|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Hehe
Oooo udało Ci się . Brzuszek troszkę widać. Mój nie zmienia się chyba od ostatniego zdjęcia...chyba, że ja tego nie widzę
|
|
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Jest dla mnie nadzieja Brzuszek troszke widac? Mi sie wydaje ze bardzo, ale polowa to tluszczyk wiec nic dziwnego Uciekam spac, mam tutaj takiego malego biedaczka z czerwonym tyleczkiem (rozwolnienie mu przeszlo ale teraz szczypie) ktory chce zasnac przytulajac sie do mamusi, wiec wskakuje do niego Dobranoc!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-19 o 22:05 |
|
|
|
|
#1323 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no stressCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja oglądam i nadrabiam na forum |
|||||
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
desia fajny brzucholek....moj urosl bardzo w ciagu ostatnich 2 tygodni i to bardzo. ide spac, bo sie wymeczylam dzisiaj tym godzinnym placzem z nerwow
![]() Dobrej nocki Wam zycze
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rybki, to mi panga nie smakowała, dla mnie bez smaku, nawet przyprawy do ryb nie pomagały. Nigdy więcej jej nie kupię, wiedząc co to za ryba blee... Ja kukam na top model jednym okiem, drugim na wizaż ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Desia fajny brzusio Też uciekam spać, dobranoc
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
ta sama technika co ja
![]() Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie latania samolotem w ciąży? Pojawiła mi się opcja lotu do Francji z końcem listopada (będę wtedy w 22 tyg) dzwoniłam do gina zapytać, ale nie mógł gadać bo miał zebranie, a położna jak usłyszała o samolocie, że to różnice ciśnień i na własne ryzyko i żebym jutro do doktora zadzwoniła, ale po jej tekśie przewiduję chyba jego zdanie na ten temat. Nie wiem co myśleć, ciąża przebiega bezproblemowo, to będzie koniec 5 miesiąca, choć jak ma to nieść jakiekolwiek ryzyko/ niebezpieczeństwo (nie biorę pod uwagi katastrofy lotniczej oczywiście ) to wolę siedzieć w domu. Co myślicie? Jakie macie doświadczenia?
|
|
|
|
#1327 | |
|
Rozeznanie
|
ja lookam na top model, prasuję (jakoś zawsze najlepiej mi przy telewizji idzie) i jeszcze zerkam na wizaż czasami
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, gratulacje!!!! ale i tak chyba nadal dziewuszki dominują ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- ja oglądam
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Aalegna ja też oglądałam Rodzinke.pl. Uwielbiam ten serial
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam, a dzisiaj się nawet na tym serialu wzruszyłam
![]() Tap model oglądałam prasując, mam faworytkę , ale obawiam się ,że nie wygra, a jest piękna ![]() Desia fajny brzusio ale malusie jeszcze. Gratuluję udanych wizyt ![]() Engela będzie wszystko ok, pewnie Maleństwo podkurczyło nóżki , a one są przecież malutkie to przy złym ustawieniu mogły być niewidoczne. |
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewelajna najwazniejsze,ze wszystko się dobrze skonczylo . ja sie ostatnio wracalam z pracy do domu,bo nie bylam pewna,czy wylaczylam żelazko wlasnie "M" to naprawde duzy komfort. Choc wiadomo,ze kredyt tez nie jest komfortowa sytuacja. Jednak wole to niz pomieszkiwanie u rodziny. Tj juz napisano tu wczesniej. Kochamy naszych rodzicow,ale na dluzsza mete.....no coz, moze byc ciezko .Jesli wiec jest taka mozliwosc,aby nie musiec rozpoczynac dnia od kolejki do WC z tesciowa u boku to ja jestem ZA![]() adaikaka ![]() ![]() klask i:gucia zdrówka dla Malenkiej w takim razie..niech szybko wraca do zdrowia tikki przyłaczam sie jako wielbicielka rodzinki.pl ![]() Ja wlasnie dzisiaj w szale gotowania (pichce teraz zupe pieczarkowa ), sprzatania i ogarniania tego bałaganu jaki mam w mieszkaniu. Zaczyna sie w koncu przejasniac . W najblizszy weekend znowu czeka nas tournee po sklepach z wykonczeniami, kurcze nie wiedzialam, ze kiedykolwiek przyjdzie mi sie interesowac takimi rzeczami , ale to mila perspektywa jak sie robi dla siebie. Moge sie poswiecic
