Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 12:14   #2581
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Monia ...współczuję, aż same mi łzy napłynęly jak to przeczytałam ;(
Jesteś bardzo dzielna
Stary 2011-10-19, 12:14   #2582
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Aga gratki dla Amelki za miesiąc

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:16   #2583
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój też kwęka , stęka, jest marudny, a ja już nerwy tracę, melise piję i żyję

drugą noc z rzędu niespokojnie spał, pupke ma znów ciut odparzoną, rano poleciała rzadka kupa, a nie jadłam nabiału będę płakać

już mam myśli coraz więcej żeby zrezgonować z karmienia piersią, dla mnie to męczarnia. Ani spać, młody co godzina chce jeść, ja też nic nie zjem.. wkurzać mnie to zaczyna.
biedna Małgoś
nie dość, że mąż wkurza to i Staś rozrabia. Ach Ci faceci!
Ale z tym marudzeniem może to związane ze zmianą pogody?
Moja też wczoraj marudziła cały dzień i nie spała. Wieczorem 2h kwękania i co chwile płacz. Dałam jej wkońcu 5 kropel sab simlpex i usnęła w 5 min, po czym spała 4,5 h!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:19   #2584
rabarbar83
Rozeznanie

karmienie piersią to masakra w nocy mała tak ładnie łapała a teraz zabawa w wypluwanie żeby za chwilę szarpać się na wszystkie strony i wrzeszczeć że zabrali od cycka
Stary 2011-10-19, 12:19   #2585
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Płakać mi się chce ... tak to szybko zleciało ...
A pamiętam jak cieszyłam się z narodzin Franka, Natalki, Twojego Stasia...- naszych pierwszych forumowych Słoneczek, a już moja Amelia taka "duża". Leci ten czas jak szalony! A nie wspomnę o tym jak pamiętam doskonale II krechy (nadal mam testy schowane) i ta reklama Calzedoni... No aż się łezka kręci..

Stary 2011-10-19, 12:19   #2586
kellysss
Zakorzenienie

Hej maminki...

Ja dzisiaj jakis lepszy humorek mam wiec sie odezwe

Tak przegladam liste i naprawde zostalam ostatnia oprocz Madzi co ma termin na przyszly miesiac... Wydaje mi sie ze reszta to chyba juz wszystkie urodzily tylko sie nie odzywaja

Takze prosze na mnie czekac i za duzo tu nie pisac zebym zdazyla sie rozpakowac zanim sie przeniesiemy na odchowalnie wszystkie

Karla....Gratuluje... !!!! Tak podejrzewalam ze u Ciebie to juz tez po wszystkim...:roz a:

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko jest w porządku
W ogóle dla mnie, to wyspiarskie podejscie do badań podwozia, a raczej jego braku, to jakaś abstrakcja No, ale każde podejście swoje racje ma

:
Mnie tez dziwi ze nie badaja chociaz raz na jakis czas od spodu no ale co mam zrobic
Teraz sie nawet pytalam lekarki czy mnie zbada a ona mi ze po co... Jak jest rozwarcie to zaczne rodzic i tyle a jak nie ma to tez nie jest problem jak narazie...

Ok... Spadam chyba na jakies zakupy bo nie mam co robic....

Stary 2011-10-19, 12:20   #2587
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia wspólczuje

drugą noc z rzędu niespokojnie spał, pupke ma znów ciut odparzoną, rano poleciała rzadka kupa, a nie jadłam nabiału będę płakać

już mam myśli coraz więcej żeby zrezgonować z karmienia piersią, dla mnie to męczarnia. Ani spać, młody co godzina chce jeść, ja też nic nie zjem.. wkurzać mnie to zaczyna.
Stary 2011-10-19, 12:23   #2588
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
biedna Małgoś
nie dość, że mąż wkurza to i Staś rozrabia. Ach Ci faceci!
Ale z tym marudzeniem może to związane ze zmianą pogody?
Moja też wczoraj marudziła cały dzień i nie spała. Wieczorem 2h kwękania i co chwile płacz. Dałam jej wkońcu 5 kropel sab simlpex i usnęła w 5 min, po czym spała 4,5 h!!
A podałaś te kropelki przed jedzeniem czy tak o po prostu bo płakała? Bo się zastanawiam czy tak można podawać nie bezpośrednio przed jedzeniem tylko właśnie na uspokojenie. Zuzia też się po nich wyciszała. Raz nam nawet usnęła zanim zdążyłam ją do cyca przystawić

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:26   #2589
kellysss
Zakorzenienie

