Zieleniak rządzZieleniak radzi, Zieleniak nigdy Cię nie zdradzi - mężatkowe ploty 3 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 15:38   #4141
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Zieleniak rządzZieleniak radzi, Zieleniak nigdy Cię nie zdradzi - mężatkowe plo

Postaram się cieszyć jej szczęściem i nic po sobie nie pokazać. Wiem jak to jest. Miałam kiedyś koleżankę, wkońcu zerwałam z nią kontakt, bo ja mam męża, a ona nawet chłopaka. Nie mogłam znieść jej zazdrości. Nie chcę być zazdrosna, by nie miała mnie dość.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:40   #4142
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Zieleniak rządzZieleniak radzi, Zieleniak nigdy Cię nie zdradzi - mężatkowe plo

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja też tak mam

wiem wiem Arni

dziewczyny znacie takie powiedzenie "grosza bym nie wziął" ?? bo ja nie mam pojęcia co to znaczy a dziś takie coś usłyszałam
Hmmm zależy w jakim kontekście

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Postaram się cieszyć jej szczęściem i nic po sobie nie pokazać. Wiem jak to jest. Miałam kiedyś koleżankę, wkońcu zerwałam z nią kontakt, bo ja mam męża, a ona nawet chłopaka. Nie mogłam znieść jej zazdrości. Nie chcę być zazdrosna, by nie miała mnie dość.
Aha czyli to o bronę chodzi?

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2011-10-19 o 15:41
arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:42   #4143
agusiowata
Zakorzenienie

Nie wiem czy te spotkanie dziś z szwagierką jest najlepszym pomysłem. Tak świeżo. Zgodziłam się, więc nie ma odwrotu. Ja dopiero teraz jestem wkurzona po tym co się stało. Wcześniej jakoś nie przejmowałam się tym. Ot tak, trudno, bo to jedyna taka jestem. Doła złapałam. Muszę myśleć o pozytywnych sprawach, albo o innych.
Stary 2011-10-19, 15:43   #4144
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Hmmm zależy w jakim kontekście
a jaki może być kontekst tej wypowiedzi ?

no bo szłam sobie chodnikiem, a robotniki się drą do siebie "Grzesiek ja to bym grosza nie wziął"
"a no ja też"

może powinno być "ja to bym kijem nie ruszył "

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:44   #4145
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy te spotkanie dziś z szwagierką jest najlepszym pomysłem. Tak świeżo. Zgodziłam się, więc nie ma odwrotu. Ja dopiero teraz jestem wkurzona po tym co się stało. Wcześniej jakoś nie przejmowałam się tym. Ot tak, trudno, bo to jedyna taka jestem. Doła złapałam. Muszę myśleć o pozytywnych sprawach, albo o innych.
Aguś..... przesyłam Ci trochę pozytywnej energii

Stary 2011-10-19, 15:45   #4146
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia nie przejmuj się nie smuć się nie potrzebnie...
Obronisz się za niedługo i jeszcze Ci uszami wyjdzie to całe mgr

Stary 2011-10-19, 15:46   #4147
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki może być kontekst tej wypowiedzi ?

no bo szłam sobie chodnikiem, a robotniki się drą do siebie "Grzesiek ja to bym grosza nie wziął"
"a no ja też"

może powinno być "ja to bym kijem nie ruszył "
A to do Ciebie pili
Może chodziło o płatność za jakąś wykonaną pracę

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Agusia nie przejmuj się nie smuć się nie potrzebnie...
Obronisz się za niedługo i jeszcze Ci uszami wyjdzie to całe mgr
No dokładnie! Dobrze gada! Polać Jej!

Stary 2011-10-19, 15:48   #4148
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
A to do Ciebie pili
Może chodziło o płatność za jakąś wykonaną pracę

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

No dokładnie! Dobrze gada! Polać Jej!
ciekawe za jaką

to co mi polejecie ?