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą,że się nie boją,że tak zmęczona kobieta z brzuchem może zwyczajnie popełnić jakiś błąd czy coś w tym stylu , to przecież bardzo ważne w tym zawodzie żeby być wypoczętym. |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ladniutki i zgrabniutki
![]() czytalam ze II trymestr jest idealny do latania samolotem. Tym bardziej ze nie masz zagrozonej ciazy, ale jeszcze dopytaj lekarza
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak zwykle późno i tylko na chwilę![]() Aguśkaa83 przeszłam podobnie jak Ty pęknięcie w pochwie ( też nie wiem czemu) i miałam nacinane krocze przez położną. U mnie było to tak ( była przy mnie zaprzyjaźniona z rodziną położna) i to ona nacięła mi krocze w najsilniejszej fazie parcia ( wtedy chyba skóra na kroczu się napina mocno) i wtedy to zrobiła. Przed tym rozciągała mi krocze i wiedziała,że zaczynam pękać. Moim zdaniem lepiej żeby nacięli w jednym miejscu niż pęknąć w dwóch. Zawsze to mniej bólu i lepiej siedzieć Rozcięcie i szycie też nie bolało, chodź było irytujące Fakt było ciężko zrobić siku a o kupie nie wspomnę też się męczyłam i bałam się napiąć, żeby znowu nie pęknąć. Dobrze gdy ma się prysznic, łatwo się podmyć na stojącą. Ja mam wanne przez pierwszy tydzień kąpałam się klęcząc Co prawda teraz kochając się z mężęm czuję dyskomfort w miejscu blizny, tak jak bym miała tam mniej elastyczną skórę i nie daję się w tym miejscu dotknąć, tak poza tym jest ok ![]() Dobrze jest wziąć sobie coś takiego do siedzenia jak wspominała Aguśka, chodzienie może być też bolesne, ale ogólnie dawałam przy maluszku radę. Miałam problem, bo straciłam sporo krwi i nie dawałam rady wstać sama z łóżka,żeby nie zemdleć, ale dali mi kroplówkę i przewinełam sama w nocy maluszka. A z piersią i nauką przystawiania, jak nie dawałam rady dobrze przystawić to pomagała położna, więc nie było tak źle W sumie ja sama nie wspominam tak strasznie porodu, właśnie gorzej pamiętam te pierwsze dwa tygodnie kiedy bolało mnie krocze i mleko lało się ze mnie jak z kranu
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Halo! Czy ktos tu jeszcze jest o tej porze? angela nie boj sie o nozki! My dzisiaj bylismy w trojke na usg,tatus byl pierwszy raz i dzidzia tak schowala raczke ze przez prawie 2 minuty Doktorka jej znalezc nie mogla az wszyscy prawie zemdlelismy i sie w koncu pokazala a to bylo w 3D a chwile wczesniej bylo robione 2D i bylo ja widac ale w stresie wszyscy o tym zapomnieli.ale byla chwila strachu!
Na szczescie wszystko ok z dzidzia. Zrobila nam niezly tetrzyk: najpierw popukala i podrapala sie w glowe, potem taniec brzucha i podskoki a na koncu ssal kciuk... To wszystko bylo niesamowite! Na szczescie mamy filmik a do tego dzidzia tylko machnela swoim kroczem i byc moze to chlop ale za szybko sie schowalo i nie mozna byc pewnym;-) wiec jeszcze musimy poczekac z cierpliwocia Gratuluje wszystkim ktore tez juz sa spokojne po wizytach i powodzenia tym ktore czekaja na wizyte niecierpliwie. Bedzie dobrze:-D !!!!! |
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Echh.. my tu jak roboty musimy chodzić.. Oni nawet sobie nie wyobrażają, że można by ze zmęczenia popełnić błąd. Moja gin. mi się 'chwaliła' ,że robiła dyżury do 37 tygodnia, a tylko do 37, bo na tym dyżurze zaczęła rodzić.. No i jeszcze , że np odbierała poród kleszczowy pod koniec ciąży i prawie zasłabła. Ja ich uważam ostatnio za nienormalnych. Bo jeżeli już nie dbasz o siebie, to kurde zadbaj chociaż o swoją ciążę.. Ja naprawdę mam w dupie moje własne zmęczenie. Ja przeżyję. A jak nie, to też dobrze.. Ale teraz boję sie, żeby donosić zdrową ciążę. Wróciłam ze spotkania, obżarłam się jak dziki bąk. Niestety okazało się, że to knajpa hinduska (w sumie mogłam się spodziewać). Więc wypiłam chyba z litr wody.. no i pewnie co godzinę będę sikała w nocy. Wszyscy lustrowali mój brzuch, bo ubrałam dzianinkową sukienkę... taką przy ciele . Uwielbiam ją I chyba zawiedzeni byli.. bo brzuszek to się pojawił , ale dopiero po tym jak wtrząchnęłam 3 talerze żarcia![]() A poza tym moje ciążowe spodenki z nexta są suuuper wygodne A przy tym bardzo lubię ten granatowy odcień dżinsu![]() Spadam zmyć makijaż i lulu.. Jutro dłuuugi dzień przede mną. A ranna lista z osobą, którą uważam za cięzki przypadek psychiatryczny.. Już zaczynam ćwiczyć głęboki wdech i wydech, i wdech i wydech...i... Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-20 o 00:51 |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Heja
![]() zaraz się ubieram i do fryzjera juz mnie nosi nie moge się doczekac tż na początku nie byl zadowolony ale pokazałam mu zdjęcia fryzurek które mnie sie podobają i sam wybrał więc uchachany ![]() ![]() jakie ja miałam sny ![]() chyba brak sexu zaczyna doskwierac coraz bardziej ![]() z tym że z małą modyfikacją napewno krócej tył i troche grzywka no i wygolony bok który widac na fotce![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
Tiki mi tez sie wydaje ze moj brzus ostatnio w miejscu stoi zwłaszcza rano. Moze to dlatego ze widzimy go dzień w dzień A z tego co tu was czytałam to co łososia węczonego jesc nie mozna???? Bo ja mam straszna ochote na niego
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja z rana pomaszerowałam do lekarza rodzinnego bo ból gardła mam straszny i z nosa cieknie, dostalam zwolnienie na 2 dni i mam się wygrzewać do niedzieli, zapisała mi ascorutical jakiś erdomed i aliofil i sie zastanawiam czy wykupić i brać czy próbować jednak naturalnych metod
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym spróbowała domowych sposobów ascorutical zastąpi Ci duża dawka cytryny a aliofil to nic innego jak czosnek - lepiej zjeść kilka ząbków naturalnego niż sztucznych tabletek. Jeśli chodzi o erdomed, to na ulotce pisze: Poinformuj lekarza: (...) Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie zaleca się stosowania leku w ciąży i w okresie karmienia.(http://www. doz .pl/leki/p5246-Erdomed - usuń spacje, jeśli chcesz wejść w linka) Ja bym nie brała! Edytowane przez alamig Czas edycji: 2011-10-20 o 09:27 |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Ale plucha za oknem |
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Donoszę- będę żyć wynik ujemny (więc któryś napewno jest mylnywymyśliłam wczoraj swoją teorię spiskową- to pierwsze laboratorium dość często się myli jak się okazało i może to jest ich sposób na zarabianie kasy- bo ludzie muszą przyjść drugi raz żeby sprawdzać/potwierdzać wyniki, a potwierdzenie tego HBs to koszt 65 zł normalne badanie 20 złcieszę się bardzo i do tego jeszcze tsh dużo spadło więc już wogóle dobre wieści ![]() adaikaka gratuluję chłopaczka ![]() gucia6 trzymam kciuki za wizytę ![]() aalegna bidulko oby leki szybko pomogły |
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego pij bardzo dużo, to wirusy będą się wypłukiwały z organizmu
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki
))jutro juz piatek i potem wyczekany weekend!! i mozna w koncu odespac. Jak wstaje o 6 to mam wrazenie,jakbym w srodku nocy sie zrywała ![]() aalegna zdrowka w takim razie zycze. Ja bym chyba sprobowala wpierw domowych sposobow, ale z drugiej strony gorzej sie leczy przechodzona infekcje;/ negila Sherlocku najwazniejsze,ze wyniki juz sa ok, takze teraz mozesz spac spokojnie!ja na poludnie jestem umowiona u laryngologa,ciekawa co Pani zapisze. Normalnie stwierdzam,ze to dziadostwo wybralo najgorszy czas,aby sie przypaletac;/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śmierdzi nim w całym mieszkaniu ale co tam
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gardla nie plucze sie sola, bo sol tylko jeszcze je podraznia, najlepiej jest plukac szalwia, bo szalwia ma dzialanie przeciwzapalne i dosyc szybko lagodzi infekcje gardla.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

?

no stress
blee...

klask i:
), sprzatania i ogarniania tego bałaganu jaki mam w mieszkaniu. Zaczyna sie w koncu przejasniac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)