Co do karmienia piersia.... To ja kochane na miejscu wszystkich meczacych sie mamus zaczelabym dokarmiac mm i juz... Mam doswiadczenie ze karmilam Alana i tez mi to nie szlo sprawnie przez dlugi okres czasu (prawie 2 miechy) ale sie zaparlam ze musze karmic i juz... potem tez czesto odciagalam bo maly nie chcial z piersi... Za nic nie chcialam mu dac mm bo sobie wmowilam ze bede wyrodna matka itd... No jakas glupia bylam
I tyle co sie przy tym nameczylam i co z tego mam... ALan ma astme i non stop chory
Takze teraz mam zamiar karmic piersia ale jak bede sie tak meczyc to dam mm .........
Tyle dzieciakow moich znajomych na samym mm od poczatku i zdrowe dzieciaki takze......
Nie meczcie sie dziewczyny

Jak komus idzie karmienie i czerpie z tego przyjemnosc to owszem...
Ale jak ma sie meczyc i mama i dziecko to ja jestem nawet przeciw...

Stary 2011-10-19, 12:28   #2590
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
A pamiętam jak cieszyłam się z narodzin Franka, Natalki, Twojego Stasia...- naszych pierwszych forumowych Słoneczek, a już moja Amelia taka "duża". Leci ten czas jak szalony! A nie wspomnę o tym jak pamiętam doskonale II krechy (nadal mam testy schowane) i ta reklama Calzedoni... No aż się łezka kręci..
leci, leci jak szalony. Ja też się wzruszam jak sobie to wszystko przypominam
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Hej maminki...

Ja dzisiaj jakis lepszy humorek mam wiec sie odezwe

Tak przegladam liste i naprawde zostalam ostatnia oprocz Madzi co ma termin na przyszly miesiac... Wydaje mi sie ze reszta to chyba juz wszystkie urodzily tylko sie nie odzywaja

Takze prosze na mnie czekac i za duzo tu nie pisac zebym zdazyla sie rozpakowac zanim sie przeniesiemy na odchowalnie wszystkie

Karla....Gratuluje... !!!! Tak podejrzewalam ze u Ciebie to juz tez po wszystkim...:roz a:

Mnie tez dziwi ze nie badaja chociaz raz na jakis czas od spodu no ale co mam zrobic
Teraz sie nawet pytalam lekarki czy mnie zbada a ona mi ze po co... Jak jest rozwarcie to zaczne rodzic i tyle a jak nie ma to tez nie jest problem jak narazie...

Ok... Spadam chyba na jakies zakupy bo nie mam co robic....
spokojnie kochana zdąrzysz się rozpakować

Monia oby jej szybciutko przeszło

Natalka właśnie zrobiła kupe po same łopatki jakby tego było mało rozebrałam ją, ogarnęłam chusteczkami tą najwiekszą kupe i tak leżała na przewijaku - patrze i zstanawiam sie co tak na nim mokro, a moje dziecie pstanowiło się wysiusiać
no i musiałam ją wykąpać, patrzała na mnie dziwnie co ja jej robie w środku dnia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:30   #2591
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dziewczyny po cc głupie pytanie ale muszę się upewnić...
czy przy ściąganiu szwów byłyście znieczulane w jakiś sposób czy tak normalnie na żywca???? mąż do mnie dzwoni że nie mogę kierować po znieczuleniu albo mu ktoś głupot nagadał albo ja o czymś nie wiem wydaje mi si ę ze nie znieczula się raczej

boże ale to moje dziś marudne i krzykliwe
ee na zywca. przecina z jednej strony slupelek a z drugiej pociaga i ladnie wychodzi.lezalam i czekalam na bol, szarpniecie, zacisnelam zeby-a polozna do mnie z tekstem-czemu nie wstaje z lozka, bo ona juz wyciagnelanie trwalo to nawet minute

GRATULACJE DLA GOSI I KARLI

Nie dam rady siedziec na wizazu, co odloze do lozeczka to juz wlancza syrenemoze pozniej uda mi sie nadrobic.wybaczcie

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:32   #2592
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
czy przy ściąganiu szwów byłyście znieczulane w jakiś sposób czy tak normalnie na żywca???? mąż do mnie dzwoni że nie mogę kierować po znieczuleniu albo mu ktoś głupot nagadał albo ja o czymś nie wiem wydaje mi si ę ze nie znieczula się raczej

żadne znieczulenie, to nic nie boli, mi gin taką jedną nitkę długą wyciągnąl. może 5 sekund to trwało... luuzik

Cytat:
Monia wspólczuje

ale skaza nie tylko po nabiale się ujawnia niestety.....wiem, że trezeba jeśc rzecy jak najmnie przetworzone bo tylko wtedy wiesz, co jest w nich...
wspólczucie, ja mało karmie ale karmię i zobaczę jak działa ten enzym, czy rozkłąda laktozę w moim mleku i jak mała to zniesie. obawiam się, że tez to się skończy na przerwaniu karmienia piersią

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:36   #2593
spray
KWC

Moniu, wydaje mi się, że Twoje dziecko przeżywa ten trudny etap 'skoku rozwojowego'. Bardzo Ci współczuję, na pewno jesteście wszyscy troje wykończeni.
Myślę (mam nadzieję), że za dzień lub dwa będzie już lepiej.

A wszystkie mamy karmiące piersią podziwiam i zazdroszczę wytrwałości. Ja się poddałam za szybko.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:40   #2594
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Dominika przywitala swiat wczoraj o 10:25
3600g 54cm
Napisze wiecej jak bede miala dostep do komputra
Gratulacje

Cytat:
święte słowa....

W niedz był mój drugi - pierwsz raz. I było najgorzej. Ale dopadł mnie baby blues. Mąż mnie wkurza, bo ja mam dziecko, a on ma zabaweczkę. Płakac mi się chce jak czytam, że Wasi mężowi mieli jakiś urlop po porodzie, że Wam pomagają... Mój cały czas w pracy. Z dzieckiem spędza czas tylko podczas kąpieli i nosi chwile na rękach - w sumie może 15 min, bo zazwyczaj jak wraca z pracy to mała po całym dniu buszowania śpi. W nocy jak nie daje już rady to go budzę - wstanie z wielkim ALE, po czym i tak jak Amelia np. ostatnio zrobiła kupę to budzi mnie, że trzeba ją przebrać. Albo jak płakała to pyta mnie czy nie wzrusza mnie, że ja śpie a dziecko płaczę. Mam doła. W życiu nie spodziewałabym się, że mój mąż taki będzie.... Po porodzie nie dostałam nawet kwiatka, teraz tylko przygryzki. W czasie porodu spisał się na medal - to fakt, po powrocie do domu też zakochany był w nas po uszy, a teraz jakby rękął odjął. Mam go dość...
A Amelia - cudowna Kocham ją ponad wszytko i czasem wydaje mi się, że mam tylko ją...
Cytat:
wiesz Aga to tak jakbym czytała w 100% o sobie i o mężu , mam IDENTYCZNĄ sytuacje! Ja dodam jeszcze że mąż mnie za bardzo nie chce tknąć, uważa mnie za matkę a nie kobietę do kochania no to na tyle
ehhh dziewczyny..

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Małgosia dzięki za inf o karuzeli

Aguś0605 kurde przejdzie Ci zobaczysz, też miałam dokładnie identyko kryzys, też nie dostałam złamanego kwiatka za 5 zł kwiaciarnie mamy pod nosem, też mnie wkurr cały czas że się nie udzielał i miałam jakieś pretensje i żale o WSZYSTKO, płakałam prawie codziennie. W końcu wymusiłam bransoletkę z apartu bo tak mu suszyłam głowę że wstyd że nie dostałam głupiego badyla, nawet awanti kilka razy o to była, taki miałam nastrój podły. przedzie wszystko zobaczysz a meza angazuj ile się da, na przymus aga, ja wymusiłam pewne rzeczy i koniec. nie ma to tamto.

idę karmić młodego, mam nadzieję że uśnie po jedzonku bo mi się spać chce ehh ...

DZIEWCZYNY KARMIĄCE CYCEM SZACUNECZEK DLA WAS ja siebie nie widzę w sytiacjach o których piszecie
Jestes udana! i tez podpinam sie pod szacun dla mam karmiacych piersia

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
sorry że tak z doskoku ale dzisiaj Izunie bolał brzuszek - marudziła bardzo przy puszczaniu bączków i nie mogła kupki zrobić. Jutro chciałabym żeby tż kupił coś na to, bo nie mogę patrzeć jak ona się męczy i sie zastanawiam co lepiej - Bobotic (można od 28dnia życia) czy Infacol (można od 1 mies) i co mogłabym już dawać Izuni (ma 2 tyg i 5dni) czy nie da rady pomóc bo za mała?

a co do kolek jelitowych znalazłam taki lek Dagomed ciekawe czy dobry na kolki?
Ja zapodalam Mikiemu Bobotic jak mial 15 tyg bo mu sie zaczely kolki i nic mu zlego po tym nie bylo a pomoglo.

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Kochane,

Nie nadrabiam nawet bo została mi godzinka do karmienia a muszę zjeść śniadanko i troszkę poprasować

Chciałam się pochwalić, że 14 października o godzinie 7:25 urodził się Michałek. 2850g , 54 cm czystego piękna.

Jestem w nim absolutnie zakochana!! Jest bardzo cierpliwym i kochanym młodym mężczyzną. Troszkę walczymy jeszcze z karmieniem ale ruszyła produkcja mleczka. Ze względu na niską wagę urodzeniową karmimy dość często i z góry przepraszam ale czuję, że nie będę mieć za dużo czasu na forum

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom... i czekam na przenosiny do nowego wątku
Gratulacje kochana!!!!
Stary 2011-10-19, 12:47   #2595
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry kochane...

u mnie nocka dzisiaj taka sobie, mały po 6 takiego beka z wrzaskiem odstawił, że poryczałam się razem z nim... ehh... aż szkoda gadać... czekam tylko do piątku na wizytę u lekarza i wmawiam sobie, że jakoś muszę do tego piątku dotrwać...

widzę, że sama nie jestem z tym problem...
ancia, żeby Franuś się poprawił i dał mamie odpocząć trochę
no i żeby wyniki były ok
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie.....

Gratuluje rozpakowanym mamusiom

Wybaczcie ale nie nadrobie Was...brak sily.....
Moja kruszynka przeplakala caly wczorajszy dzien....z przerwa na spanie ( na moich cyckach ) a po kapieli to tak sie darla ze nie bylo jej jak uspokoic....malo zjadla przez caly dzien a podczas jedzenia to wypluwala butle potem chciala i strasznie sie denerwowala przy tym......Wiec ok 21 postanowilismy jechac na emergency......Chwala Bogu ze tam sa pediatrzy.....zbadali ja....tzn przyszla lekarka ( mloda bardzo, nie wiem czy sie uczyla czy co ) zbadala ja.....stwierdzila ze nic nie widzi niepokojacego....ale na wszelki wypadek zawola drugiego lekarza....chyb a nie byla pewnego tego co robi.........przyszl a druga lekarka.... ( przeziebiona jak cholera ..no ale dobra....) znowu mala zbadala.....ooo pominelam fakt ze za kazdym razem te same pytania..... ..... zaniepokoilo ja ttylko to ze mala caly czas lezac lubi lezec i patrzec na prawo.....no ale jeszcze jest malutka i to sie moze zmienic....
Lekarka zlecila badanie krwi ( przy pobieraniu krwi zalozyla od razu wenflon na dwa wyjscia w razei zeby potem nie kluc dwa razy).....zeby wykluczyc jakies infekcje....i jesli bedzie nie tak to mala zostanie w szpitaluNie wspoomne jak sie darla przy pobieraniu krwi i przy wyciaganiu wenflonu ....Musielismy czekac ponad 1,5 h...no ale wyniki byly w porzadku i nie ma sie czym martwic....refluks wykluczony......i moze dlatego sie tak denerwuje przy jedzeniu bo byc moze ma zatkany nos i nie ma jak oddychac....dostalysmy kropelki.....i do domu.....Ale dzisiaj rano znowu zaczela plakac .....slyszalam jak dziwnie oddycha...tak charczala....za kropilam jej nosek...i zobaczymy co przyniesie dzien,...poki co usnela z placzem...jak do piatku bedzie tak caly czas to ide na prywatna wizyte do polskiego pediatry......
jestem padnieta.....nie chce zeby tak plakala.......to jest takie dolujace.....
Jestem przeszczesliwa ze mam przy boku tz-a ...bardzo mi pomaga...nosil mala na rekach caly czas bo widzial ze ja juz jestem wyczerpana....i tylko prosil zebym nie plakala bo on tez zacznie.....Kocham go nad zycie....

Wybaczcie....ze tak o sobie i malej......ale jak ona cierpi to ja razem z nia....
Monia, tak mi smutno jak to czytam... rozumiem Cię, bo ja też nie mogę patrzeć na to jak mój mały tak cierpi...

agnieszka za 1 miesiąc
no i nagadaj mężowi, ze ma Ci pomagać, bo jak nie to

Karla gratulacje
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:51   #2596
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
ee na zywca. przecina z jednej strony slupelek a z drugiej pociaga i ladnie wychodzi.lezalam i czekalam na bol, szarpniecie, zacisnelam zeby-a polozna do mnie z tekstem-czemu nie wstaje z lozka, bo ona juz wyciagnelanie trwalo to nawet minute
kapko dzięki za odpowiedź no i mam nadzieję że u mnie też tak szybko będzie

dobrze że mieszkam na uboczu...moja czasem tak wrzeszczeć zaczyna z chwilą otwarcia oczu czy robienia kupki że normalnie ludzie mogli by pomyśleć że tu dziecko ze skóry obdzierają....ehhh jednego dnia spokojnie sobie leży i czeka na rozwój wydarzeń a następnego od razu wrzaski ...nie nadążam

padła ufff wypadało by zjeść śniadanie

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

KarlaM gratuluje
no to zmykam
Stary 2011-10-19, 12:52   #2597
acelinka
Zakorzenienie

Mam wieści od Asi:

Marcelek niestety zmaga sie z żółtaczką, jest naświetlany i do soboty ma antybiotyk. Asieńka nie ma narazie pojęcia kiedy ich puszczą do domu, ale ma nadzieje że w niedziele. Napisała też że jak ich nie wypiszą w niedziele to chyba zrobi to na własne żądanie bo ma już dość

Kurcze kolejny maluszek z żółtaczką oby szybko naświetlania i antybiotyk pomogły i puścili ich do domku
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:00   #2598
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A podałaś te kropelki przed jedzeniem czy tak o po prostu bo płakała? Bo się zastanawiam czy tak można podawać nie bezpośrednio przed jedzeniem tylko właśnie na uspokojenie. Zuzia też się po nich wyciszała. Raz nam nawet usnęła zanim zdążyłam ją do cyca przystawić
Amelia jadła i nagle wypluwała i ryk. I tak w kółko. Więc dałam jej te krople i usnęła...

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
l

Natalka właśnie zrobiła kupe po same łopatki jakby tego było mało rozebrałam ją, ogarnęłam chusteczkami tą najwiekszą kupe i tak leżała na przewijaku - patrze i zstanawiam sie co tak na nim mokro, a moje dziecie pstanowiło się wysiusiać
no i musiałam ją wykąpać, patrzała na mnie dziwnie co ja jej robie w środku dnia
no u mnie t standard trzeba myć i przebierać nieraz 2 razy, a dziś kupa Amelii aż nogawką pociekła

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Mam wieści od Asi:

Marcelek niestety zmaga sie z żółtaczką, jest naświetlany i do soboty ma antybiotyk. Asieńka nie ma narazie pojęcia kiedy ich puszczą do domu, ale ma nadzieje że w niedziele. Napisała też że jak ich nie wypiszą w niedziele to chyba zrobi to na własne żądanie bo ma już dość

Kurcze kolejny maluszek z żółtaczką oby szybko naświetlania i antybiotyk pomogły i puścili ich do domku
trzymamy kciuki!!

Stary 2011-10-19, 13:04   #2599
mmadziaa
Rozeznanie

Ameleczko Agniesiowa gratulujemy pierwszego miesiąca

MoniaZ8 jejku mi też łzy w oczach stanęły i gardło ścisnęło. ja wystarczy że wyobraże sobie minkę bartka z usteczkami wykrzywionymi w dół to serce mi mięknie i wiotczeje, nie wiem jak to opisać ... współczuję bardzo , tak jak piszą dziewczyny zapewne przejdzie na dniach malutkiej, trzymamy kciuki gratulujemy chłopa

Lulla no dzięki

widzę że karuzela rainforest robi furorę hehe

my jutro pierwsze szczepionki ... ciekawe, ciekawe ...
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:08   #2600
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Hej,
Eryk ma chyba ten kryzys związany ze skokiem rozwojowym bo daje mi taki wycisk, że odechciewa mi się nawet na forum zajrzeć.
Właśnie...
Jak sie objawia ten skok? i co to dokladnie jest?

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Czytam, ale jakos nie mogę wam odp.
Franek daje popalic, spi w dzien wylacznie na rekach, robi koncerty wieczorne, do tego doszly placze od ok 4 do 7 rano. Zrobilismy dzis badanie moczu, oby to nie byla zadna infekcja, ale on tak placze jak nigdy dotad, nie wiem co mu jest. Mi mdleja juz rece i kregoslup, nerwy wysiadaja.
Przepraszam,m ze tak tylko o sobie, ale nie mam sily na nic.
Masakra jakas! Anicu ale moze jak Franek spi na rekach to nic mu nie jest powaznego? moze on po prostu sie tak wycwanil ze chce tylko lulania bo inaczej nie zasnie?

Cytat:
Dzień doberek

mmadziaa dzięki za Twoje słowa otuchy.
Domyślam się, że moje humorki mi przejdą, ale jest ciężko... Mąż tylko praca, praca i praca... Bo budujemy dom, bo kasa potrzebna...
Ale po co nam będzie dom jak oboje się od siebie oddalimy?? Wczoraj próbowałam mu to wytłumaczyć, ale nie wiem czy coś do niego dotrze, bo tłumacze mu to od dawna i ciągle to samo.

Karla przystojniak, gratulacje

anciaahk trzymam kciuki, żeby to nie była żadna infekcja!! Musi być dobrze! Daj znać jak będziesz miała wyniki.

A moja Amelia ma dziś miesiąc ♥ ♥ ♥ ♥
Jej jak ten czas leci

Cytat:
bidulku
kuruj się ... zdrówka z Hanią życzymy

u mnie lasu brak, za to na wodę przez okno mogę popatrzeć tylko...9 dni nie byłam na dworze...chyba tego mi najbardziej brakuje na ten moment

a mąż miał być w domu a jeździ do pracy i tak tylko że później z domu wychodzi i po drodze załatwia inne sprawy, a popołudniu szykuje drewno kominkowe na zimę ....z Hanią możemy sobie tylko popatrzeć jak tata łazi po dworze z pieskami

najpierw nie miałam prawie wcale pokarmu mała na suchych cyckach trenowała obgryzanie brodawek
w domu poszedł w ruch laktator i tak sobie rozhulałam że mała nie nadążała zjadać i opróżniać piersi do końca...no i wczoraj była walka z zatorem i gorączką ...myślałam że ściany zacznę obgryzać z bólu...
poszła w ruch kapusta zimne i ciepłe okłady masaże itd mała też pomogła coś ściągnąć bo laktator nie dał rady i na szczęście udało się wygłuszyć trochę nadprodukcję z tej piersi i dziś już prawie jest wykurowana ufff
już sobie takiego kuku nie zrobię drugi raz odciągam tylko przed karmieniem żeby małej się lepiej chwytało i jeśli coś zostanie po kilku dostawieniach ale tylko ciut ciut do ulgi

no właśnie wiem co czułaś masakra

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

jutro jadę na zdjęcie szwów
maż na samą myśl robi się blady zostanie z małą całkiem sam i będzie miał chrzest bojowy

mam nadzieję ze nad ranem mała da pospać z godzinkę żeby mamusia dojechała i wróciła w miarę bezpiecznie i szybko ...oj już po odpoczynku
Da sobie rade, toz to chlop jest

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie.....

Gratuluje rozpakowanym mamusiom

Wybaczcie ale nie nadrobie Was...brak sily.....
Moja kruszynka przeplakala caly wczorajszy dzien....z przerwa na spanie ( na moich cyckach ) a po kapieli to tak sie darla ze nie bylo jej jak uspokoic....malo zjadla przez caly dzien a podczas jedzenia to wypluwala butle potem chciala i strasznie sie denerwowala przy tym......Wiec ok 21 postanowilismy jechac na emergency......Chwala Bogu ze tam sa pediatrzy.....zbadali ja....tzn przyszla lekarka ( mloda bardzo, nie wiem czy sie uczyla czy co ) zbadala ja.....stwierdzila ze nic nie widzi niepokojacego....ale na wszelki wypadek zawola drugiego lekarza....chyb a nie byla pewnego tego co robi.........przyszl a druga lekarka.... ( przeziebiona jak cholera ..no ale dobra....) znowu mala zbadala.....ooo pominelam fakt ze za kazdym razem te same pytania..... ..... zaniepokoilo ja ttylko to ze mala caly czas lezac lubi lezec i patrzec na prawo.....no ale jeszcze jest malutka i to sie moze zmienic....
Lekarka zlecila badanie krwi ( przy pobieraniu krwi zalozyla od razu wenflon na dwa wyjscia w razei zeby potem nie kluc dwa razy).....zeby wykluczyc jakies infekcje....i jesli bedzie nie tak to mala zostanie w szpitaluNie wspoomne jak sie darla przy pobieraniu krwi i przy wyciaganiu wenflonu ....Musielismy czekac ponad 1,5 h...no ale wyniki byly w porzadku i nie ma sie czym martwic....refluks wykluczony......i moze dlatego sie tak denerwuje przy jedzeniu bo byc moze ma zatkany nos i nie ma jak oddychac....dostalysmy kropelki.....i do domu.....Ale dzisiaj rano znowu zaczela plakac .....slyszalam jak dziwnie oddycha...tak charczala....za kropilam jej nosek...i zobaczymy co przyniesie dzien,...poki co usnela z placzem...jak do piatku bedzie tak caly czas to ide na prywatna wizyte do polskiego pediatry......
jestem padnieta.....nie chce zeby tak plakala.......to jest takie dolujace.....
Jestem przeszczesliwa ze mam przy boku tz-a ...bardzo mi pomaga...nosil mala na rekach caly czas bo widzial ze ja juz jestem wyczerpana....i tylko prosil zebym nie plakala bo on tez zacznie.....Kocham go nad zycie....

Wybaczcie....ze tak o sobie i malej......ale jak ona cierpi to ja razem z nia....
Monia wspolczuje bardzo

Cytat:

Ja mialam szwy zewnetrzne i wewnetrzne, te zewnetrzne mialam sciagane chyba w 4 dobie w szpitalu i nie mialam zadnego znieczulenia
Stary 2011-10-19, 13:09   #2601
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

a dziękujemy dziękujemy
i trzymamy kciuki za szczepienia, żeby obyło się bez płaczu

Stary 2011-10-19, 13:14   #2602
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
1. kochana - doceń jaki masz skarb. Cieszę się, że w tak ciężkich chwilach masz w chłopie takie wsparcie, że Ci pomaga i rozumie Twój ból. To b. ważne i pomocne. Mam nadzieję, że to chwilowe kłopoty z maleństwem, może skok rozwojowy? A może kolki?
2. "ale jak ona cierpi to ja razem z nia.." - święte słowa...
To jest właśnie miłość matki
3maj się i jak dziecię śpi też uciekaj odpocząć
Cytat:
Jesteś bardzo dzielna

dziekuje Wam dziewczyny.....

ja juz glupia jestem....kolki raczej nie bo teraz nawet rano placze.... ...moze to ten skok...tez nie wiem

znowu plakala i to bardzo...ja nie wiem czy tak ma byc.///w sumie niemowlaki najwiecej placza przez pierwsze 3 miesace....
Stary 2011-10-19, 13:16   #2603
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Cytat:
A pamietacie jak sobie planowalysmy wszystkie wyprawki i co tydz sie chwalilysmy ze brzuszki robia sie wieksze? Boze jakby to bylo wczoraj..
Stary 2011-10-19, 13:23   #2604
danika
Zakorzenienie

robie drugie pranie ciuszków Olgi i tetrówek...kto by pomyslał, ze takie małe az tyle brudzi

dla Amelki z okazji miesiąca

Cytat:
moja tez takie akcje dywersyjne przeprowadza a ze pieluszki te new born są na nią lekko duze to sik się lubi wylać bokiem albo nogawką na świeżo ubranego pajaca

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
wspólczucie, ja mało karmie ale karmię i zobaczę jak działa ten enzym, czy rozkłąda laktozę w moim mleku i jak mała to zniesie. obawiam się, że tez to się skończy na przerwaniu karmienia piersią
musze napomknąć lekarce o tej nietolerancji...moze tez nam przepisze ten enzym bo tak mi sie bidula znowu prężyła po karmieniu ze az ja sie mało nie popłakałam... zasnela w koncu po 1,5 h stękania. A ja juz nic nie jem co mogłoby jej szkodzić...

Cytat:
Mam wieści od Asi:

oj biedni....współczuje Asi bo ja tylko 3 doby byłam w szpitalu łącznie z patologią a myślałam ze juz świra dostanę

oby szybko przeszło ucałuj ją od nas

Cytat:
my jutro pierwsze szczepionki ... ciekawe, ciekawe ...
zeby przeszło bezboleśnie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A pamietacie jak sobie planowalysmy wszystkie wyprawki i co tydz sie chwalilysmy ze brzuszki robia sie wieksze? Boze jakby to bylo wczoraj..
ja ostatnio wyjęłam test ciążowy i się wzruszyłam ze ta wyczekiwana tyle czasu druga kreseczka ma juz 2 tygodnie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:32   #2605
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
r
dla Amelki z okazji miesiąca

e pieluszki te new born są na nią lekko duze to sik się lubi wylać bokiem albo nogawką na świeżo ubranego pajaca
jubilatka sobie grzecznie śpi póki co w swoje święto

a masz z pampersa new born? Bo mąż je ostatnio kupił i są okropne, właśnie często przeciekają. Premium care są o niebo lepsze!

Stary 2011-10-19, 13:59   #2606
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Jesteś bardzo dzielna
Cytat:
l
Monia oby jej szybciutko przeszło
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Moniu, wydaje mi się, że Twoje dziecko przeżywa ten trudny etap 'skoku rozwojowego'. Bardzo Ci współczuję, na pewno jesteście wszyscy troje wykończeni.
Myślę (mam nadzieję), że za dzień lub dwa będzie już lepiej.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

Monia, tak mi smutno jak to czytam... rozumiem Cię, bo ja też nie mogę patrzeć na to jak mój mały tak cierpi...
Cytat:

MoniaZ8 jejku mi też łzy w oczach stanęły i gardło ścisnęło. ja wystarczy że wyobraże sobie minkę bartka z usteczkami wykrzywionymi w dół to serce mi mięknie i wiotczeje, nie wiem jak to opisać ... współczuję bardzo , tak jak piszą dziewczyny zapewne przejdzie na dniach malutkiej, trzymamy kciuki gratulujemy chłopa
Cytat:
Jak sie objawia ten skok? i co to dokladnie jest?

Monia wspolczuje bardzo

dziekuje Wam wszystkim...jestescie kochane....

Lullaby tu masz linka....
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

Moja poki co usnela....po dlugiej walce.......jest ciezko...ale wiem ze to minie....

Trzymam kciuki za maluszka Asi....oby zoltaczka szybko minela.....
Stary 2011-10-19, 14:01   #2607
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
no pierwszą bo ma jakąś awersję do kup siuśki i inne rzeczy tak ,ale kupy nie aż do wczoraj
U mnie mój przed ciążą zarzekał się, że on kup nie przebiera, że ja, bo ja mam wprawę. Że on w ogóle raczej nie będzie przebierał. A ja się tylko śmiałam, bo wiedziałam, że nie ma opcji ;]
A teraz nie wiem czy on częściej się do tego nie pcha. Kilka razy nawet chciałam przejąc sterty to mnie nie dopuścił
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Czytam, ale jakos nie mogę wam odp.
Franek daje popalic, spi w dzien wylacznie na rekach, robi koncerty wieczorne, do tego doszly placze od ok 4 do 7 rano. Zrobilismy dzis badanie moczu, oby to nie byla zadna infekcja, ale on tak placze jak nigdy dotad, nie wiem co mu jest. Mi mdleja juz rece i kregoslup, nerwy wysiadaja.
Przepraszam,m ze tak tylko o sobie, ale nie mam sily na nic.
.

Cytat:
Małgosia, co ty aż mi lepiej jakoś na duchu bo ty, Natalka czy Acelinki to takie wzory karmienia piersią Tzn. przybierają wasze maluszki, macie masę mleczka, ale nie pamiętałam, że musisz wstawać co godzinę...
Też czasami myśle, żeby w ogóle zrezygnować już z karmienia- ale chwilę później mam wyrzuty jak widzę jak je butle, albo rozczulam się jak widzę go przy cycku - kórego traktuje jak cały swój świat

Cytat:
karmienie piersią to masakra w nocy mała tak ładnie łapała a teraz zabawa w wypluwanie żeby za chwilę szarpać się na wszystkie strony i wrzeszczeć że zabrali od cycka
Cytat:
Mam wieści od Asi:

Szczerze współczuję. Wiem co to za koszmar. Ja swój pobyt w trakcie naświetlania wspomiam strasznie, zresztą pisałam wam. Tyle co tam przeryczałam, to moje.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:53   #2608
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
no nie.. te dwie kreseczki

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Małgosia, co ty aż mi lepiej jakoś na duchu bo ty, Natalka czy Acelinki to takie wzory karmienia piersią Tzn. przybierają wasze maluszki, macie masę mleczka, ale nie pamiętałam, że musisz wstawać co godzinę...
Też czasami myśle, żeby w ogóle zrezygnować już z karmienia- ale chwilę później mam wyrzuty jak widzę jak je butle, albo rozczulam się jak widzę go przy cycku - kórego traktuje jak cały swój świat
mój też cycocha traktuje jak cały swój świat i się wtedy tak cudnie rozglada czy łapka przytrzyma cyca

moj w dzień je co godzine, tak było od początku nie ukrywałam tego, czasem mu się zdarzyło co dwie lub co półtorej.
w nocy śpi różnie, napewno więcej niż kiedyś, to samo w dzień śpi więcej niż kiedyś, alle... no własnie, ma dwa pierwsze ciągi co 2 godziny w nocy, a potem co godzinę... czyli nie zdążę zasnąć a już wstaję .. i tak już 8 tygodni dziś dokarmie mm na noc, bo już robię się zła z niewyspania i z tego że co zjem to on odcierpi... moja mama twierdzi że i tak długo wytrzymałam,,,, pokarm mam, ale co z tego jak on non stop głodny, taki żarłok z niego chce go więcej nakarmić w nocy, rozbudzam, to ten otworzy oczka w 5 zł i bawi się sutkiem, albo zasypia na kamień i nie da rady mu sutka zasadzić.

tak mu dobrze coo godzine jeść a ja mu tak daje bo inaczej drze się w niebogłosy i przy cycku jest spokojny

teraz leży w leżaczku i się wpatruje oczętami co ta matka na niego pisze

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:00   #2609
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Małgosiu ja wiem, ze nie ukrywałas, to ja przeoczyłam.

Moj mnie rozsmiesza przy jedzeniu, jak odbija sie nozkami, bawi raczkami, naciaga sutka, ha ha, niesamowite jak szybko sie dzieci rozwijaja

ja wcoraj po karmieniu prawie non stop tez poległam i dałam mm- mimo ze 3 dni mial byc sam cyc
wiele kobiet wspomaga sie mm na wieczor i noc-ja tez jak bym dala rade tylko cycem w dzien to bym chyba dokarmiala w noc.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-19 o 15:10
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:18   #2610
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lulka - pisałam Ci na gg, że pisze z innego lapsa, bo ten na którym zawsze pisałam zabrał mąż do pracy. I dostał jakąś Twoją wiadomość na tamtego lapsa i wie, że na niego "psiocze"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości