomagał to przygotować?
Zdrówka również życzę

Mimy Dominika podczas kapieli też nas rozbrajają

A co chrzcin to ja miałam w domu. My mielismy chrzciny od13:30-14:30 i rodzice z jednej strony jak i z drugiej zasugerowali mi, że nie mam robić obiadu, tylko kawę i kolację. To mi bardzo odpowiadało. A na chrzcinach była tylko najblizasza rodzina + moja przyjaciółka z mężem jako chrzestna. A co do pomocy to każdy cos mi zrobił, więc nie było tak źle.
Kawa:
tort - robiła teściowa
tort rafaello - robiła mama
jabłecznik - robiła mama
chałwowiec - ja

Kolacja:
- schabowy nadziewany pieczarkami - ja
- bułki nadziwane takie ale krokiety - mama
- strogonow - ja
- sałatka warzywna - babcia
- sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasami - ja
- mini sucharki takie przystrojone pastą łososiową i warzywami - mąż
- kurczaki pieczone - ja
- jajka nadziewane pastą łososiową - ja
- pstrąg wędzony
- koreczki śledziowe
- grzybki marynowane
- wędliny, ogórki, pomidory
- tacka serów

Cytat:
Tak ślini się niemiłosiernie

Dziewczyny mam kilka pytań: (Lila kończy dziś 11 tyg)
- czy Wasze dzieciaczki też się tak niemiłosiernie ślinią? i piłują wszystko co mają pod ręką?
- czy Wasze dzieciaczki też się już ciągną do siadania?
- Martwi mnie to jej spanie - choć oczywiście się ciesze.... wczoraj zasnęła o 20.00, butle zjadła o 6 rano i co? dalej spi! wprawdzie w dzień w ogóle nie spi, ale czy to normalne że takie małe dziecko przesypia całe noce bez najmniejszej pobudki?
1. Tak ślini się niemiłosiernie Bierze do buźki całe piąstki, a jak ma pod ręką jakiś kocyk, albo pieluszkę, to ją chwyta i tez pakuje do buzki.
2. Tak podnosi główkę szczególnie jak leży u mnie na ramieniu.
3. Jak najbardziej normalne. Ciesz się bo jesteś szczęściarą
4. Bardzo ładna waga

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:40   #1839
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry. U nas nocka taka sobie. Mała spała od 20.30 do 3.45 - obudziła się na karmienie podczas którego postanowiła zrobić kupę (słyszałam jak idzie ) więc skończyłam karmić i trzeba było ją przebrać. Oczywiście się rozbudziła i w naszym łóżku wiła się jak robak, jak zaczęła przysypiać to znowu poszła kupa kolejne przebieranie więc, podczas którego nie omieszkała jeszcze osrać swojej matki bo nie dokończyła dzieła. Nie muszę mówić, że po całej akcji oczy miała jak 5 zł. Dałam więc cyca - zasnęła, przełożyłam do łóżeczka, spala ok 45 minut, a później do rana było wiercenie się, kwilenie sapanie itp. dźwięki

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ciemieniucha - mojej Blanie tez sie zaczyna robic. I juz sie boje, bo u pierwszej cory nie zwalczylam tego do dzis (2 lata). Dostala w 3 mies na brwiach i czole, potem zniknelo (znaczy zdrapalam ciii), a potem uderzylo cala sila na glowie i tak trzyma siostrzenica TZta ma 13 lat i jej nie puscilo..
Ciemieniucha do 13 r.ż ja też trochę zdrapywałam choć wiem, że nie wolno, ale korciło mnie bardzo

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej laski.

U nas noc okropna, było 9488477 pobudek...
ledwo patrzę na oczy.
Oczywiście cały czas ja wstawałam, bo M. przecież musi się wyspać do pracy.
Idę, bo znów się młody drze.

Miłego!
O boże, współczucia!

Cytat:
(Lila kończy dziś 11 tyg)

Cytat:
Dzień Dobry.
Mój dzieciaczek śpi i korystając z okazji nadrobiłam Was w sporej cześci Dzisiaj mamy szczepienia na pneumokoki i rotawirusy, więc poprosze o kciuki
Moja mała rybka ma potworne odparzenia na wargach sromowych podejrzewaliśmy, ze to przez tą flanelową pieluchę, która nakładaliśmy na pampersa(tak kazał lekarz od bioderek) i przestałam jej ja wkladac-wogóle nie widzę za bardzo sensu- kolejna wizyta 10 listopada dopiero.
Też miałyście takie zalecenia??

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-19 o 10:45
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:57   #1840
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
właśnie dlatego mam taką a nie inną różnicę w wieku maluchów 3 lata to idealnie, Kuba w przedszkolu, duży, rozumny, pomocny i "charakterny" (ale to po tatusiu, bo ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem)
tez tak mam, tyle ze dziec charakterny chyba po mnie bo diabeł wcielony taka roznica wieku mi odpowiada bo 1-2latkowi (takiemu jak moj) to nic bym nie wytlumaczyla. wczesniej chodzil do żlobka wiec i tak bym miala jedno. czasem mi glupio ze ja w domu a on do 16 w zlobie/przedszkolu (i tak inaczej nie moge po niego jechac bo kinga je akurat ok 15...), ale on w sumie do domu nie chce wracac bo ma tam niezla zabawe.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny które robiły chrzciny w domu:
jakie menu? co z przystawek i gorących dań?
Myślałam o rosole+ kurczak, ziemniaki surówka, flaki, bigos- 3 gorąc wystarczą? czy coś jeszcze?
z przystawek: wędliny, jakieś 2 sałatki (jakie?) i co jeszcze?
Brunetka jak to u Ciebie wyglądało? wogóle ktoś Ci pomagał to przygotować?
ja ci powiem jak to z moim starszym bylo: menu podobne tyle ze zamiast flakow i bigosu kazda z babć przygotowala cos z mies: kotlety, schabowe... i kazda blache ciasta, do tego zamowiony tort. salatki 3 zrobilam: owocowa, zwykla warzywna i jakas z mieskiem gotowanym. dzien wczesniej je robilam (nikt mi w domu nie pomagal bo nie bylo nikogo). bigos bym dala w ramach ew przystawek.u mnie bez alkoholu, i tak sami kierowcy. teraz tez bez.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

1- czy Wasze dzieciaczki też się tak niemiłosiernie ślinią? i piłują wszystko co mają pod ręką?
2- czy Wasze dzieciaczki też się już ciągną do siadania?
3- Martwi mnie to jej spanie - choć oczywiście się ciesze.... wczoraj zasnęła o 20.00, butle zjadła o 6 rano i co? dalej spi! wprawdzie w dzień w ogóle nie spi, ale czy to normalne że takie małe dziecko przesypia całe noce bez najmniejszej pobudki?
4- pomijam fakt, że waży 6800g
1. tak
2. tak
3. tak, moja chrzesnica tak miala...
4. tak moja chudsza, 6200 g czyli ze skoro tyle wazy to jej tłuste nocne mleko niepotrzebne widocznie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-19 o 10:58
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:11   #1841
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej laski.

U nas noc okropna, było 9488477 pobudek...
ledwo patrzę na oczy.
Oczywiście cały czas ja wstawałam, bo M. przecież musi się wyspać do pracy.
Idę, bo znów się młody drze.

Miłego!
biedna Ty podziwiam!!!

Cytat:
Hej kochane... znowu nie nadrobie, wybaczcie... Widzę, że mamy zbiorową grypę na wątku? ja póki co odpukać zdrowa, Lila też
Wczoraj bylyśmy do szczepienia, tak że mamy nastepne z głowy.

Patik jak wprawdzie nie Brunetka, ale też robiłam w domu. My mielismy chrzest o 16.00, trwał 10min, o 16.15 już byliśmy w domu, na obiad był rosół, schabowy/pierś z kurczaka/kotlet szwajcarski/stripsy, ziemniaki, 2 surówki. a na stół poźniej trochę ciasta/ciastek, wędliny, faszerowane jajka, 2 sałatki: jarzynowa i druga z żółtym serem. No i wiadomo... tort, kawa, herbata, wino, wódka, napoje. Osób było ok 20 i wszystkiego duuużo zostało.... aaa no i jako drugie ciepłe danie był gulasz meksykański - ale zupełnie zbędny bo w sumie na siłe go jedliśmy...niby nie było tego tak wiele, a jednak dużo za dużo

- czy Wasze dzieciaczki też się tak niemiłosiernie ślinią? i piłują wszystko co mają pod ręką?
za 11 tygodni
co do pytań to u nas jeszcze spokój, ślinić się ślini ale nie ładuje nic do buzi oprócz rączek a co do siadania to i owszem jesli to podnoszenie to poczatek siadania

Cytat:
Ja też się bałam, ale jak wyczułam że ona jest taka że się poddaje i trzymam ją tak jak mi pasuje i ona się nie burzy.Uwielbia się kąpać i aż się śmieje jak zacznie nóżkami chlapać.Nawet jak zamoczy sobie uszka to nie protestuje, czasem mam wrażenie, że mogłaby zanurkować
No wariatka.