Stary 2011-10-19, 15:57   #4149
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe za jaką

to co mi polejecie ?
Może za każdą pracę wykonaną dla Sexy Lady by nie wział grosza

Hmmm może śliwowicę

Stary 2011-10-19, 15:58   #4150
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Może za każdą pracę wykonaną dla Sexy Lady by nie wział grosza

Hmmm może śliwowicę
hehe no to zatrudniam

hmm a może gorzką żołądkową ?
po śliwowicy mnie otrzepuje bo za mocna

Stary 2011-10-19, 16:02   #4151
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no to zatrudniam

hmm a może gorzką żołądkową ?
po śliwowicy mnie otrzepuje bo za mocna

Hahaha chciałam zacząć z grubej rury... no to na początek może być ta zołądkowa, choć ja zaś nie lubię
a piłaś absynt

Stary 2011-10-19, 16:03   #4152
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha chciałam zacząć z grubej rury... no to na początek może być ta zołądkowa, choć ja zaś nie lubię
a piłaś absynt
absynt może być no to jak z grubej to z grubej, LEJ ŚLIWOWICE

Stary 2011-10-19, 16:05   #4153
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
absynt może być no to jak z grubej to z grubej, LEJ ŚLIWOWICE
oki
Ja smaku absyntu nie lubię (tego anyżku)- musiałam przepijać 2 szklankami soku ale efekt po nim mega wesoło bywało

Stary 2011-10-19, 16:06   #4154
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
oki
Ja smaku absyntu nie lubię (tego anyżku)- musiałam przepijać 2 szklankami soku ale efekt po nim mega wesoło bywało
a czysty spirytus piłaś ? to dopiero było by z grubej rury

Stary 2011-10-19, 16:09   #4155
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
a czysty spirytus piłaś ? to dopiero było by z grubej rury
jeszcze nie miałam okazji
No to dawaj! denaturat oraz inne lesze wina

Stary 2011-10-19, 16:15   #4156
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie miałam okazji
No to dawaj! denaturat oraz inne lesze wina
Nam to by się przydało takie dłuższe zieleniakowe zakrapiane spotkanie ale byśmy się ubawiły

Stary 2011-10-19, 16:22   #4157
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Nam to by się przydało takie dłuższe zieleniakowe zakrapiane spotkanie ale byśmy się ubawiły
Dobra dobra już nie rób z nas takich pijaków
Ano już sobie to wyobrażam... ubaw byłby po.... pachy

Stary 2011-10-19, 16:26   #4158
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dobra już nie rób z nas takich pijaków
Ano już sobie to wyobrażam... ubaw byłby po.... pachy
aa tam od razu pijaków najpierw by nastąpiło rozluźnienie atmosfery a później...

oki póki co ja się żegnam

Stary 2011-10-19, 18:09   #4159
Karinio
Zakorzenienie

Jestem ponownie

eff, oj nie sądze by mówili to w złym znaczeniu, zwłaszcza do Ciebie. Pewnie to nie Ciebie dotyczyło

Mam pytanko, ale jeszcze ogarne te pytanie w necie. Czy dynie można zamrozić???
W związku, że Halloween się zbliża i są dynie. Chcemy kupić dynie i zrobić zupe mleczną z kluskami lanymi ( pycha ), ale z całej to wyjdzie mi tego za dużo.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Zimowe odmiany dyni można przechowywać w chłodnym miejscu (10 - 12 ℃) do 6 miesięcy. Po pokrojeniu niewykorzystaną część można przechować 2 - 3 dni w lodówce. Obraną i pokrojoną dynię można też zamrozić.

Czyli można zamrozić, to fajno. No, chyba że dorwe gdzieś małą dynie.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:48   #4160
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się

Arni mam nadzieję że głowa dziś jednak nie boli?
Może powinnaś brać jedną jakąś mocniejszą tabletkę a nie aż 6 ibupromów

ależ się rozpisałaś hehe dobra ta ciotka w sumie od razu znalazłam podobieństwo w jej zachowaniu do Twojego

a tą kurtkę męża chętnie bym zobaczyła, że tata trafił w gust

Mamba może dziś znajdziesz dla Nas troszkę więcej czasu?

A i jeszcze specjalnie dla Arni i WSZYSTKICH CIOĆ Wątkowych chciałam zakomunikować że moja córa już ładnie chodzi sama

Cytat:
A ketonal nie jest na receptę? mnie też zazwyczaj po 1 tabl przechodzi, wczoraj to był jakiś kosmiczny bół

A ja w podstawówce w kłółku wokalnym śpiewałam no ale nie ćwiczony głos się traci i już teraz ciężko mam by śpiewać bez fauszu... z resztą nie wiem ile bym musiała wypić by odważyć na publiczny występ wokalny
ketonal jest na recepte.
Cytat:
wybacz kochana ale jak sobie wyobraziłam tą sytuacje to mi się troszkę chce śmiać
dobrze że blizn nie ma ale rozumie że było to przeżycie nie miłe dla Ciebie
a cóż ten kogut sobie w Tobie upatrzył??
Ja się boję krów
ja tez choc pamietam jak u mnie babcia miala...

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
No tak mi się wydaje bo już nie mieszczę się w swój stanik i jeszcze takie rawanie jajników

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Dla mojego męża jestem miła jak mu coś wyprasuję bo nauczyłam że też ma rączki i takie rzeczy może sam robić
tez tak mam przed @ a teraz od tych tabl caly miesiac bez przerwy bola strasznie i sa duzo wieksze wczesniej przy tych tabl bolaly prawie miesiac

hej wam

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Jestem ponownie

eff, oj nie sądze by mówili to w złym znaczeniu, zwłaszcza do Ciebie. Pewnie to nie Ciebie dotyczyło

Mam pytanko, ale jeszcze ogarne te pytanie w necie. Czy dynie można zamrozić???
W związku, że Halloween się zbliża i są dynie. Chcemy kupić dynie i zrobić zupe mleczną z kluskami lanymi ( pycha ), ale z całej to wyjdzie mi tego za dużo.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Zimowe odmiany dyni można przechowywać w chłodnym miejscu (10 - 12 ℃) do 6 miesięcy. Po pokrojeniu niewykorzystaną część można przechować 2 - 3 dni w lodówce. Obraną i pokrojoną dynię można też zamrozić.

Czyli można zamrozić, to fajno. No, chyba że dorwe gdzieś małą dynie.
lubie
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:28   #4161
agusiowata
Zakorzenienie

Po 20 wróciłam do domu. Zrobiłyśmy ciasto. Szwagierka piwko postawiła. Teściowa się mnie dziś pytała, czy pieniędzy nam brakuje.
Stary 2011-10-19, 21:28   #4162
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość

ketonal jest na recepte.
ja tez choc pamietam jak u mnie babcia miala...

tez tak mam przed @ a teraz od tych tabl caly miesiac bez przerwy bola strasznie i sa duzo wieksze wczesniej przy tych tabl bolaly prawie miesiac

hej wam

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

lubie
cześć A Ciebie co dziś tak nie było ??

Karinio
dzięki wyszukałam w necie co to może znaczyć i tak faceci mówią jak się dziewczyna im podoba ale co to znaczy i o co chodzi to nie mam pojęcia ale w sumie malo ważne do mnie czy nie niech "se" tam mówią co chcą

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Po 20 wróciłam do domu. Zrobiłyśmy ciasto. Szwagierka piwko postawiła. Teściowa się mnie dziś pytała, czy pieniędzy nam brakuje.
No i jak było u Szwagierki?? i co powiedziałaś teściowej?

Stary 2011-10-19, 21:44   #4163
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

No i jak było u Szwagierki?? i co powiedziałaś teściowej?
Nawet miło było. Chyba pierwszy raz piłyśmy razem piwko. Uśmiałyśmy się przy robieniu ciasta. Teściu kupił inne herbatniki, jak ja kupowałam i brakło, bo było mniejsze. Szwagierka leciała aż dwa razy do sklepiku po herbatniki. Górna warstwa ciasta składa się z trzech różnych herbatników (innej firmy i różnią się odcieniem). Wylałam na to polewę i nic nie widać. Polewa super mi wyszła. Szwagierka kupiła lepszą czekoladę, bo nie było tańszej w tym sklepiku. U mnie w domu nie wychodzi mi tak super polewa. Mówimy, że to pewnie przez podłogę.
Teściowej powiedziałam, że nie brakuje nam pieniędzy. Często nawet nam zostaję. Chciałam się zapytać czemu zadała takie pytanie, robiłam podchody, ale w końcu się nie zapytałam.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Śmiałyśmy się, że do każdej masy mleko. Nawet jak nie było w przepisie. Mleko dobre na wszystko. Pij mleko będziesz wielki.
Stary 2011-10-19, 21:45   #4164
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet miło było. Chyba pierwszy raz piłyśmy razem piwko. Uśmiałyśmy się przy robieniu ciasta. Teściu kupił inne herbatniki, jak ja kupowałam i brakło, bo było mniejsze. Szwagierka leciała aż dwa razy do sklepiku po herbatniki. Górna warstwa ciasta składa się z trzech różnych herbatników (innej firmy i różnią się odcieniem). Wylałam na to polewę i nic nie widać. Polewa super mi wyszła. Szwagierka kupiła lepszą czekoladę, bo nie było tańszej w tym sklepiku. U mnie w domu nie wychodzi mi tak super polewa. Mówimy, że to pewnie przez podłogę.
Teściowej powiedziałam, że nie brakuje nam pieniędzy. Często nawet nam zostaję. Chciałam się zapytać czemu zadała takie pytanie, robiłam podchody, ale w końcu się nie zapytałam.
to fajnie że było miło

hehe a co ma podłoga do polewy

teściowa pewnie tak zapytała przez to że Ci dała to 50 zł

Stary 2011-10-19, 21:53   #4165
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
to fajnie że było miło

Też tak pomyślałam

Agusia, fajne że dąłaś radę i jeszcze było miło

Ja kupiłam tusz jakiś maybeline w czarnym grubym opakowaniu... jutro pierwszy test Nie było tego co Mamba polecała, ani tego co ja sobie na KWC upatrzyłam, a nie chciało mi się iść do Rossmana
Kupiłam też 5 lakierów do paznokci dwa złote, jeden ciemny drugi jasny, jeden malinowo- pomarańczowy ze złotym połyskiem i drugi taki oranż ze złotym połyskiem a ostatnio z brokatem złotym (pomyślałam że fajni by wyglądał złoty brokat po czarnym pękaczem, ale po pomalowaniu brokatu jak na lekarstwo na paznokciu więc chyba nie osiągnę takiego efekty jaki chciałam

Byliśmy u mojej babci od strony taty, trochę się wkurzyłam, bo Oni tak głośno gadają że jeden drugiego przekrzykuje (jeszcze z ciotką i kuzynką do kompletu ) a kuzynka taka ważna że juz nie mogłam słuchać co mówi

ALE dostałam @ kolejny miesiąć bez ciąży

Stary 2011-10-19, 21:57   #4166
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
to fajnie że było miło

Wbrew pozorom humorek mi się poprawił, po tej wizycie. Wróciłam po 20. Mąż oczywiście marudził, że po ciemku chodzę. Niebezpiecznie. Pytał się, czy jestem autem, mówiłam, że na nogach. Szwagierka po mnie przyjechała, a z powrotem musiałam iść na nogach, bo po piwku. Tłumaczyłam, że szłam główną ulicą. Prawie jak wracałam musiał zadzwonić mąż.
Mamy bardzo krzywą podłogę (tzn blok) i wszystko mi się przechyla. W jednym miejscu było dużo polewy, a w drugim ledwo przykryło. Za każdym razem tak mam z tą polewą.
Pewnie tak, tym bardziej, że dziś chciałam oddać, a patrzę do portfela po kryjomu (mogła to teściowa zauważyć swoim czujnym okiem) i nie mam pieniędzy tych papierkowych wcale. Dziś rano mąż mi wziął na zakupy, bo szedł sam, a ja trzymam kasę. Potrzebował więcej, bo kupował też m.in. klej, listwy, kasetony. Napewno mi odda z nawiązką, ale zaś wyszło, że nie mam pieniędzy.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Arnama zaszalałaś z lakierami.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Zachęcamy Lottę do udzielania się.
Stary 2011-10-19, 21:57   #4167
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak pomyślałam

Agusia, fajne że dąłaś radę i jeszcze było miło

Ja kupiłam tusz jakiś maybeline w czarnym grubym opakowaniu... jutro pierwszy test Nie było tego co Mamba polecała, ani tego co ja sobie na KWC upatrzyłam, a nie chciało mi się iść do Rossmana
Kupiłam też 5 lakierów do paznokci dwa złote, jeden ciemny drugi jasny, jeden malinowo- pomarańczowy ze złotym połyskiem i drugi taki oranż ze złotym połyskiem a ostatnio z brokatem złotym (pomyślałam że fajni by wyglądał złoty brokat po czarnym pękaczem, ale po pomalowaniu brokatu jak na lekarstwo na paznokciu więc chyba nie osiągnę takiego efekty jaki chciałam

Byliśmy u mojej babci od strony taty, trochę się wkurzyłam, bo Oni tak głośno gadają że jeden drugiego przekrzykuje (jeszcze z ciotką i kuzynką do kompletu ) a kuzynka taka ważna że juz nie mogłam słuchać co mówi

ALE dostałam @ kolejny miesiąć bez ciąży
wszystkie lakiery ze złotem złota dziewczyna z Ciebie

w sumie rozumię Twoje zadowolenie z powodu okresu ja takie też miałam nie dawno i pewnie póki co za każdym razem będę się cieszyc jak dostane

My byliśmy dziś w tym h&m - ale tej promocji już nie było Kupiłam tylko 2 ciuszki małej
a no i byliśmy też na pizzy z piwkiem

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2011-10-19 o 21:59
Stary 2011-10-19, 22:13   #4168
agusiowata
Zakorzenienie

Powiedziałam szwagierce, że dziś robiłam leczo, to chce bym ją nauczyła. Gdzieś tam przepis ma. Ja za każdym razem robię inaczej. Po kilku latach nie będzie już tak trzymać się tych przepisów.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Zaraz wróci mąż. Już mu powiedziałam, że wyobrażam go sobie samego w ręczniku ach.
Stary 2011-10-19, 22:16   #4169
eff8
Zakorzenienie

ja się żegnam - pora wskoczyć do łóżeczka

papa

Stary 2011-10-19, 23:02   #4170
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie lakiery ze złotem złota dziewczyna z Ciebie

w sumie rozumię Twoje zadowolenie z powodu okresu ja takie też miałam nie dawno i pewnie póki co za każdym razem będę się cieszyc jak dostane

My byliśmy dziś w tym h&m - ale tej promocji już nie było Kupiłam tylko 2 ciuszki małej
a no i byliśmy też na pizzy z piwkiem

Mmmmm pizza za mną chodzi od dawna zeżarła bym jakąś pyszną No tak się złożyło były w przecenie, a upatrzyłam sobie je już dawno jeszcze tam zostały ze 2-3 kolorki jakie bym chciała może jeszcze będą czekały na mnie Cieni i lakierów nigdy nie za wiele.... mogę mieć 1 podkład, 1 tusz, ale te dwie rzeczy to zawsze jest jeszcze jakaś barwa której nie posiadam

Jak Ty małą już teraz w H&M bedziesz ubierać to co będzie kiedy stanie się nastolatką żartuję oczywiście

Zrobiłam Wam zdjęcie lakierków, ale oczywiście przy łączeniu komóry z kompem wyskoczyły jakieś błędy jak ja nie cierpię takich rzeczy muszę męznego zaprzęgnąć by mi skonfigurował wszystko pięknie

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Powiedziałam szwagierce, że dziś robiłam leczo, to chce bym ją nauczyła. Gdzieś tam przepis ma. Ja za każdym razem robię inaczej. Po kilku latach nie będzie już tak trzymać się tych przepisów.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Zaraz wróci mąż. Już mu powiedziałam, że wyobrażam go sobie samego w ręczniku ach.
Taaa wiem coś o tym moje pierwsze kilka gotować to co do grama było jak w przepisie a teraz? już hulaj dusza
ostatnio robiłam zapiekankę z ryby wg wrzepisu, choć serce mi podpowiadało inaczej, i co? nie wyszła o wiele lepsza by była jak bym zrobiła tak jak myślałam

A mąż w ręczniku..... aaaaach ja dzisiaj u babci jak spojrzałam na owłosioną rękę mego mężnego to poczułam taki dreszczyk i motylki
Nie wiem jakoś mnie kręci Jego owłosienie na rękach i nogach

Też mówię dobranoc bo już i tak chyba nikogo nie ma

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości