|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Ja mam włosy krótsze niż te pokazane przez Ciebie, nigdy nie żałowałam ,że ścięłam.Do dłuższych fryzur jestem za leniwa.Takie to tak jak piszesz, umyć , wysuszyc w minutę , trochę gumu , pasty czy żelu i jest ok.
Ja tam lubię babeczki w krótkich fryzurach , mi podobasz się w tych krótkich . Nie wszystkie włosy nadają się do noszenia długich fryzur, ja takie mam, dobrze wyglądały przez chwilę, a potem oklapnięte takie ...
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
już 1260 postów
![]() ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1263 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny myślicie,ze jest sens żebym tego wędzonego łososia w plastrach zrobiła na parze, zapiekła czy coś? Będzie to dobre?
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a odnosnie masowania, slyszalam o tym, ale to chyba mozna w przypadku jesli nie ma sie zagrozonej ciazy, ja mialam wiec jakiekolwiek masowanie odpadalo. Poza tym i takpewnie bym sobie nie masowala jestem zbyt leniwa Cytat:
z reszta opowiedzialam tylko dokladnie jak u mnie bylo i co ja czulam. Nie bede mowic ze jakos bylo albo ze bylo super, jak nie bylo. Lepiej byc naszykowanym na cos i mile sie rozczarowac niz myslec ze bedzie cudownie bez bolu i potem sie rozczarowac. Moja mama, jak jej pytalam jak boli porod, to mowila ze to sa bole mocniejsze od okresu ale ni ejest tak strasznie. Dla mnie bylo strasznie i mimo iz poszlo to u mnie w miare szybko, nie zapomne tych dwoch godzin od odejscia wod, to byla dla mnie ostra akcja i nie bylo lekko. Ale to wszystko zalezy od wrazliwosci na bol, ja jestem wrazliwa a niektore kobiety maja inna wrazliwosc i to co mnie boli dla kogos moze to byc pikus i moze mowic ze to nic takiego. Prawda? ![]() A pekniecia pochwy nie pamietam, bo nie czulam tego jakos oddzielnie, czulam skurcze parte i czulam jakby mnie cos od srodka wiesz co, moze w miedzy czasie peklam ale nawet nie wiedzialam kiedy i dlaczego?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-19 o 17:18 |
||
|
|
|
#1265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Co mowia wogole w hiszpanii na temat ryb? Bo ja jakos nie poruszalam tego tematu z lekarka
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to, co napisałam jest zrozumiałe, bo trochę chyba namieszałam
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie ta wygoda jest bardzo dużym plusem krótkich włosów i moim zdaniem właśnie wcale babki w krótkich wlosach nie wyglądają nie kobieco tylko bardzo zadziornie intrygująco ciekawie lubię długie włosy ale szybko mi się nudzą
|
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
engela, jak najbardziej! Jesli go zapieczesz w piekarniku to wysoka temperatura zniszczy(ewentualne) bakterie!
To samo tyczy sie np serow plesniowych, na pizzy mozna je bezpieczni jesc bo ulegly obrobce termicznej! ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Tzn z zamiarem dobrej zabawy ![]() A pozatym to jak juz zaczna dziewczyny z poczatku marca rodzic i nam tutaj opisywac to chyba padniemy
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
cziqua najbardziej mi sie podobasz na pierwszym zdjeciu a te fryzurki pazurki to nie w moim typie sa kompletnie, takze nic w tej kwestii nie doradze![]() julliczka wspolczuje , u nas Tz mama byla przez tydzien zeszlej wiosny...i jak dla mnie o jakies 5 dni za dlugo w swieta pojechalismy do niej do Wloch na 10 dni....wrocilismy wykonczeni, na szczescie ona po ostatnich perypetiach ze swoim starszym synem i jego zona powiedziala ze juz wiecej nie chce zwiazkow rozwalac i jak sie dziecko to do nas na pewno nie przyjedzie....tylko my mamy przyjechac do Polski i pokazac dzidzie....hurrraaa...jak fajnie![]() a ja sie dzis tak zdenerwowalam w pracy ( a prace mam taka ze jakis tam stres sredniego stopnia mam moze raz na rok) ze plakalam 40min bez przerwy, zamknelam biuro pol godziny wczesniej i przyszlam do domu. tak mnei wkurzyla tutejsza telekomunikacja, czyli BT i kolega z pracy ktory wspolpracy nie ulatwia, bo to jego nie dotyczy tak mi powiedzial. a ja spedzilam godzine wiszac na telefonie, aby sprawdzic status jaki ma jego internet (mieszka w domu ktory nalezy do firmy)wiec dzownie do niego po haslo (nazwisko rodowe jego matki), inaczej nie moglabym rozwiazac tej sprawy - a on ze mi nie poda, bo to jego nie dotyczy...rece mi opadly...to ja zalatwilam jego zonie dorywcza prace za naprawde niezla stawke....a on tak mi sie odwdziecza, jeszcze zawsze po polowniau daje jej butle wina i inne smakolyki. ten internet byl wczesniej firmy, wiec jak go przez przypadek rozwiaze to wtedy moze bedzie go to dotyczylo jak zostanie bez internetu...co za dupek. niech on tylko czegos chce nastepnym razem ode mnie. rybka tez wlasnie sie zastanawiamy nad zakupem takiego piaracego odkurzacza..bo w sumie Tz stwierdzil ze moze tak prac dywany raz na kwartal, sa naprawde czysciejsze...a odkurzacz ma nabite ponad 4 tysiace godzin juz. co do ryb, to wyciagnelam swoja ciazowa ksiazke podrecznik..i tak: nie powinno sie jesc takich ryb jak; rekin, marlin i swordfish (miecznik). i limitowana ilosc tunczyka nie wiecej niz dwa platy tygodniowo (kazdy ok 140g gotowanego lub 170g surowego!!!!), i nie wiecej niz 4 puszki sredniej wielkosci 140g tygodniowo. i nie jesc wiecej niz dwie porcje tygodniowo takich ryb jak; swiezy tunczyk (nie chodzi o puszke), losos, makrela, sardynki i pstrag. nic nie wspominaja o wedzonych. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-19 o 17:43 |
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Losos generalnie nie potzrebuje jakichs super przepsiow gdyuz sam w sobie jest pyszny, wedlug mnie! Czasami smaze na oliwie rybke, jtora wczesniej doprawilam sola, pieprzem i czosnkiem. Nie lubie ryb panierowanych i przyzadzonych wymyslnie bo lubie czuc sam samk rybki, wiec nie wiem czy ci duzo pomoglam ![]() A co do rybek ktorych zakazuja w szwecji to musze chwilke poszukac i napisze co i jak
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
desia nie wolno brac kazdej opowiesci do serca, bo kazdy porod jest inny, jednak jak sie czyta to sie jakis taki strach wytwarza, nie ma to jak przezyc to samemu.
Jednak mimo iz rodzilam, boje sie, niby wiem jak to wszystko wyglada, ale mam stresa jak nie wiem i mysle ile to bedzie trwalo i boje sie zeby nie bylo jakis komplikacji. Mam nadzieje ze kazdy nasz porod bedzie milo wspomniany ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Monia
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam kontrolę...chciałabym już jutro USG, bo ten czas tak wolno płynie Piesia czasem psoci, czasem jest grzeczna jak aniołek . Dziś na spacerze lizała rączkę ok. 2-letniej dziewczynki, bo jej rodzice głaskali mojego piesia i dziewczynka też chciała .
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
tikki
![]() trzymam kciuki za wizyte.desia nastawienie jest bardzo wazne!
|
#1275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Własnie kilka razy pisałyście na wątku o ćwiczeniu mięśni Kegla - macie gdzieś dobra instrukcję, którą Wy osobiście polecacie? bo przyznam szczerze, że zielona jestem w tej kwestii Aguśkaa83 mi się bardzo podoba, jak tak opisujesz swój poród i powrót do formy po porodzie. Piszesz tak rzeczowo i zrozumiale. Dla mnie to są przydatne informacje.cziqua dobrze Ci w bardzo krótkich włosach, mama TŻ już od wielu lat też takie krótkie ma, w długich bardzo jej nie pasuje. A gdyby moja mama się tak obcięła, to byłaby totalna porażka, więc zawsze ma włosy do ramion. Także to też dużo zależy od urody. MoniaHan co za baran z tego kolegi trudno najwyżej netu nie będzie miał, to może wtedy się postara. A ty kochana, nie płacz przez tego barana, bo szkoda.. ale wiem, że to hormony tak działają trzymaj sięA ja rybek jeść nie mogę, więc nie muszę się nimi martwić ![]() tikki za wizytę
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
tiki równiez trzymam kciukasy
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak obiecalam podaje jak to jest z rybkami w szwecji
Ryby zakazane: okon szczupak rekin mietus miecznik halibut tunczyk - swiezy lub mrozony Ryby Dozwolone : Wszystkie ryby hodowlane mintaj anchois paluszki rybne malze fladra homar plamiak paluszki z kraba raki morszczuk losos panga makrela gladzica krewetki czarniak sardynki sieja sledz, rowniez w occie tilapia dorsz tunczyk z puszki Zalecaja ciezarnym jesc ryby 2-3 razy w tygodniu. A co do rybek wedzonych to jest u nich zakaz na wszystkie ryby wedzone: te na zimno i te na cieplo! Jedynie rybki wedzone zapieczone, zagotowane w jakims sosiku , czyli doprowadzone do temp wrzenia mozna jesc bo listeria nie przezywa takiej temperatury
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-19 o 18:06 |
|
|
|
#1278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-10-19 o 18:09 |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio slyszalam od Pani ze sklepu rybnego, ze procz pangi, ryby maslanej syfiasta jest tez tilapia.;/ a tak ja lubialam ...
julliczka nie ma za co, ciesze sie ze pewne moje informacje moga sie komus przydac Mowie szczerze jak jest, lepiej byc na wszystko gotowym.
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie nie znam! Przetlumaczylam jak napisano
![]() Ja tam nigdy pangi nie jadlam. Jadam lososia, dorsza, tunczyka z puszki. To wszystko z ryb.
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-19 o 18:36 |
|
|
|
#1281 |
|
Rozeznanie
|
no ale to tylko oznacza, że ktoś kto robił tą listę nie do końca myślał nad tym co pisze...
panga to takie żyjątko uznawane podobno za rybę , które żyje w jakiejś na maksa syfiastej rzece w Wietnamie, to ma tyle zanieczyszczeń, że szkoda gadać
|
|
|
|
#1282 |
|
Rozeznanie
|
Pytałam Was o ćwiczenia mięśni Kregla. W zasadzie wiem, że chodzi o zaciskanie mięśni w pochwie, łatwo sie to robi. Czytałam trochę w necie, i już nie wiem, czy nie należy zaciskać ot tak po prostu, czy właśnie trzeba dbać o prawidłowe oddychanie w trakcie ćwiczenia? Jaką należy wtedy pozycję mieć? Różne są informacje, że można o każdej porze, w każdej pozycji, nie zważając na nic innego, nawet jak się siedzi byle jak
, a gdzie indziej, że należy zadbać o prawidłową pozycję i oddychanie.
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-19 o 18:45 |
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Panga... raz mnie poczęstowana tym czymś. Miała być ryba po grecku... Ale to nie była ryba a już na pewno po grecku. Smakowało jak błoto z tłustymi warzywami bez smaku. Koszmar.
U mnie zawsze był mintaj, morszczuk lub dorsz. Najczęściej morszczuk, ale ja kupuję dorsza, bo jest jednak bardziej syty. Niestety z dorszem także trzeba ostrożnie - jak ze wszystkimi rybami poławianymi z Bałtyku - ze względu na znaczną zawartość rtęci. Dziś na obiad miałam pierożki z nadzieniem truskawkowym, do tego gęsta śmietana i cukier Może i słodko, ale daaawno tak nie jadłam ![]() Dla równowagi mam kupione warzywa na patelnię, więc jak najdzie ochota to na kolację będą. Tym razem bez kurczaka, bo po drób była taaaaka kolejka, że szok. Na zakupy zabrałam brata (jest niewidomy z kilkoma innymi chorobami). Jak się młody cieszył, że może mi pomóc. Dumny był jak paw
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Dziewczyny, juz mi nerwy przeszly.....z tego wszystkiego ugotowalam pomidorowke....i siedze sobie na kanapie, nogi na stoliku, ownieta spiworem, bialy golf zachlapany moja pomidorowka, oczy zaryczane...co moj Tz sobie pomysli jak mnie zobaczy
..ale zupka dobra wyszla![]() tikki kciuki trzymam za wizyte dobra ta Twoja sunia, lize raczki malych dziewczynek...moj to od razu chcialby gryzc...dzisiaj ze stolu zdjal sobie czekoladki i zjadl, a wczoraj podczas obiadu przyniosl nam banknot £10, zdjal sobie z polki...na wyokosci mojej szyi..czyli jakies 1,5 metra
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-19 o 18:49 |
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze to nie wiem z ktorego roku sa te dane. moze stare!
|
|
#1286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale teraz to gdzie ja je dostanę ? aleee mi przypomniałaś, teraz tylko o nich myśleć będę
|
|
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się przejmować idiotami, chociaż wiem, że ciężko, zwłaszcza jak hormony szaleją. Będzie dobrze. I wazne, że zupa dobra ![]() Cytat:
Fuuuuj!---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Zostało mi jeszcze troszkę ![]() Albo kupię u siebie w sklepie (na wagę mają) i wyślę kurierem
|
|
#1288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
To dokladnie o tilapii co o pandze mowila mi Pani co ma sklep z rybami. I odradzala rowniez ta rybe.
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Flądra z grilla!
Wybaczcie... ale jak mowa o rybach to zaraz myślę i takiej wielkiej flądrze grillowanej... i nadmorski klimat...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

. Nie wszystkie włosy nadają się do noszenia długich fryzur, ja takie mam, dobrze wyglądały przez chwilę, a potem oklapnięte takie ...

)
heh, cięzkie tematy. Także koniec tematu. Lżej mi się zrobiło, także dzięki za "wysłuchanie"
. 

trudno najwyżej netu nie będzie miał, to może wtedy się postara. A ty kochana, nie płacz przez tego barana, bo szkoda.. ale wiem, że to hormony tak działają 
za wizytę
Może i słodko, ale daaawno tak nie jadłam
ale teraz to gdzie ja je dostanę ? aleee mi przypomniałaś, teraz tylko o nich myśleć będę