Ale jak idzie spać o 18stej to o której wstaje?
Moja jak poszła spać o 20stej to wstała o 21wszej, jakby się nie obudziła, zrobiłabym to za nią, wykąpałam, nakarmiłam i ponownie poszła spać i spała do 4.

no u niego to juz spanie nocne sie zaczyna jak zaśnie między 18 a 19 , najczęsciej się budzi miedzy 2 a 3 na jedzenie a raz ja go obudziłam po 5 bo się już bałam że tak długo śpi bez jedzenia :P

Cytat:
Dzień Dobry.
Mój dzieciaczek śpi i korystając z okazji nadrobiłam Was w sporej cześci Dzisiaj mamy szczepienia na pneumokoki i rotawirusy, więc poprosze o kciuki
Moja mała rybka ma potworne odparzenia na wargach sromowych podejrzewaliśmy, ze to przez tą flanelową pieluchę, która nakładaliśmy na pampersa(tak kazał lekarz od bioderek) i przestałam jej ja wkladac-wogóle nie widzę za bardzo sensu- kolejna wizyta 10 listopada dopiero.
Też miałyście takie zalecenia??

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U nas troche to polepszylo leżene na brzuszku, ale odrazu cudów nie ma co sie spodziewać
u nas też z brzuszkiem szału nie ma, za to na pleckach pod tą zabawką uwielbia leżeć

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Widzę, że jakieś wirusy panują na naszym watku. Kurujcie sie dziewczyny i wracajcie do zdrówka Ja tez tak od kilku dni rano mam takie gardło zawalone, ale potem w ciągu dnia przechodzi i jest ok. mam nadzieje, że się nie rozwinie

A my prosimy o kciuki, idziemy za godzinke na szczepienie. Ostatnio po szczepieniu Dominik płakał przez 4 h i przez 2dni miał goraczkę. mam nadzieje, że teraz będzie inaczej. a w ogóle chcemy zamienić 6w1 na 5w1, ciekawe czy nam dr pozwoli?

Brumek zdrówka !!!
Brunetka u nas charczenie tzw sapka była objawem skazy

u nas nocka dziwna bo 1 raz zaliczyliśmy pobudkę zaraz po połozeniu sie spać, Szymek padł znowu po 18 zjadając tylko 70ml no i o północy zgłodniał , zjadł 110ml i spał do 6 z przerwą o 5 na smoka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:14   #1842
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Widzę że na forum jeden wielki szpital... Teraz chyba jak ktoś nie choruje, to jest szczęściarzem
Zdrówka wszystkim życzę!

Wczoraj załatwiliśmy chrzest U księdza poszło luzikiem z ustaleniem nam odpowiadającej daty, restauracja też była wolna, więc mamy to z głowy. Wszyscy już zaproszeni, więc tylko czekac do 30 października
Patrzę teraz na Allegro za jakąś szatką i świecą.

Pogoda znośna, więc zaraz po karmieniu ruszmy w miasto. Moja niunia przy ubieraniu kombinezonu nie krzyczy, nawet przy czapce ją zagadam, ale jak już w wózku lezy i jej nie wożę, to już krzyczy. Czsem muszę trochę pojeździć, żeby zasnęła i mogę się do końca ubrac... Nie wiem jak to będzie zimą... W samochodzi też jest spokój kiedy jedziemy, ale wystarczy korek czy skrzyżowanie z małym postojem, włacza syrenę i nawet smoczek jej nie zaknebluje... Mam nadzieję, że wyrośnie z tego
A na spacerze to tak jak u Jacieee - usypiamy/oszukujemy, książeczka w łapkę i spokój. Tylko szkoda, że zima idzie, siedzenie na ławce będzie niewykonalne

Dziubek, a Szymek nie bał się Ciebie w tej masce? Ja dziś w turbanie podeszłam do łóżeczka i płacz był.

Patik, ładne ubranko kupiłaś!
Moja mama proponowała chrzciny w domu jeszcze wczoraj, że pomoże i w ogóle... Najpierw wymaga żeby pół rodziny zaprosić a potem żeby ich w domu pomieścić Ja tam sajgonu w domu nie chcę. U nas będzie min 13 a max 17 osób.... I jeszcze pewnie z pół rodziny się obrazi, że ich nie ma.... A w tyłku to mam!
Patik, iel ludu u Ciebie będzie? Gorących chyba wystarczy. Sałątkę możesz tradycyjną zrobić i gyrosową np.

Agula, dla Lilki, moja jutro 11 tyg kończy Slini się i gryzie piąstki. Zosiak spi od około 20 do 5-6 rano, ale ja ze względu na moje cyce budzę ja na karmienie około 23-24. W dzień też ma i drzemki i dłuższe spanie

No no , Baboniku, to chrzcimy razem Czyli my , Wy, Patik i chyba Telik jeszcze w tej dacie U nas msza 10, potem knajpa: przystawka - sałatka z łososiem, żurek, polędwica w kurkach z ziemniakami i surówkami, tort , 2 ciasta, napoje. Bezalkoholowo postanowiliśmy się bawić. Myśle że max 3 h i będzie po sprawie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:17   #1843
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja ma identycznie ze wszystkim o czym piszesz. Tylko Zuziak ma 16 tygodni. Jak mam ją na ramieniu, to cała koszulka zaśliniona. Jak babcię kocham. Można wykręcać, taka mokra. Czasami to jej ta ślina kropelkami kapie .

Ciesz się, że tak ładnie śpi. Ja się cieszę . Baaaardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas różnica 2,5 roku, miało być mniej, ale zaszłam dopiero w 7. cyklu
celowaliśmy w dziewczynkę, obliczenia, kombinacje, ale udało się
Ja też liczyłam dni cyklu i do tego stosowaliśmy pozycję "na dziewczynkę" . W pierwszym miesiącu nie trafiłam, bo źle dni obliczyłam (miesiąc po odstawieniu tabletek - zapomniałam, że mój cykl bez tabletek nie ma 28 dni ). Nam płeć tak na prawdę była bez różnicy, bo ze strony Tż nie ma ani jednej dziewczynki w rodzinie, sami chłopcy. Nastawialiśmy na chłopca.

Tak trochę dla "jaj" próbowaliśmy zaplanować płeć . Udało się
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:29   #1844
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Patik jak wprawdzie nie Brunetka, ale też robiłam w domu. My mielismy chrzest o 16.00, trwał 10min, o 16.15 już byliśmy w domu, na obiad był rosół, schabowy/pierś z kurczaka/kotlet szwajcarski/stripsy, ziemniaki, 2 surówki. a na stół poźniej trochę ciasta/ciastek, wędliny, faszerowane jajka, 2 sałatki: jarzynowa i druga z żółtym serem. No i wiadomo... tort, kawa, herbata, wino, wódka, napoje. Osób było ok 20 i wszystkiego duuużo zostało.... aaa no i jako drugie ciepłe danie był gulasz meksykański - ale zupełnie zbędny bo w sumie na siłe go jedliśmy...niby nie było tego tak wiele, a jednak dużo za dużo

dzięki za odpowiedzi
Moja się ślini.
Do siadania raczej jeszcze się nie rwie..
ciesz się że tyle śpi! Pięknie przecież waży.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

Patik -ja robie chrzciny w domu.Mamy 30października.Tylko,że ja mam dość późno bo dopiero o 16:10 po mszy popołudniowej,więc obiadu nie robię.Tzn robię strogonofa, do tego tort,muffinki, sernik i jeszcze jeden jakiś placek.Ze dwa rodzaje sałatek-jeszcze nie wiem jakie,faszerowane jajka.Do tego galaretę z kurczaka i chyba tyle... w zasadzie nadal nie wiem do końca co zrobić??ale może starczy to co zaplanowałam.
no i ja robię 30.X
U nas chrzciny o 10 na głównej mszy, ( do chrztu podobno 4 dzieci razem z naszą)
Goście to najbliższa rodzina:
-moi rodzice 2sztuki
-teście 2 sztuki
-mój brat z dziewczyną 2sztuki
-mój najmłodszy brat lat 11- 1 sztuka
- dwóch braci tz z żonami 4sztuki ( w tym jeden jest chrzestnym)
-brat teżeta z dziewczyną 2 sztuki
-chrzestna z mężem 2sztuki
-prababka Sary-1sztuka
-my 2sztuki
i się nazbierało 19 osób
Skoro chrzciny tak wcześnie to pewnie zechcą wszyscy trochę posiedzieć przy stole
Już mi się żygać chcę.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas różnica 2,5 roku, miało być mniej, ale zaszłam dopiero w 7. cyklu
celowaliśmy w dziewczynkę, obliczenia, kombinacje, ale udało się
a jak się celuje w o kreśloną płeć?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak, mialam ostatnio w zeszly piatek jak szlkismy o 18:30 na nauki do kosciola dla rodzicow i chrzestnych. kurtke mialam lekka, otwarta, pod nia zamotaną kinge w cieplym ubraniu i czapce. zakryta byla bokami kurtki troche. ew pozniej jak bedzie zimniej bedzie zamotana w kombinezzonie jak bedzie trzeba. artura wozilam do zlobka w nosidle i zimna zwyczajnie w kombinezonie byl, nie przeszkadzalo mu, nawet przezylismy jeden upadek na mój tyłek, bo slisko bylo.

Cytat:

A co chrzcin to ja miałam w domu. My mielismy chrzciny od13:30-14:30 i rodzice z jednej strony jak i z drugiej zasugerowali mi, że nie mam robić obiadu, tylko kawę i kolację. To mi bardzo odpowiadało. A na chrzcinach była tylko najblizasza rodzina + moja przyjaciółka z mężem jako chrzestna. A co do pomocy to każdy cos mi zrobił, więc nie było tak źle.
Kawa:
tort - robiła teściowa
tort rafaello - robiła mama
jabłecznik - robiła mama
chałwowiec - ja

Kolacja:
- schabowy nadziewany pieczarkami - ja
- bułki nadziwane takie ale krokiety - mama
- strogonow - ja
- sałatka warzywna - babcia
- sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasami - ja
- mini sucharki takie przystrojone pastą łososiową i warzywami - mąż
- kurczaki pieczone - ja
- jajka nadziewane pastą łososiową - ja
- pstrąg wędzony
- koreczki śledziowe
- grzybki marynowane
- wędliny, ogórki, pomidory
- tacka serów
myślę, ze u mnie zadania też będą rozdzielone. Zresztą, nie wyobrażam sobie sama tego zorganizować. Ze mnie dooopa nie kucharka, nawet rosół potrafię spieprzyć. Przyjedzie mama i pomoże, teściową ZAPYTAM czy coś może zrobić.
Stresują mnie te chrzciny. Bardzo. Chcę to mieć za sobą.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

ja ci powiem jak to z moim starszym bylo: menu podobne tyle ze zamiast flakow i bigosu kazda z babć przygotowala cos z mies: kotlety, schabowe... i kazda blache ciasta, do tego zamowiony tort. salatki 3 zrobilam: owocowa, zwykla warzywna i jakas z mieskiem gotowanym. dzien wczesniej je robilam (nikt mi w domu nie pomagal bo nie bylo nikogo). bigos bym dala w ramach ew przystawek.u mnie bez alkoholu, i tak sami kierowcy. teraz tez bez.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------
ciasta i tort zamówiłam w cukierni, bynajmniej to z głowy.

Byłam w sklepie na zakupach pierwszej potrzeby do lodówki. Sara z teściową wrrrr aż mnie coś trafia...
Oczywiście noszona na rękach, bo kwękała podobno.
Kwękała bo śpiąca, a ta do niej gada jakby to miało ją uspokoić.. Potem jej nie mogłam uspać długo.
Jednak matka sama najlepiej zna własne dziecko i jego potrzeby.
Kiedyś mnie odwiozą do wariatkowa z tego domu, słowo daję.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Wodaqua o jakiej szatce myślisz?
o matko, świeca. Zapomniałabym
U nas podobno na chrzcie jest, że dziecku się kładzie chusteczkę na klatę piersiową:confu sed: tylko c to za chusta i skąd mam ją wziąść?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:37   #1845
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas dziś nocka znowu pod tytułem "śpimy wszyscy w jednym łóżku"
Fiip przyszedł już jakoś po połnocy, a o 2 Lilka zaczęła kwękać w łóżeczku ale ja byłam taka nieprzytomna i tż do niej wstał, przyniósł ją do łózka, położył obok mnie , a ja podobno nieprzytomnym głosem do niego: "Co ona tu robi?" dałam jej smoka i odwróciłam się spać. Obudziła się na jedzenie ok 4.
My we trójkę dzisiaj spaliśmy od 2.00, bo Kuba miał złe sny . Mała paskuda. Tylko w nocy słyszę: tup, tup, tup i gramoli się do nas na wyro. Przylepa się zrobił. Co on będzie sam spał w swoim pokoju, jak my we 3 w innym .

Cytat:
tez tak mam, tyle ze dziec charakterny chyba po mnie bo diabeł wcielony taka roznica wieku mi odpowiada bo 1-2latkowi (takiemu jak moj) to nic bym nie wytlumaczyla. wczesniej chodzil do żlobka wiec i tak bym miala jedno. czasem mi glupio ze ja w domu a on do 16 w zlobie/przedszkolu (i tak inaczej nie moge po niego jechac bo kinga je akurat ok 15...), ale on w sumie do domu nie chce wracac bo ma tam niezla zabawe.
Nooo dwa takie maluchy to ciężko by mieć. Też tak myślę czasami, że Kuba w przedszkolu a ja w domu. Tylko, że nie mogę mu zapewnić tyle uwagi ile bym chciała, jak jest cały dzień w domu. Tam się bawi, je dobre obiady, uczy się wielu rzeczy.

Cytat:
Kiedyś mnie odwiozą do wariatkowa z tego domu, słowo daję.
Poczekaj aż mała zacznie jeść inne rzeczy niż mleko. To dopiero będą cyrki " a dlaczego jej tego nie dasz", " ja dawałam", "ale dałam tylko kawałek, na spróbowanie", "przecież dzieci lubią czekoladę, tylko kosteczkę jej dałam" To będzie wesołe .

Wszyscy będą najmądrzejsi. Kuba był niejadek i moja mama uparła się, że to dlatego, że mu źle gotuję . No to mówię:" to mamusia mu coś ugotuje i go nakarmi, ja się nie wtrącam". Już większy był. Ugotowała rosołek... nakichał na niego. Więcej mi nie dawała wykładu, na temat kamienia mojego dziecka .

Już niedługo się zacznie

Patik poszukaj na all "szatka" to Ci wyskoczą.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-19 o 11:39
Stary 2011-10-19, 11:49   #1846
agadus
Wtajemniczenie

witam poludniowo
na początku chę siępochwalić, że Natalia kończy dzisiaj o 20.30
3 miesiące

ale moja Nati przechodzi chyba jakiś skok, bo niedawno budziła mi się w nocy 1x- 2x, a teraz nawet 4x , już nie wspomnę,że w dzień prawie nie spi , no na dworze a w domu to jak już uśnie to pośpi 15-20 min, a jeszcze niedawno portafiła spać nawet 2-3 h ,, to chyba skok

..i gratuluję wszystkich zaczętych tygodni i miesięcy
jeżeli trzeba trzymam kciuki za potrzebujące

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

no i juz pospane, przespała całe 10 min.

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:59   #1847
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziubek, a Szymek nie bał się Ciebie w tej masce? Ja dziś w turbanie podeszłam do łóżeczka i płacz był.
gratki za pozytywne załatwienie chrzcin
a co do maski to moje dziecko widać inne maski się zupełnie nie boi a jak mam na głowie turban z ręcznika to gapi się na niego i cieszy strasznie uwielbia się też gapić na opaskę jak mam na włosach , chyba będzie fryzjerem yyyy no chyba , że księdzem bo bardzo często rączki jak do modlitwy składa

Cytat:
[/COLOR]Wodaqua o jakiej szatce myślisz?
U nas podobno na chrzcie jest, że dziecku się kładzie chusteczkę na klatę piersiową:confu sed: tylko c to za chusta i skąd mam ją wziąść?
u nas zwyczaj że świecę chrzestny kupuje a szatkę chrzestna, no i w moim mieście jestksięgarnia św jacka w którym właśnie takie rzeczy można dostać ale te szatki np na giełdzie z ciuchami u mnie też sprzedają w budzie z ciuszkami dla dzieci (tymi do chrztu też )

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam poludniowo
3 miesiące

ale moja Nati przechodzi chyba jakiś skok, bo niedawno budziła mi się w nocy 1x- 2x, a teraz nawet 4x , już nie wspomnę,że w dzień prawie nie spi , no na dworze a w domu to jak już uśnie to pośpi 15-20 min, a jeszcze niedawno portafiła spać nawet 2-3 h ,, to chyba skok

..i gratuluję wszystkich zaczętych tygodni i miesięcy
jeżeli trzeba trzymam kciuki za potrzebujące

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

no i juz pospane, przespała całe 10 min.
za 3 miesiące

dziewczynki bo będzie !!!!!!
pisałam ostatnio, że ważna wiadomość w Klubie-wątek "nasz dzieciaczkowy album" no i ??????? tylko parę z Was weszło , przeczytało i zrobiło co miało zrobić a reszta ????????? Mój tż bezrobotny się czuje

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-19 o 12:07
Stary 2011-10-19, 11:59   #1848
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Wodaqua o jakiej szatce myślisz?
To co się kładzie na dziecku to własnie ta szatka sa przeróżne: kwadratowe, w kształcie koszulki, prostokatne, romby itd itd.
Ja zamawiałam na allegro świece i szatke - ponoć robią to chrzestni ale wolałam sama wybrać. Na szatce wyszyta była data chrztu, imię dziecka i mały aniołek

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2

Edytowane przez agulaaabar
Czas edycji: 2011-10-19 o 12:01
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:00   #1849
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik to vhodzi o szatke->http:// allegro.pl/szatka-na-chrzest-haft-imie-data-chrztu-szatki-i1861666255.html

Stary 2011-10-19, 12:05   #1850
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam poludniowo
3 miesiące
[SIZE=3][COLOR=Black]

.

Czyli u nas Ala też kończy 3 miesiące
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:07   #1851
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

to też
Stary 2011-10-19, 12:17   #1852
SweetAngel1984
Zadomowienie

czesc...........

nawet nikt nie zauwazyl ze mnie nie ma

wpadam tylko na chwile
bo mam armagedon od poczatku tygodnia!
brat przywiozl mi malego (chrzesniaka 2 latka)
na tydzien bo otwieraja sklep!

dwojka dzieci to dla mnie za wiele

2 latek i 2 mc maluszek

Padam na kolana przed wszystkimi mamami
ktore maja podobna dwojke!!!!!
Podziwiam za cierpliwosc i siły
dla mnie to za wiele!!!!!!

JESTESCIE WIELKIE!
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:25   #1853
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

klask i:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:39   #1854
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Nie bede pisac jaka u nas nocka bo jak sie chwale to potem dzieć sie psuje
Marinka
Aania Monia dzięki za opinie o kuchence mikrofalowej ja oczywiście podgrzewam tylko wode ale też zastanawiałam sie jak Crazy czy można mleko mm tylko podgrzać nie zagotować
Meszsares ja też z wiekowych i jeśli mąż zdecyduje sie na drugie dziecko to zaczniemy starania jak Krystusiowi stuknie roczek bo nigdy nie wiadomo kiedy sie zajdzie
Dziubek postaram sie wysłać fotke Krystusia wole sie Twojemu mężowi nie narażać
Wodaqua mój synek nie reagował na turban na głowie ale jak go zdjęłam i włosy sterczały we wszystkich możliwych kierunkach to moje dziecko zaczęło sie śmiać z własnej matki
Patik u nas chrzestna kupiła szatke a chrzestny świece
Sweet ja zauważyłam że Cie nie ma wydaje mi sie że z dwójką własnych dzieci jest inaczej
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:41   #1855
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze robisz, że zmieniasz pediatrę, bo dla mnie to tez jakieś dziwne, że jeszcze Tymka nie zaszczepiła ta baba, skoro tak pięknie rośnie i wyniki w normie.

A co do bólu to może ze stresu zwiazanego właśnie a tą sytuacją z lekarzem Tymka?? Chyba, że masz takie napady migrenówki, bo ja takie własnie mam, że od czasu do czasu jak mnie taki ból głowy złapie to żadna tabletka nie pomaga i aż wymiotować mi się chce. Wtedy tylko może pomóc mi leżenie w ciszy w łóżku i przespanie się.. Na szczęście od czasu porodu jeszcze nie dopadł mnie taki ból.
Trzymam mocno kciuki

A ten ból głowy to chyba z przeziębiebia po prostu. Zawsze przy katarze tak mnie męczy.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek zdrówka !!!
Dzięki

Cytat:
Poczekaj aż mała zacznie jeść inne rzeczy niż mleko. To dopiero będą cyrki " a dlaczego jej tego nie dasz", " ja dawałam", "ale dałam tylko kawałek, na spróbowanie", "przecież dzieci lubią czekoladę, tylko kosteczkę jej dałam" To będzie wesołe .
Po prostu scyzoryk sie otwiera Już się tego wszystkiego boję, bo przecież rodziców, teściów się nie upilnuje Ale nie rozumiem dlaczego ludzie mają takie problemy z uszanowaniem woli rodziców dziecka, ze stosowaniem się do jego zasad wychowawczych? Mnie to wkurza okropnie i naprawdę przeraża, co to będzie

Cytat:
Stary 2011-10-19, 12:42   #1856
Vaniliova11
Zadomowienie

no i jeszcze Zdrówka dla chorych
i Za wszystkie rozpoczęte tygodnie i miesiące naszych pociech
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:48   #1857
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczynki bo będzie !!!!!!
pisałam ostatnio, że ważna wiadomość w Klubie-wątek "nasz dzieciaczkowy album" no i ??????? tylko parę z Was weszło , przeczytało i zrobiło co miało zrobić a reszta ????????? Mój tż bezrobotny się czuje
Dziubku zajmij go czymś (ale ja mam skojarzenia )

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Po prostu scyzoryk sie otwiera Już się tego wszystkiego boję, bo przecież rodziców, teściów się nie upilnuje Ale nie rozumiem dlaczego ludzie mają takie problemy z uszanowaniem woli rodziców dziecka, ze stosowaniem się do jego zasad wychowawczych? Mnie to wkurza okropnie i naprawdę przeraża, co to będzie
No nie da się tego upilnować. Inna teoria mojej mamy:" jak będziesz dziecku tylko wodę dawać, to potem nic innego nie będzie chciało pić"
... (chodziło o to, że nie dawałam słodzonych soczków, herbatek)

Potrzeba duuużo cierpliwości . Najgorzej jak kochani dziadkowie napchają dziecko słodyczami (bo niedobra mama nie daje) a potem w domu nic nie chce jeść.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-19, 12:52   #1858
Shira_83
Zadomowienie

Bry!
kurde may się mi obudził zanim zdążyłam całe nadrobić ehhhh wiec nie odniosę się do postów!

ale za szczepienie trzymam mocne!!!

kurde ach babcia woła "mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiii twój syn cię woła "

lecę...............

zdrówka baby
Stary 2011-10-19, 13:01   #1859
zanetaa88
Zakorzenienie

Kupiłam w końcu wózek mam nadzieję, że raz dwa przyjdzie !!

Stary 2011-10-19, 13:05   #1860
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No nie da się tego upilnować. Inna teoria mojej mamy:" jak będziesz dziecku tylko wodę dawać, to potem nic innego nie będzie chciało pić"
... (chodziło o to, że nie dawałam słodzonych soczków, herbatek)

Potrzeba duuużo cierpliwości . Najgorzej jak kochani dziadkowie napchają dziecko słodyczami (bo niedobra mama nie daje) a potem w domu nic nie chce jeść.
No litości, a czy nie o to właśnie chodzi, żeby dziecko tylko wodę chciało pić
Brrr, aż mnie trzącha, jak to czytam, a wiem, że i u nas tak będzie I jeszcze TV - u teściów telewizor jest włączony dzień i noc, czy ktoś ogląda czy nie. A ja nie chcę Tymka w ogóle do TV przyzwyczajać Jak najdłużej się da. A już na pewno nie chcę sadzać go i puszczać mu bajki w ramach zajmowania mu czasu. A jeśli zostawię go teściom to tak właśnie będzie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości